Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 19:49   #121
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Czarna super jeszcze będziesz miała problem, że nie będzie chciała z tego przedszkola wychodzić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:53   #122
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zabije go dzisiaj próba rozmowy zakończona "sukcesem" powiedziałam mu że Bartek będzie miał w przyszłości innego lepszego ojca przegięłam? U nas jest taka wichura i ulewa że masakra! Zaraz kąpie małego i się kładę.
Dobrze mu powiedziałaś.U nas podoga taka sama,pewnie jutro znowu z domu nie wyjdziemy

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-12, 19:58   #123
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jestem dumna z mojej Mai. Zaprowadziliśmy ją do przedszkola, Pani po nią wyszła i zaprowadziła do dzieci. Podaliśmy w razie 'w' nasz numer telefonu i zrobiliśmy sobie rundkę po sklepach,bo szukałam kurtki dla Julii. Byłam przekonana,że Maja się rozpłacze i trzeba będzie po nią iść,ale nie... była bardzo dzielna i kiedy ją odbieraliśmy bardzo się cieszyła i opowiadała nam co robiła... nawet poznała jakąś Zosię
Ech, rozczuliłam się. Moja mała Maja poszła do przedszkola
Super
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:58   #124
czaszka_
Zakorzenienie

eeeee ja odswiezam tamten watek 10 razy bo myslalam ze mi sie cytowanie zepsulo a to juz nowy............WITAM SIĘ

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:01   #125
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Zabije go dzisiaj próba rozmowy zakończona "sukcesem" powiedziałam mu że Bartek będzie miał w przyszłości innego lepszego ojca przegięłam? U nas jest taka wichura i ulewa że masakra! Zaraz kąpie małego i się kładę.
ostro
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:05   #126
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja też tak mam, wpier.dzielam aż miło. I TŻ powiedział, że nie ma sensu się zakładac.

zdrówka dla Was
Dziekuje

Dziewczyny czy ktoras z was kupowala moze dla maluchow ta zabawke http://allegro.pl/oball-klik-miekki-...915348773.html ?
bo sie zastanawiam czy przy okazji kupowania pilki tez to wziac
Stary 2014-02-12, 20:12   #127
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dla mnie kojec bez sensu, drogie i wg mnie niepotrzebne. Edi dał radę bez, to i En da.
u nas też się nie sprawdził.
Marysia nie lubiła się w nim bawić, wolała zwiedzać swobodnie. a jak były moementy, że musiałam ją zostawić samą to wsadzałam ją na te pare chwil do łożeczka, dawałam zabawki i po sprawie

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:14   #128
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
szkoda ze moj jest taka menda jak ja i pierwszy nie ustepuje zazwyczaj jest tak ze ustepujemy oboje w tym samym momencie np przy ostatnim fochu o fotelik po 2 czy tam 3 dniach poszlismy na spacer, zaszlismy do lidla, stoimy przy kasie i widze ze tz bierze sobie wafelka, to mowie do niego "mi tez wez tego batona" i oboje parsknelismy smiechem i bylo po fochu

wiem wiem, juz nic innego nie robie jak tylko czytam o kredytach, ubezpieczenie bedzie napewno od niskiego wkladu wlasnego, dzisiaj czytalam ranking kredytow hipotecznych i rozpierdzielil mnie koszt uruchomienia kredytu w aliorze - bagatela ponad 20 tys z czego wlasnie 20 tys to ubezpieczenie na zycie lub od utraty pracy
zabilo mnie to bo aliora rozwarzalam jako ze mamy tam konto firmowe i osobiste
PKO wlasnie jest na pierwszym miejscu. no nic, tz przyjedzie to w piatek bedziemy robic objazd po bankach albo pojdziemy do goscia od kredytow o ile bedzie po co isc, bo mieszkanie ktore w pon ogladalam bylo zarezerwowane i babeczka miala zadzwonic jesli sie zwolni jak sie nie zwolnilo, to juz brak mi pomyslu gdzie mogla bym kupic mieszkanie

Motyl, pisz mi szybko jaki macie ten dmuchany kojec? ja sie nerwowo wykoncze, Amela po 5 sekundach lezy po za mata i co chwila wedruje, a obalajac sie z brzucha na plecy wali czasem glowa w podloge musze jej ograniczyc wycieczki
Na czym stanęło z fotelikami bo przegapilam

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesto sie narzeka na swoje t., ale u mniie jest mega problem, bo ona faktycznie ma cos z glowa w poniedzialek jak sprzatalismy po chrzcinach i zrobilismy sobie przerwe na obiad to gadala takie bzdury przy stole, ze tesciu kazal jej sie uciszyc, a ona go pobila po reku i uderzyla za to w twarz. przy nas i moich rodzicach a na chrzcinach siedziala przy Kubusiu, ktory byl w gondoli, ja odeszlam na chwile, bo ona powiedziala ze go przypilnuje, po czym za chwile go zostawila przykrytego miskiem. dobrze, ze moj tata byl wpoblizu, bo maly zaczal w tym wozeczku machac raczkami i nozkami, tak jakby sie dusil jest skrajnie nieodpowiedzialna, a do tego zaczela sie zachowywac agresywnie poza tym zrobila awanture kucharkom na imprezie, ze moje mleko jest nie podgrzane, a dziecko jest glodne i placze w swieta natomiast kilka razy grozila przy stole tesciowi, jak jej sie nie podobalo to co mowil, ze rozdrapie sobie skorke do krwi i zaplami nowy obrus...
a wczoraj przylazla do mnie i siedziala kilka godzin, a ja sie tylko denerwowalam.
wyslalam wlasnie tz do ojca, zeby mu powiedzial, ze jak nie zaprowadzi jej do lekarza, to ma zakaz przyjezdzania do nas, bo ja sie boje o moje dziecko. poza tym zupelnie nie mam ochoty przebywac z nia w jednym towarzystwie. podejrzewam, ze ona ma jakis powazniejszy problem z glowa

http://ubrankadochrztu.com/

tak wlasnie zrobie

Ja nie Motyl, ale u mojej siostry sprawdzilo sie to:

http://allegro.pl/kojec-duzy-kolorow...946188192.html

a na podlodze puzzle

ojej,strasznie nieciekawa sytuacja z t. Dzięki za str z ubrankami,śliczne,Ale strasznie drogie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kurcze fajny taki kojec... chociaż sobie myślę, że to jest wydatek tylko na kilka miesięcy. Wiec nie wiem... Przecież mamy bujaczek. Wypowiedzcie się plis! Dodam, że moje dziecko na macie nie leży

też tak myślę, a dlaczego Julcia nie leży na macie?

Cytat:
Dla mnie kojec bez sensu, drogie i wg mnie niepotrzebne. Edi dał radę bez, to i En da.

też tak myślę

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
chyba kupujemy to łóżko z reklamy ikea

dlatego,ze tyle osób się zmieści?

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Wikuś jest młodszy niż Julka ale nie wyobrażam sobie teraz go zostawić na podłodze jak idę nawet siku bo zaraz by się przeturlal niewiadomo gdzie. A tak to w koncu bezpieczny leży. Bujaczka czasem nie chce wcale;

Podobny mam tylko dokupilam materacyk piankowy bo dno kojec jakiś taki twardy był i rurki czułam ręką.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale że niby przeturla się gdzie? I co sobie zrobi? Przecież nie trzymasz noży na podłodze,chyba że masz schody,ale tu pomyslalabym o bramkach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:15   #129
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zuch dziewczynka, ucałuj ją ode mnie

TŻ dzisiaj wrócił wcześniej, wziął małego, a ten w ryk, jak go wzięłam to wtulił się jak mała małpka i nie chciał mnie puścić.
No cóż się dziwić....

Tż to jakoś skomentował?

Cytat:
Czarna super jeszcze będziesz miała problem, że nie będzie chciała z tego przedszkola wychodzić
Obym tylko takie 'problemy' miała

No i kupiłam Julce kurtawe
Zadowolona jestem,bo ma fajny odcień zielonego
O taka http://direct.asda.com/george/baby/c...efault,pd.html

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:15   #130
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Ja nie Magda ale chyba chodziło o to, żeby gluten dać razem z jakimś przecierem warzywnym, a nie wcześniej samodzielnie. Moja pediatra tez coś o tym wspomniała, ale niestety nie pociagnelam tematu. W każdym bądź razie czesto na necie czytam, żeby ekspozycje robic razem z obiadkiem. Tylko dla mnie to sprzeczność, bo z jednej strony piszą, żeby tylko kp do 7 miesiąca, gluten w 5, 6 miesiącu, a pózniej tekst o wprowadzaniu glutenu w przecierze.
Być może źle odczytałam
Dzięki za wyjaśnienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Co to jest to okno immunologiczne?
bo my też zgodnie z zaleceniem lekarza nie będziemy teraz wprowadzać.
Niby wtedy dziecko łatwiej przyswaja.
U Was to wiadomo, że inaczej będzie wyglądało całe rozszerzanie diety.

Cytat:
wlasnie odebralam wyniki Jakuszka i mi sie nie podobaja.
przede wszystkim ma podwyzszone limfocyty - 10,7 a norma jest do 10. nie wiem czy moze miec to zwiazek z tym, ze trzy tygodnie temu mial infekcje i bral antybiotyk
oprocz tegho ma kilka pozycji obnizonych lub przekroczonych i teraz sie martwie

a poza tym wczoraj u siebie wymacalam spory gozek przy wezlach chlonnych na szyi. jakies 2-3 tygodnie temu byl, ale mniejszy
Nie zamartwiaj się tylko skonsultuj wyniki z lekarzem

Przejdź się do lekarza

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
O, tego nie wiedziałam Nauczę się na pamięć i zapytam lekarkę, bo jeszcze się nie umawiałam na tą wizytę Pójdę może w piątek albo we wtorek
A jak koleżance powiedziałam, że chcę kupić kaszę Holle to mnie "wyśmiała", że marnuję kasę, bo do ekspozycji wystarczy manna W sumie fakt
A ja mam w nosie gotować łyżeczkę kaszy codziennie i czekać aż ostygnie
Później będę robić normalne

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Jasiek został zwazony - 7070g! Wazy moja klusia kochana
Jestem szczęśliwa że tak nam dobrze idzie, nie wierzyłąm że po początkowych problemach z kp uda nam się to wszytko tak rozkręcić.

podczas wizyty była też pielęgniarka i robił jakiś patronaż po 3 miesiącu życia (miałyście taką wizytę???). Jasiek wszytsko wykonał perfekcyjnie

poza tym całą wizytę miał uśmiech od ucha do ucha i "zagadywał" panią doktor, słodkie to moje dzieicątko
oczywiście chwilę po powrocie do domu włączyła się opcja - maruda

U nas nie było tego patronażu

Cytat:
kurcze fajny taki kojec... chociaż sobie myślę, że to jest wydatek tylko na kilka miesięcy. Wiec nie wiem... Przecież mamy bujaczek. Wypowiedzcie się plis! Dodam, że moje dziecko na macie nie leży
Wg mnie przydatny. Ja dodatkowo mam wyspę kuchenną, nie wyobrażam sobie gotować a dziecko mi między nogami będzie raczkować/chodzić
Poza tym leżaczek wymusza tylko siedzenie. W kojcu dziecko lepiej się bawi.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
o ja mam taki

ale jeszcze nie używałam
Ja mam podobny i nasz się składa szybko i do takiego jakby dlugiego prostokąta. Mało to miejsca zajmuje

Cytat:
Jasne, że da się bez kojca. Ale nie pisz bez sensu bo nawet tego nie używałaś
Kojec jeździł z nami na wakacje, majówki, ferie zimowe, do siostry zabierałam. I nie martwiłam się gdzie Zuzia będzie spała a miała też miejsce do zabawy.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:16   #131
jo_asiek
Zadomowienie

Jedyne 17 stron nadrabiania starego wątku, 4 nowego Totalna niemoc i brak czasu mnie ogarnęły, więc nie dam rady nadrobić. Szymek nadal krzykliwy. Niby jest ok, cieszy się, bawi, strasznie dużo "gada" i piszczy jak szalony, a za chwilę płacze i krzyczy. Najchętniej zasypiałby tylko na rękach, a po odłożeniu oczy jak 5 zł, kilka sekund ciszy i krzyk. Wczoraj w ogóle nie chciał w ciągu dnia spać i płakał, więc zapakowałam go w wózek i łaziliśmy mimo deszczu. W nocy 5 razy cyc + dodatkowe 4 pobudki. Szymek wymaga 200% mojej uwagi. Wszystko to tłumaczę sobie skokiem i liczę, że niebawem wróci do normy

Byliśmy dziś na rehabilitacji na NFZ i mam taki mętlik w głowie, że aż się trochę zdołowałam. Ćwiczenia trwały 20 minut i polegały na tym, że babka masowała Szymusiowi stópki. Opierniczyła mnie, że za późno do niej trafiliśmy, że powinnam wcześniej zdać się na swoją intuicję, że teraz jesteśmy 3 miesiące w plecy z rehabilitacją. Nastraszyła mnie jakimiś chorobami neurologicznymi, chorobami genetycznymi, zasugerowała aby jeszcze raz iść do neurologa, zrobić usg przezciemiączkowe, sprawdzić ciśnienie śródczaszkowe (czy jakoś tak), no i generalnie mówiła, żeby opóźniać szczepienia, bo widziała już wiele przypadków, gdzie opóźniają one dzieci w rozwoju. Aha no i większość mam, które rehabilitują u niej swoje dzieci, nie szczepią maluchów w ogóle... (stwierdziła: "i te dzieci mają już koło roku i żyją i nic im nie jest"). Nie wiem co myśleć, co robić?! Czy uwierzyć temu neurologowi, u którego byliśmy, który nie zrobił wywiadu tylko obejrzał Szymka i jego odruchy, czy posłuchać tej kobiety i dalej sprawdzać Ona powiedziała, że powinniśmy doszukiwać się przyczyny tego wzmożonego napiecia, żeby w przyszłości nie daj Boże nie okazalo się, ze to coś poważnego. Mam mieszane uczucia i chaos w głowie. TŻ twierdzi, że ta pani trochę przemądrzała była i należy patrzeć przez palce na jej wypowiedzi.

Tyle co pamiętam, jak jeszcze miałam chwilę żeby z kom. coś podczytać:

kaska - foto pokoiku marynarskiego, które wkleiłaś - cuuuudo Jakieś 2 tyg. temu mówiłam TŻtowi, że jak będziemy robić Szymkowi pokój, to właśnie w marynarskim stylu. W ogole ostatnio mam jazdę na te marynarskie rzeczy. W 5 10 15 w nowej kolekcji też są właśnie w tym stylu ciuszki, więc czekam na przeceny

misia - strasznie współczuję tej Twojej koleżance, ehhh takie maleństwo i tak krótko było na tym świecie

maharet - co do ciuszków, to też mamy kilka takich pajacyków, które po praniu wyglądają jakby były znoszone i są zniszczone na zapieciach (prują się i wokół tych guziczków się dziurki porobiły)

I z nowego ....

anutka - strasznie współczuję teściowej i jej zachowań. Faktycznie nie jest to normalne, ona potrzebuje pomocy specjalist

rusałko - super, że Jasiek zdrowy no i za wagę

czarna - ale dzielna dziewczynka z Mai
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:17   #132
bojatoja
Zakorzenienie

Był u mnie kurier i przyniósł mi m.in. ten kubek lovi 360 i wydaje się, że jest fajny Oczywiście musiałam sprawdzić jak się z niego pije Myślałam, że będzie się z niego wylewać ale nie.

Żeby oglądać filmy np. na zalukaj .pl trzeba być zarejestrowanym?
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:18   #133
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dlatego,ze tyle osób się zmieści?
hmm, bo chcemy białe z szufladami to jest wersja dla TZ a moja wersja to tak....lubię jak śpi z nami Miki, ale o tym TZ się dowiedzieć nie może
w ogóle ostatnio się poryczałam bo on powiedział, że jak zrobimy pokój Mikiego (jakoś na jesień pewnie będzie gotowy) to Mysz będzie tam spał... sam po moim trupie

Joasiek no uwielbiam, też wejdę na 51015 zobaczę co tam mają nie widziałam nowej kolekcji

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-02-12 o 20:20
Stary 2014-02-12, 20:19   #134
papuga_69
Zakorzenienie

Buahaha wchodze na stary wątek i zastanawiam się dlaczego nie mogę cytować, obsr.ałam się, że dostałam bana cz coś, patrzę na ostatnią stronę a Wy już na nowym

buu nie wbiłam się na pierwszą

Byłam dzsiaj u mamy z Antkiem. Wyskoczyłam sobie na solarium, nie przeszkadza to przy kp prawda?

Wróciłam do domu przed 19 a od tż cuchnie % drugi dzień z rzędu..
pije melisę bo żołądek mnie boli z nerwów.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:19   #135
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
TZ ma zmieniony grafik na piątek więc idzie z nami na szczepienie tzn. ja zostaję przed drzwiami
super!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
why???

POLI ja byłam z mackiem u dwóch okulistów... natomiast zaden nie badał wady refrakcji bo uznali ze to poroniony pomysł.... najwczensiej mozna zbadac to jak dziecko ma rok; a sens ma jak ma 2 latka i wspolpracuje
przy badaniu
u jednego okulisty mialam badane dno oka
u drugiego kanalik
(miałam hihi...oczywiscie Maciej miał)

)
acha.czyli moja okulistka nie potrzebnie nam zrobiła te badanie..
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my już po wizycie u lekarza.
Jasio zdorwy jak ryba, zębów nie widać. także jutro na szczepienie
Więc to marudzenie i jęczenie muszę przypisać skokowi

Jasiek został zwazony - 7070g! Wazy moja klusia kochana
Jestem szczęśliwa że tak nam dobrze idzie, nie wierzyłąm że po początkowych problemach z kp uda nam się to wszytko tak rozkręcić.

podczas wizyty była też pielęgniarka i robił jakiś patronaż po 3 miesiącu życia (miałyście taką wizytę???). Jasiek wszytsko wykonał perfekcyjnie

poza tym całą wizytę miał uśmiech od ucha do ucha i "zagadywał" panią doktor, słodkie to moje dzieicątko
oczywiście chwilę po powrocie do domu włączyła się opcja - maruda
brawo za wizyte!i za piękną wage!

Cytat:
:

Dziewczyny,jestem dumna z mojej Mai. Zaprowadziliśmy ją do przedszkola, Pani po nią wyszła i zaprowadziła do dzieci. Podaliśmy w razie 'w' nasz numer telefonu i zrobiliśmy sobie rundkę po sklepach,bo szukałam kurtki dla Julii. Byłam przekonana,że Maja się rozpłacze i trzeba będzie po nią iść,ale nie... była bardzo dzielna i kiedy ją odbieraliśmy bardzo się cieszyła i opowiadała nam co robiła... nawet poznała jakąś Zosię
kochana Majusia..

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Poli a ile wazy Lilka bo ten lezaczek do 9 kg i malo stabilne plozy.
moze z 8 kg bedzie..
Cytat:
Dziekuje

Dziewczyny czy ktoras z was kupowala moze dla maluchow ta zabawke http://allegro.pl/oball-klik-miekki-...915348773.html ?
bo sie zastanawiam czy przy okazji kupowania pilki tez to wziac
ja własnie w niedziele zamówiłam to wraz z kulą oball.jutro juz powinno u mnie byc
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:21   #136
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Buahaha wchodze na stary wątek i zastanawiam się dlaczego nie mogę cytować, obsr.ałam się, że dostałam bana cz coś, patrzę na ostatnią stronę a Wy już na nowym

buu nie wbiłam się na pierwszą

Byłam dzsiaj u mamy z Antkiem. Wyskoczyłam sobie na solarium, nie przeszkadza to przy kp prawda?

Pij pij, ja jutro kupuje

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:23   #137
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, bo chcemy białe z szufladami to jest wersja dla TZ a moja wersja to tak....lubię jak śpi z nami Miki, ale o tym TZ się dowiedzieć nie może
w ogóle ostatnio się poryczałam bo on powiedział, że jak zrobimy pokój Mikiego (jakoś na jesień pewnie będzie gotowy) to Mysz będzie tam spał... sam po moim trupie

Joasiek no uwielbiam, też wejdę na 51015 zobaczę co tam mają nie widziałam nowej kolekcji
żartujesz? :P przecież będzie miał rok
Stary 2014-02-12, 20:23   #138
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Niby wtedy dziecko łatwiej przyswaja.
U Was to wiadomo, że inaczej będzie wyglądało całe rozszerzanie diety.
Ja już sama nie wiem jak to jest. Adaś Snow jest dokarmiany Nutra, a ich alergolog powiedziała, że mają wprowadzać już. Zgodnie z harmonogramem. Także co lekarz, to inne zdanie

Ja w ogóle odebrałam naszą panią doktor jakby nie zgadzała się z tym, że faktycznie powinno się wprowadzać po 6. mcu. Jak zaczęła mówić o glutenie, to wyglądało mniej więcej tak: "No teraz jest taka moda żeby wprowadzać wcześniej. Noo, nie moda, zalecenia takie są..." Ale może ja ją tylko tak odebrałam

Tak czy siak mam ją za mądrą i bardzo rozważną i ostrożną lekarkę, cenię sobie jej zdanie. Za tydzień mamy kontrolę, muszę sobie zapisać i zapytać o co z tym chodzi i konkretnie dlaczego później. Ciekawi mnie to

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-12 o 20:32
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:24   #139
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Ostro
Ojcem zawsze będzie.

Cytat:
Dzielna dziewczynka

Cytat:
No i kupiłam Julce kurtawe
Zadowolona jestem,bo ma fajny odcień zielonego
O taka http://direct.asda.com/george/baby/c...efault,pd.html
Śliczna

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Jedyne 17 stron nadrabiania starego wątku, 4 nowego Totalna niemoc i brak czasu mnie ogarnęły, więc nie dam rady nadrobić. Szymek nadal krzykliwy. Niby jest ok, cieszy się, bawi, strasznie dużo "gada" i piszczy jak szalony, a za chwilę płacze i krzyczy. Najchętniej zasypiałby tylko na rękach, a po odłożeniu oczy jak 5 zł, kilka sekund ciszy i krzyk. Wczoraj w ogóle nie chciał w ciągu dnia spać i płakał, więc zapakowałam go w wózek i łaziliśmy mimo deszczu. W nocy 5 razy cyc + dodatkowe 4 pobudki. Szymek wymaga 200% mojej uwagi. Wszystko to tłumaczę sobie skokiem i liczę, że niebawem wróci do normy

Byliśmy dziś na rehabilitacji na NFZ i mam taki mętlik w głowie, że aż się trochę zdołowałam. Ćwiczenia trwały 20 minut i polegały na tym, że babka masowała Szymusiowi stópki. Opierniczyła mnie, że za późno do niej trafiliśmy, że powinnam wcześniej zdać się na swoją intuicję, że teraz jesteśmy 3 miesiące w plecy z rehabilitacją. Nastraszyła mnie jakimiś chorobami neurologicznymi, chorobami genetycznymi, zasugerowała aby jeszcze raz iść do neurologa, zrobić usg przezciemiączkowe, sprawdzić ciśnienie śródczaszkowe (czy jakoś tak), no i generalnie mówiła, żeby opóźniać szczepienia, bo widziała już wiele przypadków, gdzie opóźniają one dzieci w rozwoju. Aha no i większość mam, które rehabilitują u niej swoje dzieci, nie szczepią maluchów w ogóle... (stwierdziła: "i te dzieci mają już koło roku i żyją i nic im nie jest"). Nie wiem co myśleć, co robić?! Czy uwierzyć temu neurologowi, u którego byliśmy, który nie zrobił wywiadu tylko obejrzał Szymka i jego odruchy, czy posłuchać tej kobiety i dalej sprawdzać Ona powiedziała, że powinniśmy doszukiwać się przyczyny tego wzmożonego napiecia, żeby w przyszłości nie daj Boże nie okazalo się, ze to coś poważnego. Mam mieszane uczucia i chaos w głowie. TŻ twierdzi, że ta pani trochę przemądrzała była i należy patrzeć przez palce na jej wypowiedzi.
Kurdę, ale Ci kobieta nomotała w głowie
Ja bym pewnie jeszcze to z innym neurologiem skonsultowała, bo będziesz teraz myślała kto ma rację i kogo słuchać.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Był u mnie kurier i przyniósł mi m.in. ten kubek lovi 360 i wydaje się, że jest fajny Oczywiście musiałam sprawdzić jak się z niego pije Myślałam, że będzie się z niego wylewać ale nie.

Żeby oglądać filmy np. na zalukaj .pl trzeba być zarejestrowanym?
Będzie się wylewać rzuć nim albo połóż

Trzeba.
Stary 2014-02-12, 20:25   #140
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
żartujesz? :P przecież będzie miał rok
no ja planuję do 2rż mięć go u nas

Stary 2014-02-12, 20:25   #141
ladanseuse14
Zakorzenienie

papuga po co Ty z nim jesteś?
Stary 2014-02-12, 20:26   #142
policzanka
Wtajemniczenie

karolson jak usg?
Stary 2014-02-12, 20:27   #143
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem jak to jest. Adaś Snow jest dokarmiany Nutra, a ich alergolog powiedziała, że mają wprowadzać już. Zgodnie z harmonogramem. Także co lekarz, to inne zdanie

Ja w ogóle odebrałam naszą panią doktor jakby nie zgadzała się z tym, że faktycznie powinno się wprowadzać po 6. mcu. Jak zaczęła mówić o glutenie, to wyglądało mniej więcej tak: "No teraz jest taka moda żeby wprowadzać wcześniej. Noo, nie moda, zalecenia takie są..." Ale może ja ją tylko tak odebrałam

Tak czy siak mam ją za mądrą i bardzo rozważną i ostrożną lekarkę, cenię sobie jej zdanie. Za tydzień mamy kontrolę, muszę sobie zapisać i zapytać o co z tym chodzi i konkretnie dlaczego później. Ciekawi mnie to
Napisz co powiedziała bo jestem ciekawa
Stary 2014-02-12, 20:28   #144
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
MsLullaby to ja się jaram bo P. ma jutro wolne

Maharet mi się posypał ząb po ciąży i miałam kanałówkę i najbardziej to mnie bolał portfel a tak to nic nie czułam, bo ona ma komputerowe znieczulenie wolałam to zrobić zanim zaczęło boleć bo to masakra- nie ma gorszego bólu niż ból zęba
zgadzam się z pogrubionym, niestety niedawno tego doświadczyłam i łzy mi ciekły z bólu

Cytat:
Mam doła i mnie nie ma
misia dzięki za dużego linka do nowego wątku.
co się dzieje?

Cytat:
mój też mnie czasem wkurzy- bo nie chce np czegoś zrobić tak jak ja chcę i wtedy jest foch, ale u nas foch nie trwa długo on ma podejście jak jego ojciec- lepiej ustąpić niż mieć w domu "cudna" atmosferę ... nie powiem, pasuje mi to wiem jestem podła
no to mamy identycznie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Nasze dzieciaczki jeszcze za małe, ale moze któraś mama ze swoim starszym szkrabem chciałaby sie wybrać http://krainakinderniespodzianki.pl/...-niespodzianki
dzięki, ale w mojej pipidówie nie ma

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Poli a ile wazy Lilka bo ten lezaczek do 9 kg i malo stabilne plozy.

Mam to samo co motyl brak weny na odpisywanie mimo ze czytam.. jakis dol brak mocy...

A tu ksiadz po koledzie ma byc.. ciekawe czy zapyta dlaczego Filip nie ochrzczony
a planujecie chrzcić czy nie?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:29   #145
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
karolson jak usg?
właśnie?

Stary 2014-02-12, 20:31   #146
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
no ja planuję do 2rż mięć go u nas
aha, spoko
Stary 2014-02-12, 20:32   #147
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Czesto sie narzeka na swoje t., ale u mniie jest mega problem, bo ona faktycznie ma cos z glowa w poniedzialek jak sprzatalismy po chrzcinach i zrobilismy sobie przerwe na obiad to gadala takie bzdury przy stole, ze tesciu kazal jej sie uciszyc, a ona go pobila po reku i uderzyla za to w twarz. przy nas i moich rodzicach a na chrzcinach siedziala przy Kubusiu, ktory byl w gondoli, ja odeszlam na chwile, bo ona powiedziala ze go przypilnuje, po czym za chwile go zostawila przykrytego miskiem. dobrze, ze moj tata byl wpoblizu, bo maly zaczal w tym wozeczku machac raczkami i nozkami, tak jakby sie dusil jest skrajnie nieodpowiedzialna, a do tego zaczela sie zachowywac agresywnie poza tym zrobila awanture kucharkom na imprezie, ze moje mleko jest nie podgrzane, a dziecko jest glodne i placze w swieta natomiast kilka razy grozila przy stole tesciowi, jak jej sie nie podobalo to co mowil, ze rozdrapie sobie skorke do krwi i zaplami nowy obrus...
a wczoraj przylazla do mnie i siedziala kilka godzin, a ja sie tylko denerwowalam.
wyslalam wlasnie tz do ojca, zeby mu powiedzial, ze jak nie zaprowadzi jej do lekarza, to ma zakaz przyjezdzania do nas, bo ja sie boje o moje dziecko. poza tym zupelnie nie mam ochoty przebywac z nia w jednym towarzystwie. podejrzewam, ze ona ma jakis powazniejszy problem z glowa

http://ubrankadochrztu.com/

tak wlasnie zrobie

Ja nie Motyl, ale u mojej siostry sprawdzilo sie to:

http://allegro.pl/kojec-duzy-kolorow...946188192.html

a na podlodze puzzle
to trochę przerażające

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Policzanka jak jest choroba psychiczna objawiajaca sie fobia i strachem przed dentysta to ja ja mam.Mam tez uraz z dziecinstwa, bo mi powiedzianoa, ze mala dziura i nie ma sensu dawac znieczulenia, potem rozwiercila i okazalo sie, ze dziura wielka i bolalo okrutnie, do dzisiaj pamiętam ten bol, a minelo kilkanaście lat.

Ale masz racje powinnam pojsc przed nastepna caza, bo potem to problem ze znieczuleniem moze byc

Stary 2014-02-12, 20:32   #148
policzanka
Wtajemniczenie

Anutka jednak Cię okłamałam!własnie weszłam na all zeby sprawdzic i sie okazuje ze tej jednak nie kupilam..a dałabym se łape uciąc ze tak..

czekam tez na kubek doidy
Stary 2014-02-12, 20:33   #149
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
papuga po co Ty z nim jesteś?
bo głupia jestem..

Stary 2014-02-12, 20:33   #150
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
aha, spoko
ale, że długo? Ty kiedy Julkę chcesz przenieść?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości