Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 22:03   #241
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Zaraz w K, wkleję foty tego kojca naszego, ale ona ma bardzo niskie te ścianki więc jest na teraz, nie na dlugo. Także w sumie chyba nie moge polecić,aczkolwiek przynajmniej ma miękkie te boki no i jest spory.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Fajowy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
TZ ma zmieniony grafik na piątek więc idzie z nami na szczepienie tzn. ja zostaję przed drzwiami
hehe skąd ja to zna

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:05   #242
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Czy was też na fejsie zalewa fala filmików z ludźmi którzy piją piwo?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:05   #243
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
dobrze, ze nie jestem jedyna
rano też zdarza mi sie wziąć do siebie

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

kupiliście mebelki ?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

zawsze się zastanawiałam jak wygląda życie prywatne i seksualne ginekologów
seksualne raczej kiepsko. ostatnio ojciec mi się chwalił, że dobrze znał prywatnie ginekologa, który prowadził ciążę mojej matki ze mną. i kiedyś na jakiejś popijawie zapytał go czy jak przychodzi do niego taka super laska, to ma na nią ochotę. to mu odpowiedział: "ku**wa kiedyś tak, teraz już nie, przyzwyczaiłem się"

ojciec mój też sprzedał mi coś w stylu dowcipu..
co mówi ginekolog kiedy wychodzi na ulicę?
- wreszcie twarze!
Stary 2014-02-12, 22:06   #244
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja już mam dość tej pogody, codziennie wstaje rano i przez rolety wydaje się że jest słonecznie, odsłaniam okno a tam pochmurno i wiatr
Mam to samo.Albo wstajesz widzisz piękne słońce,myślisz super,spacerek będzie ,a zanim się wyszykujesz to już leje

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-12, 22:06   #245
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
mi teściowa też mówi, że lepiej go przenieść póki malutki, ale nie mogę mój synuś malutki chce być z mamunią mój mąż tak samo

teraz tak myślę, że ja sobie tego "rozstania" nie wyobrażam

dziś o 22:00 na bbc entertainmetn "moja ciąża i ja"
kaska jeszcze nie jedno rozstanie przed Toba...
ja tam do niczego nie namawiam...ale żeby nie było tak, że bedziesz utrudniac dziecku przejście rozwojowo kryzysów separacyjnych...

ja niestety nie mam gdzie przełożyć łóżeczka wiec jest w sypialni...ale my czasem... jak to spimy w salonie... no ale to nie to samo...ale może już nie długo coraz bliżej

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Poli, Kaska a dziekuje usg dobre, niema tam nic co mogloby byc odpowiedzialne za to napiecie ze strony neurologicznej np niedotlenienia podczas porodu ird.

Joasiek widzisz nsm neurolog tez zlecila usg glowki i rehabilitacje, okuliste, ale nie straszyla. Faktycznie podobno lepiej sprawdzic czy to neurologiczne jezeli tak to nieszczepic podobno wtedy latwiej o porazenie mozgowe itd ale to jest procent przypadkow reszta przypadkow to pikus ale warty uwagi zeby nasze dzieciaczki sie dobrze rozwijaly i mialy proste kreslupy

Papuga - chyba niebardzo solarium mozna.
Myslam o kojcu zeby na dole miec gdzie Filipa ulokowac bo tam podloga zimna ale boje sie ze to dno jest lipne miekkie nierowne i moze jak bedzie siedzial to lozeczko turystyczne ta fnkcje spelni.

Co do spania w oddzielnym pokoju to napewno kiedys to nastapi ale poki co sie lekam bo sie budzi w nocy a dom duzy mi on w duzej sypialni nie przeszkadza
łózeczku turystyczne jaknajbrdziej...te kojce sa nawte w wiekszosci tak smao rozkladane jak lozeczka turystyczne a powierzchnia nie wiele wiekszA

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:07   #246
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe agravka ci moze co nie co powiedziec, bo jej tata jest ginekologiem tzn o zyciu prywatnym a nie seksualnym zeby nie bylo

a i podziel sie ta druga polowa pralinek lindora
o nie wiedziałam aaa bardziej ciekawi mnie to drugie haha

bierz do woli, mnie już zmuliły

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
O to to też. Ja to ogólnie połamaniec jestem. Oby jutro było cieplej
a śnieg pada?
u nas dzisiaj sypało i to sporo a juz czułam wiosnę w powietrzu

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:08   #247
butterfly20
Zakorzenienie

nie,dobra,pasuję.Oczy mnie bolą, jutro nadrobię

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:09   #248
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
o nie wiedziałam aaa bardziej ciekawi mnie to drugie haha

bierz do woli, mnie już zmuliły

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

a śnieg pada?
u nas dzisiaj sypało i to sporo a juz czułam wiosnę w powietrzu
Wczoraj odrobinę ale nawet bym nie wiedziała gdyby nie osiadł na autach, dziś już nie było śladu

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-12, 22:09   #249
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kaska jeszcze nie jedno rozstanie przed Toba...
ja tam do niczego nie namawiam...ale żeby nie było tak, że bedziesz utrudniac dziecku przejście rozwojowo kryzysów separacyjnych...

ja niestety nie mam gdzie przełożyć łóżeczka wiec jest w sypialni...ale my czasem... jak to spimy w salonie... no ale to nie to samo...ale może już nie długo coraz bliżej

łózeczku turystyczne jaknajbrdziej...te kojce sa nawte w wiekszosci tak smao rozkladane jak lozeczka turystyczne a powierzchnia nie wiele wiekszA
najpierw matka spała ze mną i potem faktycznie przyzwyczaiłam się i nie chciałam sama ani z kimś innym. ale potem ja dorosłam, a moja mam nie i ja ją siłą wypychałam z pokoju, bo już nie chciałam z nią spać.
to chyba ona miała problem tymi kryzysami separacyjnymi
Stary 2014-02-12, 22:11   #250
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
seksualne raczej kiepsko. ostatnio ojciec mi się chwalił, że dobrze znał prywatnie ginekologa, który prowadził ciążę mojej matki ze mną. i kiedyś na jakiejś popijawie zapytał go czy jak przychodzi do niego taka super laska, to ma na nią ochotę. to mu odpowiedział: "ku**wa kiedyś tak, teraz już nie, przyzwyczaiłem się"

ojciec mój też sprzedał mi coś w stylu dowcipu..
co mówi ginekolog kiedy wychodzi na ulicę?
- wreszcie twarze!

ciekawe czy wybierając zawód są świadomi tego, że z biegiem czasu ich życie seksualne nie będzie w ogole istnieć

Stary 2014-02-12, 22:15   #251
MsLullaby
Zakorzenienie

Moja mama dziś chodzi i płacze po kątach bo moj brat jutro leci do UK na dwa tygodnie i już dziś pojechał spać do babci bo razem jutro lecą moja mama to wariatka

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-12, 22:16   #252
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

siemka

Cytat:
Witam czy możemy porozmawiać o Jezusie?

anutka co do T. to masakra, lekarz potrzebny od zaraz!

rusałka gratki za wizyte

czarna Maja dzielna dziewczynka jaka słodka parka dla Julki!

wlasne mialam wam pisac od 2 dni o twarz sochy,,,,,

u nas chyba zabki.... nie wiem sama niby jak posmaruje to przchodzi ale nie jestem pewna, wydaje mi sie ze prawa gorna jedynka bedzie bo dziaselko rozpulchnione
sacery ratuja zycie bo mlody zaczal duzo spac w dzien aa ewidentnie mu cos przeszkadza zasypianiu

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:20   #253
MsLullaby
Zakorzenienie

W ogóle dziś moje dziecko zjadło pierwszy raz chrupka kukurydzianego myślałam że padne. A jak pięknie sobie go ciumkał w buzi a jak całego zjadł to otworzył dłoń, patrzy patrzy i w płacz gdzie jego chrupek

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-12, 22:21   #254
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka ja chyba do 7 rż przyłaziłam spać w nocy do rodziców mimo że dzieliłam pokój z siostra i spałyśmy w jednym łóżku. Ale musiałam im grać na nerwach, ojcu szczególnie
A ja do 10 rozku zyca dzieliłam pokoj z rodzicami
tzn w lecie mialam swoj bo dziadek mieszkal na wsi, a w zimie spalam w pokoju z rodzicami ale mialam taka swoją wnękę...
nigdy nie przychodziłam do łózka rodziców

Cytat:
ja tak lubię Sochę- why ona to zrobiła?
tez ją kocham ale chyba przestane

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Wydaje mi się,że jej może przeszkadzać to bujanie,które następuje jak tylko ona sie poruszy..Nie wien,szukam co może być przyczyną jej złego spania

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
najpierw matka spała ze mną i potem faktycznie przyzwyczaiłam się i nie chciałam sama ani z kimś innym. ale potem ja dorosłam, a moja mam nie i ja ją siłą wypychałam z pokoju, bo już nie chciałam z nią spać.
to chyba ona miała problem tymi kryzysami separacyjnymi
no rejczel

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

dodinha ale chyba mowimy o innym łózeczku bo moej sie nie buja

[/RIGHT]
Stary 2014-02-12, 22:28   #255
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
hej baby:P
byłam dzis u kolezanki...jest w 5tc i normalnie zazdrosc mnie ogarneła...
niestety plami i jest na dupku od tygodnia...l4 i lezenie z nogami do gory
mam nadzieje ze utrzyma ta ciaze

lece nadrabiac
Kciuki za koleżankę. Ja miałam też taki początek ciąży, a wszystko dobrze się skończyło i oby u niej też tak było
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
J

Byliśmy dziś na rehabilitacji na NFZ i mam taki mętlik w głowie, że aż się trochę zdołowałam.
Ja bym to skonsultowała, bo dziwnie to brzmi jakoś wszystko

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Mnie trochę zastraszył dobry znajomy, że jak nie wypędzę za młodu to potem długo się nie pozbędę dziecka z łóżka. Oni spali z dzieckiem baaaaaaaaardzo długo i utrudniało im to wiele rzeczy. Szczerze nie żałuję, że jest jak jest a wręcz uważam to za sukces, że śpi ładnie u siebie
Mi się wydaje, że bardzo dobrze robisz, zwłaszcza jak Julka ładnie śpi u siebie. też bym chciała, żeby Ola sama spała, tzn w swoim pokoju, ale póki nie będziemy z powrotem we Wro to nie ma warunków, ani u teściów, ani u rodziców. Zresztą bez sensu dziecko stresować, jak i tak będzie się musiała od nowa w domu przyzwyczaić. W każdym razie też uważam, że im szybciej dziecko śpi u siebie, tym lepiej. Mam w pracy koleżankę, której synek ma już 4 lata i dalej z nimi śpi, a jak chcą się poprzytulać, to idą do łazienki
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jak Ola ? lepiej je ? Rozszerzyłaś dietę ?
Różnie je, raz lepiej raz gorzej. dzisiaj np jadła o 5 rano 150ml, a potem dopiero o 13:00 100 ml Dietę rozszerzyłam, ale co nie zje, to są przeboje z brzuchem, więc lekarka nam na razie kazała dawać warzywka co 3 dni i tak robię. Za każdym razem jest prężenie i krzyki później, ale je chętnie. A jak Kornel?
Cytat:
[/COLOR]

ja też się czasem zastanawiam

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-02-12 o 22:29
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:29   #256
matallewar
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za troskę, ale moje samopoczucie to już chyba nie temat na forum

gorgulek wg mnie nadal bez sensu. Ja bym nie kupiła, szkoda by mi było na to kasy. Elenę kładę na kocu albo na macie/materacu. Jak muszę np. iść do łazienki, to daję ją do łóżeczka. Widziałam kojec w akcji i wg mnie spowalnia on rozwój dziecka, bo ma ograniczone możliwości percepcji. Takie moje zdanie.

Ktoś pytał o statystyki, jak zrobię, to będą działać, nie miałam dziś do tego głowy i czasu.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:31   #257
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Kciuki za koleżankę. Ja miałam też taki początek ciąży, a wszystko dobrze się skończyło i oby u niej też tak było

Ja bym to skonsultowała, bo dziwnie to brzmi jakoś wszystko

Mi się wydaje, że bardzo dobrze robisz, zwłaszcza jak Julka ładnie śpi u siebie. też bym chciała, żeby Ola sama spała, tzn w swoim pokoju, ale póki nie będziemy z powrotem we Wro to nie ma warunków, ani u teściów, ani u rodziców. Zresztą bez sensu dziecko stresować, jak i tak będzie się musiała od nowa w domu przyzwyczaić. W każdym razie też uważam, że im szybciej dziecko śpi u siebie, tym lepiej. Mam w pracy koleżankę, której synek ma już 4 lata i dalej z nimi śpi, a jak chcą się poprzytulać, to idą do łazienki

Różnie je, raz lepiej raz gorzej. dzisiaj np jadła o 5 rano 150ml, a potem dopiero o 13:00 100 ml Dietę rozszerzyłam, ale co nie zje, to są przeboje z brzuchem, więc lekarka nam na razie kazała dawać warzywka co 3 dni i tak robię. Za każdym razem jest prężenie i krzyki później, ale je chętnie. A jak Kornel?

ja też się czasem zastanawiam
Kurcze współczuje Wam. U nas na szczęście nic się nie dzieje po stałym jedzeniu poza wciąż kosmicznym ulewaniem.
Stary 2014-02-12, 22:34   #258
nena_milka
Wtajemniczenie

ło ciup, nowy wątek

czarna graty dla Majeczki
socha wtf?
lulla u mnie też piją na fejsie
Nina śpi od początku u siebie w pokoju.
bajka moja sąsiadka ma białą podłogę w różowe autografy Justina Biebera. w razie jakbyś nie miała pomysłu na pokoje dla dziewczyn

kobity masakra jest. zapisałam się na egz jezykowy na maj i wzielam dodatkowe 3 godz lekcji w tyg i jest masakra. Ogólnie zajmmuję się tylko nauką, ćwiczeniami i gotowaniem... no i dzieckiem przede wszystkim szau. ale czytam was choć mało piszę
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:34   #259
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za troskę, ale moje samopoczucie to już chyba nie temat na forum

gorgulek wg mnie nadal bez sensu. Ja bym nie kupiła, szkoda by mi było na to kasy. Elenę kładę na kocu albo na macie/materacu. Jak muszę np. iść do łazienki, to daję ją do łóżeczka. Widziałam kojec w akcji i wg mnie spowalnia on rozwój dziecka, bo ma ograniczone możliwości percepcji. Takie moje zdanie.

Ktoś pytał o statystyki, jak zrobię, to będą działać, nie miałam dziś do tego głowy i czasu.
...

Stary 2014-02-12, 22:36   #260
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Dobranoc

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-12, 22:37   #261
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ło ciup, nowy wątek

socha wtf?
bajka moja sąsiadka ma białą podłogę w różowe autografy Justina Biebera. w razie jakbyś nie miała pomysłu na pokoje dla dziewczyn

kobity masakra jest. zapisałam się na egz jezykowy na maj i wzielam dodatkowe 3 godz lekcji w tyg i jest masakra. Ogólnie zajmmuję się tylko nauką, ćwiczeniami i gotowaniem... no i dzieckiem przede wszystkim szau. ale czytam was choć mało piszę
no a co bys chciala jeszcze robic??? jak dla mnie mega duzo robisz

[/RIGHT]
Stary 2014-02-12, 22:38   #262
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
brr! a taka ładna z niej kobieta.

uśpiłam Jaśka przy cycku i odłożyłam z Tżtem do łózka, ja lecę się zrelaksować w kąpieli.

piękny film
http://maminowa.blogspot.com/2014/01...-straszny.html

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:38   #263
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja do 10 rozku zyca dzieliłam pokoj z rodzicami
tzn w lecie mialam swoj bo dziadek mieszkal na wsi, a w zimie spalam w pokoju z rodzicami ale mialam taka swoją wnękę...
nigdy nie przychodziłam do łózka rodziców

tez ją kocham ale chyba przestane

no rejczel

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

dodinha ale chyba mowimy o innym łózeczku bo moej sie nie buja
Moze, to moje ma podwieszone podwyższenie dla niemowlaków (mam nadzieję,że wiesz o co chodzi) i to się buja

Stary 2014-02-12, 22:41   #264
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
kupiliście mebelki ?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

kupilismy
jeszcze tylko jutro farby kupimy pomalujemy sciany i mozna je skladac

a co do ginekologow to ja sie tez nad tym czesto zastanawialam ze jak sie w pracy tyle kroczy naoglada to czy w domu jeszcze ma na cokolwiek ohote zona taka na niego napalona, rozklada nogi a tu maz:"hmm widze ze mala infekcja się wdała"

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:43   #265
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
a jak chcą się poprzytulać, to idą do łazienki
moja przyjaciolka ma tak samo ale oni maja dwoje dzieci

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ło ciup, nowy wątek

socha wtf?

wtf? a wiesz ze bieber wyglada jak hana montana

ucz sie ucz bo nauka to potegi klucz

nudzi mi sie i wiecie co robie? piore wstawilam juz druga pralke, ciekawe co na to sasiedzi
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:44   #266
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
kupilismy

a co do ginekologow to ja sie tez nad tym czesto zastanawialam ze jak sie w pracy tyle kroczy naoglada to czy w domu jeszcze ma na cokolwiek ohote zona taka na niego napalona, rozklada nogi a tu maz:"hmm widze ze mala infekcja się wdała"

Albo zamiast przyrodzenia wkłada jej to metalowe do badania
Idę spać

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-02-12, 22:44   #267
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,jestem dumna z mojej Mai. Zaprowadziliśmy ją do przedszkola, Pani po nią wyszła i zaprowadziła do dzieci. Podaliśmy w razie 'w' nasz numer telefonu i zrobiliśmy sobie rundkę po sklepach,bo szukałam kurtki dla Julii. Byłam przekonana,że Maja się rozpłacze i trzeba będzie po nią iść,ale nie... była bardzo dzielna i kiedy ją odbieraliśmy bardzo się cieszyła i opowiadała nam co robiła... nawet poznała jakąś Zosię
Ech, rozczuliłam się. Moja mała Maja poszła do przedszkola
dla Mai Zuch dziewczynka

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
zuch dziewczynka, ucałuj ją ode mnie

TŻ dzisiaj wrócił wcześniej, wziął małego, a ten w ryk, jak go wzięłam to wtulił się jak mała małpka i nie chciał mnie puścić.
No cóż się dziwić....
U mnie chyba niedlugo bedzie to samo

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś na rehabilitacji na NFZ i mam taki mętlik w głowie, że aż się trochę zdołowałam. Ćwiczenia trwały 20 minut i polegały na tym, że babka masowała Szymusiowi stópki. Opierniczyła mnie, że za późno do niej trafiliśmy, że powinnam wcześniej zdać się na swoją intuicję, że teraz jesteśmy 3 miesiące w plecy z rehabilitacją. Nastraszyła mnie jakimiś chorobami neurologicznymi, chorobami genetycznymi, zasugerowała aby jeszcze raz iść do neurologa, zrobić usg przezciemiączkowe, sprawdzić ciśnienie śródczaszkowe (czy jakoś tak), no i generalnie mówiła, żeby opóźniać szczepienia, bo widziała już wiele przypadków, gdzie opóźniają one dzieci w rozwoju. Aha no i większość mam, które rehabilitują u niej swoje dzieci, nie szczepią maluchów w ogóle... (stwierdziła: "i te dzieci mają już koło roku i żyją i nic im nie jest"). Nie wiem co myśleć, co robić?! Czy uwierzyć temu neurologowi, u którego byliśmy, który nie zrobił wywiadu tylko obejrzał Szymka i jego odruchy, czy posłuchać tej kobiety i dalej sprawdzać Ona powiedziała, że powinniśmy doszukiwać się przyczyny tego wzmożonego napiecia, żeby w przyszłości nie daj Boże nie okazalo się, ze to coś poważnego. Mam mieszane uczucia i chaos w głowie. TŻ twierdzi, że ta pani trochę przemądrzała była i należy patrzeć przez palce na jej wypowiedzi.
To wspaniale ze maja sie dobrze, mam nadzieje ze tak zostanie jak pojda do przedszkola/szkoly...

Cytat:
Kasiunia tak się wściekł że aż mu coś na czole pulsowało
Czyli czuly punkt... Mam nadzieje ze cos do niego dotrze

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Bardziej sztucznego usmiechu to chyba nie widzialam... A tak ja lubilam

Cytat:

zjadłam ponad pół paczki pralinek lindora
Ja tak rafaello wyzeram, a najlepsze jest to ze pudelko nawet nie otwarte wyciagam boczkiem zeby tz nie widzial Chyba bede musiala nowe kupic

Cytat:
Moja mama dziś chodzi i płacze po kątach bo moj brat jutro leci do UK na dwa tygodnie i już dziś pojechał spać do babci bo razem jutro lecą moja mama to wariatka
Czekaj, czekaj az Bartek podrosnie pewnie tez powie ze wariatka jestes

Dobranoc.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:46   #268
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
kupilismy

albo, kochanie swedzi mnie pipka wez no zajrzyj
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 22:46   #269
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moze, to moje ma podwieszone podwyższenie dla niemowlaków (mam nadzieję,że wiesz o co chodzi) i to się buja

kurcze ja tez mam podwieszane ale sie nic nie buja...
a jakbys polozyla na spodzie???
trzeba sie bedzie schylac ale mozesz sprobwac choc ze dwie nocy czy to w tym bujaniu jest problem

[/RIGHT]
Stary 2014-02-12, 22:46   #270
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
brr! a taka ładna z niej kobieta.

uśpiłam Jaśka przy cycku i odłożyłam z Tżtem do łózka, ja lecę się zrelaksować w kąpieli.

piękny film
http://maminowa.blogspot.com/2014/01...-straszny.html
aż się popłakałam się.. piękny film, a jakie wsparcie ze strony partnera..
chciałabym żeby tak wyglądał mój poród albo chociaż trochę podobnie do dziś mam wyrzuty sumienia, że wszystko tak się potoczyło..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości