Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 21:11   #181
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Ten wiatr mnie przeraża

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:11   #182
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

my już po wizycie u lekarza.
Jasio zdorwy jak ryba, zębów nie widać. także jutro na szczepienie
Więc to marudzenie i jęczenie muszę przypisać skokowi

Jasiek został zwazony - 7070g! Wazy moja klusia kochana
Jestem szczęśliwa że tak nam dobrze idzie, nie wierzyłąm że po początkowych problemach z kp uda nam się to wszytko tak rozkręcić.

podczas wizyty była też pielęgniarka i robił jakiś patronaż po 3 miesiącu życia (miałyście taką wizytę???). Jasiek wszytsko wykonał perfekcyjnie

poza tym całą wizytę miał uśmiech od ucha do ucha i "zagadywał" panią doktor, słodkie to moje dzieicątko
oczywiście chwilę po powrocie do domu włączyła się opcja - maruda
super ze na wizycie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kurcze fajny taki kojec... chociaż sobie myślę, że to jest wydatek tylko na kilka miesięcy. Wiec nie wiem... Przecież mamy bujaczek. Wypowiedzcie się plis! Dodam, że moje dziecko na macie nie leży
zawsze mozna kupic uzywke

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dla mnie kojec bez sensu, drogie i wg mnie niepotrzebne. Edi dał radę bez, to i En da.
Blanka tez nie miala, ale w przypadku Amelki nie widze wyjscia, chyba ze cala podloge wyloze gabka czy czymkolwiek co jest miekkie przemieszcza sie w trybie ekspresowym i obija glowe o podloge, a jakos nie chcialabym zeby tak sie dzialo.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
chyba kupujemy to łóżko z reklamy ikea
widzialam dzis ta reklame i sobie mysle, pewnie kaska chce takie wyro bo duzo dzieci planuje

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zabije go dzisiaj próba rozmowy zakończona "sukcesem" powiedziałam mu że Bartek będzie miał w przyszłości innego lepszego ojca przegięłam? U nas jest taka wichura i ulewa że masakra! Zaraz kąpie małego i się kładę.
pojechalas ostro

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Ja właśnie tak robiłam z Mają

anutka o matko, co za baba

Dziewczyny,jestem dumna z mojej Mai. Zaprowadziliśmy ją do przedszkola, Pani po nią wyszła i zaprowadziła do dzieci. Podaliśmy w razie 'w' nasz numer telefonu i zrobiliśmy sobie rundkę po sklepach,bo szukałam kurtki dla Julii. Byłam przekonana,że Maja się rozpłacze i trzeba będzie po nią iść,ale nie... była bardzo dzielna i kiedy ją odbieraliśmy bardzo się cieszyła i opowiadała nam co robiła... nawet poznała jakąś Zosię
Ech, rozczuliłam się. Moja mała Maja poszła do przedszkola
dzielna dziewczynka brawo

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Na czym stanęło z fotelikami bo przegapilam

na niczym ale i tak bedzie po mojemu zbieram sobie powoli kaske, mam juz polowe, druga polowe dorzucimy i luzik, kupi sie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Byłam dzsiaj u mamy z Antkiem. Wyskoczyłam sobie na solarium, nie przeszkadza to przy kp prawda?

Wróciłam do domu przed 19 a od tż cuchnie % drugi dzień z rzędu..
pije melisę bo żołądek mnie boli z nerwów.
oj nie mozna, to pali mleko....

zarcik, oczywiscie musialam

a tz

Cytat:
no ja planuję do 2rż mięć go u nas
nie rob tego Blanka byla w nami w pokoju dopoki sie Amela nie urodzila, wtedy pokoj jej oddalam, ale jak z nami byla to spala w swoim lozku. a teraz jak nas nie ma w pokoju to jest masakra, przylazi w nocy, albo budzi sie ze szlochem ze ona nie chce sama w pokoju spac
wyeksmituj Mika dopoki niekumaty na tyle.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:12   #183
bayeczna
Raczkowanie

Cytat:

Mi by się chusteczki przydały

Mój też ma jutro wolne ale za to ja do pracy

Matall

Głowa mi dziś pęka!
od jutra w tesco 6-pak zielonych chusteczek ma być za 24,99

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesto sie narzeka na swoje t., ale u mniie jest mega problem, bo ona faktycznie ma cos z glowa w poniedzialek jak sprzatalismy po chrzcinach i zrobilismy sobie przerwe na obiad to gadala takie bzdury przy stole, ze tesciu kazal jej sie uciszyc, a ona go pobila po reku i uderzyla za to w twarz. przy nas i moich rodzicach a na chrzcinach siedziala przy Kubusiu, ktory byl w gondoli, ja odeszlam na chwile, bo ona powiedziala ze go przypilnuje, po czym za chwile go zostawila przykrytego miskiem. dobrze, ze moj tata byl wpoblizu, bo maly zaczal w tym wozeczku machac raczkami i nozkami, tak jakby sie dusil jest skrajnie nieodpowiedzialna, a do tego zaczela sie zachowywac agresywnie poza tym zrobila awanture kucharkom na imprezie, ze moje mleko jest nie podgrzane, a dziecko jest glodne i placze w swieta natomiast kilka razy grozila przy stole tesciowi, jak jej sie nie podobalo to co mowil, ze rozdrapie sobie skorke do krwi i zaplami nowy obrus...
a wczoraj przylazla do mnie i siedziala kilka godzin, a ja sie tylko denerwowalam.
wyslalam wlasnie tz do ojca, zeby mu powiedzial, ze jak nie zaprowadzi jej do lekarza, to ma zakaz przyjezdzania do nas, bo ja sie boje o moje dziecko. poza tym zupelnie nie mam ochoty przebywac z nia w jednym towarzystwie. podejrzewam, ze ona ma jakis powazniejszy problem z glowa

http://ubrankadochrztu.com/

tak wlasnie zrobie

Ja nie Motyl, ale u mojej siostry sprawdzilo sie to:

http://allegro.pl/kojec-duzy-kolorow...946188192.html

a na podlodze puzzle
kiepska sprawa, takie mocno niezrównoważone zachowanie t.

Cytat:
Buahaha wchodze na stary wątek i zastanawiam się dlaczego nie mogę cytować, obsr.ałam się, że dostałam bana cz coś, patrzę na ostatnią stronę a Wy już na nowym

buu nie wbiłam się na pierwszą

Byłam dzsiaj u mamy z Antkiem. Wyskoczyłam sobie na solarium, nie przeszkadza to przy kp prawda?

Wróciłam do domu przed 19 a od tż cuchnie % drugi dzień z rzędu..
pije melisę bo żołądek mnie boli z nerwów.
ponoć solarium nie mam najmniejszego wpływu na mleko i można ostrożnie korzystać, jedynie na brodawki trzeba uważać żeby nie poparzyć bo bardziej wrażliwe są

a me dziecię całe przedpołudnie przekrzyczało a popołudnie przespało tak na niego pogoda zadziałała, raz przebudził się na jedzonko i dalej kimono a teraz fika na macie ciekawe kiedy pójdzie spać

a co do uczenia spania dzieciaczka w osobnym pokoju to chciałabym bardzo mieć taką możliwość ale warunki lokalowe nie pozwalaja wiec młody na razie spi z nami siłą rzeczy potem pewnie my bedziemy musieli zrezygnowac z sypialni i przeniesc sie do salonu

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:12   #184
kaska87
Zakorzenienie

Karolson to dobrze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:13   #185
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ja to w ogóle wyrodna bo nie śpię i nie lubię spać z młodym, budzę się rano połamana i niewyspana choć fajnie się poprzytulać.
Dlaczego wyrodna? Ja też nie lubię spać z dzieckiem. Mało tego dziecko ze mną tak samo, bo przyzwyczaił się, że ma dużo miejsca i się rozwala
Czasem ranem weźmiemy go do siebie ale tylko tak poleżeć.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-12 o 21:25
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:14   #186
karolson
Zakorzenienie

Kasiunia - chrzcic zamierzamy ale mamy problem zeby sie dogadac co do chrzestnych.

Papuga to chyba tak jak z opalaniem. UV czy cos ze mleko sie grzeje niewiem dokladnie ale slyszalam ze niemozna. Poszukaj w google napewno na jakims osesek czy parenting sa artykuly
Stary 2014-02-12, 21:17   #187
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
widzialam dzis ta reklame i sobie mysle, pewnie kaska chce takie wyro bo duzo dzieci planuje
no, ale żeby nie było do bung bunga takie duże też fajne

Cytat:
nie rob tego Blanka byla w nami w pokoju dopoki sie Amela nie urodzila, wtedy pokoj jej oddalam, ale jak z nami byla to spala w swoim lozku. a teraz jak nas nie ma w pokoju to jest masakra, przylazi w nocy, albo budzi sie ze szlochem ze ona nie chce sama w pokoju spac
rozum mówi- "eksmisja" a serce "don't do this"

ale przed roczkiem na pewno nie...

Stary 2014-02-12, 21:17   #188
MsLullaby
Zakorzenienie

Bajka ja chyba do 7 rż przyłaziłam spać w nocy do rodziców mimo że dzieliłam pokój z siostra i spałyśmy w jednym łóżku. Ale musiałam im grać na nerwach, ojcu szczególnie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-12, 21:18   #189
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
u nas jęków ciąg dalszy
uśpiłamgo, po 30 min. pobudka z mega płaczem i do tej pory nie mozemy go uspokoić. przekazłam Jaśka mężowi ja jujż nie mam sił.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:20   #190
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
od jutra w tesco 6-pak zielonych chusteczek ma być za 24,99
DZIĘKI!!!

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

A co do spania z dzieckiem to nie byłoby wtedy bunga bunga ze względó czysto technicznych oraz mogłabym księżniczkę obudzić
Stary 2014-02-12, 21:20   #191
karolson
Zakorzenienie

Z tym solarium to pewnie co osoba to opinia jak z 99% tematow zwiazanych z dziecmi

Dobranoc
Stary 2014-02-12, 21:20   #192
87czarna
Zakorzenienie

Mnie też przeraża ten wiatr :/
Pewnie nie będę umiała przez to zasnąć

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:20   #193
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chciałam już za noworodka ale me matczyne serce nie dało by rady. Planuje najpóźniej gdy skończy rok
ja też planowałam jak najszybciej, może nie za noworodka ale na pewno przed ukończeniem pół roczku,
a na ten moment śpimy w czwórkę w jednym pokoju i przeniesiemy się z mężem do innego za 1,5 roku
no ale u nas ten problem, że tylko dwa pokoje, więc wolę spać w jednym pokoju z dziećmi, co mi w sumie nie przeszkadza i mieć jeszcze trochę ten niby salon, gdzie kołder nie będe rozkładać

Cytat:
mi teściowa też mówi, że lepiej go przenieść póki malutki, ale nie mogę mój synuś malutki chce być z mamunią mój mąż tak samo

teraz tak myślę, że ja sobie tego "rozstania" nie wyobrażam

dziś o 22:00 na bbc entertainmetn "moja ciąża i ja"
rób tak jak uważasz, nic na siłę jeszcze zdażysz go przenieść

Cytat:
Kasiunia tak się wściekł że aż mu coś na czole pulsowało
czyli dalej wojna

Ja dziś próbowałam karmić przed kapielą, ale to był niewypał. Miłek jadł po 16, a drzemnął się w aucie 10 minut ok. 18.30. Wstał w świetnym humorze, więc chcialam go nakarmić, ale pociągnął dosłownie kilka łyków i zaczął się śmiać i gadać do mnie, więc chyba nie był głodny. Za pół godziny wykąpałam go i też zachowywał się normalnie, a po kąpieli ten sam cyrk Histeria jak dawałam cyca, uspokajanie się przy smoczku. W końcu zasnął z tym smokiem, pospał 10 minut, zaczął się wiercić, więc wzięłam żeby nakarmić. Zjadł, ale jakoś bez rewelacji i poszedł spać. O co jemu chodzi??

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-12 o 21:22
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:21   #194
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też przeraża ten wiatr :/
Pewnie nie będę umiała przez to zasnąć
No właśnie..

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-12, 21:21   #195
gorgulek
Zakorzenienie

Co ona sobie zrobiła? http://www.pudelek.pl/artykul/63659/...yglada_lepiej/

Ladan aż tak głośno krzyczysz?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:24   #196
87czarna
Zakorzenienie

kaska Lepiej wyeksmituj Mikiego szybciej,bo będziesz miała później problemy,a po co Ci one

Gdybym miała możliwość,to Julia też wylądowałaby w swoim pokoju, no ale tego zaszczytu dostąpiła Maja :P

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Gorgulek O kurcze, ale nienaturalnie wygląda ... Tak na marginesie to moja ulubiona polska aktorka

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Wyskoczył mi perfidny syf na nosie
Whyyyyy? Przecież tabletki miały spowodować,ze moja cera będzie nieskazitelna!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:25   #197
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
kaska Lepiej wyeksmituj Mikiego szybciej,bo będziesz miała później problemy,a po co Ci one

Gdybym miała możliwość,to Julia też wylądowałaby w swoim pokoju, no ale tego zaszczytu dostąpiła Maja :P

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Gorgulek O kurcze, ale nienaturalnie wygląda ... Tak na marginesie to moja ulubiona polska aktorka

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Wyskoczył mi perfidny syf na nosie
Whyyyyy? Przecież tabletki miały spowodować,ze będzie nieskazitelna!!!
A jakie w końcu bierzesz?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-12, 21:25   #198
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

DZIĘKI!!!

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

A co do spania z dzieckiem to nie byłoby wtedy bunga bunga ze względó czysto technicznych oraz mogłabym księżniczkę obudzić
w jednym łóżku czy pokoju?

chciałabym żeby dziecko spało w osobnym pokoju, ale tak baaardzo nie chce mi się co dzień łóżka ścielić
Stary 2014-02-12, 21:25   #199
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to mówią - kto pierwszy ten lepszy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ujmę to tak: czułabym się niekomfortowo przy dziecku
Stary 2014-02-12, 21:26   #200
MsLullaby
Zakorzenienie

Działają wam te statystyki z pierwszej strony? Bo mi nie

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-12, 21:27   #201
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
dlaczego nie można?

my kojec mamy bo dostaliśmy , ciekawa jestem czy się w gole przyda
podobno można, czytałam gdzieś, że nie ma to żadnego wpływu na mleko

Cytat:
wygląda tragicznie

brzuch mnie boli jak na @

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-02-12 o 21:28
Stary 2014-02-12, 21:27   #202
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

chciałabym żeby dziecko spało w osobnym pokoju, ale tak baaardzo nie chce mi się co dzień łóżka ścielić
Ze względów technicznych jeśli spałabym w jednym łóżku.
Gdy w tym samym pokoju to byłoby mi tak.. dziwnie i niekomfortowo
Stary 2014-02-12, 21:27   #203
papalinka83
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku. Trochę jestem do tyłu i starego na razie nie mam szans nadrobić, ale w nowym spróbuję być na bieżąco, bo brakuje mi czytania, co tam u Was. Ale ogólnie z czasem kiepsko. Teraz mam chwilę, to biorę się za czytanie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:27   #204
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tez miałam o to pytać

Cytat:

zdrajczynie! zgadałyście się z P.

Stary 2014-02-12, 21:29   #205
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,jestem dumna z mojej Mai. Zaprowadziliśmy ją do przedszkola, Pani po nią wyszła i zaprowadziła do dzieci. Podaliśmy w razie 'w' nasz numer telefonu i zrobiliśmy sobie rundkę po sklepach,bo szukałam kurtki dla Julii. Byłam przekonana,że Maja się rozpłacze i trzeba będzie po nią iść,ale nie... była bardzo dzielna i kiedy ją odbieraliśmy bardzo się cieszyła i opowiadała nam co robiła... nawet poznała jakąś Zosię
Ech, rozczuliłam się. Moja mała Maja poszła do przedszkola
No brawa, Majusia!

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dziekuje

Dziewczyny czy ktoras z was kupowala moze dla maluchow ta zabawke http://allegro.pl/oball-klik-miekki-...915348773.html ?
bo sie zastanawiam czy przy okazji kupowania pilki tez to wziac
nie kupowałam, ale chciałabym coś takiego dla Julka

Cytat:
No i kupiłam Julce kurtawe
Zadowolona jestem,bo ma fajny odcień zielonego
O taka http://direct.asda.com/george/baby/c...efault,pd.html
śliczna
zazdroszczę angielskich firm

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na rehabilitacji na NFZ i mam taki mętlik w głowie, że aż się trochę zdołowałam. Ćwiczenia trwały 20 minut i polegały na tym, że babka masowała Szymusiowi stópki. Opierniczyła mnie, że za późno do niej trafiliśmy, że powinnam wcześniej zdać się na swoją intuicję, że teraz jesteśmy 3 miesiące w plecy z rehabilitacją. Nastraszyła mnie jakimiś chorobami neurologicznymi, chorobami genetycznymi, zasugerowała aby jeszcze raz iść do neurologa, zrobić usg przezciemiączkowe, sprawdzić ciśnienie śródczaszkowe (czy jakoś tak), no i generalnie mówiła, żeby opóźniać szczepienia, bo widziała już wiele przypadków, gdzie opóźniają one dzieci w rozwoju. Aha no i większość mam, które rehabilitują u niej swoje dzieci, nie szczepią maluchów w ogóle... (stwierdziła: "i te dzieci mają już koło roku i żyją i nic im nie jest"). Nie wiem co myśleć, co robić?! Czy uwierzyć temu neurologowi, u którego byliśmy, który nie zrobił wywiadu tylko obejrzał Szymka i jego odruchy, czy posłuchać tej kobiety i dalej sprawdzać Ona powiedziała, że powinniśmy doszukiwać się przyczyny tego wzmożonego napiecia, żeby w przyszłości nie daj Boże nie okazalo się, ze to coś poważnego. Mam mieszane uczucia i chaos w głowie. TŻ twierdzi, że ta pani trochę przemądrzała była i należy patrzeć przez palce na jej wypowiedzi.
nastraszyłaś mnie
myślę jednak, że to opinia akurat tej pani, która może należeć do frakcji "nie szczepimy dzieci". Nasza rehabilitantka powiedziała, żeby szczepić, choć wiem, że żadna tam z niej znawczyni tematu ...
Jutro idziemy do prof. od rehabilitacji, to go podpytam, co on na ten temat sądzi

Cytat:
Śpi odkąd miała jakoś 1,5 mca. I zauważyłam, że lepiej śpi odkąd śpi u siebie. Tak, w swoim pokoiku. Śpi do 5-6. Rano czy w dzień biorę ją do nas do łóżka czy się z nią kładę ale noc jest noc i śpi u siebie. Jak to mi ktoś powiedział: chcesz coś zrobić dla dziecka to zrób coś dla siebie - i właśnie tak robię śpiąc tylko z mężem Ale nikogo nie oceniam, każdy robi jak chce. No i od początku nie uczyłam jej ciszy, więc jak sobie zaśnie 18-19 to nie ma problemu by ktoś do nas przyszedł, jacyś znajomi czy ktoś nawet do późna, bo dziecko śpi u siebie
Mój Julek lepiej śpi ze mną w łóżku
Dobrze, że Julka nauczona spać sama, nie będziecie mieli problemów za kilka miesięcy Poza tym byłoby to uciążliwe wszak (chyba ?) Wasz salon jest jednocześnie Waszą sypialnią.

Cytat:
i nie stresujesz się? mój śpi całą noc, ale ja jakoś bym się bała ale ja panikara
jak nie śpię to zaglądam do Julka, ale nie wstaję w nocy, nie podchodzę do łóżeczka - śpię
Mi życie uratowała moja przyjaciółka, która nomen omen nie ma jeszcze dzieci, bo w pierwszych dniach życia Julka rozmawiałyśmy przez telefon i płakałam jej, że się boję nocy, że Julkowi coś się stanie w trakcie snu itp. A ona spokojnie powiedziała: Magda, Julek śpi w nocy tak samo jak w dzień. I to mnie uspokoiło.

Cytat:
dziś o 22:00 na bbc entertainmetn "moja ciąża i ja"
a my chyba po raz setny Pearl Harbor z moim niegdysiejszym ukochanym Joshem Hartnettem

Cytat:
Mnie trochę zastraszył dobry znajomy, że jak nie wypędzę za młodu to potem długo się nie pozbędę dziecka z łóżka. Oni spali z dzieckiem baaaaaaaaardzo długo i utrudniało im to wiele rzeczy. Szczerze nie żałuję, że jest jak jest a wręcz uważam to za sukces, że śpi ładnie u siebie
mogę się zgodzić

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie - ile dni przy kp bez kupy jest ok? Póki co Pola zawsze robiła 1-2 dziennie (raz miała 3 dni przerwy), a teraz 5 dni i nic. Wydaje się po zachowaniu ok, nie prezy sie etc. Po ilu dniach powinnam interweniowac?
niby przy KP nawet tydzień może nie być kupy Nasz rekord to właśnie te 7 dni

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:29   #206
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Tż to jakoś skomentował?

Obym tylko takie 'problemy' miała

No i kupiłam Julce kurtawe
Zadowolona jestem,bo ma fajny odcień zielonego
O taka http://direct.asda.com/george/baby/c...efault,pd.html
kurtawa śliczna.
TŻ powiedział, że będzie miał mamisynka w domu, na co ja mu powiedziałam, że jakby ojciec widział coś więcej niż pracę to by dziecko sie go nie bało. I za niedługo będziemy musieli chodzić na spacery do pracy do tatusia.
Cytat:
żartujesz? :P przecież będzie miał rok
nie wiem dlaczego, ale rozbawiło mnie to.
A co do spania, ja podzielam Twoje zdanie, u nas mały w wakacje dostaje swój pokój. na razie nie, bo po prostu nie ma tam ogrzewania.
Cytat:
Ej wiatr mi może szyby powybijać?
Może. Ja półtorej roku temu tak miałam tutaj. Gdyby nie zasłonięta żaluzje wewnętrzna, miałabym całe szkło w domu.
Cytat:
Co ona sobie zrobiła?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:30   #207
kasiuni_a
Wtajemniczenie

u nas to my się bedziemy eksmitować, a nie dzieci, więc może problemu nie będzie zwłaszcza, ze obaj razem zostaną

Mel B 14/14 +
Stary 2014-02-12, 21:30   #208
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

Mnie też nie chce się codziennie łóżka ścielić, dlatego tak bardzo zależało nam na trzech pokojach. Wolałam trzy małe, niż dwa większe. W sypialni tylko zaścielę i mamy łóżko, a nie kanapę.
Stary 2014-02-12, 21:31   #209
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku. Trochę jestem do tyłu i starego na razie nie mam szans nadrobić, ale w nowym spróbuję być na bieżąco, bo brakuje mi czytania, co tam u Was. Ale ogólnie z czasem kiepsko. Teraz mam chwilę, to biorę się za czytanie
Jak Ola ? lepiej je ? Rozszerzyłaś dietę ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:32   #210
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Ze względów technicznych jeśli spałabym w jednym łóżku.
Gdy w tym samym pokoju to byłoby mi tak.. dziwnie i niekomfortowo
no ja też tak myślę
u nas dlatego druga opcja króluje i lenistwo wygrywa
dzięki temu już pare mcy mamy zawsze rozłożone łóżko do spania
teraz szaleje, bo w dzieciństwie miałam torturę codziennego ścielenia wyra
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości