Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 00:53   #2701
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II

Cytat:
Napisane przez nAtaL!a Pokaż wiadomość
Cześć mam nadzieję, ze mogę dolączyć.Od 8 miesięcy szukam pracy. Bez efektów. Od października nie byłam na żadnej rozmowie. Nie mam pracy, znajomych ani kasy. Mam 25 lat i czuję, że tracę życie. Wszyscy żyją normalnie: pracują, zakładają rodziny, bawią się a ja czuję się jak ofiara losu. Ten łikend był beznadziejny,ryczałam non stop. Trace wiare w to, ze coś sie zmieni. Nie marzę nawet o pracy w zawodzie, wysyłam cv "poniżej"kwalifikacji i też nic. Nie chcą mnie nigdzie...Wszędzie wokól widzę ludzi w moim wieku, którzy wiele już odnieśli, mają stabilną sytuację finansową, a tylko ja jak taka niedorajda.Wydaje mi się, że nie ma większego nieudacznika niz ja,nie wiem co robić i gdzie szukać..Nie mam żadnego celu, czas płynie a ja nic nie osiagam, nic nie zmieniam. Bardzooo brakuje mi kontaktu z ludźmi, nigdzie nie wychodzę, jest mi potwornie wstyd, że wciaż "siedzę" w domu, wspolnych tematow tez brakuje...
W formie pocieszenia napiszę, ze jestem w IDENTYCZNEJ sytuacji jak Ty, ale mam 30 lat, więc jak widzisz zawsze może być jeszcze gorzej
Stary 2014-02-10, 10:39   #2702
arya1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez redangels Pokaż wiadomość
U mnie nie ma żadnych wielkich plantacji. Każdy jak ma jakieś warzywa to na swój użytek a nie na sprzedaż dalej. Z jakich regionów jesteś ?
Jestem ze świętokrzyskiego. Ale ja nie mówię o jakiś wielkich plantacjach, pracę w polu znajdowałam bez polecenia, sama się dowiadywałam kto, gdzie potrzebuje i naprawdę nie miałam problemów z jej znalezieniem a wręcz jeszcze na prośbę właścicieli szukałam chętnych wśród znajomych i rodziny jak ktoś chciał sobie dorobić. w niektórych gospodarstwach nawet była możliwość zakwaterowania, ale ja wolałam dojeżdżać. próbuje Ci tylko podpowiedzieć, pomóc w jakiś sposób radami...
arya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:02   #2703
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Hej
Ja już w sklepie siedzę, termometr wskazuje oszałamiające 11 stopni, jak przyszłam było 9 chyba cieplej by mi było n zewnątrz na słoneczku

Ale dogrzewam się farelką, więc dam radę

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:38   #2704
bianca30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Buena Dzidzia Pokaż wiadomość
Wiecie co ja to jestem jakaś "zakała" w mojej rodzinie Moje życie nie ma sensu, każdemu się jakoś układa, nawet moim średnio rozgarniętym dużo młodszym kuzynkom i kuzynom, ja to jakiś debil jestem

Ja też mam takie wrażenie. I też czuję, jakby wszyscy dookoła mnie mieli pracę, tylko ja nie. Moze i nigdy nie grzeszyłam zbytnią pewnością siebie, ale widziałam też ludzi mniej rozgarniętych niż ja, a jednak oni mają pracę, a ja nie. Kurczę, nie wiem już naprawdę na czym mój błąd polega. Mam wrażenie, że te moje dokumenty aplikacyjne trafiają w niebyt dosłownie. Staram się wysyłać w pdf-ie, ale już zaczęłam paranoicznie myśleć, że może nikt nie może ich odczytać?... Pojęcia nie mam. Kuzynka (młodsza) wróciła z zagranicy i w przeciągu tyg znalazła pracę. Mam wrażenie, że cała rodzina teraz sobie myśli, że to ze mną jest coś nie w porządku. Bo można znaleźć szybko pracę? Można, jak widać! Tylko do mnie nikt się nie odzywa... A wysyłam wszędzie gdzie spełniam kryteria, a czasami nawet tam, gdzie nie spełniam.
Nie wiem, szukam póki co kolejnego już w życiu stażu. Na razie pracodawca ma się zastanowić, bo oni wcale nie są teraz tacy chętni jak muszą dać warunek zatrudnienia. Inna sprawa, że potem mogą się z tego jakoś wykręcić, bo to przerabiałam. Zobaczymy czy coś wyjdzie i czy urząd pracy mi w ogóle przyzna jak coś. Z drugiej strony trochę mi wstyd, że mam tyle lat a zero stabilizacji zawodowej - od stażu do stażu i nic stałego.
Powodzenia dla Was wszystkich w tym tygodniu! Abyście znalazły pracę, a przynajmniej by ktoś zauważył Wasze CV w tym stosie innych
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:06   #2705
Kdjdfn
Zakorzenienie

Dostałam meilową odpowiedź, że do dalszej rekrutacji muszę rozwiązać testy kompetencji manbase. Rozwiązywała któraś? Ja dzisiaj rozwiązałam i poszły mi średnio, nie sądzę żeby do mnie zadzwonili. Ehhh, mógłby ktoś w końcu zadzwonić. :/
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:15   #2706
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, ja dzisiaj krótko, zaraz postaram się nadrobić.
Byłam dzisiaj u mojego TŻTa na jego mamy urodzinach no i teściowa tak mnie wyprowadziła z równowagi, że się poryczałam, że hej. Po cholerę ona porusza temat pracy skoro wie jak jest, powiedziała mi że ja powinnam chodzić i prosić się o pracę a nie że wysyłam mailami, aaaa i to że teraz z TŻtem nie mamy planów (bo co można planować skoro nie ma się pracy a co za tym idzie kasy, nawet zamieszkać razem nie możemy) to te nasze 5 lat razem są zmarnowane . I w ogóle jaka afera, TŻ stanął po mojej stronie, kłótnia, krzyki, no masakra.

Mam dość.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Aaaa i jeszcze że ona widzi peeeeełno ogłoszeń, no i że jakoś inne dziewczyny znajdują pracę, tylko nie ja.
Też mam takie złote rady przez maila pracy nie dostaniesz musisz chodzić do firm i prosić o pracę.

nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:40   #2707
shanta
Wtajemniczenie

Jak już przypuszczałam muszę zawiesić intensywne poszukiwania ze względów zdrowotno- rodzinnych Będę zaglądać w ogłoszenia, ale moje ambitne plany siadły.
Luka w CV rośnie, a ja nie wiem kto mnie później przyjmie... Mam jakieś czarne myśli na temat przyszłości. Ostatnio byłam taka roztrzęsiona, że w końcu musiałam sobie kupić tabletki uspokajające.
Szkoda gadać

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

a wy wysyłacie CV jako pdf czy doc?
Stary 2014-02-10, 14:45   #2708
Kdjdfn
Zakorzenienie

Ja jako doc.

Jaka cisza tutaj czyzby wszystkie dziewczyny znalazły pracę?
Stary 2014-02-10, 14:50   #2709
dooorra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość
Ja jako doc.

Jaka cisza tutaj czyzby wszystkie dziewczyny znalazły pracę?
Przygotowuje się do mojej n-tej rozmowy, z której nic nie wyniknie. W sumie już nawet nie chce mi się tego robić. Wiem jaki będzie wynik.

Z radośniejszych wieści, jadę do swojego chłopaka na 10 dni i może mi to jakoś pomoże, polepszyć myśli.
Stary 2014-02-10, 14:52   #2710
Kdjdfn
Zakorzenienie

Na pewno pomoże, ja jak jestem weekend z moim TŻ jest mi duuużo lepiej, nie myślę i nie martwię się aż tak. Najchętniej bym się z nim nie rozstawała.
Zazdroszczę Ci rozmowy ja od 3 tygodni gdzieś nie miałam żadnej rozmowy, żadnego telefonu, czyli 0 nadziei. :/
Stary 2014-02-10, 14:52   #2711
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shanta Pokaż wiadomość
Jak już przypuszczałam muszę zawiesić intensywne poszukiwania ze względów zdrowotno- rodzinnych Będę zaglądać w ogłoszenia, ale moje ambitne plany siadły.
Luka w CV rośnie, a ja nie wiem kto mnie później przyjmie... Mam jakieś czarne myśli na temat przyszłości. Ostatnio byłam taka roztrzęsiona, że w końcu musiałam sobie kupić tabletki uspokajające.
Szkoda gadać

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Jako pdf.

nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:10   #2712
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Ja w PDF, bo wiem jak wygląda CV wysłane w doc jak ktoś ma inne oprogramowanie.

Wymiana
Stary 2014-02-10, 15:28   #2713
pusunia
Zakorzenienie

To może i ja dołączę do kręg fajnych ale bezrobotnych wizażanek

w czerwcu się obroniłam i ukończyłam studia licencjackie
planowałam iść na mgr zaoczne ale dałam sobie czas i stwierdziłam że może znajdę jakaś pracę a na mgr pójdę za rok ale się przeliczyłam

Cytat:
Cześć mam nadzieję, ze mogę dolączyć.Od 8 miesięcy szukam pracy. Bez efektów. Od października nie byłam na żadnej rozmowie. Nie mam pracy, znajomych ani kasy. Mam 25 lat i czuję, że tracę życie. Wszyscy żyją normalnie: pracują, zakładają rodziny, bawią się a ja czuję się jak ofiara losu. Ten łikend był beznadziejny,ryczałam non stop. Trace wiare w to, ze coś sie zmieni. Nie marzę nawet o pracy w zawodzie, wysyłam cv "poniżej"kwalifikacji i też nic. Nie chcą mnie nigdzie...Wszędzie wokól widzę ludzi w moim wieku, którzy wiele już odnieśli, mają stabilną sytuację finansową, a tylko ja jak taka niedorajda.Wydaje mi się, że nie ma większego nieudacznika niz ja,nie wiem co robić i gdzie szukać..Nie mam żadnego celu, czas płynie a ja nic nie osiagam, nic nie zmieniam. Bardzooo brakuje mi kontaktu z ludźmi, nigdzie nie wychodzę, jest mi potwornie wstyd, że wciaż "siedzę" w domu, wspolnych tematow tez brakuje...
jakbym czasami czytała o sobie ostatnio też słoneczna pogoda doprowadziła mnie do takich wniosków że czas przemija a ja siedze w domu
chciałabym iść do pracy zacząć zarabiać mieć jakieś fajne życie i jakieś cele a tu
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:46   #2714
nAtaL!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Buena Dzidzia Pokaż wiadomość
W formie pocieszenia napiszę, ze jestem w IDENTYCZNEJ sytuacji jak Ty, ale mam 30 lat, więc jak widzisz zawsze może być jeszcze gorzej
Cytat:
Napisane przez pusunia Pokaż wiadomość
To może i ja dołączę do kręg fajnych ale bezrobotnych wizażanek

w czerwcu się obroniłam i ukończyłam studia licencjackie
planowałam iść na mgr zaoczne ale dałam sobie czas i stwierdziłam że może znajdę jakaś pracę a na mgr pójdę za rok ale się przeliczyłam

jakbym czasami czytała o sobie ostatnio też słoneczna pogoda doprowadziła mnie do takich wniosków że czas przemija a ja siedze w domu
chciałabym iść do pracy zacząć zarabiać mieć jakieś fajne życie i jakieś cele a tu
jak to mówią, w kupie raźniej Ja jestem po mgr, doświadczenia dużego nie mam, w zawodzie wcale. Nie wiem co będzie, gdyby nie rodzice to już dawno byłabym pod mostem.

Doora, powodzenia

Kdjdfn, pewnie wstyd, że nie wiem, ale co to takiego manbase? ahh juz doczytałam,że testy kompetencjichyba słońce u mnie za bardzo przygrzewa

Ja zawsze wysyłam dokumenty jako doc,pdf wygląda bardziej profesjonalnie czy z innego powodu wybieracie pdf?

Edytowane przez nAtaL!a
Czas edycji: 2014-02-10 o 15:50
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:49   #2715
Chloe_7
Raczkowanie

Cytat:
Trace wiare w to, ze coś sie zmieni. Nie marzę nawet o pracy w zawodzie, wysyłam cv "poniżej"kwalifikacji i też nic. Nie chcą mnie nigdzie...Wszędzie wokól widzę ludzi w moim wieku, którzy wiele już odnieśli, mają stabilną sytuację finansową, a tylko ja jak taka niedorajda.Wydaje mi się, że nie ma większego nieudacznika niz ja,nie wiem co robić i gdzie szukać..Nie mam żadnego celu, czas płynie a ja nic nie osiagam, nic nie zmieniam. Bardzooo brakuje mi kontaktu z ludźmi, nigdzie nie wychodzę, jest mi potwornie wstyd, że wciaż "siedzę" w domu, wspolnych tematow tez brakuje...
Jakby czytała o sobie...
Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość
Dostałam meilową odpowiedź, że do dalszej rekrutacji muszę rozwiązać testy kompetencji manbase. Rozwiązywała któraś? Ja dzisiaj rozwiązałam i poszły mi średnio, nie sądzę żeby do mnie zadzwonili. Ehhh, mógłby ktoś w końcu zadzwonić. :/
Ja rozwiązywałam, też mi średnio poszły. Poczytałam też na necie o manbase i w końcu usunęłam tam konto - mam wrażenie, że oni po prostu tylko bazę sobie w ten sposób powiększają.
Cytat:
Napisane przez nikita343 Pokaż wiadomość
Też mam takie złote rady przez maila pracy nie dostaniesz musisz chodzić do firm i prosić o pracę.
Mnie też to denerwuje, bo dzisiaj rynek pracy jest inny niż był kiedyś, a najczęściej takie rady dostaję od osób, które zdobyły pracę kilka czy też kilkanaście lat temu i to zazwyczaj po znajomości.
Cytat:
Napisane przez shanta Pokaż wiadomość
pdf
Chloe_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:56   #2716
Kdjdfn
Zakorzenienie

Cytat:

Kdjdfn, pewnie wstyd, że nie wiem, ale co to takiego manbase? ahh juz doczytałam,że testy kompetencjichyba słońce u mnie za bardzo przygrzewa
Żaden wstyd też do wczoraj nie wiedziałam.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Chloe_7 Pokaż wiadomość

Ja rozwiązywałam, też mi średnio poszły. Poczytałam też na necie o manbase i w końcu usunęłam tam konto - mam wrażenie, że oni po prostu tylko bazę sobie w ten sposób powiększają.
Do mnie napisali, żebym do 13.02 rozwiązała te testy, jak do mnie nie zadzwonią, a pewnie nie zadzwonią, to też usunę tam konto.
Stary 2014-02-10, 15:58   #2717
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

w wielu ogłoszeniach jest dopisek aby cv było wysyłane w pdfie, dużo zamawiałam też w sklepach internetowych i wszelkie reklamacje musiałam wysyłać w pdfie, niektórzy mają różne oprogramowania na tablecie mogą nie mieć worda a pdfa udaje się otworzyć na różnego rodzaju urządzeniach.
Stary 2014-02-10, 16:02   #2718
shanta
Wtajemniczenie

Mi właśnie pdf się jakoś wolno wczytuje przy otwarciu, a nie mam za bogatego CV.
Sama ostatnio wysyłałam jako doc, bo na moim wspaniałym komputerze pdfy lubią się otworzyć w połowie puste
Stary 2014-02-10, 16:03   #2719
Farisss
Wtajemniczenie

.doc to ryzyko, bo ktoś może mieć starszego worda, trochę inne ustawienia i np. my sobie ładnie zrobimy cv, a u kogoś się rozkrzaczy i będzie wyglądać nie fajnie.
Poza tym w takim .doc łatwo manipulować...

Bezpieczniej jest wysyłać w pdfie po prostu
Stary 2014-02-10, 16:07   #2720
nAtaL!a
Zakorzenienie

Oj faktycznie, dzięki dziewczyny. Nigdy nie pomyślałam o tym pdfie.
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:10   #2721
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Hej. Nikt do mnie oczywiście nie zadzwonił. Jestem zła, wyczerpana, bez humoru. Tata patrzy na mnie jak na śmiecia, więc uciekam przed nim, co w mieszkaniu w bloku nie jest łatwe. Wstydzę się wyjść na ulicę z rana, bo o tej porze tylko emeryci, patologia, pijacy, wagarowicze, bezrobotni i JA chodzimy po ulicach. Aż wstyd. ZWracając ze sklepu spotkałam koleżankę pracującą w kwiaciarni. Zauważyła mnie w ostatniej chwili, chciałam iśc dalej, zeby z nią nie gadać, ale ona się zatrzymała i po prostu nie mogłam pójść dalej jak skończona świnia...Cóż, starałam się na wszystkie sposoby uniknąć pytania o pracę, i chociaż produkowałam się jak idiotka, to i tak w końcu padło magiczne "PRACUJESZ?". No i zaczęło się usprawiedliwianie...Skute cznie zepsuła mi humor. Chociaż wiem, że nic złego nie miała na myśli. To spoko laska, zna bezrobocie, realia, nie jest przemądrzała. Ale i tak zepsuła mi humor tym pytaniem i koniecznością rozmowy na ten temat...
Stary 2014-02-10, 16:14   #2722
aliani
Rozeznanie

To ja też się dołączam. Wstyd się przyznać, ale czytam ten wątek codziennie od października zeszłego roku

Moja historia jest taka, że po wielu nieprzespanych nocach i płaczach obroniłam w czerwcu kierunek, który w miarę lubiłam, ale się do niego zupełnie nie nadaję psychicznie. W międzyczasie poszłam na inny, na którym czuję się, jak ryba w wodzie, no ale jestem dopiero na drugim roku. Przy czym po obronie przeprowadziłam się na drugi koniec Polski i żyję sobie z narzeczonym u jego rodziców. Myślałam, że znajdę jakąkolwiek pracę w przeciągu miesiąca, maksymalnie dwóch, a tu się wszystko przedłuża. Do opłat się nie dokładam, bo nie mam z czego Pewnie cała rodzina ma mnie za lenia totalnego.

Mam już ponad 26 lat, więc żadnych ulg potencjalni pracodawcy nie mają. Doświadczenie zerowe. Do prac, gdzie się trzeba pokazać (w sensie jakieś promocje) to już trochę za stara jestem. Jedyna nadzieja, że się jakoś wcisnę w ten drugi kierunek, inaczej czarno widzę moją przyszłość.
aliani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:15   #2723
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Doc mają to do siebie, że jak ktoś ma inną wersję to się rozjeżdża np. na 2 strony, zdjęcie przeskakuje na inną stronę i w ogóle. Jak zrobisz w pdf to chyba małe szanse że coś się z nim stanie, chyba że ktoś nie ma programu do otwierania takich plików.

Wymiana
Stary 2014-02-10, 17:27   #2724
pusunia
Zakorzenienie

mnie najbardziej wkurza to że czasami ktoś bez żadnej szkoły pracuje na stanowisku i się głupio jeszcze panoszy

mam taką koleżankę rok młodszą studiuje pedagogikę i pracuje w biurze rachunkowym i się zaciesza
ja jestem po rachunkowości mam też szkołę średnia w tym kierunku i mnie nie chcą bo nie mam doświadczenia dużego
mam tylko 2 m-ce praktyki ze szkoły średniej
i 2 m-ce praktyki ze studiów ale w tym kierunku

a ona jest po lo i nie ma nic oprócz 1-mca praktyk w przedszkolu ze studiów
i oto porównanie

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
Hej. Nikt do mnie oczywiście nie zadzwonił. Jestem zła, wyczerpana, bez humoru. Tata patrzy na mnie jak na śmiecia, więc uciekam przed nim, co w mieszkaniu w bloku nie jest łatwe. Wstydzę się wyjść na ulicę z rana, bo o tej porze tylko emeryci, patologia, pijacy, wagarowicze, bezrobotni i JA chodzimy po ulicach. Aż wstyd. ZWracając ze sklepu spotkałam koleżankę pracującą w kwiaciarni. Zauważyła mnie w ostatniej chwili, chciałam iśc dalej, zeby z nią nie gadać, ale ona się zatrzymała i po prostu nie mogłam pójść dalej jak skończona świnia...Cóż, starałam się na wszystkie sposoby uniknąć pytania o pracę, i chociaż produkowałam się jak idiotka, to i tak w końcu padło magiczne "PRACUJESZ?". No i zaczęło się usprawiedliwianie...Skute cznie zepsuła mi humor. Chociaż wiem, że nic złego nie miała na myśli. To spoko laska, zna bezrobocie, realia, nie jest przemądrzała. Ale i tak zepsuła mi humor tym pytaniem i koniecznością rozmowy na ten temat...
rodzice na razie rozumieją to że nie szczęści mi się w poszukiwaniach
i chcą abym robiła mgr i oni będą mi płacić w takiej sytuacji
też mieszkam w bloku
na szczęście nikt mnie w nim nie wypytuje o pracę bo wyglądam na mniej lat i we wrześniu nowo wprowadzony sąsiad pyta się mnie jak w szkole nowy rok szkolny zaczęłam czy dużo mam lekcji

ja na to że ja do szkoły nie chodzę i właśnie w czerwcu studia skończyłam
on buraka zrobił i mówi że myślał że ja mam tak z 18 lat bo widział że mam prawo jazdy
Stary 2014-02-10, 17:50   #2725
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

żebym Wam powiedziała jakie "inteligenty" pracują w szpitalu jako pielęgniarki to byście się przeżegnały, nawet tekstu z gazety nie umiała przeczytać, aż czułam się zażenowana. No ale zarabia, ma pracę, podrze się na ludzi i jej leci.
Stary 2014-02-10, 18:08   #2726
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Życie prywatne-klapa totalna, co raz to nowy problem, kolejna porażka.
Życie zawodowe-BRAK

Jak żyć?
Stary 2014-02-10, 18:17   #2727
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Życie zawodowe-BRAK

Jak żyć?
u mnie podobnie
pracy brak
faceta obecnie brak
Stary 2014-02-10, 18:19   #2728
Pestka88
Zadomowienie

Cytat:
Życie zawodowe-BRAK

Jak żyć?
Jakoś trzeba. Aczkolwiek mi z tygodnia na tydzień jakoś trudniej. Odechciewa mi się czasem wszystkiego, choć wiem, że to głupie. Dziś np nie chce mi się totalnie iść na fitness. Mam za 2 godziny. Zmuszam się, żeby iść na zajęcia, które lubię

Jestem zła na siebie, system i wszechświat, że nie mam pracy. Przez to się czuję, jak dzieciak z gimnazjum, a nie jak osoba dorosła czasami

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 18:25   #2729
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość
Jakoś trzeba. Aczkolwiek mi z tygodnia na tydzień jakoś trudniej. Odechciewa mi się czasem wszystkiego, choć wiem, że to głupie. Dziś np nie chce mi się totalnie iść na fitness. Mam za 2 godziny. Zmuszam się, żeby iść na zajęcia, które lubię

Jestem zła na siebie, system i wszechświat, że nie mam pracy. Przez to się czuję, jak dzieciak z gimnazjum, a nie jak osoba dorosła czasami
Dzieciak z gimnazjum ma chociaż po co rano wstać-idzie do szkoły. Ma marzenia i nadzieję. I szansę. A u nas już po ptakach.

Ja czuję się orkopnie, jak jakiś bobas, ostatnio tak żyłam mając 4-5 lat, gdy jeszcze nie chodziłam do zerówki i cały dzień siedziałam w domu lub się bawiłam. I pamiętam jak bardzo chciałam iść już do szkoły...Teraz bardzo chcę iść do pracy, ale niestety, o ile szkoła, to obowiązek, to praca jest już przywilejem.
Stary 2014-02-10, 18:25   #2730
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość

otóż to ja swój czas wolny poświęcam na rzecz zwierząt
to że jestem zaangażowana w pomoc dla nich daje mi ciekawe zajęcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości