|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
a sama ich nie ruszaj lepiej. Ja mam akurat to szczęście że mają same się rozpuścić
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Małe pytanko... jak położna bada rozwarcie to na skurczu czy między skurczami?
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
same Ci wypadną i nic se tam nie wyciągaj bo sie poprujesz ![]() mi powiedziano, że szwy odpadną nawet do 4 tyg po porodzie więc luz... jestem 14 dni po i jeszcze nic mi nie wypadło- cerowanie nadal takie samo. Ta kuleczka to może jakas krostka lub obtarcie popłucz tantum rosa
|
|
|
#366 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Z całej siły trzymam!! Cytat:
Mój czasem długo jest aktywny,ale częściej przesypia prawie całe dnie. Zabawek jeszcze nie dałam,bo u nas nie widzę potrzeby jeszcze. Jedynie książeczkę z biało-czarnymi obrazkami pokazuję mu z dwa razy dziennie.
|
|
#367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zadzwoniłam do swojej położnej bo na wizycie domowej powiedziała, że w razie jakichkolwiek pytań mam do niej dzwonić i wyszło z rozmowy, że mam rozpuszczalne i one kruszeją (dlatego na wkładce przywitałam 3 cm kawałek nitki) ale z racji mojego telefonu, jutro nas odwiedzi i mnie obejrzy ta kuleczka wychodzi z tego łączenia szwu i już sobie wkręciłam, że mi jakieś "dzikie mięso" tworzy wiem, jestem panikarą, ale to był mój pierwszy pobyt w szpitalu, pierwsza rana, pierwsze szwy i .. chyba Zosia jest za mało absorbująca, że rozmyślam o swojej "zacerowanej" :P
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
mojemu synowi rośnie druga broda
chyba pulpecieje
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku porodu zazwyczaj między skurczami, już jak rozwarcie postępuje to bada też w czasie skurczu by zabaczyć czy główka dobrze podchodzi.
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
sorry ale nie mogłam inaczej![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Kacper ma jutro 3 tyg i tydzień temu włożyłam go pierwszy raz,chyba z 5 minut był w nim i wczoraj 10 minut.
|
|
#373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a znacie jakiś sklep stacjonarny ze stanikami w Warszawie? Pomierzyłam się wg alles i wychodzi mi 75J, mają tylko jeden model w tym rozmiarze i widzę że to kształt który mi zwykle nie leżał. Może ja źle mierzę? Mam teraz na sobie 75G stare i pod biustem nawet ciaśniej by mogło być, ale nie wiem czy to nie przez możliwe rozciągnięcie, miseczka zdecydowanie za mała, ale żeby do J skoczyła? Gdzie ja taki namiot kupię? Wiem że w Piasecznie jest sklep z dziwnymi rozmiarami, ale nie wiem czy do karmienia też mają, no i tam sama nie dojadę w sensownym czasie, a malucha takiego do centrum handlowego nie zabiorę przecież.
|
|
|
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
huśtawkowałam od 3 tyg, ale tak na chwilę by się ubrać i zjeść.
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero podczas partych grzebali w trakcie skurczu. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- lnw Ja bardzo lubię Dopasowaną na Waszyngtona (jest tez na Koszykowej, ale kiepska). Tylko tyle, ze tam ze stanikami do karmienia jest kompletna posucha Podobno w Li Pairie przerabiają za darmo każdy stanik na stanik do karmienia, ale nie sprawdzałam czy to prawda.
|
|
#376 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#377 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#378 | ||
|
Raczkowanie
|
wieczór....
![]() za chwilę kąpanie a mam nadzieję potem spanie ![]() pół dnia spędziłam dziś u mechanika a drugie pół wracając od niego w korku, jestem wykończona, niewyspanie z mała to przy tym relaks a moja mama mówi do mnie że Misia dziś długo i ładnie spała, obudziła się na karmienie i dalej w kimonko ![]() czemu akurat dziś gdy byłam poza domem? ![]() Cytat:
(już??????) i jeszcze nie wkładałam jej, po pierwsze jakoś mam wrażenie że ten leżak wymusza na niej dziwną wygięta pozycje, po drugie nie ma takiej potrzeby bo Ona dużo śpi, a jeśli nie to nawet przyjemnością jest dla mnie jej ponoszenie ![]() Cytat:
to nie jest dziwny rozmiar dziwni są producenci że jeszcze nie zauwazyli ze kobiety sa różne i nie noszą tylko 75b Z tego co wiem to "uświadomionych" sklepów w stolicy dostatek poszukaj tu:http://stanikowamapa.prv.pl/ ja mimo wszystko zachęcam Cię do zakupów przez internet, na ebay brytyjskim albo brastopie kupisz stanik za połowę albo i mniej tego co w polskim sklepie. Kuapouszka Jaszcurka 3maj się dzielnie ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Oczywiście kciuki za małego Juleczka ![]() a tu jeszcze odnośnie biustonoszy: http://jastin.pl/karmniki.html Przerobienie na karmnik kosztuje 35zł potem mogą ponoć przywrócić do stanu pierwotnego. Nie korzystałam bo sama sobie przerabiałam staniki wg instrukcji: http://stanikomania.blox.pl/2009/01/...e-karmnik.html (ja używałam specjalnego zapięcie zamiast chaczyka od ramiączek) ale jeśli ktoś nie ma czasu to może akurat ![]() Dziś znowu wróciła do mnie jakaś nostalgia ciążowa.. jechałam autem, w radio piosenka któa bardzo z ciążą mi się kojarzy i jeszcze jechałam w kierunku gabinetu mojego lekarza.. szok, przeciez to było wczoraj a jutro Misia skończy miesiąc
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-02-11 o 18:52 |
||
|
|
|
#379 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam termin 4 dni przed Tobą i mi doktor liczy już 39 t.c. także spokojnie jesteś donoszona. I chyba jednak ostatnia urodzę, bo u mnie też zero zmian, a nawet apetyt mam, energię i rewelacyjnie się wysypiam Chyba jutro na lumpy skoczę
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
Mój syn szalał dziś od 6 do 9, pk kąpieli porannej i cucu usnal. I już calyndzien był grzeczny, zrobiłam 3 prania, poprasowalam , pomyłam podłogi, ugotowalam obiad. Mąż przyszedł przyjął stery a ja byłam na zakupach. Kupiłam synowi jeansy na szelkach , sobie dwie bluzki i mężowi dwie
i te dwie godziny mnie strasznie zmeczyly ...http://allegro.pl/fisher-price-lezac...940223061.html |
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Jezu Alek sie darł od prawie 3 godzin
, leb mi chcialo roz......ac z nerwow i bezradnosci , masakra . Ja juz nie wiem co mu jest. Tak sie biedny zanosil, ze mialam ochote plakac razem z nim. Odstawiam mu w pierony te wszystkie leki, bo wcale nie pomagaja, a mam wrazenie, ze wrecz szkodza. Usnal mi teraz na kolanach, tak strasznie mi go szkoda
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowaliście chusty? Nosisz dużo na brzuchu? U nas to bardzo pomaga.
|
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
AgatkaL- jeszcze raz GRATULACJE !!!
![]() upadly_aniol00- super ,że wyniki są dobre . Czyli na pewno masz jeszcze osłabienie po porodzie. Minie szybko na bank . No i rośnie ci maluszek.... ![]() senira666- mam nadzieję,że z dnia na dzień będzie u was coraz lepiej. W domku zawsze spokojniej i szybko się oswoicie i ogarniecie ze wszystkim Kuapouszka- perfuzja- za koleżankę i jej synka forester- żeby zielone kupki minęły jak najszybciej. jaszczurka-może wypuszczą cię jeszcze jak wszystko jest w porządku.Jakoś nie widzę sensu trzymania cię 10 dni od tak. Akkma- mimo fałszywego alarmu. A ja już myślałam ,że rodzisz ![]() nattalli- mam nadzieję,że z dnia na dzień będzie u was coraz lepiej. W końcu malutka jest jeszcze malutka Wszystko się ureguluje Witam się i ja. Wróciliśmy do domu przed 18. Mąż zrobił mi relaksującą kąpiel i tak się rozmarzyłam. Dzisiaj mały rusza się bardzo mało, jednak nie wariuję. Chciałam z akupunktury iść na ktg, ale stwierdziłam,że bez paniki rusza się ale mniej. W wannie za to brzuch mi potańczył i teraz znowu jest spokojniej. Może to znak ,że poród niedługo ?? Was nadrobiłam i teraz już dogotowuje kapuśniak na jutro
|
#384 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i biedna ty
|
|
#385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
Zrobili mi w szpitalu KTG, coś im nie pasowało, bo ruchy były na słabe
Poleżałam tam jeszcze z pół godz, mała się obudziła. Zrobili usg - mała waży już 3900 . Ogólnie wszystko jest w porządku, to coś co ze mnie wycieka to po prostu wydzielina z tym, że z krwią. Jeżeli nic się nie zadzieje to w pon na wywołanie .W szpitalu ogólnie wszyscy byli bardzo mili, oprócz szanownego pana ordynatora . Jak mnie badał to zapytał o imię i stwierdził, że mu się nie podoba ;/ Później pytał mnie o studia, powiedziałam mu, że kończę geologię to zaczął mnie przepytywać z geologicznych zagadnień Powiedziałam mu, że to nie moja dziedzina to stwierdził, że jestem taka sama jak jego rezydenci ;/ No je*nięty na maxa Na szczęście drugi lekarz na którego trafiłam i wszystkie położne do rany przyłóż. Poleżałam sobie chwilę na porodówce - sympatycznie tam. Wszystkie sale są osobne i wyremontowane ![]() Mam nadzieję, że na pana ordynatora już nie trafię. Najbardziej traumatyczne było dla mnie dzisiaj to, że badał mnie facet! ![]() Dzięki dziewczyny za banany Ale to chyba nie jest ulubiony owoc mojej córki ![]() aaa.. no i ponoć mam idealną budowę do rodzenia Zobaczymy!
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-02-11 o 20:06 |
|
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
Le La- bardzo współczuję tego jak się męczycie oboje, Alek z bólu a ty z bezradności. Mam nadzieję,że szybko znajdziecie co mu dolega
|
#388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poród sn czy cc![]() jeżeli nie banan to w którym szpitalu byłaś,na Kamieńskiego? Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-02-11 o 20:09 |
|
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam na Kamieńskiego
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

Nie chciałabym zarwać nocy przez zabawki na wózku, wolę je zdjąć na razie jeśli miałby nadmiernie pobudzać, tylko jak to poznać? 
i wyszło z rozmowy, że mam rozpuszczalne i one kruszeją (dlatego na wkładce przywitałam 3 cm kawałek nitki)

sorry ale nie mogłam inaczej

Wiem że w Piasecznie jest sklep z dziwnymi rozmiarami, ale nie wiem czy do karmienia też mają, no i tam sama nie dojadę w sensownym czasie, a malucha takiego do centrum handlowego nie zabiorę przecież.

(już??????) i jeszcze nie wkładałam jej, po pierwsze jakoś mam wrażenie że ten leżak wymusza na niej dziwną wygięta pozycje, po drugie nie ma takiej potrzeby bo Ona dużo śpi, a jeśli nie to nawet przyjemnością jest dla mnie jej ponoszenie 

, leb mi chcialo roz......ac z nerwow i bezradnosci , masakra
. Ogólnie wszystko jest w porządku, to coś co ze mnie wycieka to po prostu wydzielina
. Jak mnie badał to zapytał o imię i stwierdził, że mu się nie podoba ;/ Później pytał mnie o studia, powiedziałam mu, że kończę geologię to zaczął mnie przepytywać z geologicznych zagadnień