|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
![]() Zaliczyłyśmy podbudkę o 4.30 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=szklanka19;45105949 Ale miałyśmy sajgon w nocy.. Pobudki co 10-20 minut, jak zdążyłam zareagować wcześnie, czyli utulić i głaskać po główce to zasypiała, jak się chwilkę spóźniłam to ryk nieziemski i musiała cumkać. Obwiniam kapuśniak z kiszonej kapusty bo jeszcze nie jadła nigdy wcześniej. Aha i Ewa ma od paru dni takie czerwone, szorstkie policzki i brodę i chyba jest uczulona na kaszkę Nestle bo od tygodnia ją jadła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze ja zobserowałam takie delikatne krosteczki na łokciach i udach i nie wiem czy to nie alergia na mleko - je czasem płatki owsiane na normalnym mleku, tzn podjada od nas, jest tego objęctośiowo pewnie łyzka do zupy ale może akrat. Super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie przejmuj się moja też, i nawet w ciągu dnia nie za bardzo się poprzytula. ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Myślę że jeszcze takiej sałtce byś podołała: kukurydza, jajaka, jabłko, ser, szynka, ogórek kiszony. Moja ulubiona.
![]() |
#3063 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() oo, super!!! to zycze udanej wizyty!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() o losie! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
Kija to... co Ty jadasz?
![]() ![]() My wstaliśmy po 7 standardowo. I standardowo wlaśnie kupa poszła ![]() Co do zazdrości to Dawid chyba o TZta bo jak ten mnie przytula,a raczej próbuje coś w ten deseń zrobić a ja się wydrę, to Dawid rzuca wszystko i leci do mnie a jego leje równo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zakorzenienie
|
Kija, uśmiałam się szczerze
![]() ![]() Witam się z kawką. Dziś pobudki 2. Ale tylko na jedzenie. Żadnego kręcenia się, popłakiwania i stękania nad ranem (zazwyczaj od 4-5 się już wybudzała co chwile), mozna żyć! |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napaliłam w kominku bo jakoś zimno po plecach i idę kawę sobie strzelić ![]() ![]()
![]() |
#3067 | |||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie wyspałam się dzisiaj (drugi rok z rzędu ![]() Tak mi się ciężko wychodziło dziś do pracy, bo Młoda płakała. Potem jak mnie zobaczyła przez okno (zawsze robi papa), to widziałam, że znów płacze ![]() Cytat:
Ja nie umiem się jeszcze zdecydować. Mam wrażenie, że byłam bardziej gotowa na drugie, jak Młoda miała zaledwie kilka miesięcy. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Od razu jestem mniej śpiąca ![]() Cytat:
![]() U nas Mycha przybiega, stoi i sępi o przytulasa. Bierzemy ją, tulimy, a ona z tej radości sama nie wie, kto ma ją trzymać i tak "przeskakuje" między mną a TZ ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() O 4 Tż wychodził na pociąg (jedzie do W-wy do piątku na szkolenie) Hania się obudziła i jak usłyszała, że tata się ubiera to zbiegła z łóżka i tatatata ![]() ![]() ![]() rzadko się coś takiego zdarza bo Ona nadal widzi tylko mamusię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zdrowia! Cytat:
![]() Cytat:
Kija uśmiałam się czytając Twojego posta ![]()
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
hello
dolaczam dzisiaj do paskudnych nocek, masakra, dziecie wypilo 4x210mm, koszmar, nie wiem juz co z tym robic, ani ograniczanie proszku, ani herbatka, ani kaszka na kolacje ani woda NIC nie dziala musi byc mlesio i koniec. Moze on nadrabia brak mleka w ciagu dnia??? O 5.30 oddalam mloedgo Michalowi a ten co? Posiedzial z bablem 5minut odlozyl do lozeczka poszedl do wc na posiedzenie i dziecie samo zasnelo ![]() Debrah, brawa za nocke! Bokeh, wspolczuje skazy, a probowalas kapac w oilatum??? Pietraszkowi sie zrobily jakis czas temu takie krostki na raczkach nozkach i polikach kupilam co prawda jakis oillan bo oilatum drogie cholernie ale juz jest duzo lepiej nie ma tej skory jak tarki. I gratuluje kroczkow przy pchaczyku!!! Aha mialam Ci napisac, wczoraj robilismy zdjecia do dowodu sobie i Pietraszkowi i poszlam do takiego fajnie wygladajacego studia foto, kochana, te 'zdjecia' z 'sesji' ktore tam byly powywieszane to..... ![]() zrobilam wczoraj 8km. Dziewczyny jestem tak pieronsko zabiegana ze nie mam na nic czasu, jak sie ogarne to wroce na dobre obiecuje ![]() aha w k.zostawilam wywod
#3070 |
Zadomowienie
|
Hej Gwiazdy! Jestem dość na bieżąco ale ciężko mi było się wziąć i napisać.
Ja już po egzaminach, 3 dniach urodzin małej więc będę częściej pisać ![]() Właśnie co do mleka, ja długo miałam jakieś minimalne ilości a nie odciągam już przecież 9 miesięcy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
Kija, dziękuje za poprawe humoru haha;*
u nas pobudek pare na uu, nie było tragedii ale o 7 juz czas wstac! ale obejrzałysmy mjm rano;p
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
hmm...
![]() Ale ja sobie pospałam z tym i się zastanawiam czy na weekend nie kopnąć TŻta w doopę i nie jechać z nimi i z Dadolinkiem... ![]() Samolub jestem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
witajcie z rana.
Kija jesteś boska, aj low ju normalnie ![]() ![]() co do babeczek hmmm może po prostu utrzeć ugotowany budyń z masłem, łatwo i smacznie? Ewentualnie jeśli jadasz to do częśći masę budyniową a do cześci masę krówkową? Patrzyłaś na jakieś przepisy w naszym k. w degustatorni? Ja polecem dwie sałatki albo z zupek chińskich (pewno ich nie jesz) albo gyros na słodko czyli ryż, podsmażany w gyrosie cycek z kurczaka, ananas z puszki, rodzynki, majonez. a my sobie pospaliśmy do 8:30, pierwszy raz od stu czterdziestu ośmiu lat ![]() a tak w ogóle to nawijka gdzieś zniknęła... |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
aha. ma lać w weekend tam
![]() Lady Dawid też je w nocy. Przed spaniem je kaszkę łyżeczka (210) a w nocy skrupulatnie mu robię 120 nie więcej i nie raz nawet nie dojada. |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
dziecię dalej w łóżeczku zmalowałam twarz wyprostowałam włosy
![]() leje u nas drugi dzień a ja drugi dzień na miasto muszę wyjść :/ Hope, no u nas nie ma szans wypija te 210 czasem nawet jeszcze chce to wtedy już dobijamy wodą bo bez przesady..... Tylko jak dzisiaj chciałam dać wody/herbatki/jednej miarki to nie było szans, histeria ;/
#3078 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Siedzę na necie o oglądam stojące lale hand made i chora jestem, chyba w przyszłym miesiącu siadam do maszyny i spróbuję coś uszyć. Muszę tylko jakies fajne materiały zakupić.
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() nancy, sylwia, kochane jestescie, ze pytacie o mnie ![]() czytam czytam na biezaco, ale jakos nie moge ogarnac sie z pisaniem. Kuba wlazi wszedzie tam, gdzie nie powinien. A ze mamy metraż jaki mamy to wlasciwie kazdy kat jest dla niego zakazany ![]() TZ ma na rano, jak wroci to czas leci w tempie ekspresowym, a potem to on okupuje kompa (ja wciaz nie mam laptopa :/). Zanim nadrobie dzisiejszy poranek to napisze tylko, ze moja idolka, ktora kocham na wieki jest Kija ![]() pstryczku, pytalas czy Kuba miesci sie w siatce. Znow spadl z 6 na 3 centyl... Takze juz niewiele brakuje, by zrobil papa ![]() Jedyna opcja, jaka wydaje mi sie realna to odziedziczenie predysypozycji po TZ. On tez byl szczuplak, na dodatek niejadek (zasypial z jedzeniem w buzi, nie chcial polykac ![]() meneq, Yae to ruchliwy szogun, nic dziwnego, ze malo przybiera ![]() Lady, mnie tez ten brak pamieci w chachy wnerwia :/ 3 aplikacje na krzyz, a tu takie cyrki! Szkoda, bo pomijajac to bardzo lubie ten telefon. mala, Ewik, mocno tulę ![]() bokeh, podejrzana dla mnie ta skaza jakos... tak pozno nagle? Nie znam sie, ale dziwne toto... Swoja droga - zauwazylyscie, ze teraz duzo dzieciaczkow ma problem z plamami na skorze? Sandra w kosmosie mnie rozwalila ![]() I d*pa, wiecej nie pamietam, jak mnie wnerwia nadrabianie na tel :/ Z przyjemniejszych informacji - Kubus poszedl wczoraj spac co prawda przed 23 (ja padlam razem z nim), ale obudzil sie dopiero o 7:30 (swoja droga znow znalazlam go przy moich lydkach). Ale i tak jakas klapnieta wstalam - za duzo snu chyba ![]() Wczoraj w nocy jedna pobudka (patrz nizej), takze CHYBA to juz koniec nocy pt. wierzganie, nieodkladalnosc i pobudki co 1,5h. Aaaa nie mowilam Wam co mielismy poprzedniej nocy. Wszyscy spimy slodko pieknie, nagle o 2:30 slysze domofon. Mysle sobie - pewnie pomylka, zaraz ktos sie zorientuje i przestanie dzwonic. D*pa, nic z tego. Budze TZ (kamienny sen ma), poszedl odebrac, a tu: policja, prosze otworzyc. Okazalo sie, ze ktos zglosil, ze zaklocamy cisze nocna. I to kilkukrotnie! Rozumiem gdyby Kuba urzadzal nocne histerie, ale nic takiego nie ma miejsca. Szkoda, ze nie widzieliscie min policjantow, kiedy drzwi otworzyl im zaspany TZ, a ja stalam za nim z Kuba na rekach. Chyba nie tego sie spodziewali ![]() Albo ktos zrobil sobie glupi zart, albo wybitnie nas nie lubi ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-12 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Zakorzenienie
|
Ja rozmawiałam z lekarzem na temat odstawienia w nocy. I on mi powiedział jasno. Że to nie będzie tak że dam wodę raz i drugi i załapie. Tylko tu muszę się nastawić na ogromną cierpliwość, determinację i nie przespane noce.
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() PIER-DO-LISZ?! ![]() sorry za wulgaryzm ale jestem w ciężkim szoku, że ludzie są tak debilni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Nie bylo mnie juz wczoraj bo zalapalam sie na wyprzedaz zabawek i siedzialam jak glupia i wybieralam ![]() Troche poszalalam, kupilam dla Gabi m.in. taka kase: http://www.boots.com/en/ELC-Pink-Cash-Register_985543/ ![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie siedze z kawka i biore sie za nadrabianie ![]() Aniu, kochanie, sto lat!!! ![]() ![]() nawijko ![]() ![]()
02.10.2010 - Gabi ![]() 18.01.2013 - Lili ![]() Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-12 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
aha jeszcze co do tego jedzenia nocnego, potem młody śniadanie je po 10, bo po prostu nie jest głodny.....
Nawijko ![]()
#3083 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do dziecka, to ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3084 |
Zakorzenienie
|
silver, ukatrupię, żeś sobie śnieg wymyśliła, jedno wielkie PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF FFFFFFFFFFFFFFFF
![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- hołp, jedź ![]()
#3085 |
Zakorzenienie
|
kija co Ty w ogole jesz? Bo chyba nam glodujesz... A juz jak mialas diete elimacyjna, to trudno mi sobie jakiekolwiek jedzenie wyobrazic
nawijko wiem, ze ruchliwa, tylko przy porcjach, ktore zjada, trudno mi sobie wyobrazic, zeby rzeczywiscie wszystko spalila. Niezla akcje w nocy mieliscie... Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-02-12 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kija, jesteś moim idolem ![]() nie chcę Cie załąmywać ale czasem nadzienie do babeczek to może być większe wyzwanie niz zrobienie spodów ![]() ciasto kup gotowe możesz zapodać pizze możesz zrobić deskę przekąsek, przecież nie muszą to być sery pleśniowe mogą to być sery normalne plus winogrona orzechy,oliwki, salami,szynka typu prosciutto itp jeśli masz gości o wybrednym podniebieniu możesz kupić pomidorki suszone, papryczki nadziewane itp podać to np z ciepłym pieczywkiem/bagietką z pieca salatka to dobry pomysł z takich rzeczy, które na pewno wyjdą to wszystko co związane z ciastem francuskim- kupujesz gotowe, do środka wpychasz co tam lubisz i heja nie ma co się spinać, lepiej iść na łatwizne Cytat:
dziś w nocy wypił jakieś 30 ml i spał do 7 czyli WYELIMINOWALISMY 3 KARMIENIA do 30 ml RAZ, mam nadzieję,że to nie był przypadek- ale 3 butelki zawsze jak coś stoją w pogotowiu ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Gdzie jest Hje i Sarah???? Cała Ty też się wyłoń w końcu, i gdzie podziała się askaadopcje? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Wtajemniczenie
|
nawijko
![]() ![]() ![]() marsi jeszcze gdzieś blogerka zaginęła ![]()
#3088 |
Zakorzenienie
|
Akcja z dzis: Yae opanowala otwieranie zamrazalnika. Otworzyla i grzebala i grzebala. Pewnie az znajdzie cos znajomego... Napatoczyl sie kawalek chleba. Wyciagnela, zamknela szuflade zamrazalnika, odpakowala chleb i przystapila do konsumpcji... A tu zdziwko!! Lodowaty i nie smaczny, jeszcze kilka razy z roznych stron probowala, by w koncu bez protestow oddac mi kromke
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj Sarah nas podczytywała,ale co z Hje,Całą i Aśką to pojęcia nie mam
![]() Gary pomyte,2 pranie nastawione,podłoga umyta,burdel ogarnięty idę na all w celach relaksacyjnych ![]()
#3090 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to u mnie śniadanie jest o 8 i to już widać że głodna, a je: kolację o 19:30, i potem róznie między 24 a 4 je 180 mm.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.