Wszystko o Avonie - cz.34 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 21:19   #3031
jusia_00
Raczkowanie

GG do jusia_00
Dot.: Wszystko o Avonie - cz.34

Te wszystkie oferty ze strefy konsultanki, czyli 'Bardzo słodkie walentynki', 'Oferty na medal' itd. obowiązują tylko w katalogu nr. 2? ;> Póki co nie mogę ich dodać do zamówienia z trójki i nie wiem czy to wina tego, że katalog zaczyna się jutro czy po prostu są ważne do dzisiaj?
Stary 2014-02-11, 22:26   #3032
Legniczanka Ania
Raczkowanie

Drodzy Liderzy Sprzedaży

Podczas styczniowej Konferencji Back to Work informowaliśmy o nowym procesie wspierania Okręgowych Menedżerów Sprzedaży i Liderów Sprzedaży w terminowym opłacaniu zamówień przez Konsultantki.
Wiemy, jak ważny jest to proces, ponieważ ma wpływ na wiele czynników m.in. realizację zamówień, wypłatę wynagrodzeń, wypłatę bonusów, przyznanie nagród w konkursach i programach.

Dlatego od 13 lutego Avon zmienia stawki opłaty windykacyjnej naliczanej od nieterminowych płatności za faktury wystawione od K 03/2014 (okręgi prognozujące K 05/2014).
Opłata za pierwsze upomnienie pozostaje bez zmian. Kolejne opłaty z racji rozbudowanego procesu związanego z obsługą zadłużenia, będą kształtować się na wyższym poziomie. Szczegóły poniżej:

7zł - I Ponaglenie wysłane w drugim dniu po upływie terminu wymagalności
10zł - II Ponaglenie w przypadku niedokonania wpłaty przez kolejne 14 dni (od daty poprzedniego upomnienia)
14zł - III Ponaglenie w przypadku niedokonania wpłaty przez kolejne 21 dni (od daty poprzedniego upomnienia).

W ramach wsparcia terminowego regulowania płatności wdrożyliśmy wiele udogodnień, które pozwalają Konsultantkom szybko i łatwo sprawdzić stan salda.
  • w dniu terminu zapłaty wskazanym na fakturze wysyłamy sms-a przypominającego o uregulowaniu opłaty za zamówienie,
  • w Strefie Konsultantki informujemy o zbliżającym się terminie płatności i przeterminowanej płatności,
  • w Danych finansowych dostępne są transakcje z ostatnich 3 miesięcy, oznaczone kolorami:
-żółty, informuje o zbliżającym się terminie płatności
-czerwony, że termin płatności już minął,
  • na stronie internetowej zamieściliśmy również numer konta, na który należy dokonać przelewu.
Ponadto Konsultantka kontaktując się telefonicznie, po zalogowaniu w Avon non stop usłyszy komunikat o wymaganej płatności.

Komunikacja
Informacje o nowych stawkach opłaty windykacyjnej Konsultantki i Liderzy Sprzedaży otrzymają od 12 lutego w Masz wiadomość oraz na fakturach w czasie trwania katalogu 3/2014 (okręgi prognozujące K5/2014).

Zasady dostępne będą w Strefie Konsultantki w zakładce Moje konto/Dane finansowe oraz Serwis/Zyski/Termin płatności.

Mamy nadzieję, że nasze działania przyczynią się do terminowego dokonywania płatności.

Pozdrawiamy,
Dział Obsługi Konsultantek
Legniczanka Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:37   #3033
smerfetka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
One chyba były do wyczerpania zapasów? Ale dziwne, ze sami zamieniają i to jedną na 3
Podejrzana sprawa bo zamawiałam też 2 balsamy do ciała percive i mam do nich 2 ulotki z próbką femme
Stary 2014-02-11, 23:24   #3034
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez malbar Pokaż wiadomość
A i zamawiałam dla siebie szminkę, po przetestowaniu masy próbek, żeby dobrać kolor. Padło na szminkę Usta w Pełni, w kolorze Shimmer Peach, bardzo mi podpasowała i co ? Ma szarą kropę. Szlag mnie trafił, bo przecież jest w ciągłej sprzedaży... A tu takie coś.
ja chciałam próbki tej szminki zamówić i miały szare kropy w katalogu bodajże 4 te szminki będą w dobrej cenie i planowałam zamówić,wezmę więc w ciemno skoro próbek niet,mam nadzieję że szminka będzie...
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 23:26   #3035
sensitive17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badromance1992 Pokaż wiadomość
Jak tam Wasze zamówienia z 3?
Ja mam ledwo na 160 zł i może jeszcze jedna klientka na coś się zdecyduje i swoje zamówienie dołożę do tego, ale nie wiem czy do 260 dobrnę
Póki co zastanawiam się nad stanikiem sportowym, tuszem Aero Volume, SW Sunset, kulkami Care, peelingiem czekoladowy, żelową kredką, i produktami z Planet Spa, bo są bardzo tanie i gdyby w demo była nowa seria SSS, krem FW, spray do makijażu i kawowe Planet Spa to może na coś bym się zdecydowała. Ale w sumie to nie chciałabym dokładać do zamówienia więcej niż to co zarobię a za 30 zł nie poszaleję
Ja mam zamówienie na 1400 póki co , aż w szoku jestem
Stary 2014-02-12, 00:39   #3036
smerfetka25
Zakorzenienie

Czy odcienie doskonałej szminki Carmel Comfort i Natural Flush bardzo sie od siebie różnią?? Nie moge się zdecydować
Stary 2014-02-12, 06:44   #3037
Anex
Rozeznanie

Przeglądam katalogi i... Czy będzie jeszcze szansa kupić ChL Absynthe? ale po cenie atrakcyjniejszej niż ponad 100
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:50   #3038
maga_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jusia_00 Pokaż wiadomość
Te wszystkie oferty ze strefy konsultanki, czyli 'Bardzo słodkie walentynki', 'Oferty na medal' itd. obowiązują tylko w katalogu nr. 2? ;> Póki co nie mogę ich dodać do zamówienia z trójki i nie wiem czy to wina tego, że katalog zaczyna się jutro czy po prostu są ważne do dzisiaj?
Ja je zamawiałam teraz w 2ce...właśnie jest tylko info, że do wyczerpania puli produktów, więc ciekawe czy przedłużą na K3.
maga_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:59   #3039
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Czy odcienie doskonałej szminki Carmel Comfort i Natural Flush bardzo sie od siebie różnią?? Nie moge się zdecydować
natural flush jest jaśniejszy
Stary 2014-02-12, 08:35   #3040
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzana sprawa bo zamawiałam też 2 balsamy do ciała percive i mam do nich 2 ulotki z próbką femme
Do produktów to dają ulotkę, ale ze zwykłą próbką, nie z atomizerem
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:01   #3041
emsik123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Legniczanka Ania Pokaż wiadomość
Drodzy Liderzy Sprzedaży

Podczas styczniowej Konferencji Back to Work informowaliśmy o nowym procesie wspierania Okręgowych Menedżerów Sprzedaży i Liderów Sprzedaży w terminowym opłacaniu zamówień przez Konsultantki.
Wiemy, jak ważny jest to proces, ponieważ ma wpływ na wiele czynników m.in. realizację zamówień, wypłatę wynagrodzeń, wypłatę bonusów, przyznanie nagród w konkursach i programach.

Dlatego od 13 lutego Avon zmienia stawki opłaty windykacyjnej naliczanej od nieterminowych płatności za faktury wystawione od K 03/2014 (okręgi prognozujące K 05/2014).
Opłata za pierwsze upomnienie pozostaje bez zmian. Kolejne opłaty z racji rozbudowanego procesu związanego z obsługą zadłużenia, będą kształtować się na wyższym poziomie. Szczegóły poniżej:

7zł - I Ponaglenie wysłane w drugim dniu po upływie terminu wymagalności
10zł - II Ponaglenie w przypadku niedokonania wpłaty przez kolejne 14 dni (od daty poprzedniego upomnienia)
14zł - III Ponaglenie w przypadku niedokonania wpłaty przez kolejne 21 dni (od daty poprzedniego upomnienia).

W ramach wsparcia terminowego regulowania płatności wdrożyliśmy wiele udogodnień, które pozwalają Konsultantkom szybko i łatwo sprawdzić stan salda.
  • w dniu terminu zapłaty wskazanym na fakturze wysyłamy sms-a przypominającego o uregulowaniu opłaty za zamówienie,
  • w Strefie Konsultantki informujemy o zbliżającym się terminie płatności i przeterminowanej płatności,
  • w Danych finansowych dostępne są transakcje z ostatnich 3 miesięcy, oznaczone kolorami:
-żółty, informuje o zbliżającym się terminie płatności
-czerwony, że termin płatności już minął,
  • na stronie internetowej zamieściliśmy również numer konta, na który należy dokonać przelewu.
Ponadto Konsultantka kontaktując się telefonicznie, po zalogowaniu w Avon non stop usłyszy komunikat o wymaganej płatności.

Komunikacja
Informacje o nowych stawkach opłaty windykacyjnej Konsultantki i Liderzy Sprzedaży otrzymają od 12 lutego w Masz wiadomość oraz na fakturach w czasie trwania katalogu 3/2014 (okręgi prognozujące K5/2014).

Zasady dostępne będą w Strefie Konsultantki w zakładce Moje konto/Dane finansowe oraz Serwis/Zyski/Termin płatności.

Mamy nadzieję, że nasze działania przyczynią się do terminowego dokonywania płatności.

Pozdrawiamy,
Dział Obsługi Konsultantek
Ja miałam termin płatności na dziś, tj 12.02, w niedzielę wysłałam przelew, wczoraj rano (tj 11.02.) już miałam saldo zero w Strefie Konsultantki a wieczorem dostałam sms-a z ponagleniem, że termin mija. Troszkę im się czas myli....
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:14   #3042
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emsik123 Pokaż wiadomość
Ja miałam termin płatności na dziś, tj 12.02, w niedzielę wysłałam przelew, wczoraj rano (tj 11.02.) już miałam saldo zero w Strefie Konsultantki a wieczorem dostałam sms-a z ponagleniem, że termin mija. Troszkę im się czas myli....
Ja ostatnio zrobiłam nadpłatę (żeby mieć 250zł płatności kartą i dostać w następnym katalogu prezent :P za płatność ) i dostałam sms o mijającym terminie choć była nadpłata widać jak tylko saldo nie jest zerowe to oni się gubią.

A jak zamówienia na femme? Ja nie narzekam

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:15   #3043
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Zrobiłam promocję, a i tak nikt nie chce
Stary 2014-02-12, 09:17   #3044
emsik123
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam zamówienie na 4 sztuki i piąta dla mnie. I to mimo promocji....
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:47   #3045
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o terminy wpłat, to ja na fakturze mam do 12 lutego, czyli dzisiaj, a w strefie do 16 lutego...

A nie wiecie co się dzieje z kremem do rąk i stóp z masłem shea i imbirem z Planet Spa? Nie ma go od kilku katalogów i do 6-ego też go nie ma...
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:57   #3046
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam promocję i mam na razie 2 sztuki

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:57   #3047
agusiab21
Raczkowanie

W katalogu 3, jedna osoba skusiła się na nowe perfumy Po zastoju w kat.2 gdzie nie miałam żadnych zamówień, to teraz będzie jakoś na 200zł lub ponad
agusiab21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:57   #3048
kokolino4
Raczkowanie

Cytat:
ja się nie mogę doczekać kiedy je dostane a mam zamówienie na 4 i jedna dla mnie czyli na 5 ale zrobiłam mini promocje :p jak dam jeszcze próbki to może cos więcej ruszy ale i tak się nie zalapie na ten Program z Naturalsami
kokolino4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:59   #3049
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o terminy wpłat, to ja na fakturze mam do 12 lutego, czyli dzisiaj, a w strefie do 16 lutego...
do 12ego to jest 17 dzień od wystawienia faktury a 16ego 21dzień - wtedy kiedy pieniądze już powinny być u nich zaksięgowane (zgodnie z umową, że termin płatności odroczony do 21dni)
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:25   #3050
jagoda79
Raczkowanie

Smile Dot.: Wszystko o Avonie - cz.34

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
to ta co na wyprzedaży jest ?? jeśli tak to OKROPNA, klientka mi ją zwróciła - bo to wielki worek, który ma za krótką rączkę
w ogóle się nie układa totalne nieporozumienie jak dla mnie
Dziękuje bardzo
jagoda79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:29   #3051
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
dziewczyny jak się sprawdzają u was nowe szminki?
Wg mnie pomadki Ultra Colour i "Uwodzicielskie Nawilżenie" są lepsze jakościowo od "Doskonałości Absolutnej".
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:34   #3052
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emsik123 Pokaż wiadomość
Ja mam zamówienie na 4 sztuki i piąta dla mnie. I to mimo promocji....
U mnie to nie ma szans by ktoś kupił wodę za 59,99zł. To się zdarza baaaardzo rzadko. Kupują raczej te do 30zł.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Już od jakiegoś czasu zauważyłam, że w strefie są inne terminy płatności podane niż na fakturze i w smsach.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kokolino4 Pokaż wiadomość
ja się nie mogę doczekać kiedy je dostane a mam zamówienie na 4 i jedna dla mnie czyli na 5 ale zrobiłam mini promocje :p jak dam jeszcze próbki to może cos więcej ruszy ale i tak się nie zalapie na ten Program z Naturalsami
Jak się nie załapiesz? Jak zamówisz 6 wód to już przecież Ci się zestaw Naturals należy Ja próbki rozdałam razem z katalogami i póki co nikt nie chce wody. No, ale może się jeszcze ktoś zgłosi.
Stary 2014-02-12, 10:40   #3053
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to nie ma szans by ktoś kupił wodę za 59,99zł. To się zdarza baaaardzo rzadko. Kupują raczej te do 30zł.
To tak, jak u mnie
Stary 2014-02-12, 10:44   #3054
kokolino4
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Już od jakiegoś czasu zauważyłam, że w strefie są inne terminy płatności podane niż na fakturze i w smsach.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Jak się nie załapiesz? Jak zamówisz 6 wód to już przecież Ci się zestaw Naturals należy Ja próbki rozdałam razem z katalogami i póki co nikt nie chce wody. No, ale może się jeszcze ktoś zgłosi.
no tak ,ale nie miałam zamówienia z k2 ... a szkoda bo w k3 będę miała spore
kokolino4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:22   #3055
Marti_ni
Raczkowanie

Hej dziewczyny, potrzebuje pomocy!

Co powinnam zrobić w takiej sytuacji kiedy mam w paczce uszkodzony produkt? Odebrałam dzisiaj paczkę z pkt odbioru na poczcie, była podejrzanie zaklejona taśmą z poczty polskiej, a na pudełku była plama, Pani powiedziała że oni teraz wszystkie doklejają taśmą swoją żeby wzmocnić pudełko. Ale po otwarciu było widać że moje kosmetyki nie wiadomo gdzie się turlały... :/
Mgiełka do włosów nadająca blasku jest bez koreczka zabezpieczającego... cała się lepi i jak można wywnioskować po opakowaniu sporo jej się wylało...
Co zrobić? Kosmetyk jest dla klientki i przecież nie mogę dać jej czegoś takiego
Marti_ni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:28   #3056
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
obie są jasne,Natural Flush ciut jaśniejsza i chyba ma lekką perłę (sugeruję się swoimi zdjęciami,bo próbki zostały w pracy).Aczkolwiek jasne odcienie tej szminki uważam za nieudane rolują się wewnątrz ust,niefajne są...

Cytat:
Do produktów to dają ulotkę, ale ze zwykłą próbką, nie z atomizerem
zgadza się do balsamów dziewczyny dostały zwykłe próbki,ja sobie zamówiłam osobno z atomizerem

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Wg mnie pomadki Ultra Colour i "Uwodzicielskie Nawilżenie" są lepsze jakościowo od "Doskonałości Absolutnej".
zdecydowanie i jeszcze te szminki w srebrnym opakowaniu (zapomniałam nazwy a nie mam katalogu pod ręką) też są niezłe
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 11:33   #3057
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kokolino4 Pokaż wiadomość
no tak ,ale nie miałam zamówienia z k2 ... a szkoda bo w k3 będę miała spore
To zestaw Naturals i tak możesz zamówić Jedynie na naszyjnik się nie załapiesz.
Stary 2014-02-12, 11:33   #3058
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marti_ni Pokaż wiadomość

Co powinnam zrobić w takiej sytuacji kiedy mam w paczce uszkodzony produkt? Odebrałam dzisiaj paczkę z pkt odbioru na poczcie, była podejrzanie zaklejona taśmą z poczty polskiej, a na pudełku była plama, Pani powiedziała że oni teraz wszystkie doklejają taśmą swoją żeby wzmocnić pudełko. Ale po otwarciu było widać że moje kosmetyki nie wiadomo gdzie się turlały... :/
Mgiełka do włosów nadająca blasku jest bez koreczka zabezpieczającego... cała się lepi i jak można wywnioskować po opakowaniu sporo jej się wylało...
Co zrobić? Kosmetyk jest dla klientki i przecież nie mogę dać jej czegoś takiego
Może zadzwoń na infolinię i spytaj co w takiej sytuacji masz zrobić.
Stary 2014-02-12, 11:34   #3059
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:

Napisz do nich z opisem sytuacji(najlepiej zdjęcia jeszcze wklej) i powinni Ci w kolejnym zamówieniu dodać drugi kosmetyk za darmo.
Stary 2014-02-12, 11:36   #3060
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:

Jeśli możesz zrób zdjęcie poplamionego kartonu i rozlanej mgielki. Napisz ze strefy do Avonu i dolącz im te zdjecia.

Czy oferta na 3 katalog Mieszaj i Łącz ma upust wypracowany?

Edytowane przez ankoro
Czas edycji: 2014-02-12 o 11:37
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości