Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 21:08   #4321
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Gorgulku nie zdradzę bo wiem że Madziuchna będzie czytać a co to za przyjemność jak się zna zakończenie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:11   #4322
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Szymcio zasnął. Ale wymęczył się całe popołudnie a ja razem z nim, więc tylko podczytałam co naskrobałyście i nawet mi się nie chce odp

miał stan podgorączkowy, więc dałam paracetamol. rozmawiałam z pediatrą na temat tego ulewania i powiedziała, że damy mu debridat i prawdopodobnie spróbujemy przejść z bebilonu na bebilon pepti

a co do wakacji to my też chcemy się gdzieś wybrać, myśleliśmy o Chorwacji, ale to jeszcze nic pewnego

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:16   #4323
butterfly20
Zakorzenienie

jedyne co jest be na Chorwacji to te kamienie...chociaż znajomi, którzy jeździli często z młodym na wakacje mówili,że lepsze kamienie od piachu, bo piasek ten ich mały ciągle miał na łapkach i dawał do buzi, no i ogólnie piach w oczach itp.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:18   #4324
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
aż tyle razy?kurczaki, a tyle osób mi mówiło,że po wprowadzeniu innych posiłków już się dużo mniej karmi piersią
oczywiście z początku na pewno będę wprowadzać papki itp. w małych ilościach,ale w maju lub czerwcu to nie wiem co będzie. Zobaczymy.
no tego popołudniowego mogłoby w sumie nie być, ale akurat wtedy wracałam z pracy, Hania była po obiedzie więc popijała sobie mleczkiem i szła spać
i to było dużo mniej niż przed wprowadzeniem stałyc posiłków

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:18   #4325
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
my byliśmy dziś prywatnie u neurologa bo na nfz termin na maj

stwierdziła że to nie jest żadna patologia 'ten typ tak ma' i mamy się uzbroić w cierpliwość bo będzie później raczkował, później siadał, później chodził... i że mamy sobie schować swoje chore myślenie że on coś musi do kieszeni bo jak będzie gotowy to zacznie to robić... łatwo się mówi chce żeby jego dziecko wszystko szybko robiło :P aha no i że rodzice przychodzą do niej z problemem 'bo moje dziecko nie siada' i ona wtedy pyta a co rodzice zrobili żeby dziecko siadało?
mamy milion zaleceń jak kłaść jak nosić... wszystko robiliśmy źle i tylko mu szkodziliśmy asymetrie, siedzieliśmy tam
i jeszcze okazało się że wcale nie ma osłabionego napięcie w linii głowa tułów - tylko urodził się za dużą głową w stosunku do reszty ciała i ponieważ ma ją taką ciężką to jej nie ciągnie co jest w tej sytuacji zupełnie normalnie
z jednej strony mnie uspokoiła a z drugiej daaaaleka droga przed

ale co najważniejsze na usg głowy wyszło że miał lekkie niedotlenienie podczas porodu ale nie ma to żadnego wpływu na jego rozwój psycho-ruchowy
i z czasem się wyrówna
i dowiedziałam się że żółtaczka przyczynia się do tego że powstaje wzmożone napięcie mięśni grzbietu
czemu pediatrzy o czymś takim nie mówią nam kłaść go na brzuchu duuuużo żeby ćwiczył podnoszenie głowy, a okazuje się że wcale mu to nie pomagało
dodam że bujaliśmy się z problemem 1,5 miesiąca a wystarczyło od razu iść prywatnie a nie tracić czasu na nfz

teraz moją główną lekturą będzie Zawitkowski jego filmiki
no i musi zacząć ćwiczyć żeby zamieniać tkanke tłuszczową na mięśnie
i wszystko teraz zależy od nas....
zna ktoś rehabilitanta na śląsku ?
na nfz wiadomo jakie są terminy pozostaje nam szukać prywatnie znowu :/
super ze tyle Wam sie wyjaśniło po wizycie
a co do tego co pisalas pozniej- tez mam problem z powtarzaniem tego co ogladam na filmach Zawitkowskiego
u niego wygląda to banalnie i jakoś naturalnie a jakoś dla mnie nie do powtórzenia, ale cóż trzeba cwiczyc

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
aj chorwacja marzy mi się już od jakiegoś czasu. Może za rok, albo za dwa... W te wakacje może do Zakopca pojedziemy, a w czerwcu na Mazury pomoczyć tyłki w basenach

Kciukam za pomyślną wizytę u neurologa

dziś tak jakby trochę lepiej (póki co)

no to brawo za wagę! też bym chciała 62. W sumie nie dużo mi brakuje, ale leniwa jestem i waga stoi w miejscu

w trakcie kąpieli myję, a czasami też patyczkiem jak zauważę, że "coś" się zbiera albo już wyłazi

dobrze, że poszliście. Będziesz spokojniejsza. Teraz już wiecie, co i jak, jak postępować i pielęgnować, więc będzie wszystko dobrze My też wiele rzeczy robiliśmy przy Szymku niewłaściwie. Dopiero 2 tygodnie staramy się wykonywać wszystko, tak jak nas poinstruowała rehabilitantka.

Pięęęęękna pogoda, normalnie wiosną czuć Zaliczyliśmy 2,5 godzinny spacerek, odpoczęłam trochę, a Szymeczek sobie pospał. Dziś mamy wieczorem neurologa, więc prosimy o mocne kciuki
mam nadzieję ze podobnie jak reszta dziewczyn dzisiaj jestes zadowolona po wizycie

Cytat:
Wróciliśmy, ogólnie byliśmy u pana doktora jakoś z 40 minut jak nie dłużej. zrobił najpierw dokładny wywiad, potem zbadał Natalkę. Ogólnie idealnie nie jest, na wszystko mówił,że "w normie" albo "w miarę ok" i mnie tylko stresował:P W nóżkach ma trochę obniżone napięcie, chociaż pięknie nimi wierzga, w rączkach jest ok (a myślałam,że to z nimi będzie problem przez te niegdysiejsze większe problemy z zaciskaniem piąstek).No i jak ją podnosił za ręce do góry to podnosiła głowę,ale podobno nie jakoś super, bo miała ją zdecydowanie dźwignąć do góry, a nie robiła tak.
Ogólnie mówi,że jest ok,mamy tylko pilnować,żeby jak najwięcej leżała na brzuchu (a to akurat robi, ona nie lubi leżeć w dzień inaczej, nawet jak ją przebieram i przewijam to mi się wyrywa,żeby być na brzuchu). Te małe problemy wynikają z jej niewielkiej masy urodzeniowej no i dalej jest drobna,także tego...
to wyginanie w mostki i łuki to podobno normalne dlatego,że ona bardzo chce się przekręcać a czasem jej nie wyjdzie i tak oto stara się mocno.
Nie wiem co tam jeszcze... ogolnie mam nadzieję,że można mu ufać bo podobno świetny specjalista, najlepszy w moim mieście.

Dużo nam poopowiadal o prawidłowym noszeniu, a siadaniu i chodzeniu dzieci, o pielęgnacji. Także wizyta warta chyba swojej ceny (120 zł...)

Ogólnie Natka się mu bardzo spodobała, a ona z kolei ciągle się do niego śmiała i zaczepiała.

A w poczekalni były inne dzieci, ale mniejsze i nie reagowały jak Natka się do nich uśmiechała. A potem przyszła taka Zuzia 3 miesiące starsza i już się pośmiały i "pogadały"
to super wiesci warto bylo pojsc skoro juz będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo.U Nas skok daje nam ostro w kość..
Ja w Lidlu byłam około 10 i sie niezle wkurzyłam bo nie było juz tego co chciałam..za to zrekompensowałam sie w Pepcotrafiłam na tanie bodziaki,bluzeczki i fajowe leginsy dla Lilci
zapomniałam Wam wczoraj napisac ze jestesmy po wizycycie u orto i chirurga naczyniakowego.Lila ma asymetrie biodra ale to juz wczesniej wiedzielismy najwazniejsze ze zwapnien juz nie mau chirurga tez poztywnie-naczyniaki powoli zanikają

wgl to po 5 latach bez nałogu znów zaczęłam popalać...ale ciiii naprawde nie wiem co mi odbiło..

ululam Lile to nadrobie dzisiejszy dzien
oj niedobra, moja siostra tez zaraz po porodzie wrocila do nalogu ale szybko tez stwierdzila ze nie chce "śmierdzieć" jak przytula sie do dziecka i sama sobie wybila te glupote z Glowy

Cytat:
Napisane przez monie27 Pokaż wiadomość
Witam jestem mega dumna z Izuni polozylam ja wieczorem na macie na plecach a ona za chwile kombinuje wywija nozkami steka i juz na brzuszku. I tak fajnie pelzala az wyszla poza mate i znow na plecy i za chwilke z powrotem na brzuszektym razem juz szybciej pierwszy raz sama sie tak przewracala i to ile razy) a na koniec juz widac ze biedaczka nie ma sily. I wlasnie usypia przy karmieniu

Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2

u nas dzisiaj znów zalatany dzien, ja nie wiem skąd Wy bierzecie tylee czasu

rano bylam z mama u lekarza ze 30 km od nas, a ze to na NFZ to zeszlo do po 12
wracajac zajrzalam do lidla ale u nas zostaly tylko pajace, dresy i ogrodniczki a ze chcialam spodenki i bluzki to dooopa

no i Maks zostal z T., butelki znów odmowil i podobnie jak NENA dzis T. naparzala lyzeczka i w ten sposób zjadl cala butle mleka

ale mowilam, żeby dosypala kleiku gdyby trzeba bylo lyzeczka dawac żeby bylo jej latwiej, ale mowila ze kleik zupelnie tego nie zagescil.
Prawda to? Po kleiku konsystencja sie nie zmienia? Pierwszy raz dostal to nie wiem czy tak powinno byc

no i jestem wściekła bo w piątek kupilam zmywarkę i do dzis stoi w przedpokoju
koles który mial ja montować nie ma czasu
niecierpie takich sytuacji, jak sie na cos napalę to chce mieć juz a nie tyle czekac
Stary 2014-02-10, 21:19   #4326
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przepraszam, nie nadrobię, bo padam na twarz.... Zuzka znowu miała ataki histerycznego płaczu,ale chyba wreszcie znamy przyczynę. Nie dała sobie porzadnie zajrzeć, ale chyba wyszły jej dwie dolne jedynki! Bidulka...
gratulacje
tylko szkoda, że tak ciężko to znosi

Ja też bym chętnie wybrała się np. do Chorwacji ale obawiam się, że nie umiałabym takiego wyjazdu zorganizować nawet nie ma pojęcia gdze szukać noclegów

Marysia gdzie wy w tej Bulgarii jeździcie? Masz namiar na jakieś noclegi? Jak wypada finansowo taki wyjazd samochodem w porównaniu z naszym morzem?

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-10 o 21:23
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:20   #4327
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Gorgulku nie zdradzę bo wiem że Madziuchna będzie czytać a co to za przyjemność jak się zna zakończenie
To napisz mi pw bo ja film oglądałam

Teacherko gratulacje dla Zuzi

Czarna, Boja dla Was za zdane sesje

Motylku, mój Małż twierdzi, że woli Bułgarię, żeby dzieci mogły swobodnie pobawić się na plaży.
I twierdzę jak Tassia, że przy kp nie martwisz się jak przyrządzić mleko

Pora na ćwiczenia bo dziś ciężki dzień
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:21   #4328
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
gratulacje

Ja też bym chętnie wybrała się np. do Chorwacji ale obawiam się, że nie umiałabym takiego wyjazdu zorganizować nawet nie ma pojęcia gdze szukać noclegów
na googlach Neckermann, booking?

Stary 2014-02-10, 21:22   #4329
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Też planujemy wakacje we wrześniu ale gdzie to nie wiem
Chooo do Chorwacji - pojedziemy razem i zrobie Ci sałatke ze sledzi
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:23   #4330
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

W takich sytuacjach najlepiej jechać przez biuro podróży

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Chooo do Chorwacji - pojedziemy razem i zrobie Ci sałatke ze sledzi
Nie ma sprawy ! Serio

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-10, 21:23   #4331
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
To napisz mi pw bo ja film oglądałam

Teacherko gratulacje dla Zuzi

Czarna, Boja dla Was za zdane sesje

Motylku, mój Małż twierdzi, że woli Bułgarię, żeby dzieci mogły swobodnie pobawić się na plaży.
I twierdzę jak Tassia, że przy kp nie martwisz się jak przyrządzić mleko

Pora na ćwiczenia bo dziś ciężki dzień
no tak,ale np. nie umiałabym na plaży wyciągnąć cyca, więc musimy mieć blisko do plaży

Bułgaria fajnie,ale daleko. T dla nas bliżej i lepiej do Włoch

Stary 2014-02-10, 21:23   #4332
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty? u nas wiosna, słonko, ptaszki śpiewały

Śliczny!!

ja dostałam od kuzynki body z Tchibo i są super!

dzielna mamusia i Maciuś a powiedz- jak to zrobiłaś,że tyle odroczone?
No i czy te obowiązkowe trzeba skończyć do któregoś tygodnia życia?

Brawo Ja też wszystko wiem tylko dzięki dziewczynom

Oj tyyyyy po co ci to fe fe fe?

fajnie,że wizyty pozytywnie

Weśśśśśś nie grzesz kobieto, to co ja mam powiedzieć?Nie denerwuj pasztetów:P
Mi nawet profesjonalne zdjęcia nie pomagają, dostałam zapowiedzi od foto i wyglądam jak pół d...pupy zza krzaka...

taaaaaaaa, następna obrośnięta tłuszczem

hehehe fajnie Mnie na pierwszym nie było

a my jutro do pediatry. Odnośnie tego co pisałam kiedyś w K. no i z tym katarem i cieniami pod oczami...
Tłuszczem może nie, ale za to z brakiem mięśni bo zanikły
Mnie na pierwszym też nie było. W ogóle późno dołączyłam bo w maju
Stary 2014-02-10, 21:26   #4333
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
jedyne co jest be na Chorwacji to te kamienie...chociaż znajomi, którzy jeździli często z młodym na wakacje mówili,że lepsze kamienie od piachu, bo piasek ten ich mały ciągle miał na łapkach i dawał do buzi, no i ogólnie piach w oczach itp.
dla mnie większym problemem jest sama podróż, około 15 godzin

a co do noclegów, to jak byliśmy z tż z przyjaciółmi to jechaliśmy w ciemno, a teraz z maluszkiem to trzeba by było wcześniej zarezerwować w razie co myślę, że szukałabym przez znajomych bo dużo osób jeździ i ma namiary, albo ostatecznie w to miejsce gdzie już byliśmy.

teacherka gratuluję ząbków, jak już wyszły to będzie lżej malutkiej
ja się właśnie zastanawiam czy dzisiejsze zachowanie Szymka to nie przez zęby bo cały czas zagryzał dziąsełka na piąstce, płacz i tempka a może to ulewanie i ślinotok to też przez zęby?

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-10, 21:27   #4334
MsLullaby
Zakorzenienie

Gorgulku poszła pw

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-10, 21:28   #4335
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Mieszkałam pół roku z Bułgarami, pracowałam też z nimi i charaktery mają okropne. Dziwny naród, tacy zakłamani, głośni, zazdrośni i tylko KASA. Znam tylko jedną normalną parę z tego kraju. Ale sama Bułgaria jest piękna szczególnie latem
Uf juz myslalam,ze mialas jakas gorsza przygode.

Cytat:
Hej dziewczyny, przepraszam, nie nadrobię, bo padam na twarz.... Zuzka znowu miała ataki histerycznego płaczu,ale chyba wreszcie znamy przyczynę. Nie dała sobie porzadnie zajrzeć, ale chyba wyszły jej dwie dolne jedynki! Bidulka...

Lidlowa rozmiarówka to jakaś porażka. Kupiłam spodnie dresowe na rozmiar 50-56 (w 5-10-15 Zuzka wyrosła juz z rozmiaru 68...) i legginsy 62-68 dużo za długie oraz 74-80 chyba na wakacje albo i później.

Czy ktoreś słoiczki, które w Lidlu są w promocji są godne uwagi? Chodzi mi o skład

Pozdroooooo
za zabki.
Szkoda ze malenka tak ciezko to znosi...
Co do sloiczkow to nie pomoge.
Zawsze kupuje te z hippa, w lidlu tez sa.

Cytat:
gratulacje

My mamy uproszczona sprawe bo moj szwagier zajmuje sie organizacja wakacji w bulgarii
Wszystko zalatwia a my jedziemy na gotowe
Pierwszybraz tam bylismy jak Maja miala 2 latka. Podroz zniosla bardzo dzielnie.
Tam jest fajnie i tanio. Nie musze szczypac sie ze wszystkim.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2014-02-10 o 21:32
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:29   #4336
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
rano, po południu, wieczorem i w nocy kp, reszta to stałe posiłki
ale koło 8-9 miesiąca rano doszło jeszcze mm, potem koło 10-11 mm wieczorem i po chyba 2-3 tygodniach kp się skończyło....i skończyły się pobudki w nocy
Ech, jak to prosto wygląda jak napisałaś, a jak będzie - zobaczymy Już drżę....

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nie... kaszka nie zrobiona
normalnie wsypuje kaszke do mleka 40stopni
tak jest w instrukcji
jej nie trzeba gotowac...
na opakowaniu tak jest napisane: przyrzadzic 200ml mleka mm, podgrzac do 40 stopni, wsypac kaszke....
wiec ja robie to samo ale nie na mm
ok, ale jak ja nie mam termometru do jedzenia, to sąd mam wiedzieć, że mleko ma akurat 40 stopni?

Cytat:

Lidlowa rozmiarówka to jakaś porażka. Kupiłam spodnie dresowe na rozmiar 50-56 (w 5-10-15 Zuzka wyrosła juz z rozmiaru 68...) i legginsy 62-68 dużo za długie oraz 74-80 chyba na wakacje albo i później.
za ząbki!

Potwierdzam, że rozmiarówka jest masakryczna Ja dziś kupiłam ubranka w rozmiarach 62-68 i 74-80

Cytat:
Och, dziękuję za uratowanie książki

Cytat:
poza tym trzeba bardzo uważać na dziewczyńskie sprawy i piasek

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:29   #4337
teacherka
Zakorzenienie

Aaaaaaaaaa a wiecie co najpiekniejsze w tym ząbkowaniu????

Dziś minął rok odkąd zobaczyłam na teście dwie kreski! A tu dziś u Zuzinki takie dwie kreseczki na dziąsełku jak ten czas leci...

Dziękujemy za gratulacje
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:31   #4338
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś minął rok odkąd zobaczyłam na teście dwie kreski! A tu dziś u Zuzinki takie dwie kreseczki na dziąsełku jak ten czas leci...

Dziękujemy za gratulacje
Gratulacje leci jak szalony. Ja pamiętam jak już byłam z brzuchem sporym i musiałam się zwolnić z pracy do domu bo moja siostra rodziła i wyłam jak głupia a teraz jej corka je brokuły rączkami boże co ja gadam

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-10, 21:32   #4339
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam kamieniste i skaliste wybrzeza. Chociaz dla dzieci moze i faktycznie piasek lepszy - mozna zamki budowac
Na wyspie Rab są piaszczyste plaże na pewno
Stary 2014-02-10, 21:33   #4340
Madziuchna27
Zakorzenienie

A propos tej Nostalgii anioła Lepiej najpierw przeczytać książkę czy obejrzeć film? Chyba najpierw książka, co?

PYTANIE 2: Dziś gupio kupiłam w Lidlu słoik z morelami Hippa. I dopiero w domu załączył mi się alert a propos składu - pisałyście o cukrze. I rzeczywiście jest tam cukier I tak się zastanawiam, czy dać ten słoiczek na stracenie czy podać Julkowi jak już będzie jadł owocki?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Gratulacje leci jak szalony. Ja pamiętam jak już byłam z brzuchem sporym i musiałam się zwolnić z pracy do domu bo moja siostra rodziła i wyłam jak głupia a teraz jej corka je brokuły rączkami boże co ja gadam
a ile malutka ma czasu?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:33   #4341
agusiamaskota
Wtajemniczenie

My
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140210_212243.jpg (65,0 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140210_212803.jpg (57,1 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg received_m_mid_1392061669454_43a5ed6bd65cb45f14_0.jpg (48,8 KB, 42 załadowań)

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:34   #4342
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękujemy za gratulacje
Oo Ty też masz rocznicę ujrzenia dwoch kresek?

Wysyłane z mojego GT-S7500 pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-10, 21:35   #4343
Zakorzenienie

Cytat:
W takich sytuacjach najlepiej jechać przez biuro podróży

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Nie ma sprawy ! Serio
To musimy wejsc jeszcze na ten temat blizej wakacji. Moze akurat cos wypali ?
Stary 2014-02-10, 21:36   #4344
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
(...)
My mamy uproszczona sprawe bo moj szwagier zajmuje sie organizacja wakacji w bulgarii
Wszystko zalatwia a my jedziemy na gotowe
aaaa no to luz blues
Cytat:

Dziękujemy za gratulacje
cudnie

ja robię mm tak: około 1/4 wrzątku + 3/4 wody przegotowanej zimnej, mieszam z mm i sprawdzam na nadgarstku czy jest ok, jeśli tak to podaję, jak za ciepłe to trochę jeszcze schładzam i już. bo takie gotowanie za każdym razem wody i czekanie aż będzie miała 40 stopni, potem jeszcze schładzanie żeby dziecku pyszczka nie poparzyć to zajmuje tyle czasu, że Szymek się wydzierał w niebogłosy- bo tak robiliśmy na początku, eh.

poza tym dziś decyzja podjęta- odstawiam od piersi ostatecznie. boli mnie to strasznie i czuję się źle jako matka

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-10, 21:38   #4345
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A propos tej Nostalgii anioła Lepiej najpierw przeczytać książkę czy obejrzeć film? Chyba najpierw książka, co?

PYTANIE 2: Dziś gupio kupiłam w Lidlu słoik z morelami Hippa. I dopiero w domu załączył mi się alert a propos składu - pisałyście o cukrze. I rzeczywiście jest tam cukier I tak się zastanawiam, czy dać ten słoiczek na stracenie czy podać Julkowi jak już będzie jadł owocki?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

a ile malutka ma czasu?
Za kilka dni kończy 8 miesięcy jest świetna kiedyś wrzucałam jej zdjęcia do klubu
Myślę że nie ważne jaka książka, ale zawsze chyba wpierw przeczytać a potem film

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
To musimy wejsc jeszcze na ten temat blizej wakacji. Moze akurat cos wypali ?
Byłoby świetnie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-10, 21:39   #4346
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
My
piękne zdjęcia, a malutka taka słodka

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2014-02-10, 21:39   #4347
Zakorzenienie

Cytat:
My
Jak ślicznie

teacherka, gratulacje zabkow!
Stary 2014-02-10, 21:39   #4348
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
My
Piekne zdjecia, piekna rodzinka

Teacherko- za rocznice

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 21:39   #4349
Zakorzenienie

Cytat:

Byłoby świetnie
Tylko cofam sie z tej sałatki sledziowej
Stary 2014-02-10, 21:40   #4350
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
No bo ja się zastanawiałam ile razy wtedy w ciągu dnia się karmi piersią jak dziecko będzie jadło inne posiłki. No i trochę lipa jak będziemy jechać autem i cyca wyciągać. Albo jak będę na plaży. Trzeba szukać miejscówki blisko plaży
ja karmilam ostatnio w aucie bez problemu
na plazy opatulisz sie pareo
wg mnie mozna spokojnie w domu wczesniej pocwiczyc

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
super ze tyle Wam sie wyjaśniło po wizycie
a co do tego co pisalas pozniej- tez mam problem z powtarzaniem tego co ogladam na filmach Zawitkowskiego
u niego wygląda to banalnie i jakoś naturalnie a jakoś dla mnie nie do powtórzenia, ale cóż trzeba cwiczyc

mam nadzieję ze podobnie jak reszta dziewczyn dzisiaj jestes zadowolona po wizycie

to super wiesci warto bylo pojsc skoro juz będziesz spokojniejsza

oj niedobra, moja siostra tez zaraz po porodzie wrocila do nalogu ale szybko tez stwierdzila ze nie chce "śmierdzieć" jak przytula sie do dziecka i sama sobie wybila te glupote z Glowy

u nas dzisiaj znów zalatany dzien, ja nie wiem skąd Wy bierzecie tylee czasu

rano bylam z mama u lekarza ze 30 km od nas, a ze to na NFZ to zeszlo do po 12
wracajac zajrzalam do lidla ale u nas zostaly tylko pajace, dresy i ogrodniczki a ze chcialam spodenki i bluzki to dooopa

no i Maks zostal z T., butelki znów odmowil i podobnie jak NENA dzis T. naparzala lyzeczka i w ten sposób zjadl cala butle mleka

ale mowilam, żeby dosypala kleiku gdyby trzeba bylo lyzeczka dawac żeby bylo jej latwiej, ale mowila ze kleik zupelnie tego nie zagescil.
Prawda to? Po kleiku konsystencja sie nie zmienia? Pierwszy raz dostal to nie wiem czy tak powinno byc

no i jestem wściekła bo w piątek kupilam zmywarkę i do dzis stoi w przedpokoju
koles który mial ja montować nie ma czasu
niecierpie takich sytuacji, jak sie na cos napalę to chce mieć juz a nie tyle czekac

kleik sie niestey po hwili rozwadnia

Cytat:
Ech, jak to prosto wygląda jak napisałaś, a jak będzie - zobaczymy Już drżę....

ok, ale jak ja nie mam termometru do jedzenia, to sąd mam wiedzieć, że mleko ma akurat 40 stopni?

za ząbki!

Potwierdzam, że rozmiarówka jest masakryczna Ja dziś kupiłam ubranka w rozmiarach 62-68 i 74-80

Och, dziękuję za uratowanie książki

poza tym trzeba bardzo uważać na dziewczyńskie sprawy i piasek

ja podgrzewam w podgrzewaczu
ale jak podgrzewasz swoje mleko z lodowki?
tak samo
40 stopni to po prpstu cieple a nie gorace

Cytat:

Dziękujemy za gratulacje

gratulacje za cudowne dwie kreseczki

Cytat:

a ile malutka ma czasu?
ja tez kupilam sliwek z hippa
ale podalam bo keden sloik i wiecej nie kupie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości