|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
|
|
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
O losie, moja córa wisi na cycu 90 minut! Nie ciamka, bez przerwy aktywnie ssie i połyka. Normalnie jedzenie zajmuje jej 20 minut. Nie mam serca jej odessać, chociaż sutka już nie czuję :/
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Aniele te owoce i nabiał mogą powodować pierdki. Ja bym je ograniczyła.
Magnusia mój też często się krztusi a jak płacze to aż się zanosi i robi się bordowy. Będąc w szpitalu przy każdej takiej akcji płakałam, teraz ze spokojem go podnoszę albo przechylam na bok. A co do zanoszenia się to on tak płacze, a płacze bo obudzi się i w tej samej sekundzie musi mieć cyca w buzi... albo zmienioną pieluszke ...taki cesarz..wszystko musi mieć na już ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Mp nie wierze ze zwiazujesz dziecku rączki? |
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE! wszystkim nowym mamusią
![]() nadrabiam was codziennie przy każdej czynności gdzie mam wolną jedną rękę Moja Ingusia właśnie śpi mi na cyckach Tż marudzi że ją przyzwyczaję i że zawsze będę musiała nosić problem w tym że ona nie chce spać w łóżku czasami tylko jak Tż już mnie powstrzyma i Ona tam będzie płakać marudzić i zaśnie ze zmęczenie strasznie mi wtedy smutno chociaż słyszę że płacze a raczej marudzi bez powodu Załamałam się wczoraj... schudłam już prawie 12kg ale zrobiły mi się rozstępy nisko na biodrze ale spore muszę iść do lekarza bo jest taka maść robiona w aptece na receptę i ona naprawdę likwiduję rozstępy muszę je zaatakować nim będzie za późno Nie mogę narzekać bo córcia grzeczna jedynie ostatnie 2dni coś jej się przestawiło i prawie w ogóle nie śpi pól godziny i cycek poleży popatrzy godzinę cycek 30minut snu cycek a rośnie jak na drożdżach położna aż była w szoku ![]() Brakuję mi bliskości z Tż ciągle razem jesteśmy prawie 24h ale ja jestem taka zmęczona że wszystko mnie denerwuje a jak już się do niego przytulę to zasypiam jak dziecko ![]() Demony współczuję bardzo się bałam że u mnie też tak będzie ale jakoś dali radę. Natalli śliczna blondyneczka
|
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Ambrella a ta witaminy na żółtaczkę masz zalecana? Bo mój troszkę jeszcze na buzi jest zoltawy a ma ponad 3 tyg.
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Lusso daj znać co to za masc na rozstepy. Ja mam trochę zbladly , ale takie wglebienia zostały. Jak wózek zadowolona jesteś? Bo ja póki co bardzo. Daje radę w śniegu i kaluzach .
|
|
|
|
#216 |
|
Wtajemniczenie
|
A co jest z tym nie halo? Na serio się pytam, nie rozumiem. Ten facet na filmiku który dziewczyny wrzucały, o tym jak uspokoić płaczące dziecko, też tak dzieciakom rączki obwiązywał że pewnie nawet paluszkiem ruszyć nie mogły, takie sztywne tobołki z nich robił. I nikt nic nie pisał że z tymi rączkami to nie halo.
|
#217 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie Dziewczęta. Moja szyjka już długo nie pociągnie - ma mniej niż 0,5 cm i przepuszcza palec. Wygląda jak lejek w wersji mini
Doktor mówi, że to efekt weekendowej pracy męża i zaleca więcej dobroczynnych zastrzyków hormonów w kolejny weekend ![]() Gorsza sprawa z płytkami krwi, w pt powtarzam wyniki i jeśli będą gorsze - lub takie same, czeka mnie przetaczanie i indukcja porodu, póki poziom płytek będzie wyższy. Ale to w przyszłym tygodniu, o ile doczekam... Zależy mi na naturalnym i aktywnym porodzie, ale może się okazać, że nic z tego nie wyjdzie. Cytat:
będę miała lepsiejszą motywację ![]() Cytat:
![]() Ambrella, po tym co napisałaś przyszła mi do głowy od razu pieluszka przesiąknięta Twoim zapachem. Zresztą, może Twoja bluzka czy coś. I śpij, śpij, śpij ile się da. Myślę że od snu trzeba zacząć, to najważniejsze, a nie jacyś goście. Roane ja bym nie robiła peelingu na skórze skażonej świeżymi rozstępami - a one Cię nie bolą? Bo ja mam skórę na brzuchu bardzo wrażliwą, chyba bym się posikała gdybym miała zaserwować sobie jeszcze dodatkowy ból... Nawet wieczorne smarowanie muszę robić delikatnie.
|
|
#218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodziaszek mały---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#219 | |
|
Raczkowanie
|
mój po 3 tygodniach nadal mial zoltaczke- bilirubina 10,70. Lekarka kazala mi na 2 dni odstawic go od piersi aby zobaczyc czy przyczyna jest moj pokarm. bylam zalamana, bo walczylam o laktacje a tu na 2 dni musialam go odstawic. po 2 dniach bilirubina 8,, wiec spada i okazalo sie ze to moj pokarm byl przyczyna- maly jest znowu na piersi i powoli ma bilirubina spadac, nawet do 3 miesiaca, na dszczescie szpital nas ominal
![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpinam się pod prośbę co prawda jeszcze żadna franca nie wyszła ale trzeba czujność zachować i oręż w pogotowiu trzymać
|
|
|
#221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Też z wielu stron doleciała do mnie informacja, że noworodki lubią kokon i brak swobody rączek, stąd wombie i spółka.
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te maść na rozstępy stosował mój Tż i mu znikały trzeba wziąć receptę od dermatologa albo rodzinnego ze składem maści i w aptece ją zrobią dopiero nie pamiętam dokładnie składu dlatego sama muszę iść do dermatologa bo rodzinny się nie zna. Możesz w aptece zapytać czy robią maść ze składników: UREA 40,0 LEKOBASAE od 200,0 U mnie babka nie wiedziała o co chodzi 100ml około 5zł i naprawdę pomaga bo zawiera dużo więcej mocznika niż te kremy w sklepach.A wózek super tylko raz go prowadziłam bo zawsze Tż nawiguję Ale jeżeli On nie narzeka to ja na pewno nie będę
|
|
|
|
|
#223 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Dzisiaj skończyłam nadrabiać wszystkie posty i dopiero jestem na bieżąco ![]() Gratuluję wszystkim nowym mamusiom Zaczęłam tworzyć opis porodu, ale jeszcze nie skończyłam, muszę się w sobie zebrać i wkleić ![]() Nie wiem czy pisałam, ale Lena miała żółtaczkę i musiałyśmy zostać w szpitalu na naświetlaniach. Dzisiaj udało nam się znaleźć okulistę na NFZ do kontroli okulistycznej po fototerapii. Zasadniczo z małą nie mamy większych problemów. Karmię ją piersią, robi dużo kup, śpi w swoim łóżeczku. Czasem trochę potrwa zanim uda nam się ją odłożyć, żeby spała, ale nie jest źle. Śpi po 2-4 godziny. Oczywiście uwielbia robić kupki i siku jak tylko leży bez pieluchy. Mąż zarządził kupno dodatkowych pieluch tetrowych, żeby nie robić prania codziennie ![]() Widziałam linki, które wrzucałyście dotyczące otulania niemowląt i postanowiliśmy z mężem spróbować w nocy na krzyczącej Lenie wyobraźcie sobie, że dziecko momentalnie po opatuleniu i wzięciu na ręce zasnęło. Mąż wpadł w panikę i kazał sprawdzać czy żyje Z tego względu podjęliśmy decyzję o zakupie Woombie Teraz jestem na bieżąco, więc postaram się odzywać częściej
|
|
|
|
#224 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pomysl jakie bedzie miala spanie po takim zarelku. Niech ta mysl ukoi twoje sutki heheh .Cytat:
ja tez obwiazuje jak robi sie marudny i do spania. Jak jest aktywny oglada swiat, to wtedy odwiazuje. Dzis pocielam przescieradlo bawelniane, nie jest najaldniejsze ale hyba sie nada przynajmniej na razie Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#225 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
ehhhh moze w koncu odpisze to i owo:/ naqrazie pozdrawiam , kciuki i banan dla wszystkich rodzacych i wychowujacych ![]() dolaczam do tych, ktore maja na wychowaniu malego terroryste ![]() ktorego teraz ide wykapac he do pozniej |
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co, ja to czasem nie ogarniam tego mojego dziecka Po poludniu siedzi sobie w lezaczku, maz kolo niego lezy i gada cos tam z nim, po chwili podkowka, wkladanie raczek do buzi, mlaskanie, wiec stwierdzamy - glodny. No to dawaj usadowilam sie na fotelu, polozylam rogala, Alka na rogala, daje piers, dossal sie jak pijawka, possal minute, widze podkowka i ryk, no to go uspokoilam, dostawiam znowu i znowu to samo. Stwierdzilam, ze dam smoczka, 10000 prob, oczywiscie za kazdym razem wypluty. Znowu raczki do buzi, glod nieziemski, no to znowu do piersi i powtorka z rozrywki, possal chwile i ryk. Wiec przelozylam go do drugiej piersi, odpinam biustonosz, chce mu podac piers, a ten spi wzielam przelozylam do lozeczka i spi do tej pory I wez tu zrozum niemowlaka
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Lela moze za mocno mu lecialo? Albo kupa w produkcji? U mnie podibnie czasem. Spiew do cyca.... masakra. Wtedy daje do gory jak do odbicia czasem pomaga a czasem slysze jak robi w pieluche a czasem wypluwa cyca a mleko z cisnieniem leci mu do oka nosa wszedzie i oboje nie ogarniamy hehehe ja probuje zakryc cyca pielucha tetrowa borys sie drze zalany mlekiem. Ekstra widok. Wtedy jest wnerw.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#228 |
|
Gang Iren
|
Kacper dzisiaj beksa i ciągle na cycku. Od popołudnia to w ogóle masakra.
Cycki mam wyssane doszczętnie. Nie wiem czy to jakiś kryzys laktacyjny czy co
|
#229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom, czekam na kolejne rozpakowania |
|
|
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
juz po kapieli i teraz lezt na mnie po karmieniu piersia. suszarka leci z wiezy prawie na fulla zeby uspokoic bo marudzila przy piersi. ja oczywiscie pisze jedna reka:/
kapiel oczywsiscie zakonczona rykiem przy przebieraniu. ehhh ostatnie dni to w ogole byla mala masakra ale chyba znalazlam sposob na gazy i wzdecia az boje sie napisac zeby nie zapeszyc a nigdy nie bylam przesadna! szok co to rodzicielstwo robi z ludzmi. moj maz juz mowi w liczbie mnogiej |
|
|
|
#231 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do wywodu na górze: próbowałaś karmić na leżąco? Ja tak często dosypiam sobie jak Doris ma kiepską noc. Jak ze spacerami? Mnie spacery ratują. Powietrze sprawia że mała śpi zawsze dłuższym ciągiem i dzięki temu ma lepszy humor (jak nie spacer to chociaż werandowanie). No i polecam też owijanie-na pewno w trakcie będzie się darł ale u nas dzięki temu sen jest dłuższy. Polecam też kłaść blisko buzi pieluszkę tetrową która przesiąkła Twoim zapachem. Cytat:
Wygląda to strasznie ale tak to bywa z niemowlakiem. Jeśli przy tym nie boli jej brzuch to widocznie tak trawi mleko z pomidorem albo jakąś zieleninę. Są dzieci które całe kp robią zielone kupy i świetnie się mają. Jeśli pojawią się bóle brzucha, pienista albo śluzowata kupa o dziwnym kwaśnym zapachu to wówczas poradź się pediatry.Cytat:
Cytat:
Cytat:
śmieję się że to takie marudy na spanie-sama już nie wie czego chce. Przyduszę, uśpię i jest spokój
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
pilotka no wez, podziel sie sposobem na gazy i wzdecia
|
#233 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
lela za chwole napisze tylko odloze corke bo spi a mnie cos trafi piszac jedna reka zpozycji prawie lezacej na fotelu do karmienia:/
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
Lusso- będę musiała mamę poprosić,żeby mi o tą maść poszła do lekarza.
Dziękuję ,że o tym napisałaśNemezis- czekamy na opis porodu ze zniecierpliwieniem, a na pewno ja ![]() za wizytę u okulisty, kiedy idziecie sprawdzić oczka ??gosia- oby to był tylko jednodniowy dzień marudy i jutro wróciło wszystko do normy
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Emma a nie poci ci sie Doris jak ja w kocyk otulasz? Bo borys sie spocil, tyle, ze kocyk z poliestru jest.
Pilotka pisz co za pomysl masz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
Filmiku nie oglądałam, dla mnie wiązanie raczek to dziwna sprawa, ale jeśli wam to pomaga...
Moje pierwsze skojarzenie ...to ludzi starszych z domu opieki gdzie ręce mieli związane bo się rzucali, albo prywatne przedszkole żeby dzieci spały spokojnie...z reportażu telewizyjnego ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Kurcze mam uczucie ze chce mi się siku, idę do wc i dwie krople upuszcze , coś mnie tam pieczę, to zapalenie pęcherza??? |
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
Mp - strasznie wkurza mnie to odstawianie od piersi przy żółtaczce. Matka walczy o laktację a takie dwie doby mogą ją zrujnować. Zresztą większość lekarzy odchodzi od tego, bo to nie jest tak, że mleko matki powoduje żółtaczkę, tylko u dzieci kp bilirubina dłużej się rozkłada. Nela jest teraz pod opieką specjalnej poradni (ma 7 tyg. a bilirubinę 8) i tam powiedzieli, że broń boże odstawić od piersi. Aha. Chińczyk przy kp może utrzymywać się do 4 m-ca. EMMA - ja instynktownie przy krztuszeniu pionizowałam Nelę. Dzięki za info, poczytałam trochę i rzeczywiście, na bok i lekko w dół. Jednak co kilka głów to nie jedna
GOSIA u mnie też dziś cycki jak rodzynki, nie mają się kiedy napełnić
|
|
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie, budzicie swoje maluchy do kąpania? Bo Alek spal jak zabity, a juz pozno, no i go obudzilam
wyrodna matka ze mnie , ale balam sie, ze obudzi sie ok.24 i bedzie marudzil do rana
|
#240 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi jeszcze rece kazali do góry podnosic...mozna ducha wyzionac przy takiej pomocy![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

. Wygląda to zabawnie, ale jest upierdliwe, bo nawet lapka nie mam jak ogarnąć. Czasem telefon mnie ratuje i dzięki niemu czytam Was codziennie. 

Doktor mówi, że to efekt weekendowej pracy męża i zaleca więcej dobroczynnych zastrzyków hormonów w kolejny weekend 

16.06.2012 

za wizytę u okulisty, kiedy idziecie sprawdzić oczka ??
wyrodna matka ze mnie