Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-09, 19:29   #3151
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)

Cytat:
Napisane przez samonia6 Pokaż wiadomość
To chyba malutko jak na dzień(tym bardziej, że dziś niedziela)
Wynik na wadze masz bardzo ładny, zazdroszczę

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Więcej ruchu hehe, no tak z wiosną będzie coraz lepiej, przynajmniej u mnie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Podobno najlepsze wyniki daje częste jedzenie,co 2, 3 godziny bardzo małe posiłki,oczywiście przemyślane;wtedy przyspiesza się metabolizm i organizm nie gromadzi,ale bardzo to trzeba pilnować (np posiłki do pracy-a ja takiego zwyczaju nie mam)
no policzylam i wyszlo ponizej 1000 kcal wiec zjadlam jeszcze jogurt z crunchy. Mam jakies 1300. Ponizej nie bede sie katować.

Wlasnie bylo ladnie bo 55, ale cos mi ostatnio stalo w ciagu jednego dnia ze czuje sie spuchnieta jakas. Niewiem czy to przez to ze ostatnio bardzo duzo cwiczylam i sie przemeczylam czy jak bo 1kg poszlo do przodu

64,9 ... 64,0 ...58,0

BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 19:36   #3152
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno najlepsze wyniki daje częste jedzenie,co 2, 3 godziny bardzo małe posiłki,oczywiście przemyślane;wtedy przyspiesza się metabolizm i organizm nie gromadzi,ale bardzo to trzeba pilnować (np posiłki do pracy-a ja takiego zwyczaju nie mam)
takie jedzenie jest najlepsze
mogę zabierać jedzenie ale rzadko mi się udaje iśc na przerwę tak jak powinnam
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 20:24   #3153
samonia6
Przyczajenie

Ja z kolei mogłabym co przerwę jeść ale zawsze się rano śpieszę i z szykowaniem jedzonka gorzej. Powinnam jadać śniadania,a ja tylko kawa rano a najadam się po 15tej jak wracam
Trzeba zmienic tryb życia, przyzwyczajenia by coś zdziałać.
dieta na której ja schudłam najwięcej i najszybciej to dieta kopenhaska ale ponoć bardzo osłabiająca organizm.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

A czy któraś z Was kręciła lub kręci hula hop??jakie rezultaty? ponocto swietnie wpływa na talię
samonia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 23:01   #3154
vyenna
Zadomowienie

Załamałam się.
Nie schudłam NIC od początku odchudzania się. Na wadze dzisiaj było 61,8. Przy pomiarach jest mnie łącznie mniej o 40 cm! a waga bez zmian.
Jakbym jakoś ćwiczyła, to bym mogła sobie powiedzieć, że to mięśnie, ale ja nie ćwiczę raczej. Nie rozumiem jakim cudem pomiary się zmieniły, a waga taka.... eh.

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 05:33   #3155
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Vyenna to jak to nic nie schudłaś? 40 cm WOW przecież to bardzo dużo! A może masz słabą baterię w wadze i dlatego nie pokazuje?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 06:13   #3156
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Załamałam się.
Nie schudłam NIC od początku odchudzania się. Na wadze dzisiaj było 61,8. Przy pomiarach jest mnie łącznie mniej o 40 cm! a waga bez zmian.
Jakbym jakoś ćwiczyła, to bym mogła sobie powiedzieć, że to mięśnie, ale ja nie ćwiczę raczej. Nie rozumiem jakim cudem pomiary się zmieniły, a waga taka.... eh.
MATKO JEDYNA !! 40 cm !! Jak to nic nie schudłaś !! Ty się weź !
za złe nastawienie

Miałam koleżankę 1,68 cm, ktora miała super figurę, a wazyła UWAGA 68 kg ! I naprawdę nikt nigdy by nie mógł jej powiedzieć, że powinna schudnąć. chyba, że na modelkę wbiegową ale to wiadomo.

Weźcie mi jeszcze jakieś baciory dajcie, bo ja wczoraj dobiłam znowu do 1500 kcal :/ Ale marzy mi się wiosna i rooooooolki tutaj mam takie genialne ścieżki do jazdy i to zaraz obok domu

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Cytat:

A czy któraś z Was kręciła lub kręci hula hop??jakie rezultaty? ponocto swietnie wpływa na talię
Ja kiedyś kręciłam takim sportowym Na talię polecam, ale na początku przygotuj się na siniaki chyba, że masz takie zwykłe

Z tego co pamiętam Karolinek też czasem kręci

64,9 ... 64,0 ...58,0

Stary 2014-02-10, 07:06   #3157
neska002
Zakorzenienie

Cytat:
Załamałam się.
Kochana chyba jest coś nie tak z tą wagą. Może spróbuj zważyć się na innej. To jest niemożliwe, że tyle Ci ubyło w centymetrach, a waga stoi. Tym bardziej, że nie ćwiczysz. Fizycznie jest to po prostu niemożliwe i jedno wyklucza się z drugim. I nie załamuj się bo skoro centymetrów ubyło to znak, że są efekty. I to ile tych centymetrów poleciało, wow! Bądź dzielna, a z tą wagą na pewno się wyjaśni dlaczego takie głupotki pokazuje. Głowa do góry i rób swoje dalej. Miłego dnia !

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
MATKO JEDYNA !! 40 cm !! Jak to nic nie schudłaś !! Ty się weź !
za złe nastawienie

Miałam koleżankę 1,68 cm, ktora miała super figurę, a wazyła UWAGA 68 kg ! I naprawdę nikt nigdy by nie mógł jej powiedzieć, że powinna schudnąć. chyba, że na modelkę wbiegową ale to wiadomo.

Weźcie mi jeszcze jakieś baciory dajcie, bo ja wczoraj dobiłam znowu do 1500 kcal :/ Ale marzy mi się wiosna i rooooooolki tutaj mam takie genialne ścieżki do jazdy i to zaraz obok domu
Właśnie dlatego nie powinno się porównywać z innymi i patrzeć na siebie indywidualnie, a nie że "Zdzisia waży mniej, a Jola jeszcze mniej" bo to bez sensu. Każdy organizm jest inny, każdy ma kości, które ważą różnie, każdy ma inną budowę, nieco inny skład % ciała itd 1500? :O A ćwiczysz ? Ja bym nie wytrzymała na 1500 kcal, głodna bym była Ja jem 1600-1700 miniumum, nawet więcej często ale nie przekraczam 1900 kcal (znaczy staram się tego nie robić ;D). W zasadzie to nie liczę kcal tylko tak mniej więcej czasami pod koniec dnia sobie zliczam co jadłam i ile to miało mieć kcal, wychodzi mi tak 1600-1900 kcal, w tych granicach.

Rolki ekstra sprawa, nie dość, że niezła zabawa to jeszcze traci się dużo kcal i ładnie kształtuje ciało. No i nie ma to jak ruch na świeżym powietrzu

Cel--> 60 kg - 15.12.2015

neska002 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 07:21   #3158
Karolinek1987
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
zaczęłam dziś dzień od ewki, jestem po skalpelu, ale dała mi w za wczorajszego lenia, chyba jeszcze mnie kac nie opuścił do końca
sama nie wiem co tu dzisiaj robić, muszę jechać do gazowni, zawieźć tacie kurcze bo znowu dziś remontuje mi mieszkanie, a chciała jechać jeszcze na basen..
najmniej czasu się ma jak się ma wolne jak chodzę do pracy to ze wszystkim zdążę, a teraz jak mam ferie to z niczym nie mogę się wyrobić

vyenna wagę olej, ważnę ,że wizualnie są efekty, pomyśl, że mogło być na odwrót-waga w dół a centymetry stoją
a powiem Wam, że ja teraz nie mogę się wziąć w garść, raz jem 1200 ocal a na drugi dzień 1900- nie mogę się zdecydować na jedno, czuję, że zaraz wrócę do punktu wyjścia
Karolinek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 07:23   #3159
neska002
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kiedyś kręciłam takim sportowym Na talię polecam, ale na początku przygotuj się na siniaki chyba, że masz takie zwykłe

Z tego co pamiętam Karolinek też czasem kręci
Moja koleżanka kręci takim samym i na początku również miała siniaki okropne ale potem ciało się przyzwyczaiło i było ok. no i jak sobie ładnie talie zrobiła!

Karolinek kręci i to ile kręci Ja na razie tylko podziwiam

Cel--> 60 kg - 15.12.2015

neska002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 07:28   #3160
Karolinek1987
Zakorzenienie

no właśnie ja kręcę 15-25 minut dziennie od 1 stycznia codziennie, ale ciężko mi ocenić czy są efekty, no mam wcięcie w tali ale czy jest większe niż było przed kręceniem
Stary 2014-02-10, 07:39   #3161
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska002 Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego nie powinno się porównywać z innymi i patrzeć na siebie indywidualnie, a nie że "Zdzisia waży mniej, a Jola jeszcze mniej" bo to bez sensu. Każdy organizm jest inny, każdy ma kości, które ważą różnie, każdy ma inną budowę, nieco inny skład % ciała itd 1500? :O A ćwiczysz ? Ja bym nie wytrzymała na 1500 kcal, głodna bym była Ja jem 1600-1700 miniumum, nawet więcej często ale nie przekraczam 1900 kcal (znaczy staram się tego nie robić ;D). W zasadzie to nie liczę kcal tylko tak mniej więcej czasami pod koniec dnia sobie zliczam co jadłam i ile to miało mieć kcal, wychodzi mi tak 1600-1900 kcal, w tych granicach.

Rolki ekstra sprawa, nie dość, że niezła zabawa to jeszcze traci się dużo kcal i ładnie kształtuje ciało. No i nie ma to jak ruch na świeżym powietrzu
Wiesz co u mnie, jesli chodzi o redukcję to optymalnie jest tak 1300 kcal. Wtedy coś tam powoli sobie spada, a też nie chodze głodna. Jak 1500 tzn. że coś tam podjadłam po drodze
Przez weekend nie ćwiczyłam. Byłam tylko 2h na łyżwach

Macie pomysły jak dietetycznie przyrządzić utka z kurczaka ? Bo mam na obiad w lodówce do zrobienia. Na pewno skóra idzie do kosza i co dalej ? Na oliwie z oliwek na patelni czy w piekarniku męczyć dwie nogi?
Na pewno zrobie sałatkę z sosem jogurtowym do tego.

64,9 ... 64,0 ...58,0

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 07:47   #3162
Karolinek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co u mnie, jesli chodzi o redukcję to optymalnie jest tak 1300 kcal. Wtedy coś tam powoli sobie spada, a też nie chodze głodna. Jak 1500 tzn. że coś tam podjadłam po drodze
Przez weekend nie ćwiczyłam. Byłam tylko 2h na łyżwach

Macie pomysły jak dietetycznie przyrządzić utka z kurczaka ? Bo mam na obiad w lodówce do zrobienia. Na pewno skóra idzie do kosza i co dalej ? Na oliwie z oliwek na patelni czy w piekarniku męczyć dwie nogi?
Na pewno zrobie sałatkę z sosem jogurtowym do tego.
ja bym je posmarowała lekko oliwą i dała dużo przypraw i zawinięte w folię do piekarnika, możesz też w taki sam sposób(minus oliwa) zrobić ziemniaki i buraki-pyszne są takie z pieca
właśnie ja mam tak samo około 1200 to jest wystarczająco, trzeba będzie do tego wrócić
a Ty Kocie masz redukcję znowu? do jakiej wago chcesz zejść?
Stary 2014-02-10, 08:00   #3163
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinek1987 Pokaż wiadomość
ja bym je posmarowała lekko oliwą i dała dużo przypraw i zawinięte w folię do piekarnika, możesz też w taki sam sposób(minus oliwa) zrobić ziemniaki i buraki-pyszne są takie z pieca
właśnie ja mam tak samo około 1200 to jest wystarczająco, trzeba będzie do tego wrócić
a Ty Kocie masz redukcję znowu? do jakiej wago chcesz zejść?
ja ciągle chcę 54 Karolinek. Bo ja już wspominałam niewiem skąd nagle mam UWAGA UWAGA 56 ! I to w ciągu 1-2 dni waga mi skoczyła o 1,5 kg. Czuję się jak przed @, a miałam go 2 tygodnie temu . Cały czas staram się jeść zdrowo. Teraz wrócę na tydzien - dwa na redukcję 1200-1300 kcal + ćwiczenia 3 razy w tygodniu, nie codziennie.
Dzięki za pomysł na kuraka . Zrobię tak jak mowisz, w folii, a obok będą piekły się warzywa, marchewka, jakiś jeden ziemniaczek + sałatka

Plan na dziś:
ś: jogurt nat. 0 % + 50 g. crunchy
2ś kromka razowca z serkiem ziołowym, ogorkiem i papryką
ob: omlet bananowy z miodem
pod. jabłko
kol. ww. udko
Całośc ok. 1200 kcal

64,9 ... 64,0 ...58,0

Edytowane przez BuryKotZPiwnicy
Czas edycji: 2014-02-10 o 08:17
Stary 2014-02-10, 08:54   #3164
samonia6
Przyczajenie

Jeśli chodzi o kurczaczka ja bym go piekła w folii bez oliwy,sam w sobie ma wodę i tłuszczyk więc powinien być soczysty,z przypraw (żadne mieszanki gotowe z torebek) a jedynie zioła.Warzywka bym zrobiła na parze,często tak robię. Na początku troszkę mdłe się wydawały ale teraz się przyzwyczaiłam. Na początek można polewać sobie sosem czosnkowym(jogurt naturalny, czosnek, troszkę fety by już nie solić i by miał fajną konsystencję-to wszystko blenderem zmiksować)i na końcu posypać warzywka polane sosem słonecznikiem.

Codziennie hula hop,kurcze podziwiam!!!!!!!!!!!Mam pytanko jakie hula hop najlepsze?jak je dobrać do siebie?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Bosssssz..wy macie cel jakieś 54kg !!!
A ja? ja bym chciała ważyć 61kg,62 kg. Mój wzrost to 171cm. to oznacza że powinnam zrzucić 1okg!!!!!!!!!!!!!!!Wtedy dobrze moim zdaniem wyglądam, i nie wstyd się rozebrać w kostium kąpielowy.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

BuryKotZPiwnicy
Te dwa kg...nie ma się czym przejmować to nasza gospodarka wodna,w cyklu miesięcznym bardzo się to zmienia.
Stary 2014-02-10, 09:02   #3165
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o kurczaczka ja bym go piekła w folii bez oliwy,sam w sobie ma wodę i tłuszczyk więc powinien być soczysty,z przypraw (żadne mieszanki gotowe z torebek) a jedynie zioła.Warzywka bym zrobiła na parze,często tak robię. Na początku troszkę mdłe się wydawały ale teraz się przyzwyczaiłam. Na początek można polewać sobie sosem czosnkowym(jogurt naturalny, czosnek, troszkę fety by już nie solić i by miał fajną konsystencję-to wszystko blenderem zmiksować)i na końcu posypać warzywka polane sosem słonecznikiem.

Codziennie hula hop,kurcze podziwiam!!!!!!!!!!!Mam pytanko jakie hula hop najlepsze?jak je dobrać do siebie?

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Bosssssz..wy macie cel jakieś 54kg !!!
A ja? ja bym chciała ważyć 61kg,62 kg. Mój wzrost to 171cm. to oznacza że powinnam zrzucić 1okg!!!!!!!!!!!!!!!Wtedy dobrze moim zdaniem wyglądam, i nie wstyd się rozebrać w kostium kąpielowy.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

BuryKotZPiwnicy
Te dwa kg...nie ma się czym przejmować to nasza gospodarka wodna,w cyklu miesięcznym bardzo się to zmienia.
Dzięki za pomysł na kurczaczka Póki co się nie przejmuję i czekam czy to ze mnie zejdzie na dniach czy trzeba będzie redukować

Ja hula-hop kupiłam takie sportowe z wypustkami. Na allegro pełno tego, takie pomarańczowo-niebieskie.
Wiesz nie ma się co porównywać do kogoś. Chodzi o to, żeby się dobrze ze sobą czuć Ale chyba najgorsze jest to jak się męczysz od 2-3 miesięcy z dietą, a później Ci to wraca... To chyba bardziej załamujące niż brak spadku przy diecie na której sobie trochę folgujesz

DZIEWCZYNY, zaczną robić kolejną tabelkę w pliku. Wpiszcie się tam kiedy chcecie, ja napiszę datę "1 połowa lutego" Jak ktoś nie chce, niech przepisze dane z poprzedniego mierzenia. Tabelę podsumuję 15 lutego
ZAJRZYJCIE DO PIERWSZEGO POSTU

64,9 ... 64,0 ...58,0

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-10, 09:41   #3166
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z kolei mogłabym co przerwę jeść ale zawsze się rano śpieszę i z szykowaniem jedzonka gorzej. Powinnam jadać śniadania,a ja tylko kawa rano a najadam się po 15tej jak wracam
Trzeba zmienic tryb życia, przyzwyczajenia by coś zdziałać.
dieta na której ja schudłam najwięcej i najszybciej to dieta kopenhaska ale ponoć bardzo osłabiająca organizm.
no i tu jest problem bo pożywne śniadanie to podstawa przy odchudzaniu to trzeba zmieniać w pierwszej kolejności

Cytat:
Załamałam się.
wiesz co nie chce mi się w to wierzyć bo to raczej nie jest możliwe że centymetrów tyle spadło a waga stoi - no chyba że mięśnie ale skoro mówisz że mało ćwiczysz no to jeden wniosek mi się nasuwa

Cytat:
ja ciągle chcę 54 Karolinek. Bo ja już wspominałam niewiem skąd nagle mam UWAGA UWAGA 56 ! I to w ciągu 1-2 dni waga mi skoczyła o 1,5 kg. Czuję się jak przed @, a miałam go 2 tygodnie temu . Cały czas staram się jeść zdrowo. Teraz wrócę na tydzien - dwa na redukcję 1200-1300 kcal + ćwiczenia 3 razy w tygodniu, nie codziennie.
Dzięki za pomysł na kuraka . Zrobię tak jak mowisz, w folii, a obok będą piekły się warzywa, marchewka, jakiś jeden ziemniaczek + sałatka )
spokojnie wydaje mi się że to woda po podróży

u mnie porażka po całości
aż pół kg i 1 cm mniej
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2014-02-10, 10:22   #3167
Karolinek1987
Zakorzenienie

dziewczyny
zważyłam się na basenie - 56,6
załamię się chyba
Stary 2014-02-10, 10:26   #3168
Konto usunięte

Karolinek jak to możliwe? Przecież to ok. 4 kg do przodu...? Ty ćwiczysz, ruszasz się, to pewnie mięśnie. Przecież niemożliwe, żebyś przytyła. Ja odkąd jestem w ciąży to przytyłam 2,5 kg, a przecież wcale się nie ruszam, jem tak jak przed dietą - białe pieczywo, ziemniaki, sosy i inne, więc niemożliwe, że Ty przytyłaś.

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:29   #3169
samonia6
Przyczajenie

Mój plan na dziś:
  • plaster szynki, papryka
  • jogurt owocowy z płatkami owsianymi
  • kasza jaglana z warzywami gotowanymi
  • 2 jajka na twardo,plaster szynki,papryka,ogórek kiszony
  • szklanka soku pomidorowego własnej roboty
Mam nadzieję, że to mi wystarczy.
Do tego trochę ruchu hehe na początek sprzątanie całego domku a jest trochę metrów
Stary 2014-02-10, 10:30   #3170
Karolinek1987
Zakorzenienie

właśnie obawiam się, że to możliwe... od trzech tygodnie w ogóle się nie pilnuje, są dni, ze jem 1200 ale są takie, ze jem 1900 i to nie zdrowych rzeczy tylko słodyczy cy białego pieczywa a nie ćwiczę aż t yle, żeby to były mięśnie...no cóż sama jestem sobie winna
dwa miesiące męki przepieprzyłam w trzy tygodnie, szok
Stary 2014-02-10, 10:32   #3171
samonia6
Przyczajenie

Karolinek1987
to woda w organizmie!zważ się jutro na czczo i zobaczysz, że będzie ok
Gryzelda88
Jestem tu nowa,gratuluję!To dopiero początek? przepraszam ale nie wczytuję się w starsze posty(brak czasu)

Edytowane przez samonia6
Czas edycji: 2014-02-10 o 10:34
Stary 2014-02-10, 10:34   #3172
Karolinek1987
Zakorzenienie

na pewno nie woda, bo teraz piję trzy razy więcej wody niż jak ważyłam 51,5 niemożliwe, żeby teraz zaczęła mi się odkładać, a dziś ważyłam się rano z prawie pustym żołądkiem nie ma się co oszukiwać, że to woda
Stary 2014-02-10, 10:38   #3173
samonia6
Przyczajenie

Karolinek
jesli nie pilnowałaś się 3 tyg to może jednak możliwe, co innego gdy sie jednego dnia pofolguje,a 3 tyg to troszkę jest czasu.
Trzeba się pilnować
Stary 2014-02-10, 10:38   #3174
Konto usunięte

Cytat:
Mój plan na dziś:
  • plaster szynki, papryka
  • jogurt owocowy z płatkami owsianymi
  • kasza jaglana z warzywami gotowanymi
  • 2 jajka na twardo,plaster szynki,papryka,ogórek kiszony
  • szklanka soku pomidorowego własnej roboty
Mam nadzieję, że to mi wystarczy.
Do tego trochę ruchu hehe na początek sprzątanie całego domku a jest trochę metrów
Bardzo mało jedzenia... Chyba powinnaś coś dorzucić, bo po takiej głodówce organizm będzie odkładał wszystko co zjesz.

Co do ciąży to 3 miesiąc

Stary 2014-02-10, 10:49   #3175
samonia6
Przyczajenie

Gryzelda88
3 mies,fajnie!!!;ja mam 2 szkrabów,7latek Antek i 4 i pół Zosia. Pamiętam ten czas, ja się czułam bardzo dobrze i w zasadzie pracowałam do 8 miesiąca.
Wiem, że mało ale tak sobie myślę ,że jak ja zaczynam to może powinnam mniej aby coś drgnęło.Zobaczę jak mi pójdzie,jak coś mogę coś do tego dołożyć,lodówka pełna ale obym ją z daleka omijała.
Stary 2014-02-10, 10:53   #3176
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Karolinek nie panikuj, tylko mierz sie cm ! Co waga to pokazuje inaczej. To wazne zeby odnosic sie ZAWSZE do tej samej.
Wazylas sie na basenie juz mokra ???

Zeby przytyc 4kg tluszczu trzeba nadjesc ok 30 000 kcal. Nie ma szans zebys tyle przytyla glowa do gory !

samoniaplaster szynki i papryka, szklanka soku pomidorowego... to nie sa posilki. do kazdego z nich dodalabym chociazby kromke razowca.

Posprzatalam cala chalpke tak z ogolu i teraz sie biore za nauke niemca... codzienna lista slowek do wykucia. Kazalam sie TZ towi pytac co wieczor. Mnie strasznie opornie idzie nauka jezykow.

Pozniej jakies zakupy.

64,9 ... 64,0 ...58,0

Edytowane przez BuryKotZPiwnicy
Czas edycji: 2014-02-10 o 11:10
Stary 2014-02-10, 11:10   #3177
lenik33
Raczkowanie

dzień dobry dziewuszki,
weekend i po, szkoda tylko, że mój przeleciał na lekarzach i zamartwianiu o Lenkę, wysoka gorączka, w sobote pojechaliśmy, lekarz chciał spróbować przez weekend bez antybiotyku, ale nadal ma gorączkę, zawalony nosek i wstrętny kaszel, więc dziś znowu wizyta i pewnie ty razem antybiotykiem się skończy. A jeszcze w miedzy czasie byłyśmy na pobieraniu krwi, niestety z dwóch rączek, nie wiedziałam, że mam takie dzielne dziecko
Dobrze, że przynajmniej mam teraz tydzień wolnego, choć zupełnie inaczej go zaplanowałam, ale cóż siła wyższa, oby szybko wyzdrowiała
Dziś dostałam jeszcze @ i to tydzień wcześniej, coś mi się tam poprzestawiało w tym moim organizmie.
Co do diety, powoli dojrzewam do max 1200 dziennie, zaczynam skrupulatnie wszystko zapisywać No i od dziś obiecałam 1 h dziennie ćwiczeń, obiecuję wieczorem zameldować, że wykonane

miłego dnia

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Gryzelda88
3 mies,fajnie!!!;ja mam 2 szkrabów,7latek Antek i 4 i pół Zosia. Pamiętam ten czas, ja się czułam bardzo dobrze i w zasadzie pracowałam do 8 miesiąca.
Wiem, że mało ale tak sobie myślę ,że jak ja zaczynam to może powinnam mniej aby coś drgnęło.Zobaczę jak mi pójdzie,jak coś mogę coś do tego dołożyć,lodówka pełna ale obym ją z daleka omijała.
Witaj
Mam córeczki w podobnym wieku, lena ma 4 latka i 2 miesiące prawie I też pracowałam do 8 miesiąca, a potem zabrali mnie na patologię, więc chyba przesadziłam
Przepraszam, może pisałaś, ale nie doczytała ile masz lat, wzrostu, waga obecna a ile będzie ?

Wzrost: 164 cm - 59 kg
lenik33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:16   #3178
Konto usunięte

Ja pracuję tylko do końca lutego. Mam stresującą pracę, siedzącą cały dzień przed komputerem i wolę nie ryzykować, że coś będzie nie tak. Zresztą u mnie w pracy to norma, że jak się zachodzi w ciążę to się idzie na zwolnienie.

Stary 2014-02-10, 11:30   #3179
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
własnie przez to że zaczynasz powinno być więcej - zeby schudnąć trzeba jeść!
a tym sposobem sobie spowolnisz metabolizm i tylko zmniejszysz szansę na schudnięcie

Karolinek nie panikuj każda waga waży inaczej więc nie ma co tak wierzyć wadze na basenie

Shred + pompowanie pośladków z Mel zaliczone
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2014-02-10, 13:48   #3180
samonia6
Przyczajenie

lenik33
Lat mam 35, wzrost 171cm,masę obecnie 72,5kga moim celem jest uzyskanie 62kgmarzenie?chyba tak;cholera jasna spróbuję bo czuję się teraz okropniei tak też wyglądam ,pasztet, pasztet, pasztet!!!
Teraz to się zastanawiam czy na dobre forum trafiłam bo wy wszystkie to już laseczki, macie po 2,3,4kg do zrzucenia albo wcale i tylko towarzysko sobie piszecie

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Jak tu będę zaglądała wspomożecie??????
będzie mi milej a nie chcę już zaczynać innego forum ,troszkę poczytałam was i sympatycznie tutaj u was
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości