Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 07:50   #4771
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
eeeeeeeeeeee tammmmmmmm lepiej spałam niż jak mały przesypia po 4godziny bo już sie przyzwyczaiłam do takiego stanu rzeczy ale właśnie się dowiedziałam od mojej sis że wydziwiam że butli nie daje ...i że ludzie to przy pierwszym dziecku wariują a ja przy drugim że ona by juz odstawiała od piersi bo później będę mieć problem bo seba juz jest bardzo cyckowy itp....zepsuła mi humor na dzień dobry ja uważam ż eproblemu nie powinno być skoro akceptuje butle jesli nie ma cyca....mylę się ...
Pewnie,że nie powinno być problemu.Moja po rykach też zaciągnęła butlę.A gadaniem siostry się nie przejmuj

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-12, 07:51   #4772
policzanka
Wtajemniczenie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
eeeeeeeeeeee tammmmmmmm lepiej spałam niż jak mały przesypia po 4godziny bo już sie przyzwyczaiłam do takiego stanu rzeczy ale właśnie się dowiedziałam od mojej sis że wydziwiam że butli nie daje ...i że ludzie to przy pierwszym dziecku wariują a ja przy drugim że ona by juz odstawiała od piersi bo później będę mieć problem bo seba juz jest bardzo cyckowy itp....zepsuła mi humor na dzień dobry ja uważam ż eproblemu nie powinno być skoro akceptuje butle jesli nie ma cyca....mylę się ...
nie słuchaj siostryPrzepraszam ze to napisze ale juz kilka razy o niej pisałas i odniosłam takie wrazenie ze ona chyba zazdrosna..
[/COLOR][/COLOR]..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 07:51   #4773
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witajcie!bardzo Wam współczuje tych nocek..u mnie wprawdzie Lila przesypia całą ale jest taki etap w nocy kiedy kręci głową i stęka..nie jest to uciążliwe więc nie narzekam
spójrzcie jakie pięknosci!!
https://www.facebook.com/pages/Madam...45687608816099
Dzięki,miejmy nadzieję,że ząbkowanie nam wynagrodzi,buahaha,dobry żart nie?

Stary 2014-02-12, 07:59   #4774
Natala84
Zakorzenienie

Ewacia, raczej się nie mylisz, jeśli Seba pije z butli bez problemu to nie powinno być żadnego problemu z odstawieniem

Mam dość
nie jest dla mnie problemem już, ze Hania zaczyna dzień o 6. ok,przywykłam, 7 byłaby ideałem no ale trudno.
ale ona się budzi i jęczy, skrzeczy, marudzi. jako tako się uspakaja na rękach ale też bez rewelacji, a nosić ją cały czas nie ma nikt siły. do tego budzi Marysię
wygląda to nieco jak zęby, bo wszystko gryzie z taką wściekłością i złością, gryzie moje ręce, palce, no i swoje też
do tego poszłam spać koło 24 a w środku było jeszcze karmienie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:03   #4775
kaska87
Zakorzenienie

hej
a u nas moje dziecko spało od 20 do 7:50 a ja głupia zamiast robić to samo to pół nocy nie spałam bo jak nie ma P. to jakoś każdy stuk-puk mnie budzi

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Zawsze jak mały się budzi, to już jest od godziny-dwóch u nas w łóżku. Leży pośrodku i tak słodko wyciąga łapki raz w jedną, raz w drugą stronę Paca rączkami nam po nosach i uważa, że to najlepszy fun pod słońcem
no to Twój synuś kochany- nasz jak leży z nami to tak przywalić potrafi w nos czy oko, że się odechciewa

Natala mój też ze złością wszystko gryzie, trochę marudzi, chce na rączki, ale póki co nic tam nie stuka

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-12 o 08:04
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:06   #4776
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
papuga no właśnie nie wiem od czego zacząć, ale chyba marchewa pediatra twierdzi, że mogę zacząć od razu od zupek wielowarzywnych
a kaszki jak wprowadzałyście, równolegle do warzyw od razu czy później? wiem, że na pierwszej str jest rozpiska, ale ja muszę tysiąc pytań i tak zadać
Ja wprowadzałam najpierw warzywa, potem kaszki.
Stary 2014-02-12, 08:16   #4777
kahunia
Zadomowienie

Bry

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzien dobry
moj bąk nie spi od 6
ja nie rozkminiam juz tego dziecka
jaaaaaa chce spac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie to samo, pobudka 6.10

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ewacia, raczej się nie mylisz, jeśli Seba pije z butli bez problemu to nie powinno być żadnego problemu z odstawieniem

Mam dość
nie jest dla mnie problemem już, ze Hania zaczyna dzień o 6. ok,przywykłam, 7 byłaby ideałem no ale trudno.
ale ona się budzi i jęczy, skrzeczy, marudzi. jako tako się uspakaja na rękach ale też bez rewelacji, a nosić ją cały czas nie ma nikt siły. do tego budzi Marysię
wygląda to nieco jak zęby, bo wszystko gryzie z taką wściekłością i złością, gryzie moje ręce, palce, no i swoje też
Dla mnie 7 tez by byla idealna, akurat tz wstaje tez do pracy i to jakas taka normalniejsza godzina niz 6.

No i przez ta pobudke o 6 nie mam w ogole humoru Wszystko mnie wkurza, wszystko na mojej glowie, tz ostatnio tak mi pomaga ze popoludniu po pol godzinie zabawy stwierdza ze on nie wiem co ma z nia robic i mi ja oddaje. Wieczorem jak juz ja usypiam to po prostu mam dosc. Potrzebuje jakiejsc odskoczni bo zwariuje.

A jeszcze jak mala zasnela to zamiast zjesc spokonie sniadanie to jeszcze walczylam z piecem bo tz tak rozpalil ze bylo ciemno...

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

A jeszcze jak slysze o Mariuszu T. to mnie szlak trafia. Jeszcze pewnie kupe kasy poszlo na to zeby on bezpiecznie mogl z wiezienia wyjsc... no paranoja jakas.

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2014-02-12 o 08:15
kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:18   #4778
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
nie słuchaj siostryPrzepraszam ze to napisze ale juz kilka razy o niej pisałas i odniosłam takie wrazenie ze ona chyba zazdrosna..
[/COLOR][/COLOR]..
niby o co przeciez on ma zawsze gorzej:rotfl:
Cytat:

Mam dość
też tak myśle .....wiadomo że jak widzi cyca to woli bardziej ni z butle ale skoro butle pije to nie będzie źle

jejku sebuś też cześciej woła o rączki w ciągu dnia ...w zasadzie w dzień usypia teraz tylko na raczkach ja raz narzekam a innym razme po prostu mnie to cieszy bo sie boje że on mi tak szybko rośnie i tez mam nadzieje że te wszystkie nocne rewelacje to ząblki ale póki co to nic nie widze
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:21   #4779
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
a u nas moje dziecko spało od 20 do 7:50 a ja głupia zamiast robić to samo to pół nocy nie spałam bo jak nie ma P. to jakoś każdy stuk-puk mnie budzi

no to Twój synuś kochany- nasz jak leży z nami to tak przywalić potrafi w nos czy oko, że się odechciewa

Natala mój też ze złością wszystko gryzie, trochę marudzi, chce na rączki, ale póki co nic tam nie stuka
Do stukania to on ma jeszcze daleko

U nas dzis nocka zadnym karmieniem nie przerwana tfu tfu 12,5 h z czego ja spalam 7 heh. Za to Blanka obudzila sie po 6 na szczescie zajęła sie puzzlami w swoim pokoju i pozwolila mi dospac.

No a za godzine ortopeda

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-02-12 o 08:23
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:35   #4780
butterfly20
Zakorzenienie

Heeej.

Tak jak przewidywałam, 3 pobudki w nocy. Moje biedactwo

Idę nadrabiać.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:36   #4781
kaska87
Zakorzenienie

Motyl ojej- ząbki?

Stary 2014-02-12, 08:45   #4782
bojatoja
Zakorzenienie

hej.
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Który sezon? Ja jestem za bieżąco, ale drażnią mnie ciągłe przerwy. Ostatni odcinek słodki :p

Dopiero kończymy szósty sezon. Dokładnie zostały nam jeszcze 2 odcinki
Gdzie ogladasz 7 sezon? W tv?
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Bojatoja - ja mam pierwszy rok studiów magisterskich, mam już plan zatwierdzony od miesiąca i muszę oddać końcem marca pierwszy rozdział... Taką mam promotorkę hardcorową, choć może to dobrze, że tak gna
Mój promotor dopiero się odezwał do mnie w styczniu. A wybieraliśmy w październiku.
Fajnie masz, że już na pierwszym roku możecie pisać
Cytat:
ja w ciazy podczytywalam ten watek ale na szczescie juz tego nie robie bo ich wszystko dziwi.

Też w ciąży podczytywałam Ale mzk mają za dziwaków
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

my waletynki obchodzimy 14 maja bo reguly ladnie i cieplo
a w sumie w walentynki mamy rocznice zareczyb..
ja nie wymagam by luby cos przygotowal choc lubie dosfawac kqwiaty i czeko
My też mamy w walentynki rocznice zaręczyn

Lece na śniadanie..
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:51   #4783
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Pożalę sie i ja Od 23 do 2 Miłek ze mną w łóżku kręcił się i wiercił, chwile spał i się wybudzał, złościł, od 2 do 5 w swoim łóżeczku, ale w tym czasie 5 razy wstawałam podac smoka, a od 5 do 6.30 znów w naszym łóżku wiercenie i popłakiwanie. Jak tylko go o tej 6.30 przewinęlam i wzięlam na ręce to buzia roześmiana i zaczął gadać
Chyba się już przyzwyczaiłam, bo nie czuję się zmęczona i nawet humor mam ok, poza tym że teściowa dziś bierze Dawida na pare godzin do siebie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
no niemiła
u nas w przychodni pracuje taka jedna stara raszpla co bym ja na emeryture juz wysłała
u nas też jest taka lekarka, nazywamy ją właśnie "stara", nawet pielęgniarka nam powiedziała żeby się do niej z dzieckiem nie umawiać

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
aaaaaaa miałam mówić, kupiłam puzzle piankowe. Jednak na allegro bo nie mam jak pojechać do sklepu, pisałam do gościa który je wystawia i mówi że nie są śliskie..mam nadzieję, że nie ściemnia

o takie - http://allegro.pl/30x30cm-36el-duze-...966602651.html[COLOR="Silver"]
mam chyba takie same puzzle kupowane w sklepie i nie są śliskie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

mój Hubcio ma z tyłu łyse kółko wytarte, ale on zwiercony
Miłek też ma takie kółko wytarte i boczki

Cytat:
papuga tak dobrze z tz to nie ma
pisalam ze poligon mamy w domu.
chodzi jak szwajcarski zegarek
a ja mam nowa torture
chodze w smaych stringach po domu
hihi

dobra jesteś

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Witam Was,nocka jak zwykle.Podałam mm na noc,to jedyna różnica,że obudziła się nie po dwóch a trzech godzinach,reszta bez zmian,pobudki co dwie godziny.Oczywiście nie spanie i kręcenie się też było.Jaika a u Was jak noce?Lepiej?
szkoda
będziesz dalej próbowała mm podawać?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
No a za godzine ortopeda

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
trzymamy kciuki

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 08:57   #4784
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
ja Ci powiem tak, gdybym mogła pracować w urzędzie to bym poszła-wiadomo budżetówka w miarę pewna robota i przed wszystkim bez planów sprzedażowych

poszłabym do policji, ale ja jestem boidupa co się boi sama w domu zostać w nocy

ale w urzędzie marnie płacą.
Ja mam bardzo dobre wejście do urzędu,ale raczej nie chcę

Cytat:
super, powodzenia w pisaniu

ale wiesz, Tusia już nie jest taka malutka, 5 miesięcy to nie jakoś mocno wcześnie jak na ząbki
a poza tym wg mnie jednak przy zębach najważniejsza jest higiena i sensowna dieta

jako że moje dziecko młodsze biło rekordy w jedzeniu słoiczkowego żarełka (1/2 słoiczka w ciągu 3 dni i te z bólem na twarzy ) postanowiłam jej dziś dać jabłuszko made by mama wciągała aż miło
jutro ugotuje mafefke

coś nie mam weny
oczywiście wiem, będziemy dbać i na pewno ograniczać (jak nie eliminować) słodkie, ale mam takie obawy bo oboje z mężem mamy kiepskie zęby...choć niewykluczone,że to przez to,że jedliśmy sporo słodyczy za dzieciaka.

Cytat:
gdzueś czytałam, że dzieci się tak stymulują, a dokładnie stymulują układ przedsionkowy.
często robią tak np przed snem
stymulacja układu przedsionkowego wpływa na rozwój mózgu, dzieci czasami domagają się większej stymulacji, np przez noszenie, bujanie albo robią to same kręcąc właśnie szybko głową.
taki sam efekt uzyskuje się np na placu zabaw - bujanie, huśtanie, zjeżdżanie na zjeżdżalni - wszystko to rozwija mózg dziecka.
co ciekawe, dzieci mam które w ciąży musiały dużo leżeć często domagają się większego bujania, by sie właśnie dostymulować, czyli uzupełnić to czego zabrakło w życiu płodowym
innymi słowy - raczej nie ma się czym przejmować, ale oczywiście warto wspomnieć lekarzowi
Natka tak kręci głową jak sie przebudza.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Właśnie w ten sposób w końcu wyjaśniłaś mi moja zagadkę życia dlaczego moje dziecko nie chce być bujane, ma dosyć po swoim życiu płodowym bo ja leżałam tylko gdy spałam w drugiej ciąży będę mniej aktywna haha bo fajnie od czasu do czasu tak sobie polulać
ja też bardzo mało leżałam.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nooo śmieszne to fajne takie ciche dni jakbym wcześniej wiedziała to bym to częściej praktykowała
no co ty,ja tak nie umiem my miewamy tylko ciche minuty, nie umiemy się długo złościć.

Stary 2014-02-12, 09:02   #4785
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Do stukania to on ma jeszcze daleko

No a za godzine ortopeda

U nas tez poplakiwania w nocy. Dziasla napuchniete ale wiem, ze do wybicia zabkow moze uplynac i 2 miesiace

A teraz pytanie
Pisałam Wam kiedyś, że Miłosz odrzucił smoka pewnego pięknego dnia. Próbowałam później jeszcze dać ale nie chciał. Ostatnio w akcie desperacji sięgnęłam po tego smoka i zassał od razu ale jak wyjał go sobie z buzi to nie umial trafic i się wnerwiał i trzeba było podawać, więc zabrałam . Złamać się i dawać tego smoka czy lepiej nie?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:03   #4786
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was,nocka jak zwykle.Podałam mm na noc,to jedyna różnica,że obudziła się nie po dwóch a trzech godzinach,reszta bez zmian,pobudki co dwie godziny.Oczywiście nie spanie i kręcenie się też było.Jaika a u Was jak noce?Lepiej?

U nas pobudki o 2, 5 i potem co chwilę. Teraz śpi

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
hej.

Dopiero kończymy szósty sezon. Dokładnie zostały nam jeszcze 2 odcinki
Gdzie ogladasz 7 sezon? W tv?
Ja ściągam na bieżąco z chomika. A na Comedy central teraz idzie 7 sezon

Stary 2014-02-12, 09:05   #4787
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
oczywiście wiem, będziemy dbać i na pewno ograniczać (jak nie eliminować) słodkie, ale mam takie obawy bo oboje z mężem mamy kiepskie zęby...choć niewykluczone,że to przez to,że jedliśmy sporo słodyczy za dzieciaka.
Często to geny decydują jakie będą zęby.
Ale na pewno ograniczanie słodyczy/soków wiele da
Poza tym jeszcze się nie przebiły nawet
Stary 2014-02-12, 09:07   #4788
agravka
Wtajemniczenie

Dodhina,jak nauczylas butli?

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:08   #4789
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl ojej- ząbki?

taaaak.nie stukają,ale widać,jak podchodzą:/ Dwa...

Stary 2014-02-12, 09:08   #4790
anutka171
Rozeznanie

Czesc

bardzo Wam wspolzuje nieprzespanych nocek
u nas byly tylko 3 poudki, wiec nie bylo tak zle. wazne, ze mam lozeczko i malego na wyciagniecie reki, wiec nie musze wstawac, zeby mu podac smoka

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
hejka
Byłam dziś z Antkiem w biedrze, cała wyprawa zajęła nam 3h, nakupiłam pół zamrażalnika mięsa i wiozłam do do domu, do tego z 15 słoiczków w efekcie nie czuje kręgosłupa a nogi wchodzą mi do tyłka
Jutro prawdopodobnie wpadnie nas odwiedzić moja mama.

!Zauważyłam, że moje dziecko od jakiegoś czasu nagle zaczyna gwałtownie kręcić głową na boki, tak jakby pokazywał "nie". Pokręci tak z 5 sekund, może mniej i przestaje.. Wygląda to trochę dziwnie więc zaczęłam się martwić.. Wyczytałam, że to mogą być objawy padaczki i jestem przerażona
Czy wasze maluchy też tak robią?
Moj tez tak robi przed zasnieciem. Wydaje mi sie ze nie ma sie czym martwic
Dziekuje Natala za wyjasnienie dlaczego trzeba zaczac bujac malucha

Cytat:
Dzieki,będę pytać w razie wątpliwości.Na razie na butelce ma smoczek o najwolniejszym przepływi, ale czy to coś da,żeby nie odrzucika piersi?
Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od dziecka. U mnie nie ma znaczenia czy karmie go butla czy piersia. teraz przez weekend, jak byly chrzciny - od pt do wczoiraj karmiony byl butla, bo mialam tak duzo jezdzenia i zalatwiania, a potem sama impreza, ze ciezko by mi bylo. wczoraj zlapal bez problemu i nie marudzil.
Natomiast u mojej siostry jak dostal synek butelke to ju zpiersi nie chcial.

Cytat:
papuga tak dobrze z tz to nie ma
pisalam ze poligon mamy w domu.
chodzi jak szwajcarski zegarek
a ja mam nowa torture
chodze w smaych stringach po domu
hihi

Mocne

My dzisiaj idziemy do szpitala na pobieranie krwi u Jakuba
i to nie bedzie z paluszka, bo beda badac zelazo, wiec musi byc z zylki
mam nadzieje, ze nie bedzie bardzo plakal

A w zalaczeniu zdjatko brzdaca, ktore dostalam od fotografki - przedsmak zdjec robionych przed i w trakcie chrzcin, na ktore czekam niecierpliwie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kubus.jpg (29,6 KB, 35 załadowań)
Stary 2014-02-12, 09:09   #4791
agusiowata
Zakorzenienie

Co sądzicie o macie do raczkowania co jest w lidlu? Taka narzutka, kołderka.
Stary 2014-02-12, 09:09   #4792
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A teraz pytanie
Pisałam Wam kiedyś, że Miłosz odrzucił smoka pewnego pięknego dnia. Próbowałam później jeszcze dać ale nie chciał. Ostatnio w akcie desperacji sięgnęłam po tego smoka i zassał od razu ale jak wyjał go sobie z buzi to nie umial trafic i się wnerwiał i trzeba było podawać, więc zabrałam . Złamać się i dawać tego smoka czy lepiej nie?
powiem Ci, że ja bym podawała... tzn nie cały czas, ale właśnie w takich kryzysowych sytuacjach
ostatnio jak wracaliśmy z Hanią od moich rodziców, to strasznie marudziła, wyciągnęłam smoka bardziej żeby ją czymś zająć niż żeby zassała, a ona zaciągnęła! jak nigdy, i to z 5 minut go miała ale w domu już tego nie powtórzyła, w biorąc pod uwagę jej nastrój w ostatnich dniach, to i jej i mnie by to dobrze zrobiło

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-02-12, 09:10   #4793
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Często to geny decydują jakie będą zęby.
Ale na pewno ograniczanie słodyczy/soków wiele da
Poza tym jeszcze się nie przebiły nawet

już wolę,żeby się szybko przebiły, bo mi dziecko cierpi
a skoro to dziedziczne to tym bardziej musimy uważać na słodkie.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-02-12 o 09:13
Stary 2014-02-12, 09:11   #4794
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

A w zalaczeniu zdjatko brzdaca, ktore dostalam od fotografki - przedsmak zdjec robionych przed i w trakcie chrzcin, na ktore czekam niecierpliwie
Miłoszowi mimo wszystko pobrali z paluszka

A oczy ma jak dziewczynka
Stary 2014-02-12, 09:11   #4795
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
wg mnie to kiepskie jest, bo za miękkie, za śliskie, przy pełzaniu/raczkowaniu będzie sie rolować...

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2014-02-12, 09:13   #4796
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
taaaak.nie stukają,ale widać,jak podchodzą:/ Dwa...
no on na dole ma takie 2 białe paski, więc to może zęby- zobaczymy za kilka dni czy coś się tam wykluje

Stary 2014-02-12, 09:15   #4797
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci, że ja bym podawała... tzn nie cały czas, ale właśnie w takich kryzysowych sytuacjach
ostatnio jak wracaliśmy z Hanią od moich rodziców, to strasznie marudziła, wyciągnęłam smoka bardziej żeby ją czymś zająć niż żeby zassała, a ona zaciągnęła! jak nigdy, i to z 5 minut go miała ale w domu już tego nie powtórzyła, w biorąc pod uwagę jej nastrój w ostatnich dniach, to i jej i mnie by to dobrze zrobiło
Byłam pewna, że Ty mi doradzisz, żeby nie dawać
Małż się wzbrania, ja bym dała. Wczoraj Miłek płakał przed snem. Chciałam dać smoka, a Tż powiedział, że go położy sam spać. Ponosił aż przestał zawodzić i odlożył do łóżeczka, po 5 min spał. W nocy wystaczy mu cycuś bo zjada i od razu zasypia.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
no on na dole ma takie 2 białe paski, więc to może zęby- zobaczymy za kilka dni czy coś się tam wykluje
U nas te dwa paski już chyba z miesiąc są, nic się nie wybiło jeszcze i myślę, że na dniach u nas to nie nastąpi
Stary 2014-02-12, 09:18   #4798
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc

bardzo Wam wspolzuje nieprzespanych nocek
u nas byly tylko 3 poudki, wiec nie bylo tak zle. wazne, ze mam lozeczko i malego na wyciagniecie reki, wiec nie musze wstawac, zeby mu podac smoka

Moj tez tak robi przed zasnieciem. Wydaje mi sie ze nie ma sie czym martwic
Dziekuje Natala za wyjasnienie dlaczego trzeba zaczac bujac malucha

Wydaje mi sie, ze wszystko zalezy od dziecka. U mnie nie ma znaczenia czy karmie go butla czy piersia. teraz przez weekend, jak byly chrzciny - od pt do wczoiraj karmiony byl butla, bo mialam tak duzo jezdzenia i zalatwiania, a potem sama impreza, ze ciezko by mi bylo. wczoraj zlapal bez problemu i nie marudzil.
Natomiast u mojej siostry jak dostal synek butelke to ju zpiersi nie chcial.

Mocne

jakie cudo
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:18   #4799
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Moje dziecko zostanie wokalista kapeli metalowej.Wczoraj caly wieczor growla cwiczyl, sam Nergal by sie takiego ryku nie powstydzil
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:18   #4800
ja-ika
Zakorzenienie

anutka śliczny synuś

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
fajna, kupiłabym ją, ale mam już matę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości