|
|
#3241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro
jestem w szoku. na all widziałam już jakiś czas temu dres o taki: http://www.aliexpress.com/item/Korea...312035161.html i wtedy kosztował 75zł plus przesyłka 25. zastanawiałam się nad zakupem, ale zanim zakup przemyślałam to już dres kosztował 120zł plus przesyłka, a tu widzę, ze sprzedawca nieźle na nim zarabia w ten sposób:/ sporo bluz japan style na all przeleciałam i porównując z ali też jest dwa razy drożej. a jak czytałam was na początku to nie chciałam wierzyć, że tak jest
no cóż, ja już pierwszy zakup mam za sobą, póki co płatność czeka na weryfikację, a płaciłam zwykłą debetówką z Synca tylko potem ustawiłam limit płatności przez neta na 0zł. chociaż już mnie korci, żeby następnych zakupów dokonywać |
|
|
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
Tylko my nie musimy placic cla o oni przy takich ilosciach juz tak
|
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pomóżcie.
![]() Zamówiłam szalik z tej aukcji, wybrałam pierwszy kolor "green" i byłam pewna, ze dostanę taki jaki na drugim i czwartym zdjęciu w opisie aukcji, a przyszedł ten z pierwszego zdjęcia (ten z lewej). Wg was to ja źle zrozumiałam? Niby przyszło to, co jest na zdjęciu głównym, ale po co w opisie są jeszcze inne zdjęcia?
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłaś dopytac, bo to co oni niraz na zdjęciach pokazują to nijak ma się do rzeczywistości..
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3247 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie tak
|
|
|
|
#3249 |
|
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4508435 7]sądzę, że nawet z cłem, podatkiem, zusem i innymi opłatami nieźle na plus wychodzą
[/QUOTE]Charytatywnie tego nie będą robić
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4508435 7]sądzę, że nawet z cłem, podatkiem, zusem i innymi opłatami nieźle na plus wychodzą
[/QUOTE]jeśli wysyłka jest z chin prosto do kupującego to wcale nie placą cła po prostu są tylko pośrednikiem, który obczaił sprawe i loguje sie na ali i jedynie kupuje daną rzecz "za " nas, ustawia wysyłkę bezpośrednio do nas i calkim mozliwe, ze nawet w regulaminie ma cos tam zapisane o cle -że jakby co, to zapłacimy my. no tak mi przyszło do glowy
|
#3251 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Przyczajenie
|
kobietki, czy Wam też co chwila wyłącza się allie i pokazuje jakieś ali.papil.com (możliwe, że źle to napisałam) czy coś takiego?
|
|
|
|
#3253 |
|
Konto usunięte
|
mi właśnie też to przyszło do głowy, bo w sumie wysyłka na aukcjach tak czy tak idzie z Chin, więc nie ma tu mowy o zamawianiu większych ilości i wysyłki z Polski.
|
|
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4509352 9]mi właśnie też to przyszło do głowy, bo w sumie wysyłka na aukcjach tak czy tak idzie z Chin, więc nie ma tu mowy o zamawianiu większych ilości i wysyłki z Polski.[/QUOTE]
tylko że jeszcze zarabiają na wysyłce dodatkowo ;p bo zwykle te produkty które idą z Chin mają wysyłkę za około 20 zł a Chińczyk wyśle za darmo
|
|
|
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
No niekoniecznie, moga zamawiać większa ilość, miec u siebie na stanie i potem rozsyłac po Polsce, na niektórych aukcjach jest że wysyłka z Polski i czas oczekiwania to standardowe kilka dni
Zastanawiałam sie nad tym zeby zamawiac na firme ale żeby potem odsprzedac to trzeba w celnym zapłacic za dokument zastepujący fakturę, koszt około 300 zł za każde zamówienie z Chin. Nie ważne czy zamawia się za 3000 $ czy za 10$ koszt ten sam, także opłaca się to tylko pzy bardzo duzych zamówieniach
Edytowane przez musszka Czas edycji: 2014-02-11 o 13:59 |
|
|
|
#3256 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie interesuje, czemu chińczycy wysyłają za darmo. |
|
|
|
|
#3257 |
|
Konto usunięte
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4509498 3]No właśnie. Jedynie chyba telefony wysyłają bezpośrednio z Chin, a sprzedawca nalicza sobie dodatkowo wysyłkę. Swoją drogą świetny interes. Nic nie robić, kliknąć parę razy i zainkasować odpowiednią sumę
Mnie interesuje, czemu chińczycy wysyłają za darmo.[/QUOTE] A co to za filozofia, wliczają przesyłkę w cenę towaru, a że wysyłają tego na tony, to kosztuje ich to grosze
|
|
|
|
#3258 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Konto usunięte
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;45097006]Tak, tylko ile u nich przesyłka kosztuje, że są w stanie wysłać apaszkę, która kosztuje 2,99 $ ??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] j/w. Jako wielkie korporacje, które wysyłają tysiące paczek, mają wysyłkę za grosze. Przecież nie handlowaliby charytatywnie ![]() A wyprodukowanie takiej apaszki... nie wiem, czy nawet pół dolca kosztuje, skoro produkcja ubrania to 0,5-2$ |
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pierwszy sprzedawca ktory ma rozmiar xs tej koszuli z obwodem klatki moim ![]() tutaj aktualny link do biezacej aukcji: http://www.aliexpress.com/store/prod...621560907.html
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nadzieję, że ten obwód jest faktycznie taki jak w opisie ;p.
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- PYTANIE Mam ważne jak dla siebie pytanie . Mianowicie czy mój sprzedawca mnie oszukuje? Kupiłam sukienkę, najpierw numer nie dział, po tyg. był chiński nowy rok...itd...A teraz Pisałam do niego, że "wakacje" się już skończyły, i że chcę wiedzieć czemu nr nie działa. Powiedział, że zadzwoni do urzędu pocztowego. Następnego dnia napisał mi, że wszystko jest dobrze... Ja: Napisałam mu, że dobrze nie jest bo przecież nr dalej nie działa. I uwaga status u góry przy przedmiocie to nie : Dostawca przetwarza zamówienie (tak powinno być jeżeli by ją nadał), tylko : Sprzedawca wysyła zamówienie. On: Nagle zmienia zdania i pisze mi... Że zabrał nr paczki i zadzwonił na pocztę jeszcze raz... A tam powiedziano mi, że oni ją wyśledzili (jak jak tracking nie działa? ) i jest ona aktualnie już na lotnisku. I tu uwaga: Czy to prawda? ? Główne pytanie wątku...Zanim wyśle paczkę, pocztą główną, musi ją wysłać do stolicy kraju? --------------------------> Czy to jest prawda? Czy u Was też tak kiedyś było. Mówi, żebym się nie martwiła bo zostało jeszcze ponad 30 dni, i że zajmie to kilka dni zanim paczka trafi do stolicy? A tak poza tym to mi mówi, że do 30 dni paczka powinna dojść. Ale tak jak mówię tracking nie działa, a skoro leci do stolicy, to czy nie powinien już działać. ((tak jak wielokrotnie podkreślam, nie chodzi tu o długość dostarczania, ale o to, że numer nie działa wcale... a on ją jakoś magicznie śledzi przez pracowników poczty i wysyła do stolicy. Martwię się, bo 30 dni minie w marcu, gdybym chciała zamówić drugą u kogo innego to znów 60 dni czyli maj...A potrzebuję jej na wesele na początku czerwca. )) ---------------------------- Dziękuję za przeczytanie moich wywodów i każdą życzliwą pomoc. ![]() P.S. Miasto, z którego wysyła to Chińska Wenecja czyli Suzhou, co ciekawe 1200 km od stolicy, ale blisko Morza Chińskiego. Edytowane przez w_o_m Czas edycji: 2014-02-11 o 20:45 |
|
|
|
#3262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W końcu uznałam że sprawdze jeszcze na innych stronach trackingowych i okazało się że 2 strony pokazywały mi przesyłkę (w tym PP) a 3 inne które miałam w zakładkach nie działały. Tak więc przez ten nowy rok coś im się chyba całkiem poprzestawiało. Samo wyświetlenie statusów było mocno opóźnione w stosunku od tego jaka była data nadania i tego jaka była data zapisania tego statusu na stronie trackingowej. Sprawdź na stronie Poczty Polskiej czy tam jest paczka widoczna. Jeśli jest znaczy że jest i będzie szła, tylko Chińczycy powariowali a jeśli nie ma znaczy że albo jeszcze z Chin nie została wysłana informacja do PP albo Chińczyk coś kręci. Trzeba brać pod uwagę że u nich kiedy są jakieś święta to zawsze są opóźnienia a jako że poczta nie funkcjonowała praktycznie przez 2 tygodnie, lub funkcjonowała bardzo słabo to można sobie wyobrazić ile u nich paczek czeka na wysyłkę i niestety trzeba uzbroić sie w odrobinę cierpliwości. Ile masz dni na zegarze do końca kiedy paczka może dojść ? ........ To Twoje pierwsze zamówienie na Ali ? Skoro mówisz że 30 dni minie w marcu to znaczy że zamówiłaś przed samym ich nowym rokiem, albo jakoś w trakcie, przypuszczalnie Chińczyk mógł wcale nie wysłać paczki przed nowym rokiem a nawet jeśli zaniósł na pocztę to ona mogła sobie leżeć razem z innymi. Do 7-mego niby był ich ten Nowy Rok, potem był weekend. Czyli przypuszczalnie dopiero około 10-tego mogło się coś zacząć z paczką dziać a to dopiero 2 dni, status się często pokazuje z opóźnieniem nawet kilkudniowym. Tak więc moim zdaniem do końca tego tygodnia powinnaś dać na wstrzymanie, a jeśli po tym czasie się nic nie pokaże to męcz Chińczyka ile wlezie. Tak niestety wygląda zamawianie na Ali i zawsze trzeba brać to pod uwagę że coś może nie dojść, zaginąć albo że trzeba będzie kolejny raz zamawiać. Dla tego jeśli na czymś nam naprawdę zależy aby było na konkretny termin, to warto sporo wcześniej zamawiać. Aha i zawsze jeśli paczka idzie z jakiejś " prowincji" Chin to idzie najpierw do większego miasta, do jakiegoś portu a tam jest na nowo odbierana i wysyłana dopiero do PL. Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-02-12 o 02:42 |
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, okolo 2o stycznia zamowilam na ali naszyjnik jednak nie wiem w jaki sposob moge sprawdzic co sie z nim aktualnie dzieje (tracking), czy moglybyscie mi podpowiedziec?
|
|
|
|
#3264 |
|
Konto usunięte
|
podpowiadamy, żebyś przejrzała wątek, strony trackingowe pojawiły się tutaj z miliard razy.
|
|
|
|
#3265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama o nim myślę rewelacja do włosów
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
może któraś z was zamawiała?
http://www.aliexpress.com/item/Facto...493002994.html
|
|
|
|
#3267 |
|
Raczkowanie
|
Pamiętacie ten niby welon który zamawiałam a dostałam tiul ?
![]() Chyba udało mi się wywalczyć full refund ![]() w finicial mam. Refund information, Refund Amount US $ 7.14 dziwi mnie tylko że na meila żadnej informacji nie dostałam o zakończeniu sporu, bo kiedyś jak dostałam zwrot bo sprzedawca nie wysłał to miałam na meilu takie info że zasądzili mi zwrot i będzie na moim koncie w ciągu iluś tam dni Wy zawsze dostajecie na meila potwierdzenie ? |
|
|
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
a moja przesyłka dalej nie wysłana
a zakupiłam 27 stycznia..
Edytowane przez eliwona Czas edycji: 2014-02-12 o 15:38 |
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę nad tymi: 1) http://www.aliexpress.com/item/S-M-L...944656411.html $8.26 ![]() 2) http://www.aliexpress.com/item/Women...386108044.html $9.37
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-02-12 o 16:13 |
|
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
spokojnie, ja zakupiłam swoją rzecz jakoś w połowie stycznia, a dopiero 2 dni temu została wysłana. oni mają jakieś tam święta teraz i wszystko działa wolniej. mało tego niektórzy mają w ogóle pozastrzegane, że wysyłka po 15 lutym.
Edytowane przez path87 Czas edycji: 2014-02-12 o 17:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

Mogłaś dopytac, bo to co oni niraz na zdjęciach pokazują to nijak ma się do rzeczywistości..

a zakupiłam 27 stycznia..