Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 15:20   #691
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Moje dziecko takie nie będzie... kupa będzie pachniała wanilią - już to tutaj było załatwiane, płakanie i sranie tylko jak będę miała przerwę od wizażu, a dziecko mi potrzebne, bo jak nie będzie mi się chciało sprzątać powiem, ze muszę się Małym zająć.

Marzenia
Popłacz jak masz potrzebę, ulży Ci
Mój patent na układanie - ciuchy TŻ w worki próżniowe i na strych on jest tak rzadko w domu, nie potrzebuje tyle co ja
No w sumie z tym sprzątaniem to dziecko potrzebne zawsze jest na kogo zwalić winę

Może wyślę jednak mojego za granicę do roboty Rozważałam już możliwość by spakować go w walizki i niech sobie tak żyje
Ciuchy letnie mam w workach próżniowych chyba na dniach je powyciągam by wiedzieć na czym stoję i ile jeszcze miejsca potrzebuje

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:23   #692
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ja to już nie wiem od kiedy obiadów nie robię, wstyd sie przyznać A po co ksiądź do Ciebie przychodzi, zgrzeszyłaś grzesznico i będzie cie spowiadał ?
Po kolędzie będzie chodził wiesz to Warszawa maja duże rejony do obskoczenia

Cytat:
babcia dziś Piotrusiowi przyniosła skarpetki które mu pasują do malunków na ścianie :

śliczne

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Jak to nie robisz- hodujesz Majkę

Cytat:
Może jakieś egzorcyzmy nad Majką?
A kiedy masz teraz ktg?
:
Hehe może i by się przydały
Jutro idę do przychodni przyszpitalnej na ktg

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:26   #693
monkaa321
Zakorzenienie

side85 piękne skarpeteczki
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:26   #694
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
jak najkrócej, to jest taki 'niewygodny' ból, jak się ułożę tak źle
w moim szpitalu też nie uznają modlę się tylko, żeby Mały nie był jakiś kolosem, bo nie podołam
Mam to samo Teraz właśnie chyba najwyżej dzieć sięga Normalnie nie da się nijak wysiedzieć...
Myślę, że sama waga dziecka ne jest yznacznikiem trudności porodu... Obwód główki dla mnie też miał znaczenie - mój synuś miał 36cm

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja jestem bezrobotna więc nie pomogę
Ale mam ofertę pracy od września i też się zastanawiam, bo to praca zgodna z moim wykształceniem i to to, co chcę robić. I tylko 5 godzin dziennie bym spędzała w pracy
Ja bym jednak skorzystała z tej oferty Szególnie, że to tylko 5 godzinek, a zgodna z wykształceniem. Nawet będzie się miło wyrwać z domku na chwilę, zmobilizować, no i zawasze jakiś grosz wpadnie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Wczoraj u dermatologa okazało się, że te plamy to liszaj biały
Współczuje choroby... Mam nadzieję, że szybko się jej pozbędziesz

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Witam Was w ten pochmurny dzień.
Dzwoniłam dziś do zaufanego gina do Wrocławia, żeby mu przeczytać moje wyniki. No i mnie zasmucił. Powiedział, że za tydzień mam powtórzyć te badania, bo to może jednak być początek cholestazy, skoro tak bardzo się drapię. Powiedział też, że mam za dużo leukocytów w moczu i we krwi. Jeżeli sytuacja się nie poprawi, to zabierze mnie do siebie na oddział na obserwację. Sugeruje też ze względu na moją przeszłość chorobową, żeby jednak ciążę rozwiązać nieco wcześniej przez cc. No i tyle było z mojej radości. Ale nie będę się zamartwiać na zapas.
Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło. Warto powtózyć badania, może za tydzieć będzie lepiej? A jeśli nie, to wiesz, że będziesz pod opieką swojego gina <glasiu>

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
poryczałam się super mama
Obejrzałam... Faktycznie wzruszający filmik, a mała jest przesłodka

Cytat:
babcia dziś Piotrusiowi przyniosła skarpetki które mu pasują do malunków na ścianie :
Haha, mamy takie same (z Rossmana), ale Wam lepiej pasują

Planujecie sobie rodzicielski, a ja mam niestety umowę tylko do końca czerwca, a oczywiście nie wiadomo czy mi przedłużą. Nie wiem co zrobić, czy wrócić wcześniej jeśliby od tego zależało przedłużenie umowy?Chociaż to tylko pół etatu....wolałabym zostać rok z dzieckiem, bo w sumie nie mam z kim zostawić dzieciaków... Co prawda moja mama deklaruje chęć przejścia na emeryturę, ale czy to ma sens jak pracując zarabia dużo więcej niż ja na to marne pół etatu
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:27   #695
pola_m
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny. nadrobiłam Was ale jakoś mi się mózg rozmiękczył i nie nacytowałam, nie pamiętam, co miałam napisać

Ja właśnie jestem po depilacji na ślepo - jakoś mi urósł brzuch chyba mocno od ostatniego rwania, musiałam się nieźle nagimnastykować.

Odnośnie powrotów do pracy - ja jestem bez pracy od porodu Antka, czyli niedługo minie 2 lata. No i teraz po porodzie też z rok przynajmniej chciałabym jeszcze w domu pobyć. Widzę po Antku, że to jednak jest cholernie ważne, że ma dostępną mamę, a nie jakieś przypadkowe opiekunki. I nie przywleka chorób ze żłobka.

Taka ciekawostka - we Francji, która w gruncie rzeczy ma nastawienie bardzo prorodzinne (przede wszystkim pod względem finansowym) - i jest chyba jedynym krajem z dodatnim przyrostem naturalnym ( ale to może być przyczyna Muzułmanów), kobiety praktycznie wcale nie zajmują się swoimi dziećmi. W ciąży pracują bardzo długo - na urlop idzie się w połowie 8 mca (chyba że są jakieś poważne medyczne przeciwskazania) i wracają do pracy b. szybko, po 3mcach - np gdybym ja pracowała tutaj, to jeszcze bym chodziła do pracy i wróciłabym 13.06, czyli po 2,5 miesiąca od urodzenia (oczywiście można sobie dodac urlop wypoczynkowy). Dodatkowo tutejszy system pracy jest taki, że pracuje się 9-18, z długą przerwą na lunch. Więc tego dzieciaczka w ogóle się nie widuje...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:36   #696
Gianna M
Zakorzenienie

Side No ja juz sie ta waga stresuje ja chcialabym zeby mala wazyla tak max do 3200 Ale wiadomo jak sie tak zasiedzi,matko oby do 4kg nie dobila Super skarpetachy i widze ze pokoik tez sliczny dla maluszka

Mmhym szczerze ja tez bym nie chciala 14 ale co bedzie to bedzie,swoja droga ciekawe kiedy bedzie chciala wyskoczyc

Trisdom
czyli bardzo podobnie w sumie,dolem bardzo cisnie bo jest juz strasznie nisko mala glowke juz pod palcami czuc od dawna (troche te przerazajace) i jak czasem sie tak odepchnie nogami jednoczesnie po zebrach i pije w dol o losie to jest dziwne uczucie

Ela87 dziekuje moge czekac oby tylko mala nie zaczela za bardzo przybierac na wadze A ja jak na zlosc cala ciaze bez wiekszych ekscesow a na koncowce od jakiegos tyg mam taki apetyt o losie moglabym tylko zajadac

Kate1623 a Ty chyba mialas termin na 10.02? Jak sie czujesz? A powiedz mi w ktorym szpitalu chcesz rodzic w Wawie?

Edytowane przez Gianna M
Czas edycji: 2014-02-11 o 15:38
Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:40   #697
kate1623
Zadomowienie

Dziewczyny widziałyście, że u mam październikowych będą trojaczki para bliźniąt jednojajowych i jeszcze jedno ,a była to ciąża nieplanowana

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

Kate1623 a Ty chyba mialas termin na 10.02? Jak sie czujesz? A powiedz mi w ktorym szpitalu chcesz rodzic w Wawie?
No miałam, ale moja córa ma jakieś inne plany, które się z moimi nie pokrywają Rodzić będę na Inflanckiej jutro idę na ktg
A Ty jaki szpital wybrałaś?

Maja

Czytam
Stary 2014-02-11, 15:42   #698
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście, że u mam październikowych będą trojaczki para bliźniąt jednojajowych i jeszcze jedno ,a była to ciąża nieplanowana
ma chłop trójrurkę W sumie za jednym bólem cała gromadka;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:42   #699
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ale czadowe
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ja też nie wiem czego się spodziewać, jaki to ból. Może to i lepiej
Ja wole nie wiedzieć

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:49   #700
Gianna M
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

No miałam, ale moja córa ma jakieś inne plany, które się z moimi nie pokrywają Rodzić będę na Inflanckiej jutro idę na ktg
Ja na Madalińskiego bo prowadze ciaze u doktor z Madalińskiego. Bylam tam 3 razy na IP za kazdym razem mnie bardzo fajnie potraktowali znaja moja dr i dobrze sie tam czuje w razie czego wiem ze moge na nia liczyc,fajna babka.
Chociaz dzis od rana nie dodzwonilam sie umowic na ktg,chyba w tej przychodni to w ogole tel nie odbieraja

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:55   #701
teQiba
Moderator

Cytat:

[img]http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/17/2014/02/11/154951/8322/100_6600.JPG[/img]" rel="nofollow" target="_blank">http://<a href="http://bibainfo.pl/w...[/img]</a>
Nawet skarpetki dopasowane - wszystko macie dopiete na ostatni guzik

Cytat:
Moje dziecko takie nie będzie... kupa będzie pachniała wanilią - już to tutaj było załatwiane, płakanie i sranie tylko jak będę miała przerwę od wizażu, a dziecko mi potrzebne, bo jak nie będzie mi się chciało sprzątać powiem, ze muszę się Małym zająć.
No i pozniej Ci sie przyda - bedzie sprzatac za Ciebie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Planujecie sobie rodzicielski, a ja mam niestety umowę tylko do końca czerwca, a oczywiście nie wiadomo czy mi przedłużą. Nie wiem co zrobić, czy wrócić wcześniej jeśliby od tego zależało przedłużenie umowy?Chociaż to tylko pół etatu....wolałabym zostać rok z dzieckiem, bo w sumie nie mam z kim zostawić dzieciaków... Co prawda moja mama deklaruje chęć przejścia na emeryturę, ale czy to ma sens jak pracując zarabia dużo więcej niż ja na to marne pół etatu
Pol etatu to pewnie i pensja niewielka... Nie wiem ile masz ale za minimalna krajowa to spokojnie sobie cos pozniej znajdziesz.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość

Taka ciekawostka - we Francji, która w gruncie rzeczy ma nastawienie bardzo prorodzinne (przede wszystkim pod względem finansowym) - i jest chyba jedynym krajem z dodatnim przyrostem naturalnym ( ale to może być przyczyna Muzułmanów), kobiety praktycznie wcale nie zajmują się swoimi dziećmi. W ciąży pracują bardzo długo - na urlop idzie się w połowie 8 mca (chyba że są jakieś poważne medyczne przeciwskazania) i wracają do pracy b. szybko, po 3mcach - np gdybym ja pracowała tutaj, to jeszcze bym chodziła do pracy i wróciłabym 13.06, czyli po 2,5 miesiąca od urodzenia (oczywiście można sobie dodac urlop wypoczynkowy). Dodatkowo tutejszy system pracy jest taki, że pracuje się 9-18, z długą przerwą na lunch. Więc tego dzieciaczka w ogóle się nie widuje...
Jest to jakas metoda na przyrost - pracodawcy tak sie nie boja zatrudniac kobiet, przez co i one czuja sie bezpiecznie zakladajac rodziny...

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Wow - to trzymam za nich kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 15:58   #702
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Ja na Madalińskiego bo prowadze ciaze u doktor z Madalińskiego. Bylam tam 3 razy na IP za kazdym razem mnie bardzo fajnie potraktowali znaja moja dr i dobrze sie tam czuje w razie czego wiem ze moge na nia liczyc,fajna babka.
Chociaz dzis od rana nie dodzwonilam sie umowic na ktg,chyba w tej przychodni to w ogole tel nie odbieraja
Na Inflanckiej jak raz próbowałam zadzwonic to też nie odebrali ale jak byłam dwa razy na IP to pełen profesjonalizm i świetna obsługa. Za pierwszym razem miałam podejrzenie choleostazy zrobili mi badanie krwi, ktg, badanie na samolocie i usg. Za drugim słabsze ruchy małej to miałam ktg, bdanie i usg Lekarki świetne, położne też. No i miałam dużo pozytywnych opinii od znajomych.
Miałam jeszcze w planach św. Zofię, ale jakoś wolę Inflancką. W wyborze bardzo pomogła mi strona rodzić po ludzku

Maja

Czytam
Stary 2014-02-11, 16:03   #703
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość

Wczoraj u dermatologa okazało się, że te plamy to liszaj biały Leczenie długotrwałe jednak nie jest zakaźne. W moim przypadku takie małe plamki białe na ramionach. Mam nadzieje, że szybko się tego pozbędę. Oczywiście wydaję mi się, że odkąd smaruję, czyli wczoraj są już mniejsze
a skad to sie przypapetalo oby szybko zeszlo

Cytat:

sliczne

Cytat:

optymistka

Cytat:
za jednym razem i swiety spokoj

wewill

Wiecie co, ja tez nie wiem co mnie czeka W kocnu kazdy porod inny

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2014-02-11 o 16:53
asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:04   #704
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

Byleby zdrowe były.
Stary 2014-02-11, 16:13   #705
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
skończyłam pranie i prasowanie chwalę się!
i pokazuję mój ukochany bezrękawnik już się nie mogę doczekać aż go założę Małemu zorientowałam się, że mam tylko 3 szt bodów z długim rękawem za to 15 pajacyków
jak tam dziewczyny mówicie o tym praniu i męczarniach przy prasowaniu to i ja chyba zaczne jednak wcześniej niż w marcu, zanim to wszystko obrobie..
Ja mam za to dużo bodów a mało pajaców, dziś kilka dokupiłam (50% ceny w lumpku)
plus widze ze gazetki czytujemy te same

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
to jak was bolą żebra to od macicy ja mam odstęp między piersiami a brzuchem to tego nie będę mieć?
też mam taki odstęp właśnie, śmiesznie troche wygląda

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Witam Was w ten pochmurny dzień.
Dzwoniłam dziś do zaufanego gina do Wrocławia, żeby mu przeczytać moje wyniki. No i mnie zasmucił. Powiedział, że za tydzień mam powtórzyć te badania, bo to może jednak być początek cholestazy, skoro tak bardzo się drapię. Powiedział też, że mam za dużo leukocytów w moczu i we krwi. Jeżeli sytuacja się nie poprawi, to zabierze mnie do siebie na oddział na obserwację. Sugeruje też ze względu na moją przeszłość chorobową, żeby jednak ciążę rozwiązać nieco wcześniej przez cc. No i tyle było z mojej radości. Ale nie będę się zamartwiać na zapas.
za badania oby wszystko było jednak dobrze

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dzięki, mam tą samą kartę chyba ale i tak nie bardzo czaję, co mam tylko 10 ruchów po sobie obserwować? Jesli tak, to jak zacznę o 9 to o 9.20 mogę skończyć Z Marcelem jakoś kazali liczyc inaczej ale nie pamietam jak.

Mówisz o Tesco w Chełmie? ja tam byłam i mam dużo rzeczy z promocji dzieciowej
byłaś w Chełmie ? normalnie jestem w szoku, że ktokolwiek tu chociażby kojarzy tą miejscowość nie mowa o pobycie tu
skąd jesteś jeśli mogę spytać?

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić- dziś wieczorem przyjeżdżają meble do salonu i sypialni. Mamy już meble dla Hani i prawie skończoną kuchnię i łazienkę
Przeprowadzka prawdopodobnie w przyszłym tygodniu
super !

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!

ja po wizycie, szyjka zamknięta, z małą ok

Cytat:

no to ładnie, taka rodzinka za pierwszym razem

pampersów mam narazie 43szt Pampersów zielonych chyba rozmiar 1, zamierzam dokupić jeszcze rozmiar 1 tych z Rossmana i Dady 2 w czwartek

ja dziś moje drogie zrobiłam pranie, odkurzyłam skoczyłam do lumpka, ugotowałam zupe i jeszcze planuje na wieczór pizze licytuje sobie huśtawkę z Fisher Price 3w1 (nowa ok. 500zł ) także 3majcie
wczoraj jeszcze trafiłam przecenioną mate edukacyjną w biedronce jestem mega zadowolona

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 16:19   #706
Tequillla
Zadomowienie

Gratuluje udanych wizyt
Amelka kciukuję za wyniki
Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
A normalnie bierzesz magnez? Może troszkę za mało? Poza tym po co przeczekiwać? Nie ma sensu się męczyć.
Dzięki. Od czwartku nie biorę nic, po tym ataku bólu żołądka postanowiłam dać mu odpocząć od tabletek. Nawet nie pomyślalam że te skurcze mogą być z braku magnezu - ciążowa łepetyna pusta
Cytat:
o rany wyobrażam sobie, jaki szok!

Side przesłodko wyglądają te skarpetusie
Wasz syn będzie miał turkusowe oczka i jasnorude włoski? Chyba nie ma innej opcji

agunia4ever możesz mi zmienić wiek na liście mamuś? Postarzałam się dziś na 34 lata
Stary 2014-02-11, 16:26   #707
Ela87
Zakorzenienie

USG trojaczków jest urocze
Najlepsze, że w pierwszym usg były dwa, a tu trzeci wyskoczył

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
agunia4ever możesz mi zmienić wiek na liście mamuś? Postarzałam się dziś na 34 lata
STO LAT!!!!!!!!!!!!!! spełnienia marzeń
I Brokulek

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:32   #708
teQiba
Moderator

Cytat:
100 lat!!!
Stary 2014-02-11, 16:34   #709
czbasia
Zakorzenienie

Tequillla spelnienia wszystkich marzeń :pa rty:
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 16:36   #710
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
licytuje sobie huśtawkę z Fisher Price 3w1 (nowa ok. 500zł ) także 3majcie
wczoraj jeszcze trafiłam przecenioną mate edukacyjną w biedronce jestem mega zadowolona
a ta nowa to ze zlota jest

Cytat:
Postarzałam się dziś na 34 lata

Spelnienia marzen

Stary 2014-02-11, 16:38   #711
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
najlepszego spełnienia marzen lekkiego porodu i zdrowego dzidziusia

Cytat:
USG trojaczków jest urocze
Najlepsze, że w pierwszym usg były dwa, a tu trzeci wyskoczył
kumpela opowiadała mi o dziewczynie, która co usg miała o jedno dziecko więcej, nawet nie wiesz jak bardzo bała się iść na 4 wizytę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:40   #712
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
no to nawet nie chce myśleć jak oni sobie później poradzą... i nie wyobrażam sobie jakie stresy ta kobieta będzie przeżywać w związku z tą ciążą. mam nadzieje że się urodzą zdrowe

Cytat:
sto lat

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
kumpela opowiadała mi o dziewczynie, która co usg miała o jedno dziecko więcej, nawet nie wiesz jak bardzo bała się iść na 4 wizytę
ja już bym nie poszła na żadne do końca ciąży
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:42   #713
thidien
Rozeznanie

pogubiłam się
nie mam w ogóle jeszcze pieluszek dla Młodego i zamierzam zrobić napad na Biedronkę czy jak kupię pakę mini i pakę midi to będzie ok? znaczy jak rozumiem jakieś newborn w mniejszej paczce muszę jeszcze zakupić, do wykorzystania po porodzie, ale te Dada Mini i Dada Midi znajdą zastosowanie później?

wiecie co... normalnie mam dzień jak na wojnie - siedzę w kuchni, czekam na kurierów i doszło do mnie, że pożarłam prawie cały bochenek chleba :P suchego :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:42   #714
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
O kurde, właśnie widzialam! Ale akcja!

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

optymistka

Tequillla spelnienia marzen

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:42   #715
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a ta nowa to ze zlota jest

Spelnienia marzen
nie mam pojęcia z czego jest ale w ogóle nigdzie nie mogłam znaleźć nowej, jak w końcu znalazłam cena 680 zł ale czytałam opinie i takie tam to mówili że można kupić w granicach 500zł..

to huśtawka (2 prędkości bujania) na 'kabel' lub baterie
leżaczek - bujaczek
i na koniec krzesełko
od 0 do 18kg więc mam nadzieje że troche nam posłuży a zawsze to dziecię wsadze i wezme ze soba do kuchni np bede miala na nia oko

Tequillla 100 lat !

Edytowane przez martyna141
Czas edycji: 2014-02-11 o 16:43
martyna141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:43   #716
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Co do górki, to uważam to za zły pomysł. Takie dziecko nie daje Ci spać, sra, płacze i jest niepotrzebne, więc jak pójdziesz na górkę, puścisz wózek, to myślisz, że pobiegniesz za tym wózkiem ?? Ja pewnie powiedziałabym tylko "ups" mało motywujące do biegania
A ja chciałam je kiedyś wykorzystać do wyrzucania śmieci i spacerów z psem

Cytat:

Uroczo

Cytat:
Mój patent na układanie - ciuchy TŻ w worki próżniowe i na strych on jest tak rzadko w domu, nie potrzebuje tyle co ja
Najlepiej tż zapakuj w worek próżniowy

Cytat:
Współczuję

Cytat:
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:44   #717
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

wcale jej sie nie dziwie

Widac, ze dziewczyna przerazona, bo zalozyla swoj watek w poszukiwaniu wsparcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 16:47   #718
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Czy u Was coś nie będzie do czegoś pasować
Biedne dziecko będzie teraz musiało leżeć codziennie w tych samych skarpetach żeby pasować do pokoju

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Ja bym chyba nie wróciła jak niepewne, a tu pieniądz jak rozumiem przez rok pewne gdybyś nie wracała?

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
pomyśleć że u nas w sumie całkiem niedawno ale też tak było. To od jakiegoś czasu pozwalamy sobie na długie L4 i mamy urlopy dłuższe, ale jeszcze całkiem niedawno przejście na L4 na początku ciąży było nie do pomyślenia.

Cytat:
Dziewczyny widziałyście, że u mam październikowych będą trojaczki para bliźniąt jednojajowych i jeszcze jedno ,a była to ciąża nieplanowana [COLOR="Silver"]
nie mogę Mąż chodzi i się cieszy jak mu zdjęcie pokazałam Marzyły mu się bliźniaki ale trójka to już na pewno za dużo Życzę rodzicom szybkiego dojścia do siebie

Cytat:
Side przesłodko wyglądają te skarpetusie
Wasz syn będzie miał turkusowe oczka i jasnorude włoski? Chyba nie ma innej opcji
Są dwie opcje bo żadne z nas nie jest rude:

albo jak lekarz wyjmie rude dziecko to mąż się ze mną rozwiedzie
albo lekarz powie mężowi żeby sobie przedmuchał rurkę bo mu zardzewiała
Stary 2014-02-11, 16:49   #719
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Są dwie opcje bo żadne z nas nie jest rude:

albo jak lekarz wyjmie rude dziecko to mąż się ze mną rozwiedzie
albo lekarz powie mężowi żeby sobie przedmuchał rurkę bo mu zardzewiała
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:50   #720
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny widziałyście, że u mam październikowych będą trojaczki para bliźniąt jednojajowych i jeszcze jedno ,a była to ciąża nieplanowana [COLOR="Silver"]
no coś Ty?! aż zaraz sobie tam zajrzę

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości