Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'13,cz.V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 0 0%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku 0 0%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 14 37,84%
Na czworaka zaraz stanę i zachwycę moją mamę 1 2,70%
Czy deserek, czy obiadek, oby nie był ze mnie niejadek 0 0%
Wcinam obiad, deser, mleko, do pół roczku niedaleko 11 29,73%
Skonczyły się już kolki, wszak wyrastam z mej gondolki 2 5,41%
Żółwik, słonik, hipopotam, ja dzidziusia swego kocham 4 10,81%
Normy obrotów, siadania i mowy nie moga wyjść mamusiom z głowy 1 2,70%
Mamo w rękę weź łyżeczkę i sprawdź czy mój płacz, to przez ząbeczek 0 0%
Powoli się rozkręcam, z brzuszka na plecy się już przekręcam 4 10,81%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 09:33   #4831
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Szybko skończyłam spacer, bo diabeł mnie podkusił żeby przywitać się z teściową i szwagierką, które spotkałam po drodze
Mały otworzył ćwierć jednego oka i to dla nich był znak, że nie śpi więc można go otoczyć jak sępy i gdakać mu nad uchem Oczywiście się rozbudził i za 5 minut włączył się okropny płacz więc musiałam biec do domu.

Masakra, jak mnie wkurzają te durne baby.
Też uwielbiam to zaglądania do wózka przez kogokolwiek do wózka i robią dokładnie co t. i sz. Wystarczy, że oczy lekko przytworzy - ooo! nie śpi! Zawracam uwagę i zaczynam jeździć wózkiem i już nie podchodzą

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
miała któraś może helicobatcer ??

Ty masz?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
obudziismy sie razem po 9 i chlopak zaczal do mnie zacieszac po czym.odslonil sobie bluzke i pociagnal mnie za cyca
...
kurcze PONAWIAM PYTANIE ile max moze wyrzynac sie jeden zab?
...
kurcze moze w nastepnym watku zrobimy sonde z ich propozycjami i zaprosiny ich do glosowania?
Mój też sam bierze sobie, szczególnie w nocy. Przekręca się na bok i wyciąga łapki do cycka i go sobie przyciąga.

Nie pamiętam może inne już zaczynają się wyrzynać i dlatego co? Bo mnie się wydaje, że jak ząbek już wybije to dziąsełko tak nie boli i nie swędzi.

Miłosz drzemie a ja piję kawkę
Jak wstanie to dam jeść i spadamy na spacer bo u nas dziś pięknie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:41   #4832
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Nie mam pomysłu na tytuł wątku,bo cały czas myślę o moim dzieciątku,mamy IX-X'1

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tego nie wiem, bo nie byłam na kontroli
Ale brałam leki dłuższy czas i było lepiej. A teraz planuję znów iść coś z tym robić, bo mi znów dokucza, więc pewnie cośtam jest
A miałaś robioną gastro ? czy z testu oddechowego i testu z krwi ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:42   #4833
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Przez ta ciaze urojona nie mam nawet pospasek ani tamponow, ostatnio zalozylam.Chyba wkladki laktacujne sobie wloze albo pieluche Janka.Maz kupi, ale dopiero wieczorem, a tescia tak glupio po cos takiego wysylac
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:42   #4834
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A miałaś robioną gastro ? czy z testu oddechowego i testu z krwi ?
Miałam gastroskopię i z niej wyszły liczne kolonie i nadżerki na dwunastnicy. Dlatego powinnam powtórzyć, żeby to mi się we wrzody nie rozwinęło

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:45   #4835
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
u nas wczoraj tak było po szczepieniu,Michas mial stan podgorączkowy w nocy 37,7 ,jadł chyba z 5 razy,pewnie mu się pić chciało przez temp
oby u Was było lepiej
no u nas nie bylo zle jakos udalo się małą uspic wczoraj i budzila sie pare razy w nocy ale bujanie kołyski ją uspokajało wiec nie musialam jej podnosic za to od 6 pobudka i juz nie bedzie spala,teraz ją polozylam ale chyba nie pospi za dlugo bo juz stęka
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
u nas też jest taka lekarka, nazywamy ją właśnie "stara", nawet pielęgniarka nam powiedziała żeby się do niej z dzieckiem nie umawiać
no wlasnie u nas ta stara to jest pielegniarka i siedzi na recepcji to jest taka frańca nie miła ze zawsze z tŻtem jej sie przedrzeźniamy
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
papuga tak dobrze z tz to nie ma
pisalam ze poligon mamy w domu.
chodzi jak szwajcarski zegarek
a ja mam nowa torture
chodze w smaych stringach po domu
hihi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jestes bezlitosna

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 09:52   #4836
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Tassia a nie zimno Ci w tylek?
Stary 2014-02-12, 10:03   #4837
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hejo.U Nas skok daje nam ostro w kość..
Ja w Lidlu byłam około 10 i sie niezle wkurzyłam bo nie było juz tego co chciałam..za to zrekompensowałam sie w Pepcotrafiłam na tanie bodziaki,bluzeczki i fajowe leginsy dla Lilci
zapomniałam Wam wczoraj napisac ze jestesmy po wizycycie u orto i chirurga naczyniakowego.Lila ma asymetrie biodra ale to juz wczesniej wiedzielismy najwazniejsze ze zwapnien juz nie mau chirurga tez poztywnie-naczyniaki powoli zanikają

wgl to po 5 latach bez nałogu znów zaczęłam popalać...ale ciiii naprawde nie wiem co mi odbiło..

ululam Lile to nadrobie dzisiejszy dzien

za wizyte ja też malutkiej kupiłam ciuszki w pepco ale oprócz tego tez w lidlu ale za fajeczki

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Taśka, nie wiem czy w naszym wypadku można mówić o zaparciach (nawet czasem 4, 5 dni bez wypróżnienia - co podobno na kp jest ok, ale mały mi się męczył okropnie), ale faktycznie stałe pokarmy podziałały super. Niby gotowana marchewka zapiera, "zestala" kupę, ale przez 3 dni podawania poszła codziennie giga kupa i widać, że mały spokojniejszy

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Jezu, tż mi cały zachwycony pokazuje foty z jego imprezy zakładowej. Zachowałam pokerową twarz, ale przeraziło mnie jak okropnie wygląda moja sylwetka. No normalnie siostrzyczkę Julkowi lada dzień powinę

Zdjęcia może mi robić tylko moja przyjaciółka. W obiektywach reszty świata wyglądam jak foczyszcze
no proszę Cię Słońce jesteś piękna i proszę takich głupot tu nie pisać!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 10:05   #4838
bojatoja
Zakorzenienie

Super, ten list murzynka Bambo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no pewnie,że inspektorzy, specjaliści itp. lepiej zarabiają
A najwięcej naczelnik

Ja to bym chciała pracować w urzędzie. Akurat byłam na stażach w us i krus-ie i tak na prawdę pracownice wychodziły sobie na zakupy w czasie pracy, plotki (nie mówię o wszystkich) i wyręczanie się w pracy stażystami
Najgorzej mają jednak te co siedzą przy okienku
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miłosz drzemie a ja piję kawkę
A mnie smutno bo siostra się wyprowadziła i teraz nie mam z kim wypić kawy. Nawet pogadać nie ma z kim.
Na razie mąż w domu, ale za niedługo wróci do pracy, i będę jak pustelnik sama siedzieć w domu.
A mój Filip właśnie się obudził

Zrobiłam znów porządki w ciuszkach Filipa, worek rzeczy wyniosłam i stwierdzam, że muszę wybyć na zakupy bo zapasy ciuchowe się kończą
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:08   #4839
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monie27 Pokaż wiadomość
Witam jestem mega dumna z Izuni polozylam ja wieczorem na macie na plecach a ona za chwile kombinuje wywija nozkami steka i juz na brzuszku. I tak fajnie pelzala az wyszla poza mate i znow na plecy i za chwilke z powrotem na brzuszektym razem juz szybciej pierwszy raz sama sie tak przewracala i to ile razy) a na koniec juz widac ze biedaczka nie ma sily. I wlasnie usypia przy karmieniu

Wysyłane z mojego XT615 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-12, 10:18   #4840
agusiowata
Zakorzenienie

Adaś pierwszy raz przewrócił się z pleców na brzuch, a ja nie widziałam jak to zrobił.
Stary 2014-02-12, 10:20   #4841
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Teściowa właśnie wzięła Dawida do siebie i jest mi tak dziwnie smutno Jade po niego koło 16, więc długo nie będzie, a do żłobka go daję co dzień na 8-9 godzin i nigdy takiego uczucia nie mam

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dobrze piszesz u mnie za adriana przedszkole/ochronke płacę max210zł /zależy jaki miesiąc i ile był/ maks ale od 6;30;do 15;30. a jak ktoś pracujeo 17 to niestety i tak musi kombinowac co z dzieckiem zrobić albo po prostu wożą dzieci do przedszkoli do jasła...prywatnych of kors mojego tż kuzynka nawet w tym roku otwotrzyła przedszkole i bardzo sobie ludzie chwalą ....nawet położn aktóra do mnie przychodziła taka zadowolona była i rozgadana jak tam supoer a na koniec jej mówie ze to kuzynka jest dyrektorem....mina bezcenna
to u nas fajnie, bo państwowy żłobek czynny do 17, a przedszkola różnie, do 16.30 lub 17, więc jak ja pracuje do 16 to mi pasuje; i cenowo też ok bo maksymalnie możemy zapłacić niecałe 240zł

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A mnie smutno bo siostra się wyprowadziła i teraz nie mam z kim wypić kawy. Nawet pogadać nie ma z kim.
Na razie mąż w domu, ale za niedługo wróci do pracy, i będę jak pustelnik sama siedzieć w domu.
a ja właśnie lubię tak sama być w domu no ale zależy kto jest do czego przyzwyczajony

agusiowata dla Adasia
kurcze, niedługo to już tylko moj zostanie leniuszek

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-12 o 10:21
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:23   #4842
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

A z chomika ściągne za darmo? Bo ja zawsze ściągałam z torrenty.org ale konto mi wygasło W tv wiem, że leci, ale nie oglądam bo nie dokończyłam 6 sezonu.
A 7 sezon fajny? Szkoda, że ostatni (chyba).
niestety jak się zarejestrujesz to na tydzień jest 50 MB ale ja doładowuję albo smsem albo płacę z konta. Mam obecnie 15 GB. 7 sezon jest poprzeplatany odcinakami słabymi i dobrymi, z przewagą tych drugich

Obiad dwudaniowy zrobiony. Dziś teściowie wracają z tygodniowego wypadu z moim Kamilem. Byli na nartach i basenach w Białce, Bukowinie i w Oravicy na Słowacji. W Białce ich okradli Z portfela teścia zginęło 500 zł miał go w pokoju. Obok w pokoju mieszkają jakieś "bysioki" z Warszawy ale teściowie siedzieli ciocho, bo się bali
Stary 2014-02-12, 10:25   #4843
policzanka
Wtajemniczenie

angelikada

http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...04#pst71022117
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:29   #4844
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa a wiecie co najpiekniejsze w tym ząbkowaniu????

Dziś minął rok odkąd zobaczyłam na teście dwie kreski! A tu dziś u Zuzinki takie dwie kreseczki na dziąsełku jak ten czas leci...

Dziękujemy za gratulacje
Stary 2014-02-12, 10:33   #4845
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Tak sie zastanawiam, czy któraś z Was karmi przed kąpielą??
Nie wiem czy u nas nie byłoby to dobrym rozwiązaniem, bo niemal codziennie po kąpieli jak chce Miłkowi dać pierś to zaczyna się histeria. No to zabieram i daje smoka, a wtedy się uspokoja. Ale chciałabym żeby jednak coś zjadł, więc znów próbuje z piersią i znów okropne wycie. Więc się poddaję i zostawiam smoka, a on usypia. Po jakims czasie jednak zaczyna się kręcić, więc go biorę i coś tam zje.
Mam wrażenie, że jest taki zmęczony i rozdrażniony już, że chciałby tylko zasnąć, a ja mu z jakims cycem wyskakuję I to niezależnie czy wstał o 16, 17 czy się o 18 drzemnął 15 minut. A kąpię codziennie o 19. Je wczesniej tak 16.30-17, więc po 19 też już powinien byc głodny.
I tak myślę czy nie karmic go ok. 18.30, wykąpać i dac mu spać.

Mel B 14/14 +
Stary 2014-02-12, 10:35   #4846
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
rozwalił mnie komentarz pod spodem "kiedyś dzieci jeździły bez fotelików, na tylnym siedzeniu fiata 126 p"

Mój TŻ o mało co nie zginął w takim wypadku, miał 4 lata, jego tata zginął na miejscu, mamie nic się nie stało,a TŻ leżał 8 tygodni w szpitalu z nogą poskładaną i po operacji kręgosłupa, bo mu się szyba wbiła w odcinek lędźwiowy.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Nie wiem czy u nas nie byłoby to dobrym rozwiązaniem, bo niemal codziennie po kąpieli jak chce Miłkowi dać pierś to zaczyna się histeria. No to zabieram i daje smoka, a wtedy się uspokoja. Ale chciałabym żeby jednak coś zjadł, więc znów próbuje z piersią i znów okropne wycie. Więc się poddaję i zostawiam smoka, a on usypia. Po jakims czasie jednak zaczyna się kręcić, więc go biorę i coś tam zje.
Mam wrażenie, że jest taki zmęczony i rozdrażniony już, że chciałby tylko zasnąć, a ja mu z jakims cycem wyskakuję I to niezależnie czy wstał o 16, 17 czy się o 18 drzemnął 15 minut. A kąpię codziennie o 19. Je wczesniej tak 16.30-17, więc po 19 też już powinien byc głodny.
jak karmiłam piersią, to karmiłam o 18, a o 18.30 kapałam, jak nie dałam mu cyca o 18 to było tak jak u Ciebie.

Stary 2014-02-12, 10:38   #4847
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny wiem,że męczę bułę z tym niespaniem mojego dziecka,ale próbuję dociec i znaleźć rozwiązanie.Czy to możliwe,że ona po prostu nie lubi spać w łóżeczku turystycznym,które jak ona się poruszy,to ono zaraz się buja i wtedy ona się od razu rozbudza?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-12, 10:39   #4848
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem,że męczę bułę z tym niespaniem mojego dziecka,ale próbuję dociec i znaleźć rozwiązanie.Czy to możliwe,że ona po prostu nie lubi spać w łóżeczku turystycznym,które jak ona się poruszy,to ono zaraz się buja i wtedy ona się od razu rozbudza?

biedulko

mój nie lubi spać w bujaku i huśtawce, jak był malutki to mu pasowało, a teraz tylko łożeczko.

Stary 2014-02-12, 10:41   #4849
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
rozwalił mnie komentarz pod spodem "kiedyś dzieci jeździły bez fotelików, na tylnym siedzeniu fiata 126 p"

Mój TŻ o mało co nie zginął w takim wypadku, miał 4 lata, jego tata zginął na miejscu, mamie nic się nie stało,a TŻ leżał 8 tygodni w szpitalu z nogą poskładaną i po operacji kręgosłupa, bo mu się szyba wbiła w odcinek lędźwiowy.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

jak karmiłam piersią, to karmiłam o 18, a o 18.30 kapałam, jak nie dałam mu cyca o 18 to było tak jak u Ciebie.
To chyba komentarz kogos kto dziecka nie ma, bo nie wyobrazam sobie zeby rodzic tak napisal...

A kiedys to bylo inaczej, tez mielismy maluszka, tez jezdzilam z tylu bez niczego, ba... tam chyba nawet pasow z tylu nie bylo. No ale kiedys bylo inaczej, nie bylo tylu samochodow, nie jezdzily tak szybko wiec mimo wszystko bylo bezpieczniej na drogach.

Moj tz to w gondoli w bagazniku jezdzil

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:43   #4850
ewacia85
Wtajemniczenie

własnie się kapnęlam ż edzisiaj 12 i mój klusek skończył 5 miesięcy:pij emy:

a tak sie mały ubabrał crupką kukurydzianą wczoraj po zupce czy deserku jest o wiele czystrzy
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:47   #4851
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Patrze jakie wasze dzeici grubiutkie, a moj to tylko na polikach i ma drugi podbrudek, a reszta cialka chudzielec
Stary 2014-02-12, 10:48   #4852
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

a tak sie mały ubabrał crupką kukurydzianą wczoraj po zupce czy deserku jest o wiele czystrzy
jaki słodki brudasek wszystkiego dobrego dla Sebusia
Stary 2014-02-12, 10:48   #4853
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

Brawa za pięć miesięcy,ale on duży,fajniutki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 10:49   #4854
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez sama w domu
Zaraz bedzie cieplo i bedziecie dlugo na spacerach

Cytat:
Ja kiedys dala przed kapiela to zwrocil do wanienki wszystko. Lepiej daj ok. 18.

Cytat:
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:49   #4855
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

a próbowałaś kłaść spać gdzieś indziej? na waszym łózku albo w wózku?

Cytat:
i myślisz, że on wtedy tak płakał z głodu?

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
To chyba komentarz kogos kto dziecka nie ma, bo nie wyobrazam sobie zeby rodzic tak napisal...

A kiedys to bylo inaczej, tez mielismy maluszka, tez jezdzilam z tylu bez niczego, ba... tam chyba nawet pasow z tylu nie bylo. No ale kiedys bylo inaczej, nie bylo tylu samochodow, nie jezdzily tak szybko wiec mimo wszystko bylo bezpieczniej na drogach.

Moj tz to w gondoli w bagazniku jezdzil
no kiedyś było inaczej... mój tata miał żuka blaszaka, a my z tyłu siedziałyśmy na ławce zbitej z desek i się jechało

Cytat:

gratulacje
no na 8 kg to on nie wygląda

Mel B 14/14 +
Stary 2014-02-12, 10:49   #4856
bayeczna
Raczkowanie

hello
dogoniłam w końcu na bieżąco
trochę spóźnione ale gratulację dla dzieciaczków skończonych miesięcy
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziecko od 14 marudzi caly czas i nic jej nie pasuje tylko noszenie a od 16 to caly czas wrzeszczy i nawet noszenie nie pomaga.....to chyba po tym szczepieniu
u Was dzieci tez tak reagują?mam nadzieje ze cos pospi w nocy.....
u nas tak było po pierwszym całe popołudnie przepłakane i przejęczane na rękach a po drugim na drugi dzień skolei był marudny
Cytat:
Dziewczyny ma któraś z Was te torby termo do butelek Tommee Tippee?Wiem,że była o tym mowa,ale nie pamiętam.Trzymają dobrze ciepło?
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Po 3 h od nalania wrzątku woda jest akurat na mleko
potwierdzam też mam tą termo torbę i te trzy godzinki są oki
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
jak myślicie jakiego rzędu zarobki są w us, ministerstwach jako referent, specjalista?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

rusałka popukaj łyżeczką, albo pod palcem powinnaś czuć jak coś jest
ja co prawda nie w us ale w starostwie i powiem tak referent to najniższe stanowisko i na początek jak ktos 2 brutto dostanie to maks, po drugie jak się nie ma znajomości to marne szanse bo 95 procent ogłoszeń już obsadzonych jest a niby konkurs musi się odbyć bo takie przepisy, u mnie od jakis 4 lat nikt z ulicy się nie dostał bo już byli inni namaszczeni, jedyna szansa sa niepełnosprawni jeśli warunki spełniajż bo mają zgodnie z jakiejś ustawy pierszeństwo w przyjęciu, po drugie w gminach lepiej płaca niż w starostwach. Bazując na sobie pracując w starostwie podwarszawskim to kokosów nie ma (zarobki małe a życie i ceny warszawskie) pensja nie wielka pomimo że dochodzą 13-tki, jakieś premie półroczne gruszki czy świąteczne ale z drugiej strony jest spokój jak się nie jest naczelnikiem przychodzi 16 i człowiek nie myśli o robocie, ze zwolnieniem nie ma problemu jak dziecko choruje czy sie jest tydzien w pracy potem dwa z dzieckiem nikt uwagi ni zwróci, z urlopem tez nie ma problemu no i jak się ma umowę na stałe to nie mają jak zwolnić no chyba że się już jakiś ostry przekręt wywinie o co jest trudno U nas wychodzi na to że tż zarabia a ja chodzę do pracy tylko po to żeby nie ździczeć w domu i wychowywać dzieci na spokojnie bo o karierze w urzędzie nie ma co marzyć
Cytat:
eeeeeeeeeeee tammmmmmmm lepiej spałam niż jak mały przesypia po 4godziny bo już sie przyzwyczaiłam do takiego stanu rzeczy ale właśnie się dowiedziałam od mojej sis że wydziwiam że butli nie daje ...i że ludzie to przy pierwszym dziecku wariują a ja przy drugim że ona by juz odstawiała od piersi bo później będę mieć problem bo seba juz jest bardzo cyckowy itp....zepsuła mi humor na dzień dobry ja uważam ż eproblemu nie powinno być skoro akceptuje butle jesli nie ma cyca....mylę się ...
siostra chyba nie ma się czego czepiać bo skoro mały nie ma problemu teraz ze złapaniem butli to dlaczego później mam mieć, mój niby tylko na cycu ale czasem mi się trafi dać butlę z mm czy ze ściągniętym swoim mlekiem jak wiem że nie będzie warunków do KP i też nie ma problemu łapie to co mu dają, a na przykładzie starszej córki ona sama cyca porzuciła po 13 miesiacach i żadnego problemu nie było z odstawieniem, na samą butlę przyjdzie czas kiedy sama o tym zdecydujesz a nie ktoś bo mu się tak wydaje

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:51   #4857
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Madzia w mam tą kasę, pół roku bez starego i jeszcze stres czy go ktoś nie uciupie ja mu tutaj poligon zrobię, jakieś granaty z kupy Mikiego czy coś

Bajka wiesz, że dzisiaj widziałam plakat i też myślę WTF?! ale spoko Ty masz córki więc raczej nie będziesz musiała oglądać tego typu hitów
oby, oby bo nie zniese

Cytat:

U nas tez poplakiwania w nocy. Dziasla napuchniete ale wiem, ze do wybicia zabkow moze uplynac i 2 miesiace

A teraz pytanie
Pisałam Wam kiedyś, że Miłosz odrzucił smoka pewnego pięknego dnia. Próbowałam później jeszcze dać ale nie chciał. Ostatnio w akcie desperacji sięgnęłam po tego smoka i zassał od razu ale jak wyjał go sobie z buzi to nie umial trafic i się wnerwiał i trzeba było podawać, więc zabrałam . Złamać się i dawać tego smoka czy lepiej nie?
a potrzebuje smoka? jesli daje sie uspokoic bez niego to bym nie dawala, ale jesli potrzebuje tego on czy ty to daj

Cytat:
Często to geny decydują jakie będą zęby.
Ale na pewno ograniczanie słodyczy/soków wiele da
Poza tym jeszcze się nie przebiły nawet
dobrze ze nie odziedziczylam zebow po rodzicach bo juz bym chyba ze sztuczna szczeka chodzila oboje maja parodontoze, ojciec to juz roznych cudow probowal, nawet nacinania dziasla i kupa, wiec ostatnio powyrywal w cholere i wstawil implanty
ja mam 26 lat i jedna jedyna plombe zalozona jakies 2-3 lata temu, to pamiatka po ciazy, teraz tez musze isc bo wlasnie podczas ciazy cos tam sie porobilo. a pierwsze zeby wyszly mi jak mialam rok i wszystkie na raz na szczescie nie marudzilam.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A w zalaczeniu zdjatko brzdaca, ktore dostalam od fotografki - przedsmak zdjec robionych przed i w trakcie chrzcin, na ktore czekam niecierpliwie
slodziak

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Co sądzicie o macie do raczkowania co jest w lidlu? Taka narzutka, kołderka.
dla mnie sie nie nadaje, za miekka, bedzie sie slizgac po podlodze.

Cytat:
Miłoszowi mimo wszystko pobrali z paluszka

A oczy ma jak dziewczynka
Amelka tez miala z palucha na zelazo z zyly to jej tylko po urodzeniu w szpitalu pobierali a pozniej tylko paluszek.

Cytat:

U nas te dwa paski już chyba z miesiąc są, nic się nie wybiło jeszcze i myślę, że na dniach u nas to nie nastąpi
u nas tez bylam w styczniu na szczepieniu to pediatra stwierdzila ze zeby ida, taa ida, ale powoli
nie spodziewam sie ich jeszcze conajmniej z miesiac lub dwa, zreszta, oby jak najdluzej, bo uwielbiam szczerbaty usmieszek

Cytat:
miała któraś może helicobatcer ??
nie mam, ale ponoc w cholere boli.

Cytat:
ja nie karmie cycem, ale tez sie zastanawiam czy przed kapiela nie karmic, bo zawsze jest afera jak czeka na kapiel, zawsze. tzn jak jestem sama. bo jak jest tz i on kapie Blanke, ja w tym czasie Amelke to jest G, ale jak sama jestem i Amelka musi czekac az wykapie Blanke to zawsze jest afera miedzynarodowa, przechodzi jej jak ja wsadze do wody

Cytat:

moze byc, ale ona w dzien tez ci tak beznadziejnie spi czy tylko w nocy ?

dzieki za kciuki, u orto wszystko ok, ale sie maluszkow naogladalam, masakra juz zapomnialam ze noworodki sa takie malenkie nastepna kontrola jak zacznie sama chodzic.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 10:54   #4858
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No bo ja się zastanawiałam ile razy wtedy w ciągu dnia się karmi piersią jak dziecko będzie jadło inne posiłki. No i trochę lipa jak będziemy jechać autem i cyca wyciągać. Albo jak będę na plaży. Trzeba szukać miejscówki blisko plaży
dokładnie jak Ci Tasia napisała przykryjesz się pieluchą czy czymś i już ja jak bylam w ciązy i byłam na plazy to widziałam że jedna babeczka tak karmiła swojego malucha słodko to wyglądało

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Spróbowałam ją oszukać i po cycku wcisnelam butlę.Zrobiła wielkie oczy,skrzywila się i wyplula

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Skończę w wariatkowie.Jest przed północą a moje dziecko nadal nie śpi.W takich chwilach mam ochotę normalnie się pochlastac,przecież ja tak długo nie wytrzymam.Kiedy mój organizm ma się zregenerować i nabrać sił:banghead:

wiedz ze nie jesteś sama chociaż moja czasem odpuszcza jak wczoraj spała w łóżeczku od 23 do 3 i później zjadła i spała do 6 po czym się obudziła i spała już ze mna ale zauwazylam jedno ze musi być odkladana bo inaczej mam koszmarna noc! kreci się wierci i budzi mi się i chce cyca na chwile żeby sobie potrzymać;/ wiec musi być odkladana za każdym razem inaczej mam przekichane
Stary 2014-02-12, 10:54   #4859
ewacia85
Wtajemniczenie

trzymac kciuki bo wybywam do dentysty
jeszcze po drodze spożywczy muszę odwiedzić a z powrotem dzieci odebrać z przedszkola czyli.....mam całe 3h poza domem a w tym dojazd i przyjazd....normalnie żyć nie umierać
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 10:55   #4860
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej
Pochwale sie,Michas przespal cala noc
Zasnal o polnocy i spal do 8:p

Bylam u alergolog,dostalam masc na uczulenie na rekach,dala mi tez skierowanie na zrobienie testow skornych,powiedziala ze przy kp mozna,musze jeszcze o tym poczytac,ktoras cos wie o ewentualnych przeciwwskazaniach?

Kupilismy dwa kartony pieluszek,mamy zapas 6 paczek rozm4

Teraz karmie,nadrobilam was i wybywamy na rodzinny spacer poki nie pada deszcz,wg prognoz popoludniu ma byc u nas deszcz z sniegiem

Cytat:
Szybko skończyłam spacer, bo diabeł mnie podkusił żeby przywitać się z teściową i szwagierką, które spotkałam po drodze
Mały otworzył ćwierć jednego oka i to dla nich był znak, że nie śpi więc można go otoczyć jak sępy i gdakać mu nad uchem Oczywiście się rozbudził i za 5 minut włączył się okropny płacz więc musiałam biec do domu.

Masakra, jak mnie wkurzają te durne baby.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości