Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 12:19   #1051
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
u nas w weekend przy Tatusiu pobudki o 6, dziś spanie do 8. Czuję się jak nowonarodzona.
bo masz mega smarciaka. chce się tatusiem maksymalnie nacieszyć

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ale 4 do 4 ? to nie lux . ja wybieram u Was tą rynne - 2 pobudki i wstanie po 6 .
luz. bo podczas mojego snu tylko dwie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Lecimy na spacer bo pogoda taka że ach
miłego wietrzonka

Nestelle, mam duuuużo pędzli, ale nie mam klasycznego pędzla do pudru. Do pudru w kamieniu używam właśnie kabuki (wymiennie: MUFE i Bobbi Brown) - jednak u mnie decyduje kwestia wielkości a MUFE ma świetną wyjściową saszetkę
jednak przy moim typie cery (tłusta jak ja cała ), powinno się używać "puszków".

każdy lubi inne pędzle. dla mnie ideał do pudru: ups... tu chcialam wstawić link, ale cały czas mi w grafice wyskakuje eco tools a więc opisowo profesjonalny pędzel do pudru The Tools. on jest super miękkim narzędziem, takim właśnie do omiatania. ale wciąż go nie mam w Polandzie do kupienia w Profilmie.
w tej chwili jeśli czegoś używam w domu to: http://www.clinique.com/product/1608...ush/index.tmpl

a seriale w które się kiedykolwiek wkręciłam: Dr House, The L word, Zagubieni, Dexter, Gotowe, Przyjaciele

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:30   #1052
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć
Krzyś miał całe 10 minut drzemki... Zasnął i zaraz obudził Go domofon - kurier. No ale przynajmniej to były zabawki dla K., więc zamiast marudzić mógł się pobawić Ale chyba Go znów bierze na spanie...```

Cytat:
No i super że mamy złoto! Tylko trochę Małysza mi szkoda, bo tylko tego medalu mu brakowało...
Fakt...

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Tasia nienawidzę jak sprzedawcy na All każą płacić tak dużo jak kupujesz więcej rzeczy. Tak naprawdę to zarabiają na tych przesyłkach :/
Jak kupowałam żwirek dla kota to jeden sprzedawca miał ten sam żwirek w 2 cenach - na 1 aukcji bezpłatna dostawa, na 2 żwirek tańszy, ale trzeba zapłacić za kuriera. I w sumie na jedno wychodzi, ale się mami, że przesyłka za darmo...

Tez mi coś po głowie chodziło, że rzepakowy dobry do smażenia, może mi Bosacka w pamięci utkwiła, bo w ciąży namiętnie jej program oglądałam
Dokładnie, często tak robią sprzedawcy... cFFFaniaczki
Teraz Bosacka sama jest w ciąży i ma program "O matko!", fajny

Cytat:
Tasiu nie boisz się, że ukradną z klatki sanki? U nas, co prawda w innym bloku zginęło już kilka sztuk:/
Są przypięte razem z wózkiem do poręczy

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
skoro jesteśmy w temacie igrzysk zimowych, to wam napiszę, że za 4 lata wyglądajcie tam Karola. Wygra złoto w saneczkarstwie od jakiegoś czasu uparcie ćwiczy ślizgi w wanience. chwyta rękami za krawędzie i na pupie ślizg do przodu, do tyłu, do przodu, do tyłu

poka tuniki
Będę czekać!
Jeszcze nie mam, licytacje są przez kilka dni
I za zakupy
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:43   #1053
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Nestelle, mam duuuużo pędzli, ale nie mam klasycznego pędzla do pudru. Do pudru w kamieniu używam właśnie kabuki (wymiennie: MUFE i Bobbi Brown) - jednak u mnie decyduje kwestia wielkości a MUFE ma świetną wyjściową saszetkę
jednak przy moim typie cery (tłusta jak ja cała ), powinno się używać "puszków".

każdy lubi inne pędzle. dla mnie ideał do pudru: ups... tu chcialam wstawić link, ale cały czas mi w grafice wyskakuje eco tools a więc opisowo profesjonalny pędzel do pudru The Tools. on jest super miękkim narzędziem, takim właśnie do omiatania. ale wciąż go nie mam w Polandzie do kupienia w Profilmie.
w tej chwili jeśli czegoś używam w domu to: http://www.clinique.com/product/1608...ush/index.tmpl

a seriale w które się kiedykolwiek wkręciłam: Dr House, The L word, Zagubieni, Dexter, Gotowe, Przyjaciele
moja cera jest mieszana . czasami w kierunku tłustej .ale jak nakładam puder pędzlem kabukki a wcześniej używam podkładu to jakos robią się warstwy -warstwy ... za ciężko ..... a z kolei mam pedzle do pudru ale fatalne ....
a z tym toolsem to az musiałam sprawdzić co to Profilm no cóz z grona szczesliwcow nie jestem .....

dzięki za polec.
Stary 2014-02-10, 12:45   #1054
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Podczytuję Was jednym okiem, o tak: bo czytam o alergiach, testach, szukam lekarzy, rozwiązań... Wojtek wygląda coraz gorzej. Odstawiam mleko sojowe i wracam do Pepti. Kolejnym krokiem wg lekarza powinien być Sinlac, ale nie po to unikam jakiegokolwiek cukru, żeby teraz pchać w dziecko sacharozę, malto, itd...
Czytam i czytam i wcale mądrzejsza od tego nie jestem, wręcz przeciwnie, coraz większy mam mętlik. Dobrze przynajmniej, że wyszło słońce, to sobie trochę tą moją obładowaną informacjami głowę przewietrzę

Ściskam Was mocno i mam nadzieję, że niedługo będę normalnie.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:48   #1055
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
heh tztz już się kaja ...... .na razie nie będę łaskawa
Mój podobnie pokłóciliśmy się w piątek, bo sobie przeskrobał. I od soboty chodzi za mną z tekstem "mówiłem Ci jak ślicznie wyglądasz?" I tak chyba z 50 razy przez te 2 dni
W sobotę mieliśmy gości i przy nich to samo. Ochy, achy nad Tż były.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:53   #1056
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak nakładam puder pędzlem kabukki a wcześniej używam podkładu to jakos robią się warstwy -warstwy ... za ciężko ...
hmmmmm... a jaki masz puder, bo podkład mamy chyba ten sam jakie warstwy? czym nakładasz podkład?

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Wojtek wygląda coraz gorzej.
biedny. napisz jak z butlą? pije coraz więcej?

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
M I od soboty chodzi za mną z tekstem "mówiłem Ci jak ślicznie wyglądasz?" I tak chyba z 50 razy przez te 2 dni
hehe faceciiiii
ale widocznie prze-ślicznie wyglądasz

Stary 2014-02-10, 13:09   #1057
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!

Podczytuję Was jednym okiem, o tak: bo czytam o alergiach, testach, szukam lekarzy, rozwiązań... Wojtek wygląda coraz gorzej. Odstawiam mleko sojowe i wracam do Pepti. Kolejnym krokiem wg lekarza powinien być Sinlac, ale nie po to unikam jakiegokolwiek cukru, żeby teraz pchać w dziecko sacharozę, malto, itd...
Czytam i czytam i wcale mądrzejsza od tego nie jestem, wręcz przeciwnie, coraz większy mam mętlik. Dobrze przynajmniej, że wyszło słońce, to sobie trochę tą moją obładowaną informacjami głowę przewietrzę

jej ,biedny Wojtek ze tez żaden lekarz nie wpadł co to.....
trzymam mocno kciuki aby udało się mu pomóc wreszcie
Cytat:
Mój podobnie pokłóciliśmy się w piątek, bo sobie przeskrobał. I od soboty chodzi za mną z tekstem "mówiłem Ci jak ślicznie wyglądasz?" I tak chyba z 50 razy przez te 2 dni
hehe cffffaniak ale pewnie naprawdę slicznie wyglądasz
u nas jest inaczej -oficjalnie kłotni nie było tylko moje pretensje ale wiem ze mam racje .on tez wie. i teraz próbuje odwrócić. udobruchać .nie dam się tak łatwo .

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
hmmmmm... a jaki masz puder, bo podkład mamy chyba ten sam jakie warstwy? czym nakładasz podkład?
podkład dw .nakładam palcami ,wtapiam później gąbeczką .jeśli musze cos przykryc to punktowo delikatnie puder dw a na to double matt. czasami meteoryty na to delikatnie . a czasami gdy nie uzyje meteorytów to po czasie łagodzę i matowie sensei loos powder Kanebo . albo czasami zamiast double matt Diorskin nude sypki .
Stary 2014-02-10, 13:10   #1058
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
biedny. napisz jak z butlą? pije coraz więcej?
Butla bez problemu, daję mu mleko na noc, pierwsza pobudka jedzeniowa w nocy też butla, rano butla. Jeśli jest więcej pobudek, podczas których utulenie nie wystarczy, daję już tylko pierś. Ale gdybym dała butlę, to by wypił

Cytat:
jej ,biedny Wojtek ze tez żaden lekarz nie wpadł co to.....
trzymam mocno kciuki aby udało się mu pomóc wreszcie
Dzięki
Za tydzień idę robić mu testy (muszę odczekać po przerwaniu stosowania leku), mam nadzieję, że coś wyjdzie. Jak nie, to znalazłam lekarza w Stalowej Woli, podobno świetny. Zleca dietę zgodną z grupą krwi, przeprowadza dużo badań (w tym testy na 150 alergenów, koszt 1800 zł), nie faszeruje lekami, tylko stara znaleźć przyczynę i leczyć naturalnie.

21.04.2013.
Stary 2014-02-10, 13:17   #1059
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Butla bez problemu, daję mu mleko na noc, pierwsza pobudka jedzeniowa w nocy też butla, rano butla. Jeśli jest więcej pobudek, podczas których utulenie nie wystarczy, daję już tylko pierś. Ale gdybym dała butlę, to by wypił

Dzięki
Za tydzień idę robić mu testy (muszę odczekać po przerwaniu stosowania leku), mam nadzieję, że coś wyjdzie. Jak nie, to znalazłam lekarza w Stalowej Woli, podobno świetny. Zleca dietę zgodną z grupą krwi, przeprowadza dużo badań (w tym testy na 150 alergenów, koszt 1800 zł), nie faszeruje lekami, tylko stara znaleźć przyczynę i leczyć naturalnie.
ten ostatni lekarz brzmi sensownie . ale takie testy drogie ..... bardzo no cóz wszystko dla dziecka . oby się udało
Stary 2014-02-10, 13:22   #1060
pani22ka
Zakorzenienie

Nestelle, hmmm. każdy z tych produktów powinien współpracować... choć to też zawsze kwestia mocno indywidualna.
no warstwy czy jakiekolwiek zbierańce to, najczęściej, wina ilości produktu lub pośpiechu. U mnie ma też znaczenie rodzaj bazy...

Cytat:
Zleca dietę zgodną z grupą krwi, przeprowadza dużo badań (w tym testy na 150 alergenów, koszt 1800 zł), nie faszeruje lekami, tylko stara znaleźć przyczynę i leczyć naturalnie.
heh... ciut daleko. wszystko do załatwienia na jednej wizycie? a testy na takim małym smyku (i za taką kasę) są już miarodajne?

Stary 2014-02-10, 13:31   #1061
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle, hmmm. każdy z tych produktów powinien współpracować... choć to też zawsze kwestia mocno indywidualna.
no warstwy czy jakiekolwiek zbierańce to, najczęściej, wina ilości produktu lub pośpiechu. U mnie ma też znaczenie rodzaj bazy...
staram się aby ilości nie było zbyt dużo . powiedziałabym -omiatam . no pospiech jest .ale taki opanowany baze stosuje tylko na wyjścia -mufe.
dlatego dla mnie kabuki sparawdza się do nakładania podkładu w pudrze bez wcześniejszego podkładu w płynie . jeśli zrobie inaczej to wtedy wygląda to na moje oko jak podkład na podkładzie ...
dlatego szukam dobrego pedzla -mniej zwartego od kabuki .a z tymi dobrymi to problem ...bo każdy cos innego uważa za dobre .a jak się wejdzie do sephory to tam same ochy i achy nad sephorowskimi (kłamczuchy ).

CR - ja jestem ciekawa co może wyjść na takich testach skoro wszystko prawie macie ograniczone i tak uważacie ....
Stary 2014-02-10, 13:43   #1062
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
ten ostatni lekarz brzmi sensownie . ale takie testy drogie ..... bardzo no cóz wszystko dla dziecka . oby się udało
Drooogie... ale jeśli ten lekarz miałby pomóc, to wydałabym znacznie więcej bez żalu.

Cytat:
heh... ciut daleko. wszystko do załatwienia na jednej wizycie? a testy na takim małym smyku (i za taką kasę) są już miarodajne?
Jeśli testy, to zostaje się na dwa dni najczęściej. A trzeba przyjechać już z wynikami badań np. krew, kał, pasożyty.
Co do miarodajności... właśnie tego obawiam się najbardziej i to mnie hamuje przed natychmiastowym spakowaniem się. Podobno leczy takie maluszki.

Cytat:
CR - ja jestem ciekawa co może wyjść na takich testach skoro wszystko prawie macie ograniczone i tak uważacie ....
Może jabłko? Może ziemniak? Wyszłoby wtedy na to, że choć ograniczam, to i tak truję dziecko...

21.04.2013.
Stary 2014-02-10, 13:51   #1063
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a jak się wejdzie do sephory to tam same ochy i achy nad sephorowskimi (kłamczuchy ).
magiczne słowo: premie od sprzedaży
Z sephorowskich: znajome chwalą Smashboxa (tych pedzli nie znam), ja nigdy sie nie zawiodłam na Clinique. Z Douglasa dla mnie tylko Bobbie, no i nade wszystko MAC (o ile w danym D. jest).

Córka, jak ja rozumiem Twoja chec natychmiastowej jazdy do Stalowej...

Stary 2014-02-10, 13:59   #1064
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
tylko nie testy na IgG (ImuPro chyba sie nazywaja?)- tak mysle, ze to o te chodzi, bo tylko ten panel pokarmowy jest platny prywatnie - a dlaczego?
Przeciwciala IgG to naturalna odpowiedz organizmu i nie bierze sie tych przeciwcial do diagnostyki nietolerancji czy alergii pokarmowych - i kazdy lekarz alergolog ci takie testy odradzi, to wyrzucenie pieniedzy w bloto. W Niemczech takie testy nie sa w ogole pokrywane z ubezpieczenia, lekarze odradzaja, bo sa zupelnie niemiarodajne.

Jezeli juz to robi sie testy przeciwcial IgE - ale to u starszych dzieci i doroslych (ale to pokrywa ubezpieczenie). Kiedys pisalam, ze testy alergiczne najczesciej w tak mlodym wieku sa niemiarodajne w ogole, gdyz system immunologiczny sie dopiero ksztaltuje - ale warto porozmawiac z dobrym alergologiem, kiedy testy mialyby sens.

Warto zrobic dodatkowo testy na pasozyty, candida, moze wlaczyc Latopic (probiotyk) do diety.

Zaznajomilas sie juz z forum Atopowe?
https://www.atopowe.pl/forum/index.php

Nie zawsze leki to zlo - uwierz mi, ze czasami trzeba - nieleczone zapalenie moze przerodzic sie w erytrodermie czyli zapalenie calego ciala, ktore do opanowania jest juz tylko w szpitalu przy silnych lekach.. przykre ale prawdziwe, dobrze stosowane leki sterydowe nie sa takie straszne jak je maluja, choc powinno sie po nie siegac tylko w ostatecznosci, kiedy inne metody nie przynosza efektu.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-10 o 14:01
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:19   #1065
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Hejoooo. Wracam z miasta - podrukowalam sobie dokumenty i takie tam - w tym po prawie 2,5latach pobytu Zalozylam Karte w Bibliotece ..!

nestelle
Sa tam w ciazy obejrzalam 8sezonow "Criminal Maind" ...!! Plus "greys anathomy" plus "czarodziejki" - dodatkowo "thrue blod" i "thudors'ow"
- ja tam ogolnie ogladam wszystko jak leci oooo nie "mody na sukces" juz nie ogladam - a kiedys sie zdarzalo odcineczek czy dwa ew Piec ;-) hahaha

Oo dzis bede miala Mielone ale bez Mizerii

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:32   #1066
Tasia34
Wtajemniczenie

Drugie podejście Krzysia do drzemki - 45 minut... No cóż, dziś Was nie nadrobię

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
BYou sami byśmy robili, mamy sypialnię o dość nieregularnym kształcie (wnęki) i chcemy je fajnie zabudować. Poza tym pod łóżkiem planuję miejsce do przechowywania różności, więc będzie na dość wysokim podeście (prawie na wysokości parapetu), pewnie z szerokim schodkiem (zawsze się przyda dodatkowe miejsce do siedzenia). Wtedy z wyrka miałabym fajny widok na las. Miałam nadzieję, że się uda podczas tego urlopu TŻta, ale za bardzo ociągaliśmy się z projektem.
Brzmi cudnie, szczególnie ten widok W ogóle fajny pomysł taki podest...

Cytat:
a dzisiejsza nocka do 4ej 4 pobudki a potem spanie do 7.15. dla mnie lux jeszcze nigdy tak nie było. on zwykle największa maruda cycowa (a ja największy śpioch) nad ranem
nie ma reguł
No to gratuluję!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
to zapraszam , mam też ciasto smietanowo truskawkowe
Ja, ja, JA się piszę!!! W ciąży mam mega apetyt na truskawki, akurat, jak nie ma na nie sezonu

Nestelle - z seriali uwielbiam Dr House (no nic go jeszcze nie pobiło, płakałam, jak się skończył ), poza tym Dexter, Gotowe na Wszystko, Cougar Town też może być. Zaczęłam też w ciąży oglądać Chirurgów i się wciągnęłam, ale po urodzeniu K. nie mam czasu na kolejną serię
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:45   #1067
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

Dziewczyny -a poleccie mi cos co bym mogła ogladac i co by wciągnęło ....chciałabym czsem cos sobie obejrzeć ciekawego -wciągającego a nie znam się na serialach .... bo mi one zle się kojarzą - typu klan i inne
ja namiętnie i zawsze mogę oglądać Czas honoru

Cytat:
Nestelle a dla TŻ

Scarlett znasz jakieś tytuły książek o getcie warszawskim, powstaniu?
podpinam się

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Mam pytanko pracowe - jak całą ciążę byłam na zwolnieniu, a zaraz potem na macierzynskim i rodzicielskim to co z urlopem za 2012? Przepada? Jak to jest?
nie przepada
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 14:46   #1068
BYou
MBZ♥

Scarlett coś z nowości bo Davisa, lektury przerobiłammogą być fakty, mogą być powieści

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:04   #1069
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

Ja, ja, JA się piszę!!! W ciąży mam mega apetyt na truskawki, akurat, jak nie ma na nie sezonu

Zaczęłam też w ciąży oglądać Chirurgów i się wciągnęłam, ale po urodzeniu K. nie mam czasu na kolejną serię
Jaki wniosek z postu 1 - kolejna ciaze planuj we wakacje hihi

Ad 2 ja juz bym chciala 10sezon.!!!!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Mnie sie juz nudzi, ilez mozna zawsze sie ratowac .! Hihi. Nie powiem do 3-4 sezonu bylo spoko, potem flaki z olejem ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 15:20   #1070
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, często tak robią sprzedawcy... cFFFaniaczki
Teraz Bosacka sama jest w ciąży i ma program "O matko!", fajny
oj to chyba z zeszłego roku program, bo ona jakoś była w ciąży tak jak my. No chyba ze z piatym jest teraz

Cytat:
Podczytuję Was jednym okiem, o tak: bo czytam o alergiach, testach, szukam lekarzy, rozwiązań...
Trzymaj się i kciuki mocne aby udało się znaleźć dobrego lekarza i skuteczne rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

i za bibliotekę

My po spacerze J. coś mi dziś mało je :/

A miałam zapytać. Moderna, te suszone owoce które dajesz Marcelowi, to co one mają w składzie (oprócz owoców oczywiście). Bo ja patrzę na moje i niektóre mają dwutlenek siarki (to wiem ze tych nie mozna dawać dziecku), a niektóe są z kwasem sorbowym, i wydaje mi sie ze kiedys się natknęłam na to w jakimś dzieciowym produkcie. Czytam niby ze jest bezpieczny
Stary 2014-02-10, 15:30   #1071
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A miałam zapytać. Moderna, te suszone owoce które dajesz Marcelowi, to co one mają w składzie (oprócz owoców oczywiście). Bo ja patrzę na moje i niektóre mają dwutlenek siarki (to wiem ze tych nie mozna dawać dziecku), a niektóe są z kwasem sorbowym, i wydaje mi sie ze kiedys się natknęłam na to w jakimś dzieciowym produkcie. Czytam niby ze jest bezpieczny
absolutnie nie maja zadnych dodatkow - 100% owoce, niesiarkowane, bez dodatkow konserwantow i innych.
U nas dobre owoce suszone mozna kupic w Rossmannie albo DM, z serii BIO - w PL nie ma u Was takiego dzialu? (u nas sa nieznacznie drozsze niz normalne suszone).

Wszystkie dodatki do zywnosci sa niby nieszkodliwe - ja bym jednak szukala owocow bez zadnych dodatkow, kwas sorbinowy moze wywolywac reakcje alergiczne.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
w najgorszym wypadku nadrobi w nocy mlekiem
Stary 2014-02-10, 16:10   #1072
BYou
MBZ♥

C.R tak mi przykro z powodu Wojtusia
Mam nadzieję, że w końcu odkryjesz co to za cholerstwo tak miesza

Alliw
Zosia wtedy nadrabia nocą

Pani żebyś wiedziała, że chce się Nim nacieszyćJak tylko wstanie w łóżeczku to woła: ta ta tai On wstaje i bierze Ją. Co robią to nie wiem bo śpię

Zrobiłam rosół

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:11   #1073
bmma
Zadomowienie

Hejka
Wpadłam poczytać troszkę.

Cytat:
Hejka!

Biedny Wojtuś, kciuki i też ściskamy

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:12   #1074
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam rosół
Stary 2014-02-10, 16:26   #1075
bmma
Zadomowienie

Cytat:
miło

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
absolutnie nie maja zadnych dodatkow - 100% owoce, niesiarkowane, bez dodatkow konserwantow i innych.
U nas dobre owoce suszone mozna kupic w Rossmannie albo DM, z serii BIO - w PL nie ma u Was takiego dzialu? (u nas sa nieznacznie drozsze niz normalne suszone).

Wszystkie dodatki do zywnosci sa niby nieszkodliwe - ja bym jednak szukala owocow bez zadnych dodatkow, kwas sorbinowy moze wywolywac reakcje alergiczne.
Dziękuję, też zerkam na suszone owoce, a jak słyszę siarka to mnie trzepie. Może w sklepie zielarskim zerknę, albo w wysyłkowym jakimś.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Zrobiłam rosół
miałam od wczoraj i musiałam dojeść sama, 2 talerze

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:28   #1076
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
przypomniało mi się ze jeszcze kiedyś z tztem oglądaliśmy "skazanego na smierc" -ten co miał wytatuowany plan ucieczki ..... ale chyba w 2 sezonie albo 3 (niepamietam) wymięklismy ....bo ciągle to samo ....nudy ale zapowiadał się ciekawie . Teraz spróbowaliśmy z "Dedektywem" na hbo - bo niby takie wow! ze Matthew M. miał dostać oskara za to .... na razie się ciąąąąągnie .... staraszliwie czasem ..... oglądam z laptopem na kolanach
my tez skazanego kiedys oglądalismy namiętnie ale nam też sie w koncu znudziło
Cytat:

Prawo Agaty - to ten z Dygant? przed Wojewódzkim był? jeśli tak to kawałek obiejzałam - ale nie wkręciłam się niestety ....nie wiedziała o co chodzi i tak jakos ...
mi kolezanki w pracy poleciły i zaczełam od 1 sezonu i mnie wciągneło

Cytat:
Hej Wam

Sorce jest zadowolona, bo tez jej podawałam
Dokładnie nie wiem, ale chyba ok 15 minut (albo nawet krócej). Zapytam tzta
dzieki
Cytat:
Hejka!

jeju ale wy biedni mocne kciuki za poprawną diagnozę

Cytat:

zapraszam
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 16:43   #1077
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Nestelle - z seriali uwielbiam Dr House (no nic go jeszcze nie pobiło, płakałam, jak się skończył ), poza tym Dexter, Gotowe na Wszystko, Cougar Town też może być. Zaczęłam też w ciąży oglądać Chirurgów i się wciągnęłam, ale po urodzeniu K. nie mam czasu na kolejną serię
oooooooo! ja też
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 17:13   #1078
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Drooogie... ale jeśli ten lekarz miałby pomóc, to wydałabym znacznie więcej bez żalu.

Jeśli testy, to zostaje się na dwa dni najczęściej. A trzeba przyjechać już z wynikami badań np. krew, kał, pasożyty.
Co do miarodajności... właśnie tego obawiam się najbardziej i to mnie hamuje przed natychmiastowym spakowaniem się. Podobno leczy takie maluszki.

Może jabłko? Może ziemniak? Wyszłoby wtedy na to, że choć ograniczam, to i tak truję dziecko...
nawet jeśli to ziemniak czy jabłko to przecież nie trujesz dziecka !
Nie znam się w ogole na alergiach ale wydaje mi się ze Moderna ma duzą wiedze na ten temat i mądrze napisała.
Wiadomo ze aby pomóc dziecku wyda się kazda możliwą kwote ...a nawet niemożliwą . tylko chodzi mi właśnie o to aby było miarodajne . .... ale w przypadku medycyny często to zagadka .
Cytat:
magiczne słowo: premie od sprzedaży
Z sephorowskich: znajome chwalą Smashboxa (tych pedzli nie znam), ja nigdy sie nie zawiodłam na Clinique. Z Douglasa dla mnie tylko Bobbie, no i nade wszystko MAC (o ile w danym D. jest).
.
dzięki . cos musze wykombinować . A bobbie to jak jakościowo ? porównywalny do czegos ? do clinique? czy najlepszy ze wszystkich...?
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
nestelle
Sa tam w ciazy obejrzalam 8sezonow "Criminal Maind" ...!! Plus "greys anathomy" plus "czarodziejki" - dodatkowo "thrue blod" i "thudors'ow"
- ja tam ogolnie ogladam wszystko jak leci oooo nie "mody na sukces" juz nie ogladam - a kiedys sie zdarzalo odcineczek czy dwa ew Piec ;-) hahaha

.
ojej biedna czy mielone idzie w ogole zjeść bez mizerii ?

dzięki za polec. lukne sobie .
Cytat:
dzięki . właśnie ten dr haus .... troszkę cos tam obejrzałam ...ale cos od srodka odcinka -kawałek ...i nie wiedziałam o co chodzi. trudno się wciągnąć - w ogole zainteresować jak się nie oglada od początku .
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
dzięki , no tak - pisałaś kiedyś nawet . dla mnie tak średnio cos tam kawałek widziałm ale .... jakos nie .
Cytat:

bez dodatków najlepiej .

R.jak mało pije /je to ...odrabia w nocy
Cytat:
Jak tylko wstanie w łóżeczku to woła: ta ta tai On wstaje i bierze Ją. Co robią to nie wiem bo śpię
sweet
Stary 2014-02-10, 17:23   #1079
maria28
Kniaginia

Corka, kurde, mam nadzieję, że szybko znajdziecie przyczynę alergii Wojtka.

Prawo Agaty taki sobie, ma tyle wspólnego ze światem prawniczym, co pewnie Lekarze z lekarskim
W ciąży namiętnie oglądałam Spartakusa

Edytowane przez maria28
Czas edycji: 2014-02-10 o 17:25
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 18:12   #1080
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Breaking Bad hehe .. ale wciaga
zgadzam się my wszystkie sezony obejrzeliśmy

Cytat:
Z seriali polecam Ci dr Quinn a tak serio to mnie nic specjalnie nie wciągło. Oprócz Poślubionych Armii-ale to tematyka wojskowa, serial o żonach żołnierzy
Z romansów to kiedyś zaczytywałam się Danielle Steel ale nie wiem czy to taka super lektura

Scarlett znasz jakieś tytuły książek o getcie warszawskim, powstaniu?
BYou a oglądałaś Kompanie Braci jak dla mnie książka i serial

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

My dziś skończyliśmy The Americans godny polecenia i wciąga

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Tasia Bosacka to była razem z nami w ciąży i już jakiś czas temu urodziła teraz lecą powtórki tego programu O matko! Z resztą ja oglądałam pod koniec ciąży i jak urodziłam jeszcze leciał w ramówce wiosennej.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości