Mamusie sierpień 2014 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 21:10   #2671
White Cafe
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Czesc laski! Ale macie tempo w pisaniu czytam Was regularnie ale nie mam czasu i weny nic pisac. Najpierw chciałabym każdą z Wa pozdrowić!
A terax chciabym zapytac czy sauna jest nie wskazana w ciąży?
Stary 2014-02-10, 21:15   #2672
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Czesc laski! Ale macie tempo w pisaniu czytam Was regularnie ale nie mam czasu i weny nic pisac. Najpierw chciałabym każdą z Wa pozdrowić!
Ja też Cię pozdrawiam!
A tu o saunie: http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/u...sie-ciazy.html
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 23:52   #2673
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
A co do wagi - może różnica w urządzeniach? Mam 2 wagi w domu, różnica na nich to 4 kg ;
Ja mam 3 wagi w domu i każda inaczej pokazuje :p ale najlepiej mnie zaważyła waga u położnej - 5kg i tak mi wpisała do karty ciazy i do tego przy wzroście dodała mi 3cm i wszystko by było fajnie gdyby lekarka w szpitalu mnie nie zważyła 3 tygodnie pózniej oczywiście w szpitalu juz ważyłan normalnie ale wyszło na to ze przytyłam 5kg w 3 tygodnie na co oczywiście zwrócono mi uwagę

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Nie wolno ani sauny ani gorących kąpieli niestety

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Witajcie.

Dopadła mnie melancholia.
Siedzenie w domu od dwóch miesięcy i nic nierobienie mnie wykańcza. Tak bardzo marzę o wyjściu na spacer do parku albo lasu. Na zakupy po chlebek...DO LUDZI! Jeszcze trochę i zdziczeję.
Na dodatek te wszystkie problemy zdrowotne i ból NERKI ....to najgorszy ból ever!
Mam wrażenie, że cały świat jest przeciwko mnie. Chce mi się płakać i każde słowo Tż doprowadza mnie do szału. W głowie brzęczy mi cały czas "CZEMU ON NIE POWIE TEGO INACZEJ...TAK ŻEBY MI NIE ZROBIĆ PRZYKROŚCI....ON MI SPRAWIA PRZYKROŚĆ....ON JEST TAKI NIECZUŁY I NIEWYROZUMIAŁY...POWINIEN ZACHOWYWAĆ SIĘ INACZEJ...NO PRZECIEŻ TO JA POTRZEBUJĘ MIŁOŚCI...ON MNIE NIE KOCHA....NA PEWNO JUŻ MNIE NIE KOCHA..." to i wieleeeeee innych stwierdzeń KRZYCZY w mojej głowie nooooo i ryczę z takim wielkim bólem i żalem na sercu
Nie martw sie nie jesteś sama!!!!! Miałam to samo w poprzedniej ciazy i teraz tez czuje sie identycznie!!!!! A mój Tż ma mnie serdeczne dość ale nie dziwie sie bo co by nie zrobił to i tak jest zle....tez siedze całe dnie w domu i to chyba przez to

niestety nie mam żadnej złotej rady trzeba to przetrzymac i tyle najlepiej znaleść sobie zajęcie ja znalazłam "forum" jak dzidzia przyjdzie na świat wszystko sie zmieni, pierwszy miesiąc bedzie ciężki, zawsze jest, ale pózniej bedzie o niebo lepiej, dziecko bardzo łączy dwoje ludzi ja pamietam ze po urodzeniu Zuzy bardzo byliśmy zżyci z Tż jak nigdy, nie kłóciliśmy sie wcale, wspierałalismy sie dlatego teraz staram sie jakoś przetrwać ten trudny okres ciazy bo wiem ze bedzie lepiej

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Ja właśnie wracam z toalety a tu na wkładce dziwny śluz- takie gluty galaretkowate biało-żółte , do tej pory miałam duża ilośc gęstego białego sluzu co wiem ze jest normalne w ciazy a tu takie coś....infekcji raczej nie mam nic mnie nie piecze nie swędzi w okolicach intymnych a po wpisaniu w Google oczywiscie same czarne scenariusze - ze to czop sluzowy odchodzi i zbliża sie poronienie albo progesteron spada...... nie chce panikować bo wiem ze tu w Uk powiedzą mi ze to normalne i nikt mnie nie zbada a prywatnie za 5min wizyty u polskiego ginekologa bede musiała zapłacić majątek....może któraś z was ma tez taki śluz? bolało mnie pobrzusze przez ostatnie dni ale znam ten bol to macica sie rozciąga a teraz mam wrażenie jakby mnie piekło w podbrzuszu i to mnie martwi nie wiem co robić,myśląc racjonalnie powinnam obserwować co dalej bedzie i jak ten śluz dalej jutro taki bedzie i to pieczenie w podbrzuszu to pójdę do szpitala i trochę nakłamie ze miałam plemienia krwią i wtedy wiem ze sie mną zajmą

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-02-10 o 23:54
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 05:59   #2674
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

A jak wysokie było to cisnienie? Też mam z tym problem, ale do szpitala mnie nie wysłał tylko powiedział, że mam mierzyć i wrazi czego dostanę leki.

Cytat:

Wysokie miałaś? Dopegyt dali? Będzie dobrze!
Miałam u lekarki 150/90 wiec wysłała mnie na kila dni zeby kontrolować i ustalić dawke leku w szpitalu raz podskoczyło mi nawet do 160 i byłam w szoku bo przed ciążą nigdy nie miałam problemu z ciśnieniem
Dostałam dopeget 3*1

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 06:48   #2675
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja się chciałam pochwalić: dziś "zapisaliśmy się" na ślub na 4 kwietnia
Gratulacje !

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wracam z toalety a tu na wkładce dziwny śluz- takie gluty galaretkowate biało-żółte , do tej pory miałam duża ilośc gęstego białego sluzu co wiem ze jest normalne w ciazy a tu takie coś....infekcji raczej nie mam nic mnie nie piecze nie swędzi w okolicach intymnych a po wpisaniu w Google oczywiscie same czarne scenariusze - ze to czop sluzowy odchodzi i zbliża sie poronienie albo progesteron spada...... nie chce panikować bo wiem ze tu w Uk powiedzą mi ze to normalne i nikt mnie nie zbada a prywatnie za 5min wizyty u polskiego ginekologa bede musiała zapłacić majątek....może któraś z was ma tez taki śluz? bolało mnie pobrzusze przez ostatnie dni ale znam ten bol to macica sie rozciąga a teraz mam wrażenie jakby mnie piekło w podbrzuszu i to mnie martwi nie wiem co robić,myśląc racjonalnie powinnam obserwować co dalej bedzie i jak ten śluz dalej jutro taki bedzie i to pieczenie w podbrzuszu to pójdę do szpitala i trochę nakłamie ze miałam plemienia krwią i wtedy wiem ze sie mną zajmą
mi jak wczoraj bylam powiedziala ze to normalne w ciazy taki sluz.
nie myslalas o tym ze rozwija Ci sie grzybica ?
mi babka powiedziala wczoraj jak bylam ze czasami niektore sobie nie zdaja sprawy bo nie maja zadnych objawow swedzenie itd.
chociaz ja nie wiem sama
mi kazala sobie wkladac tampon maczany w jogurcie naturalnym na godzine dziennie na infekcje bo jeszcze nie wiedza co mam

a co do internetu to dostalam zakaz czytania bo co sie nie wpisze to wchodzi na to ze ciaza obumarla albo wlasnie tak jak piszesz ze czop odchodzi

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 07:09   #2676
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Twin--maid super że zakupiłaś aż tyle ubranek naprawdę to musi być fajna sprawa. Ja niestety jeszcze nie kupuję nie wiem coś mnie jeszcze blokuję.. ale myślę że po 20 tygodniu dopiero zacznę się rozglądać.
Synuś już zrobił miejsce w szafie dla rodzeństwa? coś pięknego )

Tasiu dziękuję ci za wspaniałą informację że ból głowy nie szkodzi dzidziusiowi, zimnych okładów nie próbowałam i dziękuję również za ten wspaniały pomysł ja jakoś ostatnio nie mam żadnych pomysłów :P

White cafe, oglądając program O Matko! dowiedziałam się że można korzystać z sauny ale nie wolno za długo siedzieć, bo jak już nam wiadomo że mam dopuszczalną temperaturę..
Ale ja szczerze mówiąc i tak bałabym się iść :P

zaczarowanadlaniego
tak, znam ten sposób z tym jogurtowym tamponem :P polecam bo pomaga i nawet picie w dużych ilościach jogurtu naturalnego , maślanki i kefiru.. żadnych smakowych! i zero słodkości.. Pomoże na pewno

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

U mnie dziś już zaś po jogurcie truskawkowym mam mdłości pogoda straszna, bo pada i pada.. nigdzie nie wychodzę.. a miałam iść do rossmana..
cycki nadal bolą..
wczoraj wieczorem miałam dziwne bulgotanie w pod brzuszku :P pomyślałam że fasolka szaleje :P ale nie wiem czy to nie za wcześnie na takie wrażenia bo dziś dokładnie wybija mi 12 tydzień (wg lekarza) a według obliczeń dzidziusia (rozmiarów) też 12 tydzień. A jak wpisywałam na necie obliczenia to dziś wychodzi 13 tydzień.. i jak ktoś zapyta to który mam powiedzieć :P

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 07:13   #2677
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

ja dzisiaj zaczynam 15 tydzien

co do bulgotania to tez to czuje, w ogole wczoraj czulam dziwne ruchy w brzuchu ale to na pewno jeszcze nie malenstwo

co do slodkosci to to najbardziej mnie boli :<
bo tak mnie przezucilo na slodkie ze moglabym caly czas jesc ((

Nasze szczescie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 07:35   #2678
gosia3103
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
wczoraj wreszcie, po kilku dłuuugich miesiącach oczekiwania dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową w sprawie mieszkania, to w pracy aż kolki dostałam z emocji staram się nie przeżywać bo wiem, że mogę dzidzi zaszkodzić ale tyle na to czekaliśmy i jak pomyślę, że wreszcie się wyprowadzimy od mamy to aż nie wierzę
co do infekcji to pierwsze słyszę o tych tamponach, szczególnie że mówi się, żeby w ciąży nawet w przypadku krwawienia w żadnym razie nie używać tamponów, bo mogą zwiększać ryzyko infekcji ale w sumie w jogurcie, to kwas mlekowy... ja cały czas łykam Trivagin, czyli kwas mlekowy bo przed ciążą miałam problem z paskudną infekcja, której nie mogłam wyleczyć i kazała mi brać cały czas profilaktycznie. Drogie to strasznie w aptekach, ale zamawiam przez internet za prawie połowę ceny i wolę tak nawet do końca życia, niż znowu przechodzić przez pół roku 6 różnych rodzajów leczenia, w tym 3 czy 4 antybiotyki
Stary 2014-02-11, 07:55   #2679
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Gratulacje !

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

mi jak wczoraj bylam powiedziala ze to normalne w ciazy taki sluz.
nie myslalas o tym ze rozwija Ci sie grzybica ?
mi babka powiedziala wczoraj jak bylam ze czasami niektore sobie nie zdaja sprawy bo nie maja zadnych objawow swedzenie itd.
chociaz ja nie wiem sama
mi kazala sobie wkladac tampon maczany w jogurcie naturalnym na godzine dziennie na infekcje bo jeszcze nie wiedza co mam

a co do internetu to dostalam zakaz czytania bo co sie nie wpisze to wchodzi na to ze ciaza obumarla albo wlasnie tak jak piszesz ze czop odchodzi
To napewno nie grzybica bo miałam kiedyś często i wiem jak u mnie wyglada.... Wogole to na infekcje nie wyglada....teraz to wogole od wczoraj nie mam sluzu żadnego ale z tym jogurtem to dobry pomysl tzn ja chyba podjade do apteki po taki żel dopochwowy z bakteriami kwasu mlekowego na to samo wyjdzie co z jogurtem a wygodniej

Stary 2014-02-11, 08:04   #2680
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
[/COLOR]

Miałam u lekarki 150/90 wiec wysłała mnie na kila dni zeby kontrolować i ustalić dawke leku w szpitalu raz podskoczyło mi nawet do 160 i byłam w szoku bo przed ciążą nigdy nie miałam problemu z ciśnieniem
Dostałam dopeget 3*1
to miałaś trochę większe ode mnie ja miałam 140/90 ale nie robili mi problemów z tego powodu, tym bardziej ze pow ze mama ma nadcisanienie, tata, a siora po zawale....tylko zanotowała w karcie ciazy....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 08:13   #2681
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:

co do bulgotania to tez to czuje, w ogole wczoraj czulam dziwne ruchy w brzuchu ale to na pewno jeszcze nie malenstwo

co do slodkosci to to najbardziej mnie boli :<
bo tak mnie przezucilo na slodkie ze moglabym caly czas jesc ((
wow już 15 tydzień gratulacje
a ja właśnie mam odwrotnie ;P nie chce słodkich jeść,.. nic a nic.
Owoce tylko, woda no i posiłki dnia czasem sięgnę po dżem ale to tak 2 razy w tygodniu tylko :P nawet herbatki nie pijam :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 08:37   #2682
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

przez ostatnie dni mam dziwne uczucie w brzuchu klocie mam napiety bzuch

to normalne ?

Nasze szczescie
Stary 2014-02-11, 08:42   #2683
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

Ja jestem od zeszłego tygodnia. Chciałam jeszcze troszkę popracować ale ze względu na bóle pleców i miednicy lekarz kazał przestać się wygłupiać

Mieszkasz w Polsce? Nie możesz poprosić L4 choćby na tydzień? Gdzieś czytałam, że pracujące ciężarne powinny co jakiś czas odpocząć.. Skoro nie chcą Ci dać urlopu, to weź może zwolnienie?
A nie boicie się, żę z takim L4 prawie od początku ciąży, potem z rocznym macierzynskim, pracodawcy sie was pozbędą jak wrócicie? Ja mam takie myśli teraz i nie wiem co robić. Ten okres ciąży robi się strasznie nerwowy przez pracę.

Wczoraj miałam wizytę, maluch ma 8,8 cm i wszystko z nim dobrze.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 08:46   #2684
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam mega ogromny problem i błagam o pomoc. Jak już mówiłam, w kwietniu mam ślub. Dzisiaj kupiliśmy mojemu TŻ garnitur. Dość ciemny intensywny lekko połyskujący granat. Ja na siebie miałam wizję kremowej sukienki z baskinką i kobaltowej marynarki. I dzisiaj okazało się, że ten kobalt nijak nie pasuje do garniaka.
Próbowałam czarny, ciemny fiolet, czerwień. Nic. Nie mam pomysłu na kolor marynarki dla siebie. Ratunku!
h4linka, ciężko doradzić nie widząc ani Twojej potencjalnej marynarki ani garnituru TŻ.

Cytat:
Zdrowia dla TŻ!
Kurczę, a ja Lidle wszystkie mam hen drogi od siebie... A pojechałabym

Bo ja się chciałam pochwalić: dziś "zapisaliśmy się" na ślub na 4 kwietnia
Dzięki
Ja mam akurat blisko siebie
za ustalenie daty

Cytat:
Dostałam dopeget 3*1
W ciąży można mieć nadciśnienie ciążowe mimo, że wcześniej nie miało sie problemów z ciśnieniem.

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Twin--maid super że zakupiłaś aż tyle ubranek naprawdę to musi być fajna sprawa. Ja niestety jeszcze nie kupuję nie wiem coś mnie jeszcze blokuję.. ale myślę że po 20 tygodniu dopiero zacznę się rozglądać.
Synuś już zrobił miejsce w szafie dla rodzeństwa? coś pięknego )

U mnie dziś już zaś po jogurcie truskawkowym mam mdłości pogoda straszna, bo pada i pada.. nigdzie nie wychodzę.. a miałam iść do rossmana..
cycki nadal bolą..
wczoraj wieczorem miałam dziwne bulgotanie w pod brzuszku :P pomyślałam że fasolka szaleje :P ale nie wiem czy to nie za wcześnie na takie wrażenia bo dziś dokładnie wybija mi 12 tydzień (wg lekarza) a według obliczeń dzidziusia (rozmiarów) też 12 tydzień. A jak wpisywałam na necie obliczenia to dziś wychodzi 13 tydzień.. i jak ktoś zapyta to który mam powiedzieć :P
Angles, ja zarowno teraz jak i w poprzedniej ciąży nie mam oporów przed wczesnym kupowaniem rzeczy dla dziecka. Ubranka mnie urzekły, że nie mogłam się oprzeć. Nawet kupiłam 1 zestaw różowych bluzeczek

Ja własnie jakoś koło 12tc poczułam pierwszy raz dziecko. Teraz praktycznie codziennie wieczorem leżąc w łóżku, gdy przyłożę rękę, czuję jak maluszek się przesuwa
Nie chciałam sama wierzyć, że możliwe tak wcześnie czuć tak wyraźne ruchy ale moja ginka powiedziała, że to jak najbardziej możliwe. Szczególnie, że to moja druga ciąża i wiem już jak się czuje ruchy dziecka.

masz dziś 12t0d? jeśli tak to kończysz dziś 12 tygodni i zaczynasz 13 tc.

Cytat:

za 15tc.

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
wczoraj wreszcie, po kilku dłuuugich miesiącach oczekiwania dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową w sprawie mieszkania, to w pracy aż kolki dostałam z emocji staram się nie przeżywać bo wiem, że mogę dzidzi zaszkodzić ale tyle na to czekaliśmy i jak pomyślę, że wreszcie się wyprowadzimy od mamy to aż nie wierzę
Gratuluję pozytywnej decyzji kredytowej
Stary 2014-02-11, 10:43   #2685
Optymistka26
Zadomowienie

Wczoraj TŻ stwierdzil ze musze troche do ludzi i wziął mnie do apteki i sklepu. Obwiesilam sie na koszyku z braku sił. Po kilku minutach zobaczylam mroczki przed oczami, nogi mi sie ugiely, zrobilam sie blada i polecialam na półki...nie zemdlałam ale musielismy wyjsc. Wystraszyłam sie bo mysle czy dam rade wrocic do pracy od przyszlego tygodnia a tam na piechote musze sama chodzic. Daleko nie jest ale nikt mi nie pomoze po drodze... Nie wiem co robic.
NIGDY nie byłam tak słaba, tak delikatna jak teraz. Przeraża mnie to momentami. Nie moge w ogole normalnie funkcjonować. Staram sie zebrac w sobie i byc twardzielem ale to na nic sie nie zdaje. Dla kogoś kto mało w życiu chorował takie ograniczenia to kosmos. Nie panuje nad moim cialem. Czasem wyczynem jest to ze ugotuje obiad, a czasem ze odgrzeje cokolwiek lub w ogole podniose sie z lozka a TŻ zrobi wszystko

A na puchnacy jezyk wapno nie pomoglo, wypije dzis 2 na raz...i dzwonie do gina. Az sie boje co powie Dzis jezyk jakby troche mniej spuchniety ale nie spalam prawie cala noc bo sie balam ze mi spuchnie i sie udusze przez sen Wizyte mam w sobote i chcialabym dotrwać.

Cytat:
Mieszkasz w Polsce? Nie możesz poprosić L4 choćby na tydzień? Gdzieś czytałam, że pracujące ciężarne powinny co jakiś czas odpocząć.. Skoro nie chcą Ci dać urlopu, to weź może zwolnienie?
jestem na L4 bo wciaz jestem chora i nie wychodze praktycznie z domu, ale jak tylko mi przejdzie to chcialam wrocic do pracy...nie bede miala kiedy wykorzystac urlopu bo umowa mi sie konczy przed porodem...
A gdybym sie lepiej poczula i dostala urlop to pojechalabym gdzies na wycieczke-zakupy. NA zwolnieniu przeciez nie pojade...ale cos czuje ze w ogole nigdzie nie pojade jak sie tak bede czula...najwyzej do tesciow na dzialke.

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
A nie boicie się, żę z takim L4 prawie od początku ciąży, potem z rocznym macierzynskim, pracodawcy sie was pozbędą jak wrócicie? Ja mam takie myśli teraz i nie wiem co robić. Ten okres ciąży robi się strasznie nerwowy przez pracę.
ja w planach mialam prace i dostawalabym wiecej pieniedzy niz na L4. CHOROBSKa sie mnie czepiaja i wyboru nie mam. Chodzilam do ostatniego momentu ledwo zyjąc i to chyba był błąd bo nie moge dojsc do siebie. W pracy za błędy mam odpowiedzialnosc finansowa do dosc sporej kwoty i odpowiadam za każde swoje słowo. A z moim kalafiorem teraz....
Z umowa j.w. wiec sie na NIC nie nastawiam. Decyzja co bedzie ze mna dalej nie nalezy do mnie. Dostane albo nie 4-ta umowe z firma wiec nie wiem czy bedzie do czego wracac czy sie od nowa zatrudniac tam czy gdzies indziej szukac Coz...nie mysle o tym moje zdrowie i zycie Dzidzia jest wazniejsze choc lubilam prace

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam mega ogromny problem i błagam o pomoc. Jak już mówiłam, w kwietniu mam ślub. Dzisiaj kupiliśmy mojemu TŻ garnitur. Dość ciemny intensywny lekko połyskujący granat. Ja na siebie miałam wizję kremowej sukienki z baskinką i kobaltowej marynarki. I dzisiaj okazało się, że ten kobalt nijak nie pasuje do garniaka.
Próbowałam czarny, ciemny fiolet, czerwień. Nic. Nie mam pomysłu na kolor marynarki dla siebie. Ratunku!
Skoro lubisz kolory...Ja bym wziela kremowa marynarke ale zaszalala z kolorowymi dodatkami typu kwiat we wlosy czy przy marynarce, buty , paznokcie...

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-02-11 o 10:49
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:06   #2686
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

twin--maid, dziękuję ci ślicznie ża pocieszenie że dziś 13 tydzień, ale ja blondynka jestem i nadal tego nie rozumiem czemu tak jest :P więc za tydzień będę mogła cieszyć się 2 trymestrem??

Optymistka ja może nie jestem tak zmęczona i słaba jak ty ale masz wszystko wrażliwe, słuch, węch i smak.. czasami drażni mnie głupia rzecz, że bluza TZa zamiast w szafie leży na krześle, ale nic mu nie mówię tylko się we mnie gotuję :P

Stary 2014-02-11, 11:26   #2687
Moni 26
Zadomowienie

Hej dziewczynki chciałam się pochwalić że już chyba te złe objawy ciążowe ma za sobą 2 dni miałam przerwy od wymiotów i czułam się jak nowo narodzona ;( dziś niestety powróciły Ale zawsze lepiej co 3 dzień nić codziennie po parę razy dziennie
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 11:39   #2688
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Dostałam dopeget 3*1
No tak, lepiej brać leki przy takim. Ale dziwne, że Cię położyli do szpitala, widocznie dmuchali na zimne Ja z takim ciśnieniem (chyba 150/100) też trafiłam do szpitala, ale to było w 36 tc (i już zostałam do końca ).

Cytat:

Ja też właśnie dziś zaczęłam 15 tc

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Gratulacje!!! Na pewno super radość!

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
to miałaś trochę większe ode mnie ja miałam 140/90 ale nie robili mi problemów z tego powodu, tym bardziej ze pow ze mama ma nadcisanienie, tata, a siora po zawale....tylko zanotowała w karcie ciazy....
140/90 to na granicy normalnego
Siostra po zawale? A ile lat ma?
Ja nadciśnienie też mam w spadku po Tacie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
jestem na L4 bo wciaz jestem chora i nie wychodze praktycznie z domu, ale jak tylko mi przejdzie to chcialam wrocic do pracy...nie bede miala kiedy wykorzystac urlopu bo umowa mi sie konczy przed porodem...
A gdybym sie lepiej poczula i dostala urlop to pojechalabym gdzies na wycieczke-zakupy. NA zwolnieniu przeciez nie pojade...ale cos czuje ze w ogole nigdzie nie pojade jak sie tak bede czula...najwyzej do tesciow na dzialke.
W takim wypadku chyba by Ci wypłacili ekwiwalent? Gdybyś nie wykorzystała urlopu fizycznie?

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Spojrzałam na 1. stronę na Wasze TP i tak:

Cytat:
Zaczynasz 16 tc (jeśli tp masz na 5.08, jak jest napisane na 1. stronie )

Cytat:
twin--maid, dziękuję ci ślicznie ża pocieszenie że dziś 13 tydzień, ale ja blondynka jestem i nadal tego nie rozumiem czemu tak jest :P więc za tydzień będę mogła cieszyć się 2 trymestrem??
Ty masz napisane, że tp 24.08 Czyli jesteś w 13 tc - minęło 12 tygodni i 1 dzień Za 6 dni będziesz w II trym

Polecam:
http://www.familie.pl/kalkulator-ciazowy
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 12:06   #2689
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

Zaczynasz 16 tc (jeśli tp masz na 5.08, jak jest napisane na 1. stronie )
ja jak bylam w srode u ginekologa to mam wpisane w ksiazecce ze jestem w 14 + 1 dzien ja tego nie garniam

Nasze szczescie
Stary 2014-02-11, 12:10   #2690
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:

Powinnaś myślec przede wszystkim o sobie i swoim dziecku a jeśli pracodawca z tego powodu ma cie zwolnić po macierzyńskim to pomysl co to za pracodawca ktory ma gdzies twoje zdrowie i samopoczucie i nie rozumie czym jest dla kobiety ciaza!mi nie byłoby żal takiego pracodawcy....

Cytat:

Optymistka ja może nie jestem tak zmęczona i słaba jak ty ale masz wszystko wrażliwe, słuch, węch i smak.. czasami drażni mnie głupia rzecz, że bluza TZa zamiast w szafie leży na krześle, ale nic mu nie mówię tylko się we mnie gotuję :P
Mnie tez wszystko drażni nawet pierdoły najmniejsze i czasami poprostu siadam i płacze bo juz nie mam sił sie tym wszystkim denerwować

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
ja jak bylam w srode u ginekologa to mam wpisane w ksiazecce ze jestem w 14 + 1 dzien ja tego nie garniam
Jeśli w środę było 14+1 to dzis jest 15+0 czyli ciaza ma równe skończone 15 tygodni zaczynasz 16 tydzien

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-02-11 o 12:07
Stary 2014-02-11, 12:11   #2691
UmiZumi
Rozeznanie

hallo

my w niedzielę powiedzieliśmy naszym dziadkom, że zostaną pradziadkami - szczęścia co niemiara

dzisiaj byłą szwagierka z córeczką, więc pół dnia mi szybko zleciało Dostarczyła mi prasę: Mamo, to ja; Dziecko; poradniki ciążowe i multum innych gazet Będę miała co robić.

Któraś z Was pisała o szukaniu na internecie, co oznaczają dolegliwości. Powiem Wam, że ja już patrzeć nie mogę na to jakie głupoty ludzie wypisują i nie czytam tego :P Doszłam do wniosku, że szkoda moich nerwów

W nocy zaczął mnie boleć znowu brzuch, a już miałam spokój chyba z 3 tygodnie. Czuję do teraz takie naciąganie. Szwagierka pocieszyła mnie, że jej takie uczucie zaczęło się na przełomie I i II trymestru i trzymało przez większość ciąży. Objaw podobno normalny. Jutro zamelduję lekarzowi na wizycie swoje odczucia.

Wracam do gotowania.Robię dzisiaj gulasz z papryką i cebulką, a do tego kasza gryczana. Jak zwykle nie mam pomysłu na sałatkę.

U mnie dzisiaj 14+0
Stary 2014-02-11, 12:15   #2692
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
hallo

my w niedzielę powiedzieliśmy naszym dziadkom, że zostaną pradziadkami - szczęścia co niemiara

dzisiaj byłą szwagierka z córeczką, więc pół dnia mi szybko zleciało Dostarczyła mi prasę: Mamo, to ja; Dziecko; poradniki ciążowe i multum innych gazet Będę miała co robić.

Któraś z Was pisała o szukaniu na internecie, co oznaczają dolegliwości. Powiem Wam, że ja już patrzeć nie mogę na to jakie głupoty ludzie wypisują i nie czytam tego :P Doszłam do wniosku, że szkoda moich nerwów

W nocy zaczął mnie boleć znowu brzuch, a już miałam spokój chyba z 3 tygodnie. Czuję do teraz takie naciąganie. Szwagierka pocieszyła mnie, że jej takie uczucie zaczęło się na przełomie I i II trymestru i trzymało przez większość ciąży. Objaw podobno normalny. Jutro zamelduję lekarzowi na wizycie swoje odczucia.

Wracam do gotowania.Robię dzisiaj gulasz z papryką i cebulką, a do tego kasza gryczana. Jak zwykle nie mam pomysłu na sałatkę.

U mnie dzisiaj 14+0
Mniam gulasz ale mi narobilas ochoty :p ja do gulaszu ogórki kiszone zawsze jem zreszta ostatnio to do wszystkiego ogórki jem hehe nawet do herbaty bo na ciastka wogole nie mam ochoty :p

Stary 2014-02-11, 12:30   #2693
UmiZumi
Rozeznanie

a ja zrobiłam mizerię do gulaszu nie mam ogórków kiszonych w domu, a pada u mnie taki drobny deszcz i z domu ruszać mi się nie chce Czekam aż mi się mięsko dopiecze (przeniosłąm laptop do kuchni) :->
wczoraj mieliśmy lazanię z sosem beszamelowym

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-02-11 o 12:31
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 12:31   #2694
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Ja dzisiaj zrobiłam bitki w sosie pieczarkowym z pieczarkami i do tego ziemniaczki.. i już pojadłam

Pisałyście coś o ciśnieniu: moje ciśnienie mierzone w piątek to 100/60, mama moja twierdzi że to niskie ale mi położna nic nie powiedziała.. hm.. mam się martwić?

Stary 2014-02-11, 12:38   #2695
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

ja w planach mialam prace i dostawalabym wiecej pieniedzy niz na L4. CHOROBSKa sie mnie czepiaja i wyboru nie mam. Chodzilam do ostatniego momentu ledwo zyjąc i to chyba był błąd bo nie moge dojsc do siebie. W pracy za błędy mam odpowiedzialnosc finansowa do dosc sporej kwoty i odpowiadam za każde swoje słowo. A z moim kalafiorem teraz....
Z umowa j.w. wiec sie na NIC nie nastawiam. Decyzja co bedzie ze mna dalej nie nalezy do mnie. Dostane albo nie 4-ta umowe z firma wiec nie wiem czy bedzie do czego wracac czy sie od nowa zatrudniac tam czy gdzies indziej szukac Coz...nie mysle o tym moje zdrowie i zycie Dzidzia jest wazniejsze choc lubilam prace
Ja też chciałam jeszcze pracować, bo dostawałabym więcej pieniędzy i potem miałabym wyższe macierzyńskie. Ale bóle się nasilały i dochodziły kolejne, więc Ginekolog kazał na L4. Jeszcze nie wiem czy wrócę czy nie, zobaczymy co powie Gin na kolejnej wizycie.

Nie wiem czy to jest teraz dobry moment na zastanawianie się co pracodawca postanowi po powrocie.. bo w ten sposób zaszkodzę sobie i dziecku.. Co do pracy to niech postanowi Lekarz. Ale widzę, że będąc na zwolnieniu lepiej się czuję i jestem bardziej spokojna.

TheFall, a co Ci dolega, że zastanawiasz się nad L4?

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2014-02-11 o 12:41
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:24   #2696
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]
[/COLOR]

Dostałam dopeget 3*1
Hymm, co lekarz to metoda, ja miałam 144 na 90, wiec kazał sprawdzać w domu i przyjść za kila dni. Tak też zdrobilam zdarzyło mi sie mieć 2x 150/90, ale powiedział zeby patrzeć dalej i zobaczymy, bo tak pzoa tym pozostałe pomiary ok.

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:

Jeśli skrócisz wymiaru czasu pracy do 7/8 to pracodawca przez rok od powrotu do pracy nie może zwolnić kobiety po macierzyńskim. Dziecko najważniejsze.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki chciałam się pochwalić że już chyba te złe objawy ciążowe ma za sobą 2 dni miałam przerwy od wymiotów i czułam się jak nowo narodzona ;( dziś niestety powróciły Ale zawsze lepiej co 3 dzień nić codziennie po parę razy dziennie
potwierdzam, lepiej tak co parę dni niż codziennie
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 13:44   #2697
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:
Ja dzisiaj zrobiłam bitki w sosie pieczarkowym z pieczarkami i do tego ziemniaczki.. i już pojadłam

Pisałyście coś o ciśnieniu: moje ciśnienie mierzone w piątek to 100/60, mama moja twierdzi że to niskie ale mi położna nic nie powiedziała.. hm.. mam się martwić?
raczej martwic sie nie musisz...ja mam przewaznie 90/60 100/70 a w szpitalu to nawet 80/50 miałam
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 13:58   #2698
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
raczej martwic sie nie musisz...ja mam przewaznie 90/60 100/70 a w szpitalu to nawet 80/50 miałam
Oj, to faktycznie u ciebie duza roznica tego cisnienia.. a nie bolala cie glowa jak mialas tak niskie?

Stary 2014-02-11, 14:13   #2699
mamuska11
Rozeznanie

Ja miałam przed ciaza niskie 100/55 a teraz 140/80 potrafię miec i wtedy boli mnie głowa Jak byłam u lekarza wyszło mi normalne takze narazie nic z tym nie robię chyba nie jest aż tak wysokie mi sie wydaje

Stary 2014-02-11, 14:20   #2700
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Ja też chciałam jeszcze pracować, bo dostawałabym więcej pieniędzy i potem miałabym wyższe macierzyńskie. Ale bóle się nasilały i dochodziły kolejne, więc Ginekolog kazał na L4. Jeszcze nie wiem czy wrócę czy nie, zobaczymy co powie Gin na kolejnej wizycie.

Nie wiem czy to jest teraz dobry moment na zastanawianie się co pracodawca postanowi po powrocie.. bo w ten sposób zaszkodzę sobie i dziecku.. Co do pracy to niech postanowi Lekarz. Ale widzę, że będąc na zwolnieniu lepiej się czuję i jestem bardziej spokojna.

TheFall, a co Ci dolega, że zastanawiasz się nad L4?
Ja już jestem na L4, miałam podwyższone ciśnienie, stresy w pracy, nie chcieli mi pójść na rękę, zmuszali do pracy, której nie chciałam w ciąży wykonywać i poprosiłam lekarza o L4. Cały czas i tak w domu załatwiałam to co mogłam, ale przez telefon czuję, że mają do mnie pretensje. Chcę mieć do czego wracać a nie chcę stracić tego dziecka i mam dylematy.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości