Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 19:23   #4051
KasiaK_080290
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Opium super się prezentują te kolczyki

ana
buty Pilpol są super! mega polecam
TŻ ma już chyba 4 parę od nich, bo chodzi na co dzień do pracy w półbutach więc przerobił ich już trochę, na pewno kupimy też na ślub
obecnie wykańcza te: http://www.eobuwie.com.pl/product-po...L-1238-C1.html
gdzie w Warszawie można je dostać, bo my zawsze w rodzinnym mieście w sklepach "no name" je znajdowaliśmy

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2014-02-11 o 19:28
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:30   #4052
ana909
Erudycja

http://wolewygodniej.pl/torun/ld.php...&sW=5367&seO=6

te wpadly nam w oko, zdjecia w ogole nie oddają ich uroku
nooo wlasnie u mnie w miescie pod wawą w sklepie no name
Stary 2014-02-11, 19:39   #4053
KasiaK_080290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
http://wolewygodniej.pl/torun/ld.php...&sW=5367&seO=6

te wpadly nam w oko, zdjecia w ogole nie oddają ich uroku
nooo wlasnie u mnie w miescie pod wawą w sklepie no name
na tej stronie jest dużo ich modeli: http://www.eobuwie.com.pl/pol_m_Pilp...FZDKtAodi1AACg

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:05   #4054
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
ewaden Kolorystka - chyba coś z gamy brzoskiwni, koralu i różu - takie kolory jak ma piwonia koralowa.
Co do animatora zabaw dziecięcych - orientowałam się w cenach w Krakowie - ok. 150-300zł za godzinę zabaw z grupką dzieci. Z kolei nie wiem, czy macie zespół, czy wodzireja - niektórzy organizują też zabawy także i dla dzieci (z chustą Klanzy) i nie doliczają do tego dodatkowych kosztów. Fajnie, jesli myślisz o zapewnieniu rozrywki dla dzieci; niestety trzeba uważać z niektórymi animatorami dziecięcymi, bo robi się z tego kinderbal i Wy jako Para Młoda będziecie na dalekim planie...
u mnie taka sama w sumie kolorystyka, a piwonie będą grały pierwsze skrzypce
Co do animatora- chyba jednak odpuszczę. W sumie to na żadnym weselu na jakim byłam do tej pory, takiej osoby nie było, a dzieciaki się nie nudziły Będą balony, bańki mydlane, hula-hop, kolorowanki, jest park- będą miały zajęcie i będą miały się gdzie wyhasać

swiat_katarzyny, piękny makijaż i piękne oczyska

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Zamówiliśmy obrączki - pozwolicie, że sama sobie poklaszcze
super! ja, gdy kupiliśmy mężowi obrączką, to klaskałam u jubilera jak pięknie wytresowana foczka masakra, czasem nie wiem jak ten odruch powstrzymać

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Drogie PM 2014, będąc PM2015 mam do Was pytanie związane z umową o salę weselną. Czy przy podpisaniu umowy mieliście ceny brutto czy netto??

I czy dostaliście fakturę na wpłaconą zaliczkę, czy bierzecie wszystko bez faktury??
ja mam faktury na wpłacone zaliczki, i wszystko było podawane/ ustalane w cenach brutto

Cytat:
Napisane przez Peyton22 Pokaż wiadomość
a ja zaczelam sie zastanawiac... sporo gosci bedzie przyjezdnych i bedzie nocowac w miejscu gdzie bedzie wesele, poprawiny normalnie beda, ale zastanawiam sie czy powinnam tez gosciom zapewnic sniadanie ? jesli tak to w jakiej formie? jeden wstanie dopiero na poprawiny, a jakies ciotki pewnie od 8 rano beda na nogach, z drugiej strony wykosztowujemy sie na to weselicho, poprawiny, noclegi, wiec sniadanie kazdy moglby zjesc we wlasnym zakresie, jesli jednak wypada to wypada... jak to widzicie ?
U mnie Ci co mają zamówione noclegi w hotelu (część gości porozrzucana jest po rodzinie, część śpi u siebie w domach, bo są lokalni) mają śniadanie w cenie pokoju. Tak jest chyba bardziej "elegancko" i kulturalnie, i tego samego bym oczekiwała jadąc do kogoś na wesele. Poza tym nie chcę mamie rano jakiegoś spędu zrobić w hacjendzie Tym bardziej, że my rano w niedzielę wylatujemy w podróż poślubną i nie miałabym jak jej nawet pomóc

anannke, super! tą szybę z rozpiską stołów wrzuciłaś

Opiumalfa, piękne kolczyki! jak są ciężkie, ale masz coś na zmiane, to wg mnie no problemo moja jedyna wątpliwość, taka mała , to zestawienie sukienki z kolczykami - czy to złoto z kolczyków nie będzie się odstawać za bardzo od ozdoby w pasie w sukni ? czy ona jest bardzo srebrna? ja znam tą suknie jedynie ze zdjęć ( swoją drogą ona była jednym z moich typów na początku ) więc trudno mi ocenić
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:10   #4055
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetsunday Pokaż wiadomość
Anesthesia jestem za Anią

coffee lover

myha618 gratulacje

missmalezji gratulacje pozdawanych egzaminów
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Enzunio chociaż stanik masz z głowy No i brawa za resztę załatwionych spraw

Wypowiedziałam się o tych jednych konkretnych, nie wiem jak reszta. Ja bym zwróciła uwagę na gramaturę- w opisie było wyraźnie napisane że okładka ma 120g a papier wewnątrz 80 czy 90g, moja koleżanka się na tym nie zna i niestety jest tego efekt. Skoro gramaturę mają ok to nie powinno być problemu Pokarzesz któe wpadły Ci w oko? Jeśli mają kokardki to upewnij się że je zawiąże

missmalezji

hihihi bransoletka mega!

Pysia masakram tak wurzyć na wieczór
Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Gratulacje

Świetna bransoletka Pochwal się jeszcze kolczykami jak już do Ciebie dotrą Ja też czekam na koczyki z ebay i już się nie mogę doczekać aż będę je mieć u siebie

Tak, wiem ale mimo wszystko dziękuję za opinię My z TŻem bierzemy pod uwagę te zaproszenia bo inne jakie mi się podobały zostały przez niego odrzucone a reszta po prostu do mnie nie przemawia albo cena jest za wysoka. Tutaj mamy dodatkowo gratis koperty co też jest dla mnie na plus.

Pysiu nie przejmuj się teściową Widać ten typ już tak ma i tego nie zmienisz ale za to możesz zrobić wszystko, żeby ten dzień wyglądał tak jak chcecie z TŻem
dziękuję dziewczyny
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

może mi umknęło ale pisałam już tamta fryzjerka jest w ciąży, poszła na urlop już, nie wiadomo kiedy wróci do pracy, a ja nie chcę czekać do maja/czerwca. a ta jest jeszcze lepsza! o wiele bardziej mi się podoba ta fryzura i fryzjerka
wstawiam fotki na chwilę

też się nie mogę doczekać tych kolczyków Ty też się potem pochwal

nie widziałam, ale warto przejrzeć ebay'a, tam jest wszystko

no cieszę się, że nie haczy

ślicznie, zwładszcza ta fala z przodu

przyszły zapro, wrzucam w klubie zdjęcia

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:14   #4056
anka1897
Wtajemniczenie

Całe cytowanie mi usunęło

świat_katarzyny makijaż
KaEsbardzo ładne obrączki
velika gratuluję zamówienia tortu zawstydzasz mnie kobieto, jestem daleko w tyle za Tobą w przygotowaniach Wybrałaś już tekst, czcionkę zaproszeń?

W kwestii śniadań zgadzam się z annanke. My mamy wliczone je w cenę pokoju. Justynkie ciekawy pomysł z wkładką do zaproszenia Będziecie dawali je wyłącznie przyjezdnym gościom?

Dzisiaj dostałam ostatnie próbki z benea art - czekałam na nie ponad 2 tygodnie Podobno nie mieli jednego z koloru wstążek zamówionych przez Tż Poniżej załączam zdjęcia. Muszę wybrać jeden kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0262.jpg (50,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0265.jpg (64,2 KB, 51 załadowań)

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:22   #4057
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Całe cytowanie mi usunęło

świat_katarzyny makijaż
velika gratuluję zamówienia tortu zawstydzasz mnie kobieto, jestem daleko w tyle za Tobą w przygotowaniach Wybrałaś już tekst, czcionkę zaproszeń?

W kwestii śniadań zgadzam się z annanke. My mamy wliczone je w cenę pokoju. Justynkie ciekawy pomysł z wkładką do zaproszenia Będziecie dawali je wyłącznie przyjezdnym gościom?

Dzisiaj dostałam ostatnie próbki z benea art - czekałam na nie ponad 2 tygodnie Podobno nie mieli jednego z koloru wstążek zamówionych przez Tż Poniżej załączam zdjęcia. Muszę wybrać jeden kolor
Mi się podobają te ze srebrną wstążką A ten papier jest ecru, czy tylko tak na zdjęciach wyszło?
Stary 2014-02-11, 20:25   #4058
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Drogie PM 2014, będąc PM2015 mam do Was pytanie związane z umową o salę weselną. Czy przy podpisaniu umowy mieliście ceny brutto czy netto??

I czy dostaliście fakturę na wpłaconą zaliczkę, czy bierzecie wszystko bez faktury??

jestem przed podpisaniem umowy na salę i menagerka powiedziała mi, że jeśli chcę mieć cenę ze strony (czyli netto) to nie ma faktury, a jeśli chcę fakturę to muszę dopłacić ok. 30-40 zł za os - tyle ile wynosi podatek.
nie mam faktur, potwierdzenia wpłat zaliczek mamy zapisane we wszystkich umowach

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Dotka, Enzunio - dziękuję

zrobiłam sobie małą "identyfikację wizualną" wesela co myślicie? chciałabym użyć tych emblematów np. do dołączenia na bileciku do prezentów dla gości, przy rozkładzie stołów, na księdze gości, na kopertach z zaproszeniami. nie wiem, czy to z sercem nie jest zbyt tandetne?

i kolejne pytanie - czy jest jakiś sensowny sposób wycinania kółek z papieru? np. jakiś dziurkacz, specjalna gilotynka, cokolwiek? potrzebowałabym kółeczko o średnicy około 3-5cm. widziałam w internecie takie narzędzie, ale do wycinania bardzo dużych kół...
z uwagi na to, że lubię klasykę i prostotę najbardziej podoba mi się pierwszy Ewentualnie dopisałabym do niego datę na dole.
Tablica jest mega
Ps. nie zastanawiałaś się nad wykonywaniem DIY na zamówienie?
W razie czego jestem pierwsza w kolejce

KaMilka super buty
hihi bardzo fajna fryzura fala z przodu jest mega

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Mi się podobają te ze srebrną wstążką A ten papier jest ecru, czy tylko tak na zdjęciach wyszło?
ecru

Sądzicie, że koperty do nich muszą być?

Stary 2014-02-11, 20:26   #4059
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Przyszly kolczyki. Prezentuja sie rewelacyjnie tylko sa ciezkie. Sama blacha:/

Co myslicie?
rzeczywiście na uchu wyglądają świetnie i nie wyglądają na cieżke i masywne ale faktycznie jeżeli ucho ma boleć i być czerwone to dobrze, że w swojej kolekcji znajdziesz coś na zmianę

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

nie czekam, mam nadzieję, że przyjdą jutro przyszła bransoletka tylko, więc kolczyki też powinny już przyjść

napisali mi z białebuty, że wysłali buty może przyjdą jutro
to świetnie, a bransoletka jak się prezentuje?
czekamy na real fotki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:26   #4060
cashmere
Zakorzenienie

positive_rebel informujcie o tym gdzie jest hotel podczas zapraszania i będzie dobrze

My mamy trochę podobny problem z kościołem. Koło nas są dwa, jeden przy głównej ulicy a drugi schowany w osiedlu. Wszyscy myślą że nasz ślub będzie w tym pierwszym a to będzie oczywiście w tym drugim. Zaczęłam się bać że goście pojadą nie do tego kościoła... No ale będziemy wyjaśniać to podczas zapraszania i mam nadzieję że do pomyłki nie dojdzie.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:30   #4061
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
ecru

Sądzicie, że koperty do nich muszą być?
Ja myślę, że mogłoby być bez kopert - jeżeli da się dyskretnie zerknąć czyje imie i nazwisko jest wewnątrz napisane (przydaje się, gdy w danej rodzinie wręczacie więcej niż jedno zaproszenie). Koperty jedynie jeżeli będziecie wysyłać pocztą - to raczej nieuniknione

Cashmere dziękuję za opinię

Edytowane przez positive rebel
Czas edycji: 2014-02-11 o 20:32
positive rebel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:31   #4062
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszly kolczyki. Prezentuja sie rewelacyjnie tylko sa ciezkie. Sama blacha:/
swietnie sie prezentuja, ale jesli są za ciezkie to bym nie ryzykowała, po co sie meczyc

Cytat:
mi sie ze złotą podobają.
tez zamawiałam identyczne próbki z fioletową wstążką, ale jednak wzięlismy inne

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-11, 20:32   #4063
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
u
Opiumalfa, piękne kolczyki! jak są ciężkie, ale masz coś na zmiane, to wg mnie no problemo moja jedyna wątpliwość, taka mała , to zestawienie sukienki z kolczykami - czy to złoto z kolczyków nie będzie się odstawać za bardzo od ozdoby w pasie w sukni ? czy ona jest bardzo srebrna? ja znam tą suknie jedynie ze zdjęć ( swoją drogą ona była jednym z moich typów na początku ) więc trudno mi ocenić
tak na prawde to nie mam na zmiane, bo jak postawie na zolte zloto to musze kupic wtedy 4 pare na zmiane, bo 2 pozostale pary za srebrne. pas sukni jest z elementami zlotego, jak i moja spinka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 992533_10151631870871367_1064123343_n.jpg (33,3 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1474935_793097337382641_1328844460_n.jpg (27,9 KB, 42 załadowań)
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:33   #4064
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
mi się najbardziej podoba to srebrne albo beżowe- nie wiem co to za kolor dokładnie- w każdym razie prawy dolny róg
Stary 2014-02-11, 20:34   #4065
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Moi goście wszyscy będą miejscowi więc nic nie dostaną. tradycyjnie u mnie w rodzinie jest transport kościół-restauracja i nad ranem rozwożenie więc tylko wspomnimy o tym przy zapraszaniu.
Goście z miejscowości TŻ rano wracają do domów 150 km transportem zorganizowanym i im dajemy karteczkę:
"Kochani! Uprzejmie informujemy, że w dniu wesela będzie zorganizowany transport autokarem na trasie miejscowość TŻ-miejscowość moja i z powrotem po zakończeniu wesela".
A Ci którzy mieszkają dalej i będą mieli noclegi, dostaną:
"Kochani! Uprzejmie informujemy że po weselu zapewniamy noclegi ze śniadaniem w hoteliku xxx. Jeśli chcielibyście przyjechać w piątek, to prosimy o informację celem dokonania wcześniejszej rezerwacji".

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:39   #4066
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
mi sie ze złotą podobają.
tez zamawiałam identyczne próbki z fioletową wstążką, ale jednak wzięlismy inne
kojarzyłam, że ktoś jeszcze zamawiał te zaproszenia
My się zdecydujemy na nie, tylko nie wiem jeszcze która wstążka Miał być biały papier ale będzie ecru
Ps. dlaczego z nich zrezygnowaliście? z tego co kojarzę byliście prawie zdecydowani

Stary 2014-02-11, 20:42   #4067
Anesthesia
Wtajemniczenie

hihihi, super, czekamy na real foto

Cytat:
tak na prawde to nie mam na zmiane, bo jak postawie na zolte zloto to musze kuipic wtedy 4 pare na zmiane, bo 2 pozostale pary za srebrne. pas sukni jest z elementami zlotego, jak i moja spinka.
Wg mnie te akcenty w sukni są na tyle subtelnie złote, że jak kolczyki o północy zmienisz na srebrne to i tak będą pasować, a poza tym nikt nie zauważy, że coś nie gra Ale kolczyków nigdy za wiele

Ja dziś mam dzień załatwiania spraw, zaklepałam też fryzjerkę! Jednak padło na Annę Ślusarczyk z Kok i Spinka. Przesympatyczna i rzeczowa, mam nadzieję, że współpraca się uda
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:42   #4068
positive rebel
Rozeznanie

Dziewczyny znalazłam w necie inspirację na idealny sweterek/bolerko dla mnie:

Będę teściowej wiercić dziurę w brzuchu, żeby mi taki udziergała. Może dodać trochę srebrnej włóczki? Co myślicie?

A dziś miałam kolejny koszmar ślubny, tym razem ślub brałam w jakimś obcym kościele, gdzie nie siedzieliśmy przed ołtarzem, tylko gdzieś w bocznej nawie, z tyłu kościoła. Po ślubie wyszliśmy przed kościół, ale tak lało, że poprosiliśmy gości, żeby składanie życzeń zrobić już na sali. Cofnęliśmy się do przedsionka kościoła a w lustrze patrzę, że moje włosy są już całkiem mokre i wiszą jak strąki - kazałam mężowi dzwonić do swojej siostry, żeby wzięła ze sobą suszarkę na salę W międzyczasie okazało się, że nie wszyscy goście wyszli z kościoła - moja mama podeszła do księdza i stwierdziła, że na pewno dużo gości nie było dziś na majówce, więc może by odprawić nabożeństwo zaraz po ślubie i 90% gości zostało dalej na nabożeństwie - praktycznie tylko moje rodzeństwo pojechało na salę. A my stoimy w przedsionku i zastanawiamy się co robić - jechać na salę, czy wrócić do kościoła

Ztakimi snami to ja do ślubu zeświruję

Chyba sobie zrobię tapetę z tego zdjęcia:
Stary 2014-02-11, 20:48   #4069
KaEs
Wtajemniczenie

Przyznaje bez bicia - nadrobiam tylko dwie ostatnie strony

Gratuluję wszystkim załatwioncyh spraw! Ruszyło u nas na wątku nieźle

Cytat:

super! ja, gdy kupiliśmy mężowi obrączką, to klaskałam u jubilera jak pięknie wytresowana foczka masakra, czasem nie wiem jak ten odruch powstrzymać

ć
ja też jak się cieszę to na całego!

Cytat:

Cytat:
To sa juz moje 3 kolczyki, wiec na zmiane mam jakby co
masz na zmiane to po co się zastanawiać

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:

Będę teściowej wiercić dziurę w brzuchu, żeby mi taki udziergała. Może dodać trochę srebrnej włóczki? Co myślicie?

Jaki masz rozmiar? Pytam, bo możesz mi potem odsprzedać jak Ci udzierga

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:57   #4070
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
tak na prawde to nie mam na zmiane, bo jak postawie na zolte zloto to musze kupic wtedy 4 pare na zmiane, bo 2 pozostale pary za srebrne. pas sukni jest z elementami zlotego, jak i moja spinka.
ale do tej spineczki to zarówno złoto żółte jak i srebro będą pasować

Anasthesia gratki za fryzjerkę!!!

A w temacie kolczyków, ja kliknąłem te kolczyki co ma hihihi, dzięki!
mam nadzieję, że na żywo będą tak ładne jak na zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $T2eC16h,!ysE9sy0k0sCBQTm)R5l7!~~60_12.jpg (22,0 KB, 14 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:58   #4071
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja dziś mam dzień załatwiania spraw, zaklepałam też fryzjerkę! Jednak padło na Annę Ślusarczyk z Kok i Spinka. Przesympatyczna i rzeczowa, mam nadzieję, że współpraca się uda
Gratuluję zarówno dekoratorki i fryzjerki Świetny wybór, bardzo ładne fryzury, aż zapisałam kilka w inspiracjach

Stary 2014-02-11, 21:04   #4072
Anesthesia
Wtajemniczenie

positive rebel, sweterek cudowny! Do mojej sukni by nie pasował, ale ogólnie u wielu PMek mi się takie bardzo podobają! Męcz teściową Ja bym srebrnej włóczki już nie dodawała, chyba że kilka nitek dosłownie.
A ten cytat super, bardzo ważny i piękny! Tak właśnie myślę o swoim ślubie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Dzięki! Kolczyki cudne, sama będę celować w podobne!
Cytat:
Gratuluję zarówno dekoratorki i fryzjerki Świetny wybór, bardzo ładne fryzury, aż zapisałam kilka w inspiracjach
Dziękuję
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:07   #4073
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Jaki masz rozmiar? Pytam, bo możesz mi potem odsprzedać jak Ci udzierga
36 mam
Stary 2014-02-11, 21:15   #4074
Magheru
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
positive_rebel informujcie o tym gdzie jest hotel podczas zapraszania i będzie dobrze

My mamy trochę podobny problem z kościołem. Koło nas są dwa, jeden przy głównej ulicy a drugi schowany w osiedlu. Wszyscy myślą że nasz ślub będzie w tym pierwszym a to będzie oczywiście w tym drugim. Zaczęłam się bać że goście pojadą nie do tego kościoła... No ale będziemy wyjaśniać to podczas zapraszania i mam nadzieję że do pomyłki nie dojdzie.
Heh, z życia wzięte:

Pan Młody z łódzkiego załatwił kierowcę ze swoich stron, by przywiózł rodzinę swoją do Łukowa na ślub. Niestety, na którymś skrzyżowaniu autobus zgubił jadącą do kościoła kolumnę, a z wyjaśnień Pana Młodego wynikało, że "za 2 rondem w lewo". Kierowca oczywiście tak zrobił i podjechał pod najbliższy kościół. Goście wysiedli, rozglądają się- no jest ślub. Już biegną wpakować się do kościoła, gdy ktoś spogląda na Pannę Młodą: "to nie ta!".
Wesoły autobus z powrotem się pakuje do środka. Kierowca pyta o jakiś inny kościół.

Na szczęście zdążyliśmy, ale było zabawnie
Stary 2014-02-11, 21:19   #4075
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się najbardziej podoba to srebrne albo beżowe- nie wiem co to za kolor dokładnie- w każdym razie prawy dolny róg
Cytat:
Ja myślę, że mogłoby być bez kopert - jeżeli da się dyskretnie zerknąć czyje imie i nazwisko jest wewnątrz napisane (przydaje się, gdy w danej rodzinie wręczacie więcej niż jedno zaproszenie). Koperty jedynie jeżeli będziecie wysyłać pocztą - to raczej nieuniknione
Cytat:
dziękuję za opinię
moimi faworytami są fioletowa (prawy górny róg) i beżowa (prawy dolny róg). Zobaczymy co Tż jutro powie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
A Ci którzy mieszkają dalej i będą mieli noclegi, dostaną:
"Kochani! Uprzejmie informujemy że po weselu zapewniamy noclegi ze śniadaniem w hoteliku xxx. Jeśli chcielibyście przyjechać w piątek, to prosimy o informację celem dokonania wcześniejszej rezerwacji".
Dziękuję

positive rebel bardzo ładny sweterek
U nas miszczem koszmarów ślubnych jest Tż dzisiaj mu się sniło, że nic nie było przygotowane Powiedziałam, że dla niego to może być proroczy sen bo ma na wszystko czas

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2014-02-11 o 21:22
Stary 2014-02-11, 21:21   #4076
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ale do tej spineczki to zarówno złoto żółte jak i srebro będą pasować

Można wiedzieć skąd kolczyki?

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:37   #4077
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Byłam przekonana że ten pas jest z elementami srebra ślepota ze mnie
Spinka ma mieszankę żółtego złotego oraz srebra, więc i takie kolczyki i takie powinny pasować (spinka do najbliższe sąsiedztwo ) Po drugie, kolczyki tak jak i spinka, mają elementy kryształkowo- srebrne- to jest element wiążący te dwie ozdoby. A poza tym tak jak wspomniała anesthesia, podczas przyjęcia w słabszym oświetleniu nikt nie dojrzy dokładnego odcienie ozdób (pas/spinka/kolczyki- wszystko się tak samo ładnie mieni )
Stary 2014-02-11, 21:38   #4078
Opiumalfa
Zakorzenienie

posotive - boski sweter, jak ksiezna Kate
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:46   #4079
Peyton22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
hejka
co myślicie o takiej ozdobie do włosów? to są jakby 3 kokówki, można je różnie upiąć, połączyć, a później wykorzystać na jakieś imprezy wpinając osobno czy tez razem.
Na żywo delikatniej wyglądają
na drugim zdjęciu wersja z dwiema kokówkami
bardzo mi się podoba !
Peyton22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:48   #4080
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
kojarzyłam, że ktoś jeszcze zamawiał te zaproszenia
My się zdecydujemy na nie, tylko nie wiem jeszcze która wstążka Miał być biały papier ale będzie ecru
Ps. dlaczego z nich zrezygnowaliście? z tego co kojarzę byliście prawie zdecydowani
bo wiesz jak to jest - oglądając dalej natrafiłam na inne, jeszcze inne, aż w końcu tamte spadły na dalsze tło. Chociaż byłam zadowolona z próbek - solidne wykonanie, papier ecru lepszy niż biały, bo biały taki zwyczajny itepe, no ale przyćmiły mnie te ostatnie i już na nich stanęło

Cytat:
swietnie sie prezentuje ! mi sie podoba !

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości