|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
|
|
|
|
#4022 |
|
Zadomowienie
|
Wiem właśnie;( Myślę nad taką fryzura i żeby jednak zdecydować się na brak welonu i w ogóle jakąś naturalniejszą i mniej zobowiązującą stylizacje
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, ostatnio widziałam super grzebień w Świecie Spinek za 35zł. Bardzo solidnie wykonany, błyszczący, z cyrkoniami i perełkami, polecam zajrzeć, jak któraś szuka
|
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff, zero skupienia u mnie od wczoraj, strasznie zakręcona jestem
Byłam dzisiaj u tej florystki i jest super, mieszka 3km ode mnie! W klubie szczegóły, tutaj tylko powiem, że powiedziała, że skoro chcemy budżet 1000zł to taki będzie, bukiet zrobi mi wymarzony, a na sali zamiast dużych kompozycji zdecydowałyśmy się na mniejsze, mini-bukieciki w takich "zestawach": 3 różnej wysokości wazony walce szklane lub kielichy, w każdym z nich kilka kwiatów (czerwień+niebieski), a do tego grube świece, również w szkle. I tak po 3-5 takich "zestawów" na stołach, czyli ogólnie idziemy w detal zamiast w wielkie kompozycje Ach, jestem podjarana ![]() Dotka, a gdzie w Krk jest Świat Spinek? Ja ostatnio oglądałam biżu w Bijou Bridige czy jak to się pisze i też były niektóre grzebienie cudne, więc jak któraś nie chce zamawiać z etsy to niech tam zerknie
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Anesthesia: Carrefour Czyżyny, Galeria Kazimierz, Bonarka
|
|
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Anesthesia tak myślałam że w Bijou Bridige coś będzie, oni mają w ogóle chyba jakąś kolekcje ślubną? zobaczę dzisiaj, jak mi starczy sił i motywacji
|
#4027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do ceny to w umowie nie ma określenia czy to brutto czy netto, jest stawka za osobę czyli w domysle brutto. hihihi bardzo ładna i elegancka fryzurka
|
|
#4028 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
Sunrise28, ja to w ogole pierwszy raz slysze, o jakims skupieniu
to chyba nie jest wszedzie obowiazkowe? u nas ksiadz wydaje mi sie, ze mowil tylko, ze nauki mozemy zrobic gdzie chcemy i tam na pare miesiecy przed slubem dostarczyc karteczke, ze zaliczone, odpisy aktu urodzenia i chyba wsio
|
|
#4031 |
|
Zadomowienie
|
Oprócz konferencji, jest specjalne nabożeństwo i modlitwa. Wiem, że w niektórych kościołach jest też wtedy okazja do spowiedzi. Czasami jest to połączone z mszą świętą, zaraz po tym skupieniu.
U mnie wyglądało to tak, że miało być te skupienie. A w ramach tego mężczyźni dostali nakaza zabrania swoich kobiet na ciasto z kremem, dostaliśmy zaświadczenia, gdzie wszystko, razem z dniem skupienia było podbite ![]() Aha, to było już po niedzielnej mszy.
gdzie chcesz nocą iść? ![]() Edytowane przez Lg_ago Czas edycji: 2014-02-11 o 16:37 |
|
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Przy 150 osobach robi się już ładna sumka
a 15 zł to już w ogóle! Cytat:
nie wiem dokładnie jak to będzie wyglądało ale znalazłam coś takiego http://www.rodziny.kuria.lublin.pl/pages/params/id/22Koleżanka będzie robiła w marcu to mi wszystko powie
|
|
#4033 |
|
Erudycja
|
witam się, nie mam czasu do was zaglądać i szczerze mowiac jak narazie planowanie slubu mnie męczy, nic nie zalatwiamy narazie, zaczynamy tylko powoli kontaktowac sie ze znajomymi w celu zlozenia wizyty
nawet nie wiedzialam jak trudno bedzie znaleźć dzien, w ktorym my i znajomi bedziemy mieli mozliwosc sie zobaczyc... mam swiadkową! Zapomniałabym na smierc, ze przeciez to tez nalezy do przygotowan , 3 tygodnie organizowałam spotkanie, tragedia...
|
#4034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak to będzie bo my idziemy na weekendowe nauki... ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
![]() Czemu nic nie załatwiacie? Brak czasu, brak chęci?
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
hejka
co myślicie o takiej ozdobie do włosów? to są jakby 3 kokówki, można je różnie upiąć, połączyć, a później wykorzystać na jakieś imprezy wpinając osobno czy tez razem. Na żywo delikatniej wyglądają na drugim zdjęciu wersja z dwiema kokówkami
wymyśliła sobie, że będzie kiedyś tak cholernie szczęśliwa... Edytowane przez Katharinka9876 Czas edycji: 2014-02-11 o 17:14 |
|
|
|
#4036 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hihihi ślicznie Ci w tej fryzurce PS. przyszły już kolczyki? :P Say zgadzam się, że ten wzór z piórkami + Wasze inicjały jest ekstra! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszly kolczyki. Prezentuja sie rewelacyjnie tylko sa ciezkie. Sama blacha:/
![]() ![]() Co myslicie? Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli są ciężkie to kupiłabym jakieś mniejsze na zmianę, np. wkrętki, żebyś mogła sobie np. po północy przebrać
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
To sa juz moje 3 kolczyki, wiec na zmiane mam jakby co
|
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Ysia na Twoim miejscu sukienkę bym zostawiła bo jest boska i wcale nie jest jakaś mega ze strojona - idealnie do Ciebie pasuje i do ślubu cywilnego. Co do welonu to bym odpuściła na cywilny , na sali będzie Ci przeszkadzał . Jest tyle pięknych grzebyków czy spinek , że spokojnie coś znajdziesz . Gdybyś nie miała kościelnego to welon byłby też fajnym dodatkiem ale jak masz mieć za 1,5 roku ślub kościelny to zostaw sobie ten mały dodatek jako nowość :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
nie czekam, mam nadzieję, że przyjdą jutro przyszła bransoletka tylko, więc kolczyki też powinny już przyjść ![]() Cytat:
napisali mi z białebuty, że wysłali buty
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie znajdę butów stacjonarnie to też pewnie będę musiała zamówić
tylko boję się, bo mam niewymiarowe stopy do butów z obcasem ![]() zamówiłam zaproszenia!! ![]() nam ksiądz o żadnym skupieniu nie mówił ![]() a 2 marca jedziemy załatwić poradnię
|
|
|
|
#4044 |
|
Erudycja
|
Brak wspólnego czasu to przede wszystkim głowny czynnik braku chęci
Wczoraj weszlismy do jednego sklepu za butami, ale tylko dlatego ze bylo po drodze. Cena z kosmosu (Tżtowe bodajże 299zł), ale polska firma i wzór mega. Ale rozmiar nie ten i do tego modelu juz nigdzie nie ma. Zapytalismy obok o koszule, slim białą na spinki - nie ma rozmiaru nawet jednego modelu! A moj Tż przeciez jest typowej budowy. Chciałąbym sie rozejrzec za straplessem w warszawie, czy moze mi ktos polecic jakies sklepy? jak tylko je dostaniesz wrzucaj foty jesli bedziesz zadowolona to i ja w niedzielę zamówię swoje
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2014-02-11 o 18:05 |
|
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nigdy nie miałam przekłutych uszu
![]() Byłam ciekawa czy TŻ zauważy (mam teraz jakieś beznadziejne małe lecznicze) ale zauważył o dziwo od razu, za to w pracy tylko jedna koleżanka ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo poważny problem ![]() Ines trzymam kciuki za Wasze przygotowania Na pewno wszystko pójdzie dobrze!
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bijou ma drogie i brzydkie Cytat:
|
||
|
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ps. Umówiłam się na mierzenie sukien ślubnych... Zobaczymy czy w coś się zmieszczę :P
|
|
#4048 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja swojej w sobote wysłałam zaproszenie i album z naszymi wspomnieniami i prosbą o bycie świadkową. Czekam na odpowiedź. Nie miałam szans spytać osobiście bo mieszka w Krakowie, a przez tel nie chciałam. Zrobiłam jej niespodziankę w formie tego albumu, ona uwielbia takie rzeczy, mam nadzieję że nie odmówi Opium kolczyki prezentuję sie godnie ![]() Cytat:
Przyszedł kaszkiet dla TŻ Jest rewelacyjny, meeeeeega klimatyczny, taki jak sprzed 50 lat, z guzikiem na środku, bufiasty. Zdjęcia TŻ w klubie. Będzie pięknie TŻ będzie go miał na głowie w drodze do kościoła, po mszy w drodze na salę i na sesji. I może na chwilę na sali go założy do zdjęć
|
|
#4049 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
![]() noo dobra, moze inaczej to ujmę, dla naszej kieszeni to kosmos chcielibysmy wydac maks 150 zł... Te byly z polskiej firmy pilpol, wyglądały super na nodze i podejrzewam, ze Tż by je kupil, bo byly przecenione na 189zł, z tym ze o rozmiar za duze mierzył a to ostatnia sztuka byla
|
|
#4050 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wracam powoli do żywych - weekend chorowania, plus ostatnie dwa dni (a jeszcze mi "dowalili" nadgodziny
). Ale nadrobiłam was, choć przyznaję, że po łebkach Gratuluję nowych biżu, próbnych fryzur, kolejnych załatwionych spraw, jak również zdobytych tytułów naukowych ![]() U mnie powoli koniec z zaproszeniami - miałam małą awarię, ale od weekendu rozdajemy. Myślę, że jutro się pochwalę jak wyszło. Dobrze, że większość rodziny miejscowa - myślę, że w ciągu trzech tygodni będzie "po sprawie" (Choć pewnie się okaże w praniu). W temacie zaproszeń, to mnie mój książę dziś zdenerwował delikatnie.... Przed zaniesieniem do druku prosiłam, żeby spojrzał na zaproszenia, czy wszystko mu pasuje, czy nie ma literówek itp. I nie miał żadnych uwag. A dziś zobaczył część jak leżą i czekają na zakopertowanie i stwierdził, że zrobiłam błąd bo nie podałam adresu hotelu, w którym ma być wesele. Wiem dlaczego nie dałam - hotel nazywa się identycznie jak wioseczka, w której się znajduje i mi to jakoś wizualnie nie pasowało. Miałam się zastanowić jak to zapisać i kuuuurrrr... zapomniałam w tym stresie.... Bo to by było mniej więcej tak: "Po uroczystości zaślubin blabla.... do Hotelu "Wisełka" w Wisełce 9" No głupio na maksa.... Tam nawet ulicy nie ma ani nic... Ostatecznie stanęło na tym, że zapraszając będziemy informować, że nazwa hotelu to też nazwa miejscowości i że wyróżnia się, bo jest jednym z trzech budynków w tej wiosce i ma wielki baner A do tych, którym będziemy wysyłać zaproszenia pocztą dołączę ładną mapkę wydrukowaną na papierze jak zapro. Nic już nie zrobię, trudno, chyba się goście nie obrażą
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

Ja ostatnio oglądałam biżu w Bijou Bridige czy jak to się pisze 

klask i:

Na pewno wszystko pójdzie dobrze!