|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LI
|
|
|
|
#4262 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiosenne przekładanie do tagów ![]() Ja bym im pokazała co znaczy przekładanie ![]() Współczuję. Cytat:
No ale cóż począć 2. A ja się będę upierać, że organizacja wesela w dzisiejszych czasach to może być pryszcz. Nam zajęło to jakby zsumować 5 dni, nie całych dni. 4 popołudnia, może 5 z przymiarką kiecy. No bo cóż tam organizować? Ja się pytam co Ci ludzie miesiącami robią? Ci co twierdzą, że te przygotowania pochłaniają cały ich czas i fogle. Lokal, grajek, zaproszenia, ubiór i wioooo. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-02-11 o 11:12 |
||||
|
|
|
#4263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo również że nasze problemy różnią się od siebie, każdy przypadek jest inny.Napiszę tylko o swoich odczuciach. Po 10 mc noszenia szyny podnoszącej zgryz 24 na 24 nie byłam w stanie zacisnąć zębów, mięśnie mojej żuchwy tak się rozciągnęły że nawet na żądanie lekarza na wizycie kontrolnej żebym te zęby zacisnęła to i tak nie byłam w stanie. Wyciągając szynę na czas jedzenia miałam wrażenie że nie mogę przeżuć jedzenia bo zęby nie chcą się spotkać ,ale to tylko odczucie było. Pan dr ucieszył się bo zrobiło się miejsce na rekonstrukcję 7 mek i 6 tek oraz podniesieniu całego zgryzu, w innym wypadku momentalnie zniszczyłabym nowe zęby , bo znowu bym je zeżarła , a tak luz w mięśniach , szczelina spoczynkowa jest i nadal się utrzymuje. Nie umiem tego tak dobrze wytłumaczyć... Najważniejsze żeby leczyć to i chociaż zaleczyć ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-02-11 o 11:31 |
|||
|
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty nie chcesz dać się namówić ![]() boddeaux nie polecam bo robi smugi i prześwity dobrze że nabyłam go na promocji bo byłabym wściekła ale za to to jedyny lakier za który dostaję komplementy widocznie prześwitów nie widać z daleka
Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2014-02-11 o 11:35 |
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
|
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jest łatwiej, ale wierz mi, że my nie byliśmy w posiadaniu 'kasy' na takie przedsięwzięcie. Mieliśmy bardzo ubogie środki finansowe w porównaniu do innych ślubobierców. Wszystko odbyło się po tzw atrakcyjnie niskiej cenie. Nie zależało nam na udowadnainiu czegoś czego nie ma, czyli bogactwie na pokaz. Każdy wiedział jak jesteśmy sytuowani i chyba nie spodziewał sie złotych sztućców. (sztućcy?) Było naaaaaaader skromnie. Wszystko się da połączyć. Wystarczy zaoszczędzić tam gdzie się da - kieca, limo, czyli na sobie. To są spoooore oszczędności.
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie wszystko jest względnie My byliśmy na dorobku jak się pobieraliśmy i szczerze szkoda mi było kasy wolałam kupić talerze do domu
|
|
|
|
|
#4269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no pewnie jak sie o niego potknę no to weeeeezmę Szukaj kiecy Ino hyżo Zaczęła od lakierów ![]() Czy do prasowania pościeli ( luuuz magiel, przeż nie ręcznie ) można użyć hydrolatów? w sensie rozcieńczonych? zapach się utrzyma? Co robią te wody zapachowe kupne? Nie podchodzą mi ich zapachy i wymyśliłam, że użyję hydrolatu. ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Talerze na szczęście wyniosłam z domu
|
||
|
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 ehhhh szukam jednak duże nadzieję wiąże z tym że może jakaś bardziej letnia się napatoczy 3 nie mam niestety pojęcia 4 Wyniosłaś na legalu czy pod osłoną nocy |
|
|
|
|
#4271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. otusz właśnie to, ja poświęciłam 3 dni na przymiarkę sukni i 1 na buty, jako że dojeżdżałam 250 km resztę załatwiania zostawiłam właśnie dziewczynom, bo były na miejscu w domu, zabukowały salę (bez możliwości ingerencji w wystrój więc nie miałam dylematu jaki kolor chusteczek do wycierania gęby a jaki baloników a jaki pokrowców na stół i czy to trędi czy już było), kapelę załatwił mi brat, zaproszenia kupiłam podczas innych zakupów na mieście i tez nie ma dla mnie znaczenia czy są nowoczesne graficzne czy tandetne z gołąbkiem - miałam z gołąbkiem i złoceniami więc całkiem wiocha z rozwożeniem tylko były cyrki bo rodzina się honorem uniesła i nie przyjęła zaproszeń pocztą wysłanych, więc żeby mamie przykrości nie robić że nikt na weselu nie będzie bo "honorna szlachta" rozwieźliśmy je osobiście. zaznaczam, że nadal dojeżdżając 250 km do miejsca z którego je potem rozwoziliśmy dalej, a pracowaliśmy oboje wtedy więc zostawały nie wszystkie weekendy w miesiącu to był największy problem i pożeracz czasu. reszta przygotowań mnie nie interesowała w sensie wybierania co i jak żeby wszystkim pasowało i żeby zachwycić prowincję, zresztą mama i sis też nie szalały z wyborem, nie zawsze był całe szykowanie zamknęło się między wrześniem (łącznie z rezerwacją sali, nie rok wcześniej) a listopadem, w styczniu był ślub. i tez nie wiem z czym ta histeria ślubna bo nie widze innego powodu do tego kilkuletniego planowania kolorów na sali. no chyba że ktoś nie ma wyboru, ma gołą pustą salę i naprawdę wszystko łącznie z obsługą i żarciem musi łatwić sam. to może trochę to jest problem no ale 3 lata? ale - jak to dziewczyny bawi i sprawia im przyjemność, to czemu nie? mnie bawi oglądanie lalek, one się relaksują przy dobieraniu kwiatka do butonierki starszego na weselu każdemu wedle rozrywki dzieć usnął, spadam do robo
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 4. A teraz na jakieś wspólne okazje dostajemy resztę kompletu. Chyba wiedzą, że jakbym dostała kasę to w życiu nie wydam na "porcelanę". Ogólnie sporo, poza wychowaniem, wyniosłam Narzuty, pościele, ręczniki, koce, kołdry, ile fabryka dała Kto powiedział, że nic nie jest wieczne Dobra spadam |
|
|
|
|
#4273 |
|
Nindżopesz
|
Organizowanie wesela jest całkiem fajne
Mnie cieszyło wybieranie kiecy, czegoś na łeb, wiązanki, muzyki, menu, knajpy, fotografa, zaproszeń, tortu...
|
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie perfumeryjne ![]() Kto zna, testował czy cokolwiek Miroir des Voluptes i Miroir des Majestes ? Mam dylemat któe brać, a moge tylko jedno niestety.... |
|
|
|
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie cieszyła kiecka. wybierałam z mamą i sis, dlatego to było na dojazdach. bukiet wybrałam, owszem, ale w przeddzień ślubu dostałam tel z kwiaciarni, że moich kwiatków nie ma i mojego bukietu też nie będzie i co teraz. ja miałam to wiedzieć więc bukiety był z tego co było czyli z zielonych róż cieszyło że w ogóle był. reszta byla poza moim wyborem i zainteresowaniem, i jak mówiłam - niewielki mimo wszystko był wybór albo wcale. nie odbieram nikomu prawa do cieszenia się tym, ja tylko nie rozumiem szału z tym dobieraniem wszystkiego z chirurgiczną wręcz precyzją na lata świetlne wstecz ale - kurcze nawet kiecka nie była wymarzona, tylko taka, żeby nie urazić niczyich uczuć, bo w tym samym roku umarł mój dziadek i oficjalnie była żałoba w rodzinie a ja wystrzeliłam ze ślubem... cieszyło że moje dziewczyny ze mną wybierały
"Nie jesteś na tym świecie po to aby spełniać moje oczekiwania, ani ja po to aby spełniać Twoje. Jeśli się przez przypadek odnajdziemy, to cudownie. Jeśli nie, to trudno" Edytowane przez golden_eye Czas edycji: 2014-02-11 o 12:40 |
|
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Golden:
Od razu mi lepiej, pozbyłam sie wyrzutów sumienia ze jęczę bezpodstawnie. Co do ślubu/wesela to miałam podobnie zorganizowali moi rodzice od A-Z (ja byłam w innym mieście i pisałam pracę oraz broniłam mgr-a w tym czasie). Kieckę swoja zobaczyłam 2 dni przed ślubem. I ślub miałam 8 miesięcy po śmierci dziadka. Babcia była baaardzo oburzona ze chcemy przekładać termin na późniejszy, bo dziadek i tak nie zmartwychwstanie. (ale babcia to ciut dewotka i pewnie chodziło tez o to ze jak by ślub był przełożony to byśmy z sobą mieszkali rok bez ślubu). Ten najnowszy Holmes 2010 czy stary 1986? Cytat:
![]() Cytat:
Ja sie poruszam jak pingwin ew. turlam jak w 9 miesiącu.Dziecko powoli sie uczy odkładać. Z P. jest gorzej bo on nie widzi sensu przekładania na miejsce. Jemu nie przeszkadza sterta gratów na szafce w przedpokoju czy naczynia (czyste) stojące na blacie czy kuchence. A ja lubie miec na szafkach pusto a na blacie kuchennnym nie przeszkadza mi czajnik, dzbanek z piciem i mikrofala (wszytko inne jest zbednym zagracaniem bo na to jest miejsce w szafkach). "Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie" - a ja jestem strasznie pamiętliwa i złośliwa
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2014-02-11 o 13:43 |
||
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 dzień mojego ślubu to była apokalipsa zawaliła manikiurzystka, fryzjerka, kwiaciarka, sala itp.... Cieszyłam się że ten dzień dobiegł końca i że w końcu mogę zalać
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Nindżopesz
|
No nie powiem, była masakra bo na wymyślony przeze mnie model nie było mody, sprzedawcy patrzyli na mnie jakbym mówiła po chińsku i próbowali sprzedać mi jakiegoś gotowca. W końcu jedna babka o szerszych horyzontach od razu zajarzyła o czym mówię
![]() Cytat:
A na poważnie to miałam jakąś tam wizję od dawna (wiadomo, dziewczęta w podstawówce czy liceum mają tego typu przemyślenia) więc pozostało znaleźć odpowiedniki wyobrażeń na żywo. Letko nie było
|
|
|
|
|
#4280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętam, jak jedna PM na wizażu wściekała się o kolor bukieciku swojej druhny Laski które planują ślub za 2 lata, a nawet jeszcze się nie zaręczyły też są dobre ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=743055 ![]() Cytat:
po tym jka przed weselem mojej siostry były awantury, bo młodzi chcieli gdzie indziej, a starzy uparli się na pobliską remizę, bo "my wam płacimy za wesele i zrobimy po swojemu! Jak będziecie robić swoim dzieciom, to zrobicie jak wam się podoba!" to już wolę żyć na kocią łapę niż pozwolić im organizować Cytat:
![]() Watek Lista Weselnych kiczów jest uroczy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=352889&page=51
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-02-11 o 15:53 |
|||
|
|
|
#4281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na już! tylko zebym sie załapała
![]() Cytat:
Oczywiście masz rację że dla niektórych otoczka jest ważniejsza od ślubu ![]() Ja miałam sukienkę po kolezance (więc przymiarka odpadła)problem był z butami bo mam małą stopę, w bukiecie miałam frezje ale nie spadające jak chciałam. Menu raz tylko ustaliliśmy, u fryzjera nie byłam na próbnej fryz ale już w dniu ślubu a i tak jak się po nim zobaczyłam w lustrze to wsadziłam łeb pod wodę i sama się uczesałam ![]() Cytat:
![]() ja już przestałam walczyć ![]() Moim chłopakom też Nie najlepszy Cytat:
![]() U mnie na ślubie śpiewała oaza(organiście musiałam zapłacić żeby nie grał ) ksiądz po nasz wyszedł przed kościół, wchodzimy, oaza zaczęła śpiewać i cp słyszę? śpiewają pieśń którą mieliśmy na zaproszeniach! ale to było całkiem przypadkowe bo Oni nie widzieli zaproszeń. Nie powiem fajnie to wyszło choć nikt na to nie zwrócił uwagi![]() Naprawdę? u mnie przed ślubem umarł brat nietopsza i dzięki temu Tż-a rodzina była tylko na ślubie i obiedzie
|
|
#4282 |
|
Nindżopesz
|
A w ogóle macham znad nowego babciowego stołu i krzeseł. Co wejdę do salonu to chce mi się śmiać, z tym stołem, Singerem i dywanem w zawijas zrobiło się iście emerycko. Chyba powinnam dokupić zegar z kukułką i haftowaną serwetę
|
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4284 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4286 |
|
Nindżopesz
|
Okulary i kotha na kolanach, to już mam. |
|
|
|
#4287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stałe, może w profilu I poproszę o pw, że juz są Jak tylko będę przy kompie wieczorem to zerknę Cytat:
Ale ludzie chyba przecie całymi miesiącami nie zajmują się przygotowaniami? , tylko salę mają 2 czy 3 lata wcześniej. A sukienkę kupiłam gotową, weszłam do sklepu, przymierzyłam pierwszą i wzięłam ( choć obecnie jak na nią patrzę to tak nie do końca mi się podoba i one naprawdę dały radę Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||
|
|
|
#4288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. ten najnowszy, starego nie widziałam 3. eeeeej ja się nie turlałam ale współczuję 4. ![]() Cytat:
2. c'nie? przecież KAŻDY to zauważy i obgada ![]() 3. u mnie byli wszyscy, nawet babcia chociaż problemy robiła wcześniej ale jak mówiłam - kiecka skromna musiała być ![]() Cytat:
![]() jak babciowe klimaty to koniecznie kryształowy wazon/porcelanowy z kwiatuszkiem, ze sztucznym bukiecikiem we środku. serwetki haftowane fcale nie są babciowe poliestrowe som i na tv coś postaw kaczkę jakąś albo słoniki
|
|
#4289 | |
|
Nindżopesz
|
Ja narysowałam jak widzę kieckę i bukiet
Bo opisywać to se można długo i namiętnie.Teraz też bym uszyła nieco inną... ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Kurde, akurat pokasowałam linki ale zaraz odszukam... No więc stół i krzesła takie: http://allegro.pl/promocja-super-spr...943293028.html dywan taki: http://allegro.pl/dywan-fryz-bez-120...923382107.html Singer to wiadomo: http://img13.tablica.pl/images_tabli...aj-zdjecia.jpg a na dobicie takie meble: http://www.brw.com.pl/katalog-produk...ml?k=39,n-york http://www.brw.com.pl/katalog-produk...ml?k=39,n-york http://www.brw.com.pl/katalog-produk...ml?k=39,n-york
|
|
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem (mam nadzieję) że się nie obrazisz za szczerość. Meble masz eleganckie retro, dywan i szysko pasuje ale krzesła są tak koszmarne że głowa mała. Why? Why? One są po prostu tak ciotkowate że aaaaaaaaaaaaaaa. No ale cóż, o gustach się nie dyskutuje. Ale szkoda niezmierna bo klimat salonu do tej pory miałąś bardzo w deskę No trudno Twój balkon nas fascynował zwłąszcza ten klimat w jakim został wystylizowany, masz rękę do tego. A tu takie krzesła.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

Czy były i już nie będzie? 

i już będę zapisywać
ja powiedziałam, że mnie to nie bawi i ja nie chcę, jak one chcą proszszsz bardzo 
dobrze że nabyłam go na promocji bo byłabym wściekła ale za to to jedyny lakier za który dostaję komplementy widocznie prześwitów nie widać z daleka

bo nie widze innego powodu do tego kilkuletniego planowania kolorów na sali. 

Kto powiedział, że nic nie jest wieczne 

Ja sie poruszam jak pingwin ew. turlam jak w 9 miesiącu.

Jak tylko będę przy kompie wieczorem to zerknę
Twój balkon nas fascynował zwłąszcza ten klimat w jakim został wystylizowany, masz rękę do tego. A tu takie krzesła.