Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 13:59   #4321
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Cytat:
Napisane przez patrysia333 Pokaż wiadomość
Mam 25 lat, po początkowych przejściach (krwiak podokostnowy na główce i wynikająca z niego bardzo nasilona żółtaczka) i późniejszych problemach z brzuszkiem mogę powiedzieć, że moje dziecko przechodzi fazę aniołka. Ciekawe jak długo
Dla pocieszenia dla tych, które nadal zmagają się z kolkami, gazami czy innymi problemami brzuszkowymi powiem, że u nas przeszło z dnia na dzień jak ręką odjął, aż byłam w szoku, a próbowałam już wszystkiego bobotic, delicol, masaże, tylko kateter windii pomagał.
Ten krwiak brzmi strasznie poważnie i mam nadzieję, że już wszystko jest dobrze i nie będzie żadnych powikłań w przyszłości. Dobrze, że po tych przejściach z brzuszkiem Zuzinka wynagradza Ci to swoją grzecznościa.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:07   #4322
patrysia333
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja ciągle czekam na tą fazę aniołka Choć w sumie nie mam co narzekać bo generalnie Leon grzeczny jest, ale jak coś mu nie pasuje to potrafi powrzeszczeć , i to jak
Oczywiście, aż tak idealnie nie jest Na przykład jak piszecie o samodzielnym zasypianiu w łóżeczku to zazdroszcze, bo Zuzka usypia wyłącznie na rękach albo przy piersi. Jakoś bardzo mi to nie przeszkadza, bo takie noszenie trwa zazwyczaj 10-15 minut i śpi, ale już się boje co będzie później (teraz waży już grubo ponad 6 kg).

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ten krwiak brzmi strasznie poważnie i mam nadzieję, że już wszystko jest dobrze i nie będzie żadnych powikłań w przyszłości. Dobrze, że po tych przejściach z brzuszkiem Zuzinka wynagradza Ci to swoją grzecznościa.
Krwiak był wynikiem szybkiego porodu i jej dużej wagi jak na moje możliwości ( ona 3900 g, ja 45 kg przed ciążą ) ale już jest wszystko ok, ładnie się wchłonął. Pozostała po nim tylko lekka asymetria bo był z boku główki i mała przez pierwsze 3 tygodnie musiała leżeć głównie na tym drugim boku, ale rehabilitujemy się.
patrysia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:09   #4323
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
też polazłam na spacer, skorzystałam z braku deszczu i doszłam do wniosku że jak wózek jedzie po największych dołach to moje dziecko najlepiej usypia
Moja tak samo lubi wyboje dlatego zawsze na spacer chodzimy do lasu. Mała pięknie śpi i jeszcze wdycha świeże powietrze.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
aaahh jak fajnie posiedzieć sobie na spokojnie z krzyżówką w ręce [osttanio stwierdziłam że muszę zacząć krzyżówki rozwiązywać i jakieś zagadki logiczne bo mój mózg jest ostatnio jakiś lewy
To może porozwiazuj sobie zagadki logiczne do Mensy.

Stary 2014-02-11, 14:20   #4324
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
A ja tak czytam jak wszystkie zaczynacie uczyć spać w łóżeczku w dzień to aż mi głupio, ale jaZuze usypiam na rękach trwa to ok 5 minut max i wtedy ląduje w łóżeczku. W nocy też śpi w łóżeczku. I już kiedyś pisałam że oduczac będę ją później jak będzie chociaż trochę rozumiała co robimy bo póki co jest to dla niej bliskość potrzebna, nie karmię cycem,a przytulać też się jakoś specjalnie nie lubi.

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
Nie czuj się głupio jakbym miała tak jak Ty to może też bym nie oduczała. Tyle, że moja Iga jak zasnęła na rękach/klacie to ja nie mogłam jej odłożyć do łóżeczka bo od razu się budziła. I dlatego wprowadziłam akcje: łóżeczko.

patrysia, witaj

Odebrałyśmy w końcu wyniki posiewu z moczu - na szczęście nic nie wyhodowali
Ale przy okazji się zważyłyśmy u lekarki i niestety Iga za mało przybiera. Na razie lekarka zaleciła karmić ją dodatkowo jeden raz w nocy

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2014-02-11 o 14:22
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:24   #4325
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam,
nieśmiało zapytam czy można się jeszcze do Was przyłączyć? Przyznam się, że podczytuje Was od samego początku Jestem mamą Zuzi urodzonej 18 listopada.
szkoda że dopiero teraz, ale lepiej niż wcale, także witamy
Stary 2014-02-11, 14:29   #4326
anulka2205
Wtajemniczenie

Patrysia witaj

Kociak ale z butli? Dobrze że moc prawidłowy

Miss oszukany znaczy że mała śpi w łóżeczku przy otwartym oknie a mamusia ma wolne

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:59   #4327
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście, aż tak idealnie nie jest Na przykład jak piszecie o samodzielnym zasypianiu w łóżeczku to zazdroszcze, bo Zuzka usypia wyłącznie na rękach albo przy piersi. Jakoś bardzo mi to nie przeszkadza, bo takie noszenie trwa zazwyczaj 10-15 minut i śpi, ale już się boje co będzie później (teraz waży już grubo ponad 6 kg).

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Krwiak był wynikiem szybkiego porodu i jej dużej wagi jak na moje możliwości ( ona 3900 g, ja 45 kg przed ciążą ) ale już jest wszystko ok, ładnie się wchłonął. Pozostała po nim tylko lekka asymetria bo był z boku główki i mała przez pierwsze 3 tygodnie musiała leżeć głównie na tym drugim boku, ale rehabilitujemy się.

To najważniejsze że już wszystko dobrze

Dziewczyny taka kupa poszła że aż po szyję
Idę sypialnię wietrzyć

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:14   #4328
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Patrysia witaj

Kociak ale z butli? Dobrze że moc prawidłowy

Miss oszukany znaczy że mała śpi w łóżeczku przy otwartym oknie a mamusia ma wolne

Sent from my OV-Vertis-02 using Wizaz Forum mobile app
hehe to u nas oszukany spacer jest tak samo tylko że w wózku

Kociak to ile Iga przybiera że mało? Bo nasza Zuza też mało ale ciągle po tyle samo i ciągle na 10 centylu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:36   #4329
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze, że się wchłonął i rehabilitacja zniweluje asymetrię.
Pisałaś, że Zuzia waży już ponad 6kg. Ładna waga, a karmisz piersią czy mm?
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

patrysia, witaj

Ale przy okazji się zważyłyśmy u lekarki i niestety Iga za mało przybiera. Na razie lekarka zaleciła karmić ją dodatkowo jeden raz w nocy
Brawa za dobre wyniki moczu. To ile teraz Igunia waży i ile przybrała, że musisz ją karmić więcej?
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
O to u mnie taki "spacer" by nie przeszedł. Mała musi czuć kołysanie wózka na wybojach.

Stary 2014-02-11, 15:37   #4330
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
N

Brawo za mocz a co dokładnie mówiła o tym przybieraniu?

Cytat:
Kociak to ile Iga przybiera że mało? Bo nasza Zuza też mało ale ciągle po tyle samo i ciągle na 10 centylu

.
Kurcze nawet nie wiem w którym centylu jest moja Helenka, to znaczy jest w tym w którym się urodziła i tyle wiem, muszę dokładnie podrążyć przy następnym spotkaniu z położną

Cytat:
Świeże kupki świetnie spiera mydło szary jeleń, a takie starsze niestety nie wiem.
.

Anoula, my na dniach przenosimy Helenkę do jej pokoju, ale ja bez niani i monitora oddechu to bym chyba spokojnego snu nie zaznała a nie da się naprawić waszej?

Kurcze kupiłam w Lidlu patelnie Tefal w promocji i jest za duża na naszą kuchenkę chyba będę ją oddawać, ale może któraś ma doświadczenie z za dużymi garnkami na indukcję, można używać czy nie zadziała ?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:39   #4331
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 25 lat, po początkowych przejściach (krwiak podokostnowy na główce i wynikająca z niego bardzo nasilona żółtaczka) i późniejszych problemach z brzuszkiem mogę powiedzieć, że moje dziecko przechodzi fazę aniołka. Ciekawe jak długo
Dla pocieszenia dla tych, które nadal zmagają się z kolkami, gazami czy innymi problemami brzuszkowymi powiem, że u nas przeszło z dnia na dzień jak ręką odjął, aż byłam w szoku, a próbowałam już wszystkiego bobotic, delicol, masaże, tylko kateter windii pomagał.
o jejku dobrze że ten krwiak się wchłonął
Cytat:

ale chudzina byłaś
Cytat:
fajnie że nic się nie wychodowało

zamówiłam kolorową- różową butelkę TT
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:42   #4332
iga9
Raczkowanie

Cytat:
Czytam i czytam jak uczycie dzieci usypiac w lozeczkach
Nasza jest zwyczajna spac w wozku spala przez 3 noce w lozeczku a polegalo to na tym ze polozylismy ja do lozeczka wyszlismy z pokoju poszlam zobaczyc za kawalek wypadl jej smoczek wlozylam wyszlam znowu za chwile zajrzalam a Nela spala :P bez placzu bez niczego

Dlatego to zawsze od dziecka zależy. Moje od początku spały same bez problemów żadnych w koszu mojżesza / łóżeczku. Teraz jak tylko widzę, że Pola zmęczona to wkładam ją do kosza, daję smoka i zasypia. Wieczorem jak odkładam to też nie siedzę przy niej tylko wychodzę. I cisza jest - śpi zaraz.

Cytat:
A ja tak czytam jak wszystkie zaczynacie uczyć spać w łóżeczku w dzień to aż mi głupio, ale jaZuze usypiam na rękach trwa to ok 5 minut max i wtedy ląduje w łóżeczku. W nocy też śpi w łóżeczku. I już kiedyś pisałam że oduczac będę ją później jak będzie chociaż trochę rozumiała co robimy bo póki co jest to dla niej bliskość potrzebna, nie karmię cycem,a przytulać też się jakoś specjalnie nie lubi.

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
E tam głupio - każdy robi jak mu serce dyktuje. Znam wiele matek, które uwielbiają usypiać wtulone dzieci, spać z nimi. I robią tak przez wiele lat - dopóki dziecko pozwala. Starsze w końcu podobno samo wyrzuca rodzica
Nawet mój TŻ uwielbia z synkiem spać. To ja problemowa zawsze byłam, bo po prostu jak z dzieckiem leżę to nie umiem w ogóle zasnąć. Syn miał takie fazy, że długo zasypiał sam, a kilka takich po ok miesiąc czasu, że trzeba było z nim w pokoju siedzieć. Także myślę, że jeszcze każda zaliczy usypianie prędzej, czy później

Cytat:
U nas też windi był nieoceniony.

Odnośnie przybierania i karmienia to chyba jednak zacznę karmiś obiema piersiami przy każdym karmieniu, bo zważyłam małą i znacznie spowolniła przybieranie. Z jakiś 150 g na tydzień w pierwszych 2,5 miesiącach do 80 g teraz. Mogła jakoś dać znać a ona się domaga tylko 2,5-3h. Choć przez ten śluz mam wrażenie, że z powodów alergicznych gorzej przybiera. A już myślałam, że bez problemu będzie. Pierwszy mi od początku kiepsko przybierał - walczyliśmy o gramy (choć całe noce przesypiał i jadł tez co 2,5-3h). Chyba jakieś kiepskie mleko robię.
iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:46   #4333
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Anoula, my na dniach przenosimy Helenkę do jej pokoju, ale ja bez niani i monitora oddechu to bym chyba spokojnego snu nie zaznała a nie da się naprawić waszej?
jeszcze TŻ nie próbował, bo w Krakowie w sumie nie była nam potrzebna i temat osobnego pokoju też pojawił się dopiero jak przyjechaliśmy tutaj do Rabki. Bo mamy mieć jedno piętro domu dla siebie, a będziemy robić małe przemeblowanie stąd pomysł TŻ, żeby nie przenosić mebli 10 razy z pokoju do pokoju. Ale chyba na razie zrezygnujemy z tego pomysłu.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:47   #4334
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Dlatego to zawsze od dziecka zależy. Moje od początku spały same bez problemów żadnych w koszu mojżesza / łóżeczku. Teraz jak tylko widzę, że Pola zmęczona to wkładam ją do kosza, daję smoka i zasypia. Wieczorem jak odkładam to też nie siedzę przy niej tylko wychodzę. I cisza jest - śpi zaraz.

E tam głupio - każdy robi jak mu serce dyktuje. Znam wiele matek, które uwielbiają usypiać wtulone dzieci, spać z nimi. I robią tak przez wiele lat - dopóki dziecko pozwala. Starsze w końcu podobno samo wyrzuca rodzica
Nawet mój TŻ uwielbia z synkiem spać. To ja problemowa zawsze byłam, bo po prostu jak z dzieckiem leżę to nie umiem w ogóle zasnąć. Syn miał takie fazy, że długo zasypiał sam, a kilka takich po ok miesiąc czasu, że trzeba było z nim w pokoju siedzieć. Także myślę, że jeszcze każda zaliczy usypianie prędzej, czy później

U nas też windi był nieoceniony.

Odnośnie przybierania i karmienia to chyba jednak zacznę karmiś obiema piersiami przy każdym karmieniu, bo zważyłam małą i znacznie spowolniła przybieranie. Z jakiś 150 g na tydzień w pierwszych 2,5 miesiącach do 80 g teraz. Mogła jakoś dać znać a ona się domaga tylko 2,5-3h. Choć przez ten śluz mam wrażenie, że z powodów alergicznych gorzej przybiera. A już myślałam, że bez problemu będzie. Pierwszy mi od początku kiepsko przybierał - walczyliśmy o gramy (choć całe noce przesypiał i jadł tez co 2,5-3h). Chyba jakieś kiepskie mleko robię.
mam zamiar ją oduczyć jak bd miała ok 6 msc, pracowałam jako niania i dwójkę dzieci mi się udało oduczyć i w sumie nie było większych problemów.
A w nocy Zuza śpi w łóżeczku ładnie więc nie narzekam

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:00   #4335
lusesita23
Zakorzenienie

Hej Mamusie

mialysmy dziś intensywny dzień, ale nie narzekam

dopiero wrocilysmy ze spacerku, Maryś bawi się w bujaczku

nadrobię przy karmieniu
Stary 2014-02-11, 16:09   #4336
patrysia333
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że się wchłonął i rehabilitacja zniweluje asymetrię.
Pisałaś, że Zuzia waży już ponad 6kg. Ładna waga, a karmisz piersią czy mm?

Brawa za dobre wyniki moczu. To ile teraz Igunia waży i ile przybrała, że musisz ją karmić więcej?

O to u mnie taki "spacer" by nie przeszedł. Mała musi czuć kołysanie wózka na wybojach.
Karmię ją tylko piersią, butelki ani smoczka nie toleruje, a czasem by się przydało.
Jeśli chodzi o spacery to też musimy być w ciągłym ruchu, bo inaczej od razu zaczyna się wiercić i marudzić. No i ostatnio przestała spać na spacerach, potrafi się wpatrywać przez godzinę w tą swoją budkę (nie wiem co ona tam widzi ciekawego, może się wsłuchuje w odgłosy z ulicy ), ale o ile jesteśmy w ruchu to jest spokojna.
Stary 2014-02-11, 16:19   #4337
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Karmię ją tylko piersią, butelki ani smoczka nie toleruje, a czasem by się przydało.
Jeśli chodzi o spacery to też musimy być w ciągłym ruchu, bo inaczej od razu zaczyna się wiercić i marudzić. No i ostatnio przestała spać na spacerach, potrafi się wpatrywać przez godzinę w tą swoją budkę (nie wiem co ona tam widzi ciekawego, może się wsłuchuje w odgłosy z ulicy ), ale o ile jesteśmy w ruchu to jest spokojna.
czyli aktywna dziewuszka i się trafiła pewnie po mamusi

A my miałyśmy isc dziś do lekarza ale idziemy jutro rano. Liwka nie chce jeść, zjadła o 10, i przed 16, 30 ml;/ dobrze ze pije.

Skoczyłam rano na miastowi zakupiłam farbę do włosów jeszcze kuzynkę poprosić muszę o zabiegi pielęgnacyjno-doprowadzająco do wyglądu i bedę wyglądać jak człowiek( bo odrosty mam straszne, ale w swoim kolorze to chociaż tak nie widać). Kiedy wiosna przyjdzie? już czekam z niecierpliwością
Stary 2014-02-11, 16:23   #4338
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

o 3... TRZECIEJ - tak słownie napiszę.
Od dzisiaj robimy akcję zasypiania w łóżeczku. Pewnie będę się męczyła, ale nie może być tak, że ona idzie spać o 3 a w dodatku kupa ja cisnęła i musiałam dać czopek, bo sie prężyła, płakała...Masakra!!

a mam taki syf w mieszkaniu, że szok...
o matko

Cytat:
Witam,
nieśmiało zapytam czy można się jeszcze do Was przyłączyć? Przyznam się, że podczytuje Was od samego początku Jestem mamą Zuzi urodzonej 18 listopada.
hej
Stary 2014-02-11, 16:35   #4339
patrysia333
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
jeszcze TŻ nie próbował, bo w Krakowie w sumie nie była nam potrzebna i temat osobnego pokoju też pojawił się dopiero jak przyjechaliśmy tutaj do Rabki. Bo mamy mieć jedno piętro domu dla siebie, a będziemy robić małe przemeblowanie stąd pomysł TŻ, żeby nie przenosić mebli 10 razy z pokoju do pokoju. Ale chyba na razie zrezygnujemy z tego pomysłu.
U nas Zuzia śpi w swoim pokoju. Mam nianie elektroniczną i monitor oddechu, ale niani nie używam, bo i tak słyszę każde jej stęknięcie, a monitor oddechu jeszcze od czasu do czasu zdarza mi się włączyć. Ale często już sobie odpuszczam, bo zazwyczaj jak wstawałam zaspana w nocy to zapominałam go wyłączyć przed wyjęciem małej z łóżeczka i włączał się ten alarm rozbudzając wszystkich.
Stary 2014-02-11, 16:40   #4340
89Beatka
Wtajemniczenie

Na wątku mam październikowych 2014 będą prawdopodobnie trojaczki bliźnięta + jedno

A dopiero my zachodziłyśmy w ciążę
Stary 2014-02-11, 16:48   #4341
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
A my właśnie ustaliliśmy, że dziś przeniesiemy łóżeczko Helenki do jej pokoju, mam nadzieję że to nie zaburzy jej snu

Cytat:
U nas Zuzia śpi w swoim pokoju. Mam nianie elektroniczną i monitor oddechu, ale niani nie używam, bo i tak słyszę każde jej stęknięcie, a monitor oddechu jeszcze od czasu do czasu zdarza mi się włączyć. Ale często już sobie odpuszczam, bo zazwyczaj jak wstawałam zaspana w nocy to zapominałam go wyłączyć przed wyjęciem małej z łóżeczka i włączał się ten alarm rozbudzając wszystkich.
Hehe, u nas monitor do niczego się nie przydał ( ) oprócz rozbudzania rano TŻ jeśli Helenka budzi się pierwsza i to ja do niej wstaje, bo notorycznie zapominam wyłączyć no ale spokój w nocy jak wiem, że ją chroni - bezcenny

Stary 2014-02-11, 16:53   #4342
lusesita23
Zakorzenienie

my mimo deszczu bylysmy dzis na spacerku...z kolezanka i jej synkiem,rano jeszcze wpadla szwagierka
potem zaszlam do rodzicow i znow spacer.
teraz sie cycolimyo

co do usypiania- poki mala nie lubi smoka to nawet nie probujemy zasypiania w lozeczku:p
Stary 2014-02-11, 17:32   #4343
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Na wątku mam październikowych 2014 będą prawdopodobnie trojaczki bliźnięta + jedno

Aż zajrzałam na ten wątek, czaderskie to zdjęcie USG
Dziewczyna pisze że się wogóle z mężem nie starali o dzieci
A tu potrójne szczęście

Stary 2014-02-11, 17:38   #4344
dizi
Zadomowienie

Hej!
Cytat:

Też dziś o tym myślałam

Patrysia witaj!

Dziewczyny wklejam Wam mojego Skarbka z niedzieli i jeszcze Kamisiek na deser. Jak dostanę zdjęcia z sesji to też się pochwalę

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-02-12 o 07:54
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 17:52   #4345
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
A my właśnie ustaliliśmy, że dziś przeniesiemy łóżeczko Helenki do jej pokoju, mam nadzieję że to nie zaburzy jej snu

Hehe, u nas monitor do niczego się nie przydał ( ) oprócz rozbudzania rano TŻ jeśli Helenka budzi się pierwsza i to ja do niej wstaje, bo notorycznie zapominam wyłączyć no ale spokój w nocy jak wiem, że ją chroni - bezcenny
powodzenia w przenoszeniu i uczeniu spania w innym miejscu
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 18:23   #4346
Kociak85
Zadomowienie

anulka, nie z butli. Na razie normalnie moim mlekiem - ale że w nocy bardziej tłuste jest to zaleciła raz więcej ją karmić. Tylko nie wiem, czy ona tak na śpiocha koło tej 23-24 będzie chciała jeść.

Dziewczyny, Igula waży obecnie 4415 gr.
Ale ostatni raz była ważona 20 dni temu u lekarki i wtedy miała 4180 gr (fakt, że była warzona wtedy od razu po jedzeniu, bo musiałam ją nakarmić przez wejściem do gabinetu). Więc nawet licząc ok.300 gr no to jednak mało jak na 20 dni. W pierwszym miesiącu ładniej przybierała. No cóż... Trzeba tuczyć!

Ja mam kryzys. Iga właśnie zasnęła po ponad godzinnej walce kurcze ja już nie wiem, czy ona kiedyś będzie zasypiać bez tej walki. A może ja ją za wcześnie kładę... No, ale zazwyczaj ją kładę jak ziewnie ze 2-3 razy. Bo później to ona już jest taka zmęczona tym płaczem i zawodzeniem, że zasnąć nie może. I w ogóle zauważyłam, że jak ją usypiam tak w łóżeczku, to jak ją wyciągam i biorę tak na ręce do uspokojenie to ryczy jeszcze bardziej. Załamka.
Stary 2014-02-11, 18:31   #4347
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
anulka, nie z butli. Na razie normalnie moim mlekiem - ale że w nocy bardziej tłuste jest to zaleciła raz więcej ją karmić. Tylko nie wiem, czy ona tak na śpiocha koło tej 23-24 będzie chciała jeść.

Dziewczyny, Igula waży obecnie 4415 gr.
Ale ostatni raz była ważona 20 dni temu u lekarki i wtedy miała 4180 gr (fakt, że była warzona wtedy od razu po jedzeniu, bo musiałam ją nakarmić przez wejściem do gabinetu). Więc nawet licząc ok.300 gr no to jednak mało jak na 20 dni. W pierwszym miesiącu ładniej przybierała. No cóż... Trzeba tuczyć!

Ja mam kryzys. Iga właśnie zasnęła po ponad godzinnej walce kurcze ja już nie wiem, czy ona kiedyś będzie zasypiać bez tej walki. A może ja ją za wcześnie kładę... No, ale zazwyczaj ją kładę jak ziewnie ze 2-3 razy. Bo później to ona już jest taka zmęczona tym płaczem i zawodzeniem, że zasnąć nie może. I w ogóle zauważyłam, że jak ją usypiam tak w łóżeczku, to jak ją wyciągam i biorę tak na ręce do uspokojenie to ryczy jeszcze bardziej. Załamka.
Kociak u mnie było tak samo, dlatego tak jak pisałam Ktosiuli staram się nie wyciągać z łóżeczka - tylko uspokoić inaczej, np. nachylam się i śpiewam Leonowi do uszka, głaszczę po policzku, albo jak jest owinięty kocykiem to tak "bujam" nim lekko. Mam taką karuzelę z szumem morza , włączam mu go do zasypiania.

Stary 2014-02-11, 18:46   #4348
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
powodzenia w przenoszeniu i uczeniu spania w innym miejscu
no ciekawa jestem jak to będzie

Stary 2014-02-11, 18:51   #4349
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Też czuję niemoc dziś - przez brzydką pogodę pewnie. A tyle mam roboty dziś

CorkaCzarownic - a doradzili ci dopajać wodą? Ty karmisz mm?

Ja karmię piersią i niby wtedy nie dopajać wodą. Synowi nie dawałam nic dodatkowo do pisia przez pierwszych 5,5 miesiąca. Ale później wody nie chciał pić - tylko rozwodnione soczki. I tak mu zostało do teraz - wody nie lubi. A mnie to wkurza, bo my z znowu głównie wodę pijemy. I z małą nie chcę iśc tą drogą, więc się zastanawiam nad wcześniejszym podaniem wody.
Ja karmię mm przy piersi nie trzeba dopajać. A wody ulka też nie chce pić, więc daję jej hippa mega rozrzedzonego, ale i tak wolalabym nie...
Cytat:
moja położna też o tym wspominała, poleciła zakupić zakraplacz taki jak do oczu szklany i ja mam sterimar baby ale nie psikam jej bezpośrednio do noska tylko tym zakraplaczem.

podziwiam, ja jak byłam półprzytomna to marzyłam żeby w ogóle zasnęła nie ważne gdzie.

będzie córeczka mamusi

Mam pytanie do mam, których dzieci śpią w innym pokoju. Jak wygląda u Was kwestia budzenia? TŻ wczoraj zaproponował, żeby tu w Rabce zrobić już Natalii osobny pokój, ale ostatnio elektroniczna niania nam się zepsuła i jakoś bałabym się że się nie obudzę jak ona zacznie płakać. Chyba bez niani się nie da, ale chętnie poczytam jak to wygląda u Was.
U nas zainstalowałam na telefonie nianię i dzwoni na mój drugi stary telefon, gdy Ulka się przebudzi. Ale jak nie miałam tej opcji to mimo wszysto się budziłam. Uwierz mi, nie da się nie obudzić Jak tylko piśnie to ja już w stanie gotowości. Czasami tż się ze mnie śmiał:d
Cytat:
Witam,
Super, że dołączają do nas nowe mamusie!!
Cytat:
Mi glupio pisac ze z Nelka w ogole problemow nie mam (odpukac) i ze nie mam takich prpblemow o ktorych piszecie
W wozku w pozycji pol lezacej siedziala z pol minuty sama :O przy okazji byla czerwona jak burak

Nic tylko się cieszyć kochana!! ja nie mam nawet kiedy Ulci na brzuszku kłaść, bo staram się, aby w dzień jak najwięcej spała, bo jak ją kolki męczą to za dużo nie śpi niestety i wolę aby pospała w ten dzień ale dziisiaj nawet dwa razy ją położyłam i za drugim razem pięknie główkę uniosła, wprawdzie chwiejnie ale jest lepiej
Cytat:
:plizz: dzięki Ci za słowa otuchy czekam na ten dzień z utęsknieniem
Cytat:
Nie czuj się głupio jakbym miała tak jak Ty to może też bym nie oduczała. Tyle, że moja Iga jak zasnęła na rękach/klacie to ja nie mogłam jej odłożyć do łóżeczka bo od razu się budziła. I dlatego wprowadziłam akcje: łóżeczko.

patrysia, witaj

Kurcze, faktycznie to malutko
Cytat:

aaa, idę zobaczyć!
Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Hej!

Też dziś o tym myślałam

Patrysia witaj!

Dziewczyny wklejam Wam mojego Skarbka z niedzieli i jeszcze Kamisiek na deser. Jak dostanę zdjęcia z sesji to też się pochwalę
Ale słodziaki! A Kamisiek jaki przystojniak
Stary 2014-02-11, 19:01   #4350
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Hej!

Też dziś o tym myślałam

Patrysia witaj!

mala taka zmeczona,ze szok...zasnela przy cycu na 10 min

no a zaraz kapiel jak M. wroci

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości