|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Nasturcja przepiękne te bukiety! Ten pierwszy bardzo oryginalny i niespotykany, ale chyba drugi podoba mi się bardziej
![]() Gratki za garnitur! Kamilka b. ładny grzebyk. Jakie ma wymiary? Ze strony TŻ kuzynka jest w ciąży i termin mają akurat na nasz termin, więc ich nie będzie - trudno. [QUOTE=madzixx88;45073520]No i w koncu ruszylismy z tancami, chodzimy w soboty i niedziele fajnie nam idzie, Tz ma poczucie rytmu i szybko lapie kroki, cwiczylismy disco sambe, rock&rolla i walca ang, jestem zadowolona - wizja walca na pierwszy taniec stala sie blizsza [QUOTE]Super! Ja się nawet boję myślec jak to będzie jak my na kurs pójdziemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#3722 |
|
Zadomowienie
|
Linaewen piękna ta fryzura z warkoczem. Jeszcze dużo robią te czerwone usta
Kurde, cały czas się bije z myślami co do tego makijażu. Ostatnio miałam zmalowane coś takiego jak w załącznikach, nawet mi się podobało, mimo że było mocno. Niby ślub mamy o 16, przyjęcie od 17nastej, więc mocny makijaż nie wyglądałby chyba głupio?
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale makijaż sam w sobie piękny!
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które planują zrobić samodzielnie księgę gości z odciskami palców: gdzie kupiłyście tusze? Szukałam na allegro i mam z nimi problem.
Poza tym na jakie wymiary się decydujecie? 40x30cm? Większe?
|
|
#3725 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś wspominałam że TŻ musiał oddać babci obrączki, bo nie zgodziła się "żeby jej obrączki za robociznę poszły" no i mieliśmy za mało złota. Ale TŻ dostał złoto od ojca (3 obrączki), mama TŻ ma dorzucić swoją i 1 kolczyk + moje złoto i będziemy mieć aż nadto na obrączki dla nas!
![]() Tzn. z tego co piszesz można iść do jakiegoś jubilera i ze naszego złota zrobi nam obrączki? Ewentualnie my damy złoto a on nam w tej samej wadze zrobi ze swojego? To można iść do jakiegokolwiek jubilera czy to tylko niektórzy tak robią?
|
#3726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Grzebyk Cytat:
|
|||
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. z tego co piszesz można iść do jakiegoś jubilera i ze naszego złota zrobi nam obrączki? Ewentualnie my damy złoto a on nam w tej samej wadze zrobi ze swojego? To można iść do jakiegokolwiek jubilera czy to tylko niektórzy tak robią?[/QUOTE] Każdy jubiler tak robi, tylko jak wam zależy żeby było z waszego to musicie to wyraźnie zaznaczyć. My też mamy z własnego złota i wiem że trzeba uważać na jubilerów którzy biorą złoto "w rozliczeniu" tzn. odkupują jako złom i schodzą trochę z ceny. Nam za zrobienie obrączek z naszego złota Pani Złotnik kiedyś zaproponowała zejście z ceny o 200zł
|
|
#3728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Większość jubilerów tak robi, oprócz tych typu Yes, Apart :P Ale to w sumie sklepy z biżuterią a nie jubilerzy. W takich mniejszych sklepach są tańsze obrączki.Ysia jak dla mnie makijaż bardzo ładny, ale trochę za mocny i za ciemny na ślub. Dziękuję Wam bardzo dziewczyny za wszystkie odpowiedzi dot. sukienek mam Dzięki Wam, wiem, żeby namawiać mamę na jakąś sukienkę. |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też mamy zamiar przetapiać swoje złoto. Tylko trzeba się zorientować w cenach. U mnie jeden chciał około 1000 zł za przetopienie, a ten u którego będziemy robić około 300 zł. |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha ok, dziękuję za ostrzeżenie. Mamy mnóstwo swojego złota, które moglibyśmy oddać. Czyli jutro czeka mnie dzwonienie po jubilerach. Och jak się cieszę, że się tu do was "podpięłam"
|
|
#3732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzięki Cornflower No i jeszcze nową florystkę znalazłam, na razie mam tą z rodziny zaklepaną, ale jako że ta "nowa" mieszka rzut kamieniem od nas to chyba się umówię na spotkanie, żeby chociaż dowiedzieć się czy cenowo jakkolwiek brać ją jeszcze pod uwagę.
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki przepraszam za off ale mam prośbę jakby którejś wpadła w oko na zakupach sukienka z mohito taka to proszę dać znać - będę bardzo wdzięczna!
podczytuję was cały czas ale mam mało czasu się udzielać no i mało weny ślubnej.. witam nowe PM i gratuluję załatwionych spraw
|
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To sprawdzony sklep Paper Concept. A format to jeszcze nie wiem, zależy ile osób nam potwierdzi przybycie. Najlepiej wyciąć kartkę tego formatu, narysować wzór i wrysować tyle owali na kształt odcisku, ile ma być gości. Wtedy sprawdzić czy wszystko się zmieści.
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio wydrukowałam na próbę drzewo na A3 i powiem, że takie dość małe mi się wydawało. Chyba wezmę na A2 to drzewo.
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a3 to faktycznie malutkie
|
|
|
|
|
#3739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie jest tak, że złoto które się przynosi traktowane jest jako złom i w zalezności ile się go ma kwota za nie odejmowana jest od obrączek. Nam potrzeba ok 10-12 g złota + robocizna ok 400-450 zł. Nie wiem czy przetapianie własnego złota jest możliwe u jubilera, ale u złotnika nie będzie z tym problemu.
|
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy ok. 15g złota więc chyba powinno starczyć... ![]() Jakby nie patrzeć wyjdzie dużo taniej niż płacić 2,5 tys zł w A..... ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Czyli jak? Zamiast księgi gości, drukujesz drzewo na formacie np A2 i goście odbijają tam swoje dłonie?
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Całe życie jakieś komplikacje !!
|
|
#3742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3743 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z drugim kolegą jest taki problem, że oprócz tego, że widujemy go od wielkiego dzwonu, zazwyczaj w stanie upojenia, to ja nawet dokładnie nie wiem jak on ma na imię sama zapraszam kilkoro znajomych, z którymi aktualnie jakiegoś szczególnego kontaktu nie trzymamy, ale w przypadku tych dwóch panów to jakoś nie jestem przekonana ![]() dziękuję Cytat:
[QUOTE=Lemon_Drop;45076077] Kamilka b. ładny grzebyk. Jakie ma wymiary? Ze strony TŻ kuzynka jest w ciąży i termin mają akurat na nasz termin, więc ich nie będzie - trudno.[QUOTE] grzebyk jest wielkości 10x6 cm, dość duży, ale doszłam do wniosku, że i tak kłak mi napuszy fryzjerka, więc będzie ok ![]() no jak już wyżej pisałam, póki co mamy jeszcze rezerwowych (ok 10 osób) więc nie powinno być źle ![]() Cytat:
![]() dziewczyny, ja wciąż w temacie obuwniczym, bo nic tak nie spędza mi snu z powiek, jak buty... niby już kupiłam, ale doszłam do wniosku, że są za ciasne i ich nie rozchodzę, mam w planie przerobić buty na brokatowe, ale jeszcze musze przeprowadzić testy, jak to wyjdzie... zamierzam uczynić to dzisiaj po pracy, więc jak się uda zrealizować temat, to jutro wrzucę fotkę. Ale póki co to co sądzicie o nich? wydają się mało różowe, bo chciałam neonki, ale o takowe z obcasem rozmiar 6 z dnia na dzień trudniej...
|
|
#3744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taką stronkę znalazłam i tam można wybrać kolory napisów i kontury drzewo http://www.weddingchicks.com/freebie...int-guestbook/ rower http://www.weddingchicks.com/freebie...int-guestbook/ wybrałam drzewko
Edytowane przez nasturcja1308 Czas edycji: 2014-02-10 o 15:35 |
|
|
|
|
#3745 | |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, ja wciąż w temacie obuwniczym, bo nic tak nie spędza mi snu z powiek, jak buty... niby już kupiłam, ale doszłam do wniosku, że są za ciasne i ich nie rozchodzę, mam w planie przerobić buty na brokatowe, ale jeszcze musze przeprowadzić testy, jak to wyjdzie... zamierzam uczynić to dzisiaj po pracy, więc jak się uda zrealizować temat, to jutro wrzucę fotkę. Ale póki co to co sądzicie o nich? wydają się mało różowe, bo chciałam neonki, ale o takowe z obcasem rozmiar 6 z dnia na dzień trudniej...[/QUOTE]
Nie ma takich turkusowych przypadkiem :P? Ładne, ale rzeczywiście neonowe to raczej nie są. Ogólnie z butami w fajnych kolorach, na małym obcasie jest problem. Na 13cm mnóstwo... Tylko szkoda, że stopy nie dają w nich rady ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
![]() Macie te głowy do pomysłów - naprawdę
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
madzix88 Super, ze kurs Wam sie podoba - bo program taki wypasiony
![]() annic Fakt, tiul tak urwany wygląda bez sensu. Muszę pomyśleć nad mocowaniem A gdyby u Was zespół zachęcił gości do włączenia się w taniec? Myślę, że zaproszenie gości to bardzo dobry pomysł. magdalenka_w_86 Piękne wyszły podziękowania Elrosa Wspólne zakupy pod pretekstem prezentu na dzień matki chyba tutaj będą najlepszym rozwiązaniem. Dotka A Hera/ Gerry Webber w galerii Krakowskiej? Jest jeszcze Gaba dla puszystych, ale niektóre rzeczy tam były kiczowate. A do do fryzjerki - odpiszę tutaj, bo prędzej przeczytasz- zastanawiałam się jeszcze nad Kok i Spinka. Jest duże prawdopodobieństwo, że dojeżdża. I jest trochę zdjęć panien młodych, a nie modelek z katalogu ![]() Linaewen Moze być tak, że zabawa się u Was tak rozkręci, że goście będą pić mało wódki ![]() Sunrise My potwierdzenia mamy do 15 maja (bo Hotel życzy sobie ostateczną liczbę gości do 31maja). Zapytaj menadżera sali, jakie terminy są u Was i dopasuj stosownie do siebie Wg mnie u nas jest za wcześnie, miesiąc to tak w sam raz.Ysia Makijaż piękny, ale wg mnie za bardzo "oziębiający". Masz zimowy typ urody i jako panna młoda aż prosisz się o to, żeby wyglądać świeżo, świetliście. Kiedyś wklejałaś zdjęcia rosyjskich makijażystek - jesli chcesz bardziej wyraziste oczy, to tamte wg mnie byłyby idealne dla Ciebie ( czy nawet makijaż z sesji narzeczeńskiej )
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziękuje za opinie obrączek
A dzisiaj zostało mi i TŻ 3 miesiące do ślubu czyli 89 dni :P
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
zakrecona_kropka, gratuluję
A na jakie ramiączka chcesz zmienić? Te są bardzo ładne.Też wstępnie mamy tę piosnkę ![]() pysia1987, a o noszenie na drugiej dłoni nie trzeba prosić o pozwolenie? emdzik, trudny wybór. W pierwszej chwili pomyślałam o tej jaśniejszej z wzorkiem, ale potem kolor - druga ma ładniejszy Jubiler mówił, że ten ?macik? się zetrze szybko i lepiej wziąć coś innegoannic, uważam, że nie. Welon zasłoni, a koronka też zrobi swoje W kościele będzie widać tylko przez kilka chwil. Zawsze można podszyć co nieco materiałemLemon_Drop, pierwsza jest bardziej dziewczęca i bym wzięła właśnie ją, ale w innym kolorze tym niebieskimPeyton22, witaj ![]() iza1336, zaproszenia wyszły bardzo ładne
Edytowane przez cude Czas edycji: 2014-02-10 o 16:10 |
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pooglądam te zdjęcia i będę się jeszcze inspirować, metodą prób i błędów Dzięki dziewczyny za rady
|
|
#3750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z tymi obcasami to masz rację, jest mnóstwo neonków, ale tylko wysokie strasznie, ja kupiłam niby neon różowy, ale w rzeczywistości jest bardziej neonowym koralem, nie różem ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

[QUOTE]

Niestet, z powodu braków w baku plan tortowy też póki co odkładamy na przyszły tydzień. Czyli dzisiejsze wspólne wolne spędzimy na słodkim lenistwie.

ale makijaż sam w sobie piękny!

No i jeszcze nową florystkę znalazłam, na razie mam tą z rodziny zaklepaną, ale jako że ta "nowa" mieszka rzut kamieniem od nas to chyba się umówię na spotkanie, żeby chociaż dowiedzieć się czy cenowo jakkolwiek brać ją jeszcze pod uwagę.