|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() już malutko dni
|
|
|
#4233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie właśnie proste figury, bez szarpania się, bez kombinacji. Wygląda to ładnie i lekko Jak dla mnie pierwszy taniec to nie sprawdzian - nie potrafię tańczyć, nie chcę cudować, lubię tańce przytulańce? to się bujam i nikomu nic do tego My pierwszy taniec pewnie odtańczymy zwyczajny, z jakimiś prostymi krokami, bo trudny układ + stres + kilkadziesiąt par oczu moze sprawić, że zamiast cieszyć się tym tańcem, będziemy się męczyć. Koleżanka, która miała taki układ zdradziła, że przez pół mszy myślała o tym tańcu, a obiadu nawet nie ruszyła ze stresu. Przecież to bez sensu Ale uważam, że bez kursu tańca się nie obejdzie - mój TŻ ma poczucie rytmu, ale jest bardzo niepewny w tym co robi i nie potrafi prowadzić. To po części mój błąd, bo jak tańczymy to ja zazwyczaj "zarzucam" rytm, który on później łapie. Jak przyjdzie mu tańczyć z jakimiś ciotkami, to może być różnie. Więc żeby trochę "obyć" się z tańcem pójdziemy na indywidualne zajęcia, żeby nas instruktor podszkolił z tańca, który ja nazywam styl disco polo
|
|
#4234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za bieliznę i że do ślubu tak króciutko! U mnie jutro stuknie 7 miesięcy ![]() Widzę, że przewija się temat lekcji tańca - ile mniej-więcej trwa taki kurs? Planowałam się na taki wybrać dopiero na 2 miesiące przed ślubem, żeby mieć wszystko na świeżo, myślałam, że to max 7-8 lekcji, a wiele z Was już śmiga i nie mam pojęcia, jak to się w czasie rozkłada... |
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na całe szczęście tylko jedną parę mieliśmy taką wyrywną cała reszta stanowczo żąda powtórek i prób. Chyba zresztą dlatego tamci od nas uciekli - ale kurs był przedstawiany jako taki dla osób z dwiema lewymi nogami, więc w sumie nie wiem, dlaczego oni na niego przyszli, wyraźnie było widać, że kiedyś już to tańczyli.U nas to my jesteśmy najgorsi. Trudno, ktoś musi z K. tancerza nie zrobię, mnie też trudno się przestawić z tańczenia w pojedynkę na taniec w parze, pewnie inni na nas w myślach narzekają, ale ja się i tak cieszę, że dał mi się namówić i jeszcze tego nie rzucił w cholerę. Powoli, bo powoli, ale robimy postępy, i - co chyba ważniejsze - w końcu zaczynam widzieć taniec w parach jako formę rozrywki. Do tej pory to było dla mnie coś z pogranicza tortur
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Indywidualne, bez spiny ![]() Pierwszy taniec - walc plus lekcje tańca użytkowego
|
|
|
#4237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego myślę, że starczy podpatrzeć parę kombinacji na youtubie i będzie ok. A jak się zapomni układu, to pójdziemy na żywioł i i tak będzie to wyglądało podobnie
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Nie było mnie trochę, miałam zapieprz w pracy, kontrolę kierownika i o ślubnych tematach nie myślałam nawet! ![]() Wczoraj zaliczyliśmy 2 spotkanie nauk przedmałżeńskich, zostało jeszcze 5 spotkań o dziwo drugie spotkanie było fajniejsze niż pierwsze ![]() Przyszły mi zawieszki na alkohol- przepiękne! Ale to już chyba Wam pisałam muszę jeszcze zamówić tort, obrączki, wiązanki i zaproszenia..
|
#4239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas taniec był jedną z przyczyn dla których zrezygnowaliśmy z wesela. Mój narzeczony nie umie tańczyć i nie lubi, ja zresztą też jestem słaba w te klocki. Moje zachęcanie go "chodź pójdziemy na kurs tańca" skończyło się tym, że zgodził się na małe przyjęcie w restauracji.
|
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Tylko sami zauważyliśmy że jak instruktor nie rozczula się nad nami to idzie do przodu (nie mylić leci z tańcami i każe robić akrobacje) a jak on zacznie tak wałkować rozkładać na czynniki pierwsze wszystko to ludzie zaczynają patrzeć że to takie trudne ogromnie że nie zrobią i zaczyna się cofanie bo tak to każdy się stara mobilizuje i są postępy. A te nowe pary właśnie wprowadzają taką atmosferę nie fajną.co do rozłożenia w czasie zależy jaki to kurs - jak idzie się indywidualnie i chodzi o jeden taniec to w 8 lekcji coś się zrobi ale cudów nie ma co oczekiwać (chyba że ktoś umie tańczyć i chodzi tylko o naukę układu) ale jeśli ma się nauczyć i kroków i choreografii i wyczucia rytmu i osłuchać to chyba 8 lekcji to dla mnie byłoby mało. |
|
|
|
|
#4241 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
faktycznie, z wisiorkiem mogłoby się za dużo już dziać- gorset masz piękny, i wystarczająco zdobny ![]() Cytat:
co prawda sklepu tego nie ma w Polsce, ale możesz szukać poprzez projektanta/ firmę- Mikimoto. (Komplet - kolczyki z naszyjnikiem dostałam od męża na cywilny- wiem wiem, podójne nieszczęście A teraz byłam u szwagierki, której teściową Japonkę z Okinawy poznałam na święcie dziękczynienia. Bardzo mnie polubiła i powiedziała jej, że gdybym chciała perły na ślub to ona mi pożyczy co chcę z jej kolekcji pereł Mikimoto, które ma w swojej kolekcji- podziękowałam, ale tym samym upewniłam się że dobrze z mężem wybraliśmy Cytat:
Co do butów które wrzuciłaś- śliczne, ale bez tych kwiotków bym wolała samą koronką obleczone
|
|||
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez juz chce 73 dni a tu jeszcze tyle
|
|
|
#4243 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to TEJeśli chodzi o naszyjnik to myślałam kiedyś o czymś takim ale boję się o efekt choinki wiec odpada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bransoletek też nie noszę, a jak już założę to mnie drażni więc na ślubie też mieć nie będę.Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Peyton sliczna suknia! postawiłabym na długie kolczyki lub naszyjnik, bo na tym pierwszym zdjęciu modelka wg mnie łyso wygląda. No i zależy jaką planujesz fryzure? Cytat:
Cytat:
Tzn że jak jej nie będzie smakowało to nie przyjdzie, czy zje obiad wczesniej? Cytat:
Nie masz gdzieś salonu z ich butami w okolicy? Cytat:
Muszę pokazać TŻ ![]() Cytat:
|
|
#4244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W Japonii jest ponoć tak, że jak coś ci się spodoba i to komuś powiesz to on musi ci zaproponować, żebyś to sobie wziął. I ty musisz się nie zgodzić. I tak trzy razy. Jeżeli zaproponuje czwarty raz to znaczy, że szczerze chce ci to podarować i wypada przyjąć. ![]() Lemon te kolczyki i naszyjnik bardzo ładne. |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
My nie planujemy.
Cytat:
U mnie są trzy salony mające LB (z tego co zrozumiałam od kobiety one współpracują ze sobą) i w każdym mówią że nowa kolekcja marzec-kwiecień
|
|
#4246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mężu powiedział, że jak chcę to możemy i co rok sobie ślubować Ale ja myślę, że rozsądniej i ekonomiczniej będzie co 2 ![]() ![]() A teraz zastanawiam się czemu ja głupia nie zrobiłam poprawin |
|
|
|
|
#4247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie bardzo potrafimy, więc na lekcje się zapisaliśmy. Ale zaczynamy dopiero w kwietniu. Na 3 miesiące przed. Podobno wcześniej nie ma sensu. Tak przynajmniej doradziła nam instruktor. To też wszystko zależy od pary - czego chce się naczyć, jak jej idzie itp. My chcemy ogólnie nauczyć się uniwersalnie tańczyć do klasyków, tak by do każdego z gości dało rade się dopasować i pobujać I coś na pierwszy taniec, zwykłe kroki, kilka obrotów.Cytat:
Też tak chcę !Gratulacje ![]() ewaden dziękuje
|
|
|
#4248 |
|
Rozeznanie
|
Ale to mała miska dalej. Ja po prostu sama zawsze kupowałam biustonosze i wydawały mi się dobre, a tu babka kazała mi zmierzyć mały obwód, zapiąć bardzo ciasno i zebrać pierś do miski. Nie wiedziałam że mogę kiedykolwiek mieć miskę D. Naprawdę nie mam jakiegoś dużego biustu.
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tańca, wymyśliliśmy sobie walca wiedeńskiego do piosenki I have nothing Whitney. Nie chodzimy na żadne lekcje. Sami wymyślamy choreografię na miarę swoich możliwości. Zupełnymi laikami nie jesteśmy, bo TŻ chodził przez 2 lata na taniec towarzyski, a ja przez rok za czasów studiów, ale i tak nie zmienia to faktu, że niewiele nam w głowach zostało.
ewaden Ja szukam czegoś na poprawiny. Ta sukienka jest piękna, ale nawet nie chcę znać jej ceny, bo nie dla psa kiełbasa ![]() wenedka Ja coś się nie mogę przekonać do figurek na torcie, u nas będą inicjały i żywe kwiaty. |
|
|
|
#4250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to tylko dla sukienek, bo jest tyle pięknych. Podejrzewam, że nigdy tego nie zrobimy, chyba że coś nam się posypie, a potem do siebie wrócimy, może wtedy znowu ślub. Sukieneczka ogólnie ładna, ale mi się troszkę za bardzo kojarzy z koszulą nocną. Za dużo tej koronki. Przepraszam, mam nadzieję, że Cię nie urażę. |
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się przestawić na takie odejście, bo założę się, że u nas to my będziemy najgorsi
![]() Dziewczyny, nie cytujcie postów z tymi ogromnymi zdjęciami*, bo się całe forum rozjeżdża! *jak wstawiacie zdjęcia, to zmniejszajcie je chociaż minimalnie.. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-02-12 o 16:53 |
|
|
|
#4252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ile lekcji jest wliczonych w Wasz kurs?
|
||
|
|
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki.
Troszkę mnie nie było, ale niestety rozdawanie zaproszeń pochłonęło mnie bez reszty. W zasadzie cała rodzina TŻ zaproszenia już ma. W sobotę idziemy do znajomych P dać im zaproszenia, a potem już tylko moja rodzinka. Jutro idziemy do tej poradni małżeńskiej, ciekawa co za głupoty będzie Nam mówiła ta babka. Nie będe nadrabiała wszystkiego, bo nie dam rady. U Was jakieś zmiany? Coś wartego uwagi było? Aha i do ślubu jeszcze 87 dni
|
|
#4254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dziękuję wszystkim za gratulacje ![]() dopiero kończę oblewanie ciężki to był weekend ale wracam do Was i w ślubny wir bo do ślubu już mniej niż 2,5 miesiąca dzisiaj idziemy podpisać protokół wczoraj byliśmy wsyztsko załatwić w USC do przodu lecimy z koksem!! aha, przyszły nasze pudełka na ciasta, kupiliśmy prezenty dla mam i albumy, które będziemy własnoręcznie wyklejać dla rodziców ![]() lecę Was trochę nadrobić
|
|
#4256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak widzę A, to stanika nie kupuje ![]() Cytat:
Miałam napisać kurs indywidualny. Więc nazwy nie ma, nie wiem też ile w praktyce wyjdzie nam lekcji. Ale z naszymi zdolnościami domyślam się, że dużo To jeszcze jest załatwione tak 'po znajomości', choć nie po znajomości. U mnie w mieście nie ma żadnych kursów/szkół tańca. Najbliższa 40 km, ale nie mamy czasu na dojazdy + dodatkowe koszty.Ale skontaktowałam się ze studiem, które aktualnie ma zawieszoną działalnośc. Z lekcjami indywidualnymi nie ma problemu. Z chęcia nas nauczą. Wszelkie szczegóły ile lekcji, kiedy, cała rozpiska itp. będzie ustalana na początku kwietnia, kiedy mamy się spotkać. Jedynie mamy sobie przygotować max. 4 piosenki, które bierzemy pod uwagę na pierwszy taniec. A wtedy będziemy myśleć, przy czym najlepiej będzie nam się tańczyć ![]() Ja jestem bardzo zadowlona. Mojemu to kamień z serca, bo portkami trząsł, bo tak się boi tego tańczenia. Bo rytm ma, ruchy też, ale pewności siebie mu brakuje.
|
|
|
#4257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Peyton22 suknia piękna i bardzo zdobna, dobrałabym, delikatny łańcuszek, albo bardziej zaszalała z samymi tylko kolczykami Cytat:
bo już miałam proponować, żeby na jednej było "moja miłość", a na drugiej "mój przyjaciel" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kaigara gratki za bieliznę i sama świadomość tej miseczki G ![]() Cytat:
Lemon_Drop ta przewieszka, którą wrzucilaś jest piękna (idealnie by mi do kolczyków pasowała dobrze, że nie będę mieć naszyjnika :P ale faktycznie trzeba uważać żeby nie przedobrzyć - tyle pięknych błyskotek i na co by się zdecydować .... ![]() A nam przyszły koperty i kartki ze sklepu-ewy jakościowo są super, rozmiar idealny, kwadratowy, mają pozaznaczane miejsce zagięcia nic tylko zaginać dam znać jak będą wyglądały jak już je zrobimy ale z drukiem nie powinno być większego problemu
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2014-02-12 o 17:15 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaigara wiem co czujesz bo ja kiedyś zawsze łapałm B i kupowałam.
Jak pierwszy raz poszłam do brafiterki i ona mi dobrała 65 E ti w szoku byłam. Gdzie ja i moje małe cycki i mam E nosić. No szok.
|
|
#4259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wybralas juz co zagrasz na weselu? Ja jeszcze nie wiem..myslalam nad 'Kawalkiem Podlogi' ale nie postanowione jeszcze.. Cytat:
![]() U mnie 80 dni Ja tez mam 65D ! a jak bylam nieuswiadomiona to bralam 70b![]() Lemon-ale fajnie, ze bedziesz miec za chwile buty ![]() ![]() ![]() Ja myslami jestem caly czas przy tych z GR ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4260 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle mnie nie uraziłaś Mi się bardzo podoba, ale to mój gust - dla mnie byłaby super na ślub na plaży albo na poprawiny- w I dzień, wielki dzień, bym jej nie założyła (zbyt frywolna- jak to bywa z koszulą nocną )Cytat:
na szczęście tylko raz mi się zdarzyło ![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

Nosiłam nieśmiertelne 75B, a tu pani mi daje... 65D. I pasuje! Jak dostanę to będę mogła się pochwalić.
ale i tak dla mnie byłby za szybki
Ja jednak wolę zostać przy czymś bezpiecznym. Mówię o totalnych prościznach w stylu tego jak w tym linku, zaczyna się z muzyką od 1. minuty:
My pierwszy taniec pewnie odtańczymy zwyczajny, z jakimiś prostymi krokami, bo trudny układ + stres + kilkadziesiąt par oczu moze sprawić, że zamiast cieszyć się tym tańcem, będziemy się męczyć. Koleżanka, która miała taki układ zdradziła, że przez pół mszy myślała o tym tańcu, a obiadu nawet nie ruszyła ze stresu. Przecież to bez sensu

Sama chcę perełki, ale jak na razie znalazłam tylko takie 

Kiedyś już poruszałam ten temat a teraz znowu mam dylemat czy nie będzie ona głupio wyglądać 

Ale ja myślę, że rozsądniej i ekonomiczniej będzie co 2