|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
A i mam jeszcze pytanko. Jak rozpoznać ból brzucha ten który ma mnie zaniepokoić od tego normalnego w ciąży?
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
podobno taki jak na okres
#2643 |
Zadomowienie
|
Bo mnie od soboty boli. Niby jak się położę wezmę Nospę to jest ok. Zaczyna mnie on jednak trochę martwić, zastanawia się nad wcześniejszą wizytą, ale nie mam jak za bardzo, bo praca mi nie pozwala. Piątkowa stoi też pod znakiem zapytania, bo koleżanka się rozchorowała i nie mam co zrobić z dzieckiem. Do teściowej też nie chcę go prowadzić, bo nie wiem co jej powiedzieć.
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-02-10 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
głupoty gadasz! No co masz powiedzieć że masz wizytę u lekarza i nie możesz przełożyć bo długo czekałaś...
ja też mam jakiegoś doła ![]() ![]() ![]()
#2645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psychicznie Ja jakoś nie umiem się wyluzować, poczuć nastroju... i nie chodzi tu o Kamila bo on śpi pięknie tylko tej namiętności już nie czuje ![]() A TŻ zapomina o seksie... przypomina sobie bardzo różnie a ja ciągle sypie szyderczymi żartami w sensie że za mało... ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Ale Iza daj sobie czas, do pół roku wszystko powinno się fizycznie unormować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Przyczajenie
|
HEJ dziewczyny
Nie wiem czy dobrze trafiłam ale mam nadzieję, że jakoś podniesiecie mnie na duchu. Byłam w 12 tyg ciąży, w sobotę zaczęło się od lekkiego plamienia, zadzwoniłam do swojego ginekologa- kazała mi jechać do szpitala. Okazało się, że ciąża zatrzymała się na 8 tygodniu. Wczoraj w nocy miałam wywołane poronienie i zabieg łyżeczkowania. Teraz jestem już w domu i spontanicznie chwyciłam za laptopa bo ciągle czytam fora związane z poronieniem zatrzymanym. Zastanawia mnie zachowanie mojej lekarki, która nawet do mnie nie zadzwoniła (chodziłam do niej prywatnie) co się dzieje, czy mnie zatrzymali, co podali.. itd. Druga sprawa to przed tym zanim zarodek obumarł dostałam strasznej wysypki, lekarka stwierdziła że to normalne w ciąży (serce dzidziusia wtedy biło) i kazała mi pić wapno, a jeśli objawy nie ustaną mam się zgłosić ponownie. Dziewczyny tak sobie teraz myślę , że to mogła być jakaś infekcja, którą mój organizm zwalczył a dziecko nie. Czy lekarz zareagował prawidłowo? czy powinien mnie skierować odrazu na dodatkowe badania. Sama już nie wiem, no i ten brak telefonu od niej po tym jak zadzwoniłam że coś jest nie tak i jadę do szpitala. Masakra mam już 33 lata to było moje pierwsze dziecko, strach przed tym co będzie mnie paraliżuje. Nie wiem czy na kontrolę mam udać się do niej czy do innego lekarza. Dzięki z góry za jakąkolwiek odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do lekarki, to fakt, że nie zadzwoniła nie wydaje mi się dziwny. to lekarz nie przyjaciółka. nie słyszałam o tym, żeby po takiej sytuacji lekarz dzwonił do pacjenta, ale może się dziwię. nigdy nie słyszałam o jakiejś wysypce w ciąży, to chyba nie jest normalny objaw, ale teraz jak minęła to trudno powiedzieć, czy to ona spowodowało poronienie.
![]() |
#2649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem twoja lekarka zareagowała prawidłowo.Nie sądze żeby wysypka miała wpływ. Jeżeli dalejmasz zaufanie do swojej lekarki to powinnaś iść do niej na kontrole.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
Perse, Pani dziękuje za troskę
![]() Jesteśmy już po wizycie u endokrynologa. Wszystko jest dobrze, teraz Olek miał lepsze wyniki. Za to w gabinecie darl się jak opętany jak go doktor chciał zbadać. A później w poczekalni rozdawał uśmiechy na prawo i lewo. Dopiero niedawno wróciliśmy. Ale lekarz zrobił na nas dobre wrażenie. Wizyta trwała pół godziny, o wszystko wypytywal
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do mnie też lekarz nie dzwonił i nawet bym tego nie oczekiwała, jesteśmy tylko pacjentami, jednymi z na prawdę wielu, chodzenie prywatnie nie ma tu znaczenia (też chodziłam prywatnie). w kwestii wysypki nie pomogę, ale czy to normalne? hm.. nie słyszałam. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Małgosia witaj. Bardzo mi przykro że musisz przez to przechodzić. Co do lekarza to nie dziwi mnie że nie oddzwonila. Chyba rzadko który lekarz aż tak się interesuje.
#2653 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Cytat:
sto lat dla Marcelka - tiramisu juz pewno nie ma.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zadomowienie
|
Ale cisza... Wszyscy śpią?
Małgosia ![]() My sie powoli pakujemy i psychicznie szykujemy do podróży. Wczoraj T chyba wyczuł, ze mama potrzebuje czasu, zeby go dobrze spakować i... miał dwie drzemki, w tym jedna dwugodzinną! Amazing ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Wtajemniczenie
|
Kubek chcialabym - skonczyla sie wlasnie plta z Sali Mali. Mloda zasnela a ja ide zaraz dalej spac
Duza sie podlizuje, bo chce jechac na cos w maju do Londynu. dalej nie zalapalam co to, wiem tylko, ze 3 dni to trwa i chce miec kostium na to. Malgosia ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
malgosiu
![]() wczoraj urodziła się moja chrześnica, ta o której kiedyś tutaj pisałam. W ostatniej chwili przez cesarke, bo akcja serduszka zanikała. Problem ze stópkami okazał sie niewielki, nie tak jak lekarz straszył, ale ma jakieś inne wady rozwojowe - asymetrię główki (choć to podobno nic poważnego) i jakąś narośl na kręgosłupie. Martwię się o to maleństwo, zwłaszcza o ten kręgosłup ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zadomowienie
|
malgosiamn1 witaj. Przykro mi, że ciebie też to spotkało. Ja też się nie spotkałam z tym, żeby lekarz dzwonił do swojej pacjentki. Wysypka raczej nie miała wpływu. Poczekaj jednak do wyników badań. Przytulam, trzymaj się
![]() Ja natomiast byłam wczoraj na badaniach do pracy. No i jak lekarka spytała się co się mi urodziło, bo na skierowaniu było napisane, że po urlopie macierzyńskim, to jej wytłumaczyłam dlaczego byłam na tym urlopie, a ona zaczęła opowiadać historie podobne do mich, z tą różnicą tylko, że dzieci przeżyły. Nosz kur............... jak mi ciśnienie podniosła, nie wiem po co to opowiadała. Dobrze, że długo tam nie musiałam być. Nie odpyskowałam nic, bo po pierwsze byłam zaskoczona, a po drugie zaświadczenie mi było potrzebne. Nie zmienia to faktu, że cały wieczór miałam do bani. No to się wyżaliłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Witaj Małgosiu
![]() ![]() Wika kurcze dużo zdrówka dla chrześnicy ![]() Kubek a kiedy Wy jedziecie? Bo chyba przeoczyłam? Moje szczęście mamusiowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() zero wyczucia ![]() Ty mu tą czapeczką grzywkę stajlingujesz ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
Pani na bok po czapkę zaczesuje bo wiecznie w oczy włazi
![]() Kocham Mozarta- moje dziecko w mig przy nim zasypia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |
Konto usunięte
|
Witaj Małgosiu
![]() Kocur Marcelek boski i taki duży... ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
witam, mam taki mętlik w głowie że sama nie wiem co mam robić....
Jeny jaki on jest słodziak!! ![]() Melbi ![]() ![]() Małgosia przykro mi że tu i teraz...ale ![]() ![]() Pikaso lekarka masakra, zero taktu ![]()
![]() |
#2664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
słuchałaś go w ciąży? co się dzieje?
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za miłe słowa
![]() Berbie tak, słuchałam (Tż puszczał w aucie często) i jeszcze jazzu i generalnie chilli zet często ![]() Agacia co jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2667 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się, że wysypka raczej nie miała z tym nic wspólnego. Co do lekarki to jej zachowanie było zupełnie normalne, to lekarz, który ma wielu pacjentów i choćby chciał to nie jest w stanie dzwonić do każdej pacjentki z zapytaniem o samopoczucie - wysłała Cię do szpitala, czyli w odpowiednie miejsce, gdzie miałaś opiekę. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jana gdzieś mi mignęło, że nie piszesz bo nie chcesz smęcić - pisz, pisz po to tu jesteśmy ![]() Ja nie mam jakoś ostatnio weny na pisanie - czas mi ucieka przez palce, zaczynam się tym stresować a jednocześnie zupełnie nie potrafię się zmobilizować w tych najważniejszych zadaniach do wykonania... ![]()
![]() |
#2668 | ||||
Zakorzenienie
|
Hmm.Nie wiem już jak to jest. Kilku lekarzy mi mówiło że lekki ból, jak na okres w I trymestrze jest normalny (jeżeli rzeczywiście jest lekki i po nospie przechodzi). Ja taki mialam w tej ciąży. A w pierwszej ciąży miałam takie bóle że mdlałam. Nospa nie pomagała
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() I trzymam kciuki za malutką żeby się dobrze rozwijała. Cytat:
![]() Kocur Twój synek miodzio ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
Dzwoniłam do ginekologa i przełożyłam wizytę. Przyjmie mnie jutro o 18 tak bardzo się boję. Wiem, że zaraz dostanę lanie, ale nie potrafię myśleć pozytywnie.
#2670 | |
Zakorzenienie
|
po prostu mam tego dość
![]() ![]() jestem bezradna bo nie wiem co się dzieje i czemu ja nie reaguję na te za☠☠☠ane leki... ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.