Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 08:36   #3511
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXI

Jakoś nie bardzo planuję oglądać Bartka, ale tak szczerze mówiąc dziwi mnie, że Wy się dziwicie nazewnictwem w rodzaju "podkreślić kości policzkowe" Przecież to wystarczy usłyszeć dwa razy od własnej malującej się dziewczyny, chociażby w odpowiedzi na pytanie "co to i do czego to?". Ludzie się chińskiego uczą, a po polsku mieliby nie załapać prostej, logicznej nazwy czynności?

Cytat:
Napisane przez KathleenAnn Pokaż wiadomość
Hania i porównanie Beauty Blenderów
http://www.youtube.com/watch?v=g1441PllwUo
Boże, ten dźwięk uderzania o skórę przy Inglocie mnie przeraził Wygląda to tak, jakby Hania na początku chciała za wszelką cenę pokazać że tańsza wersja jest lepsza/tak samo dobra, a w trakcie testu doszła jednak do wniosku, że jej się to nie uda i nic z tego EDIT: Obejrzałam do końca i chyba się nie myliłam po pierwszym wrażeniu, Hania ewidentnie mocno rozczarowana, zresztą sama o tym mówi Nie wiem czy to dobrze czy źle, jest szczera, ale trochę mi przeszkadza ten ton.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2014-02-11 o 08:43
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 09:58   #3512
Labirynth
Zakorzenienie

Czasem zerknę na polskie vlogi naszych pseudobjutiguru i od razu widać, która mocno czerpie inspiracje z Judy
ps Judy ledwo się turla nie znasz dnia ani godziny ciekawe jak tam Saccony

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Uwielbiam normalne filmiki, bez zbędnego wdzięczenia się, od razu lepiej się obcuje kablowo z ta osobą DirtyMakeup:
http://www.youtube.com/watch?v=-uc9uhlYKMI
Stary 2014-02-11, 10:04   #3513
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
O bloggerce annaaaanna.
Nie każdy ma ochotę tracić cenny czas ze swojego życia i w nieskończoność poprawiać maturę. Ona ma środki na płatne studia, więc czemu nie ? Ale podejrzewam, że z tym ukrywaniem miejsca studiowania właśnie wiązało się to, że na ten Uniwersytet chyba przyjmują od ręki (mam tam kilku znajomych), a już wystarczającą ilość hejtu zbiera za sumy jakie wydaje.
Absolutnie nie chodziło mi o to, że jej studia są płatne - po pierwsze nic mi do tego, na co kto wydaje swoje pieniądze, a po drugie płatna uczelnia nie oznacza beznadziejniej uczelni, czesne na Harvardzie wynosi 30 tysięcy dolarów rocznie Nie wiedziałam, o co chodzi z "ambicjami" i wyguglowałam medycynę we Lwowie, faktycznie nie cieszy się dobrą sławą, i tu moje pytanie - po co studiować na uczelni, której się wstydzi? Nie można było napisać "tak, studiuję we Lwowie, ale ciężko pracuję, uczę się, nie daję w łapę za oceny", zamiast robić ze swoich studiów - który to kierunek, bądź co bądź, cieszy się prestiżem i nie trafiają tam ludzie z przypadku - tajemnicę poliszynela?
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 10:18   #3514
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Absolutnie nie chodziło mi o to, że jej studia są płatne - po pierwsze nic mi do tego, na co kto wydaje swoje pieniądze, a po drugie płatna uczelnia nie oznacza beznadziejniej uczelni, czesne na Harvardzie wynosi 30 tysięcy dolarów rocznie Nie wiedziałam, o co chodzi z "ambicjami" i wyguglowałam medycynę we Lwowie, faktycznie nie cieszy się dobrą sławą, i tu moje pytanie - po co studiować na uczelni, której się wstydzi? Nie można było napisać "tak, studiuję we Lwowie, ale ciężko pracuję, uczę się, nie daję w łapę za oceny", zamiast robić ze swoich studiów - który to kierunek, bądź co bądź, cieszy się prestiżem i nie trafiają tam ludzie z przypadku - tajemnicę poliszynela?
Myślę, że chodzi właśnie o tę opinię. Moi dwaj koledzy z grupy studiowali na Ukrainie (ale nie we Lwowie) przez trzy lata, później przenieśli się do nas. Po porównaniu planów cofnęli ich o rok niżej (zamiast na trzeci, poszli na drugi rok), a do tego musieli nadrobić mnóstwo przedmiotów z pierwszego roku.
Z drugiej strony - jeżeli chodzi o opinię, to po co tam studiuje. Inna opcja - 'wstydzi się', że nie udało jej się dostać w Polsce

Edytowane przez zetuzetia
Czas edycji: 2014-02-11 o 10:21
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:02   #3515
KathleenAnn
Zadomowienie

A u Szusza dziś poradnik jak się nie malować

Prajmer and hajlajter rulezzzz
http://www.youtube.com/watch?v=z8807EqYDOI

Włosy się kleją do błyszczyku...
Oczy malujemy pędzelkiem kuleczkom...
Stawiamy na klasYYYke...

Widzisz, a nie grzmisz...

Edytowane przez KathleenAnn
Czas edycji: 2014-02-11 o 11:10
KathleenAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:11   #3516
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:

Stawiamy na klasYYYke...

Czy Wy też nakładacie dwa pudry sypkie?
Stary 2014-02-11, 11:15   #3517
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Myślę, że chodzi właśnie o tę opinię. Moi dwaj koledzy z grupy studiowali na Ukrainie (ale nie we Lwowie) przez trzy lata, później przenieśli się do nas. Po porównaniu planów cofnęli ich o rok niżej (zamiast na trzeci, poszli na drugi rok), a do tego musieli nadrobić mnóstwo przedmiotów z pierwszego roku.
Z drugiej strony - jeżeli chodzi o opinię, to po co tam studiuje. Inna opcja - 'wstydzi się', że nie udało jej się dostać w Polsce
To ja mam lepszego hita - mój kolega z uczelni ma brata, który studiował lekarski na Ukrainie. Rodzice po roku go stamtąd zabrali ze względu na to, że w badaniach wyszło, że wątroba mu pada
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:16   #3518
KathleenAnn
Zadomowienie

Cytat:
Ja nakładam wszystkie jakie mam, w końcu czymś muszę zmatowić ten hajlajter
Stary 2014-02-11, 11:17   #3519
Krzaki_w_stodole
Zadomowienie

Cytat:
Nie, ja wkładam głowę do torby z mąką i potrząsam
Aż sobie oglądne filmik w domu.
Krzaki_w_stodole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:19   #3520
KathleenAnn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krzaki_w_stodole Pokaż wiadomość
Nie, ja wkładam głowę do torby z mąką i potrząsam
Aż sobie oglądne filmik w domu.
Make-up jest fantastisz, koniecznie musisz obejrzeć. Stylizacja spoko, żadnych fajerwerków tam nie ma, ale przekombinowania też nie ma. Jednym słowem strój neutralny.

P.S. Szusz ten płaszczyk kupiła jak miała 15 lat? Chyba, że to nabytek np. po mamie.
Stary 2014-02-11, 11:50   #3521
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
Boże...
Apuli i apuli...
Kupiłam apula.
Co to jest ten apul?!
Apyl?! Apple to miało być?!

O proszę, Bogusia nie słyszy na 90%.
Wiedziałyście o tym?

A jak ktoś ma problemy ze słuchem, to nie powinnien chyba głośno słuchać muzyki na tym uchu z problemami?
Czy to już nic nie zaszkodzi?
Zaszkodzi, bo mam ten sam problem :P
Cytat:
O bloggerce annaaaanna.
Nie każdy ma ochotę tracić cenny czas ze swojego życia i w nieskończoność poprawiać maturę. Ona ma środki na płatne studia, więc czemu nie ? Ale podejrzewam, że z tym ukrywaniem miejsca studiowania właśnie wiązało się to, że na ten Uniwersytet chyba przyjmują od ręki (mam tam kilku znajomych), a już wystarczającą ilość hejtu zbiera za sumy jakie wydaje.
Nie rozumiem... Nawet jeśli we Lwowie uczelnia nie cieszy się dobrą sławą to po co tam poszła? Chyba lepiej studiować Medycynę we Lwowie niż jakiś nędzny kierunek na jakieś "wyższej szkole ekonomiczno-przyrodniczo-humanistycznej" w jakimś zadupiu
Cytat:
To ja mam lepszego hita - mój kolega z uczelni ma brata, który studiował lekarski na Ukrainie. Rodzice po roku go stamtąd zabrali ze względu na to, że w badaniach wyszło, że wątroba mu pada
Większości studentów wątroba pada
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:20   #3522
Beata28Mys
Rozeznanie

Organizacja w kuchni na stylowotv
http://www.youtube.com/watch?v=B-4N7APFLoA
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:25   #3523
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez susuanne Pokaż wiadomość
Zaszkodzi, bo mam ten sam problem :P

Nie rozumiem... Nawet jeśli we Lwowie uczelnia nie cieszy się dobrą sławą to po co tam poszła? Chyba lepiej studiować Medycynę we Lwowie niż jakiś nędzny kierunek na jakieś "wyższej szkole ekonomiczno-przyrodniczo-humanistycznej" w jakimś zadupiu

możesz podać jakiś przykładowy kierunek, który uważasz za nędzny? tak z ciekawości pytam
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:48   #3524
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Problem z uczelniami medycznymi na Ukrainie jest taki, ze są na bardzo niskim poziomie. Mój kumpel studiuje lekarski na ŚUMie i opowiadał, że dwie dziewczyny(Polki), które się przeniosły z Lwowa na Śląsk po trzecim oku, musiały zaczynać studia od piewszego roku- takie mają braki. Nawet jeśli się skończy medycynę na UA, to trzeba jeszcze zdać w Polsce LEP, który zdaje nie więcej niż 5% absolwentów ukraińskich uczelni medycznych. Po samych studiach na UA i zdaniu tam egzaminu zawodowego nie można być lekarzem w PL, tym bardziej odkąd wieszliśmy do Unii. Więc nie zgodzę się z tym, że lepiej studiować medycynę na marnej uczelni i być potem beznadziejnym lekarzem- nikt chyba nie chciałby być leczony przez niekompetentną osobę.
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:50   #3525
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
możesz podać jakiś przykładowy kierunek, który uważasz za nędzny? tak z ciekawości pytam
Nie mam jakiegoś konkretnego przykładu, po prostu dziwie się annnaaaa, że wstydzi się swojej uczelni skoro studiuje medycynę. To nie jest łatwy kierunek i uważam, że lepsza medycyna, niż kulturoznastwo w jakiejś małej miejscowości.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Problem z uczelniami medycznymi na Ukrainie jest taki, ze są na bardzo niskim poziomie. Mój kumpel studiuje lekarski na ŚUMie i opowiadał, że dwie dziewczyny(Polki), które się przeniosły z Lwowa na Śląsk po trzecim oku, musiały zaczynać studia od piewszego roku- takie mają braki. Nawet jeśli się skończy medycynę na UA, to trzeba jeszcze zdać w Polsce LEP, który zdaje nie więcej niż 5% absolwentów ukraińskich uczelni medycznych. Po samych studiach na UA i zdaniu tam egzaminu zawodowego nie można być lekarzem w PL, tym bardziej odkąd wieszliśmy do Unii. Więc nie zgodzę się z tym, że lepiej studiować medycynę na marnej uczelni i być potem beznadziejnym lekarzem- nikt chyba nie chciałby być leczony przez niekompetentną osobę.
Nie wiedziałam, że medycyna akurat we Lwowie jest na takim niskim poziomie, więc dzieki za uświadomienie. Szczerze mówiąc kiedyś słyszałam, że podobno medycyna na Ukrainie (ogólnie, nie koniencznie we Lwowie) to bardzo dobra opcja, mylę się?
Stary 2014-02-11, 12:51   #3526
akasha84
Zadomowienie

Cytat:

Stawiamy na klasYYYke...

jak to zwykle u niej

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
jeny takie odkrywcze porady, że klękajcie narody. Zaprosiłabym ich do mojej kuchni, która jest mała a każdy centymetr wykorzystany do maksimum. 3/4 filmu pitolenia na temat funkcjonalności plastikowych pojemników
Stary 2014-02-11, 12:54   #3527
Agata2205
Zadomowienie

Cytat:
Po obejrzeniu filmiku Saruni 2 pudry, 2 korektory i 3 podkłady, nie gadaj, że Ty nie

Sent from my ST21i using Wizaz Forum mobile app
Agata2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:00   #3528
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Nie mam jakiegoś konkretnego przykładu, po prostu dziwie się annnaaaa, że wstydzi się swojej uczelni skoro studiuje medycynę. To nie jest łatwy kierunek i uważam, że lepsza medycyna, niż kulturoznastwo w jakiejś małej miejscowości.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Nie wiedziałam, że medycyna akurat we Lwowie jest na takim niskim poziomie, więc dzieki za uświadomienie. Szczerze mówiąc kiedyś słyszałam, że podobno medycyna na Ukrainie (ogólnie, nie koniencznie we Lwowie) to bardzo dobra opcja, mylę się?
Według mnie kiepska. Jeżeli zakładasz, że chcesz przenieść się po kilku latach do Polski, musisz liczyć się z tym, że raczej na pewno zostaniesz skierowany na niższe lata, żeby nadrobić zaległości. Więc te lata na Ukrainie to de facto stracone lata, wolałabym siedzieć w domu i poprawiać maturę.
Jeżeli masz zamiar skończyć studia tam, a pracować w Polsce, to czeka Cię nostryfikacja dyplomu, a czytałam, że to potrafi ciągnąć się latami. Więc znowu stracone lata.
(do tego trzeba zdać egzamin nostryfikacyjny. Na stronie UM w Białymstoku znalazłam wyniki: czerwiec 2011 - 7 kandydatów (zdało 2)
styczeń 2012 - 44 kandydatów (zdało 10)
czerwiec 2012 - 29 kandydatów (zdało 7)
październik 2012 - 56 kandydatów (zdało 6)
grudzień 2012 - 37 kandydatów (zdało 14)
wrzesień 2013 - 61 kandydatów (zdało 8)
październik 2013 - 47 kandydatów (zdało 14))

Edytowane przez zetuzetia
Czas edycji: 2014-02-11 o 13:03
Stary 2014-02-11, 13:05   #3529
Selfish Girl
Life is a drink ...

W sumie przeglądam blog Anny i pierwsze w oczy rzuciło mi się takie 'idealne' wszystko. Idealna figura, cera, włosy (swoja drogą pamiętam, że miał się pojawić filmik który miał ukazywać prawdziwość tej bujności) idealne ciuchy dobrane w idealne zestawy i wszystko takie wiecie uporządkowane... Mówiła o tym, że studiuje medycyne ale nie pisała gdzie w jakim mieście - to wydawało się dość 'dziwne' i też, że nikt jej na ulicy nie widział :P
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:08   #3530
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Według mnie kiepska. Jeżeli zakładasz, że chcesz przenieść się po kilku latach do Polski, musisz liczyć się z tym, że raczej na pewno zostaniesz skierowany na niższe lata, żeby nadrobić zaległości. Więc te lata na Ukrainie to de facto stracone lata, wolałabym siedzieć w domu i poprawiać maturę.
Jeżeli masz zamiar skończyć studia tam, a pracować w Polsce, to czeka Cię nostryfikacja dyplomu, a czytałam, że to potrafi ciągnąć się latami. Więc znowu stracone lata.
(do tego trzeba zdać egzamin nostryfikacyjny. Na stronie UM w Białymstoku znalazłam wyniki: czerwiec 2011 - 7 kandydatów (zdało 2)
styczeń 2012 - 44 kandydatów (zdało 10)
czerwiec 2012 - 29 kandydatów (zdało 7)
październik 2012 - 56 kandydatów (zdało 6)
grudzień 2012 - 37 kandydatów (zdało 14)
wrzesień 2013 - 61 kandydatów (zdało 8)
październik 2013 - 47 kandydatów (zdało 14))
No to nieźle... Nie wiedziałam o tym szczerze mówiąc bo nie interesuje się kierunkami medycznymi.

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
W sumie przeglądam blog Anny i pierwsze w oczy rzuciło mi się takie 'idealne' wszystko. Idealna figura, cera, włosy (swoja drogą pamiętam, że miał się pojawić filmik który miał ukazywać prawdziwość tej bujności) idealne ciuchy dobrane w idealne zestawy i wszystko takie wiecie uporządkowane... Mówiła o tym, że studiuje medycyne ale nie pisała gdzie w jakim mieście - to wydawało się dość 'dziwne' i też, że nikt jej na ulicy nie widział :P
Jej włosy to jest dla mnie coś dziwnego Mam koleżankę, która ma OGROMNĄ ilość włosów i nigdy nie uwierzę, że taka ilość włosów jest wstanie być dodatkowo taka "puszysta" u nasady :P
Stary 2014-02-11, 13:10   #3531
Selfish Girl
Life is a drink ...

Anna jest zdania, że ma takie bujne włosy bo jej mama ciągle obcinała jej włosy jak była małą dziewczynką :P
Szkoda, że studentka medycyny plecie takie głupoty :P
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:11   #3532
kustraczek
-ist

Cytat:
A nie orientujesz się, czy bardziej opłaci się zostać na Ukrainie i tam pracować w zawodzie, czy wrócić do Polski (przy założeniu, że nostryfikacja dyplomu przebiegłaby sprawnie)?
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:12   #3533
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Anna jest zdania, że ma takie bujne włosy bo jej mama ciągle obcinała jej włosy jak była małą dziewczynką :P
jaka medycyna, taka studentka przepraszam, musiałam :P
Stary 2014-02-11, 13:12   #3534
susuanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o geny to dostałam w spadku bardzo dobre geny jeśli chodzi o włosy, ale wiem też, że taka gęstość i grubość włosów nigdy nie połączy się z taką bujną obiętością Zwłaszcza, że złapali anneee na gorącym uczynku w związku z przeróbkami w ps
Stary 2014-02-11, 13:13   #3535
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
borze, ależ ona ma irytujący sposób mówienia
"bardzo siĘŁ cieszĘŁ"
"szafkiiiiiii szufladyyyyy"
tak, czepiam się
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:16   #3536
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
A nie orientujesz się, czy bardziej opłaci się zostać na Ukrainie i tam pracować w zawodzie, czy wrócić do Polski (przy założeniu, że nostryfikacja dyplomu przebiegłaby sprawnie)?
Nie orientowałam się, jak to wygląda, rzuciło mi się tylko kiedyś w oczy, że lekarze z Ukrainy raczej uciekają.
Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
borze, ależ ona ma irytujący sposób mówienia
"bardzo siĘŁ cieszĘŁ"
"szafkiiiiiii szufladyyyyy"
tak, czepiam się
mnie denerwuje to, jak bardzo pocięty jest ten filmik.
Stary 2014-02-11, 13:19   #3537
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Nie orientowałam się, jak to wygląda, rzuciło mi się tylko kiedyś w oczy, że lekarze z Ukrainy raczej uciekają.

mnie denerwuje to, jak bardzo pocięty jest ten filmik.
trzeba było jakoś skrócić te przedłużane końcówki wyrazów
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:20   #3538
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
trzeba było jakoś skrócić te przedłużane końcówki wyrazów
Obejrzałam tylko połowę filmiku, ale według mnie szybciej byłoby powiedzieć "przesypcie wszystko do pojemników"
Stary 2014-02-11, 13:34   #3539
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest łatwy kierunek i uważam, że lepsza medycyna, niż kulturoznastwo w jakiejś małej miejscowości.

pod jakim względem i kątem 'lepsza' ?
kulturoznawstwo to niezwykle rozwijający kierunek
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:47   #3540
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
Czasem zerknę na polskie vlogi naszych pseudobjutiguru i od razu widać, która mocno czerpie inspiracje z Judy
ps Judy ledwo się turla nie znasz dnia ani godziny ciekawe jak tam Saccony

Judy, cudowna Judy
Uwielbiam ją. Jest moją ulubioną youtuberką

Cytat:
Napisane przez Labirynth Pokaż wiadomość
Uwielbiam normalne filmiki, bez zbędnego wdzięczenia się, od razu lepiej się obcuje kablowo z ta osobą DirtyMakeup:
http://www.youtube.com/watch?v=-uc9uhlYKMI
wow, jakbym brodkę oglądała

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości