|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Super. Moja firma jeszcze nic nie wie ![]() Cytat:
Co do zwolnień, to zwolić pewnie mogą jak chcą, to już normalnie i nic chyba kobiet wtedy nie chroni. Odnośnie spania to różnie, raczej śpię na bokach ale i na plecach mi się zdarza. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2762 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze ze szefostwo tak zareagowalo. Kamien z serca. Cytat:
Przez to hemoglobina i plytki krwi mam do dupy. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2763 |
Zadomowienie
|
Czyli takie bulgotanie w żołądku to mogą być ruchy dzidziusia ?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Wtajemniczenie
|
U mnie to tak jakby bulgotki czy pekajace banki wieczorami w dole brzucha. Lekarz sam mnie sie zapytal czy juz czuje wiec to napewno to
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2765 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2766 |
Wtajemniczenie
|
Mecza mnie strasznie zgaga, Nieważne co zjem. W nocy spac nie moge przez to.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Ewelajna i Monia to nasze maluszki. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2767 |
Rozeznanie
|
jak zwykle mam sporo Waszych wiadomości do nadrobienia
![]() cera - buzia ostatnio w całkiem dobrym stanie - na początku ciąży miałam wysyp straszny, teraz wszystko pogojone i mam nadzieję, że już nic nie wyskoczy (nadzieja matką głupich? oby nie!) ![]() ciśnienie - dzisiaj 120/70 - dawno takiego nie miałam. Niemalże książkowe. Generalnie jestem niskociśnieniowcem. Oby już dalej w górę nie leciało. Byłam u ginekologa dzisiaj. USG nie robił, bo miałam w piątek prenatalne i lekarz powiedział, że nie ma potrzeby robić kolejny raz skoro wszystko jest ok. Wykorzystaliśmy z TŻ jego dzień urlopu ![]() Byliśmy na zakupy. Kupiłam spodnie w c&a tego typu http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...wczynki/Dzieci, rozm. 92-128/Kolekcja/Spodnie/122306/1 z tym, że dla kobiet, bo te ze zdjęcia są dla dziewczynek. Mam w kolorze ciemnej zieleni. Wzięłam większy rozmiar i mam nadzieję, że jakiś czas pochodzę. Na razie chciałabym uniknąć kupna ciążowych ubrań. Mam obiecane do pożyczenia spodnie ciążowe. Jak brzuszek mocniej urośnie, to sobie coś swojego wtedy dokupię. Obiad w restauracji z okazji piątkowych Walentynek też dzisiaj był ![]() Potem okulista. Wada się nie zmienia od 2 czy 3 lat. Lekarka poinformowała mnie, że w ciąży wzrok może się pogorszyć, ale po porodzie powinno wrócić wszystko do stanu sprzed ciąży. Idę dalej korzystać z TŻ z jego urlopu ![]()
![]() |
#2768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mysia111 no proszę widzisz... więc lepiej nie wsłuchuję się w te gadaniny o chłopcach i córkach hihih ![]() ![]() Mnie udało się tylko raz odczuć te bulgotanie ;( czasem jak leże to nawet za mocno się wczuwam chyba :P ale i tak nic nie czuję.
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Wtajemniczenie
|
Korzystajcie korzystajcie :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2770 |
Rozeznanie
|
nadrobiłam Was jeszcze
![]() twin--maid to ja poproszę taki pyszny deserek ![]() u nas były lody ![]() ![]() co do spania - zasypiam zawsze na boku, zwykle na lewym (na prawym czasem też), ale budzę się w nocy i rano często na drugim boku niż zasypiałam albo na plecach. Na brzuchu nigdy nie lubiłam spać. W ciągu dnia leżę głównie na lewym boku, czasem też na plecach, póki co jest mi wygodnie. Zajrzę do Was jutro ![]() ![]()
#2771 |
Zadomowienie
|
Jak poradzić sobie z nadmiernym apetytem? Wchłaniam jak odkurzacz i niedługo będę rozdęta jak ropucha
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2772 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam mdłośći i brak apetytu ;(
![]() ![]() |
![]() |
#2773 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na pewne sprawy nie mamy wpływu i nie ma sensu się zadręczać. Myśl pozytywnie i zaufaj lekarzom. Jeśli chodzi o objawy to ja też nie mam żadnych i tak jak piszesz piersi mnie nie bolą i jakby trochę mi zmalały, ale byłam na usg i było wszystko dobrze, a bulgotań jeszcze nie czułam a moja ciąża jest na podobnym etapie. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znajcie jeszcze jakieś zdrowe słodkości? Nie mogę się doczekać jak będą truskawki/maliny to będę znów robić koktajle na bazie jogurtu słodzone syropem z agawy. Póki co są tylko banany i mrożonki (akurat mam jeszcze jagody).
![]() |
#2775 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Zastanowię się nad tą propozycją z mdłościami i brakiem apetytu ![]() ps. ze zdrowych słodkości jem - suszone jabłka, gruszki, śliwki (własnej produkcji), suszone daktyle i figi (rzadko), czasem suszone banany (trudno dostać, bo to nie to samo co chipsy bananowe), piekę bułkę drożdżową z rodzynkami albo smaruję jeszcze swoim dżemem, mogą być wafle z dżemem, sezamki mojej produkcji, ciasto marchewkowe (kocham), owocki mrożone zmiksowane ze śmietaną/zsiadłym mlekiem/kefirem/jogurtem nat., sałatka owocowa z rodzynkami, kiedyś robiłam ciasteczka owsiane ![]() Jak smakuje syrop z agawy?? Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-02-12 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2776 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do Tż to na mojego najlepiej działa obojętność jak nie zwracam na niego uwagi i nie skacze przy nim i jestem totalnie obojętna to wtedy on sie robi taki milutki i kochany i to działa na dłuższy czas wtedy tylko problem jest w tym ze ja długo udawać takiej obojętnej nie potrafię :p Ostatnio juz miałam dość wszystkiego i stwierdziłam ze nic nie bede robić bo nikt tego nie docenia i proszę minęły 2 dni a juz widać efekty TŻ posprzątał dom i ugotowal rosołek a do tego zajmował sie małą duzo- normalnie to tylko ja sie nią zajmuje non stop czym jestem juz trochę zmęczona.....ostatnio zmusiłam Tż zeby w końcu samodzielnie od poczatku do końca wykąpał Zuzke bo nigdy tego sam nie zrobił a mała ma juz prawie 2 latka ciagle tylko praca i praca a w końcu muszę sie za niego wziąć trochę zeby mi pomógł bo nie dam rady pózniej ze wszystkim sama Dobrze ze mam starsza córkę ona mi naprawdę duzo pomaga przy Zuzi wszystko potrafi przy niej zrobic.... [QUOTE=Optymistka26;451155 38]Wyczytałam w wypożyczonej książce że Maluch w brzuchu mamy nie podlega grawitacji. Już teraz wiem skąd ma tyle siły na te wszystkie fikołki ![]() A właśnie sie zastanawiałam ostatnio czy jak dzidzius w ostatnich tygodniach jak lezy główka do dołu czy mu krew do mózgu nie napływa bo normalny człowiek to by nie wytrzymał tak do góry nogami tyle czasu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-12 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2777 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli to jest wciąganie jak odkurzacz to zdecydowanie wyolbrzymiasz swój apetyt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-12 o 20:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2779 |
Rozeznanie
|
To może ja z innej beczki:
muszę się pochwalić jaką mam fantastyczną siostrę: kupuje mi pralkę na nowe mieszkanie ![]() W tym tygodniu zamówiłam narożnik i rolety, zrezygnowałam z tych "dzień-noc" i wybrałam zwykłe do tego powieszę w oknach firanki. Marzy mi się coś prostego i krótkiego, aktualnie przeszukuje katalogi i gazety by na coś się zdecydować. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 |
Rozeznanie
|
Może zmiksowane np jabłko z kiwi z dodatkiem owsianki, płatków lub innych suszonek typu żurawina, pestki dyni, orzechy itp.?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Syrop z agawy smakuje jak cukier /miód, ale ma dużo niższy indeks glikemiczny. I stosuje się go mniejszą ilość. Cytat:
![]() ![]() Wczoraj kupiłam w LIDLu batony sezamowe - 60%sezam, 40%miód ![]()
![]() |
#2782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kolacja: kromka chleba i połowa uwędzonego śledzia, potem pół litra zsiadłego mleka i talerz zupy kalafiorowej... Jak sie budzę w nocy na siusiu np o 3 w nocy to też jem bo usnąć nie mogę np 2 naleśniki z dżemem. Nic nie robie, gotuje, leżę, nie wychodzę z domku więc to chyba za dużo...Już sama nie wiem, przybyło mi tłuszczyku... ![]() A siostrę faktycznie masz super ![]() Suszyłam kiedyś owoce w piekarniku ale miałam gazowy co krzywo piecze więc było ciężko. Kupiłam 2 lata temu suszarkę do grzybów i owoców na wyprzedaży w Biedronce i jestem zachwycona. Polecam bo ma regulację temp. a to b. ważne by zachować składniki odżywcze. Ale zioła lecznicze suszę tradycyjnie. Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-02-12 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszystko mi się podoba oprócz tych naleśników w nocy ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Mnie się wydaje że nie jem za dużo ale tłuszczyku mi przybywa szczególnie na brzuchu i udach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2785 |
Zadomowienie
|
No tez tak wlasnie was czytam i widze ze chyba nie najlepiej sie odzywiam, chyba trzeba cos zmienic , ale czuje sie dobrze i nie kombinuje bo mi sie nie chce.. obiady jem takie jak robilam zawsze, staram sie nie uzywac proszkowych sosow, zup itp. A co do sniadania to roznie, jogurt, albo kanapka z serem smietankowym i szynka, albo jakies slodkie platki na mleku.. z kolacja to prawie jak z sniadaniem. W ciagu dnia staram sie zjesc owoce ale nic na sile bym pozniej czasem nie dostala biegunki.
Fajna masz siostre , tez taka chce. Do dziewczyn ktore cwicza w domku dla poprawy kondycji w ciazy, od ktorego tygodnia zaczelyscie cwiczyc? I kiedy najlepiej? Bo ja chcialabym rano bo wtedy mi sie wszystko chce a popoludniu to nawet po 2 godzinnej drzemce jestem senna i tylko bym spala hihi Znow dzis poczulam bulgotanie.. ale super. A juz sie martwilam ze dzidzia tak spokojnie siedzi.
![]() |
#2786 |
Zadomowienie
|
hej. Przepraszam że ostatnio mnie tak mało i się w ogóle nie udzielam. Ale z moją Niuńką chyba coś nie tak
![]() ![]() ![]() ![]() Ale zawsze po śniadaniu już jest lepiej i dupka jej ożywa jakby nic jej nie było. W ogóle nie mam głowy na forum, przepraszam Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
Zadomowienie
|
Ogladam chirurgow.. urodzeni do adopcji nie moge ogladac bo by mi chusteczek braklo. Ja nie mialabym serca zostawic dzidzi choc wiem ze to dla ich dobra podejmuja taka decyzje.
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2789 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Co to za program, czemu oddają te dzieci, chore czy co? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.