Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 15:51   #481
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
dzien dobry my sie chcemy pochwalic ze juz siedzimy same jeszcze same nie siadamy ale jest blisko upadek kontrolowany i jak cos chemy to delikatnie zaczynamy sie podpierac i mamy dwie dwojeczki gorne pozniej zostana obstukane lyczeczka bo sa dwie kreski biale zabkujemy poki co bezobjawowo dziekuje
super. Zawsze jak patrzę na Twoją N. to zachwycam się jej oczkami

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
kurde, w nocy I. nadrobił z jedzeniem, rano żadnych wymiotów, no to poszłam do pracy i zaczęła się jakaś masakra bo po podaniu czegokolwiek od razu zwracał właśnie mąż był u lekarza i mamy skierowanie do szpitala na nawodnienie moje biedne maleństwo
Cytat:
nie wiem. na początku zwalałam to na stres. potem był spokój, a od wczoraj jakaś masakra. zresztą jak wcześniej miał te epizody to potem brykał wesoło. a od soboty jest 'dziwny' i ma przerwy na brykanie, ale coraz krótsze. wczoraj już ewidentnie był osłabiony jak wróciłam, myślałam że się zregenerował w nocy bo rano też brykał, ale nie na długo.
poza tym I. już na oddziale w szpitalu. ja zaraz jadę do domu zjeść coś i spakować nas bo na razie zostajemy i I. jest intensywnie nawadniany

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

w żłobku babki mówiły że ostatnio jest taki wirus. i parę dziewczyn z forum też się skarżyło na problemy jelitowo-żołądkowe. gorączki nie ma, więc to nie rota a jakaś inna zaraza.
na razie jest przy nim mąż, i jedno z nas może z nim zostać na noc. ja zaraz jadę do nich.
Biedny Ignasiek

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:02   #482
deb
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
nie wiem. na początku zwalałam to na stres. potem był spokój, a od wczoraj jakaś masakra. zresztą jak wcześniej miał te epizody to potem brykał wesoło. a od soboty jest 'dziwny' i ma przerwy na brykanie, ale coraz krótsze. wczoraj już ewidentnie był osłabiony jak wróciłam, myślałam że się zregenerował w nocy bo rano też brykał, ale nie na długo.
poza tym I. już na oddziale w szpitalu. ja zaraz jadę do domu zjeść coś i spakować nas bo na razie zostajemy i I. jest intensywnie nawadniany

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

w żłobku babki mówiły że ostatnio jest taki wirus. i parę dziewczyn z forum też się skarżyło na problemy jelitowo-żołądkowe. gorączki nie ma, więc to nie rota a jakaś inna zaraza.
na razie jest przy nim mąż, i jedno z nas może z nim zostać na noc. ja zaraz jadę do nich.
Jejku biedactwo...szybkiego powrotu do zdrówka dla Ignasia!
Stary 2014-02-11, 16:03   #483
ankaaa206
Wtajemniczenie

zdrówka dla Ignasia!!!

w końcu wzięłam się za rozliczenie pita no i becikowe, ładna kasa będzie jutro muszę odwiedzić US i Zus brrr.. aż mnie trzęsie na samą myśl o tej papierologii

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:08   #484
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
super. Zawsze jak patrzę na Twoją N. to zachwycam się jej oczkami
dzieki ciekawe tylko po kim ona je ma :mysli:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:11   #485
karolina2121
siedzę i myślę

O kurde dopiero doczytałam o Ignasiu ! dużo zdrówka kochany
Stary 2014-02-11, 16:15   #486
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
wreszcie dorwalalam sie do kompa i moge Wam wrzucic nowe fotki
1. milosc od pierwszego wejrzenia
2. Ja i nianie ze Sri Lanki
3. Pierwsze raczki na trawie
4. W odpowiedzi na hustawkowy trend zaliczylismy zjezdzalnie
5. Sushi Family
6 i 7.. Siostrzana milosc kwitnie
8. W jednym kadrze z najwyzszym budynkiem swiata
9. Dubai Marina
10. Sama w wielkim miescie
cdn.

* sorry za ciagle edytowanie tekstu ale przyzwyczajenie do pl znakow plata mi psikusy na obcej klawiaturze
Ash- cudowne widoki
Stary 2014-02-11, 16:16   #487
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:

potwierdzam, wirus jest wśród nas

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kiedy inni rwa juz wlosy z glowy, ja dalej jestem wyluzowana.
jak Ty to robisz ? ja jestem panikarz i nie potrafie tego zmienic. Tyle juz przeszlam w zyciu, że sprawy zawodowe absolutnie nie powinny mnie stresowac, a jednak.. ostatnio zabrnęłam tak jak Magiusa w slepy zaułek i zdalam sobie sprawę, że 30 niebawem na karku a ja nie wiem co bym w życiu mogła robic zawodowo.Narazie wrócilam do pracy i ogarniam nowe stanowisko i codziennie sobie powtarzam że to nie jest warte żadnych emocji
Stary 2014-02-11, 16:29   #488
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Biedny Ignas duzo zdrowka dla niego!
Stary 2014-02-11, 16:32   #489
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No niestety tylko wyjdę to beczy... spróbuję przy nim siedzieć i co się obróci przekręcać go na plecy... to będzie dłuuuga noc

Kotlety chyba smakowały, ale rozwalały się więc nie wiele zjadł i był śpiący, więc tarł sobie je po całej twarzy jutro chyba znowu spróbuję z łyżeczką, bo jako "Perfekcyjna Pani domu " nie znoszę tego bałaganu i marnotrawienia jedzenia....
Karola a on zaśnie z tatą? Może jakąś jedynkę rozkładaną wstawicie do niego, do pokoju i tam go ktoś będzie usypiał? No, chyba, że uda się jakoś bez płaczu go przestawić

Aj Ty PP

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
szczerzę? jak będzie bardzo zmęczony to pobeczy, pobeczy i zaśnie ale wiadomo żal dziecka
no nie każdemu coś takiego odpowiada
no i może niektóre tylko kwękają, ale moje np. drze się jakby go ze skóry obdzierali potrafi nawet 30 minut (wczoraj niestety w samochodzie sprawdzone) i to go nie męczy, nie zasypia
a był zmęczony bo nie miał drzemki...

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2014-02-11 o 16:39
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:46   #490
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
są cienkie, ale nie prześwitują. Wiktor tylko takie cienkie nosi, tych grubych frote nie lubimy. Obciskają nam nóżki

eeee masz prawko i się boisz jeździć ? musisz się przemóc.. jak widzę ile sierot jeździ po polskich drogach to załamać się można.. na pewno nie będziesz gorsza od nich
Sama nie jestem mistrzem kierownicy i boję się jeździć po nieznanych dużych miastach, ale staram się chociaż nie utrudniać jazdy innym.
Bierz kluczyki, pakuj Nelcie i wsiadaj za kierownicę !
Czekamy w takim razie na nowy wiosenny katalog

w tym hotelu gnojków nie spotkasz
2. obowiązkowo. Ogon powinien być z nieprzemakalnego materiału, bo ciągle z niego kapie
3. codziennie rano sobie obiecuję : "jutro idę spać o 22"
niestetty nie wychodzi

super ! udanych zakupów. Szkoda,że nie wiedziałam o tej aplikacji jak jechaliśmy. Ale i bez tego mieliśmy wytrzeszcz przy kasie
Obiecujesz sobie tak samo jak ja. A pozniej ide o 24 albo 1 spac

Cytat:
Hej hej

Wczoraj kolejna próba BLW - buraki - nie pasowały księciuniowi ... zjadł może kilka kęsów...

Czy Wasze dzieci ładnie i chętnie piją z kubków kapków/niekapków/doidy cup? Mój tylko z butelki ładnie wypije. Wszystkie inne kubki mi wyrywa i rzuca nimi. Kupiłam specjalnie niekapek, bo miałam same kapki i doidy cup, ale jakiś beznadziejny, z Canpola, trzeba ssać z wielką siłą żeby cokolwiek się napić... Tak więc polećcie jakieś dobre niekapki, z których nie kapie i da się z nich pić

Lonely nie tylko Wiktor nie raczkuje, ani nie pełza... tzn Antoś pełza, ale w swoim dziwnym stylu, czyli do tyłu i dookoła własnej osi, porusza się tylko tak... już jakiś czas konikuje, ale nic z tego nie wynika
Ja ci z przyjemnoscia polece 2. Oba maja miekki ustnik. Prostszy jest z chicco. Tutqj nic nie trzeba ciagnac wystarczy gryzc ustnik i leci. U mnie na tykbDaro nauczyl sie i zaczal ciagnac i jak juz zaczal ciagnac to kubek zrobil sie niefunkcjonalny bo zasysal sie ustnik. Kupilam wiec nuk first choice. Cudo. Miekki ustnik, bardzo poreczny i pieknie przystosowany do malych raczej. Tak wiec ten polecam jako drugi jak juz na chicco nauczy sie ciagnac. A nauczy sie mimo ze nie trzeba bo Daro sie tak nauczyl.

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
dzien dobry my sie chcemy pochwalic ze juz siedzimy same jeszcze same nie siadamy ale jest blisko upadek kontrolowany i jak cos chemy to delikatnie zaczynamy sie podpierac i mamy dwie dwojeczki gorne pozniej zostana obstukane lyczeczka bo sa dwie kreski biale zabkujemy poki co bezobjawowo dziekuje
Brawa za sadanie

Moje dziecko ma chyba skok rozwojowy dzis zaczelo mowic "gaga", "gdzie" " tata"( a konkretnie usiluje i to "t" to taki dzwiek miedzy t a p), "dziad". Ciekawe jak dlugo bo jak zaczal mowic kiedys niania i baba to pozniej zapomnial na dobre 3tygodnie.
Poza tym chyba chwilowo mamy zastoj zebowy bo od kilku dni mamy tylko 2 pobudki w nocy o 1 i 4, a dzis mielismy tylko jedna o 3

Ide nadrabiac dalej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:49   #491
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrowka dla Ignasia biedactwo ;( oby nawodnili go odzyskal sily i wyzrrowial a przy rota nie musi byc goraczki niestety ehh

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:55   #492
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Tak więc polećcie jakieś dobre niekapki, z których nie kapie i da się z nich pić
Ja mam z Tommiee Tippe czy jak to się pisze i jest bardzo wytrzymały, tak dodatkowo
Mysia chyba też go ma, w ogóle dość popularny chyba na forum.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 17:01   #493
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, w nocy I. nadrobił z jedzeniem, rano żadnych wymiotów, no to poszłam do pracy i zaczęła się jakaś masakra bo po podaniu czegokolwiek od razu zwracał właśnie mąż był u lekarza i mamy skierowanie do szpitala na nawodnienie moje biedne maleństwo
Ojoj..zdrowka dla Ignasia. Mam nadzieje ze to jednak nie wirus

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzięki. zdjęcia sa takie piękne, ze chce je dokładnie wyogladac

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Nelcia spi i spi ciekawe które zabki jej dokuczają. ide robic obiad...od 2 dni chodzi za mna fasolka po bretońsku może dzisiaj sie spreze to bylaby na jutro. trzeba ruszyc tylek po fasole chyba jeszcze tak nie miałam, ze obiad dla malej wymyślam w momencie, a z naszym mam problem
przed chwila kurier inpostowy (listonosz? ) przyniosl paczke z bobovity (nr 3) poradnik, kupon "zamow probke mleka 2", zupka po 6 mies. i saszetka z kaszka.
W sumie to lepiej ze spi i sie regeneruje a nie placze caly dzien

Miala. Jeszcze napisac 2 rzeczy:
1.czy wasze dzieci jeszcze spia na spacerach. Daro juz nie. Teraz spi przed i po. Na spacerze zafascynowany wszystko oglada i gada
2. Przyszla dzis kandydatka na nianie. Dziewczyna na 2 roku studiow. Zna perfect niemiecki bo wiekszosc zycia mieszkala tam z rodzicami. Ale chxialam napisac co innego. Jeju, ta dziewczyna jest taaaaaaka sliczna. Normalnie modelka. Szczupla, wysoka, piekne dlugie wlosy do pasa, usta takie wieksze ale nie za duze. Sliczna

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 17:37   #494
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
oo tak, ja bym juz dawno emigrowała, gdyby tylko maż chciał. ale on jest patriota i do tego lokalnym wiec jestem skazana na sląsk dożywotnio :mdleje; Nie to, zeby bylo mi tu źle, ale żebym byla w raju to tez nie powiem
oj jak ja cie rozumiem szkoda, ze z mezem sie nie zgralas w tej kwestii.
Cytat:

czyli jakis wirus to moze jednak byc. lepsze to niz gdybac na temat stresu itp. oby w szpitalu szybko cos zaradzili
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 17:39   #495
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ojoj..zdrowka dla Ignasia. Mam nadzieje ze to jednak nie wirus

W sumie to lepiej ze spi i sie regeneruje a nie placze caly dzien

1.czy wasze dzieci jeszcze spia na spacerach. Daro juz nie. Teraz spi przed i po. Na spacerze zafascynowany wszystko oglada i gada
2. Przyszla dzis kandydatka na nianie. Dziewczyna na 2 roku studiow. Zna perfect niemiecki bo wiekszosc zycia mieszkala tam z rodzicami. Ale chxialam napisac co innego. Jeju, ta dziewczyna jest taaaaaaka sliczna. Normalnie modelka. Szczupla, wysoka, piekne dlugie wlosy do pasa, usta takie wieksze ale nie za duze. Sliczna

brawa dla Dara, zdolniacha!!!

A co do dziewczyny, to uważaj, bo moze mąż się skusi Ewentualnie trójkąt! Ja bym tam zatrudniła Choć nie wiem czy do końca dziewczyna wie jak sie zajmowac brzdącem, chyba, że ona jest tylko od bawienia się jakj Ty jestes wdomu ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 17:53   #496
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
jak Ty to robisz ? ja jestem panikarz i nie potrafie tego zmienic. Tyle juz przeszlam w zyciu, że sprawy zawodowe absolutnie nie powinny mnie stresowac, a jednak.. ostatnio zabrnęłam tak jak Magiusa w slepy zaułek i zdalam sobie sprawę, że 30 niebawem na karku a ja nie wiem co bym w życiu mogła robic zawodowo.Narazie wrócilam do pracy i ogarniam nowe stanowisko i codziennie sobie powtarzam że to nie jest warte żadnych emocji
a nie wiem nawet. w sumie tak po prostu doszlam do wniosku, ze sa wieksze tragedie... w ogole to, co sie dzieje w pracy, to zadna tragedia, bo to taki nieodlaczny element calej "zabawy" i mnie to wlasnie czasami wrecz bawi. tak juz musi byc... troche dramatyzmu... jak w filmie

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Karola a on zaśnie z tatą? Może jakąś jedynkę rozkładaną wstawicie do niego, do pokoju i tam go ktoś będzie usypiał? No, chyba, że uda się jakoś bez płaczu go przestawić

Aj Ty PP

no i może niektóre tylko kwękają, ale moje np. drze się jakby go ze skóry obdzierali potrafi nawet 30 minut (wczoraj niestety w samochodzie sprawdzone) i to go nie męczy, nie zasypia
wlasnie, moze w razie wu bedziecie probowali Antka z tatusiem usypiac?
co do drugiego, u Florka to samo... dlatego sie z nim bujam ale osiagnelam to co chcialam (odkladanie do lozeczka w dzien i wieczorem) bez placzu, wiec nie narzekam

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

1. moj spi ale dlatego, ze mu wtedy wypada druga drzemka. tak nam czasowo pasuje...
2. uwazaj na meza chociaz ja jestem zdania, ze jak cos ma byc to bedzie. jak chlop jest glupi i poleci, to niech leci i nie wraca
Stary 2014-02-11, 18:13   #497
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli, aa masz z tym niejedzeniem Neli za swoje nie ukrywam, ze zyczylam ci chociaz paru takich dni po opisie jak podawac dziecku jedzenie z lyzeczki jak bym sie tego trzymala, to mlody by pewnie do niedawna byl na cycku wylacznie, czyli w sumie przeszlibysmy na butle przez jego kupy, bo dopiero ostatnio zalapal, ze buzie trza otwierac.

diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 18:39   #498
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam z Tommiee Tippe czy jak to się pisze i jest bardzo wytrzymały, tak dodatkowo
Zgadz się mam, ale młody już od dawna pije tylko a takiego co kapie z ikei mamy za 5 czy 6 zł

moje dziecko odmówiło butli w dzien
o 8 je kanapke z masłem
o 10 owocki z amarantusem
o 13 obiadek
o 16 kaszka + owoc
i dopiero o 19, 23.30 i 4 flachy

wszystko spoko ale je mi co 3h po 150 to troche mało:/

od czwartku duuuużo dzieciowego na promocji w tesco

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Pisałam do Hump, Ignaś po kroplówce odżył i zasypia

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Ash fotki super Sofijka przesłodka, a sama w wielkim mieście ...ach

A jeszcze pytanie jak Wasze dzieci zasypiają? Bo Antoś w naszym łóżku przy moim boku, sam w łóżeczku wariuje, nie może zasnąć, nawet jak siedzę obok to tak słodko obserwuje mnie przez kraty i wyciąga do mnie rączki, że serce mi mięknie i biorę go do łóżka przy mnie szybko zasypia, a potem najczęściej odkładam go do łóżeczka... tylko jak go nauczyć zasypiania w łóżeczku?
ja mojego usypiam kładąc się z nim, jak zaśnie to do łóżeczka, w łożeczku też by sam pewnie zasnął ale trwałoby to 10 razu dłużej, nie wiem mnie to nie przeszkadza w ogóle lubię się z nim położyć, więc czemu tego oduczać?zaśnie też jak pobujam na rękach chwilkę, w nocy jak się obudzi to smok i zasypia więc nie muszę go do łóżka brać
Stary 2014-02-11, 18:50   #499
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
też go mam ale narazie mój pije z takie co ma ustnik z tworzywa jak smoczek ale on mega cieknie ale za tydzień przejdziemy na TT

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
wreszcie dorwalalam sie do kompa i moge Wam wrzucic nowe fotki
1. milosc od pierwszego wejrzenia
2. Ja i nianie ze Sri Lanki
3. Pierwsze raczki na trawie
4. W odpowiedzi na hustawkowy trend zaliczylismy zjezdzalnie
5. Sushi Family
6 i 7.. Siostrzana milosc kwitnie
8. W jednym kadrze z najwyzszym budynkiem swiata
9. Dubai Marina
10. Sama w wielkim miescie
cdn.

* sorry za ciagle edytowanie tekstu ale przyzwyczajenie do pl znakow plata mi psikusy na obcej klawiaturze
ale super widać że małej sie podoba.
Stary 2014-02-11, 19:00   #500
esskapada
Zadomowienie

salviae nie wiem czy czytasz? ale jak sie czujesz? wszystko juz dobrze ?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:11   #501
Mysia mysz
Zakorzenienie

Mam więcej wieści o Ignasiu, nie jest to rota bo nie ma gorączki, jutro mają mieć badania i będzie więcej wiadomo a także kiedy wyjdą
Stary 2014-02-11, 19:13   #502
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ash fotki super Sofijka przesłodka, a sama w wielkim mieście ...ach

A jeszcze pytanie jak Wasze dzieci zasypiają? Bo Antoś w naszym łóżku przy moim boku, sam w łóżeczku wariuje, nie może zasnąć, nawet jak siedzę obok to tak słodko obserwuje mnie przez kraty i wyciąga do mnie rączki, że serce mi mięknie i biorę go do łóżka przy mnie szybko zasypia, a potem najczęściej odkładam go do łóżeczka... tylko jak go nauczyć zasypiania w łóżeczku?
Moj sam w lozeczku zasypua wlacAm karuzele swiatelko zawieszam szmatke i wychodze nieraz ma zly dzien na zasypianie to jak poplakuje przytulam i zbowu odkladam ale ob jyz od 5 mc prawie sam zasypia jakis tak bez problemu nam to przyszlo

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:24   #503
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Ignas nie daj się chorobie!
ciekawe czy inne dzieci ze zlobka tez będą chorowaly.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:29   #504
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
my tez tylko takie cienkie, ale nie lubie jak przeswituja skoro sa ok to dokonałam fajnego zakupu hehe.

dokładnie, mam prawko, ale nie jezdze. już nawet tz wykupil mi godziny z instruktorem i było ok ale mam problem żeby po prostu wsiasc do samochodu i odjechać :P a jeszcze teraz takie długie auto!

Nelcia od rana ma zly dzień - albo wstala lewa noga albo znow zabkujemy. marudzi, jeczy, poplakuje, znow ciagle spi. i to jedzenie! wykoncze się już nawet o kaszke musiałam blagac. wlasnie gotuje kilka warzyw i zrobie jej papke, może dziasla tego potrzebują. w drugim garnku makaron jakby się jej zachciało blw. aaa, nie wierze, ze to robie! zawsze powtarzałam, ze jak dziecko nie chce to nie je i już.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

jasne, ale jeśli to inicjatywa dzieci to niech bawia się i nasladuja dorosłych. gorzej jak dorośli podpowiadają im takie zabawy ja się nie bawiłam w randke w ciemno i kolo fortuny prowadziłam osiedlowa bibliotekę i mama klela, ze polowa książek poszla w swiat

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

cudne zdjęcia, piękne wspomnienia. az zal, ze takie male i nie mogę pozachwycać się każdym szczegolem po raz kolejny napisze, ze baaardzo Wam tej wyprawy zazdroszczę. jak w młodej zaszczepicie tego podróżniczego bakcyla to huh - będzie miała rewelacyjne zycie

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

ciekawe jakie pseudo ona wymyśli dla dziadka hehe.

u nas podobnie, albo pada od razu, albo kombinuje, ale staram się wyjść z pokoju i ja zostawić, bo tak najszybciej odplywa. jak slysze, ze szarpie karuzele i baaardzo dziczy to wkraczam do akcji, klade, przykrywam, podaje pieluszke, aaa i już :P

sto lat Matylda! jesteście razem już 18 miesięcy

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

obdzwonilas już cala rodzine?

jest gdzies w necie kalkulator ile tygodni ma dziecko? może jakiś suwak?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

slodki. u nas mamy nie to najlepszy pretekst żeby jeszcze trochę popsocic moje komunikaty sa zle odbierane, chyba mamy jakies zakłócenia na linii
a jak latałam jak szalona jest ząbek jest ząbek, telefon do mamy, łyżeczka w rękę, stuka....jak nic stukaaa. czuję...jest!

co do odliczania tygodni tez poszukiwałam, aż w końcu w terinarzu sobie co poniedziałek popisałam dodając kolejny tydzień

Cytat:
beidny kochany tzrymajcie sie, obyście szybko wyszli i nei męczyli sie tam

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Zgadz się mam, ale młody już od dawna pije tylko a takiego co kapie z ikei mamy za 5 czy 6 zł

moje dziecko odmówiło butli w dzien
o 8 je kanapke z masłem
o 10 owocki z amarantusem
o 13 obiadek
o 16 kaszka + owoc
i dopiero o 19, 23.30 i 4 flachy

wszystko spoko ale je mi co 3h po 150 to troche mało:/

od czwartku duuuużo dzieciowego na promocji w tesco

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

ja mojego usypiam kładąc się z nim, jak zaśnie to do łóżeczka, w łożeczku też by sam pewnie zasnął ale trwałoby to 10 razu dłużej, nie wiem mnie to nie przeszkadza w ogóle lubię się z nim położyć, więc czemu tego oduczać?zaśnie też jak pobujam na rękach chwilkę, w nocy jak się obudzi to smok i zasypia więc nie muszę go do łóżka brać
A co tam w promocji? nic nei ma z info na stronie ;/
Stary 2014-02-11, 19:41   #505
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny, może coś doradzicie. Kuzynka ma troszkę starszego bączka (luty) i poszukuje spacerówkę. Oto jej wytyczne:
Wózek musi:
- być lekki, rodzice będą go wnosić do siebie na 2gie piętro, więc takie większe, z pompowanymi kołami odpadają, np ten x-lander miał 6 kg, (już nie produkują)
- rozkładać się na płasko, lub prawie na płasko, bo młoda lubi spać w wózku i myślę, że w lecie nadal będzie,
- mieć podnóżek, bo to wydłuża powierzchnię do ewentualnego spania,
- mieć barierkę.
- mieć dość duży daszek, najlepiej jeszcze zaginany, żeby słońce w oczy mniej świeciło,
- mieć podwójne kółka, bo jak próbowałam z pojedynczymi, to moim zdaniem przy piankowych robi to trochę różnicy,
- mieć znośną cenę

Czy któraś miałaby jakiś typ dla niej? Ja w wózkach jestem jeszcze zielona.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:04   #506
cloche
Zakorzenienie

dziewczyny, ja mam w podpisie link do tygodniowego suwaczka

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

xal, ale co maja dac podwojme kolka? ja wlasnie koniecznie chce pojedyncze. lepsze troche wieksze pojedyncze niz dwa male wypi.erdki wydaje mi sie zawsze to lepiej zainwestowac dodatkowa wage w srednice kola a nie w ich ilosc. tak se mysle... nie? moze zalezy od modelu, bo np. peg perego si completo ma pojedyncze, a prowaszi sie super. 7kg ma... i nie wiem ile konkretnie chca wydac, ale kryteria procz tych kolek (ale to bym na ich miejscu przemyslala) spelnia
Stary 2014-02-11, 20:08   #507
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
są cienkie, ale nie prześwitują. Wiktor tylko takie cienkie nosi, tych grubych frote nie lubimy. Obciskają nam nóżki

eeee masz prawko i się boisz jeździć ? musisz się przemóc.. jak widzę ile sierot jeździ po polskich drogach to załamać się można.. na pewno nie będziesz gorsza od nich
Sama nie jestem mistrzem kierownicy i boję się jeździć po nieznanych dużych miastach, ale staram się chociaż nie utrudniać jazdy innym.
Bierz kluczyki, pakuj Nelcie i wsiadaj za kierownicę !
Czekamy w takim razie na nowy wiosenny katalog

w tym hotelu gnojków nie spotkasz
2. obowiązkowo. Ogon powinien być z nieprzemakalnego materiału, bo ciągle z niego kapie
3. codziennie rano sobie obiecuję : "jutro idę spać o 22"
niestetty nie wychodzi

super ! udanych zakupów. Szkoda,że nie wiedziałam o tej aplikacji jak jechaliśmy. Ale i bez tego mieliśmy wytrzeszcz przy kasie

Heh u nas nie było tak źle jednak a zakupy udane

Cytat:
A będziesz jechać przez Niwkę? Bo jeśli tak, to może byś mi coś kupiła i podrzuciła w wysyłki nie chcę się bawić.

Kurczę szkoda że wcześniej tego posta nie zobaczyłam. Nie byłoby najmniejszego problemu. Pisałam na czacie ale Cię nie było.
Przynajmniej miałabyś powód żeby mnie w końcu odwiedzić

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
fajowskie i praktyczne, ułatwiające życie
Co masz na liście ?
zainspiruj mnie

pogrubione: ja bym pozatrzymywała , zdjeła im gacie, zlała i puściła z gołymi dupskami tych co nie umieją jeździć, a sie za to biorą

jak nam teraz mamuśkom mało trzeba cisza w domu, kawka i czysto domu i juz jesteśmy szczęśliwe

My dzisiaj na 13:00 na tą reha, co Wam kiedyś pisałam,ze ciągnie się juz i mamy zmieniane dolegliwości , nie podnoszenie główki, nei podnoszenie się na ramionach, teraz nei raczkowanie, chociaż raczkujemy do tyłu, może jeszcze nie tak jak powinno być ale juz się przemieszcza no ale pójdziemy pójdziemy, jestem ciekawa, może Młodemu się spodoba

Na liście po pierwsze oczywiście szczur
Pojemnik na zabawki, śliniaki-ubranka, szklanki jakieś, deska do krojenia bardzo fajna elastyczna, poduszki, pokrowiec na piloty, kwiatek. Miało być jeszcze krzesełko antylopa dla moich rodziców ale jakoś mnie nie przekonało. W sumie by wyszło ok 100zl z akcesoriami. Wolę kupić jakieś lepsze używane na tablicy bo z moim polly cieżko latać po schodach.

Cytat:
Hej hej

Wczoraj kolejna próba BLW - buraki - nie pasowały księciuniowi ... zjadł może kilka kęsów...

Czy Wasze dzieci ładnie i chętnie piją z kubków kapków/niekapków/doidy cup? Mój tylko z butelki ładnie wypije. Wszystkie inne kubki mi wyrywa i rzuca nimi. Kupiłam specjalnie niekapek, bo miałam same kapki i doidy cup, ale jakiś beznadziejny, z Canpola, trzeba ssać z wielką siłą żeby cokolwiek się napić... Tak więc polećcie jakieś dobre niekapki, z których nie kapie i da się z nich pić

Lonely nie tylko Wiktor nie raczkuje, ani nie pełza... tzn Antoś pełza, ale w swoim dziwnym stylu, czyli do tyłu i dookoła własnej osi, porusza się tylko tak... już jakiś czas konikuje, ale nic z tego nie wynika

Bart ładnie pije z aventu. Mieliśmy TT ale niezbyt mu pasował.
Moj dziecię jest anty-butelkowe więc jedyna opcja picia nie-cycowego to właśnie niekapek.

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
u nas ortopedzi dmuchają na zimne , a nóż-widelec gdzieś sie w pierwszym roku życia stawy biodroe popsują
my mamy juz 3cią kontrolę, pomimo,iż na pierwszej powiedział,ze jest idealnie, idziemy na reha bo Mały nie raczkuje, chociaż do tyłu raczkuje, nic mnei tu już nie zdziwi

Co do gadania, to mój od kiedy skończył 3 miesiące, to po swojemu coś ciągle nadaje, ja nie wiemc o ja kiedyś bedę miała w domu jak zostanie taką gadułą teraz gada: ajaaaa, mama, tata, baba, apa, nie nie nie, i tak takich pochodnych dużo jak mu się uda, miał bardzo zaawansowane "guganie"

też mnei nachodzą w takich chwilach takie myśli aby mi kiedyś wynagrodził to poświęcenie kariery zawodowej

Uwaga przebija nam się 1wszy ząbek czuć pod palcami juz i test z łyżeczki pozytywny i to ja znalazłam, więc suknia bedzie jak sie patrzy

Gratulujemy
Ja też muszę coś w kierunku kiecy zrobić bo TŻ chyba zapomniał

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-02-11, 20:08   #508
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
a ja myślę, że u kazdego dziecka inaczej i nie do końca o cierpliwość chodzi
Helena kiedyś też ładnie w łóżeczku zasypiała, kręciła się, robiła koniki, uspokajałam ją i zasypiała w ciągu 20 minut sama! Teraz nie ma na to szans.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

za pierwszy ząbek!
Ja czekam na 5 sukienek

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

za 9 miesięcy!

5
Toż to cała garderoba

Cytat:
mnie sie wasz bardziej podoba a najbardziej od szprotki ale już ich nie ma

U nas 3 kontrole, ostatnia po 6m.

Brawa!

no jeslie Wasze spacery to tylko drzemki no to spoko :p ale jakby miał nie spac to bez sensu na leżąco

)

Zgadzam sie z Clo w tym temacie

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Tak, Bart na spacerach tylko śpi

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-02-11, 20:09   #509
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
co do drugiego, u Florka to samo... dlatego sie z nim bujam ale osiagnelam to co chcialam (odkladanie do lozeczka w dzien i wieczorem) bez placzu, wiec nie narzekam
u nas to jak zawieje, teraz bolą dziąsełka, więc odpuszczam mu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:19   #510
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

Aj Ty PP

Wspolczuje. My tutaj Prawie codziennie jezdzimy autem i jest tragedia. Pierwsze 5-10min w miare ale jak dluzszy dystans to zaczyna sie rozpacz. Przezywam taki okropny stres sluchajac placzu swojego dziecka., ze tym bardziej wiem, ze ani Sofii ani sobie nie chce fundowac takich atrakcji kiedy nie jest to kwestia jej bezpieczenstwa czyli np.w aucie.

Motyl zdecydowanie na plus dla Emiratow. Ten kraj spi na pieniadzach, czy tam ropie jak zwal, tak zwal.

Agnes specjalnie dla Ciebie walnw elaborat dot.moich obserwacji i przemyslen wakacyjnych. Choc pewnie Ty moglabys mi duzo wiecej powiedziec na temat tego kraju

Dziewczyny jestem straszna matka i zadrapalam dzis Sofie do krwi
Przy przebieraniu jej na lozku tak mi sie wiercila, ze chcac ja szybko zlapac zanim zleci z lozka, zdarlam jej paznokciem skorke na policzku biedna moja dziecinka a ze ma katar na potege (ktory tez sprawia, ze chce mi sie wyc do ksiezyca bo jest sto razy gorszy niz ten z ktorym bujalismy sie przez 2 tyg w styczniu). To ciagle uraza sobie te ranke glutami dobrze, ze mamy ze soba galaretke aloe. Moze szybko sie zagoi.

Ignasiu biedactwo, mysle o Tobie i Twoich rodzicach caly czas. Nie dajcie sie wirusowi czy co to jest i szybko wracajcie do domku
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości