Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 15:50   #4231
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Chciałam napisać, że...
... od dziś zmiana kodu

>>> 199 Dni Do Ślubu <<<

Panna Izabela
mysza93
Ad rem

201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:52   #4232
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Pochwalę się: mam bieliznę ślubną! Zamówioną dopiero co prawda, ale jest! Odbiorę ją pod koniec tygodnia. Zamówiłam w jakimś sklepie bieliźniarskim i się okazało, że nie znam swojego rozmiaru. Nosiłam nieśmiertelne 75B, a tu pani mi daje... 65D. I pasuje! Jak dostanę to będę mogła się pochwalić.

Do ślubu już 73 dni!
super gratulacje
już malutko dni

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:52   #4233
positive rebel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
a, chyba że social ale i tak dla mnie byłby za szybki
Foxtrota nie ma co podziwiać, bo to, uwaga: social foxtrot Też nie wydaje mi się zbyt skomplikowany. Totalne podstawy bez jakiś dziwnych figur, bo w naszym wykonaniu wyglądałoby to komicznie. Byłam kiedyś na takim weselu gdzie PM totalnie nie ogarniali i zamiast tańczyć jakieś podstawowe kroki próbowali różnych dziwnych figur. Strasznie to wyglądało, ale najważniejsze, że im się podobało Ja jednak wolę zostać przy czymś bezpiecznym. Mówię o totalnych prościznach w stylu tego jak w tym linku, zaczyna się z muzyką od 1. minuty:
http://www.youtube.com/watch?v=E4maujYGOJM
Fajny ten social foxtrot Takie właśnie proste figury, bez szarpania się, bez kombinacji. Wygląda to ładnie i lekko

Jak dla mnie pierwszy taniec to nie sprawdzian - nie potrafię tańczyć, nie chcę cudować, lubię tańce przytulańce? to się bujam i nikomu nic do tego My pierwszy taniec pewnie odtańczymy zwyczajny, z jakimiś prostymi krokami, bo trudny układ + stres + kilkadziesiąt par oczu moze sprawić, że zamiast cieszyć się tym tańcem, będziemy się męczyć. Koleżanka, która miała taki układ zdradziła, że przez pół mszy myślała o tym tańcu, a obiadu nawet nie ruszyła ze stresu. Przecież to bez sensu

Ale uważam, że bez kursu tańca się nie obejdzie - mój TŻ ma poczucie rytmu, ale jest bardzo niepewny w tym co robi i nie potrafi prowadzić. To po części mój błąd, bo jak tańczymy to ja zazwyczaj "zarzucam" rytm, który on później łapie. Jak przyjdzie mu tańczyć z jakimiś ciotkami, to może być różnie. Więc żeby trochę "obyć" się z tańcem pójdziemy na indywidualne zajęcia, żeby nas instruktor podszkolił z tańca, który ja nazywam styl disco polo
Stary 2014-02-12, 15:55   #4234
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Pochwalę się: mam bieliznę ślubną! Zamówioną dopiero co prawda, ale jest! Odbiorę ją pod koniec tygodnia. Zamówiłam w jakimś sklepie bieliźniarskim i się okazało, że nie znam swojego rozmiaru. Nosiłam nieśmiertelne 75B, a tu pani mi daje... 65D. I pasuje! Jak dostanę to będę mogła się pochwalić.

Do ślubu już 73 dni!
za bieliznę i że do ślubu tak króciutko! U mnie jutro stuknie 7 miesięcy

Widzę, że przewija się temat lekcji tańca - ile mniej-więcej trwa taki kurs? Planowałam się na taki wybrać dopiero na 2 miesiące przed ślubem, żeby mieć wszystko na świeżo, myślałam, że to max 7-8 lekcji, a wiele z Was już śmiga i nie mam pojęcia, jak to się w czasie rozkłada...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 15:57   #4235
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Elrosa może te buty działaby na tż mobilizująco?
może trzeba głośniej mówić że nie umiecie i żeby powtórzyć? albo poprosić instruktora żeby zwolnił? wierzę że wystarczy po prostu powiedzieć
Obawiam się, że skończyłoby się tak, że z popłochem w oczach leciałabym po następne, a te mam już rozchodzone, za nowości lekko mnie cisnęły i wolałabym nie przechodzić tego drugi raz

Na całe szczęście tylko jedną parę mieliśmy taką wyrywną cała reszta stanowczo żąda powtórek i prób. Chyba zresztą dlatego tamci od nas uciekli - ale kurs był przedstawiany jako taki dla osób z dwiema lewymi nogami, więc w sumie nie wiem, dlaczego oni na niego przyszli, wyraźnie było widać, że kiedyś już to tańczyli.
U nas to my jesteśmy najgorsi. Trudno, ktoś musi z K. tancerza nie zrobię, mnie też trudno się przestawić z tańczenia w pojedynkę na taniec w parze, pewnie inni na nas w myślach narzekają, ale ja się i tak cieszę, że dał mi się namówić i jeszcze tego nie rzucił w cholerę. Powoli, bo powoli, ale robimy postępy, i - co chyba ważniejsze - w końcu zaczynam widzieć taniec w parach jako formę rozrywki. Do tej pory to było dla mnie coś z pogranicza tortur
Stary 2014-02-12, 15:58   #4236
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

Widzę, że przewija się temat lekcji tańca - ile mniej-więcej trwa taki kurs? Planowałam się na taki wybrać dopiero na 2 miesiące przed ślubem, żeby mieć wszystko na świeżo, myślałam, że to max 7-8 lekcji, a wiele z Was już śmiga i nie mam pojęcia, jak to się w czasie rozkłada...
My mamy ślub w sierpniu, też już zaczęliśmy Indywidualne, bez spiny
Pierwszy taniec - walc plus lekcje tańca użytkowego
Stary 2014-02-12, 16:00   #4237
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość
Fajny ten social foxtrot Takie właśnie proste figury, bez szarpania się, bez kombinacji. Wygląda to ładnie i lekko

Jak dla mnie pierwszy taniec to nie sprawdzian - nie potrafię tańczyć, nie chcę cudować, lubię tańce przytulańce? to się bujam i nikomu nic do tego My pierwszy taniec pewnie odtańczymy zwyczajny, z jakimiś prostymi krokami, bo trudny układ + stres + kilkadziesiąt par oczu moze sprawić, że zamiast cieszyć się tym tańcem, będziemy się męczyć. Koleżanka, która miała taki układ zdradziła, że przez pół mszy myślała o tym tańcu, a obiadu nawet nie ruszyła ze stresu. Przecież to bez sensu
no właśnie ja uważam, że nie ma co się spinać. Mieliśmy mieć przytulańca-bujańca ale jak znalazłam ten social, to wyszło, że my tak sobie tańczymy właśnie coś takiego zazwyczaj dlatego myślę, że starczy podpatrzeć parę kombinacji na youtubie i będzie ok. A jak się zapomni układu, to pójdziemy na żywioł i i tak będzie to wyglądało podobnie
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:01   #4238
marlenqa22
Zadomowienie

Cześć

Nie było mnie trochę, miałam zapieprz w pracy, kontrolę kierownika i o ślubnych tematach nie myślałam nawet!
Wczoraj zaliczyliśmy 2 spotkanie nauk przedmałżeńskich, zostało jeszcze 5 spotkań o dziwo drugie spotkanie było fajniejsze niż pierwsze
Przyszły mi zawieszki na alkohol- przepiękne!
Ale to już chyba Wam pisałam muszę jeszcze zamówić tort, obrączki, wiązanki i zaproszenia..

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:16   #4239
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
super gratulacje
już malutko dni
Dzięki dziewczyny.
U nas taniec był jedną z przyczyn dla których zrezygnowaliśmy z wesela. Mój narzeczony nie umie tańczyć i nie lubi, ja zresztą też jestem słaba w te klocki. Moje zachęcanie go "chodź pójdziemy na kurs tańca" skończyło się tym, że zgodził się na małe przyjęcie w restauracji.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:17   #4240
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Obawiam się, że skończyłoby się tak, że z popłochem w oczach leciałabym po następne, a te mam już rozchodzone, za nowości lekko mnie cisnęły i wolałabym nie przechodzić tego drugi raz

Na całe szczęście tylko jedną parę mieliśmy taką wyrywną cała reszta stanowczo żąda powtórek i prób. Chyba zresztą dlatego tamci od nas uciekli - ale kurs był przedstawiany jako taki dla osób z dwiema lewymi nogami, więc w sumie nie wiem, dlaczego oni na niego przyszli, wyraźnie było widać, że kiedyś już to tańczyli.
U nas to my jesteśmy najgorsi. Trudno, ktoś musi z K. tancerza nie zrobię, mnie też trudno się przestawić z tańczenia w pojedynkę na taniec w parze, pewnie inni na nas w myślach narzekają, ale ja się i tak cieszę, że dał mi się namówić i jeszcze tego nie rzucił w cholerę. Powoli, bo powoli, ale robimy postępy, i - co chyba ważniejsze - w końcu zaczynam widzieć taniec w parach jako formę rozrywki. Do tej pory to było dla mnie coś z pogranicza tortur
Elrosa mnie nie chodzi o bycie najgorszym tylko o podejście. Po prostu uważam że jak ktoś z własnego nieprzymuszonego wyboru i chęci zapisał się na kurs gdzie się uczy tańczyć to idzie się uczyć tańczyć a nie jojczyć i marudzić. Nam nawet dobrze idzie bo tż już tańczył sportowo no ale ja nic i mam 2 lewe nogi więc chodzimy na podstawowy i tż nie jojczy że za mało robimy i on by chciała latać tam. Tylko sami zauważyliśmy że jak instruktor nie rozczula się nad nami to idzie do przodu (nie mylić leci z tańcami i każe robić akrobacje) a jak on zacznie tak wałkować rozkładać na czynniki pierwsze wszystko to ludzie zaczynają patrzeć że to takie trudne ogromnie że nie zrobią i zaczyna się cofanie bo tak to każdy się stara mobilizuje i są postępy. A te nowe pary właśnie wprowadzają taką atmosferę nie fajną.

co do rozłożenia w czasie zależy jaki to kurs - jak idzie się indywidualnie i chodzi o jeden taniec to w 8 lekcji coś się zrobi ale cudów nie ma co oczekiwać (chyba że ktoś umie tańczyć i chodzi tylko o naukę układu) ale jeśli ma się nauczyć i kroków i choreografii i wyczucia rytmu i osłuchać to chyba 8 lekcji to dla mnie byłoby mało.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:18   #4241
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
ewaden długie kolczyki i suknia
Ja nie chcę bransoletki, nie noszę bo mi przeszkadzają. Naszyjnika raczej też nie bo mam dosyć mocno zdobioną górę sukni, zostają tylko kolczyki i grzebyk we włosach + welon. Nie wiem czy zakładając naszyjnik nie będzie już przesady
dzięki
faktycznie, z wisiorkiem mogłoby się za dużo już dziać- gorset masz piękny, i wystarczająco zdobny
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
za długie kolczyki
za perełki
I teraz tak. Na ich widok Sama chcę perełki, ale jak na razie znalazłam tylko takie http://www.yes.pl/49238-kolczyki-z-perlami-BB-P-000-YP2-PK74B Ale wydają mi się ciut za duże, jak dla mnie. Tak więc, skąd są Twoje cuda? Tylko nie pisz, że ze Stanów
Dziękuję Moje są jeszcze mniejsze niż te co wrzuciłaś- bo moje to jakieś 4mm + 2mm trójkąta diamentowego- i niestety ale kupione w Stanach co prawda sklepu tego nie ma w Polsce, ale możesz szukać poprzez projektanta/ firmę- Mikimoto. (Komplet - kolczyki z naszyjnikiem dostałam od męża na cywilny- wiem wiem, podójne nieszczęście A teraz byłam u szwagierki, której teściową Japonkę z Okinawy poznałam na święcie dziękczynienia. Bardzo mnie polubiła i powiedziała jej, że gdybym chciała perły na ślub to ona mi pożyczy co chcę z jej kolekcji pereł Mikimoto, które ma w swojej kolekcji- podziękowałam, ale tym samym upewniłam się że dobrze z mężem wybraliśmy )
Cytat:
Napisane przez Peyton22 Pokaż wiadomość
to ja się pochwalę moją suknią i poproszę o radę. Welon będę miała bardzo podobny do kościoła, a na wesele zmieniam na taki klasyczny krótki. Jaką biżuterię byście widziały do tego? co by pasowało? ja nie noszę prawie wcale, także tam nie mam żadnego pomysłu...
śliczna Ja bym poszła w perły Naszyjnik i kolczyki wkrętki, drobne
Co do butów które wrzuciłaś- śliczne, ale bez tych kwiotków bym wolała samą koronką obleczone
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:21   #4242
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Do ślubu już 73 dni!
ale fajnie ! GRATKI!
ja tez juz chce 73 dni a tu jeszcze tyle

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-02-12, 16:24   #4243
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
zależy do jakich kolczyków i jaki naszyjnik Ja będę mieć bardzo delikatne, z perłami i do tego też delikatny naszyjnik.
Nie, nie są delikatne to TE
Jeśli chodzi o naszyjnik to myślałam kiedyś o czymś takim ale boję się o efekt choinki wiec odpada

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja bym już nie zakładała naszyjnika, co za dużo... Kolczyki, grzebyk i mocno zdobiony gorset zrobią swoje
Tez tak myślę ale czasem jak oglądam te wszystkie błyskotki to sroka mi się włącza

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Lemon, ja nie będę zakładać naszyjnika, tylko długie kolczyki (suknię mamy praktycznie tą samą, tylko ty masz ramiączka ) zastanawiałam się nad bransoletką, ale na co dzień nie noszę w ogóle i nie wiem czy by mi nie przeszkadzała tylko
No właśnie u mnie te ramiączka sporo robią bransoletek też nie noszę, a jak już założę to mnie drażni więc na ślubie też mieć nie będę.

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak Wam się podobają te buty? Rozglądam się za butami do ślubu i nawet mi się one spodobały tyko mają czarną podeszwę Kiedyś już poruszałam ten temat a teraz znowu mam dylemat czy nie będzie ona głupio wyglądać
Podobają mi się Co do czarnej podeszwy: wg mnie do czerwonych dużo bardziej pasuje czarna niż jasna podeszwa. ja kupiłam do kościoła srebrne z czarną podeszwą i nawet przez myśl mi nie przeszło że coś może być nie tak

Cytat:
Napisane przez Peyton22 Pokaż wiadomość
Pięknaaaa sukienka
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Wrzucam inspiracje, bo 3dzień przeszukuje internet czekając aż coś mnie zachwyci...Może komuś się przyda
Drugie zdjęcie!

Peyton sliczna suknia! postawiłabym na długie kolczyki lub naszyjnik, bo na tym pierwszym zdjęciu modelka wg mnie łyso wygląda. No i zależy jaką planujesz fryzure?

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Nr 2

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Aaa tak w ogóle ciocia znowu jest w akcji - teraz namawia cała rodzinę na ostatki w tym hotelu bo "zobaczycie jakie jedzenie jest i czy w ogóle fajny ten hotel" )
OMG! Tzn że jak jej nie będzie smakowało to nie przyjdzie, czy zje obiad wczesniej?

Cytat:
Wiem co czujesz, ja przez buty chyba też niedługo zwariuję. Im więcej oglądam tym gorzej dla mnie

A jeszcze jak na złość nowej kolekcji La Body wciąż nie ma na stronie, mimo że miała być w tamtym tygodniu
Dowiedziałam się od koleżanki która była w moim salonie że mają przywieźć nowe modele w piątek i moje pewnie też przyjadą!
Nie masz gdzieś salonu z ich butami w okolicy?

Cytat:
no właśnie ja uważam, że nie ma co się spinać. Mieliśmy mieć przytulańca-bujańca ale jak znalazłam ten social, to wyszło, że my tak sobie tańczymy właśnie coś takiego zazwyczaj dlatego myślę, że starczy podpatrzeć parę kombinacji na youtubie i będzie ok. A jak się zapomni układu, to pójdziemy na żywioł i i tak będzie to wyglądało podobnie
Też mi się to podoba Muszę pokazać TŻ

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
dzięki
faktycznie, z wisiorkiem mogłoby się za dużo już dziać- gorset masz piękny, i wystarczająco zdobny
Dziekuję
Stary 2014-02-12, 16:37   #4244
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ale fajnie ! GRATKI!
ja tez juz chce 73 dni a tu jeszcze tyle

Cytat:
dzięki

Dziękuję Moje są jeszcze mniejsze niż te co wrzuciłaś- bo moje to jakieś 4mm + 2mm trójkąta diamentowego- i niestety ale kupione w Stanach co prawda sklepu tego nie ma w Polsce, ale możesz szukać poprzez projektanta/ firmę- Mikimoto. (Komplet - kolczyki z naszyjnikiem dostałam od męża na cywilny- wiem wiem, podójne nieszczęście A teraz byłam u szwagierki, której teściową Japonkę z Okinawy poznałam na święcie dziękczynienia. Bardzo mnie polubiła i powiedziała jej, że gdybym chciała perły na ślub to ona mi pożyczy co chcę z jej kolekcji pereł Mikimoto, które ma w swojej kolekcji- podziękowałam, ale tym samym upewniłam się że dobrze z mężem wybraliśmy )
Wow, ale ja bym chciała znać jakichś Japończyków. Ich język i kultura są świetne, chociaż nieco dziwaczne, z punktu widzenia Europy.
W Japonii jest ponoć tak, że jak coś ci się spodoba i to komuś powiesz to on musi ci zaproponować, żebyś to sobie wziął. I ty musisz się nie zgodzić. I tak trzy razy. Jeżeli zaproponuje czwarty raz to znaczy, że szczerze chce ci to podarować i wypada przyjąć.

Lemon te kolczyki i naszyjnik bardzo ładne. Ja bym brała taki naszyjnik, wydaje mi się że będzie ładnie do Twojej sukni.
Stary 2014-02-12, 16:39   #4245
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a będziecie miały figurki na torcie?
My nie planujemy.

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się od koleżanki która była w moim salonie że mają przywieźć nowe modele w piątek i moje pewnie też przyjadą!
Nie masz gdzieś salonu z ich butami w okolicy?
Jejuuu jak Ci zazdroszczę!
U mnie są trzy salony mające LB (z tego co zrozumiałam od kobiety one współpracują ze sobą) i w każdym mówią że nowa kolekcja marzec-kwiecień No ale będę do nich dzwonić i męczyć

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:42   #4246
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
czemu mnie stac tylko na jedna kiecke??
http://www.pinterest.com/pin/91620173643776124/
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Moze za 10 lat na odnowienie przysiegi sobie walne
Ja już się rozglądam za sukniami na odnawianie przysięgi Mężu powiedział, że jak chcę to możemy i co rok sobie ślubować Ale ja myślę, że rozsądniej i ekonomiczniej będzie co 2
A teraz zastanawiam się czemu ja głupia nie zrobiłam poprawin, jak tu taka kiecka fajna jest- w sam raz na drugi dzień http://www.pronovias.us/wedding-dres...novias-yecelis
Stary 2014-02-12, 16:42   #4247
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

Co do tańca mogę powiedzieć na naszym przykładzie.
Nie bardzo potrafimy, więc na lekcje się zapisaliśmy. Ale zaczynamy dopiero w kwietniu. Na 3 miesiące przed. Podobno wcześniej nie ma sensu. Tak przynajmniej doradziła nam instruktor. To też wszystko zależy od pary - czego chce się naczyć, jak jej idzie itp.
My chcemy ogólnie nauczyć się uniwersalnie tańczyć do klasyków, tak by do każdego z gości dało rade się dopasować i pobujać I coś na pierwszy taniec, zwykłe kroki, kilka obrotów.

Cytat:

Do ślubu już 73 dni!
O mamuniu jaki przeskok Też tak chcę !
Gratulacje

ewaden dziękuje

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:47   #4248
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
O mamuniu jaki przeskok Też tak chcę !
Gratulacje
Ale to mała miska dalej. Ja po prostu sama zawsze kupowałam biustonosze i wydawały mi się dobre, a tu babka kazała mi zmierzyć mały obwód, zapiąć bardzo ciasno i zebrać pierś do miski. Nie wiedziałam że mogę kiedykolwiek mieć miskę D. Naprawdę nie mam jakiegoś dużego biustu.
Stary 2014-02-12, 16:49   #4249
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Co do tańca, wymyśliliśmy sobie walca wiedeńskiego do piosenki I have nothing Whitney. Nie chodzimy na żadne lekcje. Sami wymyślamy choreografię na miarę swoich możliwości. Zupełnymi laikami nie jesteśmy, bo TŻ chodził przez 2 lata na taniec towarzyski, a ja przez rok za czasów studiów, ale i tak nie zmienia to faktu, że niewiele nam w głowach zostało.

ewaden
Ja szukam czegoś na poprawiny. Ta sukienka jest piękna, ale nawet nie chcę znać jej ceny, bo nie dla psa kiełbasa

wenedka
Ja coś się nie mogę przekonać do figurek na torcie, u nas będą inicjały i żywe kwiaty.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:50   #4250
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Ja już się rozglądam za sukniami na odnawianie przysięgi Mężu powiedział, że jak chcę to możemy i co rok sobie ślubować Ale ja myślę, że rozsądniej i ekonomiczniej będzie co 2
A teraz zastanawiam się czemu ja głupia nie zrobiłam poprawin, jak tu taka kiecka fajna jest- w sam raz na drugi dzień http://www.pronovias.us/wedding-dres...novias-yecelis
Ja bym chciała odnowić może po 10 latach Ale to tylko dla sukienek, bo jest tyle pięknych. Podejrzewam, że nigdy tego nie zrobimy, chyba że coś nam się posypie, a potem do siebie wrócimy, może wtedy znowu ślub.

Sukieneczka ogólnie ładna, ale mi się troszkę za bardzo kojarzy z koszulą nocną. Za dużo tej koronki. Przepraszam, mam nadzieję, że Cię nie urażę.
Stary 2014-02-12, 16:52   #4251
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
U nas to my jesteśmy najgorsi. Trudno, ktoś musi
Muszę się przestawić na takie odejście, bo założę się, że u nas to my będziemy najgorsi

Dziewczyny, nie cytujcie postów z tymi ogromnymi zdjęciami*, bo się całe forum rozjeżdża!

*jak wstawiacie zdjęcia, to zmniejszajcie je chociaż minimalnie..

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2014-02-12 o 16:53
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 16:54   #4252
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
co do rozłożenia w czasie zależy jaki to kurs - jak idzie się indywidualnie i chodzi o jeden taniec to w 8 lekcji coś się zrobi ale cudów nie ma co oczekiwać (chyba że ktoś umie tańczyć i chodzi tylko o naukę układu) ale jeśli ma się nauczyć i kroków i choreografii i wyczucia rytmu i osłuchać to chyba 8 lekcji to dla mnie byłoby mało.
Dzięki za odpowiedź. A z ciekawości, na ile lekcji się zapisaliście i czy Wasz kurs ma jakąś konkretną nazwę?

Cytat:
Co do tańca mogę powiedzieć na naszym przykładzie.
Nie bardzo potrafimy, więc na lekcje się zapisaliśmy. Ale zaczynamy dopiero w kwietniu. Na 3 miesiące przed. Podobno wcześniej nie ma sensu. Tak przynajmniej doradziła nam instruktor. To też wszystko zależy od pary - czego chce się naczyć, jak jej idzie itp.
My chcemy ogólnie nauczyć się uniwersalnie tańczyć do klasyków, tak by do każdego z gości dało rade się dopasować i pobujać I coś na pierwszy taniec, zwykłe kroki, kilka obrotów.
Dzięki, my właśnie chcemy podobnie - uniwersalne kroki, że tak powiem, plus pierwszy taniec bez cudów ale i bez deptania sobie po butach A ile lekcji jest wliczonych w Wasz kurs?
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:01   #4253
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki.

Troszkę mnie nie było, ale niestety rozdawanie zaproszeń pochłonęło mnie bez reszty. W zasadzie cała rodzina TŻ zaproszenia już ma.
W sobotę idziemy do znajomych P dać im zaproszenia, a potem już tylko moja rodzinka.
Jutro idziemy do tej poradni małżeńskiej, ciekawa co za głupoty będzie Nam mówiła ta babka.

Nie będe nadrabiała wszystkiego, bo nie dam rady.
U Was jakieś zmiany? Coś wartego uwagi było?

Aha i do ślubu jeszcze 87 dni

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:02   #4254
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
positive rebel, nie wiem ile macie lat, więc nie wiem jakim tam pokoleniem jesteście. Tata TŻ, wujkowie TŻ, moi wujkowie tak właśnie tańczą. A ja nie dość, że jakoś nie łapię, to jeszcze nie daję się prowadzić. Wychodzi masakrycznie O ile z Tatą TŻ się z tego śmiejemy i nie ma żadnego bólu, to z wujkami tak kolorowo nie jest.
Dzięki za wytłumaczenie. Biorę TŻ i ćwiczę

Peyton22 , jeśli masz możliwość, można poszerzyć koło. Wtedy suknia będzie trochę krótsza i przy zmianie obcasów uda się to jakoś wyrównać.

cikulada, mnie czarna podeszwa nie razi

Dzięki za odpowiedzi w sprawie poradni. Z tego co czytałam, trzeba po prostu przyjść w daną niedziele o danej godzinie. Chodziło mi o to czy od księdza potrzebuję skierowania, czy mogę tak iść. Z tego co pamiętam, pisałyście tu, że już byłyście. Dzisiaj kupiłam indeks na pieczątki, a tam, że nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem, można od księdza dostać takie skierowanie.
Na dodatek nie jesteśmy z tutejszych parafii, inne województwa. Tutejszy ksiądz nie wie co z nami zrobić, bo nasz nam powiedział, że możemy zrobić przygotowanie gdzie i kiedy chcemy. Ale nie dał nam żadnego indeksu (a tu jest taki zwyczaj). Ogólnie jest dziwnie.
U mnie jest tak, że muszę przynieść zaświadczenie o odbyciu nauk i zaliczeniu poradni. Nie dostaję żadnego skierowania ani innego świstka.
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:03   #4255
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Hej
dziękuję wszystkim za gratulacje
dopiero kończę oblewanie ciężki to był weekend

ale wracam do Was i w ślubny wir bo do ślubu już mniej niż 2,5 miesiąca

dzisiaj idziemy podpisać protokół wczoraj byliśmy wsyztsko załatwić w USC do przodu lecimy z koksem!!

aha, przyszły nasze pudełka na ciasta, kupiliśmy prezenty dla mam i albumy, które będziemy własnoręcznie wyklejać dla rodziców

lecę Was trochę nadrobić

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:09   #4256
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Ale to mała miska dalej. Ja po prostu sama zawsze kupowałam biustonosze i wydawały mi się dobre, a tu babka kazała mi zmierzyć mały obwód, zapiąć bardzo ciasno i zebrać pierś do miski. Nie wiedziałam że mogę kiedykolwiek mieć miskę D. Naprawdę nie mam jakiegoś dużego biustu.
Ale zobaczyć D bezcenne. Ja nigdy ponad B nie wyszłam Jak widzę A, to stanika nie kupuje

Cytat:
Dzięki za odpowiedź. A z ciekawości, na ile lekcji się zapisaliście i czy Wasz kurs ma jakąś konkretną nazwę?

Dzięki, my właśnie chcemy podobnie - uniwersalne kroki, że tak powiem, plus pierwszy taniec bez cudów ale i bez deptania sobie po butach A ile lekcji jest wliczonych w Wasz kurs?
Może źle napisałam Miałam napisać kurs indywidualny. Więc nazwy nie ma, nie wiem też ile w praktyce wyjdzie nam lekcji. Ale z naszymi zdolnościami domyślam się, że dużo To jeszcze jest załatwione tak 'po znajomości', choć nie po znajomości. U mnie w mieście nie ma żadnych kursów/szkół tańca. Najbliższa 40 km, ale nie mamy czasu na dojazdy + dodatkowe koszty.
Ale skontaktowałam się ze studiem, które aktualnie ma zawieszoną działalnośc. Z lekcjami indywidualnymi nie ma problemu. Z chęcia nas nauczą. Wszelkie szczegóły ile lekcji, kiedy, cała rozpiska itp. będzie ustalana na początku kwietnia, kiedy mamy się spotkać. Jedynie mamy sobie przygotować max. 4 piosenki, które bierzemy pod uwagę na pierwszy taniec. A wtedy będziemy myśleć, przy czym najlepiej będzie nam się tańczyć
Ja jestem bardzo zadowlona. Mojemu to kamień z serca, bo portkami trząsł, bo tak się boi tego tańczenia. Bo rytm ma, ruchy też, ale pewności siebie mu brakuje.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:12   #4257
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
za długie kolczyki
za perełki
I teraz tak. Na ich widok Sama chcę perełki, ale jak na razie znalazłam tylko takie http://www.yes.pl/49238-kolczyki-z-p...-000-YP2-PK74B Ale wydają mi się ciut za duże, jak dla mnie. Tak więc, skąd są Twoje cuda? Tylko nie pisz, że ze Stanów
moim zdaniem do Twojej prostej sukni będą jak znalazł! ale jesli miałabyś się źle czuć to na pewno uda Ci się upolować mniejsze

Peyton22 suknia piękna i bardzo zdobna, dobrałabym, delikatny łańcuszek, albo bardziej zaszalała z samymi tylko kolczykami

Cytat:
Dziewczyny ja zwariuję, już tydzień temu mogliśmy odebrać obrączki a ja ciągle nie mogę się zdecydować co wygrawerować Jak już wcześniej pisałam chciałam "Moja miłość, mój przyjaciel" ale uświadomiłyście mnie że to jednak za długie. A nic krótszego jakoś nie chwyta mnie za serce
cashmere to super, że grawer się zmieści!
bo już miałam proponować, żeby na jednej było "moja miłość", a na drugiej "mój przyjaciel"

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
mój tż się smieje , że mam oko do drogich rzeczy , zazwyczaj to co mnie zachwyca okazuje się , że ma kosmiczne ceny i tak ze wszystkim . Jak byłam w outlecie ślubnym na długiej to nie dość , że wybierałam te najdroższe to wszystkie Justina Alexandra;P
hahahha skąd ja to znam

Cytat:
Mnie się to ogólnie niezbyt podoba, ale zastanwiam się, czy nie poprosic brata (znów ), czy by nam nie ulepił z modeliny. Pannę młodą ze skrzypcami i pana młodego z piłką
figurki teraz już wcale nie muszą się kojarzyć z tandetą - można kupić / zrobić naprawdę fajne i nietypowe rzeczy

Kaigara gratki za bieliznę i sama świadomość tej miseczki G

Cytat:
my na razie zapisani na 5 spotkań, ale w promocji po 2 godziny, ja jestem żałosną tancerką dlatego na pewno to nam nie wystarczy więc zaczynamy wcześniej, znaczy sie TŻ jeszcze nie wie, że zaczyna

Lemon_Drop ta przewieszka, którą wrzucilaś jest piękna (idealnie by mi do kolczyków pasowała dobrze, że nie będę mieć naszyjnika :P ale faktycznie trzeba uważać żeby nie przedobrzyć - tyle pięknych błyskotek i na co by się zdecydować ....

A nam przyszły koperty i kartki ze sklepu-ewy jakościowo są super, rozmiar idealny, kwadratowy, mają pozaznaczane miejsce zagięcia nic tylko zaginać dam znać jak będą wyglądały jak już je zrobimy ale z drukiem nie powinno być większego problemu

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2014-02-12 o 17:15
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 17:16   #4258
Atomoowka
Wtajemniczenie

Kaigara wiem co czujesz bo ja kiedyś zawsze łapałm B i kupowałam.
Jak pierwszy raz poszłam do brafiterki i ona mi dobrała 65 E ti w szoku byłam. Gdzie ja i moje małe cycki i mam E nosić. No szok.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:31   #4259
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się to ogólnie niezbyt podoba, ale zastanwiam się, czy nie poprosic brata (znów ), czy by nam nie ulepił z modeliny. Pannę młodą ze skrzypcami i pana młodego z piłką
Oo to ja bym mogla miec panne mloda z fortepianem a pana mlodego tez z pilka
A wybralas juz co zagrasz na weselu?

Ja jeszcze nie wiem..myslalam nad 'Kawalkiem Podlogi' ale nie postanowione jeszcze..

Cytat:

Do ślubu już 73 dni!
Gratuluje
U mnie 80 dni

Ja tez mam 65D ! a jak bylam nieuswiadomiona to bralam 70b

Lemon-ale fajnie, ze bedziesz miec za chwile buty
Ja myslami jestem caly czas przy tych z GR ale LB kusi zeby poprzymierzac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:39   #4260
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
ewaden
Ja szukam czegoś na poprawiny. Ta sukienka jest piękna, ale nawet nie chcę znać jej ceny, bo nie dla psa kiełbasa
Ja też nie chcę znać jej ceny- chcę tylko sukienkę
Cytat:
Ja bym chciała odnowić może po 10 latach Ale to tylko dla sukienek, bo jest tyle pięknych. Podejrzewam, że nigdy tego nie zrobimy, chyba że coś nam się posypie, a potem do siebie wrócimy, może wtedy znowu ślub.

Sukieneczka ogólnie ładna, ale mi się troszkę za bardzo kojarzy z koszulą nocną. Za dużo tej koronki. Przepraszam, mam nadzieję, że Cię nie urażę.
A my na pewno zrobimy, myślę za za 2 lub 5 lat
W ogóle mnie nie uraziłaś Mi się bardzo podoba, ale to mój gust- dla mnie byłaby super na ślub na plaży albo na poprawiny- w I dzień, wielki dzień, bym jej nie założyła (zbyt frywolna- jak to bywa z koszulą nocną )
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie cytujcie postów z tymi ogromnymi zdjęciami*, bo się całe forum rozjeżdża!
sorry... na szczęście tylko raz mi się zdarzyło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości