![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII
Ja bym zwiększyła ilość kcal, zwłaszcza, że ćwiczysz
![]() Policz sobie chociażby tu: http://potreningu.pl/kalkulatory/bmr ile wynosi Twoje zapotrzebowanie. Wszystko zależy ile się ruszasz, ile ważysz, ile masz lat itd. Moje posiłki objętościowo są spore, ale ja mam duże ilości warzyw, a te jak wiadomo, generalnie mają mało kcal, więc trzeba ich sporo zjeść. Eliza, rozumiem, tak pytam z ciekawości, bo u mnie dietujemy oboje. Tzn. TŻ nie dietuje w sumie, tylko zdrowo się odżywia i schudł prawie 8kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Raczkowanie
|
Atram Współczuję i zazdroszczę. ;P Godzin dużo, ale.. pieniążki będą. ^^
Też muszę znaleźć jakąś stałą pracę. Piątki mam wolne, więc może się uda. ![]() Co do oddawania krwi też się bałam, chyba milion razy po drodze mówiłam, że wracam do domu. Ale okazało się, że na razie nie mogę oddać. Żyły też mam cieniutkie, dwie pielęgniarki próbowały się wkłuć na samo badanie, więc chyba nie jest mi pisane. Ale przynajmniej jestem zarejstrowana jako potencjany dawca szpiku. Polecam! ![]() A co to te kamyczki? ![]() Daria Pisz najczęściej jak możesz. ![]() ![]() Apropos - Szkoda, że coraz mniej dziewczyn się udziela na bieżąco. :< Wiosna idzie i żadnego poruszenia? Dzieczęta do boju! ;p Zaraz plaże, stroje kąpielowe itp.. ;p Martuszka Pierwsze co zrobię, to wskoczę na taką wagę! ![]() Ale dzisiaj sama siebie zaskoczyłam. W październiku robiłam 3lvl Shreda jak Anida i to ledwo. Dzisiaj jak przeraziłam się Natalie i zeszłam na A. to nie czułam, że ćwiczę. ![]() ![]() Łap się za wyzwanie na pompki, max. za miesiąc będziesz się kilkudziesięcioma chwaliła. ![]() Eliza A pogoń tą 8 w cholerę. 7 lepsza, szczęśliwa. ![]() Dotka Braaaawo! Trzymaj tak dalej. ![]() Jmz Mnie też na początku zacinało. ![]() U Ciebie też przyjdzie z czasem. ![]() I dupka w troki, żadnego objadania się. Tym bardziej jak masz wsparcie w Tż. ![]() Anullu Dotka dała należne rózgi ! To już nie będę powtarzała. ;P Czasem bywają gorsze dni (co nie znaczy, że masz sobie na nie pozwalać ![]() Tak czy inaczej trzymam mocno kciuki za Ciebie. Jeżeli tak naprawdę, naprawdę chcesz się odchudzać,odżywiać zdrowo, to MUSISZ zrezygnować z fastów, tortów, ciastek. To PODSTAWA diety. Zacznij jeść zdrowo i zdrowo chudnąć, pytaj o co zechcesz. Zaraz poszukam i wyślę Ci na privie listę zakupów, które ja robię i co gotuję, wydając niedużo kasy i mieszkając w akademiku. Jeszcze pół roku temu myślałam podobnie do Ciebie, ale dużo się naczytałam, naoglądałam i totalnie zmieniłam sowje podejście. Więc ja osobiście trzymam za Ciebie kciuki. ![]() Silvia No brawo, brawo. Widzę, że ruszyłaś ostroo. ![]() Co do fitness clubu to nie wiem, bo nigdy nie chodziłam. :P A co do policjanta, fakt, to było dziwne. Ale mimo wszystko byłam bardzo miła i tylko po 2. piwach :P Co do "Twojego" policjanta :P może już wcześnie go zauroczyłaś i w końcu Cię wyczaił ![]() Walentynki... faceci chyba dostają jakiejś dawki odwagi przed 14. lutego czy coś. Dziwna sprawa. A niby to dziewczyny tak się tych walentynek czepiają. :P A Jmz razem z manem jest w Angli. To ja wspominam o Niemczech. ;P
Wzrost: 160cm Było: 72kg CEL: 66 - 63,4 - 60 - 65 - ... - 55 "Co ma cię zmienić, jeśli nie ty? Przeraża start cię - nie zobaczysz mety."/Bisz Edytowane przez mallinoowa Czas edycji: 2014-02-12 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Wtajemniczenie
|
Anula
Ogólnie: nikt Cię nie wyrzuca, nie robi debaty czy masz odchodzić czy nie. Chodzi o to żebyś w końcu zobaczyła, jak to wygląda z boku. 20 kg do zrzucenia to nie jest mało. Ja to rozumiem, odchudzam się od wagi ~94-95 kg. Dlatego tu nie pomoże obcięcie kalorii na miesiąc. Trzeba nauczyć się zmieniać swoje jedzenie. Tak jak z fajkami (rzucaniem) - z dnia na dzień. Im więcej sobie pozwalasz, tym częściej jesz śmieciowe. Ceny: Strasznie koloryzujesz ceny. Warzywa/owoce po 30 zł za kg? To co Ty jeść chcesz? Truskawki w zimie? Ja jem jabłka po 2,5zł/kg, banany 3,50zł/kg, kiwi ~7zł za koszyk (na tydzień mam). Przyprawy po 10zł? Ja używam sól, pieprz, paprykę, bazylię, czosnek. Bazylię można kupić w torebce lub hodować sobie roślinkę na parapecie. To nie są duże kwoty. Mięsa: kurczak jest tani. Kup dorsza/mirunę, nie łososia. 3bit, McD kosztują. Pizza też. Za cenę 1 pizzy (~20zł) można kupić owoce na cały tydzień. Kalorie Nie jesteś wyjątkiem. Myślisz że ile ja pochłaniałam kalorii że roztyłam się do 95kg? Prawdopodobnie podobnie do Ciebie. KFC było stałym punktem obiadowym. Pizzeria mogłaby wyrobić mi kartę stałego klienta ![]() Jedz w przedziale 1500-1800kcal jak dużo ćwiczysz. Nie będziesz głodna. Posiłki powinny być spore objętościowo, aby wypełnić żołądek. Zasady Jeśli nie rozumiesz zasad, to jakich? Przecież to że nie można jeść pizzy i McD to wiesz. Więc to jak jesz, nie wynika z niewiedzy a raczej z lenistwa. Ja żeby tą zapiekankę wziąć do pracy, musiałam wcześniej przygotować, upiec. To wymaga wkładu pracy. Też spędzamy większość dnia poza domem i sobie radzimy. Trzeba szykować posiłki. No więc to tak z grubsza Ci odpisałam. Mam nadzieję, że uda Ci się jednak zmienić swoją dietę. Wrzucam Ci kilka zdjęć, może Ci się przyda jak brakuje Ci pomysłów.
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2014-02-12 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1504 |
Zakorzenienie
|
Martuszka bardzo dobrze to wszystko napisałaś
![]()
#1505 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze kilka zdjęć dla Anuli:
Niestety, wizaż nie chce mi już nic więcej załadować :/
#1506 |
Rozeznanie
|
Atram dziękuję za kciuki
![]() ![]() Daria powodzenia z obroną ![]() Dotka bo zumba jest naprawdę intensywna (przynajmniej z mojego doświadczenia), jakiś aerobiczek byś na pewno wytrzymała ![]() Jmz no to ucz się, ucz, zawsze w kraju języka z osłuchaniem się na co dzień lepiej Ci będzie szło, no serio. A nie macie tam polish sklepów ![]() Anula chyba żarty z tym jedzeniem? ![]() Malinowa ja się "poruszam" ![]() ![]() ![]() Martuszka piękne fotki, ale inspirujesz ![]() Silvia no to masz już zajęte walentynki? ![]()
#1507 |
Rozeznanie
|
troszkę mnie nie było, ale podczytywałam na fonie
![]() żółciutka tak coś czułam z tym informatykiem ![]() ![]() malinowa + na wadze nigdy nie pociesza, ale skoro ćwiczyc i trzymasz się grzecznie, to przecież mięśnie przyrastają, a tłuszczyk spada ![]() ja bardzo bym chciała oddawać krew , ale niestety sie nie nadaję, chociaz w lepszych momentach próbwałam, to mimo wszystko mam za słabą, co bym nie robiła ![]() Silvia ja uwielbiam spining ![]() ![]() atram mnie tez motywuje ostatnio juz tylko, ze beda całkiem przyzwoite dobre na ubrania ![]() ![]() ![]() w biurze pracuje hahaha jmz działasz widzę intensywnie ^ ^ ale z angielskiego się łądnie podszkolisz, zobaczysz, to nawet samoistnie przychodzi ![]() Martuszka brawa za motywator ! ![]() szczurek król tabelki ![]() ![]() ![]() dzisiejsze : śniadanka: pieczywo pełnoziarniste pomidor szynka z kurczaka kawa II śn: jogurt naturalny duzy otręby pomarańcza obiad: piers z kurczaka szpinak sałata w międzyczasie jabłko i druga kawa kolacja: twaróg ogórek pomidorki grahamka na jutro jedzonko gotowe w lodówce ![]()
Są rzeczy ważne i ważniejsze... dlatego najpierw pomaluję paznokcie a później zajmę się resztą ![]() Edytowane przez szafirowa Czas edycji: 2014-02-12 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1508 |
Raczkowanie
|
Martuszkaoo matko ile można z jajka i z sałaty zrobić. Spytam się tylko o parę składników które nie rozpoznaje
1. post 2. rząd 1. zdjęcie to brązowe to co to jest? pieczarki? 1. post 2. rząd 3. zdjęcie tam w tej jarzynowej pływa kurczak? 1. post 2. rząd 4. zdjęcie sos jogurtowy i migdały? dodawałaś coś do jogurtu czy danie tak bardziej na słodko? Fajnie wygląda ta pizza omletowa. Może jutro na śniadanie spróbuję ![]() Żółciutka miesiąc właśnie stosowałam zasadę unikania wszystkiego złego na diecie, możę monotonnie jadłam i czasem coś przypadkiem zjadłam nie tak jak powinnam; ale po tym miesiącu jak napiłam się dokładnie łyka coli to odłożyłam bo uznałam, że za słodkie; pizza za bardzo mi olejem zalatuje; a słodkie wino za mdłe; nawet cheesburger z McD nie ma takiego boskiego smaku jak zapamiętałam; tak samo ze wszelkimi slodyczami jak pierwszy raz po miesiącu spróbowałam miniaturowy kawałek ciasta to za słodkie było i zauważyłam że jeśli zjem więcej słodkiego to się nie czuje że to takie słodkie i zaczyna dobre być.. Edytowane przez anuluu Czas edycji: 2014-02-12 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Wtajemniczenie
|
Anula
1. tak to pieczarki z cebulką 2. tak kurczak 3. to jest danie z fetą, jogurtem naturalnym i czosnkiem. Także nie jest na słodko. Tam jak się przyglądniesz to wyczaisz fetę, tylko słabo widać bo sos biały i to białe. Do omletu nie dodawałam żadnej mąki/bułki. To pomysł ze smaku zdrowia: http://smak-zdrowia.blogspot.com/2011/12/frittata.html Oczywiście że możesz dodać trochę mozzarelli. Szafirowa dzięki ![]() ![]() Żółciutka no muszę wrócić do robienia fotek, ale ostatnio mam lenia i nie chce mi się. Tym bardziej jak robię jedzenie o 5-6 rano ![]() Eliza ![]() Gdzieś pogubiłam zdjęcia ![]()
Waga obecnie : 65,0 kg Cel : 65 kg Zostalo: 0,0 kg Zdrowa dieta + spora dawka ruchu Edytowane przez Martuszka85 Czas edycji: 2014-02-12 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1510 |
Raczkowanie
|
Spróbuję jutro, może dodam z łyżkę mąki pełnoziarnistej żeby mi się nie rozpadło ;p
I będzie z: szynką mozzarellą (dodam na sam koniec) pomidorem papryką cebulą ogórkiem konserwowym |
![]() ![]() |
![]() |
#1511 |
Zadomowienie
|
Ojoj chyba przesadziłam z ćwiczeniami ;/ Nie mogę podnieść rąk tak bolą , nie mówiąc o poobijanych od rowerku miejscach intymnych
![]() Żebyście się nie czepiały to też wrzucę swoje jadło. Dopiero się wkręcam, więc nie jest to jakiś super wzorowy jadłospis: I. Owsianka, siemię lniane, otręby, słonecznik, łyżka miodu, mandarynka II. 2 kromki chleba ciemnego z serem białym półtłustym III. Makaron razowy, warzywa na patelnie, fasolka szparagowa zielona, 2 jajka z dodatkiem mleka IV. No tu muszę się przyznać - kawałek ciasta ... Potrzebowałam czegoś słodkiego ![]() V. 3/4 kostki sera, posypany obficie szczypiorkiem, 1,5 kromki chleba ciemnego z masłem (cienko posmarowane) eliza - Powiem Ci, że jak na jadłospis rozpisany przez dietetyczkę to trochę kiepski, sama lepszy bym wymyśliła ;p Martuszka - haha jeszcze trochę i mnie przegonisz ![]() ![]() Dotka - Masz rację, bardzo wiele zależy od samego instruktora, nie tylko jego tempa , ale samego podejścia do klientów. Pewnie, że takie wariaty są fajne, dlatego wszyscy chodzą do niego tłumami ![]() Co do randek: potem są fajne wspomnienia ![]() Malinowa - Może ..., ale dla mnie dziwne jest to, że ten incydent z wylegitymowaniem był 2 dni przed sylwestrem, dzisiaj mamy już luty ... tyle czasu po mnie znalazł? Dziewczyny się czepiają walentynek tylko wtedy kiedy nie mają drugiej połówki ![]() Tak, ale jmz pisała chyba, że jej men pracuje w Niemczech, nie wiem może coś pokręciłam ![]() żyrafko - Niee mam ![]() ![]() ![]() szafirowa - Spinning? A co to? Nie mam tego u siebie ;/
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2014-02-12 o 21:18 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1512 |
Zakorzenienie
|
silvia ważne,że mi pasuje.
#1513 |
Zadomowienie
|
eliza - Nie no pewnie, że ważne żeby Tobie pasował, ale zadziwiło mnie to, że jest taki ... zwyczajny
![]()
#1514 |
Zakorzenienie
|
silvia bo o to chodzi żeby jeść zwyczajnie
![]()
#1515 |
Zadomowienie
|
eliza - Sama jem zwykłe potrawy, bo po nie mam kasy, żeby samej robić wszystkie zakupy, bo mieszkam z rodzicami, a oni jedzą przeważnie co innego niż ja bym tak naprawdę chciała, więc ciężko jest.
#1516 |
Zakorzenienie
|
Anulu, ja Ci powiem jeszcze odnośnie finansów: prowadzimy tabelke w excelu i przed dietą wydawaliśmy na jedzenie tyle samo,ile teraz, ale jedliśmy objętościowo DUŻO mniej.
Ale nie kupujemy: slodyczy, fast foodów, napojów gazowanych, soków, alkoholu, gotowych dań, na mieście jemy 1x w miesiącu w bardze wege. A kiedyś głupie wyjście do biedronki po bułki kończyło się na 15zł. Niby to niedużo, ale tu 15, tam 15 i się spore sumy robią. Teraz jemy dużo, dużo więcej (przede wszystkim warzyw,mięsa), a wydajemy tyle samo. Więc nie mów,że jest tak drogo ![]() My jemy różne rzeczy i polecam różnych rzeczy próbować: mango jest świetne. Ananasa też bardzo polecam (świeżego, nie z puszki), 4zł/kg, ale takiego ananasa jemy we dwójkę przez parę dni. Przypominasz mi siebie z pewnego okresu, kiedy mówiłam, jak to bardzo chcę schudnąć, a po kryjomu wpieprzałam ciastka i się dziwiłam, czemu nie chudnę. A potem się skończyło z tragiczną wagą, więc opamiętaj się, póki jest czas, bo będzie tylko gorzej, albo dorobisz się poważnych zaburzeń odżywiania. yellow, no ja na 3h to bym w życiu nie poszła, mnie to nudzi ![]() Silvia, ale o to chodzi w diecie: żeby mieć raczej normalne rzeczy ![]() Ja nie jem jakichś kosmosów ![]() ![]() ejjj, na wadze mam wzrost od wczoraj 0.4kg! ![]() Może ten @ dostanę w końcu i to dlatego? Chociaż TŻ mnie wczoraj wygłaskał po brzuchu i powiedzial,że by się cieszył ![]() Ale wolałabym żeby się cieszył za parę lat ![]() Uff, ja dziś wolne, ale już wstałam dawno, wstawiłam pranie, zrobiłam śniadanko miszczów - jajecznica na papryce z zieloną cebulką + pomidorki i kanapki + kafffffa ![]() Jadę po mamę,bo chce zrobić zakupy, jechać do lekarza, na jakieś zakupy ciuchowe jeszcze, potem zrobię obiad, pojadę do diet. No i dzisiaj w planie skakanka, mam nadzieję, że ją wcisnę. Założyłam sobie, że będę ćwiczyć zawsze w dni wolne od pracy, co daje mi 3-5 dni w tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1517 |
Zakorzenienie
|
ja mam od wczoraj -0,5 kg i nie wiem dlaczego,ale teraz na wagę wejdę dopiero w niedzielę.
Dotka,a może zrób sobie test,chyba,ze już robiłaś.
#1518 |
Zakorzenienie
|
Nie robiłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Rozeznanie
|
siemasz
![]() U kumpeli nie obyło się bez solidnej porcji obiadu, ale ciężko było mi odmówić, bo byłam tam cały dzień, więc nie uśmiechało mi się siedzieć z burczącym brzuchem. Za to na wadze jest zgubiona calutka nadwyżka ![]() Myślę, że to też miało wpływ, bo muszę przyznać, że w pracy nie zawsze mam czas na regularne posiłki. Zdarzają się dni, kiedy jem 3 razy dziennie ![]() Martuszka ojj tak, czasami po robocie mam takie zakwasy, że szkoda gadać, a kozaków po całym dniu nie mogę dopiąć, bo mi łydy puchną od latania ![]() ![]() ![]() Dotka ładnie Ci cyferki lecą ![]() jmz niedługo się zaaklimatyzujesz i będziesz śmigać po angielsku jak ta lala ![]() ![]() eliza szalona, chyba na poważnie wzięłaś się za dietę, taki ładny spadek widzę ![]() Silvia mogłam od razu napisać, te kamyczki są do sziszy ![]() ![]() ![]() Czemu mnie taki pan policjant nie wylegitymuje nooo, jestem za porządna ![]() ![]() anulu z dnia na dzień nikt nie zmienił złych nawyków i nie był chodzącą encyklopedią w sprawie odchudzania, ale Ty nie odchudzasz się od wczoraj, więc chociaż jakieś podstawy powinnaś mieć ogarnięte ![]() Dotka ![]() malinowa już mam listę co kupię za pierwszą wypłatę ![]() ![]() ![]() ![]() Jejku ale Ty szalejesz z tymi ćwiczeniami, będziesz miała większe mięsnie niż Chodakowska ![]() Dobra lecę wrzucić coś na ruszt, a nie tu siedze ![]()
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co z bottega? co z puchatkiem?
puchatkowa to sie w ogole nie odzywa... |
![]() ![]() |
![]() |
#1521 |
Wtajemniczenie
|
Anulu: nikt cię z wątku nie wyrzuca, tylko po prostu zaczyna się to robić męczące, że tyle razy ci pokazuje i mówi co źle, a ty uparcie dalej swoje. Nie wymyślaj, że żarcie dietetyczne jest takie drogie. Za tackę kurczaka, gdzie mam 3 piersi płacę ~9zł, za woreczek warzyw ~5zł, za torebkę makaronu pełnoziarnistego ~3zł. Wyjdzie mi z tego 3 obiady (makaronu mi zostanie).
9+5+3 = 17 16/3 = 5,6 zł obiad za ~6zł to nie jest jakiś szczyt wymyślności i potężnych kosztów. już ci dziewczyny więcej odpisały niż ja zdążyłam, więc nie będę się już z nimi powtarzać, bo piękny wykład zrobiły. do roboty ![]() szafirowa: skoro jest dyspensa, to zapraszam teraz ![]() ![]() Martuszka: uśliniłam monitor ![]()
![]() |
#1522 |
Zakorzenienie
|
Co do cen miesa, ja ostatnio kupilam 1,6kg miesa wolowego w Almie za 50zl i wyszlo mi z tego 11 porcji miesa! Bo robilam dla nas, dla mamy i dziadka. Nie uwazam zeby to bylo drogo.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szafirowa 12h zmiana w biurze? czy to nie wyzysk? przerażasz mnie... Chyba zciągnę od Ciebie obiad, bo mam ochotę na szpinak ![]() Martuszka chętnie bym zobaczyła Twoją zapiekankę ![]() ![]() Anula masz mikrofalę? Polecam omlet z mikro, nie rozpada się i można dodać co się chce: dodaję pół łyżeczki proszku do pieczenia do 1 jajka (czasem łyżkę otrąb lub mąki pełnoziarnistej), przyprawiam (sól, słodka papryka), miksuję, wlewam na talerz i na 2 minuty do mikrofali, jeśli kładę dodatki jak szynka, warzywa to można na troszkę dłużej. Potem ładnie odchodzi od talerza. Dotka my też mamy tabelkę w excelu ![]() ![]() ![]() ![]() Lepiej się testuj ![]() Atram a może pójdziesz do szkoły policyjnej ![]() ![]() Sylwoha ogarniamy się razem? Wiem, że to już któryś raz ale chodź od dziś się staramy? Jemy ładnie i maszerujemy, odrzucamy śmieciowe żarcie. Będziemy zdawać relacje codziennie ![]() ![]() Ja zaraz idę pomaszerować, wydłużam czas na 40 minut 3 razy w tygodniu, no i spróbuję zaraz jakieś cardio z Chaną zrobić, może mi wróci zapał do filmików ![]() Na śniadanie kanapki z żytnim chlebem, potem jabłko, mandarynka, obiad chyba kurczak ze szpinakiem, na kolację serek wiejski z ogórkiem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Rozeznanie
|
Yellow może dorzuć jakieś orzechy do II posiłku i węgle zł. do obiadu
![]() ejjj, przed świętami wymiękłam po filmiku z życzeniami od chłopaków ze szkoły strażackiej ![]() ![]()
![]() |
#1526 |
Rozeznanie
|
melduję ćwiczenia
![]() 30 min pedałowania 10 min hulania abs+ pupa z mel odbyłam wewnętrzna walkę, po rowerze chciałam sobie odpuścić mel, ale nie ma tak łatwo ![]()
![]() |
#1528 |
Zakorzenienie
|
Test negatywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Raczkowanie
|
Silvia a skąd ci sie wzieło ,ze jade do Niemczech ?? hehe aż szukałam po wcześniejszych wpisach
czy gdzieś ja się nie pomyliłam ;p . Ja i mój tż jesteśmy w Anglii ![]() języka do obcego kraju, nie mając pracy, ale mam pieniądze na powrót gdyby coś sie działo. Tutaj mieszka rodzinka Tż a po za tym on zarabia tyle ,że spokojnie się utzymujemy hehe. W ciągu miesiąca mam nadzieje załatwię wszystkie formalności i sie gdzieś zatrudnie. Martuszka hehe wiem ,że w supermarketach nie trzeba rozmawiać hehe . Nom wracam na dietę ![]() i wyrusze na zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1530 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj tylko godzinka abf, zakwasiory mam straszne
![]() Dotka - pewnie,.że normalne ale są takie osoby, które na diecie wymyślają nie wiadomo jakie dania. Atramo - szisza to o fajke Ci chodzi? ![]() Powiem Ci,.że jak pracowałam w ccc to pomimo,.że tyle miałam stania, chodzenia i.ogólnie dużo ruchu,.a nic nie chudłam, bo jadłam nie regularnie, ale w takiej pracy ciężko zjeść 5 posiłków. Haha nie kuś losu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Też widziałam strażaków! Fajne chłopaki ![]() Yellow - Do Ciebie ![]() A co Ty ze Szczecina jesteś? Umówiłam się,.ale nie w dzień walentynek ![]() Jmz - nie wiem czemu,.ale coś ubzdurało mi się w głowie, że Twój jest z Niemiec. Mi tylko jeden w głowie dlatego tak jest ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- No właśnie Bottega coś wspominała,że jej nie ma?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.