|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Cytat:
Ja wstalam o 7 i zdazylam tylko zjesc sniadanie i wypic kawe No i oczywiscie ogarnac malego.
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
dziekujemy za wszystkie trzymane kciuki ![]() Chrzciny sie udaly, bylo wprost rewelacyjnie ![]() Jakub 1/3 mszy przespal, a pozostala czesc wielkimi oczami obserwowal kaplice i wszystkie swiatelka nawet razu nie zaplakal, tylko jak ksiadz za dlugo gledzil na koniec to krzyknal glosno ejjj ![]() W ogole msza byla bardzo ladna. caly czas ksiadz zwracal sie do nas i Kubusia, a po ochrzczeniu kazal nam wejsc na oltarz i byly oklaski dla malego ![]() Na sali tez byl jak aniolek, tylko raz zaplakal jak mama spoznila sie z mlekiem. bo wczoraj byl karmiony butelka z moim odciagnietym pokarmem. nie musialam z nim nigdzie wychodzic i szukac miejsca do karmienia, a poza tym moglam sobie pojesc no i wszyscy nie mogli sie nadziwic, jak on moze byc taki grzeczniutki ![]() teraz jedziemy ogarniac sale i spakowac jedzonko, a zostalo tak duzo, ze bedziemy jesc z miesiac ![]() no i czekamy na zdjecia od fotografki, ktore beda moze juz za tydzien ![]() przeppraszam, ze tylko o sobie, ale nie mam czasu nadrobic, zrobie to jak wroce
|
|
#4113 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
no i skoro dziecko nie daje rady, to czy laktator sobie poradzi. Druga sprawa, ze przy moim absorbującym slodziaku, to nie wyobrażam sobie siedzieć pol godziny nad laktatorem, no i nie mam żadnej pomocy przy niej, wiec nikt za mnie sie z nią nie pobawi, nie uśpi, nie posprząta, nie ugotuje, nie pójdzie spacer. Jedyna szansa to wieczór, gdy maz wraca. No i ostatnio chciałam podziałać laktatorem i co, 50 ml w pol godz z 2 piersi, gdzie czułam napływ pokarmu w trakcie, wiec bez szału. Nie chce sie tu zalic, bo przyzwyczaiłam sie do częstych karmien w dzien, tylko to niewyspanie i ogólne zmęczenie mnie dopada. Nie uważam, ze mm to zło, tylko boje sie o moje kp, bo to lubię i jest mega wygodne. Pewnie spróbuje mm i będę liczyć na cud utrzymania laktacji.
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
My juz po szczepieniu, Michas nawet nie zaplakal ! Dumna jestem bo zdarzylo mu sie to pierwszy raz :p wazy 6650g Lekarz radzil zaczac rozszerzanie diety od soczkow,pierwszy raz slyszlam taka opinie i nie bede tak robic ,wole trzymac sie rozpiski od poloznej Maz na tatusiowym,Michas spi po szczepieniu a ja w lozku was nadrabiam,u nas leje wiec pogoda poscielowa ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4116 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
O tyle miałam łatwiej, że tż na l4 więc pilnuje dużo Filipa ![]() Będę wielka jak napisze teraz magisterkę heheAle super zdjęcie ![]() Cytat:
![]() Macie pomysł co tu robić w walentynki
|
||
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam.blender zelmer nero 7500
jest mega cena nie jest najnizsza sam.blender jest w dobrej cenie ale zestaw z dostawkami wszystkimi juz troche kosztuje kupilam.kolezance na prezent i tez mega zadowolona kupujac blender najwazniejsze zeby ta koncowka byla metalowa bo mozesz blendowac na cieplo i nie zafarbuje ci od marchewki czy curry i zeby mial jak najwiecej mocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
dobra zbieramy się na spacerek bo piękna pogoda
a Emilka już mnie woła z łóżeczka
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Wczoraj wieczorem nadrabiałam,pocytowałam i wszystko szlag trafił Ja już po egzaminach Pierwszy raz jechałam sama samochodem do Londynu-jestem z siebie dumna! ![]() Była u mnie na noc koleżanka ze studiów i wyciągnęła mnie wieczorem do klubu na drinka. Nawet nie wiecie jak bardzo było mi tego trzeba! Pośmiałyśmy się, potańczyłyśmy...normalnie wróciłam do żywych!
|
|
#4121 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za egzaminy i samodzielna podróż. Ja to nawet po Wawie sie boje...No i zazdroszczę wyjścia z koleżanka. Super, ze sie zregenerowalas
|
|
#4122 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wiesz, że moja pediatra też radziła mi najpierw wprowadzić soczki (marchewkowy, marchew+jabłko), a dopiero później obiadki-słoiczki![]() Cytat:
A wypadu do klubu i takiej odskoczni zazdroszczę
|
||
|
|
|
#4123 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć. No i co?I wstała o 7.30,nie budziła się w nocy.Zupełnie nie wiem,czy tak po prostu ma czy to przez to,że jak piszą w książce nie zabieram jej z łóżeczka przy wiekszych stękaniach, tylko daję smoka i czekam,a ona zasypia.Mniemam,że jakby była głodna czy coś to by się tak nie dała?
![]() Cytat:
![]() "W Paryżu dzieci nie grymaszą". Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak to od niego mamy warzywa i mięsko. A np. jeśli chodzi o owoce to bida. Moi rodzice mają jakieś maliny, poziomki, jabłek multum no i agrest. Także pewnie będę dawać jakieś słoiczkowe
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze jakiś zwykły blender za 20/30 zł, ale jeszcze nie używałam. |
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Siostra poleciala do Indii na trzy tygodnie w celach turystycznych i zostawila mi tablet ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie tu nie chodzi o to, ale to ja chciałam Oskarka, a on chciał dziewczynkę i to bardzo, że w pewnych momentach bałam się co to będzie jak będzie chłopak bo go odrzuci czy tym podobne a tu i tak się tak stało eh :P jeszcze nie wiem kiedy, chyba i tak jeszcze muszę z nim pogadać bo tak jak pisałam wczoraj chyba nie wziął naszej rozmowy serio a sam ją zaczął. znaczy może hm żeby nie było że on taki zły, czasem spojrzy na nią, coś do niej powie... widać że jakby ją lubi a dobra nie, jest zły. ok.. Cytat:
Cytat:
i pewnie nie udało się pójść na ten bal? szkoda kurcze, zawsze jakaś odskocznia nawet na moment jest fajna
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() motyl a gdzie na wczasy jedziecie???
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noi brawa za ta podroz po lewej syronie heheh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4129 |
|
czyli Endżi
|
Śliczne dzięki za odzew w sprawie blendera
No to niebawem będziemy kucharzyć... ![]() Amelko, super, dzielny mały A to o czym piszesz to dowód na to, że nie ma co słuchać ślepo wskazówek lekarza co do diety, bo on może mieć na ten temat dziwną wizję. Też nie zaczęłabym od soczków i owoców.Czarna, super, graty Uczciłaś jak należy ![]() Lola, ja też tęskniłam za Tobą
|
#4130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też przeszłabym się na jakiegoś drinka ![]() hehe ![]() Cytat:
Zazdroszczę
|
||
|
|
|
#4131 |
|
czyli Endżi
|
Motylku, no to super! Tylko pozazdrościć
Mój mały niestety płacz ma ekspansywny
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ostatnio dziadek od tż opowiadał, że byli w biedrze jak byłapromo na jakieś mięso czy coś, -20% chyba. No i był taki szau, że jakaś masakra! kobieta się tak rzuciła na ostatnią paczkę jakiegoś indyka że dziadkowi paznokieć złamała Nina odrzuca mi butlę właśnie podałam 150ml łyżeczką więc to chyba nie wina mleka... avent, tt i nuk odpada... z kubeczka nie potrafi jeszcze, a łyżeczką to chyba nawet chrzan by łyknęła...
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#4133 |
|
czyli Endżi
|
Wiecie co, parę dni temu podczas mojej standardowej nocy - co najmniej co 2 godziny podnoszenie Julka z łóżeczka - coś mi pizgło w plecach. I to tak, że myślałam, że mi kręgosłup na pół pękł
Co za ból! Tak w części piersiowej, u góry, nie mogłam oddechu złapać. Jakoś dopełzłam potem do siebie, ale dalej bolało. Za jakieś 2-3 godziny potem kolejna pobudka i wtedy już przystawienie do cyca. Skumajcie to, że straciłam czucie w całej klatce piersiowej. Mały jadł a ja w ogóle nic nie czułam. Spanikowałam, szczypałam się po drugim cycu i nic!Chyba jakiś nerw mi się przygniótł czy co Na całe szczęście rano przeszło, ale przygoda była niezła
|
#4134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju miałam to samo Ola bardzo rzadko się chichra na głos, narazie takie chichranie spektakularne odbyło się 3 razy i ze 2 razy tak chwilkę tylko i za każdym razem ja płakałam? dziwne ![]() ![]() o to to, z włosami mam to samo ![]() Cytat:
i w końcu otworzyłam jabłuszko z dynią i zjadła cały słoik, zdziwiło mnie to bo myślałam że jej posmakujea jakbym gotowała to jednak chyba nie dodawałabym kleiku bo by zatwardziło jeszcze bardziej pewnie
|
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ah mi wręcz przeciwnie, bardzo szybko, nie wiem kiedy umykają dni ![]() mieszkając jeszcze u mamy mieliśmy blender Brauna, jest drogi ale na prawdę dobry. Teraz zastanawiam się czy sama takiego nie kupię- http://allegro.pl/blender-mikser-bra...960539844.html ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no moja z tych nie płaczących,wiec może dlatego da się to zrobić. dzisiaj idziemy do neurologa...
|
|
#4137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ucziłam na dzień przed sesją ![]() Cytat:
No i zapomniałam... gratki za zdane egzaminy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tż sam mnie wyganiał Pewnie dlatego,że szykuje się jakiś mecz i też będzie chciał wyjść
|
|
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Masakra z tą butlę, a przecież chyba nie może mleka tylko 3x dziennie.
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któras z Was orientuje się jakie powinnam mieć obuwie na siłownie?
Przeglądałam różne strony i z tego,co widzę to są specjalne do biegania, fitnessu,itp. Nie wiem czy kupować specjalne do ćwiczeń,czy może wystarczą takie zwykłe, o na przykład takie http://www.sportsdirect.com/adidas-n...rainers-275697 ? Ma ktoś jakieś pojęcie w tej kwestii?
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
czarna, boja
![]() ze sesję !!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

i zdrowka dla Ciebie
cwiczeniach, prysznicu i troche chate ogarnelam. Teraz przerwa na cycusia i ide dalej sprzatac
No i oczywiscie ogarnac malego.

[/RIGHT]

za egzaminy i samodzielna podróż. Ja to nawet po Wawie sie boje...

i tak myślałam- czy myślisz, że było by inaczej gdybyście mieli synka?
Co za ból! Tak w części piersiowej, u góry, nie mogłam oddechu złapać. Jakoś dopełzłam potem do siebie, ale dalej bolało. Za jakieś 2-3 godziny potem kolejna pobudka i wtedy już przystawienie do cyca. Skumajcie to, że straciłam czucie w całej klatce piersiowej. Mały jadł a ja w ogóle nic nie czułam. Spanikowałam, szczypałam się po drugim cycu i nic!
z tej okazji tak się dzisiaj chichrał, że aż się popłakałam ze wzruszenia