|
|
#361 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
tym bardziej sie ciesze, bo moja stara szpitalna koszula byla wlasnie zazolknieta, ale juz czysciutka i nie musze wiecej kupowac mam 2 nowe i ta jedna to wystarczy.Cytat:
![]() Z tym ubieraniem to nie wiem zobaczymy jaka bedzie pogoda ![]() Cytat:
madra kobita Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tez mnie tak czasem brzuch boli jak na @ nadzwyczajna Ja bylam dzisiaj u sasiadki pielegniarki dowiedziec sie o ta polozna, i one sie znaja i ma mnie z nia umowic chyba wezme ja do porodu, nawet jakbym miala sn roddzic to z trakim wsparciem moze bedde sie mniej bala, a jakby sie za bardzo przedluzalo, czy cos to cc i juz. Jestem o wiele spokojniejsza, tym bardziej, ze ta sasiadka sama dla swojej corki chciala ta polozna umowic, bo mowi ze roznie tam bywa u nas na porodowce i lepiej miec swoja zaufana osobe przy sobie. A w tej kasie co sie jej placi jest tez opieka przed i po porodzie, wiec dla wlasnego spokoju sobie zafunduje. Tym bardziej, ze co wieczor sie nakrecam tym porodem, wyobrazam niewiadomo co i spac nie moge....Ciekawe jak cayenneOna
|
|
#362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. mogą to być skurcze Cytat:
? Mnie kazał brać jak wynik spadł do 11,4... A poniżej 10 to już chyba anemia. Co do badań to też miałam usg w 30 tygodniu, idę teraz na ostatnie już (36tc) a morfologię i mocz mam badaną co miesiąc.
|
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Ja juz po comiesięcznym pobieraniu krwi. Poranek jednak był słaby. Z nieznanych mi przyczyn organizm postanowił, że powinnam się poprzytulać do kibelka Na szczęście na razie lepiej, ale...Jak opowiadacie o budzeniu maluszkow to zawsze przypomina mi sie scena z Czułych słówek gdzie matka budziła ciągle dziecko żeby sprawdzić czy żyje :p Ciekawe ile z nas bedzie tak robic po urodzeniu ![]() Dzisiejszy dzień zapowiada sie oczekiwaniem na wiadomości od Cayenne. Kate, trzymaj się. Podobno to dość popularne że pierwsze dziecko rodzi się po terminie. Mimo to powodzenia żeby się ruszyło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#364 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tygrysek83 na sam koniec ciąży mogą wystąpić mdłości |
||
|
|
|
#365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Te bóle jak na @ to chyba coś przepowiadającego ja miałam tylko 2 razy i to minimalne Cytat:
KTG pierwsze mam mieć dopiero 24.02. A wizytę miałam 31.01 i umówiła mnie 21.02 na następną - tydzień przed TP! ![]() Na słabe wyniki krwi mam przykaz jeść 2x1 biofer folic - możesz spróbować Cytat:
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
Ja wezmę chyba te najmniejsze bo w zasadzie nie mam pieluch poza paczką pampersa do szpitala. Moj dzidzius nie bedzie wazyl wiecej niz 3300-3500 wiec mysle ze na poczatek wystarczą.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#367 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodzi o wejście z Tobą w kontakt, więc wezwanie brzmi poważnie. Ja bym nie szła do US tylko zadzwoniła i powiedziała jaką mam sytuację. Jak nie przyjdziesz ale dasz znać to najgorsze co się stanie to dostaniesz później swoje pieniądze bo dopiero jak poprawisz błąd. Druga rzecz że choć przez telefon raczej ci nie powiedzą jak masz bład w zeznaniu, ale może zasugerują coś i po prostu w domu zrobisz korektę i ktoś za ciebie ją podrzuci do US ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do problemów z krwią to chyba kierują wtedy do Bytomia bo tam mają jakieś specjalny bank krwi. To podobno fantastyczny szpital więc głowa do góry! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogole wczoraj tak mnie kłulo w piecie myslalam ze mi noga odpadnie, ale moze ta jakis ucisk na nerwy ? miala ktoras takie cos??
|
|
#369 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
chyba jej sie ten brokul nie podoba, trzeba jej znalezc inna maskotke ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-02-10 o 11:46 |
|||
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe - teraz mam 127, jak spadnie poniżej 100 to podobno trzeba się martwic.
Side - Bytom powiadasz? Malz by miał blisko do pracy :P Co do basenu i nauki pływania, to ja jestem za. My planujemy zacząć od września, gorąco polecam arsport na Warszawskiej. Sprawdzone z Ewcia.
|
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie kwitnę w kolejce do dermatologa. Straszna kolejka, każdy udaje że nie widzi brzucha
![]() Martwie się o te plamy, które wyskoczyły mi na ramionach Ciekawe co to!?!Kate wiem co czujesz, leżałam z dziewczynami co tydzień nawet dwa były po terminach. Położne im radziły zabawy z mężem i masaż sutków. Schody odradzały bo można się tylko zakwasów dorobić. Trzymam kciuki za Majeczke niech w końcu wyjdzie
|
|
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśłałam o Warszawskiej, ale jeszcze bliżej mam na Mewy na Sikornik a tam chodzi ta nasza para ze szkoły rodzenia i chwalili też. Będę się przyglądała warunkom dla dzieciaczka i cenom. Czekam też na otwarcie basenu na Jasnej bo widać że już kończą, ale ostatnio słyszałam jakieś info że to już nie ma być basen tylko hala sportowa? |
|
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kate, nie martw się, masz jeszcze 2 tygodnie, jestem pewna że akcja rozkręci się do tego czasu Suty molestuj dodatkowo i nie wiem co tam jeszcze. Umyj okna
|
|
|
|
|
#375 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
gratulacje za rozpoczęte wczoraj tygodnie i miesiące! Side, kołyska dużo lepsza niż od projektanta Cytat:
Cytat:
za załatwienie nieprzyjemnych spraw i jeszcze większe za wizytę i piekną wagę Młodego - 3500 to w sam raz jak na chłopca. Mam nadzieję, że te wyniki powtórzone okażą się lepsze Cytat:
A ten termin to masz wyznaczony z USG czy z OM? Bo u mnie 9 dni różnicy się zastanawiam, jak to działa Choć jutro się mam zamiar dopytać. Cytat:
2. Ja też myślę, że to skurcze i tym bardziej, że to normalne To chyba dobry znak, że coś się rozkręca powolutku Cytat:
Tym bardziej, jak masz dość kiepski wynik... Ja radziłabym łykac coś, bo ponoć zapas żelaza dziecka na pierwsze kilka miesięcy dziecko bierze teraz od mamy za poprawę Cytat:
![]() Raaaany, ile miałam do nadrabiania a tu tylko jedna niedziela... ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
żeby to był faszywy alarm - pisz, jak tylko się dowiesz |
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz mi kochana w jakiej temp pralas te ciuszki zeby zeszly te zolte plamy bo ja nie moge z tym sie uporac ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
cambria04 mój gin poniżej 11.0 (hemoglobina) przepisuje żelazo, na przedostatniej wizycie miałam 11.1 i powiedział, że mam zadbać o diete, no i codziennie jem buraki albo szpinak albo wątróbkę i na ostatniej wizycie miałam 11.6 (mimo , że z wizyty na wizytę wcześniej mi malała), więc potwierdzam, że dieta ma znaczący wpływ
nadzwyczajna śliczny kącik malucha do US mam złożyć korektę PITu, TŻ może zawieźć; ogólnie leżę w domu; muszę następnym razem pilnować, żeby mi gin na L4 nie pisał, że muszę leżec, bo to mnie strasznie denerwuje - niech mi każe leżeć, ale nie pisze tego, bo nawet głupie wyjście na badanie krwi a ja cała w nerwach! a kto myśli, że ZUS nie kontroluje - tutaj artykuł właśnie przyszło pismo z policji (zrobiło mi się ciepło, że jakiś mandat), a tu się okazuje, że gość, który przytarł nam auto w listopadzie na parkingu (i mamy na to świadka, który zrobił zdjęcia!) jest hiszpanem i będzie sprawa sądowa. Kurde kurde, ciekawe czy się stawi i ciekawe czy odzyskamy kase. |
|
|
|
#378 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja w takich naglych przypadkach dziamdziam Orbitke ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Ag9 zapomniałam ci napisać że masz bardzo zgrabny brzuszek
![]() a ja miałam zrobić zdjęcia wózka w świetle dziennym ale jest założony fotelik i nie wiem jak się to sciąga... |
|
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Teraz pralam kolderke i rozki, za duzo nalozylam do pralki i sie nie odwirowalo dobrze.. bedzie schlo 3 dni :/ nie martw sie na zapas
|
|
#383 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej, hej! chyba włączył mi się 'syndrom wicia gniazda' od rana sprzątam, piorę i prasuję dzieciowe ubranka
chyba ta piękna pogoda za oknem ma na mnie taki wpływ bo nocka nie najlepsza, nie wiem jak ten berbeć Mały się ułożył, ale tak mnie żebra nawalają rano jakieś skurcze miałam, w nocy ból jak na @, no masakra. A teraz usiadłam przed kompem i chyba czkawki dostał, tak mi śmieszne tyłek wibruje i mam wrażenie, że od wczoraj brzuch mi opadł i urósł o 1/3 tego co było ![]() Cytat:
ja już mam Pampersy 150 szt w rozmiarze 1, 3-6kg i teraz nie wiem. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
no i teraz tż, ciężko trochę i nie chcę żeby mój Mały miał tak samo, z rodzeństwem zawsze raźniej ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
a nie chcę zmieniać układu mebli pod łóżeczko, bo teraz jest mi dobrze ![]() ja poprzednią wizytę miałam na początku stycznia i teraz mam dopiero 27 lutego a badania krwi miałam raz i raz na glukozę ![]() no ale jakoś się tym nie przejmuję zbytnio, Młody się rusza więc chyba jest git haha, chciałabym, zeby tak było.. spakuję i już będzie potrzebna ![]() dokładnie to samo wczoraj powiedziałam do tżta 'kiedy to minęło' ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
grabisz sobie ![]() pewnie zaskoczy Cię w najmniej oczekiwanym momencie ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
ja chcę przed terminemm ![]() EDIT: aha, aha już byl temat rozmiaru pieluch też chyba wezmę 2 i zastanawiam się nad tym Persilem w żelu, dobry jest? bo proszek jest moim faworytem ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- kurde te 2 są 3-6kg, może wezmę jednak 3
|
|||||
|
|
|
#384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie teraz na tapecie bóle w lewej pachwinie i w podbrzuszu ![]() Sekundy - 30 sekund maksymalnie Wczoraj myślalam, że to przez to tarmoszenie brzuchem, ale dzisiaj znowu mnie łapały więc nie wiem Zobaczymy co będzie dalej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ktoras z Was bedzie tez miala swoja wybrana polozna do porodu ?? Moze pisalyscie, ale nie pamietam
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, ja nie mogę się skupić na tym zbliającym porodzie. TŻ dzwonił z pracy, że nie będzie dziś przelewu, że w sumie nie wiadomo kiedy będzie.
Szef już jest mu winien 650 zł za grudzień i całą pensję za styczeń. Jest 10 marca i my naprawdę nie mamy z czego żyć Jestem załamana i kompletnie nie wiem co mam robić. W co mam włożyć ręce. Jak mi wpada jakiś grosz to nie wiem co płacić pierwsze. Boże, dlaczego ludzie są tacy podli. Czy ten człowiek mysli że jego pracownicy nie potrzebują jeść, nie mają rodzin na utrzymaniu i rachunków do płacenia. Przepraszam, że smęcę ale po prostu się załamałam. Boję się co będzie jak się mały urodzi. Niech jeszcze siedzi w brzuchu. U mnie dziś pierwszy dzień 35 tygodnia. |
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale że co?
![]() I tak by pewnie nikt za długo nie chcial z Tobą gadać Cytat:
|
|
#389 |
|
Rozeznanie
|
super, podpowiedz o co ja pytac na pierwszym spotkaniu?? czuje taka ulge, ze sie zdecydowalam.....
|
#390 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a ktory to nie mialam dobrze, ze te nagle wypadki u mnie zadrzaja sie raz na rok a co do porodu to sie nie martw, wcale nie musi tak byc, ze przenosisz Ja jako pierworodka urodzilam dzien przed terminem Cytat:
![]() cytat mi wcielo Ktora to chce syna Mojzesz nazwac przepraszam za glupie pytanie ale to na powaznie ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

Generalnie powiedziała tak, że używanie ich ma sens jak wypierzemy w nich wszystko w tym nasze ubrania i pościel, bo przecież dziecko ciągle przytulasz do siebie i ociera się o twoje ubrania i skoro to mu nie podrażnia skóry to tak samo mu nie podrażni jego ubranko. Powiedziała więc że pewnie można sobie kupić jeden prosze i się cieszyć z tego że się wyprało dziecku w nim rzeczy ale to kolejny bajer i właściwie powinno sie to robić dopiero jak sie okaże że mały ma problemy. Tak na prawdę ubranka w szpitalu są prane w najgorszej chemii żeby zdezynfekować wszystkie zarazki szpitalne, więc skoro nasze dzieci reagują normalnie na ubranka szpitalne to śmieszne jest że potem dajemy mu najdelikatniejsze proszki 
Tyle brokułów i nic 

Na szczęście na razie lepiej, ale...

nie chce mieć wywoływanego porodu bo taki poród podobno bardziej boli 

rano jakieś skurcze miałam, w nocy ból jak na @, no masakra. A teraz usiadłam przed kompem i chyba czkawki dostał, tak mi śmieszne tyłek wibruje
grabisz sobie
a ktory to