Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 20:21   #511
megusia87
Zadomowienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość
dzien dobry my sie chcemy pochwalic ze juz siedzimy same jeszcze same nie siadamy ale jest blisko upadek kontrolowany i jak cos chemy to delikatnie zaczynamy sie podpierac i mamy dwie dwojeczki gorne pozniej zostana obstukane lyczeczka bo sa dwie kreski biale zabkujemy poki co bezobjawowo dziekuje

No pięknie
Siedzimy ładnie z tym siadaniem to tak jak u nas też niewiele brakuje.
Zazdroszczę bezobjawowego ząbkowania. Mój Bart półtorej nocy stękał i cycał chyba ze 100razy.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
kurde, w nocy I. nadrobił z jedzeniem, rano żadnych wymiotów, no to poszłam do pracy i zaczęła się jakaś masakra bo po podaniu czegokolwiek od razu zwracał właśnie mąż był u lekarza i mamy skierowanie do szpitala na nawodnienie moje biedne maleństwo

Biedulek zdrówka

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzięki. zdjęcia sa takie piękne, ze chce je dokładnie wyogladac

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Nelcia spi i spi ciekawe które zabki jej dokuczają. ide robic obiad...od 2 dni chodzi za mna fasolka po bretońsku może dzisiaj sie spreze to bylaby na jutro. trzeba ruszyc tylek po fasole chyba jeszcze tak nie miałam, ze obiad dla malej wymyślam w momencie, a z naszym mam problem
przed chwila kurier inpostowy (listonosz? ) przyniosl paczke z bobovity (nr 3) poradnik, kupon "zamow probke mleka 2", zupka po 6 mies. i saszetka z kaszka.

Fasolka <3 nie rób smaków!

To chociaż dali jakieś próbki i słoik a nie jak hipp - saszetkę herbaty

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jakaś wypompowana jestem ... niby spacer 2godzinny ale to nie powód żeby nie mieć na nic siły i ochoty. najchętniej zaszyłabym się w łóżku z książką, ale Przemkowi pewnie by się to średnio spodobało
na szczęście za godzinę moja mama przyjedzie.

Ash cudownie tam jest, piękne zdjęcia, Sofcia jest prawdziwą modeleczką

Hump a nie jest to czasem Ignasiowa reakcja na stres = żłobek? dzieci czasem dziwnie reagują nawet jak się wydaje że wszystko ok. Moja mama do tej pory mi wypomina że jak robiła podyplomówkę i nocowała jedną noc z sb/nd poza domem a mną się opiekowała babcia to ZAWSZE miałam wtedy biegunkę, wymioty i gorączkę do 40 stopni. równo co dwa tyg i zawsze jak mamy nie było. a duża już byłam, chyba początek podstawówki to był.

aaaa ... zapomniałam. wyszła nam 4 jedynka, w zasadzie bezobjawowo jak poprzednie

Brawo za ząbek

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nie wiem. na początku zwalałam to na stres. potem był spokój, a od wczoraj jakaś masakra. zresztą jak wcześniej miał te epizody to potem brykał wesoło. a od soboty jest 'dziwny' i ma przerwy na brykanie, ale coraz krótsze. wczoraj już ewidentnie był osłabiony jak wróciłam, myślałam że się zregenerował w nocy bo rano też brykał, ale nie na długo.

poza tym I. już na oddziale w szpitalu. ja zaraz jadę do domu zjeść coś i spakować nas bo na razie zostajemy i I. jest intensywnie nawadniany

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

w żłobku babki mówiły że ostatnio jest taki wirus. i parę dziewczyn z forum też się skarżyło na problemy jelitowo-żołądkowe. gorączki nie ma, więc to nie rota a jakaś inna zaraza.

na razie jest przy nim mąż, i jedno z nas może z nim zostać na noc. ja zaraz jadę do nich.

Ojej szpital
Maskara, trzymajcie się. Oby szybko przeszło.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-02-11, 20:21   #512
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
wreszcie dorwalalam sie do kompa i moge Wam wrzucic nowe fotki
1. milosc od pierwszego wejrzenia
2. Ja i nianie ze Sri Lanki
3. Pierwsze raczki na trawie
4. W odpowiedzi na hustawkowy trend zaliczylismy zjezdzalnie
5. Sushi Family
6 i 7.. Siostrzana milosc kwitnie
8. W jednym kadrze z najwyzszym budynkiem swiata
9. Dubai Marina
10. Sama w wielkim miescie
cdn.

* sorry za ciagle edytowanie tekstu ale przyzwyczajenie do pl znakow plata mi psikusy na obcej klawiaturze
No dopiero teraz usiadłam do kompa i widzę zdjęcia.
Cudne

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Zgadz się mam, ale młody już od dawna pije tylko a takiego co kapie z ikei mamy za 5 czy 6 zł

moje dziecko odmówiło butli w dzien
o 8 je kanapke z masłem
o 10 owocki z amarantusem
o 13 obiadek
o 16 kaszka + owoc
i dopiero o 19, 23.30 i 4 flachy

wszystko spoko ale je mi co 3h po 150 to troche mało:/

od czwartku duuuużo dzieciowego na promocji w tesco
Mysia, nie rozumiem, ale dlaczego mało?
On je konkrety, a jak na konkrety to nie jest mało
Daro je duuużo mniej, a idzie jak burza , ciągle do przodu...niedługo będzie miał z 10 kg.
My mamy o 7:30 kaszka - 150
około 10- 1 biszkopcik + kilka kawałków jakiegoś owocka ( nie wiem ile to daje gram ale na pewno mniej niż 100)
12:30 obiad- tutaj raczej cały słoiczek 190-220
15:30/16 - 100-150 gram jogurtu
19:00- 180/200 gram kaszki

w nocy je z piersi 2 razy lub raz..
tak więc jak to zsumujesz to daje to dużo mniej niż 7x150 = około 1 kg dziennie z czego 600 gram jak piszesz to same konkrety a 450 to mleko.
Daro je łącznie tych konkretów maksymalnie 700g i duużo mniej mleka a wierz mi, że chłopak jest najedzony bardzo i jasno daje do zrozumienia, że ma dość, więc myślę, że Piotruś też nie głoduje

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:22   #513
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ash u nas na szczęście zazwyczaj jest ok, mało kiedy płacze... ale jak już to robi to ja prawie płaczę razem z nim...

biedna Sofcia

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2014-02-11 o 20:24
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:30   #514
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

xal, ale co maja dac podwojme kolka? ja wlasnie koniecznie chce pojedyncze. lepsze troche wieksze pojedyncze niz dwa male wypi.erdki wydaje mi sie zawsze to lepiej zainwestowac dodatkowa wage w srednice kola a nie w ich ilosc. tak se mysle... nie? moze zalezy od modelu, bo np. peg perego si completo ma pojedyncze, a prowaszi sie super. 7kg ma... i nie wiem ile konkretnie chca wydac, ale kryteria procz tych kolek (ale to bym na ich miejscu przemyslala) spelnia
Pisałam jej, ale chyba za drogi.
Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Kurczę szkoda że wcześniej tego posta nie zobaczyłam. Nie byłoby najmniejszego problemu. Pisałam na czacie ale Cię nie było.
Przynajmniej miałabyś powód żeby mnie w końcu odwiedzić
Byłam chwilkę po tobie, ale już poszłaś, zostawiłam ci PW

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:47   #515
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pisałam jej, ale chyba za drogi.
Byłam chwilkę po tobie, ale już poszłaś, zostawiłam ci PW

Tiaa przeczytałam ją niedawno

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No dopiero teraz usiadłam do kompa i widzę zdjęcia.
Cudne

Mysia, nie rozumiem, ale dlaczego mało?
On je konkrety, a jak na konkrety to nie jest mało
Daro je duuużo mniej, a idzie jak burza , ciągle do przodu...niedługo będzie miał z 10 kg.
My mamy o 7:30 kaszka - 150
około 10- 1 biszkopcik + kilka kawałków jakiegoś owocka ( nie wiem ile to daje gram ale na pewno mniej niż 100)
12:30 obiad- tutaj raczej cały słoiczek 190-220
15:30/16 - 100-150 gram jogurtu
19:00- 180/200 gram kaszki

w nocy je z piersi 2 razy lub raz..
tak więc jak to zsumujesz to daje to dużo mniej niż 7x150 = około 1 kg dziennie z czego 600 gram jak piszesz to same konkrety a 450 to mleko.
Daro je łącznie tych konkretów maksymalnie 700g i duużo mniej mleka a wierz mi, że chłopak jest najedzony bardzo i jasno daje do zrozumienia, że ma dość, więc myślę, że Piotruś też nie głoduje

A jaki jogurt dajesz??

Stary 2014-02-11, 20:49   #516
ada32
Wtajemniczenie

dziewczyny witam...nie mogę wejść do was chwilowo...mam tylko prośbę...
coś robi mi sie w kąciku oka..bardzo boli...nigdy tego nie mialam...boli ...co robić???
czym to traktowac??...
podejrzewam jęczmień...pomocy

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:53   #517
deb
Zakorzenienie

Cytat:
5
Toż to cała garderoba

Tak, Bart na spacerach tylko śpi

hehe zgadza się
a mój mąż dzisiaj odkrył szóstego i mu wmówiłam że jeszcze jest pod skórą i się nie liczy ale jestem wstrętna jutro muszę mu wmówić że już wyszedł i że to ja go wyczułam i będzie 6 kiecka
Stary 2014-02-11, 20:55   #518
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
coś robi mi sie w kąciku oka..bardzo boli...nigdy tego nie mialam...boli ...co robić???
czym to traktowac??...

Hmm ja jak mi jęczmień wychodził to tarłam złotą obrączką i mi przeszło...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
hehe zgadza się
a mój mąż dzisiaj odkrył szóstego i mu wmówiłam że jeszcze jest pod skórą i się nie liczy ale jestem wstrętna jutro muszę mu wmówić że już wyszedł i że to ja go wyczułam i będzie 6 kiecka

Haha ciekawe czy da się zrobić w bambuko
Swoją drogą ja bym pertraktowała nad zmianą opcji bo 6 kiecek to duuzio a może by tak co innego

Stary 2014-02-11, 20:55   #519
deb
Zakorzenienie

Ciekawe jak tam malutki Ignaś
Stary 2014-02-11, 20:58   #520
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe jak tam malutki Ignaś

Kurczę okropne są te jelitowe choroby :/

Mysia pisała że to nie rota. A bakterie też wywołują takie żołądkowe sensacje?

Stary 2014-02-11, 21:01   #521
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm ja jak mi jęczmień wychodził to tarłam złotą obrączką i mi przeszło...

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Haha ciekawe czy da się zrobić w bambuko
Swoją drogą ja bym pertraktowała nad zmianą opcji bo 6 kiecek to duuzio a może by tak co innego

w sumie to rzeczywiście dużo...hmm to niech będą 2 sukienki, 2 spódniczki i 2 bluzki

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Kurczę okropne są te jelitowe choroby :/

Mysia pisała że to nie rota. A bakterie też wywołują takie żołądkowe sensacje?

ja się kompletnie na tym nie znam
Stary 2014-02-11, 21:01   #522
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

ta jelitówka wykańcza wszystkich... biedny Ignacek ja tak bardzo się cieszę, że nie zaraziłam Bartusia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:03   #523
karota11
Zadomowienie

Cytat:
czym to traktowac??...
Ada obrączką pocieraj złotą powinno pomóc, e. jakieś okłady z herbaty
Stary 2014-02-11, 21:09   #524
esskapada
Zadomowienie

dziewczyny cos chyba jest nie tak.. czytam porod happy a tam wyskoczyla ash... i teraz juz nie wiem czyj to :P

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:12   #525
maarchewka
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki. Musze poczytac co tam u Was troche mi się zaleglosci zrobily...

Wczoraj poszłam na palące uda i pośladki... Do tej pory mnie palą.. Jednak 40 minut na jedne partie mięśni to trochę przesada...Ale ale do rzeczy.. Poszlam sobie pocwiczyć po południu, potem prysznic, sauna i wolnym krokiem wracam do domu.. No bo oczywiscie czeka mnie najgorsze - usypianie syna na nocny sen... A tu wchodze do domku, dziec spi spokojnie w łóżeczku, męzu ogląda Tv.. cisza spokój.. bajka...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:12   #526
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
w sumie to rzeczywiście dużo...hmm to niech będą 2 sukienki, 2 spódniczki i 2 bluzki

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

ja się kompletnie na tym nie znam

A buty jakieś by się nie zdały?

Stary 2014-02-11, 21:15   #527
modro
Rozeznanie

Cytat:
1. jak bioderka sa ok przy pierwszej kontroli, to nie trzeba robic drugiej wcale. no ale widocznie polscy ortopedzi tez chca zarobic... nie przejmowalabym sie i poszla tak jak wam powiedzial wasz ortopeda dla swietego spokoju.
2. fakt oczywiscie jak w kazdej firmie sa problemy, rozni ludzie, rzeczy niewykonalne do zrobienia "na wczoraj", ale jesli chodzi o bycie fair, rownouprawnienie i ogolne obchodzenie sie z pracownikiem, to nie moge zlego slowa powiedziec.
3. widac Daro jest znacznie wiekszy
4. i jak juz mowi!

czy moj mlodzieniec jako jedyny nie mowi nawet przypadkiem mama albo baba papa itp?
Moja też nie mówi ani mama, ani tata, ani żadne inne takie tam

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ash fotki super Sofijka przesłodka, a sama w wielkim mieście ...ach

A jeszcze pytanie jak Wasze dzieci zasypiają? Bo Antoś w naszym łóżku przy moim boku, sam w łóżeczku wariuje, nie może zasnąć, nawet jak siedzę obok to tak słodko obserwuje mnie przez kraty i wyciąga do mnie rączki, że serce mi mięknie i biorę go do łóżka przy mnie szybko zasypia, a potem najczęściej odkładam go do łóżeczka... tylko jak go nauczyć zasypiania w łóżeczku?
Na rękach przy cycku Muszę się za to wziąć, nie wiem, jak, nie wiem, kiedy, bo na pewno nie teraz - wyłazi nam chyba z 5 zębów...

Cytat:
Ojoj..zdrowka dla Ignasia. Mam nadzieje ze to jednak nie wirus

W sumie to lepiej ze spi i sie regeneruje a nie placze caly dzien

Miala. Jeszcze napisac 2 rzeczy:
1.czy wasze dzieci jeszcze spia na spacerach. Daro juz nie. Teraz spi przed i po. Na spacerze zafascynowany wszystko oglada i gada
2. Przyszla dzis kandydatka na nianie. Dziewczyna na 2 roku studiow. Zna perfect niemiecki bo wiekszosc zycia mieszkala tam z rodzicami. Ale chxialam napisac co innego. Jeju, ta dziewczyna jest taaaaaaka sliczna. Normalnie modelka. Szczupla, wysoka, piekne dlugie wlosy do pasa, usta takie wieksze ale nie za duze. Sliczna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Młoda poza jakimis sporadycznymi przypadkami zawsze śpi na spacerze, teraz jest tak, że 1 drzemka ma 20 minut w domu, na spacerze 1,5 godziny.

Cytat:
a nie wiem nawet. w sumie tak po prostu doszlam do wniosku, ze sa wieksze tragedie... w ogole to, co sie dzieje w pracy, to zadna tragedia, bo to taki nieodlaczny element calej "zabawy" i mnie to wlasnie czasami wrecz bawi. tak juz musi byc... troche dramatyzmu... jak w filmie

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

wlasnie, moze w razie wu bedziecie probowali Antka z tatusiem usypiac?
co do drugiego, u Florka to samo... dlatego sie z nim bujam ale osiagnelam to co chcialam (odkladanie do lozeczka w dzien i wieczorem) bez placzu, wiec nie narzekam

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

1. moj spi ale dlatego, ze mu wtedy wypada druga drzemka. tak nam czasowo pasuje...
2. uwazaj na meza chociaz ja jestem zdania, ze jak cos ma byc to bedzie. jak chlop jest glupi i poleci, to niech leci i nie wraca
Ale odkładasz go jak już zaśnie, tak?

Cytat:
czym to traktowac??...
Złotem potraktuj.

Młoda ma gile po pas, 38 st. gorączki i jest nieznośna, niech już wyjdą te zęby, bo zwiariuję

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Zapomniałam, trzymam kciuki za Ignasia, niech szybko wraca do zdrowia i wychodzi ze szpitala. Przerażają mnie szpitale. Nienawidzę szpitali.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:22   #528
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Musze poczytac co tam u Was troche mi się zaleglosci zrobily...

Wczoraj poszłam na palące uda i pośladki... Do tej pory mnie palą.. Jednak 40 minut na jedne partie mięśni to trochę przesada...Ale ale do rzeczy.. Poszlam sobie pocwiczyć po południu, potem prysznic, sauna i wolnym krokiem wracam do domu.. No bo oczywiscie czeka mnie najgorsze - usypianie syna na nocny sen... A tu wchodze do domku, dziec spi spokojnie w łóżeczku, męzu ogląda Tv.. cisza spokój.. bajka...

Uuuu zazdroszczę Wam tych TŻtów. Oczywiście mój jest wspaniały ale takiego czegoś chyba nigdy się nie doczekam

Wczoraj pojechałam do Lidla i mowię - daj Bartowi deserek.
I co? Dziecko było głodne a TŻ sobie zapomniał :/ a deserek w kuchni na blacie jak byk leżał :/ zwątpiłam :/

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Zakupy były super
Bart zasnął nam w samochodzie i przełożyłam go do wózka. Nie obudził się. Spał przez całe zakupy na górnej hali. Obudził się w restauracji jak ktoś odwoził wózek z tackami i sztućce latały na nim :/

Postawiłam mu do pionu spacerówkę. Był zachwycony wszystko oglądał, gadał, krzykał. Bawił się miskami i innymi paściami. Ikea jest fajna jak się dziecku jedna miska znudzi to zaraz pod ręką jest następna

Myślałam że będzie gorzej a tutaj aż się chce jeździć na zakupy <3
Poniżej fotka Barta zakupoholika

Stary 2014-02-11, 21:24   #529
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
czym to traktowac??...
zlota obraczka trzyj caly czas

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:29   #530
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

A jaki jogurt dajesz??

Ja daje te jogurty dla niemowlaków.
W sumie głównie dawałam hippa, teraz daje humanę i jeszcze mam coś z bobvity chyba

Cytat:
czym to traktowac??...
Ja słyszaam tylko o pocieraniu złotą obrączką. Innego sposobu nie znam

Cytat:
Uuuu zazdroszczę Wam tych TŻtów. Oczywiście mój jest wspaniały ale takiego czegoś chyba nigdy się nie doczekam

I co? Dziecko było głodne a TŻ sobie zapomniał :/ a deserek w kuchni na blacie jak byk leżał :/ zwątpiłam :/

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Zakupy były super
Bart zasnął nam w samochodzie i przełożyłam go do wózka. Nie obudził się. Spał przez całe zakupy na górnej hali. Obudził się w restauracji jak ktoś odwoził wózek z tackami i sztućce latały na nim :/

Postawiłam mu do pionu spacerówkę. Był zachwycony wszystko oglądał, gadał, krzykał. Bawił się miskami i innymi paściami. Ikea jest fajna jak się dziecku jedna miska znudzi to zaraz pod ręką jest następna

Super, ja już nie mogę doczekać się spacerówki. Daro już i tak tylko siedzi i ogląda na prawo i lewo wszystko Ale chce ją kupić jak będzie jeszcze cieplej

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-02-11, 21:33   #531
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Ja daje te jogurty dla niemowlaków.
W sumie głównie dawałam hippa, teraz daje humanę i jeszcze mam coś z bobvity chyba

Ja słyszaam tylko o pocieraniu złotą obrączką. Innego sposobu nie znam

Super, ja już nie mogę doczekać się spacerówki. Daro już i tak tylko siedzi i ogląda na prawo i lewo wszystko Ale chce ją kupić jak będzie jeszcze cieplej

A to chcesz kupić lekką spacerówkę?
A jogurty też muszę wprowadzić.
Dajesz naturalne? Dokladasz owoce? Bo widziałam już gotowe owocowe no ale te owoce to chyba zbędna chemia. Lepiej swoje dodac.

Stary 2014-02-11, 21:47   #532
karota11
Zadomowienie

Cytat:

Zakupy były super

hehe , taaaak ikea jest debeściarska
A jaki wózek macie sliczny hehe uwielbiam go

Cytat:
Dajesz naturalne? Dokladasz owoce? Bo widziałam już gotowe owocowe no ale te owoce to chyba zbędna chemia. Lepiej swoje dodac.

ja bym poprzestała na naturalnych i walsnie sama dodała owoce
Stary 2014-02-11, 21:53   #533
maarchewka
Zakorzenienie

A i musze się pochwalić.. Mój syn dzisiaj stanął sam bez trzymanki... Podszedł pod lustro, wstał sobie po nim po czym się puscil i tak sobie postal jakies 5 s.. A ja kopary nie moglam zebrać z podlogi...

A potem wieczorem bawil się pudelkiem po nawilzaczu... Najpierw opierając się na nim wstal, potem je podniosł i sobie stał trzymając pudelko w górze... Jakies 3 sekundy.. wiec moze nie ma szalu ale ja sie do tej pory otrząsnąc nie mogę...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 21:57   #534
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Ja ci z przyjemnoscia polece 2. Oba maja miekki ustnik. Prostszy jest z chicco. Tutqj nic nie trzeba ciagnac wystarczy gryzc ustnik i leci. U mnie na tykbDaro nauczyl sie i zaczal ciagnac i jak juz zaczal ciagnac to kubek zrobil sie niefunkcjonalny bo zasysal sie ustnik. Kupilam wiec nuk first choice. Cudo. Miekki ustnik, bardzo poreczny i pieknie przystosowany do malych raczej. Tak wiec ten polecam jako drugi jak juz na chicco nauczy sie ciagnac. A nauczy sie mimo ze nie trzeba bo Daro sie tak nauczyl.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Ja mam z Tommiee Tippe czy jak to się pisze i jest bardzo wytrzymały, tak dodatkowo
Mysia chyba też go ma, w ogóle dość popularny chyba na forum.

Cytat:

Bart ładnie pije z aventu. Mieliśmy TT ale niezbyt mu pasował.
Moj dziecię jest anty-butelkowe więc jedyna opcja picia nie-cycowego to właśnie niekapek.

Dzięki

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

A co do dziewczyny, to uważaj, bo moze mąż się skusi Ewentualnie trójkąt! Ja bym tam zatrudniła Choć nie wiem czy do końca dziewczyna wie jak sie zajmowac brzdącem, chyba, że ona jest tylko od bawienia się jakj Ty jestes wdomu ?
haha też od razu o tym pomyślałam
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

ja mojego usypiam kładąc się z nim, jak zaśnie to do łóżeczka, w łożeczku też by sam pewnie zasnął ale trwałoby to 10 razu dłużej, nie wiem mnie to nie przeszkadza w ogóle lubię się z nim położyć, więc czemu tego oduczać?zaśnie też jak pobujam na rękach chwilkę, w nocy jak się obudzi to smok i zasypia więc nie muszę go do łóżka brać
Pisałam już, że gdyby nie to, że niedługo pojawi się maluch to by mi to nie przeszkadzało, a tak nosić go z sypialni do jego pokoju do łóżeczka... średnio fajnie i boję się, że by się obudził podczas tego przenoszenia

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Karola a on zaśnie z tatą? Może jakąś jedynkę rozkładaną wstawicie do niego, do pokoju i tam go ktoś będzie usypiał? No, chyba, że uda się jakoś bez płaczu go przestawić

Aj Ty PP

Udało się zasnął w łóżeczku, siedziałam przy nim i gdy się próbowałam przekręcać kładłam na plecy. Zasypianie trwało 30 min, ale było warto

Byliśmy z Antosiem w pizzeri Był grzeczny, ale oczywiście jak zobaczył, że jemy to zaczął marudzić, więc dałam mu końcówkę kawałka pizzy- same ciasto i był zadowolony
Stary 2014-02-11, 21:58   #535
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, myśle o lekkiej spacerówce.

Ja daje w sumie owocowe, bo jakoś naturalnych dla dzieci nie znalazłam, a takich zwykłych naturalnych póki co nie planuje dawać.

Cytat:
A i musze się pochwalić.. Mój syn dzisiaj stanął sam bez trzymanki... Podszedł pod lustro, wstał sobie po nim po czym się puscil i tak sobie postal jakies 5 s.. A ja kopary nie moglam zebrać z podlogi...

A potem wieczorem bawil się pudelkiem po nawilzaczu... Najpierw opierając się na nim wstal, potem je podniosł i sobie stał trzymając pudelko w górze... Jakies 3 sekundy.. wiec moze nie ma szalu ale ja sie do tej pory otrząsnąc nie mogę...
Jak to nie ma szału???!!! Jest taki SZAŁ!!! klask i: Zdolniacha.
Gratulujemy

Kurcze...wiecie, że niedługo sporo naszych dzieciaczków zacznie samodzielnie chodzić? Ale będzie ganianie

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-02-11, 21:59   #536
vil84
Wtajemniczenie

dużo zdrówka dla Ignasia!

Cytat:
1.czy wasze dzieci jeszcze spia na spacerach. Daro juz nie. Teraz spi przed i po. Na spacerze zafascynowany wszystko oglada i gada
rzadko, chyba że spacer trwa ponad godzinę. no ale ja go biorę na spacer po spaniu, wolę mieć chwilę dla siebie w domu

Cytat:
Dziewczyny, może coś doradzicie. Kuzynka ma troszkę starszego bączka (luty) i poszukuje spacerówkę. Oto jej wytyczne:
Wózek musi:
- być lekki, rodzice będą go wnosić do siebie na 2gie piętro, więc takie większe, z pompowanymi kołami odpadają, np ten x-lander miał 6 kg, (już nie produkują)
- rozkładać się na płasko, lub prawie na płasko, bo młoda lubi spać w wózku i myślę, że w lecie nadal będzie,
- mieć podnóżek, bo to wydłuża powierzchnię do ewentualnego spania,
- mieć barierkę.
- mieć dość duży daszek, najlepiej jeszcze zaginany, żeby słońce w oczy mniej świeciło,
- mieć podwójne kółka, bo jak próbowałam z pojedynczymi, to moim zdaniem przy piankowych robi to trochę różnicy,
- mieć znośną cenę

Czy któraś miałaby jakiś typ dla niej? Ja w wózkach jestem jeszcze zielona.
wszystko pasuje do naszej spacerówki, którą już kiedyś wklejałam
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-mi...952305672.html

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:00   #537
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
czym to traktowac??...
może maść oczna z depantenolem ? ja używalam jak mnie Nina drapła Corneregel, zaleczylo się szybko. (tylko to chyba na recepte jest)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Motyl zdecydowanie na plus dla Emiratow. Ten kraj spi na pieniadzach, czy tam ropie jak zwal, tak zwal.

Agnes specjalnie dla Ciebie walnw elaborat dot.moich obserwacji i przemyslen wakacyjnych. Choc pewnie Ty moglabys mi duzo wiecej powiedziec na temat tego kraju
heheh, nie! Emiraty jako light islam zostawiłam sobie na później. Także pisz, pisz

Czy tylko ja jedyna jestem malo wrażliwa na placz swojego dziecka Nina tak często ryczy, wymusza i robi afere z niczego że juz przywykłam Uwielbiam ten jej satysfakcjonujacy usmiech jak juz wyłudzi noszenie na rekach.. a łzy-grochy jeszcze nie wyschły
Stary 2014-02-11, 22:02   #538
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
hehe , taaaak ikea jest debeściarska
A jaki wózek macie sliczny hehe uwielbiam go

ja bym poprzestała na naturalnych i walsnie sama dodała owoce

No Ty to masz gust

Cytat:

Jak to szału nie ma jak jest???
Brawooooooo

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Tak, myśle o lekkiej spacerówce.

Ja daje w sumie owocowe, bo jakoś naturalnych dla dzieci nie znalazłam, a takich zwykłych naturalnych póki co nie planuje dawać.

Jak to nie ma szału???!!! Jest taki SZAŁ!!! klask i: Zdolniacha.
Gratulujemy

Kurcze...wiecie, że niedługo sporo naszych dzieciaczków zacznie samodzielnie chodzić? Ale będzie ganianie

Muszę obadać temat jogurtowy

Stary 2014-02-11, 22:04   #539
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

gratki

Diabli, Wy macie tą zabawkę Dżunglę niespodzianek FP, dobrze kojarzę? mam okazję ją kupić za 25 zł od koleżanki, zastanawiam się czy warto? bo zrobiłam selekcję Przemkowych zabawek, odłożyłam te którymi się już nie bawi (grzechotki), i zostały nam z 4 zabawki, ratują nas aktualnie Helenkowe głównie chodzi mi o to czty jest to zabawka na 3 min czy można się dłużej pobawić i czy dla starszego dziecka też jest fajna.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 22:14   #540
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Moja też nie mówi ani mama, ani tata, ani żadne inne takie tam

Ale odkładasz go jak już zaśnie, tak?
ufff
tak, zasypia na rekach i czekam, az dobrze przysnie i dopiero odkladam. juz bylismy na etapie odkladania po chwili od zasniecia - mlody sie czasem przebudzal troche, ale od razu zamykal oczy i spal dalej. potem znow zaczely sie jazdy z powodu zebow i jakis czas nie odkladalam go wcale, tylko lulalam, jak co chwile plakal przez sen. teraz znowu odkladam go w fazie twardego snu i sie udaje. no ale to na pierwsza drzemke (druga na spacerze) i wieczorem do pierwszej pobudki.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości