|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Czesc laski! Ale macie tempo w pisaniu
![]() A terax chciabym zapytac czy sauna jest nie wskazana w ciąży?
#2672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tu o saunie: http://www.zapytajpolozna.pl/ciaza/u...sie-ciazy.html
![]() |
#2673 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() niestety nie mam żadnej złotej rady trzeba to przetrzymac i tyle najlepiej znaleść sobie zajęcie ja znalazłam "forum" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Ja właśnie wracam z toalety a tu na wkładce dziwny śluz- takie gluty galaretkowate biało-żółte , do tej pory miałam duża ilośc gęstego białego sluzu co wiem ze jest normalne w ciazy a tu takie coś....infekcji raczej nie mam nic mnie nie piecze nie swędzi w okolicach intymnych a po wpisaniu w Google oczywiscie same czarne scenariusze - ze to czop sluzowy odchodzi i zbliża sie poronienie albo progesteron spada...... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-10 o 23:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam u lekarki 150/90 wiec wysłała mnie na kila dni zeby kontrolować i ustalić dawke leku w szpitalu raz podskoczyło mi nawet do 160 i byłam w szoku bo przed ciążą nigdy nie miałam problemu z ciśnieniem ![]() Dostałam dopeget 3*1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
nie myslalas o tym ze rozwija Ci sie grzybica ? mi babka powiedziala wczoraj jak bylam ze czasami niektore sobie nie zdaja sprawy bo nie maja zadnych objawow swedzenie itd. chociaz ja nie wiem sama mi kazala sobie wkladac tampon maczany w jogurcie naturalnym na godzine dziennie na infekcje bo jeszcze nie wiedza co mam a co do internetu to dostalam zakaz czytania bo co sie nie wpisze to wchodzi na to ze ciaza obumarla albo wlasnie tak jak piszesz ze czop odchodzi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
Twin--maid super że zakupiłaś aż tyle ubranek
![]() ![]() ![]() Synuś już zrobił miejsce w szafie dla rodzeństwa? coś pięknego ![]() Tasiu dziękuję ci za wspaniałą informację że ból głowy nie szkodzi dzidziusiowi, zimnych okładów nie próbowałam i dziękuję również za ten wspaniały pomysł ![]() White cafe, oglądając program O Matko! dowiedziałam się że można korzystać z sauny ale nie wolno za długo siedzieć, bo jak już nam wiadomo że mam dopuszczalną temperaturę.. ![]() Ale ja szczerze mówiąc i tak bałabym się iść :P zaczarowanadlaniego tak, znam ten sposób z tym jogurtowym tamponem :P polecam bo pomaga ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- U mnie dziś już zaś po jogurcie truskawkowym mam mdłości ![]() cycki nadal bolą.. wczoraj wieczorem miałam dziwne bulgotanie w pod brzuszku :P pomyślałam że fasolka szaleje :P ale nie wiem czy to nie za wcześnie na takie wrażenia bo dziś dokładnie wybija mi 12 tydzień (wg lekarza) a według obliczeń dzidziusia (rozmiarów) też 12 tydzień. A jak wpisywałam na necie obliczenia to dziś wychodzi 13 tydzień.. i jak ktoś zapyta to który mam powiedzieć :P
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zaczynam 15 tydzien
![]() co do bulgotania to tez to czuje, w ogole wczoraj czulam dziwne ruchy w brzuchu ale to na pewno jeszcze nie malenstwo ![]() co do slodkosci to to najbardziej mnie boli :< bo tak mnie przezucilo na slodkie ze moglabym caly czas jesc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() wczoraj wreszcie, po kilku dłuuugich miesiącach oczekiwania dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową w sprawie mieszkania, to w pracy aż kolki dostałam z emocji ![]() ![]() co do infekcji to pierwsze słyszę o tych tamponach, szczególnie że mówi się, żeby w ciąży nawet w przypadku krwawienia w żadnym razie nie używać tamponów, bo mogą zwiększać ryzyko infekcji ![]() ![]()
#2679 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
to miałaś trochę większe ode mnie ja miałam 140/90 ale nie robili mi problemów z tego powodu, tym bardziej ze pow ze mama ma nadcisanienie, tata, a siora po zawale....tylko zanotowała w karcie ciazy....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja właśnie mam odwrotnie ;P nie chce słodkich jeść,.. nic a nic. Owoce tylko, woda no i posiłki dnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
przez ostatnie dni mam dziwne uczucie w brzuchu klocie mam napiety bzuch
to normalne ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj miałam wizytę, maluch ma 8,8 cm i wszystko z nim dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam akurat blisko siebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja własnie jakoś koło 12tc poczułam pierwszy raz dziecko. Teraz praktycznie codziennie wieczorem leżąc w łóżku, gdy przyłożę rękę, czuję jak maluszek się przesuwa ![]() Nie chciałam sama wierzyć, że możliwe tak wcześnie czuć tak wyraźne ruchy ale moja ginka powiedziała, że to jak najbardziej możliwe. Szczególnie, że to moja druga ciąża i wiem już jak się czuje ruchy dziecka. masz dziś 12t0d? jeśli tak to kończysz dziś 12 tygodni i zaczynasz 13 tc. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2685 | |||
Zadomowienie
|
Wczoraj TŻ stwierdzil ze musze troche do ludzi i wziął mnie do apteki i sklepu. Obwiesilam sie na koszyku z braku sił. Po kilku minutach zobaczylam mroczki przed oczami, nogi mi sie ugiely, zrobilam sie blada i polecialam na półki...nie zemdlałam ale musielismy wyjsc. Wystraszyłam sie bo mysle czy dam rade wrocic do pracy od przyszlego tygodnia a tam na piechote musze sama chodzic. Daleko nie jest ale nikt mi nie pomoze po drodze...
![]() NIGDY nie byłam tak słaba, tak delikatna jak teraz. Przeraża mnie to momentami. Nie moge w ogole normalnie funkcjonować. Staram sie zebrac w sobie i byc twardzielem ale to na nic sie nie zdaje. Dla kogoś kto mało w życiu chorował takie ograniczenia to kosmos. Nie panuje nad moim cialem. ![]() ![]() A na puchnacy jezyk wapno nie pomoglo, wypije dzis 2 na raz...i dzwonie do gina. Az sie boje co powie ![]() ![]() Cytat:
A gdybym sie lepiej poczula i dostala urlop to pojechalabym gdzies na wycieczke-zakupy. NA zwolnieniu przeciez nie pojade...ale cos czuje ze w ogole nigdzie nie pojade jak sie tak bede czula...najwyzej do tesciow na dzialke. Cytat:
Z umowa j.w. wiec sie na NIC nie nastawiam. Decyzja co bedzie ze mna dalej nie nalezy do mnie. Dostane albo nie 4-ta umowe z firma wiec nie wiem czy bedzie do czego wracac czy sie od nowa zatrudniac tam czy gdzies indziej szukac Coz...nie mysle o tym moje zdrowie i zycie Dzidzia jest wazniejsze choc lubilam prace ![]() Cytat:
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-02-11 o 10:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
twin--maid, dziękuję ci ślicznie ża pocieszenie że dziś 13 tydzień, ale ja blondynka jestem i nadal tego nie rozumiem czemu tak jest :P więc za tydzień będę mogła cieszyć się 2 trymestrem??
![]() Optymistka ja może nie jestem tak zmęczona i słaba jak ty ale masz wszystko wrażliwe, słuch, węch i smak.. czasami drażni mnie głupia rzecz, że bluza TZa zamiast w szafie leży na krześle, ale nic mu nie mówię tylko się we mnie gotuję :P ![]()
![]() |
#2687 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki chciałam się pochwalić że już chyba te złe objawy ciążowe ma za sobą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też właśnie dziś zaczęłam 15 tc ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Siostra po zawale? ![]() Ja nadciśnienie też mam w spadku po Tacie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Spojrzałam na 1. stronę na Wasze TP i tak: Zaczynasz 16 tc ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Polecam: http://www.familie.pl/kalkulator-ciazowy ![]()
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-11 o 12:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Rozeznanie
|
hallo
![]() my w niedzielę powiedzieliśmy naszym dziadkom, że zostaną pradziadkami - szczęścia co niemiara ![]() dzisiaj byłą szwagierka z córeczką, więc pół dnia mi szybko zleciało ![]() ![]() Któraś z Was pisała o szukaniu na internecie, co oznaczają dolegliwości. Powiem Wam, że ja już patrzeć nie mogę na to jakie głupoty ludzie wypisują i nie czytam tego :P Doszłam do wniosku, że szkoda moich nerwów ![]() W nocy zaczął mnie boleć znowu brzuch, a już miałam spokój chyba z 3 tygodnie. Czuję do teraz takie naciąganie. Szwagierka pocieszyła mnie, że jej takie uczucie zaczęło się na przełomie I i II trymestru i trzymało przez większość ciąży. Objaw podobno normalny. Jutro zamelduję lekarzowi na wizycie swoje odczucia. Wracam do gotowania.Robię dzisiaj gulasz z papryką i cebulką, a do tego kasza gryczana. Jak zwykle nie mam pomysłu na sałatkę. U mnie dzisiaj 14+0 ![]()
#2692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Rozeznanie
|
a ja zrobiłam mizerię do gulaszu
![]() ![]() ![]() wczoraj mieliśmy lazanię z sosem beszamelowym ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-11 o 12:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zrobiłam bitki w sosie pieczarkowym z pieczarkami i do tego ziemniaczki.. i już pojadłam
![]() Pisałyście coś o ciśnieniu: moje ciśnienie mierzone w piątek to 100/60, mama moja twierdzi że to niskie ale mi położna nic nie powiedziała.. hm.. mam się martwić?
![]() |
#2695 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy to jest teraz dobry moment na zastanawianie się co pracodawca postanowi po powrocie.. bo w ten sposób zaszkodzę sobie i dziecku.. Co do pracy to niech postanowi Lekarz. Ale widzę, że będąc na zwolnieniu lepiej się czuję i jestem bardziej spokojna. TheFall, a co Ci dolega, że zastanawiasz się nad L4?
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-11 o 12:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
raczej martwic sie nie musisz...ja mam przewaznie 90/60 100/70 a w szpitalu to nawet 80/50 miałam
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
Oj, to faktycznie u ciebie duza roznica tego cisnienia.. a nie bolala cie glowa jak mialas tak niskie?
![]() |
#2699 |
Rozeznanie
|
Ja miałam przed ciaza niskie 100/55 a teraz 140/80 potrafię miec i wtedy boli mnie głowa Jak byłam u lekarza wyszło mi normalne takze narazie nic z tym nie robię chyba nie jest aż tak wysokie mi sie wydaje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.