|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 747
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
fusiacola, gratulujê!
![]() marma53, mi siê wydaje, ¿e trochê za ma³o, jak na U. Sam ry¿ i burak na obiad? I gdzie owoce? ![]() Moje (nareszcie w ca³o¶ci spêdzone w domu!) R: I owsianka gotowana z kasz± kukurydzian±, makiem i wiórkami, podana ze ¶wie¿o wyci¶niêtym sokiem z pomarañczy, daktylami, orzechami pecan i cynamonem + pomarañcza II kefir z otrêbami i s³onecznikiem + jab³ko III warstwowe kotlety sojowe (kotlety, pieczarki, mozarella, przecier pomidorowy) + czerwona kapusta z jab³kiem + warzywa (fasolka szparagowa, marchew, seler, pieczarki) IV kasza kukurydziana na zimno z zarodkami i s³onecznikiem V chudy twaróg z jogurtem, pomidorem i kie³kami rzodkiewki |
|
|
|
#3842 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 221
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 161
|
Dzisiejsze U (U/P?)
I Owsianko-¿ytnianka (2 ³y¿ki owsianych, 1 ¿ytnich, 1 otr±b pszennych, 2 p³atków "Zdrowy b³onnik", 1 ³y¿eczka siemienia) z bananem, truskawkami mro¿onymi, p³atkami migda³owymi i cynamonem na szklance mleka 1,5 % II Jogurt naturalny Activia 210 g ze startym jab³kiem, cynamonem i ³y¿eczk± zarodków pszennych III Talerz zupy z czerwonej soczewicy na wywarze z kurczaka + serce i ¿o³±dek owego kurczaka ![]() IV 2 madarynki V ok 170 g ostroboka wêdzonego, kromka chleba orkiszowego, sa³atka z pomidorów i rukoli Edytowane przez Famijana Czas edycji: 2014-02-09 o 21:00 |
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj raczej wysz³o U:
1. grahamka z olejem lnianym, jajkiem, rukol± i kie³kami broku³a + kie³basa ¶niadaniowa z fileta kurczaka + pomidor, ogórek kiszony, rzodkiewki 2. pieczona æwiartka kurczaka, pêczak z suszonymi pomidorami i szpinakiem, sa³atka z ogórka, chilli i avocado 3. 4 paski Milki z ca³ymi orzechami pó³ paczki chipsów ![]() 4. p³atki owsiane i ¿ytnie, na wodzie z jab³kiem, chudym twarogiem, migda³ami i siemieniem lnianym(w³a¶nie jem, nawet dobre) Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2014-02-09 o 21:08 |
|
|
|
#3845 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 413
|
Moje wegetariañskie U:
I: serek wiejski light z po³ówk± banana i kiwi oraz ca³± mandarynk±, pó³ ciemnej bu³ki z grub± warstw± mas³a, ma³a kawa z mlekiem spacer, ³y¿wy II: kotlet ziemniaczany(puree ziemniaczane, jajko, papryka ostra), surówka(marchewka, jogurt nat, troszkê majonezu, czosnek), soczewica z warzywami(zielona soczewicka, kukurydza, marchewka, fasolka szparagowa itp, ³yzeczka jogurtu naturalnego, ³y¿eczka koncentratu, mnóstwo przypraw) III: (dopiero bêdzie jako ¿e wsta³am o 13, a pójdê spaæ o 2, chyba, ¿e nie bêdê g³odna) grahamka z mas³em, ¿ó³tym serem, sa³at±, ogórkiem Proszê o ocenê, koniecznie
|
|
|
|
#3846 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 402
|
Cytat:
|
|
#3847 | |||||||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
Wszystko smakowite, warto¶ciowe i godne podziwu ze wzglêdu na pomys³owo¶æ! ¦wietnie opanowa³a¶ umiejêtno¶æ wkomponowywania warzyw w posi³ki, nareszcie ich u Ciebie nie brak! ![]() Cytat:
Cytat:
. Cz³owieku, jakiego Ty smaka robisz, a dopiero co kolacjê zjad³am ![]() Cytat:
Oj, znajduj czas, ¿eby tu siê udzielaæ - przyjemnie czyta siê takie menu! Kolejny wzór dla ludzi pragn±cych zdrowo siê od¿ywiaæ .Cytat:
Choæ na ¶niadanie to ja bym ze spokojem zjad³a 3 du¿e kromki .Cytat:
![]() Cytat:
Moje weekendowe U z T¯ (a wiêc czekolady i piwa obowi±zkowo! ). Muszê siê pochwaliæ, dzi¶ robi³am owsiankê dla dwóch osób! T¯ w koñcu siê skusi³... Wersja z gruszk± wyj±tkowo mu przypasowa³a i pod¿era³ mi j± w sobotê, pomimo tego, ¿e na swoim talerzu mia³ ukochan± wypasion± jajecznicê (której obieca³ nigdy nie zdradzaæ )Wczoraj ¦niadanie: Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym Do kawy: 40g mlecznej czekolady z suszon± ¿urawin± i nugatem z orzechów laskowych Obiad: Nototenia gotowana na parze; pó³ woreczka ry¿u basmati; broku³y gotowane na parze Kolacja: 4 mniejsze kromki razowca -> 2 z szynk± i musztard±, 2 z serem camembert; pomidor i sa³ata Przek±ska: jab³ko Piwa: owsiany stout 250ml, double ipa 150ml, stout z kakao, chili i miodem gryczanym 250ml Dzi¶ ¦niadanie: Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym Do kawy: 40g ciemnej czekolady z marcepanem i czerwonym winem Obiad: Udo z kurczaka sma¿one bez t³uszczu; pó³ woreczka kaszy gryczanej; buraki gotowane na parze podane z sosem jogurtowo-czosnkowym Przek±ska: jab³ko Kolacja: 4 mniejsze kromki razowca -> 2 z szynk± i musztard±, 2 z serem cambozola; pomidor i sa³ata; piêtka razowca z mas³em orzechowym crunchy, twaro¿kiem ananasowym i d¿emem malinowym
od 10.7.2005 - T¯ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR IN¯ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2014-02-10 o 09:13 |
|||||||
|
|
|
#3848 | |
|
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 807
|
Cytat:
|
|
#3849 |
|
Raczkowanie
|
Spojrzy ktos na mój jad³ospis kilka postów wy¿ej?
|
|
|
|
#3850 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 221
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3851 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 161
|
No dobrze, P to nie jest ale czemu bzdura? Wydaje mi siê, ¿a jako U nie prezentuje siê ¼le?
Poa alpina- no niestety mam niedowagê spor±... staram siê wej¶æ na P, ale bardzo trudno mi siê prze³amaæ. Staram siê ju¿ powoli ³amaæ schematy, przekonujê siê do ró¿nych rzeczy których przez d³ugi cas nie jad³am, staram siê je¶æ ró¿norodnie. Ale przej¶cie na P z prawdziewego zdarzenia jest dla mnie bardzo ciê¿kie. Jednak pocieszaj±ce jest to, ¿e jem przynajmniej jak na U
|
|
|
|
#3852 |
|
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 807
|
we¼ sobie policz ile jest kalorii w ca³ym twoim jad³ospisie. Potem przyjmij do wiadomo¶ci, ¿e 2000 kl to zwyk³e utrzymanie wagi. ¯eby przytyæ trzeba je¶æ wiêcej ni¿ te 2 tysi±ce.
|
#3853 |
|
Raczkowanie
|
Czemu w tym w±tku skupiacie siê na osobach chorych na ed? Sorry, ale one maj± swój w±tek na KZ.
Regularnie w±tek jest psuty przez t³umaczenie po raz tysiêczny ''za ma³o kcal'', ''to nie p, tylko r''. Tymczasem jak kto¶ przedstawi normalny jad³ospis i liczy na ocenê, wskazówki to nie dostaje
|
|
|
|
#3854 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Bez podanej kaloryczno¶ci i makro sk³adników te wszystkie informacje nie wiele mówi±
|
|
|
|
#3855 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
cze¶æ , wczorajszy ¶wi±teczny i dzisiejszy jad³ospis R
I - 3 placuszki z m±ki pe³noziarnistej, jogurtu i rozgniecionego banana ,z miodem II - sa³atka z ³ososia, sa³aty, kaparów, oliwek czarnych i dressingu jogurtowo- zosnkowego III - rosó³ z domowym makaronem (malutko) polêdwiczka wieprzowa duszona z kgrzybami, opiekane ziemniaki, surówka z tartej marchwi IV - pó³ burrito z ry¿em, wo³owin±, fasol±, avocado, pomidorem i cebulk± I - 1/2 ma³ej bagietki pelnoziarnistej, szynka wieprzowa, ser ¿ó³ty, 1 placek z m±ki pe³noziarnistej,banana i jogurtu (z wczoraj) II - sa³atka z grillowanym kurczakiem i sosem jogurtowym, tost III - pomarañcza IV - sa³±tka z kaszy jaglanej, cebuli, marchwi, papryki, cukinii, pier¶ kurczaka grillowana ZUMBA V - jajko sma¿one z szynk± i kaparami, pomidor
Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-02-10 o 11:02 |
|
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
R z wczoraj:
1. porcja owsianki na mleku z bananem, borówkami, ¿urawin± suszon±, nerkowce 2. dwie kromki chleba ¿ytniego pe³noziarnistego z tatarem + cebula 3. porcja ³ososia z grilla, dwa ziemniaki, sa³ata+ pomidor z jogurtem naturalnym, sol± i pieprzem 4. s³onecznik, jogurt naturalny, granat 5. krewetki sma¿one na oliwie z oliwek, papryka, du¿o czosnku, zio³a R na dzi¶: 1. porcja owsianki na mleku z bananem, jab³kiem, borówkami i nerkowcami 2. omlet warzywny 3. kurczak na parze w kawa³kach + zupa krem z papryki z ry¿em 4. s³onecznik, jogurt naturalny, granat 5. jajka na twardo x2, kromka chleba, szynka, sa³atka z pomidora i cebuli + sa³ata skropiona oliw± |
|
|
|
#3857 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 415
|
R
¦niadanie: 2 wafle ry¿owe z past± z po³owy awokado i banana, kawa z du¿± ilo¶ci± mleka II ¶niadanie: serek homogenizowany 200g z du¿± pomarañcz± Przek±ska: chupa chups wi¶niowy ![]() Obiad: 2 kotlety mielone z mich± sa³atki z kiszonej kapiusty trening tbc+p³aski brzuch 50 min Kolacja: dwie kromki razowca z ³ososiem i awokado, du¿a czerwona papryka Mo¿e byæ? Przyty³am ostatnio na s³odyczach i wypad³am z rytmu zdrowego ¿ywienia... £adnie proszê o ocenê
|
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 066
|
R (u rodziców)
I. 2 kromki razowego chleba: jedna z szynk± (3 plastry) i serkiem wiejskim (2 ³y¿ki), druga z ¿ó³tym serem (1 plaster) i czerwon± papryk± II. rosó³ (z kury i kaczki) z 2 ³y¿kami makaronu III. kotlet z kurczaka w panierce, ga³ka ziemniaków, kapusta (zwyk³a kapusta poszatkowana i kapusta kiszona, uduszone z cebul±, przecierem pomidorowym i miêsem z ¿eberek) IV. 2 paszteciki dro¿d¿owe z pieczarkami, kubek czerwonego barszczu Wiem ¿e kolacja mo¿e nie najlepsza bo bezbia³kowa, ale ja ogólnie tyle bia³ka jem, ¿e a¿ siê czasem zastanawiam czy nie za du¿o, wiêc nic siê nie stanie jak sobie tym razem darujê, poza tym nie bêdê ¶wirowaæ i dostosujê siê do tego, co jedz± wszyscy.
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2014-02-10 o 15:18 |
|
|
|
#3859 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
te piwa i czekolady takie kusz±ce aaaa ciemna z czerwonym winem....ciekawo¶æ mnie z¿era )---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
¶wietne eRki ![]() i poza tym moje smaki, pysznie!
|
|
#3860 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 26
|
redukcja
1. omlet z 2 du¿ych jaj wiejskich z ³y¿k± m±ki bezglut. z domow± konfitur± brzoskwiniow± (zupe³nie nies³odk±), kawa z ekspresu 2. smoothie z 200ml mleka migda³owego, gar¶ci truskawek, banana i gar¶ci szpinaku z ³y¿k± domowego syropu z lipy 3. porcja roso³u z du¿± ilo¶ci± warzyw na kurce eko, kawa³ek miêsa z roso³u 4. kawa, kilka kuleczek migda³owych (migda³y+banan+³y¿ka gorzkiego kakao, obtoczone w wiórkach kokosowych) kakako naturalne na mleku migda³owym z ³y¿k± miodu domowego (mam @ i wielk± ochotê na s³odycze) 5. sa³atka: miks sa³at, rukola, trochê szpinaku, papryka, pomidor, feta, oliwki, polane oliw± skrzypokrzywa Proszê o rzucenie okiem
Edytowane przez puppy lion Czas edycji: 2014-02-10 o 17:28 |
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
Kurczê, dziêkujê! Tutaj mia³am czas zrobiæ co¶ 'lepszego', bo by³am w domu. Ale, oczywi¶cie, uwagê na to, co jem, zwracam codziennie. Szkoda, ze po moim ciele tego nie widaæ -.-Dzisiejsze: I kefir z musli, b³onnikiem, otrêbami, s³onecznikiem, pomarañcz± i cynamonem II sa³atka z jab³ka, broku³u, pestek dyni i serka wiejskiego III spaghetti pe³noziarniste z ciecierzyc±, pomidorami i sosem (jogurt, s³odka papryka, cynamon) IV ¶wie¿y sok marchwiowy + 'twaro¿ek domowy' V marchew z groszkiem + kromka chleba ¿ytniego ze s³onecznikiem, posmarowana przecierem pomidorowym, serkiem wiejskim i posypana zio³ami prowansalskimi potem dojad³am jeszcze trochê chleba, marchewkê i zaraz jeszcze co¶ zjem, bo mam wilczy apetyt Edytowane przez klapkowa Czas edycji: 2014-02-10 o 20:10 |
|
|
|
#3862 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 493
|
Cytat:
U Ciebie jak zwykle mega- czekolady i obk³ady na kanapkê przyprawiaj± o ¶linotok A¿ chyba zaopatrzê siê jutro w jaki¶ ser ple¶niowy... No i narobi³a¶ mi ochoty na rybê, za tydzieñ bêdê w domu na d³u¿ej, to sobie zamówiê u mamy (nie mam w Poznaniu ¿adnego godnego zaufania sklepu z rybami) ![]() Dzisiejsze U I pe³noziarnisty omlet marchewkowy z: mas³em orzechowym, malinami w soku w³asnym, miodem (podzieli³am placek na 3 kawa³ki i ka¿dy by³ z czym innym )II mix resztek: serka wiejskiego, jogurtu, twarogu z malinami w soku w³asnym, suszon± ¿urawin±, nerkowcami; pomarañcza III zupa soczewicowo-pomidorowa z czerwon± cebul±, marchewk± i duuuu¿± ilo¶ci± curry + pajda chleba razowego IV pasek gorzkiej czekolady, garstka orzechów, jab³ko V 2 tosty pe³noziarniste z serem, pomidorem i bazyli± + 3 kawy z mlekiem, herbata zielona, woda
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam ciê na zawsze. Nie szukaj mnie, to siê na nic nie zda. Na skutek klêsk i nieszczê¶æ, które na mnie spad³y, zosta³am wied¼m±. Czas na mnie. ¯egnaj."
Michai³ Bu³hakow - Mistrz i Ma³gorzata |
|
|
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 671
|
Redukcja
I: kakaowa owsianka (5 ³. p³atków)na mleku z siemieniem lnianym, wi¶niami i jajkiem, pos³odzona stevi±. II: dwie 'tortille' - pier¶ z indyka i warzywa zawiniête w nale¶niki. III: serek wiejski (200g, normalny) z wi¶niami, kakao, dwiema suszonymi morelami i dwiema ³y¿kami nies³odzonego musli. IV: dwie ma³e kromki razowego z mas³em, gotowanym kurczakiem i serem hit; dwa jajka na twardo; pomidor i papryka. Zerknie kto¶?
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
R:
Po przebudzeniu: ciep³a woda z sokiem z bio cytryny, imbirem i miodem 1. p³atki owsiane i ¿ytnie na mleku ry¿owym z wanili±, z jab³kiem, suszonymi ¶liwkami, goji i siemieniem lnianym + sok z marchewki i pomarañczy z imbirem 2. jogurt sojowy+migda³y+nasiona konopii+grejpfrut 3. organiczna niepalona kasza gryczana z zielon± soczewic±, szpinakiem, suszonymi pomidorami, cebul± nie³uskanym sezamem i natk± +sa³atka z rukoli, buraków i gruszek z olejem lnianym 4. koktajl z mro¿onych owoców le¶nych, po³owy banana, po³owy avocado, szklanki rukoli, szklanki szpinaku i nasion konopii 5. pe³noziarnista bu³ka orkiszowa, z gucamole, marynowanym tofu, kie³kami broku³a i czerwon± papryk± + jajecznica z dwóch jaj z pomidorami, pieczarkami, rukol± i kolorowym pieprzem Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3865 | |||||||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
Dobra, we¼ siê przyznaj - po³owê jak du¿ej paczki zjad³e¶? Ale i tak w nastêpnie dni wrócisz na tor mega dobrego ¿arcia, wiêc nie ma co siê martwiæ ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Piwne skarby w spi¿arni, czekoladowe w Magicznej Szufladzie... Wraz z T¯ nazywamy je Naszymi Dzieæmi . Dziêkujê! .Cytat:
![]() Cytat:
. Normalnie siê tu za¶linimy! Ser ple¶niowy, argh... Cambozolê kupi³am wczoraj, a dzi¶ ju¿ nie ma nic .Cytat:
. Bardzo ³adne jedzonko! ![]() Moje dzisiejsze U - sporo tego wysz³o, ale co tam . Du¿o emocji, sporo ³a¿enia pieszo (jak zawsze ), a i Killera Chodakowskiej machnê³am... A dwa ostatnie posi³ki to efekt dostarczenia resztek z imienin s±siada, na których wczoraj nie mog³am byæ![]() I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym II 2 ma³e kromki razowca z serem cambozola, pomidorem i sa³at±; jab³ko III Polêdwiczki wieprzowe sma¿one bez t³uszczu; kasza jaglana ze szpinakiem, czarnymi oliwkami i mas³em IV Spory kawa³ek tortu cytrynowego V Ma³y galart z kurczakiem, po³ow± jajka i warzywami; miseczka sa³atki z szynk±, ry¿em, ananasem, porem, kukurydz±, czerwon± cebul±
|
|
#3866 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Dziêkujê!
Staram siê jak mogê i fajnego kopa daje pozytywna opinia ![]() R na jutro: 1. porcja owsianki na mleku z borówkami, bananem, jab³kiem, nerkowce 2. ¿ytni pe³noziarnisty z past± z czosnku, marchewki i oliwy z jogurtem greckim, sol± i zio³ami (znów od kogo¶ ukrad³am, nie pamiêtam od kogo W ka¿dym razie dziêki za przepis!)3. kurczak na parze w kawa³kach + zupa krem z papryki! Abc od kuchni z ziemniakami (zupy zosta³o z dzisiaj) 4. s³onecznik, jogurt naturalny zmiksowany z owocami (borówki na pewno bêd± i dorzucê co znajdê w domu )5. tuñczyk w sosie w³asnym zmiksowany z pomidorami + cebula (i co¶ tam mo¿e jeszcze z warzyw dorzucê), kromka ¿ytniego pe³noziarnistego |
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Poa pó³ paczki biedronkowych Tastów Twist, nawet nie wiem ile ma paczka. T¯ otwar³a a ja siê dosiad³em i pomog³em w znikniêciu
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
r
dzisiaj ¶niadanie pó¼no, dlatego 3 posi³ki... |
|
|
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, ale z drugiej strony to nie s± du¿e ilo¶ci
Do ¶niadania ok. 200g kefiru, do II ¶niadania ok. 3 ³y¿ek wiejskiego, do sosu ok. 2 ³y¿ek jogurtu, na kanapce jaka¶ ³y¿ka wiejskiego.Na jutro przygotowa³am sobie ju¿ do pracy dwa pojemniki- na II ¶niadanie pomarañcza z serkiem wiejskim i cynamonem, a na bez nabia³owy obiad makaron z broku³ami, przecierem pomidorowym i s³onecznikiem. A i ¶niadanie bêdzie bez nabia³u, bo z napojem sojowym
|
|
|
|
#3870 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 415
|
Cytat:
Zwykle rano jem owsiankê lub jajka, kanapki z serkiem i ³ososiem..., ale teraz chcia³am koniecznie to awokado, bo by³o idealnie dojrza³e. Musia³am lizaka, bo mam odwyk od s³odyczy, a to w sumie ma³e z³o Kotlety by³y domowe, g³ównie z drobiu Postaram siê je¶æ wiêcej z³o¿onych wêgli ![]() A nie jest za ma³o jedzenia? |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.

z jab³kiem, chudym twarogiem, migda³ami i siemieniem lnianym
)
)

Do ¶niadania ok. 200g kefiru, do II ¶niadania ok. 3 ³y¿ek wiejskiego, do sosu ok. 2 ³y¿ek jogurtu, na kanapce jaka¶ ³y¿ka wiejskiego.