|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku |
|
0 | 0% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
14 | 37,84% |
| Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę |
|
1 | 2,70% |
| Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek |
|
0 | 0% |
| Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko |
|
11 | 29,73% |
| Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki |
|
2 | 5,41% |
| Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham |
|
4 | 10,81% |
| Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy |
|
1 | 2,70% |
| Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek |
|
0 | 0% |
| Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam |
|
4 | 10,81% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
Wróciliśmy, ogólnie byliśmy u pana doktora jakoś z 40 minut jak nie dłużej. zrobił najpierw dokładny wywiad, potem zbadał Natalkę. Ogólnie idealnie nie jest, na wszystko mówił,że "w normie" albo "w miarę ok" i mnie tylko stresował:P W nóżkach ma trochę obniżone napięcie, chociaż pięknie nimi wierzga, w rączkach jest ok (a myślałam,że to z nimi będzie problem przez te niegdysiejsze większe problemy z zaciskaniem piąstek).No i jak ją podnosił za ręce do góry to podnosiła głowę,ale podobno nie jakoś super, bo miała ją zdecydowanie dźwignąć do góry, a nie robiła tak.
Ogólnie mówi,że jest ok,mamy tylko pilnować,żeby jak najwięcej leżała na brzuchu (a to akurat robi, ona nie lubi leżeć w dzień inaczej, nawet jak ją przebieram i przewijam to mi się wyrywa,żeby być na brzuchu). Te małe problemy wynikają z jej niewielkiej masy urodzeniowej no i dalej jest drobna,także tego... to wyginanie w mostki i łuki to podobno normalne dlatego,że ona bardzo chce się przekręcać a czasem jej nie wyjdzie i tak oto stara się mocno. Nie wiem co tam jeszcze... ogolnie mam nadzieję,że można mu ufać bo podobno świetny specjalista, najlepszy w moim mieście. Dużo nam poopowiadal o prawidłowym noszeniu, a siadaniu i chodzeniu dzieci, o pielęgnacji. Także wizyta warta chyba swojej ceny (120 zł...) Ogólnie Natka się mu bardzo spodobała, a ona z kolei ciągle się do niego śmiała i zaczepiała. A w poczekalni były inne dzieci, ale mniejsze i nie reagowały jak Natka się do nich uśmiechała. A potem przyszła taka Zuzia 3 miesiące starsza i już się pośmiały i "pogadały"
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-02-10 o 17:35 |
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1
uff wreszcie moge spokojnie napisac co tam u pediatry
1. Maciej waży 7100 (wiec mało przybral, ale lekarka policzyla ile powinien od urodzenia przybrac i stwierdzila, ze jest nawet ponad norme )2. Maciej mierzy 65cm ...wiec tez malo bo od urdozenia w 5 miesiecy tylko 9 cm urósł ![]() 3. Gluten mamy zaczac wprowadzac za tydzien (jak bedzie rowne 5 miesiecy) ale musze to zrobic ostrozniej niz normalnie...czyli podawac pol dawki glutenu dla normalnego dziecka (tzn bez mamy uczulonej na gluten) 4. Pani doktor pochwaliła mnie za wiedze ... wiec dziewczyny uklon w wasza strone bo to dzieki wam![]() 5. Mam dawac sloiczki... pani doktor powiedziala ze przy btakich zaparciach warto wczesniej rozszerzac diete bo najczesciej przechodza zaparcia...wiec po co meczyc dziecko.... skoro inne sposoby zawiodły ![]() 6. I najwazniejsze szczepienie odroczone jeszcze conajmniej na 5 tygodni
|
|
#4263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() więc u niego złożyło się na to wiele rzeczy... a nie dopytywałam bo już miałam i tak niezły mix w głowien ![]() Cytat:
jutro moge dokładnie napisać co powiedziała bo teraz wróciłam z 2h spaceru i mam dość a jeszcze musze lecieć rozwiesić pranie i ogarnąć sprawy firmowe a wydłużać przerwy między szczepieniami bo: dzieci dzielą się na "sztywne" i "wiotkie" Igor należy do tych 2 potrzebuje na wszystko więcej czasu, będzie się dłużej uczył raczkować, siadać czy chodzić jak to ujęła to nie jest wada, taki urok dziecka 'ten typ tak ma' i mamy się tym nie przejmować, ale to się wiąże też z tym że jego szczepienia mogą bardziej obciążać niż dzieci "sztywne" i dlatego zaleca dłuższe przerwy między szczepieniami żeby organizm na spokojnie sobie z tym mógł poradzić ![]() nie wiem ile w tym wszystkim prawdy co mówiła... ale mówiła mądrze wg mnie, dużo osób ją poleca w okolicy i ciężko się dopchać na wizyte.. więc mam nadzieje że możemy jej wierzyć ![]() 28 lutego mamy wizyte na nfz -zobaczymy co tamten neurolog powie i będę sobie mogła porównać
|
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
tż był w lidlu i kupił tylko dresik i pajaca bo już nic nie było
![]() Szymek jadł godzinę temu, od tego czasu ulał 6 razy w ilości hurtowej i beka co chwilę i płacze.
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie nadrabiam, bo małż ma wolne to spacerowaliśmy i zapomniałam iść do lidla nie wiem czy teraz jest sens,a chciałam body z traktorkiem moje chłopaki bawiły się na macie i zasnęli- zrobiłam im focisze ![]() i sobie dzisiaj zrobiłam fotę swoje cielska i jestem foką
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl gratki za wizyte
ciesze sie ze wsyztsko ok; mam nadzieje ze jednak jestes uspokojonaBrydzia...chetnie jutro poczytam te zalecenia. ciesze sie ze tez u Was udana i wartosciowa wizyta ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- pokaz sie foko w K.
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za wizyte i wiedze ![]() U nas dzis tez smieszna sytuacja,lekarz sie produkuje o rozszerzaniu diety,swoje madrosci glosi i nagle pada slowo gluten,zdziwil sie ze wiem o ekpozycji,mowie mu ze mamy juz odpowiednia kaszke kupiona czekamy tylko na 5 miesiecy A on do mnie ale to nie moze byc kaszka taka zwyczajna bezglutenowa tylko odpowiednia Usmiechnelam sie w duszy i grzecznie odpowiedzialam ze mamy odpowiednia ![]() Ale ja rowniez zawdzieczam to Wam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zdanych sesji, udanych wizyt, fajnych lidlowych zakupów i super tassiu że odroczyli szczepienie tak jak chciałaś
muszę obejrzeć film dla porównania. Uwielbiam oglądać ekranizacje książek które przeczytałam
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
myślicie, że jest sens iść do lidla jeszcze?
![]() Tasia nie
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest sens bo lidl przy akademikach i raczej studenciaki nie kupuja takich rzeczy
oj Kaska nie daj sie PROSIć:P chyba ze chcesz nam zapodac wielkie wow za 2 miesiace
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
a to masz dobrze z tym lidlem
nie, lepiej za 2 miechy Wam pokażę
|
#4273 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za udaną wizytęCytat:
ciężko powiedzieć, u nas już były puste półki po południu |
||||
|
|
|
#4274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pewnie nie ma, ale przynajmniej się przespacerujesz
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to nie ma sensu? Jutro mam zamiar jechać z mężem specjalnie do Sącza na zakupy
|
|
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Moj zrobil zakupy rano
ale jak to facet, zapisywal wczoraj na kartce co chce w jakim rozmiarze, i i tak wzial wszystko 74/80 - niby ok bo na zapas, ale chcialam jeszcze bodziaki i leginsy 62/68 zeby byly na teraz - ma zobaczyc jeszcze wieczorem, moze cos bedzie...Motyl, tassia super ze wizyty udane ![]() Cytat:
|
|
#4277 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zalecen sporo. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wage i ze udalo Ci sie odroczyc szczepienia.A wlasnie mialam Ci pisac. Twoj Macius z wygladu strasznie przypomina mi synka mojej szwagierki ![]() Cytat:
A co czytalas ze Cie tak. Cie rozczarowalo? Kasiuni_a putalas w ktorym Lidlu bylam. Ja jezdze do tego na Podkarczowce. Tam mam najblizej.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2014-02-10 o 19:00 |
|||||
|
|
|
#4278 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo.U Nas skok daje nam ostro w kość..
Ja w Lidlu byłam około 10 i sie niezle wkurzyłam bo nie było juz tego co chciałam..za to zrekompensowałam sie w Pepco trafiłam na tanie bodziaki,bluzeczki i fajowe leginsy dla Lilci![]() zapomniałam Wam wczoraj napisac ze jestesmy po wizycycie u orto i chirurga naczyniakowego.Lila ma asymetrie biodra ale to juz wczesniej wiedzielismy najwazniejsze ze zwapnien juz nie ma u chirurga tez poztywnie-naczyniaki powoli zanikają![]() wgl to po 5 latach bez nałogu znów zaczęłam popalać...ale ciiii naprawde nie wiem co mi odbiło..ululam Lile to nadrobie dzisiejszy dzien |
|
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
Bartosz spal po kapieli, poszlam do kibelka i mi go Maja obudzial
Teraz lezy w wozku gada w najlepsze a oczy ma jak 5 zl. A ja chcialam miec wolny wieczor... No nic nie ma co nazekac. Pogadamy sobie
|
#4280 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kaśka ja jak była akcja dzieciowa we Lidlu na jesieni to pojechałam dopiero następnego dnia i jeszcze trochę rzeczy było, a u mnie jeden Lidl
|
|
#4281 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Jezu, tż mi cały zachwycony pokazuje foty z jego imprezy zakładowej. Zachowałam pokerową twarz, ale przeraziło mnie jak okropnie wygląda moja sylwetka. No normalnie siostrzyczkę Julkowi lada dzień powinę ![]() Zdjęcia może mi robić tylko moja przyjaciółka. W obiektywach reszty świata wyglądam jak foczyszcze
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Laska z Ciebie jes nie ziemska
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
marysia nie wierze ze jest gdzies tak.piekne dziecko ja Macius
![]() Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4284 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie juz po 15 nic nie bylo tzn bylo ale ostro przebrane ja nic nie wzielam bo nic mnie nie zachwycilo, tzn mialam brac spodenki dresowe bawelniane do spania idealne, ale stwierdzilam ze mam za duzo ciuchow i poskromilam swoj zakupocholizm ![]() Cytat:
![]() super ze z bioderkiem lepiej i ze naczyniaki ida precz ![]() mialas sie odezwac kiedy masz czas ![]() masakrejszyn, ja dzis od samego rana do 15 po za domem. pogoda piekna wiec z kolezanka zaliczylysmy spacerek z dzieciakami, zdarzylam dzis ogladac mieszkanie i mozna powiedziec zem sie zabujala, ale cena juz mniej mi sie podoba ciekawe co na to moj malzonek
|
||||||
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zaraz jadę do lidla i biedronki zobaczymy co ciekawego zostało
![]() Pisałyście o ulewaniu, właśnie od ok tyg Emilka zaczęła ulewać, ale nie dużo. Nigdy nie było z tym problemu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie sie zgłasza pomysł na tytuł wątku?Bo mam jeden hehe
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już niebawem ruszamy ze słoikami ![]() Już za późno, bo sonda już jest ![]() A tak na przyszłość to pisz pw do Matall.
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
jakas dzis cisza na watku
ja widze cie:P
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się okazało była głodna mimo, że jadła chwile wcześniej. Wziełam odciągnięte mleko do butelki, ale pechowo pękła i wszystko się rozlało jak włożyłam do ciepłej wody żeby trochę podgrzać na szlaku. Także przemaszerowaliśmy z Polą na rękach i jak wreszcie doszliśmy do auta i nakarmiliśmy to była już szczęśliwa. Co nie zmienia faktu, że dalej nie mogła zasnąć i po chwili znów marudziła. I tak cały dzień w kółko. W końcu wykąpaliśmy ją o 19 (zwyczajowo jest chwile przed 20), zjdała 3 minuty i zapadła w głęboki sen jak nigdy ![]() Brydzia, Tassia i Motyl, cieszę się, że wizyty udane. My dziś jedziemy złożyć wnioski o paszport dla mojego hamerykańskiego dziecka A teraz Pola grzecznie spi i daje mi wypić kawkę ![]() Kupiłam wczoraj wreszcie sportowe buty (do tej pory śmigałam w tenisówach na spacery nawet jak było poniżej 10 stopni ), obfociłam mój tłuszczor (Kaśka widzę, że Ty też ) i zabieram się za siebie dziś jak tylko Pola wieczorem zaśnie i TZ będzie w domu Koniec lenistwa. Trzeba popracować nad kondycją!---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- No popatrz - nie ukryjesz się chocbys chciała ![]() Nadrabiam powoli
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze endżi jak zobaczyłam ile julek waży zo zważyłam po domowemu sebcia i nie wiem czy mi waga szwankuje czy co ale wyszło mi 9,5 kilo a ja myślałam że waży 8
w tym tyg szczepienie więc rozwieje swoje wątpliwości
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

[/RIGHT]

w kazdym arzie lepiej, że dostałaś za dużo a nie za mało 

potrzebuje na wszystko więcej czasu, będzie się dłużej uczył raczkować, siadać czy chodzić 

w tym tyg szczepienie więc rozwieje swoje wątpliwości