![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Współlokatorka - lustro
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45084398]a więc nie warto spróbować. Ok
![]() wiesz. moim zdaniem nie, ja wychodzę z założenia że są w życiu sytuacje w których lepiej będzie po prostu odejść, odciąć się, dac sobie spokój i odizolować się zamiast mielić ozorem bez większej nadziei poprawy bo się a) straci czas b) straci czas c) straci nerwy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli Tobie coś takiego nie przeszkadza, to super, ale są ludzie, którym przeszkadza. Zwłaszcza, że nie mówimy tutaj o dziewczynie, która kupiła jedną czy dwie takie same bluzki, ale o osobie, która kopiuje prawie cały zestaw ubraniowy. Co innego być dla kogoś modową inspiracją, a co innego mieć chodzącego klona. Cytat:
Obecnie wybór ciuchów jest naprawdę spory, i przy założeniu, że nie chodzi o osobę, która garściami bierze ubrania z wystaw popularnych sieciówek, to wcale nie tak łatwo przypadkiem stać się czyjąś kopią ![]()
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale to śmieszny przykład, który nie odnosi się do istoty problemu autorki.
![]() |
#64 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
Bycie przykładem dla hordy dziewczyn widzianych raz na ruski rok na wiejskiej imprezie jest jednak ciut mniej irytujące (a może nawet napawać dumą taką miastową), niż bycie kserowanym przez osobę, z którą się mieszka i widzi dzień w dzień...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wątek o czym innym a chciałam tylko autorce przekazać, ze tacy ludzie są i to nawet dojrzali i jak to może wyglądać 20 lat później: takie same kwiatki w oknie, takie same sukienki, takie same samochody i tak samo ubrane dzieci a nie mieszkam na wsi tylko w dużym 200 tys. mieście, sklepów ci u nas dostatek. ...Ja bym omijała takich szerokim łukiem o ile można nie wiem czy rozmowa na coś się zda; z moich doświadczeń wynika, ze trudno to takiemu naśladowcy-prześladowcy coś wyjaśnić....no bo przecież nic złego nie robi, prawda? ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Jak możesz to szukaj innego lokum.
![]() |
![]() |
#69 |
Szalony Kapelusznik
|
Nie wiem, nie wydaje mi się to normalne. A raczej nie w tym wieku. Kiedy byłam nastolatką, moja młodsza o 6 lat kuzynka również mnie kopiowała, ale to raczej typowe dla takich dziewczynek. Natomiast w przypadku dorosłych dziewczyn wydaje mi się to podejrzane, jakieś zaburzenia osobowości czy ki diabeł...[/QUOTE]
ee niekoniecznie, mocne kompleksy wystarczą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
IRONIA:
Jedna z cech bpd jest to, ze osob y tym dotkniete maja zaburzenia tozsamosci, czuja wewnetrzna pustke, ze "nie maja w sobie niczego", brakuje im stabilnego obrazu siebie i dostowowuja sie do otoczenia. Podkresle, to ironia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jej współlokatorka przeżywa kryzys tożsamości, zaburzenia dysocjacyjne tożsamości być może spowodowane traumatycznymi zdarzeniami lub zaburzeniami psychicznymi idiopatycznego pochodzenia. Autorka dla dobra obu powinna polecić współlokatorce wizytę u terapeuty aby nie powtórzyła się historia Dr Jekylla i Mr. Hyda . Na pewno się to uda, wystarczy zagaić, że samemu się korzysta z pomocy terapeuty i tamta skoro wiernie naśladuje to połknie haczyk. I do tragedii nie dojdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc dziwi mnie, że widząc co się dzieje dusisz w sobie złość, zamiast wprost, otwarcie skomentować działania współlokatorki. Np.
"Kupiłaś sobie identyczny jogurt jak ja wczoraj, nie było innych smaków?", Masz ten sam krem jak ja? beznadziejny jest, jak ten słoiczek wymęczę , na pewno nie kupie nic z tej firmy." O, taki sam sweterek jak mój- przebierasz się za moją bliźniaczkę czy co?." Właśnie robiłam makaron z sosem, będziesz małpować mój obiad."? Moim zdaniem lepiej tak reagować niż hodować sobie wrzody. Chyba na systematyczne powtarzane uwagi tego typu jakoś zareaguje np. przy odrobinie szczęścia zrobi jej się głupio.
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
BAN stały
|
Cytat:
O ile jeszcze jakoś do mnie przemówiłoby , że nie chcesz aby małpowała twój styl ubierania/ na wypadek aby nie posądzono cię o to , że to ty ją naśladujesz/ to zupełnie nie rozumiem dlaczego ona nie może używać takiego samego mydła czy pachnieć taką samą "perfumą" albo jeść identycznego obiadu. Jaka to wina i co mi szkodzi , że ktoś ma ochotę na to co ja jem czy chce się podcierać takim samym kolorem papieru toaletowego? Oświeć mnie proszę. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2014-02-11 o 13:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() do tego wiekszosc ludzi ubiera sie w sieciowkach i bardzo duzo dziewczyn wyglada jak klony ![]()
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
Współczuję. Też nienawidzę takich ludzi.
Przychodzą mi do głowy same złośliwe pomysły ![]() na przykład: -kup jakąś fajną bluzkę w ciucholandzie i pochwal się, że kupiłaś w H&M. Może spędzi dużo czasu szukając takiej samej ![]() -powiedz jej, że idziesz zrobić maseczkę z kurkumy, że po niej masz świetną cerę (tylko jej nie rób, miałam przez dwa dni żółtą twarz po przeczytaniu w jakimś poradniku jaka to ona nie jest super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
Współczuję Ci bardzo
![]() Wg mnie każdy z nas chce być na swój sposób oryginalny i na Twoim miejscu rozszarpałabym tą pannę. Złośliwe psikusy to najgorsze z możliwych "rozwiązań" tego problemu. Zaczyna się niewinnie, a może się skończyć tragicznie... Skoro rozmowa z nią też niewiele daje, wg mnie najlepszą postawą będzie totalne olanie jej. Traktowałabym ją jak powietrze. Może jej się znudzi. A co Twój chłopak na tą całą sytuację? (może dziewczyna jest bardzo zakompleksiona i jej facet kiedyś powiedział, że fajna z Ciebie laska. i za wszelką cenę chce się do Ciebie upodobnić...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może inne przykłady: myję pędzle do makijażu - ona myje pędzle kupuje szare mydło - ona nie używajac w ogóle mydła je kupuje ubieram zakolanówki - ona ubiera zakolanówki śmieje się w swoim pokoju - dokładnie za chwile śmieje się ona (???) kupuje krem ochronny - ona kupuje krem ochronny robię ciasteczka francuskie - ona robi to samo zalewam owoce mrożone jogurtem naturalnym - leci do sklepu i robi takie same (????) kupiłam henne - kupiła taka sama, pomimo ze kolor nie dla niej (???) miałam świeczkę bodajże z biedry w takiej ładnej szklance, gdy się wypaliła wykorzystałam ją jako szklankę na kosmetyki - UWAGA po tym co zaobserwowała kupiła taką samą świeczkę w szklance, którą również wykorzystała na kosmetyki. (nie łatwiej było wziąć zwykłą szklankę, którą posiadała?) Czy to są normalne zachowania?? Zaczynam zauważać że to co pisze robi się żałosne, ale cóż..mam nadzieję, że Cię choć trochę oświeciłam. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- [QUOTE=muzeumolbrzymuf;451 02212]Współczuję Ci bardzo ![]() Wg mnie każdy z nas chce być na swój sposób oryginalny i na Twoim miejscu rozszarpałabym tą pannę. Złośliwe psikusy to najgorsze z możliwych "rozwiązań" tego problemu. Zaczyna się niewinnie, a może się skończyć tragicznie... Skoro rozmowa z nią też niewiele daje, wg mnie najlepszą postawą będzie totalne olanie jej. Traktowałabym ją jak powietrze. Może jej się znudzi. A co Twój chłopak na tą całą sytuację? Śmieje się gdy się irytuje i mówi że mu by to nie przeszkadzało, że to nic takiego..facet to facet ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na początku myślałam, że przesadzasz, ale to już naprawdę przesada. Porozmawiaj z nią - raczej dosadnie, bo dziewczyna ewidentnie popadła w jakąś obsesje!
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Mam wrażenie, ze takie osoby są zagubione, zamiast chwilę pomyśleć i zrobić wg własnych możliwości i potrzeb kopiują innych. Ona nie jest prawdopodobnie Tobą zafiksowana tylko w sobie nie umie odnaleźć wartości. Na pewno pozbądź sie tych swoich złych emocji; mnie po chwilach zastanowienia, potem złości, bo nie rozumiałam tej całej sytuacji przyszła refleksja; ona tak ma, to JEJ problem i trzeba ograniczyć kontakty i tyle. Tylko, ze Ty z nią mieszkasz, z kolei możesz to zawsze zmienić: oceń ile jestes skłonna wytrzymać, jeśli nie jesteś w stanie to szukaj innego mieszkania.... Nie pakuj sie złością, prawdopodobnie nic nie zmienisz a się tylko stracisz nerwy...
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym naprawdę dziwi mnie, że panna nie potrafi słowa powiedzieć do koleżanki na ten temat, a zamiast tego zakłada wątek, który aż kipi agresją. Takich ludzi najbardziej nie cierpię. Obie panie mają problemy psychiczne, powinny się więc wybrać do psychologa, może nawet do tego samego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.