![]() |
#211 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca
Cytat:
W świetle prawa Trynkiewicz jest wolnym człowiekiem (nie, nie popieram go, absolutnie!) - dostał karę śmierci, zamienioną amnestią na 25 lat pozbawienia wolności. Odsiedział swoje, wychodzi. Poza tym - czy wprowadzenie teraz jakiejkolwiek ustawy, która w jakikolwiek sposób przedłużałaby karę, nie byłoby złamaniem zasady, że prawo nie działa wstecz?
![]() |
![]() |
#212 |
Konto usunięte
|
Też uważam, że Kaczyńskich na równi z PO traktować się nie powinno, bo to w czasie rządów PO sprawa była rozgłosiona etc. a tak jak ktoś wspominał - jak mają zrobić ustawę, która dowali Polakom, to hop-siup i już jest, podobnie jak z wiekiem emerytalnym, GMO i innymi, a jak mają zrobić coś pożytecznego to mają to w tyłku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Jak czytam wypowiedzi, to aż mam wrażenie, że co poniektórzy czekają aż znowu zabije
![]() Weszłam z ciekawości na link z fb. Pełno tam gróźb pod adresem Trynkiewicza, normalnie z imieniem, nazwiskiem, zdjęciem ![]()
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Co rozumiesz przez nieprzyjemności? Jeśli ktoś go zabije, to zostanie oskarżony o morderstwo i pójdzie siedzieć. Poczytaj o linczu we Włodowie. Tam mieli o tyle dobrze, że Prezydent Kaczyński ich ułaskawił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Konto usunięte
|
Ruszysz największe ścierwo, a odpowiesz jak za człowieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Paranoja się robi jak widzę na Facebooku strony typu spotted Trynkiewicz informujcie gdzie go widzicie.
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Nie doprecyzowałam - gdyby sprawcy nie złapano. A jak widać chętnych do samosądu wielu...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 |
BAN stały
|
http://natemat.pl/91733,prof-marian-...j-koniecznosci
Z powodu jednego Trynkiewicza robi się u nas paranoja jak w USA po zamachach 11 września 2001 roku. Jak profesor prawa uznaje, że państwo może łamać prawo, które stanowi, to poważnie zastanawiam się nad emigracją. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#221 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Na razie nikt nikomu nie udowodnił "podrzucania fałszywych dowodów"... więc póki co to są jedynie insynuacje i jedna z możliwych hipotez sprawdzanych prze prokuraturę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Raczkowanie
|
Nowy news w ws.T
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html Cytaty: "~Gama (11:58) Dlaczego nasze Państwo chroni kogoś, kto na to nie zasługuje, a dopuszcza by całe polskie społeczeństwo żyło w strachu i niepewności. Jak można pozwolić zmienić mu tożsamość i wygląd oraz ukrywać miejsce jego przebywania?! Ja nie muszę znać jego dokładnego adresu - listów i kartek z pozdrowieniami do niego słać nie będę, ale mam dzieci i chciałabym, aby informowano mnie przynajmniej w jakim województwie lub mieście on przebywa. Nie liczę by ktoś dał moim i innym dzieciom taką ochronę, jak ma nijaki Mariusz T. Jednak chciałabym aby ktoś w końcu pomyślał, że rodzicom, którzy żyją zgodnie z prawem, należy się odrobina szacunku i taką informację o miejscu przebywania niebezpiecznego dla dzieci człowieka, należy im przekazywać, by mogli zwiększyć czujność i ochronę swoich dzieci, a nie usypiać im czujność. Ten człowiek może osiedlić się wszędzie!!! Czy nasze Państwo stać by pilnować go 24h na dobę do końca jego życia, by nie zrobił jakiemuś dziecku krzywdy......ups przepraszam, przecież tu chodzi o to by jemu ktoś nie zrobił krzywdy, dzieci to w tej sprawie rzecz drugoplanowa a może i dalej? My rodzice żyjmy sobie w nieświadomości i strachu do końca jego dni, albo co gorsza do następnej tragedii, bo nie mamy prawa wiedzieć nic na temat miejsca przebywania człowieka, który zabił czworo dzieci i nawet jego własna matka nie ma pewności co do jego zachowania! " "Polak (13:10) Tak jak myślałem zmieni tożsamość, zamieszka gdzieś w Polsce, będą jego obserwowali, dostanie od Państwa mieszkanie jak świadek koronny, mam nadzieje że dyplom AWF pozostawią niezmieniony, jak zmienią dane na dyplomie to pójdzie do pracy w szkole, podejrzewam, że do te gonie dojdzie. Zgwałcił i zadźgał nożem 4 młodych chłopców w jakich cierpieniach umierali jak wbijał im nuż w głowę, i za tak bestialskie zachowanie okazało się że jest poczytalny i wyrok 25 lat odsiadki masakra." "~Lodzia (10:56) Mieszkam w USA.Tutaj ,jesli pedofil opuszcza wiezienie to powiadamiaja miejscowosc w ktorej bedzie mieszkal.Do sasiadow policja dociero osobiscie I powiadamia .Zdjecie przy tym jest publikowane ." "~leonnn (13:07) niech mu dadzą wszystko ochrone pysk mu zmienią nazwisko dadzą prace mieszkanie kupią a nasze dzieci i my rodzice bedziemy zyli w strachu takie nasze panstwo a te procedury jakie ma nasze prawo to pokazuje co mozna robic aby mieć byt na życie" Te i inne komentarze pojawiły sie pod tym artykułem. Nie wierzę, że taki ktoś jak T. może się zmienić, jego psycholog która zna go już 20 lat,rozmawiała z nim on utrzymywał z nią listowne kontakty, jest pewna ,że on znów zabije, że się nie zmienił przez te wszystkie lata, bo się nie mógł zmienić, bo jak może zmienić się ktoś kto uważa że nic takiego nie zrobił ,że to on jest poszkodowany itd. Wydaje mi się ,że on poczeka sobie cierpliwie aż ta medialna nagonka ucichnie, bo na pewno za jakiś czas ucichnie i wtedy kogoś zabije, a winnymi będą politycy którzy dopuścili żeby T. nie bez kozery nazwany Potwór z Piotrkowa wyszedł na wolność i tylko szkoda dzieci, bo to one są zagrożone, ale nie tylko przez T. bo nie tylko on jest pedofilem i mordercą i dla takich jak on powinien być KS, żeby już nigdy więcej nie zrobił krzywdy żadnemu dziecku. Oglądałam " Państwo w państwie" w którym to programie wypowiadał się Pan Niesiołowski , który twierdził że to on jako jedyny był przeciwny zniesieniu kary śmierci a teraz doczytałam że jednak on też był za zniesieniem ! Był również wywiad z Panem, który kiedyś był ofiarą Pana T. Powiedział , że chciałby spotkać go na ulicy i wtedy by go z******ał, za to co on mu wiele lat temu zrobił. Dla mnie ktoś taki jak Pan T. to nie człowiek to bestia , która nie ma prawa przebywać w społeczeństwie , bo społeczeństwo go nie chce, takie jest moje zdanie.
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Według Super Expresu T przebywa we Wrocławiu osiedle Kozanów, matka mu dała 5 tysięcy w gotówce.
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Według mnie - jeżeli odsiedział swoją karę, to wychodzi z więzienia, bo takie jest prawo i trzeba go przestrzegać. Tylko że nie powinien dostać żadnego wsparcia od państwa. Zmiana tożsamości? Wyglądu?? Niby z jakiej okazji?
![]() ![]() A ci, co popierają T., że "można mu dać szansę", bo "może zmienił się przez te 25 lat"... nie chciałabym im życzyć, żeby się okazało, że T. jest ich sąsiadem a oni żyliby w błogiej nieświadomości do czasu, aż zobaczyliby nóż w ciele swojego zgwałconego dziecka. Uważam ogólnie, że sytuacja jest ciężka do rozwiązania - przetrzymać nie można, bo odbył karę.... ale jestem zdania, że powinni go wypuścić o tak jak stał, z tą kasą od matki i niech sobie robi co chce. Jak się boi linczu, niech wypieprza za granicę, najlepiej do USA, to jak znowu zamorduje dzieci, to od razu kara śmierci i koniec bestialstwa. Na miejscu naszego wspaniałego państwa, bym w ogóle nie robiła nic w tej sprawie - prawo to prawo, trzeba było go uwolnić, a jak jest wolny, to sam jest odpowiedzialny za siebie. A że ktoś ze społeczeństwa może popełnić samosąd? No i co z tego? To ten ktoś trafi do więzienia, "na dozywocie za zabicie kogoś", posiedzi sobie w świetnie wyposażonym więzieniu przez 25 lat i będzie się ubiegać o zwolnienie (na pewno sąd się przychyli, jak się powie, że się chroniło własne dzieci przed mordercą i gwałcicielem)...no albo przez te 25 lat znowu jakieś amnestie wejdą czy coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie nie zabije od razu bo wie że jest obserwowany, ale ta obserwacja szybko zniknie bo nie wierzę że będą go obserwować do końca jego życia, to bzdura, poobserwują miesiąc, dwa i potem może raz na jakiś czas, ludzie zapomną o Trynkiewiczu i wtedy znowu może dojdzie do tragedii. a winnych nie będzie a powinny polecieć głowy i to wszystkich parlamentarzystów bo od upadku PRL NIKT nie zrobił nic aby taki Trynkiewicz nie wyszedł na wolność i nawet ten łowca przestępców Ziobro wraz z Kaczyńskim palcem w tej sprawie nie kiwnęli, bo mieli czas, Tusk też myślał że ma czas i okazało się że wszyscy się przeliczyli, bo czas działał na korzyść Trynkiewicza i innych jemu podobnych. zresztą dlaczego on ma dostać mieszkanie, pewnie zasiłki a ja mam zapieprzać w pracy, płacić czynsz zamiast dostać to za free? też mam iść na plac zabaw i zabić kilkoro dzieci żeby potem żyć sobie na koszt państwa? takie chwasty należy eliminować raz na zawsze. choćby ze względu na najsłabszych czyli dzieci, bo tacy jak Trynkiewicz żerują właśnie na naiwności i niewinności dzieci, bo to ich podnieca. szkoda że nie wysłali go do Krakowa, może w końcu raz przydałyby się grupy nożowników tamtejszych i urządziliby piekło temu osobnikowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to też chwast, a tłumaczenia jego pełnomocnika, że Trynkiewicz boi się, jest przerażony a te dzieci co miały czuć jak zaczął je atakować nożem?
Edytowane przez nikita343 Czas edycji: 2014-02-13 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się w 100% z Bowszystkoiluzjajest,
![]()
![]() |
#228 |
Konto usunięte
|
dominik - nikt ci nie każe pracować ani płacić czynszu - znam takie osoby co tak robią i nie są przestępcami bestiami tylko są kute na 4 łapy albo może bardziej sprytne niz ogoł.
a co do pana T. to uważam że się go powinno izolować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Wredny kotecek
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Takie rzeczy tylko w Polsce się dzieją, brak słów normalnie ![]() Swoją drogą jaki on jest obleśny, rzygać sie chce jak sie patrzy na taka morde fuuuu ![]()
![]() |
#231 |
Konto usunięte
|
Mnie też się to nie mieści zeby T miał zasiłek i ochronę. Zwykli więźniowie po odsiedzeniu wyroku dostają podobno 100 zł na bilet do domu, więc dlaczego ta kanalia ma mieć takie przywileje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- http://media.wp.pl/kat,1022943,title...?ticaid=112329 więcej nfo ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- I może jeszcze to http://www.fakt.pl/trynkiewicz-w-wie...,440963,1.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Konto usunięte
|
Podnosicie mi ciśnienie tymi informacjami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=GrumpyCat;45134771]Dobre pytanie...
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- http://media.wp.pl/kat,1022943,title...?ticaid=112329 więcej nfo ![]() [/QUOTE] Nie no, nie mogę. Brak mi słów. Niby "prawa człowieka", "każdy człowiek ma prawo do życia" i tak dalej... ale... nie, kurde, to mi się w głowie nie mieści. Wszyscy ludzie muszą sobie sami radzic, czesto zarabiają marne pieniądze, mieszkanie wynajmowane, do lekarza z NFZ nie mogą się dostać, bo kolejki.., itp.itd... a tymczasem morderca wychodzi z więzienia i ma zapewniane pieniądze z naszych podatków. I jak to tak?? Może ja bym chciała, żeby kasa z moich podatków szła na coś pożytecznego, na rozwój państwa, na poprawienie bytu społeczeństwu, a nie na wygodne życie mordercy! Czy ktoś, kto nie szanuje życia innych ludzi - w dodatku niewinnych, małych dzieci!!! - ma być szanowany przez nas? Dlaczego ktoś, kto zamordował i zgwałcił niewinne dzieci - nie respektował ich praw do życia - ma mieć takie wygodne swoje życie? To jest chore.... Chore jest utrzymywanie mordercy na podatkach społeczeństwa. On se kurde nie ukradł roweru i nie poszedł za to siedzieć, tylko zamordował dzieci.. Wypuszczenia na wolność mu nei bronię, takie prawo - tylko skoro z zimną krwią zgwałcił i zamordował niewinne dzieci, to niech teraz weźmie za to odpowiedzialnosć. Niech żyje bez pomocy państwa, tak jak każdy inny człowiek. ZABIŁ, i teraz ma mieć z tej okazji pomoc? No proszę..... W normalnym świecie scenariusz byłby taki - wychodzi z więzienia, nikt go nie zatrudni, więc dostanie zasiłek taki jak każdy normalny człowiek (ile to jest? z 500 zł?).. i niech se żyje, wyalienowany ze społeczeństwa (może by zrozumiał swoje czyny), może sam by wyjechałz kraju, żeby chcieć gdzieś żyć normalnie/z obawy przed linczem społeczeństwa. A tak to będzie sobie siedział zadowolony, mieszkanko jest, kasa na żarcie jest, policja chroni, nie trzeba nic robić. I jak on ma zrozumieć to, że popełnił MORDERSTWO, skoro traktuje się go z takimi przywilejami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=bowszystkotoiluzjaj est;45135158]
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#236 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2014-02-13 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
jak nie będę pracował to będę dostawał z zasiłków jeszcze mniej niż ten pan i to jest właśnie chore, bo ktoś taki nie powinien od państwa dostać nawet złotówki, jak chce to niech zarobi pracując na przykład w więzieniu gdzie by sprzątał, ale niech coś robi a nie będzie pasożytem zagrażającym życiu ludzi. bo jak będzie siedział na bezrobociu to z samych nudów coś mu może znowu odbić, a jakby był zajęty to by nie miał czasu na myśli o krzywdzeniu dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Te informacje to jakas sciema jest. Zasilek dla bezrobotnych? Z jakiej paki?
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Poza tym zasilki wcale ne sa wysokie
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.