|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#11251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
Cytat:
|
|
#11252 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba zrezygnowałam z odpisywania na wszystko co chciałam :/
tylko wspomne że mi się niesamowicie spodobała pokazana przez którąś suknia i bukiet do niej. moje ulubione kolory, ale do mojej sukni nie pasuje pomijając fakt,że storczyli w wakacje odpadają ... kupilismy garnitur, zupełnie inny niz zamierzałam, ale się TZtowi spodobał i fajnie w nim w sumie wygląda, więc już nie będe rozmyślac nad nim, zwłaszcza jak go nie widzę jeszcze kamizelka i dodatki. zamierzamy kupić dwie koszule bo mój biedny Pan młody bedzie pewnie po ślubie cały mokry (przewiduję upały i jeszcze ten stres...), a tak to się szybciutko przebierze w udostępnionym nam apartamencie i już ![]() za to obrączek jeszcze nie mamy bo podobno grawer sie opóźnił... poczekamy do wtorku, szkoda jutro mam odbierac butki do tańca, mam nadzieję,ze nic się nie opóźni, bo mam zamiar je sprawdzić na weselu w ten weekend ![]() nie mam nowej sukienki na wesele, jakoś nie mam melodii na chodzenie po sklepach, chyba że jutro cos znajdę, ale może coś wybiorę z tego co mam
|
|
|
|
#11253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#11254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jest zdjęcie katalogu Apartu (niestety nie mam tu skanera ), jak ostatnio tam byłam to było bardzo dużo kolczyków z perełkami, także tych wiszących. Polecam wybrać się tam przed ostatecznym zakupem, racja Apart jest w Tesco na samym końcu starej części.
|
|
|
|
|
#11255 |
|
Zadomowienie
|
GABI, gratuluję zdania prawka!
|
#11256 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie w ten piękny dzionek
Smarti_ter śliczne są zdjęcia z Waszego plenerku, bardzo mi się podobają Początkowo chcieliśmy robić w Botaniku ale teraz chyba wybierzemy również SkansenWitam nowe wizazanki: alessandra3, sade,selka*,tygrysiak i życzę Wam owocnych przygotowań do tego najważniejszego dniu... Ela1 gdybym miała wybierać między tymi dwoma cukierniami zdecydowanie wybrałabym Zemborzycką Tutaj na Sławinkowskiej te ciasta to sam cukier, nic więcej... Najlepiej w sobotę rano-jak jest wybrór podjedź i popróbuj ale my kupiliśmy raz na imieniny tutaj(bo to 2 kroki ode mnie) i naprawdę kiepskie były .No chyba że na wesele jakieś inne proponują niż te w ogólnej sprzedaży.Brunetko współczuje tego wypadku Twojemu TŻ ale najważniejsze że jemu nic się nie stało!!SAmochód jak nie ten to inny będzie. A może któraś z wizażanek w sobotę ma wesele nad Zalewem Zemborzyckim? Bo my się wybieramy do znajomych na wesele a nikogo poza nimi nie znamy... Zyczę miłego popołudnia.Pozdrawiam.:eh em:
|
#11257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to jednak nie te bo nasze mają grawerkę
Ślubujemy 14 lipca 2007 godz 17:00 Niemce http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007071401801830.png
|
|
|
|
|
#11258 |
|
Raczkowanie
|
tylko wspomne że mi się niesamowicie spodobała pokazana przez którąś suknia i bukiet do niej. moje ulubione kolory, ale do mojej sukni nie pasuje pomijając fakt,że storczyli w wakacje odpadają ...
martuko dzięki a co do storczyków to 14 lipca jeszcze będą więc będę miała taki bukiet jak mi się spodobał. Gorzej jest już po połowie lipca ale to zależy gdzie dana kwiaciarnia zaopatruje się w kwiaty bo w każdej mówią co innego
Ślubujemy 14 lipca 2007 godz 17:00 Niemce http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007071401801830.png
|
|
|
|
#11259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybiorę się w tę sobotę do Apartu (chociaż sobie obiecaliśmy z TŻtem, że nasza noga już w Tesco więcej nie postanie ![]() ) i może coś znajdę ładnego, bo nawet w Ran Fashion na Chopina nic nie mieli...Tylko czy wiesz w jakich godzinach jest otwarty sklep? Bo mamy czas tylko w sobotę, i to po poludniu. Dzięki za opinie na temat kolczyków, dziewczyny. andzia27, uważam, że Twój bukiet świetnie pasuje do sukienki ![]() anadun, gdyby te kolczyki były bielutkie to bym od razu kupiła do sukienki ![]() Są baaardzo w moim guście.Malpka, przypomniało mi się, że pytałaś o jubilera. To jest przy Pl.Wolności, ul.Narutowicza 13 (w podwórzu), nazywa się "Inter Gold". Te obrączki, o które Ci chodzi (nasze ) kosztują ok 500zł, chyba nawet mniej. My zapłaciliśmy 400 zł, bo po znajomości, a poza tym mieliśmy własne złoto.Grawer tak do 50zł, my wygrawerowaliśmy datę ślubu i imiona. Buziaki dla Was wszystkich!!
|
|
#11260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co ja wiem, to naukie przemalzenskie sa wazne pol roku, ale lepiej dowiedz sie dokladnie, zebys nie musiala chodzic drugi raz. Mi zostaly 4 miesiace do slubu, nauki w lesie, jedynie jest sala, zespol, fotograf, sukienka zamowiona i upatrzony samochod. Zajme sie tym dopiero po sesji. Pozdrawiam
|
|
#11262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wejdź na stronę http://www.apart.pl i tam jest zakładka ślub, srebro z cyrkoniami i ostatnie kolczyki może również Ci się spodobają myślę, że coś wybierzesz tam, zwłaszcza, że nie wszystkie ceny są powalające
|
|
|
|
|
#11263 |
|
Wtajemniczenie
|
lenka jakie miałas zaproszenia??
|
|
|
|
#11264 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.My już oderbaliśmy swoje obrączki!!!dla mnie są śliczne.Mają wygrawerowane nasze imiona i date 7.07.07r. Zamówiliśmy też kwiatki
i w tej kwiaciarni dostaje się bukiet gratis do zostawienia w kościele,żeby potem na zdjęciach starsza nie stala jak kołek (tak powiedziała nasza kwiacairka).Lenka mamy taką samą sukienkę, ja również będę mieć cześciowo rozpuszczone włosy i szukam kolczyków ale jak narazie nic mi się nie rzuciło w oczy.Ale mam jeszcze miesiąc także może coś znajdę. Szukając po sklepach sukienki na drugi dzień stwierdziłam że chyba coś uszyję u krawcowej.Poszłam i Pani pokazała mi śliczną sukienkę.Upatrzyłam sobie nawet kolor materiału taki zielony mieniący się w złoty.tylko muszę pujść spytać się ile mam go kupić. |
|
|
|
#11265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ceny do 100 zł za kolczyki są ok, może coś znajdę
|
|
#11266 |
|
Zadomowienie
|
Mam zaproszenia Cartalii, nie da się skopiować, więc wklejam link:
http://www.cartalia.com.pl/slubne/pr...kid=16&pid=178 Myślisz, że na ich stronce można zamówić tylko 5 sztuk??
|
#11267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc to znalazłam tę sukienkę na forum, właśnie Ty ją wkleiłaś i bardzo mi się spodobała. Ja ją trochę przerobię, bo będzie bez trenu, kwiatuszek z boku tylko jeden i bez tych sznureczków zwisających, a koronka będzie się mieniła Bardzo chcę do niej śnieżnobiałe perełki. Będziesz miała coś na szyi? I jakie kwiaty zamawiasz?? Ja będę miała bardzo prosty bukiet z bledziutko różowych róż- bez żadnych ozdóbek, a świadkowej bukiet zrobimy same, z kilku białych róż i obwiążemy je białą koronką. Myślicie że o dobry pomysł?? Będzie się chyba trzymał, w końcu to tylko do kościoła, potem się go włoży do wody. Nie chcę płacić 80 zł za bukiet dla świadkowej
|
|
#11268 |
|
Rozeznanie
|
martuko dziękuję za dopisanie do listy
|
|
|
|
#11269 |
|
Raczkowanie
|
Ja również nie będę mieć trenu i zamiast kwiatka z boku będę mieć przyszyta ładną koronkę lub będzie kwiatek ale ten najmniejszy to do uzgodnienia jeszcze. na szyję chce taki prosty wisiorek. widzialam taki u jubilera gdzie kupowlaiśmy obrączki więc zdjęcia nie wkleję.Myślę nad kolczykami chciałabym wiszącę al jak do tej pory zadnych nie widziałam więc nie wiem jak wyjdzie.A Ty Lenka będziesz mieć coś na rękę?Bo chyba przydała by się jakaś bransolelka.A co do kwiatów to zamówiliśmy podobny do tego na zdjęciu.nie będzie tych małych czerwonych kwiatków i kolor róż będzie inny.A takich kolorach cantedeski bo kwiaciarka chcę aby mi pasował do oczu bo mam brązowe.
|
|
|
|
#11270 |
|
Raczkowanie
|
dołaczam zdjęcie bukietu
|
|
|
|
#11271 |
|
Raczkowanie
|
martuko a czy ja mogłabym prosic o dopisanie mnie do listy 21.07.07
|
#11272 |
|
Raczkowanie
|
Dla mojej starszej zamówiliśmy bukiet o takiej budowie tylko że:
- na dole zamiast trawy będę róże w kolorze kremowo-różowym - a zamiast anturium w górę będą szły takie małę biaęł kwiatki (nie znam nazwy). Nie znalazłam podobnego bukietu więc trzeb go sobie wyobrazić A taka budowa bukietu żeby wydłużyc moją starszą w stosunku do starszego, bo ona jest takiego że tak powiem normalnego wzrostu a Starszy jest wysoki i chudy
|
|
|
|
#11273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale znalazłam komplecik, nad którym się zastanawiam, tu akurat była bransoletka:http://www.glimmer.pl/index.php?act=...&productId=134 Kwiatuszki bardzo ładne wybrałaś
|
|
#11275 |
|
Raczkowanie
|
Tylko nie wiem jaką fryzurę wybrać do tej sukienki, może coś mi doradzicie bo przeglądałam i nic nie znalazłam ciekawego. Mam włosy trochę za ramiona także da się je związać ale nie wiem czy nie upiąć je tylko delikatnie aby welon miał się na czym trzymać?
A wy jakie będziecie miały fryzurki
|
|
|
|
#11276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to wyglądała bardzo ładnie a włosy miała spięte. Nie będę tu umieszczać, żeby nie było za małe
|
|
|
|
|
#11277 |
|
Raczkowanie
|
Lenko dzięki, ze pamiętałaś
![]() ja też ma problem z fryzurą, moje włosy są do ramion, są cieniutkie i mam ich niewiele, więc dlatego nie mam zielonego pojęcia jak je upiąć. Najbardziej bym chciała mieć rozpuszczone ale z drugiej strony wiem ze po dwóch godzinach będe wyglądać jak zmokła kura no i ten welon nie wiem gdzie przypiąć na górze, na środku czy na dole??? :confuse d: Pani fryzjerka zaproponawał mi upiecie z kwiatkiem, żeby fryzurka nie wydawała się zbyt mała, ale znowu jaki kwiat , bo nie mam wiązanki wybranej. No i jak z kwiatem to jakimś wytrzymałym żeby mi nie uwiedł na głowie. No same problemy dziewczyny z tym wszystkim mówie wam jak nie urok to s...![]()
|
#11278 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka, jeśli chcesz sama robić bukiet, to tu na forum, jest taki fajny watek o robieniu samodzielnie bukietu (gdzieś go kiedyś czytałam), i tam florystka doradza jak go związać żeby sie nie rozpadł... że związuje się samoprzylepną taśmą, taka izolacyjna, i wstążkę dopiero potem na to nakleja na dwustronną taśmę i takie tam inne triki - bardzo pomocne
|
#11279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#11280 |
|
Zakorzenienie
|
Eemila, nie martw sie, na pewno fryzjerka coś fajnego Ci zaproponuje
ja przy cienkich włosach zdecydowałabym sie na upięcie, bo trudno przy upale i tańcach otrzymać włosy ładnie odstające od głowy... chyba że tona lakieru ![]() Poza tym, może być bardzo gorąco w rozpuszczonych, wiec w upięciu siłą rzeczy wygodniej... A ja o fryzurę martwię sie najmniej bo mam króciutkie włosy. Ale od czasu do czasu mam chwile zwątpienia, i myślę sobie, że będę wyglądała niekobieco Tylko, że nawet jakbym zaczęła zapuszczać wtedy kiedy podjęłam decyzje o ślubie, czyli gdzieś w grudniu, to miałabym może włosy do brody... z takimi też nie wiadomo co zrobić... to już chyba lepiej dobrze ścięte krótkie.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

prosze zgłaszać sugestię. I byłabym wdzięczna gdyby któraś z nowych dziewczyn (witajcie
)) , które będą częściej teraz z wiadomych powodów zaglądac umieściła w podpisie link do tego postu (to co u mnie w podpisie) przypominam,że jeśli ktoś chce zamieścic jakies zmiany to na pw. tyle spraw organizacyjnych:0

), jak ostatnio tam byłam to było bardzo dużo kolczyków z perełkami, także tych wiszących. Polecam wybrać się tam przed ostatecznym zakupem, racja Apart jest w Tesco na samym końcu starej części.
.No chyba że na wesele jakieś inne proponują niż te w ogólnej sprzedaży.

:confuse d: Pani fryzjerka zaproponawał mi upiecie z kwiatkiem, żeby fryzurka nie wydawała się zbyt mała, ale znowu jaki kwiat
jak nie urok to s...