![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
![]() ![]() Roane rodzimy w tym wątku bo za 13-stką nie przepadam ![]() Vacuity jak przeczytałam twoja wizytę na IP padłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
humor to ja mam caly czas tylko jakoś mi czasu chwilowo brakowało- chyba doba się skurczyła ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
ten lekarz to jakis idiota! nie przejmuj się, dobrze że pojechałaś- zawsze jesli coś niepokoi lepiej jechać bo nie wiesz co się dzieje. Na lekarza to ja bym skargę napisała za jego zachowane bo on jest jak dupa od srania aby wytłumaczyć i zbadac a nie kazania robić i pretęchę ![]() Najważniejsze, ze wszystko jest OK ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
to w Prokociumiu nie zrobią operacji? Może centrum zdrowia dziecka w Warszawie- to specjalistyczna placówka
![]() |
#93 | ||||
Gang Iren
|
Hej.
U mnie nocka taka sobie. Dołączam do moich chorych dzieciaków. Gardło strasznie mnie boli. Cytat:
Jak cię boli to odciągnęłabym tylko troszkę,żeby poczuć ulgę. Cytat:
Ale będą próbowali wywoływać czy od razu cc? Trzymaj się! ![]() Cytat:
Nie martw się na zapas,ja też myślę,że układ nerwowy musi dojrzeć. Niemniej ja bym skonsultowała. Chociażby dla własnego spokoju. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
W piątek 7 lutego przyszedł na świat mój synek Leon. Waży 3030 i ma 52 cm. Poród indukowany oxy, zdjęcie i opis wstawię jak odpalę komputer. Na oddziale miał ksywkę włochacz ![]() Lecę nadrobic co tam u was. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no weź Ty przestań o takich rzeczach myśleć i czytać bo na dupę baty dostaniesz ![]() Boryskowi na pewno nic nie jest i z tego co się orientuję jest zdrowym chłopcem i rozwija się prawidłowo. Trzęsą się nózki- OK ma je gołe to nimi majta, odchyla główkę- OK jest ciekawy co jest za głową, wyciąga się itp- to normalne odruchy noworodka. Dziecko rozwija się i z dnia na dzień ma nowe umiejętności i odruchy, które sobie ćwiczy i nie popadaj mi tu w paranoje ![]() poza tym lekarze badali małego, nie? byłaś u pediatry po wyjściu ze szpitala, nie? Wszystko jest OK
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
opis porodu:
Od kilku dni jak Wam pisałam, miałam skurcze. W końcu trafiłam na IP i lekarz zadecydował o podaniu dożylnie Mg, a na drugi dzień cięcia. Oczywiście założenie wenflonu było koszmarem dla pielęgniarki i dla mnie samej. Kurczątko który mnie zawiózł musiał trzymać probówki a siostra wyciskała mi na siłę krew z żyły, bo nie szła sama. Od 20 nie jadłam nie piłam. O 5 rano wzięto mnie na kroplówkowanie, leżałam przed wejściem na salę operacyjną. Położna sprawdziła czy jestem porządnie ogolona i właściwie to tyle. Mieli pomysł żeby założyć mi nowy wenflon, ale wybiłam im ten pomysł z głowy opowiadając ile razy podkuwała się pielęgniarka dzień wcześniej. Niestety okazało się, że doszłą jakaś cesarki na cito i potem jeszcze 2 zabiegi ginekologiczne więc leżałam taka głodna do 13. Przez kroplówki nie zdążałam dolatywać do toalety - tak mnie napchali:P W końcu przyszłą moja kolej. Weszłam na salę, kazali mi usiąść i wypiąć plecy w koci grzbiet. Podanie znieczulenia nic nie bolało, czułam prąd po prawej nodze i tyle. Położyłam się i zaczęli sprawdzać czy czuję polewając mi brzuch spirytusem i każąc podnosić nogi. Byłam w swojej normalnej koszuli - bez majtek. Założono mi cewnik po podaniu znieczulenia. Nic nie czułam. Nakleili mi na brzuch jakąś taką płachtę, nie widziałam co się dzieje. Nie wiedziałam kiedy mnie rozcięto, choć chlusnęły wody płodowe na tą płachtę. Wtedy zaczęły się schody, szarpanie szarpaniem, ale okazało się, że w środku znieczulenie nie zadziałało. Czułam jak dźgali mnie sączkiem. Zaczęłam komunikować, że czuję! Chyba nie bardzo mi uwierzyli i nagle unieśli Mikołaja brudniutkiego i kwilącego. Skomentowali, że syn duży. Wtedy już zaczęło mnie mocno boleć i się podenerwowałam. Szturchnął mnie sączkiem i zapytał gdzie mnie boli. Kiedy odpowiedziałam i zdali sobie sprawę, że ja SERIO czuję podali mi jakieś 3 dawki czegoś dożylnie. Nie zadziałało. Sama już krzyczałam z bólu. Uśpili mnie gazem. Obudziłam się 15 minut później jak przekładali mnie zszytą ze stołu operacyjnego. Przewieźli mnie na salę pooperacyjną. Byłam dość przymulona. Dostałam morfinę i oksy. Po pół godziny przywieźli do mnie moją dzidzię i położyli mi go na piersiach. Leżeliśmy tak około godziny, po czym tak sklejonych przewieziono nas do pokoju. Najważniejsze jest to, że nie wyobrażałam sobie, że pokocham kogoś tak mocno jak tego małego cyconia. Przepraszam za chaos mam nadzieję, że opis zrozumiały. Cdn
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!! ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() Przede wszystkim gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom ![]() Vacuity, masakra z tym lekarzem ![]() Kefi, dużo siły dla Was i zdrówka dla maluszka ![]() Jaszczurka, Negrid ![]() ![]() ![]() Jin, gratulacje ![]() Demony, za opis ![]() ![]()
#99 |
Rozeznanie
|
Migotko u nas jest podobnie. Neli czasem drży noga albo bródka. A głowę z zamiłowaniem przekręca w prawo. Pediatra mówił, żeby nie przekręcać główki samemu tylko stymulować dziecko do samodzielnego przekręcania. Ja czarno-białe obrazki pokazuję Małej po lewej stronie, zabawkę w łóżeczku/wózku wieszam też po lewej, jak się kładę obok niej to też po lewej, żeby jak najczęściej miała bodziec do odwracania głowy w tą lewą stronę. Robie tak od miesiąca i widzę poprawę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pier**** ![]() Byłaś bardzo dzielna i najważniejsze, ze maluszek jest już z Tobą ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() demonyianioly masakra z tym znieczuleniem ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | ||||
Zadomowienie
|
witam
![]() ![]() u nas dzis dobra noc. Mała zasnęła koło 22.30 i spała do 5.30. Potem karmienie i do 7 dało rade podrzemac ![]() Gosiu dziekuje za polecenie szamponu. znalazłam go na all i zaraz zamówie. Królowo nilu tu masz link do zdjec hamaka z chusty: http://www.chusty.info/forum/showthr...panie-w-hamaku Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2014-02-10 o 07:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Co ja bym bez was zrobiła...
![]() ![]() ![]() W tym tygodniu idziemy na szczepienia, więc będę pytać o wszystko. Moje dziecko walczy ze snem w huśtawce, 1:0 dla niego... Co do strony, to też wydrukuję jakąś czarno białą kartkę bo ja lekko układałam głowę, ale kładąc Boysa do łóżeczka przechylałam na jedną stronę i zostawało. Choć dziś układał sobie na drugą. Z tym, że to odginanie na przwijaku to raczej chodziło mi o to, że robi z siebie takiego rogala najczęściej w jego prawą stronę. W lewo też ale rzadziej, Ooo edit: powoli sen bierze górę....... ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- jin!! gratulacje!! demony, aż mi ciary przeszły
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku
![]() Nie zdążyłam odpowiedzieć w poprzednim - dziekuje za wszystkie rady dotyczące kąpieli ![]() Wczoraj miałam sporo gości - była moja pasierbica, na chwile koleżanka z miesięczna córeczka i wieczorem mój tata. Chyba Walercia miała za dużo bodźców, bo noc mam nieprzespana. Spałam tylko 2,5 h. Mała przysypia przy piersi, ale odłożona do łóżeczka budzi się i płacze. Nawet teraz ssie tylko tak leciutko, nie łyka. Mam nadzieje, ze to się pózniej jakoś unormuje, bo długo bez snu nie pociągne ![]() Gosiu - mam nadzieje, ze kot się przyzwyczai. Strasznie mi go szkoda. guapissima, Ważka, demonyianioly, nattalli - GRATULACJE! ![]() Demonyianioly - to musiało być straszne ![]() Mój największy strach przed znieczuleńiem miejscowym to właśnie obawa przed tym, czego Ty doświadczyłas - ze znieczulenie nie zadziała.... Inw - świetny opis porodu! Tez rodziłam w sali pomarańczowej, w wannie i z ta sama położna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla wszystkich odczopowujacych się wsparcie!!! ![]() Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2014-02-10 o 08:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
No i dupa ze szczepieniem...
Kilka razy dzwoniłam w sprawie wysypki żeby zapisać dziecko - brak miejsc proszę jutro, brak miejsc proszę jutro, w końcu wysypka zaczęła schodzić więc olałam sprawę. Stwierdziałm że popytam na szczepieniu i teraz dzwonię, że na szczepienie i słyszę "w tym tygodniu nie ma już miejsc.. może w środę jak Pani dr będzie miała czas i będą inne dzieci na szczepienia" no kurde... 3 tydzień próbuję dziecko umówić do lekrza. Szukam innej poradni bo to do niczego podobne...
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie już nie raz i nie dwa zdarzyło zasnąć karmiąc (siedząc!) i obudzić sie z dzieckiem przy piersi pare godzin pózniej ![]() Zawsze możesz spróbować karmić na leżąco (mnie to akurat nie podeszło), wtedy w ogóle możesz spać bez problemów karmiąc czy podkarmiajac. Niezle, ze wszystkie rodzilysmy w tej samej sali ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Chociaż na pierwszą wizytę czekaliśmy tydzien (fakt, ze w miedzy czasie było święto).
![]() |
#109 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Synek przyjaciólki ma bardzo częstą wadę. tu w Prokocimiu za ten czas co jesteśmy czyli prawie 3 tygodnie to spotkalam juz 3 dzieci z ta wadą. Jest ona dosć częsta i większośc ośrodków operuje dzieci z bardzo dużym sukcesem czyli dzieciaki nie wracają na kolejne operacje a wiem ze moe tak byc. Cytat:
Dziekuje dziewczyny za pomoc. Poszuklam informacji, dowiem sie jak najwiecej. Zrobie wszytko by Mikołaj mial szanse na normalne życie. Czasu nie wiem ile mamy bo stan Mikołaja w kazdej chwili moze sie zmienić i będzie wymagał natychmiastowej operacji więc musze sie spieszyć. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O matko, straszne co Ci się przydarzyło, jak z najgorszych koszmarów, też zawsze sobie myślałam, co by było jakby znieczulenie nie zadziałało prawidłowo... koszmar. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gosia, dużo zdrowia dla Was ![]() Cytat:
![]() demonyianioly szok z tym znieczuleniem... Dobrze, że już po i masz Mikusia ze sobą ![]()
![]() |
#112 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas zapisali Adasia na szczepienie od razu jak byliśmy u pediatry na wizycie- pielęgniarka od razy wyznaczyła termin. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- ja rodziłam w morelowej- w sumie to tez odmiana pomarańczowego ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
vacuity jakis debil z tego lekarza
![]() ![]() negrid to banan dla Ciebie ![]() ![]() selena wspolczuje placzu Haniu, bo wiem co to niemoc jak Ci dzieciaczek placze ![]() ![]() demony wsplczuje przezyc ze znieczuleniem, to straszne musialo byc ![]() migotka nie wkrecaj sobie takich glupot ![]() ![]() U nas noc srednia, Alek budzil sie co 2,5 godziny, a od 6 praktycznie juz nie spal,meczyly go takie gazy, ze juz nie wiedzialam co mam zrobic, zeby mu pomoc ![]() Daje mu dodatkowo Delicol od wczoraj i mam wrazenie, ze te leki to zamiast mu pomoc, to powoduja gorsze wzdecia ![]() ![]()
#115 |
Rozeznanie
|
ogólnie po cięciu pionizowali mnie o 6 rano - czyli noc przeleżałam. Dostałam na śniadanie suchary i herbatę, potem obiad normalnie. Zdejmowanie cewnika nie było bolesne, ani nieprzyjemne. Załatwianie wszelkich potrzeb fizjologicznych bez zarzutów.
Szwy mam rozpuszczalne po 7 dniach. Jeśli chodzi o opiekę przedporodową i poporodową nie mogę narzekać na nic. Dostawałam środki przeciwbólowe na żądanie, udzielali treściwych odpowiedzi zarówno jeśli chodzi o dziecko, jak i o mnie samą. Mogę z czystym sumieniem polecić ten szpital jeśli chodzi o poród ( tylko kwestia znieczulenia jest zagadką ). Teraz męczę się z cycami ![]() Foto mojej pijawki ![]() Więcej zdjęć w grupie na fb powrzucam ![]()
#116 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ujawniły się wszystkie porody z końcówki tygodnia i całkiem dużo dzieciaczków przybyło ![]() demonyianoly co za historia z tym znieczuleniem... chyba wszyscy na sali byli zaskoczeni. Ucałuj synka. U mnie w sumie bez zmian, mazia wypływa i ciągle mnie ściska, ale słabo na zasadzie "chcę ale się boje" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Jin, gratulacje!
![]() Demony, dopiero teraz doczytałam. Masakra! I jeszcze sprawdzają czy pacjentka aby nie ściemnia, bo co innego ma kobieta do roboty leżąc na sali operacyjnej, tylko wkurzać lekarzy ![]() Dziewczyny, które niedawno rodziły - chciałam wam napisać, żebyście chłonęły te chwile, kiedy maluszek jest taki naprawdę malutki. Każdy etap jest super, ale zaciśnijcie zęby jeśli chodzi o kp i inne niedogodności i tulcie swoje kruszyny ile wlezie, bo one tak szybko rosną! (Tak, to są moje przemyślenia po wyniesieniu do piwnicy ubranek w rozmiarze50/56 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Przeprosili kilka razy. Sami spanikowali nieźle kiedy okazało się, że nie ściemniam...
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jin gratulacje, witamy Leona ![]() demony ale Mikus ma super czuprynke ![]() ![]()
![]() |
#120 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczna ta Twoja pijawka ![]() Powodzenia przy kp ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.