Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 09:31   #4351
annic
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja mama zaproponowała by na imprezie rodzinnej u dziadków rozdać zaproszenia na ślub i wesele. Ja nie widzę nic w tym złego bo będą wszyscy z bardzo bliskiej rodziny. Dziadkowie już wcześniej dostali zaproszenia ze względu na ich "wyższość" w rodzie. TŻ mówi, że to zły pomysł. Jak myślicie źle zrobię jak razem wszystkich zaproszę?
moim zdaniem wypada, ja będę zapraszać masowo rodzinę na wielkanocnym spotkaniu
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:32   #4352
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
ewaden
aż ślinka mi pociekła jak przeczytałam o tym torcie

Kaigara
tyle dobrego haha

annic
piona! No niestety to specyficzny smak, ale uważam, że ludzie zjedzą bo nie będziemy serwować lodów na ochłodę.

Dziewczyny moja mama zaproponowała by na imprezie rodzinnej u dziadków rozdać zaproszenia na ślub i wesele. Ja nie widzę nic w tym złego bo będą wszyscy z bardzo bliskiej rodziny. Dziadkowie już wcześniej dostali zaproszenia ze względu na ich "wyższość" w rodzie. TŻ mówi, że to zły pomysł. Jak myślicie źle zrobię jak razem wszystkich zaproszę?
U mnie np by to nie przeszło bo jest takie przekonanie że jak sie kogos chce zaprosić to trzeba osobiście do niego na kawkę.. My razem z TŻ musimy rozdać 50 zaproszeń z tego jakieś 5 będzie tylko pocztą bo za granicę.
Stary 2014-02-13, 09:33   #4353
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim zdaniem to nic złego. Rodzina będzie w komplecie, każdy dostanie zaproszenie. Chyba że byłyby też osoby których nie zapraszasz, to mogłaby wyjść głupia sytuacja. Jeśli jednak wszyscy są zaproszeni, to nie ma problemu. Dla osób pracujących każdy weekend przed ślubem jest na wagę złota, a rozdawanie zaproszeń trwa czasem kilka tygodni. Po co tracić czas skoro wszyscy są w jednym miejscu i można skorzystać z okazji i wręczyć zaproszenia zamiast jeździć od domu do domu.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:34   #4354
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee lover Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa po wstawieniu zdjęć w sukience.
Teraz mam mega problem. Byłam dziś mierzyć inną sukienkę.
Nie wiem którą wybrać...
Zdecydowanie nr 2 czyli pierwszy wybór.

Cytat:
Napisane przez Peyton22 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam dziewczyny, wszystkie macie jakiś specjalny motyw przewodni wesela ? u mnie po prostu będą współgrały kwiaty (mój bukiet, wystrój kościoła, wystrój sali) będą to prawdopodobnie białe róże i santini i tyle, nie mam jakiś specjalnych motywów...
My nie mamy, chcę jedynie, żeby wszystko w miarę ze sobą współgrało.

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny , tak z ciekawości chciałam zobaczyć jakie czytania można wybrać na mszę ślubną i jak przeczytałam ten , to wiem , że na 100% chce go usłyszeć w dniu ślubu
O mamo, jakie piękne
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:35   #4355
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście mają spory wybór, a na allegro czasami ciężko zgrać żeby wszystko od jednego dostawcy było. A masz już jakąś wizję co chciałabyś zrobić? Chodzi mi o dekorację ławek.

A ja siedzę i szukam butów... pomarańczowych. Jeszcze od biedy w kościele w moich bym wytrzymała, ale nic poza tym. Oszukały mnie, w sklepie na półce aż krzyczały do mnie "bierz nas, będziemy wygodne".

Znalazłam coś takiego:
1. średni to pomarańcz, ale całkiem ładne i nie dorogie
2. nieokreślony kolor jak dla mnie, a wyskoczyły w pomarańczowych
3. te mi się najbardziej podobają, ale cena nie do przeskoczenia 460 zł
4. zwykłe ale mają ładny kolor
5. te chyba mało eleganckie

6. znalazłam jeszcze takie
Drugie są fajne
Szkoda, że taki wysoki obcas:P
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:59   #4356
say-hello
Zakorzenienie

dzięki za oklaski dla tż
dziś w ramach przygotowań przedślubnych idę biegać
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:01   #4357
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
My też wybieramy to czytanie - czyta świadek, do tego mamy psalm który zaśpiewa nam świadkowa Wzruszę się pewnie nieziemsko
I nie wiem czy dać drugie czytanie - nieśmiertelny List do Koryntian, czy nie? Ale jak siebie znam to będą dwa
Też się nad tym samym zastanawiam i pewnie skończę tak jak i ty z listem do koryntian na 2 czytaniu:P

A ja kupiłam Tż bardzo romantyczny prezent na walentynki..... termos. Któraś z was kiedyś poleciła mi Fjord Nansen - kupiłam go i jest świetny DZIEKUJE!!! Ja uwielbiam praktyczne rzeczy , trx w świata był strzałem nie w 10 a w 100! teraz od kilku dni słyszę , że potrzebuje termosu , więc zainwestowałam i czuję , że to dobrze wydane pieniądze
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-02-13 o 10:03
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:08   #4358
Lg_ago
Zadomowienie

Wiem, że niektóre z Was rozważały opcję zakupu żakietu z Nife.
Wrzucam info, że od jutra do niedzieli promocja - 30 %
https://www.facebook.com/NifeFashion...711595/?type=1

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Ja nie widzę w tym nic złego Dla mnie to nawet całkiem fajny pomysł.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:10   #4359
ysia
Zadomowienie

coffee lover dla mnie ta którą wczęsniej mierzyłaś, lepiej podkreśla Twoją figurę !

21klaudyna
- praktyczne prezenty są najlepsze, ja dostałam pędzle do makijażu i jestem bardzo zadowolona !

asiulek8 dla mnie te pierwsze są najładniejsze ! I wyglądają na dość wygodne

Dziewczyny, co sądzicie o tych butach? Bo chyba się zakochałam

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:12   #4360
coffee lover
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

2
1 odpada
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
zdecydowanie druga!
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Zdecydowanie suknia ze zdjęcia nr. 2 - czyli ta początkowo wybrana
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
zdjęcie numer 2
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem też nr 2
Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Ja bym brała tę bez paska. Ładniejszy materiał, o wiele lepiej się układa i ładniej na Tobie wygląda.
Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość

coffee lover zdjęcia nr 2, czyli ta pierwsza którą mierzyłaś, wyglądasz w niej o niebo lepiej
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Absolutnie 1 nie !!
Tylko ta druga (pierwsza)
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Coffee, jak dla mnie ta z drugiego zdjęcia
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie nr 2 czyli pierwszy wybór.
Bardzo Wam dziękuję
: roza::r oza:
Też właśnie myśle, że druga, wieksza klasa. A ta pierwsza jak porównuje z tą drugą to tak jakoś biednie i wieś tańczy i śpiewa
Dodam, że ta pierwsza którą wam wkleiłam jest rozmiar za duża, a z kolei ta z wczoraj rozmiar za mała, więc pewnie dlatego w tamtej wyglądam chudziej

Mam jeszcze takie pytanie.
Mierzyłam suknie w Częstochowie, Pani powiedziała, że jak zamówię na początku marca to będzie ok 11 lipca ( ślub mam 26 lipca).
Jutro jadę tę samą suknie mierzyć do Wrocławia w swoim rozmiarze, i jak dzwoniłam to babka powiedziała, że na śnieżną biel czeka się dłużej niż na śmietankową tego samego modelu. Myślicie, że to prawda? Czy ściema? żeby juz jutro tam koniecznie u nich zamówić. Denerwuje mnie to, że jak dzwonie i ide do salonu w zwiazku z suknią babki stresuja strasznei na wejściu, bo pierwsze co mowia ze to juz trzeba zamawiac, że nie dojdzie. Ja mam tego swiadomosc. I potem taka przymiarka jest do dupy.. Ech
coffee lover jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:12   #4361
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
To dobry pomysł, nie widzę w tym nic złego jeżeli wszyscy, którzy mają być na tej imprezie mają dostać zaproszenia to pewnie, że można

Cytat:
Też się nad tym samym zastanawiam i pewnie skończę tak jak i ty z listem do koryntian na 2 czytaniu:P

A ja kupiłam Tż bardzo romantyczny prezent na walentynki..... termos. Któraś z was kiedyś poleciła mi Fjord Nansen - kupiłam go i jest świetny DZIEKUJE!!! Ja uwielbiam praktyczne rzeczy , trx w świata był strzałem nie w 10 a w 100! teraz od kilku dni słyszę , że potrzebuje termosu , więc zainwestowałam i czuję , że to dobrze wydane pieniądze
My też jesteśmy zwolennikami praktycznych prezentów. Pewnie teraz masz radochę, że udało ci się wstrzelić z tym prezentem
Stary 2014-02-13, 10:13   #4362
coffee lover
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
coffee lover dla mnie ta którą wczęsniej mierzyłaś, lepiej podkreśla Twoją figurę !
Stary 2014-02-13, 10:20   #4363
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

wg mnie to bardzo dobry pomysł, sami tak zrobiliśmy, tyle, że podczas Świąt Bożego Narodzenia wszyscy bliscy byli obok i bardzo fajnie wyszło

hihihi- gratuluję zakupów

ysia-no nie wiem, do Twojej sukni jakoś mi nie pasują te buty
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:26   #4364
Sunrise28
Rozeznanie

Dziewczyny a powiedzcie jak Wasi Tż-i będą ubrani na ślubie. Tzn. kolor garnituru (smokingu), muszka/krawat - jaki kolor? Jaki kolor koszuli?
Stary 2014-02-13, 10:27   #4365
Anuszka89
Rozeznanie

Hej
Dołączam do wątku, ślub 12 lipca
Nasze przygotowania były dosyć ekspresowe, najważniejsze rzeczy (sala, zespół, kościół, sukienka) już mamy. Pora na całą resztę
Powiedzcie jak dużo macie już pozałatwiane, bo ja ciągle się boję że z czymś nie zdążymy
Anuszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 10:27   #4366
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Mam jeszcze takie pytanie.
Mierzyłam suknie w Częstochowie, Pani powiedziała, że jak zamówię na początku marca to będzie ok 11 lipca ( ślub mam 26 lipca).
Jutro jadę tę samą suknie mierzyć do Wrocławia w swoim rozmiarze, i jak dzwoniłam to babka powiedziała, że na śnieżną biel czeka się dłużej niż na śmietankową tego samego modelu. Myślicie, że to prawda? Czy ściema? żeby juz jutro tam koniecznie u nich zamówić. Denerwuje mnie to, że jak dzwonie i ide do salonu w zwiazku z suknią babki stresuja strasznei na wejściu, bo pierwsze co mowia ze to juz trzeba zamawiac, że nie dojdzie. Ja mam tego swiadomosc. I potem taka przymiarka jest do dupy.. Ech
W Częstochowie, w salonie Bianco mierzyłaś ?
Nie wiem, czy rzeczywiście jest tak, że na dany kolor czeka się dłużej. Czas oczekiwania na daną suknie, ten sam model i firma, w każdym salonie powinien być taki sam, bo oni zamawiają od jednego producenta, z jednego punktu, gdzie je szyją.
Jak ja zamawiałam, też śmietankowa biel to nikt mi nie mówił, że na ten kolor dłużej się czeka, niż na czystą biel

A to, że babki Ci mówią, że mało czasu to nie ma im się co dziwić, one w końcu nie wiedzą, że Ty to już wiesz Dla nich jesteś nowa i zielona, mają więc obowiązek Cię poinformować

Stary 2014-02-13, 10:40   #4367
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anuszka89 Pokaż wiadomość
Hej
Nasze przygotowania były dosyć ekspresowe, najważniejsze rzeczy (sala, zespół, kościół, sukienka) już mamy. Pora na całą resztę
Powiedzcie jak dużo macie już pozałatwiane, bo ja ciągle się boję że z czymś nie zdążymy
Witaj

Jestem w toku załatwiania większości rzeczy. Chyba nic nie jest jeszcze załatwione w 100%
Stary 2014-02-13, 10:54   #4368
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w tym nic złego nie widzę, wręcz przeciwnie! Dla nas zapraszane jest mega stresujące i zawsze niezręczne jak są tylko 4 osoby... lepiej spotkać się w grupie i dawać "masowo", jeśli osoby są z tego samego kręgu, że tak powiem, a impreza nie "na cześć" danej osoby (ślub, urodziny) to jak najbardziej wypada!

Cytat:
Śliczne, lubię takie paskowe zapięcia, ale ta szpilkaaa...

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie jak Wasi Tż-i będą ubrani na ślubie. Tzn. kolor garnituru (smokingu), muszka/krawat - jaki kolor? Jaki kolor koszuli?
My garnituru jeszcze nie mamy, ale na pewno będzie to ciemny grafit albo ciemny granat. Do tego koszula śmietankowa biel Jeśli wszystko pójdzie z planem to do tego muszka w kolorze garnituru chyba.
Cytat:
Hej
Witaj Każda organizuje w swoim tempie, najważniejsze rzeczy już masz, więc powoli bierz się za resztę Na tym etapie na pewno priorytetowo rezerwowałabym fotografa, kamerzystę - jeśli chcesz, poza tym makijażystkę, fryzjerkę, szukała cukierni, florystki.

Poza tym...
7 miesięcy!

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-02-13 o 10:57
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:55   #4369
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Garnitur suer slim royal blue kolor koszula w kolorze sukni bedzie czyli ivory do tego czarna mucha czarne buty i srebrne spinki

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:57   #4370
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Mi się ten pomysł nie podoba, może dlatego, że w mojej rodzinie panuje przekonanie, że jak się prosi na wesele to powinno się pofatygować osobiście, a nie rozdawać "przy okazji". Ale Ty najlepiej znasz swoją rodzinę i możesz się domyślać czy to przejdzie czy nie. Jak nikt tego nie odbierze źle to tak zróbcie

Cytat:

Mi się nie podobają
Cytat:
Hej
witaj

ja mam ślub tydzień po Tobie a mam tylko salę, godzinę, foto, kamerę, wódkę, no i wczoraj zamówiłam zaproszenia ale ja jestem raczej wyjątkiem tu, reszta wiele rzeczy ma załatwionych
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:58   #4371
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Witaj
My ślubujemy 04.10 i w chwili obecnej mamy tylko zespół, foto, kamerzystę, kościół, salę + catering, wybraną piosenkę na pierwszy taniec.
Póki co sama jeszcze twierdzę, że mamy jeszcze dużo czasu ale chyba wmawiam to sobie, żeby nie zacząć panikować

Cytat:
Nie mam pojęcia. garnitur będziemy kupować dopiero w wakacje i wtedy się okaże w czym mu najlepiej.
Póki co obstawiamy granat albo grafit + biała koszula i biały/ecru krawat.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2014-02-13 o 11:00
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 11:01   #4372
coffee lover
Raczkowanie

Cytat:
W Częstochowie, w salonie Bianco mierzyłaś ?
Nie wiem, czy rzeczywiście jest tak, że na dany kolor czeka się dłużej. Czas oczekiwania na daną suknie, ten sam model i firma, w każdym salonie powinien być taki sam, bo oni zamawiają od jednego producenta, z jednego punktu, gdzie je szyją.
Jak ja zamawiałam, też śmietankowa biel to nikt mi nie mówił, że na ten kolor dłużej się czeka, niż na czystą biel

A to, że babki Ci mówią, że mało czasu to nie ma im się co dziwić, one w końcu nie wiedzą, że Ty to już wiesz Dla nich jesteś nowa i zielona, mają więc obowiązek Cię poinformować
Tak w Bianco zamawialas tam suknie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-13, 11:01   #4373
Anuszka89
Rozeznanie

Sunrise28 dziękuję za pocieszenie co do garnituru TŻ to uparł się na czarny, do tego biała koszula i granatowy krawat, myślałam o muszce, ale niezbyt korzystnie w niej wygląda

Anesthesia cały czas sobie powtarzam, że na pewno zdążymy Fotograf to kolega mojego TŻ także to też mamy, a kamerzystę to on nam polecił i już załatwił, my musimy tylko jechać podpisać umowę. Co do kwiatów to mamy trochę trudniej, bo będą z daleka, niedługo wybieramy się na rozmowę z florystką, kwiaty mamy prawie wybrane Na pewno będzie eustoma biała ale nie wiem co do tego, wiem że musi być granatowe
Anuszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 11:05   #4374
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Peyton22 Pokaż wiadomość
i do tej tańczycie ? My na początku celowaliśmy w coś zupełnie innego, "ze słowami", że tak to określę, ale mieliśmy się tylko bujać. Jednak kiedy wyszło, że kurs tańca to stwierdziliśmy, że stawiamy na walca do tej właśnie muzyki, urzekła nas
Nie, w końcu zmieniliśmy na Whitney Houston I have nothing skróconą wersję 2:19 Dokładnie to ta wersja: http://ulub.pl/2qvJXFHllN/adam-sztab...walc-wiedenski (tam na dole jest "odsłuchaj")
Cytat:
Dziękuję za miłe słowa po wstawieniu zdjęć w sukience.
Teraz mam mega problem. Byłam dziś mierzyć inną sukienkę.
Nie wiem którą wybrać...
Ta satynowa Piękna, nie lubię takich jak na drugim zdjęciu A taką jak ta pierwsza sama mierzyłam w Madonnie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
(póki co w produkcji mamy bimber i cytrynówkę )
U nas produkcja pełną parą na poltra

Cytat:
Napisane przez ewelinka16169 Pokaż wiadomość
jupiiii...namówiłam mego lubego na kamerzystę i już wszystko załatwiłam z kamerzystą w razie czego żeby się mój nie rozmyślił

Znalazłam wydaje mi sie, że rzetelnego konkretnego kamerzyste za 900PLN więc cena super
Ekstra cena, dobrze, że macie kamerzystę, ja bym chyba żałowała najbardziej na świecie jakbym nie miała

Cytat:
Dziewczyny , tak z ciekawości chciałam zobaczyć jakie czytania można wybrać na mszę ślubną i jak przeczytałam ten , to wiem , że na 100% chce go usłyszeć w dniu ślubu

Pierwsze czytanie , Pnp 2,8-10.14. 16a; 8, 6-7a
Ja to też chcialam, ale Tż się obruszył za porównanie do jelenia...

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Od wczoraj jakoś mi sie wszystkiego odechciewa :/ ze wszystkim jestem sama, bo Tz się niczym nie interesuje, bo mamy czas, tia do maja mamy faktycznie dużo czasu :/ garnituru jak nie bylo tak nie ma, a tesciowa mu powiedziala, ze przecież mozna kupić za 200-300 zl, wiec a mi się odechciało dyskutowac...

Za to uzgodniliśmy, ze w marcu idziemy do biura podróży jakas podróż rezerwować.

Motywu tez nie mam jakiegoś, nigdy nawet mi to przez, myśl nie przeszlo.

Co do śniadań dla gości pozostaje w przekonaniu, ze jak ktoś chce to sobie zaplaci. Skoro rodzina Tz do tej pory nie umie się określić co do noclegów, a mialam je potwierdzić do stycznia, wiec i ja sie nie przejmuje ich śniadaniem.

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
Spokojnie, na garnitur jest czas, z noclegami dobrze zrobiłaś, nie bierz sobie za dużo na głowę

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
no udało nam się taka okazja to i Tż jakoś łatwiej kupił

no to pokazuj jakie

teraz z takich poważniejszych spraw to już mamy praktycznie wszystko dziś poczułam dreszczyk emocji

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jaka to jest koszula z łamanym kołnierzykiem?
To jest koszula frakowa, zakłada się do białych much taką Do czarnej powinno się (tak czytałam) zakładać z wykładanym kołnierzykiem

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

dziewczyny które chciały zakupić bokserki TŻtowi na Walentynki z intimisi kupiłyście już? Ja dalej jestem z niczym
One są jeszcze?

Cytat:
Bardzo ładne

Jezu dziewczyny, dobrze że mam urlop, pojechałam wczoraj zaprosić moją druhnę na wesele i oglądać film z jej wesela (nie byłam na nim) i tak się spiłyśmy, że nie dotrwałyśmy do końca filmu nawet Jak gówniary!

I co się okazało?? Tak chwaliłam moją świadkową, a okazuje się, że nikt nic nie wie o panieńskim... Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że świadkowa mi mówiła, że wszystkie dziewczyny potwierdziły!!
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 11:05   #4375
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
ażam, że ludzie zjedzą bo nie będziemy serwować lodów na ochłodę.

właśnie tak jak pisze alucior - zależy jakie u was zwyczaje są. Jeśli nie ma nic przeciw rodzina to bym zapraszała jeśli są zdania że trzeba osobiście się pofatygować to mogą to źle odebrać. chociaż ja z tego pokroju ludzi że wg mnie to szukanie problemów tam gdzie nie trzeba i nie obraziłabym się dostając tak zaproszenie bo i nie ma o co. Ale inni mają różnie.

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 11:09   #4376
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaka to jest koszula z łamanym kołnierzykiem?
my dokładnie tą kupiliśmy
Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Gratuluję świetnych zakupów
Cytat:

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
hihihi, gratuluję tylu załatwionych spraw!! Pochwal się butami
wrzucam buty wymieniam je na mniejsze, mam nadzieję, że będę dobre
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
alez udane zakupy!! Super tyle do spraw do przodu

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hihihi- gratuluję zakupów

Cytat:
czarny garnitur super slim, biała koszula z łamanym kołnierzykiem, z krytymi guzikami na spinki, spinki srebrne, i czarna mucha
Cytat:
ja dla mnie to świetny pomysł
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140212_165942.jpg (68,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140212_165931.jpg (70,2 KB, 34 załadowań)

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy

Edytowane przez hihihi
Czas edycji: 2014-02-13 o 11:11
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 11:16   #4377
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Tak w Bianco zamawialas tam suknie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie, ale byłam tam mierzyć Kupiłam u siebie w mieście.
Interesowała mnie Anna Kara. Ale mieli mało modeli, więc wizyta w Krakowie była nieunikniona.

Czy będziesz jeszcze w tym salonie? Bo wiem, że mieli tam buty La Body, bo dawała babeczka do mierzenia, ale wtedy jakoś butami nie do końca się jeszcze interesowałam.
Jak będziesz, to możesz się dopytać, czy na miejscu mają wszystkie modele i rozmiary, żeby przymierzyć? Nie chce mi się i nie mam czasu, żeby specjalnie tam jechać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 11:20   #4378
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Sunrise28 dziękuję za pocieszenie co do garnituru TŻ to uparł się na czarny, do tego biała koszula i granatowy krawat, myślałam o muszce, ale niezbyt korzystnie w niej wygląda

Anesthesia cały czas sobie powtarzam, że na pewno zdążymy Fotograf to kolega mojego TŻ także to też mamy, a kamerzystę to on nam polecił i już załatwił, my musimy tylko jechać podpisać umowę. Co do kwiatów to mamy trochę trudniej, bo będą z daleka, niedługo wybieramy się na rozmowę z florystką, kwiaty mamy prawie wybrane Na pewno będzie eustoma biała ale nie wiem co do tego, wiem że musi być granatowe
Pytam, bo chciałam swojemu kupić krawat w kolorze turkusowym - takie będę miała buty. Ale chyba będzie wyglądał jak gość weselny a nie Pan Młody, więc pewnie pozostaniemy przy białym/kremowym

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Nie, w końcu zmieniliśmy na Whitney Houston I have nothing skróconą wersję 2:19 Dokładnie to ta wersja: http://ulub.pl/2qvJXFHllN/adam-sztab...walc-wiedenski (tam na dole jest "odsłuchaj")
Ta satynowa Piękna, nie lubię takich jak na drugim zdjęciu A taką jak ta pierwsza sama mierzyłam w Madonnie

U nas produkcja pełną parą na poltra

Ekstra cena, dobrze, że macie kamerzystę, ja bym chyba żałowała najbardziej na świecie jakbym nie miała

Ja to też chcialam, ale Tż się obruszył za porównanie do jelenia...

Spokojnie, na garnitur jest czas, z noclegami dobrze zrobiłaś, nie bierz sobie za dużo na głowę

To jest koszula frakowa, zakłada się do białych much taką Do czarnej powinno się (tak czytałam) zakładać z wykładanym kołnierzykiem

One są jeszcze?

Bardzo ładne

Jezu dziewczyny, dobrze że mam urlop, pojechałam wczoraj zaprosić moją druhnę na wesele i oglądać film z jej wesela (nie byłam na nim) i tak się spiłyśmy, że nie dotrwałyśmy do końca filmu nawet Jak gówniary!

I co się okazało?? Tak chwaliłam moją świadkową, a okazuje się, że nikt nic nie wie o panieńskim... Wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że świadkowa mi mówiła, że wszystkie dziewczyny potwierdziły!!
A może niespodzianka będzie i dlatego tak mówią ?

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja w tym nic złego nie widzę, wręcz przeciwnie! Dla nas zapraszane jest mega stresujące i zawsze niezręczne jak są tylko 4 osoby... lepiej spotkać się w grupie i dawać "masowo", jeśli osoby są z tego samego kręgu, że tak powiem, a impreza nie "na cześć" danej osoby (ślub, urodziny) to jak najbardziej wypada!

Śliczne, lubię takie paskowe zapięcia, ale ta szpilkaaa...

My garnituru jeszcze nie mamy, ale na pewno będzie to ciemny grafit albo ciemny granat. Do tego koszula śmietankowa biel Jeśli wszystko pójdzie z planem to do tego muszka w kolorze garnituru chyba.

Witaj Każda organizuje w swoim tempie, najważniejsze rzeczy już masz, więc powoli bierz się za resztę Na tym etapie na pewno priorytetowo rezerwowałabym fotografa, kamerzystę - jeśli chcesz, poza tym makijażystkę, fryzjerkę, szukała cukierni, florystki.

Poza tym...
7 miesięcy!
Gratulacje
Stary 2014-02-13, 11:25   #4379
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Melduje się, ze zyje

hihihi gratuluje takich zakupów udanych
cofee lover wlasciwie obydwie fajne, ale chyba ta druga jednak

Nie mialam czasu wiecej nadrabiać

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 11:25   #4380
gornek
Zakorzenienie

Trochę sie uspokoiłam po tym wszystkim Tz przeprosil, ze sie nie angażuje ale on nie ma do tego glowy, bo sie na tym nie zna, no ja tez nie bo biore 1 raz slub :P ale ok, trochę za nerwowa jestem chyba.

Co do garnituru to planujemy granatowy slim, biala koszula i fioletowa mucha. A jak wyjdzie to sie okaże oczywiscie co do koloru

Sent from my RM-825_eu_poland_345 using Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości