|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Dzien dobry
Obiecuje ze nadrobie Was pozniej. Wczoraj byla u mnie kolezanka od rana do 21, pozniej jezdzilismy i szukalismy jakiejs apteki dyzurujacej bo maly ma opuchniete dziaselka i wczoraj caly dzien byl krzyk - kupilismy bobodent i u nas dziala cuda ![]() I od wczoraj Jas przekreca sie z pleckow na boczek i na brzuszek Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
CorkaCzarownic współczuje tych nocek nieprzespanych, ja po kilku takich chodziłam jak zombi.
Za to dzisiaj w nocy Zuzia jak zwykle obudziła się około 1 na karmienie ale zamiast zasnąć ponownie to oczy jak 5 złotych i gadać ze mną chce. Ja byłam nieprzytomna więc wzięłam ją do nas do łóżka, zgasiłam światło i tak sobie gadała do sufitu chyba z godzinę aż zasnęła. Mówię chyba bo ja odpadłam pierwsza
|
|
|
|
#4414 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyczekałaś się na synka w takim razie. Jak ciążę zniosłaś? I poród? Napisz coś więcej Cytat:
Ja nie wiem co ona tam widzi. Dziewczyny, milion razy pewnie było - ale jak z tą ciemieniuchą się robi? Bo na czubku coś się Iguli pojawiło. Oliwka na 30 min przed kąpielą i później tylko umyć i wyczesać? A trzeba czapeczkę na to zakładać? Bo przecież to będzie afera na 102 jak będę chciała jej czapkę ubrać. A! I pytanie do dziewczyn, których dzieci ze smokiem zasypiają - zabieracie jak zasną? Bo moja w ciągu dnia jak już łaskawie w tym łóżeczku zaśnie to cmoka tego smoczka i cmoka. Kilka razy jej zabrałam, ale zaraz później się budziła. W nocy oczywiście tego problemu nie ma. Pewnie powinnam jej zabierać, ale szkoda mi tego snu jej
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2014-02-12 o 11:41 |
||
|
|
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
hehe z tym zasypianiem przez pierwszy miesiąc tylko mogłam narzekać moja mała śpi z nami (chce to zmienić), ale wczorajj np o 20 poszła spać i wstała o 7:30 oczywiscie z krotkimi przerwami (chyba 3 na jedzonko), a w inne dni jak zasnie o 22\23 to śpi nawet do 1o
|
|
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam nowe Mamusie
|
||
|
|
|
#4418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaraz sobie poczytam. Nocka przespana,Tymek spał do 9.a wstalismy o 10.00 o zgrozo ![]() A teraz mi kima na leżaczku,oczy pijane jak zając ![]() Dzisiaj wybywam na zakupy trzeba małemu coś wyhaczyć bo muszę mu już ubierać niektóre ubranka na 68 ![]() Idzie więc na służbę do babci,babcia zestresowana pewnie bo pierwszy raz zostanie z malym na dłużej czyli jakieś 2,5 godzinki .Potem przyjedzie oręż w postaci tatusia więc luz.Cieszę się że wyjdę z domu,dobre i te 3 godzinki
|
|
|
|
#4421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszą ciąże zaszłam w 2012 roku ale niestety po 8 tygodniach się zakończyła Potem przez 8 cykli miałam problem z zajściem aż 22.04.2013 ujrzałam 2 krseczki które teraz leżą w bujaczku koło mnieW tej chwili nie pracuje jestem na macierzyńskim z urzędu pracy. Ciąże zniosłam dobrze choć uprzykrzała mi życie cukrzyca ciażowa i przed wczesne skurcze.Po odstawieniu leków Dominik sie zaparł i nie chciał wyjsc Musieli go wywoływać zastrzykami i kroplówka z oksy.Poród zaczał sie w nocy rodziłam 8 h.Mielismy poród rodzinny tżprzecinał pepowine![]() Cytat:
My mamy zawsze dwie pobudki miedzy 1-2 a 5-6.Pod czym śpią wasze dzieci?Dominik spał w rozku ale jest juz za duzy(urodził się duży 3850 g i 57 cm).Kocyka się jakoś boje że sobie nakryje nim buzie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-02-12 o 12:10 |
||
|
|
|
#4422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze znajdzie sie jakiś trolek ![]() Cytat:
![]() A czym się tutaj martwić na pewno wszystko gra. Może jesteś szcześciara co dopiero po pół roku dostanie okres.Dobrze masz
|
||
|
|
|
#4423 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 5w 1 plus pneumo Cytat:
Pamietam że Anoula pisała że jej lekarz powiedziąl że do końca bioderka niewykształcone, ale chciałam spytac jeszcze czy ktos ma tak napisane jak ja-brak jąder kostnienia Z tym dzieciakiem nie gadaj bo sie na drugie nie zdecyduję Wyc hodziłoby że urodze malego terrorystę![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakis wysyp mamusiek ostatnio ![]() Nie Zaginiona w akcji ![]() Ktosiula Brawo za nockę! ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój wylądował w swoim lóżeczku dopiero jak skończył 3 miesiące. |
|||||||||
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda g.ówno z tego mam ale ciągłość rejestracji jest.Mały śpi obecnie w cieniutkim śpiworku musi tak bo nakrywa sobie buziaka kocykiem a tak to ma troche ograniczone ruchy Plus do tego kocyk. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Niunia32 A Wy kiedy macie następną wizytę z bioderkami? |
|
|
|
|
#4425 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko jest w porządku, jak bylismy u lekarki to badala i nic na to nie mówiła.Wszystko osłuchowo było ok.
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje musze w takim razie kupić śpiworek.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do ciemieniuchy ja czapy nie nakładam bo by ciągle beczał. Smaruję godzinę przed kąpielą, myję i wyczesuję ale i tak dziadostwo nie chce łatwo odpuścić ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4431 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Idzie się przyzwyczaić ja i tak uważam, że nie jest źle, bo to chodzi o kupy TYLKO :brydal: a ten problem kiedyś się skończy Ale będzie trudniej teraz, bo pracownica nam się dziś zwolniła(nie żebym narzekała, ale jak ktoś nas w konia robi to nara)i tż znów idzie do pracy, ale mamy drugą stażystkę to niedługo wróci![]() Cytat:
bo Cię podkabluję![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- A Ulka zasnęła już 3 raz dzisiaj chyba mija jej powoli ta kolka, puszcza bąki, ale nie są śmierdzące, a nawet kupa mniej intensywnie pachnie chciałam wrócić do Bebiko po skończeniu ostatniej puszki, bo ten bebilon nic nie pomagał, bo i tak płakała przy bąkach. A teraz to nie wiem...
|
|
|
#4432 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bedziesz jeszcze narzekać na ból pleców od noszenia klocusiaCytat:
41 tygodni ciąży toś sie nachodziła w ciąży ale fajnie że dołączasz ![]() ha! ja ![]() Cytat:
dla JaSIA, JEJKU NIEDŁUGO JUŻ 6 MIESIĘCY BEDZIE MIAŁ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Liwka chora. Prawdopodobnie zapalenie oskrzeli. Antybiotyk w zastrzykach, przez 5 dni, 2 razy dziennie bedzie przyjeżdzać pielęgniarka i robić zastrzyki. Biedactwo moje. Teraz spi, odsypia chorobę, mało je, ale pije wiec się nie martwię.
|
|
#4433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
na poczatku czerwca
|
|
|
|
#4435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie nie wiem czy to o jądra u nas chodzi bo w opisie mam tylko "obustronna niedojrzałość" Cytat:
![]() Cytat:
Ciebie to tu wieki nie było Cytat:
U nas ostatnio jakaś tragedia jest... że się ślini na potęgę i już pcha rączki do buzi to już się zdążyłam przyzwyczaić, ale ostatnio wieczorami jest taka tragedia, że ja już nie wiem co robić. Najprawdopodobniej dziąsła nam się odezwały... Jest taki ryk, uspokaja się tylko na rękach i w ogóle nie chce cycać... wczoraj to odciągałam i TŻ dawał jej mleko z butli bo jakoś smoczkiem z butki ma masowane dziąsełka i jej lepiej jeść. Przed samym spaniem około 1 zjadła z piersi i dzisiaj rano już też bez problemu, ale aż się boję wieczora... Przynajmniej później pospała i mamusia też mogła się wyspać. Była pobudka o 9 na jedzenie a później jeszcze ją odłożyłam do łóżeczka i pospałyśmy do 12:30 oj przestawi mi się to dziecko znowu
|
||||
|
|
|
#4436 |
|
Zadomowienie
|
Anoula i co teraz z tymi pneumo ? Będą w innym terminie szczepić czy jak ?
Kociak, Leon w nocy wypluwa smoka, a w wózku na spacerze cały czas w buzi ma ![]() A co spania to Leon śpi pod kocykiem, ale nie ma szans żeby się nim nakrył bo kładę tak skośnie kocyk w łóżeczku, na nim synuś i zawijam boki kocyka pod plecki. Mam nadzieję że wiadomo o co kaman W każdym razie nie ma szans żeby się nim nakrył
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2014-02-12 o 14:07 |
|
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
Majka spała od 22 do 5.30 a później do 9 pobawiłysmy się a teraz się budzi z drzemki ![]() Majka śpi w śpiworku i jak zasypia ze smokiem to jej nie wyciągam, sama po jakimś wypluwa. Ktosiula - brawa za nocke, oby Mikusiowi juź zostało ![]() Trele - ale waga Cytat:
Szybko przybierze w domciu Cytat:
Witaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
Zostawiłam Ulkę w łóżeczku, bo sprzątam kuchnię, skończyła się melodyjka w karuzelce jakiś czas temu, idę zobaczyć co ona tam robi, bo jakoś cicho, a ta przekręcona w inną stronę z nogą pomiędzy szczebelkami
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko trzeba pilnować
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i się przekręca w poprzek, tak żeby na nie patrzeć - tyle, że ona głową przy szczebelkachWróciłyśmy ze spacerku, młoda dosypia w łóżeczku jeszcze. Piję szybko herbatkę i lecę obiad przyszykować, bo nie wiadomo jak później ze spaniem będzie. Aha! Iga śpi w nocy pod kołderką, ale tak przykrywam ją maksymalnie do wysokości klatki piersiowej, także nie ma szans żeby się nakryła. A zimno jej nie jest bo u nas ciepło.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

no w końcu się odezwałaś
ale obiecujętroche poczytać i nadrobić jak nie dziś to jutro
Ja nie wiem co ona tam widzi.

Potem przez 8 cykli miałam problem z zajściem aż 22.04.2013 ujrzałam 2 krseczki które teraz leżą w bujaczku koło mnie

nie są w stanie mnie stąd wygonić! Cieszę się, że wątek żyje
bo Cię podkabluję
chyba mija jej powoli ta kolka, puszcza bąki, ale nie są śmierdzące, a nawet kupa mniej intensywnie pachnie