Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 07:22   #841
amelka2006
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Maggie piękna ta Twoja Zu.
A ja się witam w 32 tc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:22   #842
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A dzisiaj od rana też cierpię. Side - chyba jakiś dzień taki, bo wstałam o 14 a i mały mało ruchliwy od rana. Za to teraz tak mi daje popalić że aż mi się płakać chce z bólu Ułożył się w poprzek chyba i jest znowu bardzo wysoko, pod żebrami, to tak boli
Moje dziecię też jakoś się na koniec dnia rozbrykało jak to on, ale i tak jakiś takie jak nie mój...

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie się melduję. Zepsuło się USG w gabinecie i przytachali jakieś stare, więc nie wiele widziałam. Z szyjką coś zaczyna się dziać chyba, ale nie znam szczegółów. Łożysko na przełomie II i III stopnia dojrzałości. Nie za wcześnie trochę? Jakoś nie dopytałam o to...
Mała leży główką w dół, ale ciekawostka taka, że znowu rozmiar brzuszka rozjechał się z innymi wymiarami i jest prawie 2 tygodnie młodszy niż główka i nóżki. W 36t0d waży 2475 g. Babka mówi, żeby się nie stresować, bo sprzęt inny itd, zobaczymy na następnej wizycie Za 2 tygodnie z hakiem mam się zgłosić.

To może ci szybciej pójdzie? Jak to jest, wtedy trzeba cc?

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
z małą wszystko wporządku, waży 1600 g. tylko w kartę ciąży wpisała mi 33 tydzień jeden do przodu przepisała mi magnez, żelazo bo mam skurcze nóg i już miałam ich dość, więc jej się wyżaliłam, wyniki krwi też troszki słabo ale malutka zdrowa i to najważniejsze
za wizytę

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ja tez po wizycie. 34tc maly wazy 1800g dalej ułożony w stanie gotowości :P gin ogólnie stwierdził że maly jest nisko i gdyby nie wcześniejsze założenie pessara to pewnie bym mogla urodzić wcześniej ale udało się jak na razie wszystko opóźnić w czasie kolejna wizyta 4 marca
za dobre wieści

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
maggie Zu jest przeurocza, naprawde
A i mamusia trojaczkow mieszka w San Diego. Taka ciekawostka i chyba ma meza brazylijczyka taki szpieg ze mnie :-P
Też doczytałam że po doktoracie z inżynierii środowiska chyba ...i planowali mieszkanie dla dwóch osób i kota...więc chyba nie było parcia na dziecko Nie wiem ciągle siedzi mi w głowie ta dziewczyna bo człowiek który cche mieć dzieci miałby traumę, a co dopiero ktoś kto nie bardzo tego chciał a musi się z tym zmierzyć. Dla nas to rozczulające jak oglądamy to zdjęcie, a dla niej pewnie przerażające... w dzisiejszych czasach poza samą logistyką jak dzieci sa małe, trzeba jeszcze zapewnić im fajny start w przyszłość...a trójka to nie jedno
Jednak w Stanach to chyba coś jest nie tak z tą żywnością

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
1.0zajadając pierogi
2. Skupiona na twórczej pracy
3. Grudniowy spacer-pierwszy i jedyny raz na sankach
4. Pół roczne raczkowanie
5.. 17tygodniowa córi
6. Tuż po porodzie

wybaczcię ilość zdjęć

Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Jakie CUDO!!!! Ja chcę rodzić!

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
za zakup

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak jest z chodzeniem do toalety przed porodem? I nie mówię o siku
wyczytałam, że przed porodem organizm się oczyszcza i robi miejsce na wyjście dzidziusia... a ja dzisiaj cały dzień latam na kibelek chyba nawet tyle nie zjadłam, co zostawiłam
Ela, ja myślę że to nie poród tylko najadłaś się wszytskiego czego chciałaś przed porodem i organizm nie wytrzymał
A tak serio to ja też mam ten problem od półtorej dnia i nie wiem co myśleć...
Może to co z siebie wtedy wyciekło było wodami po części? Ale to chyba niemożliwe, bo byłaby jakaś konkretniejsza akcja już... Idę sobie umyć głowe na wszelki wypadek jakbym miała dziś jechać na porodówkę
Ja już chcę wizytę w nastęną środę i niech mi lekarz powie że to już się szykuje!

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-02-12 o 07:23
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:23   #843
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
ojej przykro mi z powodu zęba. Całe szczęście że leczenie kanałowe w ciąży na nfz jest bezpłatne. Chyba że coś od 2012r sie zmieniło

ja chodze prywatnie, bo mam sprawdzona lekarke...

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
virginia ja bym ubrała 1 zestaw ale tylko:
1. body
2. śpioszki
4. sweterek (jak będą duże mrozy, ale i tak bym się zastanawiała czy już nie za dużo by było. Zawsze można przykryć kocykiem)
5. kombinezon (bo masz cieplutki)
no i czapeczka, nie mam na fotkach

(t)asia
za 8 miesiąc

200zł za kanałowe to nie ejst dużo w moich rejonach

też nie wiem czy warto

mmhym uparta8210 BeautifulLie za udane wizyty

już się nie mogę doczekać kiedy te nasze brzuszkowe pociechy będą z nami prowadzić takie konwersacje
no w sumie tez sie szykowalamna wiecej, jak zapytalam ile mam szykowac na nast wizyte
Za mna okropna noc, co chwile sie budzilam z bolu. Boli mnie ten zab i nie wiem jak sie na jutro cokolwiek naucze!
Stary 2014-02-12, 07:25   #844
kate1623
Zadomowienie

Witam się z rana
Miałam problem z zaśnięciem na żadnym boku nie mogłam leżeć bo mnie brzuch bolał i ciągnął a na plecach aż mi słabo było ale jak zasnelam to jak zabita
Dziś na 11:20 jadę do szpitala na ktg

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:32   #845
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
A ja się witam w 32 tc

:klaski:

z rana, wstawalam dzis co pol godziny - kazde wyjscie do toalety to skurcz... :banghead: a teraz jade do lekarza.
Tez caly czas prowadze, ale Mala sie wtedy bolesnie rozpycha i nie jest to dla niej komfortowe. Dlatego dzis metrem

Trzymajcie kciuki za wizyte

Kate na KTG
Stary 2014-02-12, 07:33   #846
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Miałam problem z zaśnięciem na żadnym boku nie mogłam leżeć bo mnie brzuch bolał i ciągnął a na plecach aż mi słabo było ale jak zasnelam to jak zabita
Ty tutaj kochana Ja już każdego dnia widzę Cię na porodówce

dla Majeczki na dziś fluidy od cioci i Piotrusia

Mnie też już boli brzuch jakoś tak inaczej od kilku dni, jest chyba ciężki i nie mam takiej sprawności w obracaniu się na boki w nocy i musze to robić delikatnie. Do tego prawy bok odpada bo od razu mnie moja kolkowa nerka boli więc zostaje mi tylko lewy bok, ale nie dość że już mam chyba odlezyny na nim to z na głowie z tej jednej strony mam takie schodzące płatki skóry od ciągłego trzymania głowy na poduszce - fryzjerka mówi że to nie łupież tylko od leżenia to mi się zrobiło więc teraz codzinnie maseczka na głowę i zapanowałam nad tym

Tris trzymam kciuki!
Stary 2014-02-12, 07:41   #847
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

z rana, wstawalam dzis co pol godziny - kazde wyjscie do toalety to skurcz... :banghead: a teraz jade do lekarza.
Tez caly czas prowadze, ale Mala sie wtedy bolesnie rozpycha i nie jest to dla niej komfortowe. Dlatego dzis metrem

Kate na KTG
za wizytę

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Ty tutaj kochana Ja już każdego dnia widzę Cię na porodówce

dla Majeczki na dziś fluidy od cioci i Piotrusia

Mnie też już boli brzuch jakoś tak inaczej od kilku dni, jest chyba ciężki i nie mam takiej sprawności w obracaniu się na boki w nocy i musze to robić delikatnie. Do tego prawy bok odpada bo od razu mnie moja kolkowa nerka boli więc zostaje mi tylko lewy bok, ale nie dość że już mam chyba odlezyny na nim to z na głowie z tej jednej strony mam takie schodzące płatki skóry od ciągłego trzymania głowy na poduszce - fryzjerka mówi że to nie łupież tylko od leżenia to mi się zrobiło więc teraz codzinnie maseczka na głowę i zapanowałam nad tym

Tris trzymam kciuki!
No niestety jeszcze tak
na dodatek mała jakoś dalej słabo się kręci już 2 dzień co mi humoru nie poprawia

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:56   #848
BeautifulLie
Zadomowienie

Dzien dobry :-*

Agunia4ever no ja wybuchłam to gin mial problem żeby dalej mierzyć małego bo zaczął się wiercić 2h pierwszego spacerku o.O myślałam że góra godzinkę u nas położne mowily że jak pogoda jest to po tygodniu można wyjść

Mmhym to chyba też zależy od sprzętu no jak ja bylam w szpitalu to lekarz zapisał że łożysko ocenia na II w 31tc. fajnie że ci się udało wylicytować a mi lekarz dał skierowanie na HBs i HCV a też już miałam więc to chyba normalne.

Nadzwyczajna a co do niedowładu to mi się tak zdarza z lewą ręką w nocy :/

Amelka

Side :-*

Kate melduj się od razu po ktg

Trisdom

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:21   #849
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
bylam w dentysty ta dziura moja, przez moja glupote i lenistwo jest do leczenia kanalowego!!!! dzisiaj zalozyla mi lekarstwo czy jak to zwal i za 2 tyg wizyta. 200 zl to mnie bedzie kosztowac!! zla jestem sama na siebie, bo jakbym od razu poszla, to 80 bym zaplacila i z glowy...

Krzys ma jednego zeba popsutego, nie wiem czy leczyc mleczaka?
Współczuję problemów z zębami
Mi kiedyś lekarz źle zaplombował zęba, plomba mi wypadła, a ja zamiast od razu pójść poprawić to nie. W rezultacie ząb mi się ukruszył i musiałam rwać

Ja bym plombowała mleczaka Może się to szybko przenieść na inne zęby

Cytat:
Ja też po wizycie się melduję. Zepsuło się USG w gabinecie i przytachali jakieś stare, więc nie wiele widziałam. Z szyjką coś zaczyna się dziać chyba, ale nie znam szczegółów. Łożysko na przełomie II i III stopnia dojrzałości. Nie za wcześnie trochę? Jakoś nie dopytałam o to...
Mała leży główką w dół, ale ciekawostka taka, że znowu rozmiar brzuszka rozjechał się z innymi wymiarami i jest prawie 2 tygodnie młodszy niż główka i nóżki. W 36t0d waży 2475 g. Babka mówi, żeby się nie stresować, bo sprzęt inny itd, zobaczymy na następnej wizycie Za 2 tygodnie z hakiem mam się zgłosić.
Zgłosiłam te bóle palców i opuchnięcia i mam zrobić: mocznik, keratyninę i próby wątrobowe. Oprócz tego WR i to HBS

Agunia, można prosić? wizyta 27.02 o 19.45
Niedługo masz następną wizytę i pewnie naprawią już USG Będzie ok

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ja tez po wizycie. 34tc maly wazy 1800g dalej ułożony w stanie gotowości :P gin ogólnie stwierdził że maly jest nisko i gdyby nie wcześniejsze założenie pessara to pewnie bym mogla urodzić wcześniej ale udało się jak na razie wszystko opóźnić w czasie kolejna wizyta 4 marca
Jak dobrze, że masz pessar
za wagę

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Wrocilam niedawno z tej SR, chodze tam z moja szwagierka, ktora tez miala podwyzszony cukier, wyslali ja do tej kliniki diabetycznej i dzisiaj miala odebrac wyniki No ale udalo nam sie pogadac dopiero po zajeciach Po godzinie miala 285 a po dowch 235 A co najlepsze na zajecia dziewczyny przyniosly jakies rogaliki i ciasteczka i ona sie nimi objadala, wiedzac ze ma takie cukry normalnie w szoku jestem
Wyluzowana kobietka

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
nr. 5 to mój faworyt ślicznotka !

no i udało się, wylicytowałam myślałam, że uda sie może jednak za troche mniej ale też nie jest źle

http://allegro.pl/show_item.php?item=3947911838
Gratulacje

Cytat:
wyczytałam, że przed porodem organizm się oczyszcza i robi miejsce na wyjście dzidziusia... a ja dzisiaj cały dzień latam na kibelek chyba nawet tyle nie zjadłam, co zostawiłam

I jak z ruchami dzieciaczka? Bo Mikowski dzisiaj wyjątkowo aktywny
Też o tym czytałam. Mnie dzisiaj męczą mdłości
oby ci szybko przeszło

Cytat:
Czy któraś z Was miała zalecenie powtórzenia badania HBs? Bo miałam na poczatku ciąży i teraz mi znów zaleciła, a w karcie ciązy jest jedna rubryczka na to badanie. Zrobię oczywiście, ale podliczyłam te badania znowu i mi chyba 120 złotych pójdzie
'ja tylko raz robiłam
A wyszło ci coś nie tak, że każe powtarzać?

Cytat:

Tris trzymam kciuki!
Znam ten problem z odwracaniem się Leżąc na plecach się duszę, a chcąc się odwrócić z boku na bok, muszę się obudzić i przejść całą procedurę łącznie z poprawianiem podkładu na łóżko, bo się przesuwa

Idę się położyć, bo
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:47   #850
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
jak byłam ostatnio przed balem na regulacji brwi, to się mnie babka spytała, czy śpię dużo na lewym boku, bo mam brew wytartą

brokuły dla wszystkich na dobry początek dnia

pytanie mam. czy któraś z Was kupuje albo już kupiła nianię elektroniczną? my przy Ewci używaliśmy takiej z monitorem oddechu, teraz młodego będziemy na niej podsłuchiwać, ale zastanawiam się, co z Ewcią. przenosimy ją do najdalej położonego pokoju na górze domu i niby za 4 miesiące kończy 4 lata, ale ją też wolałbym mieć na podsłuchu i nie wiem, co wybrać. potrzebuję coś dobrego, niedrogiego, bez bajerów.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:52   #851
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Znam ten problem z odwracaniem się Leżąc na plecach się duszę, a chcąc się odwrócić z boku na bok, muszę się obudzić i przejść całą procedurę łącznie z poprawianiem podkładu na łóżko, bo się przesuwa

Idę się położyć, bo
śpisz już na podkładzie ? To ja cięgle twardo nie
właśnie dzwonił mąż kontrolnie bo powiedziałam że bardzo dziwnie się czuję i mam biegunkę a to może być sygnałem Akurat zapowiedziały się do mnie dziś dwie koleżanki o dwóch różnych godzinach plus mam dziś szkołę rodzenia...co za dzień

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
my przy Ewci używaliśmy takiej z monitorem oddechu, teraz młodego będziemy na niej podsłuchiwać, ale zastanawiam się, co z Ewcią. przenosimy ją do najdalej położonego pokoju na górze domu i niby za 4 miesiące kończy 4 lata, ale ją też wolałbym mieć na podsłuchu i nie wiem, co wybrać. potrzebuję coś dobrego, niedrogiego, bez bajerów.

własnie wyobraziłam sobie Ewcię która ma już 16 lat i zaprasza chłopaka do siebie a wy dalej na niani kontrola jej oddechu czy nie za szybko przy nim dyszy

a tak serio rozumiem obawy, ale tak fajnie to napisałaś
Stary 2014-02-12, 08:55   #852
maggie123
Zakorzenienie

Dzień dobry spod gabinetu gina
DZIĘKUJĘ każdej z Was !! Wiecie jak polechtać ego matki
Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

[/COLOR]No wreszcie chwila przerwy. Byłam dziś na SR a potem ciag dalszy przeprowadzki. Dziś kuchnia była. Padam. Byle do piątku. W każdym bądź razie mam news odnośnie spacerów z dzieckiem z SR. A więc zaczynamy spacery po 2-3 tygodniach. O ile oczywiście nie pada, nie ma wichury, itp. Wcześniej 2-3 dni werandujemy dziecko po 15-20 minut. Taki pierwszy spacerek może trwać nawet 2h
No to tym się chciałam pochwalić. Leczę się pobyczyć bo znów mi się szyjka zbuntuje
Jestem zdziwiona. Dlaczego dopiero po 2tygodniach? Jeszcze jakby byly mrozy ponad -10i wiatr to ok, ale na wiosnę?
Jak wszystko bedzie ok to planuje wyjście z domu następnego dnia po powrocie. I podobnie jak Ela raczej werandować nie zamierzam.

Cytat:

w końcówce to ja latam non stop i to bynajmniej nie na siku tylko.. Pewnie organizm sie przygotowuje. Moj już chyba że trzy tygodnie..

Cytat:
O ludzie kochani, jaki Owłosieniec po piątym zdjęciu skradła zupełnie moje serce...

Na USG to widać
Ciuliczek tego jeszcze nie grali

super! ja poluję na coś takiego, tylko z graco

Lekarka mówi, że to może być połączone pytała mnie jeszcze czy mnie brzuch nie swędzi przy okazji tego tematu.

Czy któraś z Was miała zalecenie powtórzenia badania HBs? Bo miałam na poczatku ciąży i teraz mi znów zaleciła, a w karcie ciązy jest jedna rubryczka na to badanie. Zrobię oczywiście, ale podliczyłam te badania znowu i mi chyba 120 złotych pójdzie
Sprawdze w wynikach i karcie ciąży bo coś powtarzałam na dziś ale nie pamiętam co

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
A ja się witam w 32 tc

Amelka gratulacje za 8miesiąc! Brawa!

Cytat:
Witam się z rana

Powodzenia! Jej biedna jesteś z tym oczekiwaniem i napięciem. Chyba rodzeniae po terminie jest bardziej stresujace. Majka wychodz!!!

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Martorka,leczyłabym mleczaka. Podobno im zdrowsze zęby mleczne tym zdrowsze stałe. Nieleczenie różne infekcje może powodować dodatkowo

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:57   #853
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
1.0zajadając pierogi
5.. 17tygodniowa córi
6. Tuż po porodzie

wybaczcię ilość zdjęć

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:58   #854
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dzwonił mąż kontrolnie bo powiedziałam że bardzo dziwnie się czuję i mam biegunkę a to może być sygnałem Akurat zapowiedziały się do mnie dziś dwie koleżanki o dwóch różnych godzinach plus mam dziś szkołę rodzenia...co za dzień

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

własnie wyobraziłam sobie Ewcię która ma już 16 lat i zaprasza chłopaka do siebie a wy dalej na niani kontrola jej oddechu czy nie za szybko przy nim dyszy

O rany padłam i nie wstane!!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:58   #855
margo80
Zakorzenienie

Cytat:

tatuś nie pozwoli jej przyprowadzać chłopaków w tym wieku do domu a jak już się zdarzy, to go pewnie i tak wypłoszy

Ewcia
Przemek
Stary 2014-02-12, 09:00   #856
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:

Jestem zdziwiona. Dlaczego dopiero po 2tygodniach? Jeszcze jakby byly mrozy ponad -10i wiatr to ok, ale na wiosnę?
Jak wszystko bedzie ok to planuje wyjście z domu następnego dnia po powrocie. I podobnie jak Ela raczej werandować nie zamierzam.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Martorka,leczyłabym mleczaka. Podobno im zdrowsze zęby mleczne tym zdrowsze stałe. Nieleczenie różne infekcje może powodować dodatkowo

Z tym wychodzeniem, to tez sie wybiersam jak najszybciej a pochwaly dla Twojej cory sa jak najbardziej uzasadnione, slodka jest. A to zdjecie zaraz po porodzie wymiata slicznosci!!!

zeba wylecze, ale nie wyobrazam sobie Krzysia na fotelu jak bedzie mu tam cokolwiek robic
za wszystkie wizyty dzisijesze ja ide jednak w piatek, bo moja lekarka nie przyjmuje dziisaj....

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-02-12 o 09:02
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:02   #857
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
bylam w dentysty ta dziura moja, przez moja glupote i lenistwo jest do leczenia kanalowego!!!! dzisiaj zalozyla mi lekarstwo czy jak to zwal i za 2 tyg wizyta. 200 zl to mnie bedzie kosztowac!! zla jestem sama na siebie, bo jakbym od razu poszla, to 80 bym zaplacila i z glowy...

Krzys ma jednego zeba popsutego, nie wiem czy leczyc mleczaka?
Za kanałowe to i tak nie dużo
Ja bym leczyła mleczaki,żeby się próchnica nie przeniosła na inne zęby

Cytat:
1.0zajadając pierogi
5.. 17tygodniowa córi
6. Tuż po porodzie

wybaczcię ilość zdjęć

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
No wreszcie chwila przerwy. Byłam dziś na SR a potem ciag dalszy przeprowadzki. Dziś kuchnia była. Padam. Byle do piątku. W każdym bądź razie mam news odnośnie spacerów z dzieckiem z SR. A więc zaczynamy spacery po 2-3 tygodniach. O ile oczywiście nie pada, nie ma wichury, itp. Wcześniej 2-3 dni werandujemy dziecko po 15-20 minut. Taki pierwszy spacerek może trwać nawet 2h
No to tym się chciałam pochwalić. Leczę się pobyczyć bo znów mi się szyjka zbuntuje
Chyba coś jednak nie tak z tymi 2-3 tygodniami Ja na pierwszy spacer poszłam około tygodnia po porodzie, ale to już był koniec października, więc pogoda kiepska.

Cytat:

Objawy zbliżającego się porodu mogą podobno przypominać zatrucie pokarmowe - rozwolnienie, ból brzucha i mdłości. Tak więc może u Ciebie już blisko

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
W ogole jestem lekko podlamana. Podobno zamykaja oddzial w moim szpitalu juz teraz. A mieli od 1 kwietnia i tak liczyłam ze sie zalapie. I nie mam wyboru. Musze w Matce Polce rodzic. Nie mogłam dzis spac bo boje sie tego szpitala. Traktuja cie jak zwierzynę a nie jak młoda matke, nie ma wsparcia przy opiece nad maluszkiem i w ogole. To jest daleko ode mnie i caly pobyt bede tam zdana na siebie bo mama nie przyjedzie a TZ w pracy bedzie. I pewnie bede przerażona.

Druga sprawa.Od dwóch dni w nocy mam niedowlad prawej reki. Nie moge zgiac palcow w piesc. Nie wiem czy to juz taki ucisk na nerw.

Boje sie i odechcialo mi sie rodzic.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
Współczuję Może go jednak nie zamkną?
A z tą ręką to nieciekawie -może zadzwoń do gina i się spytaj czy to normalne...

Gratulacje za wizyty i dobre wiadomości

Nadzwyczajna- smoczek doszedł Dziękuję!

Prosiłabym o wpisanie na listę wizyt na 1. stronie, że 15. 02 o 10:00 mam badanie prenatalne Cieszę się na nie, jak głupia, bo moja ginka nie pokazuje mi nic na usg (ma monitor tak obrócony, że nic nei widać ) a tam to i sobie pooglądam i może się w końcu dowiem,ile to moje dziecię waży.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:09   #858
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Mnie też ciągle mdli i byłam już dziś 2 razy w wc na grubszej sprawie
Jak mam rodzić to już chcę, bo czuję się fatalnie
Ale zero skurczy, zero bóli, młode fika więc to chyba nie to

A na podkładzie śpię już od jakiegoś tygodnia
Stary 2014-02-12, 09:18   #859
margo80
Zakorzenienie

ja tak miałam dzień, czy dwa, a potem w nocy skurcze i odchodzące wody.

czy ktoraś z Was kupowała może taki szlafrok?
mam w domu jeden, ale frotte, więc zająłby większą część szpitalnej torby. musze mieć coś lekkiego, a trochę mi szkoda kasy, bo w domu nie używam szlafroków wcale...
http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-100...937515745.html

Ewcia
Przemek
Stary 2014-02-12, 09:26   #860
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

mam w domu jeden, ale frotte, więc zająłby większą część szpitalnej torby. musze mieć coś lekkiego, a trochę mi szkoda kasy, bo w domu nie używam szlafroków wcale...
ja też mam szlafrok frotte. Kupiłam w lumpie specjalnie do porodu

Ale ten wydaje się być ok
Stary 2014-02-12, 09:29   #861
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
ja też mam szlafrok frotte. Kupiłam w lumpie specjalnie do porodu

Ale ten wydaje się być ok
i jak go upchniesz w torbie? mój jest mega puchaty...

Side - czy u Ciebie też padają takie wielkie płaty śniegu

Ewcia
Przemek
Stary 2014-02-12, 09:29   #862
monkaa321
Zakorzenienie

asienka213 a może szwagierka nawet nie wie z czym się wiąże takie postępoowanie? Jak można coś takiego robić, przecież ona ma poważną cukrzyce

martyna141 śliczniutka

Cytat:
może przed porodem chcą aktualne wyniki mieć. W ciąży przecież non stop nas kłują
ja już mam twardą żyłę od tego

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
W ogole jestem lekko podlamana. Podobno zamykaja oddzial w moim szpitalu juz teraz. A mieli od 1 kwietnia i tak liczyłam ze sie zalapie. I nie mam wyboru. Musze w Matce Polce rodzic. Nie mogłam dzis spac bo boje sie tego szpitala. Traktuja cie jak zwierzynę a nie jak młoda matke, nie ma wsparcia przy opiece nad maluszkiem i w ogole. To jest daleko ode mnie i caly pobyt bede tam zdana na siebie bo mama nie przyjedzie a TZ w pracy bedzie. I pewnie bede przerażona.

Druga sprawa.Od dwóch dni w nocy mam niedowlad prawej reki. Nie moge zgiac palcow w piesc. Nie wiem czy to juz taki ucisk na nerw.

Boje sie i odechcialo mi sie rodzic.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
nie bój się, może nie będzie tak źle. Ja też idę do szpitala gdzie jest "taśma porodowa"

niedowład to już brzmi poważnie na Twoim miejscu to bym tym bardziej chciała już urodzić

amelka2006 za 32 tc

Cytat:
Za mna okropna noc, co chwile sie budzilam z bolu. Boli mnie ten zab i nie wiem jak sie na jutro cokolwiek naucze!

Cytat:
Witam się z rana

i może Cie już zostawią bo Maja będzie chciała wyjść

side85 współczuje

trisdom
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:31   #863
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
i jak go upchniesz w torbie? mój jest mega puchaty...
Zwinęłam w kulkę i jakoś wszedł
Ale mam sporą torbę - musiałam się przepakować z małej
Stary 2014-02-12, 09:40   #864
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:

Ja taki kupowałam. Tzn. chyba, bo link się nieprawidłowo otwiera i nie widzę zdjęcia, ale brałam właśnie od tego sprzedawcy, więc myślę, że tak. Sprzedawca bardzo fajny. A szlafrok bawełniany, wydaje się wygodny, choć testować będę go dopiero na porodówce, a na razie czeka w torbie
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:46   #865
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
nie narzekaj, inni siedza w domu cały dzień i sie nudzą

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Prosiłabym o wpisanie na listę wizyt na 1. stronie, że 15. 02 o 10:00 mam badanie prenatalne Cieszę się na nie, jak głupia, bo moja ginka nie pokazuje mi nic na usg (ma monitor tak obrócony, że nic nei widać ) a tam to i sobie pooglądam i może się w końcu dowiem,ile to moje dziecię waży.
to juz niedługo

Cytat:

ten sie wydaje fajny. ja mam taki frote ale cienki i ja go nie lubie ale wezme w razie W

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

ide szukac info co mi jest potrzebne na wyprawke do szpitala.
Jutro się pakujemy a ja nie czuje tego zbliżającego się terminu

policzyłam sobie że mi jeszcze 38dni zostało kupa czasu
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:48   #866
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Tez mam szlafrok frotte gruby,i nie wiem gdzie i jak go upchne

side
Stary 2014-02-12, 09:54   #867
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Witam się z rana
Kate trzymam kciuki za rozkręcenie akcji
Stary 2014-02-12, 09:54   #868
kolba
Raczkowanie

Czesc Kochane!
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie kciuki, słowa otuchy i oczywiście brokuły Nawet nie wiecie jak bardzo mi to pomaga!
Od piątku leżę plackiem w szpitalu, non stop pod kroplówką. Od soboty i rozwarcia 2cm mnie nie badali, bo wolą nie ruszać. Jutro mam badanie i usg i zobaczymy. Dowiedziałam się, że rozwarcie do 10cm może mi się zrobić całkowicie bezboleśnie i mogę mieć tylko bóle parte i po porodzie. No poród marzenie, ale jednak wolałabym troche później.
Dziś mam 32t4d, więc mała jest już o 4 dni starsza od Olusi. Bogu dzięki, że celeston podany i z każdym dniem robi się bezpieczniej. Kolejny raz uświadamiam sobie, jak ogromne mieliśmy szczęście, że Olusia jest zdrowa - bo 32tc to zdecydowanie za wcześnie na rodzenie. Boję się, że tym razem możemy nie mieć tyle szczęścia Okrutnie się boję!
Dodatkowo tęsknota za Olą mnie dobija!!! Strasznie za Nią tęsknię!!! Codziennie dzwonimy, pyta: mamusiu wrócisz do nas? Serce się łamie! Ale całe szczęście mąż pięknie daje sobie radę i cudownie się Olusią opiekuje!
Proszę Was o dalsze kciuki i dziękuję, że jesteście!!

Castia całe szczęście, że się odezwałaś, bo się martwiłam!

Kastia trzymam kciuki, żeby to już było tuż tuż.

Trisdom kciuki na wizytę.

CayenneOno ogromne gratulacje za Synka!!!!

BeautifulLie pięknie pessar działa, gartulacje.

Virginia podziwiam Cię dalej i zazdroszcze basenu i cieszę się, że wizyta wreszcie jakaś konkretna.

Maggie cudną masz Zu!!!

Wszystkie Was ściskam mocno, pamiętam o Was i cieszę się, że trafiłam na to forum, bo ogromnym wsparciem jesteście!! Z postami jestem na bieżąco!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:05   #869
Ela87
Zakorzenienie

Rany, ale brzydka pogoda Pewnie Ola dodatkowo nie będzie się ruszać, a ja dzisiaj oszaleje. A miałam już nie mieć dzisiaj depresji

Cytat:
Też doczytałam że po doktoracie z inżynierii środowiska chyba ...i planowali mieszkanie dla dwóch osób i kota...więc chyba nie było parcia na dziecko Nie wiem ciągle siedzi mi w głowie ta dziewczyna bo człowiek który cche mieć dzieci miałby traumę, a co dopiero ktoś kto nie bardzo tego chciał a musi się z tym zmierzyć. Dla nas to rozczulające jak oglądamy to zdjęcie, a dla niej pewnie przerażające... w dzisiejszych czasach poza samą logistyką jak dzieci sa małe, trzeba jeszcze zapewnić im fajny start w przyszłość...a trójka to nie jedno
Jednak w Stanach to chyba coś jest nie tak z tą żywnością
Jesteś lepszym szpiegiem ode mnie.
Ja sobie mówiłam na początku, że jak okaże się, że będe miała bliźnięta, to płakać nie będę, chociaż wiem, że będzie cieżko, ale ja chciałam dziecko, jakby mi się tak 3 trafiła, to już chyba bym się przeraziła.

Cytat:
no w sumie tez sie szykowalamna wiecej, jak zapytalam ile mam szykowac na nast wizyte
Mój brat ostatnio był na NFZ i kanałowe na NFZ kosztuje już 150zł
Tanioche masz jak prywatnie

Cytat:
Witam się z rana

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Kate na KTG

Cytat:
Dzień dobry spod gabinetu gina
DZIĘKUJĘ każdej z Was !! Wiecie jak polechtać ego matki

To tak szybko się dochodzi do siebie? Ja myślę, że jeszcze po powrocie ze szpitala tydzień nie będę mogła się ruszać, więc dopiero po tygodniu na spacer wyjdę. Dajesz mi nadzieję, że będzie to wcześniej

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:06   #870
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Side - czy u Ciebie też padają takie wielkie płaty śniegu
Jak żyję nie widziałam takich płatków gigantów Są olbrzymie!!

KOLBA trzymaj się dzielnie, my tu myślimy o Tobie i trzymamy mocno kciuki żeby maleństwo posiedziało jeszcze w brzuszku, jak to mówi mój lekarz "jakby miało wyjść to by wyszło, a nie tylko dawało sygnały" Trzymajmy się tej myśli, najważniejsze że jesteście po sterydach! Tęsknotę musicie wytrzymać niestety, ale dacie radę dla dobra maleństwa!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości