|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
No nie, bo miałam robić po wypłacie
Nie ale wybieram się do lekarza ogólnego, dostanę od niej skierowanie na te badanie przy takich objawach? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie na górze mi nie wydepilowało idealnie, bo tam na dole wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Straszne i ten film...... ![]() Która poleciła jako pierwsza ten krem do depilacji?? Mój tż powiedział, że mam oficjalnie od niego podziękować
|
|
|
#422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zakochanych dzień tuż tuż,a my chcemy dzidzię JUŻ!Staraczki-mamusie cz.12 SZCZĘ
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Męskie nasienie wymaga odpowiedniego środowiska o wąskim pH oraz odpowiedniej osmolarności. Światowa organizacja Zdrowia (WHO) poinformowała że optymalne warunki dla przeżycia oraz migracji plemników w śluzie szyjki macicy wymaga pH w zakresie od 7,0 do 8,5. Tak więc eksperci w tworzący Conceive Plus stworzyli żel według wytycznych WHO, czyli by odpowiadało odpowiedniemu poziomowi pH Ja patrzyłam na skład, bo boję się zaaplikować antybiotyk do środka i schizuję, że dostanę grzybicy i dlatego wybrałam taki żel z nadzieją, że coś pomorze
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2014-02-11 o 22:41 |
||
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za cudzik ![]() Dobranoc
|
|
#424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te maszynki są takie dziwne, ząbkowane. Nie wiem co one mają w sobie, że nie da się nimi zaciąć i nie robią podrażnień. Powinnyście dostać profit ze sprzedaży tego kremu za taką reklamę ![]() Leine uwielbiam gołąbki
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie boli po prawej ale właśnie tak z boku i dość mocno. A skąd ten guzek? I z czego to się tworzy a co potem się z tym robi? Jakie masz te wyniki? bo chyba przeoczyłam
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej nic nie czułam, jakieś bóle mi się zaczęły rok temu.. ale one czasami są mocniejsze, a czasami wcale nie boli... nie wiem od czego to zależy.. jak się zdenerwuję, to czuję taką gulę, która mi przeszkadza w szyi i bardziej boli... no i endo mówił, że tarczyca jest bardzo wrażliwa na stres... no i po infekcji, czy przeziębieniu tez boli przez kilka dni... ![]() Co do badan, to TSH mam ok. 1,5 i tylko ft4 mam powyżej normy.. endo podejrzewa nadczynność tarczycy.. a jak sobie czytam o nadczynności w ciąży, to jestem przerażona... i podejrzewam, że to mogło mieć u mnie wpływ na #... ![]() dobrze, że 4 marca idę znów do niego... powiedział, że teraz mamy się starać... jakby co, to da mi leki, żeby wszystko było OK... cóż.. zobaczymy, czy w ogóle zajdę z tą durną tarczycą... zrób te badania, jak najszybciej... bo z tarczycą nie ma żartów jednak...
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne zmęczenie nawet po drobnej aktywności typu powieszenie prania na suszarce a wejście po schodach to już zupełnie Miałam okres że rano się budziłam tak zmęczona jakbym wcale nie spała, wszystko mnie bolało. Ogólnie ciągłe zmęczenie. Do tego nagle zaczęłam tyć a nie zmieniałam nic w odżywaniu i cały czas tyję I na nogach mam suche plamy od jakiegoś czasu a teraz dopiero doczytałam, że to też może być z tarczycą związane No i te moje cykle które trwają po 40 dni teraz i krwawienia raz krwotoczne a raz prawie wcale. Ciekawa jestem co mi lekarz na to powie
|
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
No, objawy o ktorych piszesz pasuja idealnie.. Ja tez ciagle oslabions jestem, non stop poirytowana przez glu.poty, nieregularne miesiaczki, straszne wypadanie wlosow.. No i wyszlo.. Mnie TSH idealne moze zmylic. Przez to ogolny lekarz nie widzi potrzeby badania innych hormonow...musialam sama to zrobic... Niby endo twierdzi, ze tragedii nie ma, bo nie dal mi jeszcze lekow i mowil, zeby sie starac.. Zobaczymy, co powie po tych dodatkowych..
A guzek jest poki co maly.. Mam zdjecie usg z wczoraj, porowna z tym z lipca i zobaczymy, czy rosnie.. Ehh.. Jak bedzie rosl, to pewnie beda usuwac predzej, czy pozniej.. ![]() Martwie sie, ale pod kontrola lekarza mam nadzieje, ze bedzie mi dane byc mama po raz drugi.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz czytałam o objawach i doczytałam jeszcze takie coś Cytat:
|
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.poronienie.pl/warto-wiedz...nia-a-tarczyc/ ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Nigdy nie myślałam o tym jako o objawie czegoś złego, dopiero teraz tak zaczęłam się tym martwić.
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego jak się składa sporo objawów to trzeba to zbadać. Spadam spać bo jutro pobudka o 7 Dla mnie to środek nocy Dobranoc
|
|
|
#432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No to wybaczone masz pracusiu Dziewczyny moje akcje poszły w górę - 37,14 już się bałam tej niepewności, dziś 14dpo i skoro poszło w górę to zrobiłam test, ale nic nie wyszło ![]() Spokojnego dnia kobietki
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedna mocna kreseczka i puste miejsce na II
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jak można tak wcześnie wstawać? ![]() Oj, przykro mi ale znam to. Dlatego moim zdaniem nie ma co się kierować temperaturą. Dopiero jak jest tak wysoko przez jakieś 18-19 dni to bym myślała, bo wcześniej to nam nic nie mówi i może spasc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
Temperatura tylko miesza w głowie! ! Wrrrr
Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja czekam wlasnie na monitoring - to bedzie chwila prawdy ![]() W ogole dzisiaj miałam duży skok tempki i nie wiem o co kaman - takiej wysokiej nigdy nie miałam w pierwszej fazie Moze to ten lek tak podwyższa - chociaz to by bylo dziwne, bo czytałam, ze przy spadku cukru, tempka powinna być niższa... No chyba, ze to of tej większej dawki CLO - Kindzia pisała chyba, ze jej podwyzszal, ale mi wczesniej nie, wiec nie wiem ![]() Cytat:
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Leany, kciuki są
![]() Malin, niestety ale tak to jest z tym mierzeniem temperatury.. człowiek się napala a tu.. sama wiesz co ![]() Melduje się po pobraniu krwi- standardowo żył niet, pobrano z dłoni ;D witaj siniaku na 2 tygodni (po raz kolejny ) Wyniki po 17. |
|
|
|
#439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie znaczenie nie pasuje do tego porównania chyba, że po prostu u Was tak się mówi ![]() no i cały dzień za mną gołąbki będą teraz chodzić Leineeeee Cytat:
musiałam poprawić bo przeczytałam literówkę Cytat:
Cytat:
![]() a nie ma opcji by było za wcześnie na test ?trzymam kciuki!!!!!!!! ![]() za pęcherzyki i za endometrium- ma być grube jak lanca murzyna ![]() a po mnie dzisiaj ojciec chce przyjechać no i nie wiem co robić mama chce mieć towarzystwo, tata chce się nacieszyć wnukiem który jest bardzo za dziadkiem, a mąż chce żebym się w domu sama nie przemęczała i nie dźwigała (nie ufa mi ). cóż robić
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-02-12 o 08:36 |
||||
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zasiadłam przy kawce Karmelowej i oglądam DDTVN ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- ![]() A tu tak apropo trojaczków z forum ![]() ![]() I gdzieś z netu, stare ale fajne Cytat:
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-02-12 o 08:43 |
|||
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde
Dziewczyny też mam objawy podwyższonego TSH- strasznie sucha skóra, na dłoni potrafię mieć aż rany. Tycie, nie tyje tylko jak biorę tabletki anty (to może mieć coś wspólnego?) nerwowość itd. Zobaczymy tylko co powie endo. I jak dzisiaj wyjdą te badania. |
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
parówa murzyna
![]() kciuki za wyniki ![]() zdjęcie przesłodkieeeeeee!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! a co do nagiej baby to
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2014-02-12 o 09:50 |
|
|
|
|
#445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się że jeśli to u Ciebie ma wpływ na tycie to może te tycie nie jest spowodowane hormonami tarczycy ale innymi hormonami? Bo przy anty coś tam się też zmienia, no ale nie wiem Ja anty brałam krótko i to lata temu ale nigdy więcej tej chemii Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#446 | ||
|
Rozeznanie
|
Hey Parówy
![]() nosz kurde, może jeszcze za wcześnie na testowanie? Tule mocno ![]() oojjj można można, ja codziennie wstaje 6.05 bądź 6.15 a kiedyś siedziałam po nocach do 3, kwestia przyzwyczajenia. Z drugiej strony miło jak już z samego rana z Nami jesteś :p Cytat:
no to żeby coś na tym monitoringu się podziało, ja tu chcę widzieć dominujący pęcherzyk i grubaśne endometrium, i innej opcji nie widzę!! ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale coś jest nie tak.
|
|
|
|
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przesłodkie uwielbiam facetów z małymi dziećmi, to jest takie sexi![]() też bym sobie pooglądała ddtvn z kawką zazdraszczamja z herbatą już w robo ![]() dziś zaczęłam mierzyć tempke i wydaje mim się, że jak na 5 dzień cyklu to jest dość wysoka 36,87 st. Czy to ok? laikiem jeszcze jestem w tej dziedzinie
|
|
#449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak on wstaje o 4.00 to ja idę 2 godziny wcześniej spać dopiero Co do przychlasta to takie znaczenia znalazłam: http://www.miejski.pl/slowo-Przychlast a u nas z Carmeną znaczy to jeszcze co innego, nawet nie wiem jak to wytłumaczyć ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Ja raczej niskie tempki mam, bo pierwsza faza koło 36,00 - 36,20 a druga faza koło 36,65-36,80 ale np manieczka jest taka gorrrrąca kobitka
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po monitoringu
![]() No więc lekarz bardzo ucieszył się z tego co zobaczył ![]() Endometrium ma 7,6 mm - powiedział, że bardzo ładne Co do pęcherzyków, to z prawej strony są dwa - 13 i 17 mm; z lewej 11 i 13 mm. Poza tym obmacał szyjkę i powiedział, że jest już "ładnie rozpulchniona", chociaż na razie jeszcze za mało otwarta. No i mówił, że śluz też wygląda nieźle Zarządził, żebym dzisiaj zachowywała się jeszcze grzecznie, a od jutra można szaleć ![]() Aha, i kazał mi przyjść znowu jutro na USG, więc na bieżąco będę wiedzieć jak się rozwija sytuacja ![]() Cytat:
Bo u mnie jest z tym masakra i to przez to mam strasznie suchą skórę - co chwilę pęka mi na dłoniach czy ustach ![]() Nerwowość tez mam, ale ja po prostu jestem takim typem, który wiecznie będzie znerwicowany
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

I na nogach mam suche plamy od jakiegoś czasu a teraz dopiero doczytałam, że to też może być z tarczycą związane 

przesłodkie