|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Minie ci ja dwa tygodnie co drugi dzień beczalam, z radości, wzruszenia, przez męża albo jak mały płakał,że cycki bolą, że nie mam co jeść, bo dieta itd...
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Raczkowanie
|
Amberella oby nocna jazda okazała się tylko króciutką przejażdżką
![]() Cytat:
![]() Inwanty musiał pożądnie narozrabiać ale solidarnie za Tobą twierdzę ze pewni emu się należało ![]() przebrałam sobie pościel ![]() ![]() ![]() dobrej nocy ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-02-12 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zadomowienie
|
Gosia cierpliwości do kogo"kogo mammamusi "
Mój synus waży już 5100 więc jeszcze 500 i dogoni wagę kota ![]() Póki co dobranoc za ok godzinę tu zajrze , później o 2, 4, 6 "niestety"....chciała bym rzadziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
Jozefino o taki mi chodzi http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...921181034.html
Polecacie ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Gang Iren
|
Młody śpi przy cycku,a odłożony dostaje oczy jak sowa i beczy.
A mi się już oczy same zamykają.
#637 |
Wtajemniczenie
|
Mnie szkoda szkła, ale problem mamy duuuuuży. Chodzi o jego podejście i zachowanie. Król myśli, że ja odoczywam w domu a on jest zapracowany. A, że ja bojowa jestem to jadę z nim po całości.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Współczuje Wam problemów z TZtami
![]() ![]() U nas w tygodniu maz niewiele sie zajmuje Emilem, bo całkowicie dla siebie ma go moze z godzinę, ale mnie ta godzina baardzo dużo daje. W dni kiedy nie idzie do pracy zajmuje się nim naprawdę dużo - dzisiaj nie było mnie w domu od 12h30 do 16h i chłopcy poradzili sobie bez najmiejszych problemów.
#639 |
Zadomowienie
|
Od 17,00 mam skurcze równiutko co pół godz
![]() ![]()
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Ja mam. Mógłby być ciut większy, ale ujdzie. W dzień (do chodzenia) bardzo wygodny, leżeć w nim nie daję rady...
Ja już też karmię, wyjątkowo ręce nie są potrzebne... Wy też marzycie wieczorami, żeby noc szybko przeszła? ![]()
#641 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nakarmiona kima sobie na klacie i się uśmiecha a czasem śmieje w głos a ja z Niej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moze akurat!! Cytat:
Selenko, ja wylam 3tyg po porodzie. Doslownie wylam, mam nadzieje ze ci minie! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
Póki jeszcze pamiętam, opis mojego porodu bo zbieram się już miesiąc
![]() Jak wiecie czekałam na męża, który miał przyjechać na przepustkę gdy mała będzie się rodzić... No ale a to przełożyli lot, a to lądowanie awaryjne w Gruzji a to znowu jakieś pierdoły jak to w mon-ie ![]() 12.01 mój lekarz miał dyżur i pojechałam na zapis KTG razem z synkiem, tłumaczyłam mu że mała tak puka bo chce wyjść z brzuszka a On się z zadziwieniem przyglądał i przykładał ucho do brzucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój gin zaprosił mnie na badanie a moi mężczyźni poszli szaleć na korytarz. Doktor zbadał mnie i zapytał czy mam ze sobą torbę? Odpowiedziałam że nie a ten do mnie to jak ja przyjechałam rodzić ![]() ![]() "Ok, proszę jechać do domu, zjeść obiad, zostawić młodego, zabrać torbę i wracać bo dziś pani urodzi, tylko jak Pani wody odejdą to proszę olać obiad i przyjechać bo Pani szybko te dzieci rodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Położna zaproponowała mi wannę a ja poprosiłam o zzo, powiedziała że musi pójść po płyny żeby mnie nawodnić i zadzwonić po anestezjologa, czekałam na nią w wannie i znów było prawie błogo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w dłuugim skrócie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-02-13 o 09:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Rozeznanie
|
ja pierdziele miałam nadrabiać i odpisywać, ale nie da się, dosłownie nie da się ciągle było COŚ! a teraz dosłownie jestem pijana ze zmęczenia i8 zakręcenia. mała cudowała przy piersi , chyba znowu jakiś skok albo kryzys laktacyjny plus nadmiar bodźców i długaśna popołudniowa drzemka najprawdopodobniej sprawiły że nie chciała usnąć.
w dodatku jakby tego było mało sprawdziłam wyniki (online) moczu córki które dzisiaj oddałam i wyszły jakieś bakterie, leukocyty i wysokie ph ![]() oczywiście przekopałam neta ![]() i jutro powtarzam badanie. ale tym razem łapię do pojmniczka. dzisiaj przyklejałam woreczek (nie pierwszy raz wcześniej miałam trudności i raz nie przyjęli w lab:/) i chyba znowu źle, bo raz że nie umyłam jej narządów przed , dwa nie był to drugi strumień a trzy nie była osuszona skóra. właściwie nie wiem po co to pobierałam jak córka nie była przygotowana chyba nie wierzyłam że uda się złapać do woreczka i znowu będzie lipa ![]() ![]() ![]() teraz to na pewno w nocy nie usnę:/ jutro jadę też do lekarza po swoje wyniki. mignęło mi Akka że chyba rodzisz ! ![]() ![]() i mezaga mignęło mi że poszukujesz specjalisty, odezwę się do Ciebie jutro w tej sparwie, ale nie wiem o której postaram się jak najszybciej! dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
Ostatnie 6 skurczów co 10 min
![]() ![]() ![]() Edit. Jakieś tam znowu się pojawiają, ale dużo słabsze.. Jak myślicie wziąć nospę? Dupa! To chyba nie skurcze.. Niby są co 7 min, ale jakieś takie słabiutkie ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-02-13 o 00:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Póki co od godz. 00.30 miałam najpierw 6 skurczów co 10 min, później 4 skurcze co 7 min, później 17 min przerwy ![]() Nie mam zielonego pojęcia czy to przepowiadające czy może to już te właściwe?
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurdę nigdy nie brałam nospy dlatego tak dygam :P
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
ja na froncie od 2, mój zastępca objął dowodzenie od 23 do 2 bo widział już że ledwo kontaktuje. Teraz w końcu uśpiłam małą ale śpi tylko przyłożona do brzucha mojego...jak ją odkładam to jest ryk i 20minut uspakajania. więc poświęcam się i nadrabiam co naskrobałyście od wczoraj
pytanie; młoda brzuszek boli ma mocne wzdecia, najadłam sie dzis zupy kalafiorowej, nie wiedziałam ze kalafior na liscie zakazanej jest............myslicie ze te wzdecia przez to sa, ja zreszta tez wzdecia dzis mam duze
#651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#652 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#653 |
Zadomowienie
|
Wzięłam prysznic, skurcz pod prysznicem pojawił się dokładnie po 10 min od ostatniego, ale był dla mnie dużo bardziej przyswajalny
![]() Jeżeli po tym prysznicu dalej skurcze będą regularne to chyba rzeczywiście rodzę ![]() Tylko ile teraz mam czekać do tych skurczy co 5 min ![]() Spać mi się już chce, ale wiem, że nie usnę.. Edit. Dobra, skurcz po prysznicu się pojawił. Chyba rodzę. Hmm.. kiedy jechać do szpitala? Jak będą co 3 czy 5 min?
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-02-13 o 02:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Zadomowienie
|
U mnie mąż też ogarnięty dużo pomaga, w zeszłym tyg mój tata mi pomagał kąpać i przypilnowal małego, żebym ja mogła sobie zrobić kolację, zjeść, wykąpać się, ale wiem że gdyby krzyczał to byłoby ciężko, bo tata tylko patrzył czy mu się nie ulewa. Mama z kolei obiady nam gotuje i czasem małego weźmie, pospiewa mu, także nie narzekam
![]() Perfuzja to zaszalalas z wychodnym , cycki też dały radę? Nie eksplodowały? Faceci stety , niestety bywają różni, jeden też młody tatuś udzielił ostatnio mojemu mężowi "złotej" rady: ty żony nie przyzwyczajaj i nie pokazu że umiesz wszystko przy dziecku robić...no tak mnie to wku ...ło że szok.... ---------- Dopisano o 03:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurdę goliłam się 2 dni temu więc dzisiaj mam delikatny odrost, którego za cholerę nie da się ogolić, bo tylko bym sobie podrażniła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dlatego, ze w nocy dziecka nie nosisz, nie jest wpionie i nie dziala grawitacja. Nie ma co baczkom pomoc wyjsc. I jak jak? Rodzisz czy spisz???? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- Natalii to super ze masz tyle enerrgii i radochy!! Kurdr ja mialam deprechce straszna.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
Akkma trzymaj sie i dajesz :banan:
#660 | |||
Rozeznanie
|
opis porodu
z 4 na 5 lutego czułam się osłabiona, miałam ciągłe bóle okresowe cały dzień i noc nie przespałam, w nocy z 5 na 6 znowu brak snu, skurcze jakies sa, a ja w łóżku czytam książkę, myśle pora zmusić sie do spania to było ok 1 w nocy, gasze lampke usiluje usnac a tu skurcz za chwile kolejny. mysle sobie niemozliwe napewno alarm fałszywy. włanczam tel licze skurcze, sa co 5minut.po cichu zeby meza nie obudzic wpadam pod prysznic skurcze nie wyciszaja sie sa mocniejsze.budze meza ''kochanie chyba juz'' maz wyskoczył z łóżka wyciaga torbe szpitalna robi mi jesc ja w tym czasie prysznic nr 2 zeby sie ogarnac na dole;p w tym czasie maz informuje szpital ze jedziemy ja daje znac na forum ze chyba rodze. pojechalismy... w szpitalu pod ktg skurczy brak nosz kurde! polożna mówi zebym lezała przyjdzie za poł godz i w tym czasie znowu skurcze co 5minut, przyszla bada rozwarcie na 1cm, dała czopek i prosze do domu w razie czestrzych skurczy przyjechac drugi raz. no to jedziemy w domu zaaplikowałam czopek - nie zadzialał boli jak cholera usiluje spac nie da sie. o 10.30 znowu do szpitala 3cm rozwarcia zostawiaja nas.sala porodowa super, dwa łóżka pościelone moge lezec na zwyklym lub porodowym wybieram zwykłe od razu informuje ze chce znieczulenie, mówią ok. no ale leze i zdycham położne przychodza sprawdzaja co i jak ale ogólnie z mężem sami jesteśmy. o 16.30 dre się już o epidural tak boli, położna sprawdza rozwarcie i tu myslałam ze umre przyszła jakas nowa bo akurat zmiana nowa sie zaczynała i jak mi nie wcisnie na skurczu paluchów do środka myslałam ze oszaleje zaczełam wrzeszczec a ta dalej pcha i sie smieje ze mnie dodajac ze juz 7cm, dobrze ze maz był przy mnie bo wtedy ryczałam już z bólu na całego, nazwałam położną c**ą o łapskach krokodyla. na szczescie nie rozumiała polskiego. później wbijala mi wenflon i robila to tak inteligentnie ze przebiła mi żyłę...pogmerała pogmerała i uciekła z pokoju.mąż opowiadał mi później że miała dłonie wieksze od niego i pewnie dlatego tak bolało...za chwile przyszła kolejna położna która do konca siedziała ze mna bardzo sympatyczna, przyprowadziła anestezjologa, zrobili wkłucie lekka ulga. miałam do dyspozycji gaz ale nie działał w moim przypadku reszte słabo pamietam głównie z opowiadań męża, biedak nie chciał byc przy porodzie ale jak zobaczył jak mnie boli postanowił zostac przy mnie podawał wode głaskał mówił coś, uspokajał gdy płakałam. o 18 miałam już 10cm rozwarcia przyjęłam wiadomość z ulga mysle sobie to maks poł godziny pewnie potrwa wytrzymie. no niestety trwało to jeszcze 1,5h. ciagle powtarzalam ze znieczulenie nie działa bo mocno czulam skurcze wydawało sie ze sa co 10 sekund ale podobno bylam tak wycieńczona ze spałam pomiedzy skurczami wyłączyłam sie totalnie nie odpowiadalam na pytania położnych, wsłuchiwalam sie w głos męża on był moim przekaznikiem ze swiatem. przed koncem mieli lekki problem z tetnem małej strasznie skakało wezwali lekarza nazlatywało sie sporo osób wiem tylko ze wchodzili i wychodzili zastanawiali sie czy dam rade bo jestem slaba juz. Ale wzięlam sie za siebie i wypchnęlam małą. strasznie płakała dali mi ja na klatke piersiowa cała we krwi moja pierwsza mysl 'dzieki bogu juz koniec' druga mysl 'dlaczego mala usiluje wsadzic mi zakrwawione raczki do buzi wezcie ja ode mnie' trzecia mysli 'musze policzyc jej czy ma w paluszkach po 5palców' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ---------- a i jeszcze jedno wam powiem, mój mąż oszalał. zajmuje się edukacją muzyczną naszego dziecka, robi jej składankę kołysanek min. znajdują się na niej ballady metallic'i i Guns N' Roses co ciekawe ona faktycznie się przy nich uspakaja ;D Do tego robi codziennie jakies zakupy w markecie i zawsz cos kupi małej, nowy smoczek, skarpetki, gumowe zabawki do kapieli i cieszy sie jak dziecko ze cos ma dla niej;p Ale nie powiem ja też dostałam od niego wczoraj piękny bukiet tulipanów tak bez okazji. Czuję się rozpieszczana po 7 latach związku I trzymajcie dzis kciuki odwiedza mnie wsobska i wredna koleżanka dziś, nastawiam sie negatywnie na te wizyte dlatego zamierzam ostrzelic sie na bóstwo, wezme prysznic, pomaluję się, włosy wyprostuje;p nie doczepi sie do mojego wygladu i z rozkosza zobacze jej mine gdy bedzie chciała mi dogadac ze gruba jestem albo cos;p bo w sumie ważę tydzień po porodzie 55,5kg ;0 przed ciążą było 53 ---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 05:18 ---------- Poprzedni post napisano o 05:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2014-02-13 o 03:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.