|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
Cytat:
![]() miłego wietrzonka ![]() Nestelle, mam duuuużo pędzli, ale nie mam klasycznego pędzla do pudru. Do pudru w kamieniu używam właśnie kabuki (wymiennie: MUFE i Bobbi Brown) - jednak u mnie decyduje kwestia wielkości a MUFE ma świetną wyjściową saszetkę ![]() jednak przy moim typie cery (tłusta jak ja cała ), powinno się używać "puszków".każdy lubi inne pędzle. dla mnie ideał do pudru: ups... tu chcialam wstawić link, ale cały czas mi w grafice wyskakuje eco tools a więc opisowo profesjonalny pędzel do pudru The Tools. on jest super miękkim narzędziem, takim właśnie do omiatania. ale wciąż go nie mam w Polandzie do kupienia w Profilmie. w tej chwili jeśli czegoś używam w domu to: http://www.clinique.com/product/1608...ush/index.tmpl a seriale w które się kiedykolwiek wkręciłam: Dr House, The L word, Zagubieni, Dexter, Gotowe, Przyjaciele
|
|
|
#1052 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Krzyś miał całe 10 minut drzemki... Zasnął i zaraz obudził Go domofon - kurier. No ale przynajmniej to były zabawki dla K., więc zamiast marudzić mógł się pobawić Ale chyba Go znów bierze na spanie...```Cytat:
Cytat:
![]() Teraz Bosacka sama jest w ciąży i ma program "O matko!", fajny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze nie mam, licytacje są przez kilka dni ![]() I za zakupy
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym toolsem to az musiałam sprawdzić co to Profilm no cóz z grona szczesliwcow nie jestem ..... dzięki za polec.
|
|
#1054 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Podczytuję Was jednym okiem, o tak: Czytam i czytam i wcale mądrzejsza od tego nie jestem, wręcz przeciwnie, coraz większy mam mętlik. Dobrze przynajmniej, że wyszło słońce, to sobie trochę tą moją obładowaną informacjami głowę przewietrzę ![]() Ściskam Was mocno i mam nadzieję, że niedługo będę normalnie.
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Mój podobnie
pokłóciliśmy się w piątek, bo sobie przeskrobał. I od soboty chodzi za mną z tekstem "mówiłem Ci jak ślicznie wyglądasz?" I tak chyba z 50 razy przez te 2 dni W sobotę mieliśmy gości i przy nich to samo. Ochy, achy nad Tż były. |
|
|
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie warstwy? czym nakładasz podkład?biedny. napisz jak z butlą? pije coraz więcej? Cytat:
![]() ![]() ale widocznie prze-ślicznie wyglądasz
|
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze tez żaden lekarz nie wpadł co to..... ![]() trzymam mocno kciuki aby udało się mu pomóc wreszcie ![]() Cytat:
![]() u nas jest inaczej -oficjalnie kłotni nie było tylko moje pretensje ale wiem ze mam racje .on tez wie. i teraz próbuje odwrócić. udobruchać .nie dam się tak łatwo .---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- podkład dw .nakładam palcami ,wtapiam później gąbeczką .jeśli musze cos przykryc to punktowo delikatnie puder dw a na to double matt. czasami meteoryty na to delikatnie . a czasami gdy nie uzyje meteorytów to po czasie łagodzę i matowie sensei loos powder Kanebo . albo czasami zamiast double matt Diorskin nude sypki .
|
|
#1058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Butla bez problemu, daję mu mleko na noc, pierwsza pobudka jedzeniowa w nocy też butla, rano butla. Jeśli jest więcej pobudek, podczas których utulenie nie wystarczy, daję już tylko pierś. Ale gdybym dała butlę, to by wypił
![]() Cytat:
Za tydzień idę robić mu testy (muszę odczekać po przerwaniu stosowania leku), mam nadzieję, że coś wyjdzie. Jak nie, to znalazłam lekarza w Stalowej Woli, podobno świetny. Zleca dietę zgodną z grupą krwi, przeprowadza dużo badań (w tym testy na 150 alergenów, koszt 1800 zł), nie faszeruje lekami, tylko stara znaleźć przyczynę i leczyć naturalnie.
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóz wszystko dla dziecka . oby się udało
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle, hmmm. każdy z tych produktów powinien współpracować... choć to też zawsze kwestia mocno indywidualna.
no warstwy czy jakiekolwiek zbierańce to, najczęściej, wina ilości produktu lub pośpiechu . U mnie ma też znaczenie rodzaj bazy... heh... ciut daleko. wszystko do załatwienia na jednej wizycie? a testy na takim małym smyku (i za taką kasę) są już miarodajne?
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
baze stosuje tylko na wyjścia -mufe. dlatego dla mnie kabuki sparawdza się do nakładania podkładu w pudrze bez wcześniejszego podkładu w płynie . jeśli zrobie inaczej to wtedy wygląda to na moje oko jak podkład na podkładzie ... dlatego szukam dobrego pedzla -mniej zwartego od kabuki .a z tymi dobrymi to problem ...bo każdy cos innego uważa za dobre .a jak się wejdzie do sephory to tam same ochy i achy nad sephorowskimi (kłamczuchy ). CR - ja jestem ciekawa co może wyjść na takich testach skoro wszystko prawie macie ograniczone i tak uważacie ....
|
|
#1062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do miarodajności... właśnie tego obawiam się najbardziej i to mnie hamuje przed natychmiastowym spakowaniem się. Podobno leczy takie maluszki. Może jabłko? Może ziemniak? Wyszłoby wtedy na to, że choć ograniczam, to i tak truję dziecko...
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z sephorowskich: znajome chwalą Smashboxa (tych pedzli nie znam), ja nigdy sie nie zawiodłam na Clinique. Z Douglasa dla mnie tylko Bobbie, no i nade wszystko MAC (o ile w danym D. jest). Córka, jak ja rozumiem Twoja chec natychmiastowej jazdy do Stalowej...
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciwciala IgG to naturalna odpowiedz organizmu i nie bierze sie tych przeciwcial do diagnostyki nietolerancji czy alergii pokarmowych - i kazdy lekarz alergolog ci takie testy odradzi, to wyrzucenie pieniedzy w bloto. W Niemczech takie testy nie sa w ogole pokrywane z ubezpieczenia, lekarze odradzaja, bo sa zupelnie niemiarodajne. Jezeli juz to robi sie testy przeciwcial IgE - ale to u starszych dzieci i doroslych (ale to pokrywa ubezpieczenie). Kiedys pisalam, ze testy alergiczne najczesciej w tak mlodym wieku sa niemiarodajne w ogole, gdyz system immunologiczny sie dopiero ksztaltuje - ale warto porozmawiac z dobrym alergologiem, kiedy testy mialyby sens. Warto zrobic dodatkowo testy na pasozyty, candida, moze wlaczyc Latopic (probiotyk) do diety. Zaznajomilas sie juz z forum Atopowe? https://www.atopowe.pl/forum/index.php Nie zawsze leki to zlo - uwierz mi, ze czasami trzeba - nieleczone zapalenie moze przerodzic sie w erytrodermie czyli zapalenie calego ciala, ktore do opanowania jest juz tylko w szpitalu przy silnych lekach.. przykre ale prawdziwe, dobrze stosowane leki sterydowe nie sa takie straszne jak je maluja, choc powinno sie po nie siegac tylko w ostatecznosci, kiedy inne metody nie przynosza efektu.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-10 o 14:01 |
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
Hejoooo. Wracam z miasta - podrukowalam sobie dokumenty i takie tam - w tym po prawie 2,5latach pobytu Zalozylam Karte w Bibliotece ..!
![]() nestelle Sa tam w ciazy obejrzalam 8sezonow "Criminal Maind" ...!! Plus "greys anathomy" plus "czarodziejki" - dodatkowo "thrue blod" i "thudors'ow" - ja tam ogolnie ogladam wszystko jak leci oooo nie "mody na sukces" juz nie ogladam Oo dzis bede miala Mielone ale bez Mizerii Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1066 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Drugie podejście Krzysia do drzemki - 45 minut... No cóż, dziś Was nie nadrobię
![]() Cytat:
W ogóle fajny pomysł taki podest...Cytat:
![]() Ja, ja, JA się piszę!!! W ciąży mam mega apetyt na truskawki, akurat, jak nie ma na nie sezonu ![]() Nestelle - z seriali uwielbiam Dr House (no nic go jeszcze nie pobiło, płakałam, jak się skończył ), poza tym Dexter, Gotowe na Wszystko, Cougar Town też może być. Zaczęłam też w ciąży oglądać Chirurgów i się wciągnęłam, ale po urodzeniu K. nie mam czasu na kolejną serię
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie przepada
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihiAd 2 ja juz bym chciala 10sezon.!!!! Mnie sie juz nudzi, ilez mozna zawsze sie ratowac .! Hihi. Nie powiem do 3-4 sezonu bylo spoko, potem flaki z olejem ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i za bibliotekę ![]() My po spacerze J. coś mi dziś mało je :/A miałam zapytać. Moderna, te suszone owoce które dajesz Marcelowi, to co one mają w składzie (oprócz owoców oczywiście). Bo ja patrzę na moje i niektóre mają dwutlenek siarki (to wiem ze tych nie mozna dawać dziecku), a niektóe są z kwasem sorbowym, i wydaje mi sie ze kiedys się natknęłam na to w jakimś dzieciowym produkcie. Czytam niby ze jest bezpieczny
|
||
|
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas dobre owoce suszone mozna kupic w Rossmannie albo DM, z serii BIO - w PL nie ma u Was takiego dzialu? (u nas sa nieznacznie drozsze niz normalne suszone). Wszystkie dodatki do zywnosci sa niby nieszkodliwe - ja bym jednak szukala owocow bez zadnych dodatkow, kwas sorbinowy moze wywolywac reakcje alergiczne.---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- w najgorszym wypadku nadrobi w nocy mlekiem
|
|
#1072 |
|
MBZ♥
|
C.R tak mi przykro z powodu Wojtusia
![]() Mam nadzieję, że w końcu odkryjesz co to za cholerstwo tak miesza ![]() Alliw Zosia wtedy nadrabia nocą Pani żebyś wiedziała, że chce się Nim nacieszyć Jak tylko wstanie w łóżeczku to woła: ta ta ta i On wstaje i bierze Ją. Co robią to nie wiem bo śpię![]() Zrobiłam rosół
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Wpadłam poczytać troszkę. Cytat:
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1075 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miło---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- miałam od wczoraj i musiałam dojeść sama, 2 talerze
|
|
#1076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1078 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam się w ogole na alergiach ale wydaje mi się ze Moderna ma duzą wiedze na ten temat i mądrze napisała. Wiadomo ze aby pomóc dziecku wyda się kazda możliwą kwote ...a nawet niemożliwą . tylko chodzi mi właśnie o to aby było miarodajne . .... ale w przypadku medycyny często to zagadka . Cytat:
Cytat:
dzięki za polec. Cytat:
dzięki Cytat:
R.jak mało pije /je to ...odrabia w nocy ![]() Cytat:
|
|
#1079 |
|
Kniaginia
|
Corka, kurde, mam nadzieję, że szybko znajdziecie przyczynę alergii Wojtka.
Prawo Agaty taki sobie, ma tyle wspólnego ze światem prawniczym, co pewnie Lekarze z lekarskim ![]() W ciąży namiętnie oglądałam Spartakusa
Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2014-02-10 o 17:25 |
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się my wszystkie sezony obejrzeliśmy
Cytat:
jak dla mnie ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- My dziś skończyliśmy The Americans godny polecenia i wciąga ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Tasia Bosacka to była razem z nami w ciąży i już jakiś czas temu urodziła teraz lecą powtórki tego programu O matko! Z resztą ja oglądałam pod koniec ciąży i jak urodziłam jeszcze leciał w ramówce wiosennej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

.
a MUFE ma świetną wyjściową saszetkę
jak ja cała
w Polandzie do kupienia w Profilmie. 

za zakupy
no cóz z grona szczesliwcow nie jestem ..... 

hihi

05.07.2008