Oryginał czy podróbka? Część III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 17:12   #4231
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje waszej opini dot. dune otóz zamieniłam sie na perfum którego nie cierpiałam na najmniejsze zło Dune którego nie za bardzo lubie ale od czasu do czasu moge sie nim psiknąc otóz wykonanie flakonu jest ok potwierdzam kod weryfikacyjny 2012 lecz sam zapach ? dziwny inny troche bardziej duszący niż ten co pozbyłam sie jakiś czas temu, nie wiem czy to ja mialam fake czy ten jest cos nie tak mimo iz kody i grawery na dnie są OK
zastanawia mnie dlaczego po psiknięciu na skórę jest tłusty! lepki dopóty nie rozetre jakby olejek jakis ;( mój taki nie był bynajmniej nie pamietam by był tłusty Kto podpowie ?
moje dune nie jest tłuste, natomiast burberry weekend jest
włąśnie na skórze po psiknieciu mam jakby olejek, woda kupowana w kokai, więc oryginalna musze uważać by nie zaaplikowac na ubranie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:26   #4232
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

To powinnaś była napisać do nich, że jest taka sytuacja, bo to nie jest normalne...perfumy musiały się rozwarstwić czy coś.
Niektóre zapachy mają taką niekonwencjonalną konsystencję, np. Oscar De La Renta Celebration. Ale z tego co wiem - nie Dune i nie owe Burberry.
Dune miałam i nie było tłuste.
Stary 2014-02-12, 17:42   #4233
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
ok . dajmy na to ze poprzednia włascicielka perfum zle ją przechowywała to ew. zapach powinien byc zwietrzały, a raczej konsystencja nie powninna sie zmienic. no nic dziekuje dziewczyny
A zapach jest dokładnie taki jak w Dune być powinien czy jednak inny?
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:56   #4234
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
A zapach jest dokładnie taki jak w Dune być powinien czy jednak inny?
troche sie róznią; mój stary z tego co pamietam to była petarda i długo pachniał zmieniając sie na skórze im dłuzej tym lepiej go czułam ... a ten? 1 psik duszący mocny niby taka sama nuta ale cos mi w nim niepasuje
sama juz nie wiem kurka w kazdym razie nie rozwija sie tak jak tamten tzn. już po godzinie mało co go wyczuwam na nadgarstku ... psiknęłam sweterek i juz nie pachnie więc samo mówi za siebie ... no cóz miałam pecha
201709081028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 17:59   #4235
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

A może wstaw zdjęcia flachy?
Stary 2014-02-12, 18:21   #4236
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
A może wstaw zdjęcia flachy?
serce pisałam ze flacha jest ok ,ale zawartosc nie
Stary 2014-02-12, 18:29   #4237
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
ok . dajmy na to ze poprzednia włascicielka perfum zle ją przechowywała to ew. zapach powinien byc zwietrzały, a raczej konsystencja nie powninna sie zmienic. no nic dziekuje dziewczyny
Niekoniecznie, Diory tak łatwo się nie psują. Tak jeszcze pomyślałam, ze może są z 2002 a nie 2012 roku. Masz pod spodem naklejkę, czy napisy na szkle?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 18:34   #4238
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
serce pisałam ze flacha jest ok ,ale zawartosc nie
A to wybacz, nie doczytałam. W takim razie muszą być zepsute, pierwszy raz słyszę o Dune - tłuściochu. Ale niech się jeszcze dziewczyny wypowiedzą, może istnieje jakaś inna przyczyna...
Stary 2014-02-12, 18:42   #4239
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Niekoniecznie, Diory tak łatwo się nie psują. Tak jeszcze pomyślałam, ze może są z 2002 a nie 2012 roku. Masz pod spodem naklejkę, czy napisy na szkle?
ma grawery w szkle ładne smukłe wyczuwalne palcem kod tak samo sprawdzałam i 2012 pazdziernik wiec cos tu nie gra , w kazdym razie przyznaję że mi sie zdazyło tez raz trzymac perfum przy luksferach w dodatku miejsce nasłonecznione i zapach nie uległ zmianie a trzymałam go na półeczce około 8mcy az wykończyłam butle była to 100ml angel nieporeczny nawet do torebki wiec zawsze stał i nic mu sie nie stało nie zmienił zapachu no i napewno nie zrobił sie tłusty
Stary 2014-02-12, 18:44   #4240
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Jak grawer to 2002 rok raczej
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 18:44   #4241
bogusia32
Wtajemniczenie

Daga, ja miałam Dune i to naprawdę wiekową miała kod 4j02 , w świeżomierzu pokazuje rok produkcji 2014 a kody powtarzają się co 10 lat. Fakt , lekko alkoholem na początku spryskania zalatywała ale doskonale pamiętam że po ok 10-15 sekundach pachniały starą dobrą Dune. O żadnym tłustym nalocie nie było mowy ale ja swoje skarby dobrze przechowuję, Twoja zapewne niekoniecznie w dobrych warunkach była trzymana.

Edytowane przez bogusia32
Czas edycji: 2014-02-12 o 18:47
bogusia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 18:47   #4242
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
a kody powtarzają się co 10 lat.
Dokładnie
Stary 2014-02-12, 18:55   #4243
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
A to wybacz, nie doczytałam. W takim razie muszą być zepsute, pierwszy raz słyszę o Dune - tłuściochu. Ale niech się jeszcze dziewczyny wypowiedzą, może istnieje jakaś inna przyczyna...
dacie wiare ze teraz sie psiknełam raz jeszcze bo mi nie daje spokoju a jak wziełam go pod swiatło to butla jest cała tłusta pomuziana od moich palców dobre nie?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
czyli stara przeterminowa butla która zamieniała sie w tłustą ciecz która wietrzeje po godzinie super dziekuje za cenne informacje jestem zła

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez bogusia32 Pokaż wiadomość
Daga, ja miałam Dune i to naprawdę wiekową miała kod 4j02 , w świeżomierzu pokazuje rok produkcji 2014 a kody powtarzają się co 10 lat. Fakt , lekko alkoholem na początku spryskania zalatywała ale doskonale pamiętam że po ok 10-15 sekundach pachniały starą dobrą Dune. O żadnym tłustym nalocie nie było mowy ale ja swoje skarby dobrze przechowuję, Twoja zapewne niekoniecznie w dobrych warunkach była trzymana.
no a taka jestem mądra ze z tego wszytkiego zapomniałam o powtarzających sie kodach no Jasne ze jest poprostu stara

w każdym razie dziekuję za wyczerujące podpowiedzi.

pozdrawiam:ro za:
Stary 2014-02-12, 19:06   #4244
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam grawer na wersji z 2012

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 19:15   #4245
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Ja mam grawer na wersji z 2012
O kurka , myślałam, że grawery to dawno dawno temy były. Z tym Diorem to w ogóle nie można do żadnych wniosków dojść, już sobie człowiek coś poukłada a tu doopa
Stary 2014-02-12, 19:25   #4246
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
dacie wiare ze teraz sie psiknełam raz jeszcze bo mi nie daje spokoju a jak wziełam go pod swiatło to butla jest cała tłusta pomuziana od moich palców dobre nie?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

czyli stara przeterminowa butla która zamieniała sie w tłustą ciecz która wietrzeje po godzinie super dziekuje za cenne informacje jestem zła

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

no a taka jestem mądra ze z tego wszytkiego zapomniałam o powtarzających sie kodach no Jasne ze jest poprostu stara

w każdym razie dziekuję za wyczerujące podpowiedzi.

pozdrawiam:ro za:
Współczuję.
Stary 2014-02-12, 20:33   #4247
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
O kurka , myślałam, że grawery to dawno dawno temy były. Z tym Diorem to w ogóle nie można do żadnych wniosków dojść, już sobie człowiek coś poukłada a tu doopa

No właśnie rzuciłam okiem na forum zakupowe, bo tam jest świeży Dune i faktycznie jest naklejka. Ale ja mam grawer - kupione w sprawdzonym miejscu, świeże i na pewno po reformulacji. Tylko, że mój to tester więc może dlatego

Nie wiem czy te ciągłe zamiany to próba wykiwania podrabiaczy czy co?

Stary 2014-02-12, 20:39   #4248
Emocja20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itaka Pokaż wiadomość
KObiety Kochane.
Kupiłam perfumy w perfumerii. Teraz je sprzedałam.
Kupująca posądziła mnie o podróbę, aż mnie zatkało ( najpierw prosiła o obniżenie ceny, potem nie chciała płacić, teraz to...)
Pisze, że w perfumerii była uderzająca słodkość, której tu nie ma ( a ja sprzedałam, bo za słodkie dla mnie, szukam Legere...)

Proszę o weryfikację Lancome La Vie Est Belle EDP 30 ml , bo zaraz mnie szlag trafi , oto zdjęcia flakonu, który jej sprzedałam. Kod na spodzie flakonu ten sam co na denku.
Weryfikowane też ze "świeżomierzem", bo chciałam znać datę przydatności. Wszystko się zgadza- rureczka, różyczka na atomku, piękna flaszka, kształty, nawet do cho....ry zabezepieczenie folijką na wtążeczce.

Błagam o szybką weryfikację, bo zaraz dostanę zawału.
Oto ten flakon:
Wiadomo, że masz oryginał Kiedyś miałam taką sytuację z książką - obniżyłam cenę, bo dziewczyna bardzo ją chciała. Potem pisała do mnie smsy, czy czasami jeszcze nie zejdę z ceny - powiedziałam, że nie. Kupiła w końcu, ale nadal się dąsała, że to drogo - spytałam się jej, czy za darmo mam jej oddać, bo dla niej każda cena jest za wielka. Zapłaciła, słowem się nie odezwała i poszła. U Ciebie najwyraźniej chce wyłudzić pieniądze. Też mnie wkurzają te panny, które wąchają perfumy, najczęściej na bloterku, a potem wielkie zdziwienie, że na skórze pachnie inaczej
Body Express:4
TURBO:16
SzokTrening: 6
Skalpel II: 17
Total Fitness/Total Fitness TCh: 7/2
Biegam od 09.08.2013 - 150 min
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 20:40   #4249
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
No właśnie rzuciłam okiem na forum zakupowe, bo tam jest świeży Dune i faktycznie jest naklejka. Ale ja mam grawer - kupione w sprawdzonym miejscu, świeże i na pewno po reformulacji. Tylko, że mój to tester więc może dlatego
Raczej nie. Testery, które widziałam nie mają wygrawerowanego kodu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 20:41   #4250
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
I cały misterny plan w .... ponownie
Stary 2014-02-12, 20:43   #4251
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mówiłam o denku

Stary 2014-02-12, 20:44   #4252
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
I cały misterny plan w .... ponownie
To ja przepraszam
Stary 2014-02-12, 20:50   #4253
201709081028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Wiadomo, że masz oryginał Kiedyś miałam taką sytuację z książką - obniżyłam cenę, bo dziewczyna bardzo ją chciała. Potem pisała do mnie smsy, czy czasami jeszcze nie zejdę z ceny - powiedziałam, że nie. Kupiła w końcu, ale nadal się dąsała, że to drogo - spytałam się jej, czy za darmo mam jej oddać, bo dla niej każda cena jest za wielka. Zapłaciła, słowem się nie odezwała i poszła. U Ciebie najwyraźniej chce wyłudzić pieniądze. Też mnie wkurzają te panny, które wąchają perfumy, najczęściej na bloterku, a potem wielkie zdziwienie, że na skórze pachnie inaczej
Emocja ma racje może dziołcha nie miała nigdy a nawąchała sie papierków bo Twój jest na 100% ok poprostu Ją olej bo sie wykończysz
Stary 2014-02-12, 20:58   #4254
Ania_november
Zakorzenienie

Witam wszystkich.
Czy jeżeli wstawię zdjecie naklejki z flakonu to bedziecie w stanie mi powiedzieć czy to oryginał czy nie? Kupiłam 3 wody w jednej z polecanych to perfumerii internetowych, 2 są ok, czuję zapach, trwałość jak w testach z innego źródła, natomiast Escada Magnetism która jak to Escady powinna być słodka, moze niezbyt powalająca trwałoscią, ale SŁODKA i jakaś tam jest.. nijaka... moze jedynie trochę tymianku czuć, uzyłam na siebie, na ubrania, psiknęłam w sypialni i sprawdziłam za kikla minut czy coś czuc - no i nic, zupełnie prawie... kod sprawdzałam na jakiejś stronce pokazało ze wyprodukowane 3 August 2013 czyli jak najbardziej w terminie. Help...
Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:19   #4255
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez Ania_november Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.
Czy jeżeli wstawię zdjecie naklejki z flakonu to bedziecie w stanie mi powiedzieć czy to oryginał czy nie? Kupiłam 3 wody w jednej z polecanych to perfumerii internetowych, 2 są ok, czuję zapach, trwałość jak w testach z innego źródła, natomiast Escada Magnetism która jak to Escady powinna być słodka, moze niezbyt powalająca trwałoscią, ale SŁODKA i jakaś tam jest.. nijaka... moze jedynie trochę tymianku czuć, uzyłam na siebie, na ubrania, psiknęłam w sypialni i sprawdziłam za kikla minut czy coś czuc - no i nic, zupełnie prawie... kod sprawdzałam na jakiejś stronce pokazało ze wyprodukowane 3 August 2013 czyli jak najbardziej w terminie. Help...
Reformulacja?
A może przez pogodę tak? Jeszcze nie zdążyły się "odgrzać", czy cuś...
Stary 2014-02-12, 21:25   #4256
Ania_november
Zakorzenienie

Cytat:
Reformulacja?
nie mam pojęcia, bo tylko z testów znałam zapach a ze lubie słodziaki a cena była dobra...
A może przez pogodę tak? Jeszcze nie zdążyły się "odgrzać", czy cuś...
paczka dziś od południa jest w domu, a ja od 17-tej chodzę i je ciągle wącham, psikam, rozpylam... zaraz zacznę w ścianę
kiedyś zakupiłam tak Hot Couture, też mi w ogóle nie pachniały, zadnych malin, no nic, moze trochę pieprzu.. puściłam na allegro i osoba która je kupiła była zadowolona, a w ciemno ich sie raczej nie kupuje, to nie Euphoria znana wszystkim..
no nic, wstawię jutro kilka fotek bo na tym kompie nie mmogę zdjęć zrzuccać, moze ktoś się wypowie
Stary 2014-02-12, 21:36   #4257
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
paczka dziś od południa jest w domu, a ja od 17-tej chodzę i je ciągle wącham, psikam, rozpylam... zaraz zacznę w ścianę
kiedyś zakupiłam tak Hot Couture, też mi w ogóle nie pachniały, zadnych malin, no nic, moze trochę pieprzu.. puściłam na allegro i osoba która je kupiła była zadowolona, a w ciemno ich sie raczej nie kupuje, to nie Euphoria znana wszystkim..
no nic, wstawię jutro kilka fotek bo na tym kompie nie mmogę zdjęć zrzuccać, moze ktoś się wypowie
jak kupiona w sprawdzonej perfumerii, to na pewno oryginał, tyle że może zwietrzały po prostu. to się niestety zdarza. Akurat Magnetism ma taką siłę rażenia, że psikając na pewno byś się nie zastanawiała czy pachnie czy nie zareklamuj

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:50   #4258
Ania_november
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexxi Pokaż wiadomość
jak kupiona w sprawdzonej perfumerii, to na pewno oryginał, tyle że może zwietrzały po prostu. to się niestety zdarza. Akurat Magnetism ma taką siłę rażenia, że psikając na pewno byś się nie zastanawiała czy pachnie czy nie zareklamuj

no właśnie o to chodzi, że chyba zwietrzały, nie sądzę że to podróbka (jestem nowa, wątek z wiarygodnymi perfumeriami czytałam, ale nie wiem czy mogę napisac nazwę tej perfumerii?). Nie kupwałam w niej osobiście wcześniej, ale znajoma owszem i tu jest też często wymieniana.
Udało mi się zrobić i zrzucić na kompa zdjęcie spodu zdjecie, zaraz spróbuję je tu wrzucić, ale nie wiem czy dam radę załączyć plik
Stary 2014-02-12, 21:54   #4259
lexxi
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie o to chodzi, że chyba zwietrzały, nie sądzę że to podróbka (jestem nowa, wątek z wiarygodnymi perfumeriami czytałam, ale nie wiem czy mogę napisac nazwę tej perfumerii?). Nie kupwałam w niej osobiście wcześniej, ale znajoma owszem i tu jest też często wymieniana.
Udało mi się zrobić i zrzucić na kompa zdjęcie spodu zdjecie, zaraz spróbuję je tu wrzucić, ale nie wiem czy dam radę załączyć plik
jak najbardziej możesz napisać w jakiej perfumerii je kupowałaś, regulamin tego nie zabrania

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 21:58   #4260
Ania_november
Zakorzenienie

może dam rade foki wstawić...

no niestety Upload of file failed. postaram się jutro z pracy i zadzwonię do perfumerii

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

kupiłam w iperfumy. pozostałe wody są ok, trwałe i pachnące, tylko ten magnetism jak dla mnie niewyczuwalny, no może minimalnie tymianek.. ale tymianek to ja mogę sobie do obiadu dosypać z papierka, w perfumach wolę inne nuty! :-/

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lexxi Pokaż wiadomość
jak najbardziej możesz napisać w jakiej perfumerii je kupowałaś, regulamin tego nie zabrania
mały offtopic - jak miło, ja też z Lublina
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości