Mamusie sierpień 2014 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 23:33   #2791
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej. Przepraszam że ostatnio mnie tak mało i się w ogóle nie udzielam. Ale z moją Niuńką chyba coś nie tak i idę z nią w piątek do lekarza i cały czas się martwię o nią. Już drugi raz mi się tak zdarzyło w ciągu 3 tygodni, rano śpi dłużej niż zwykle i jak wstanie to jest taka wiotka jak ją biorę na ręce, spać jej się chce i ciągle się przytula. Zawsze taka żywa przybiega rano i się popisuję a wtedy taka nie obecna.. Za pierwszym razem mi zwymiotowała, jak dostała picie więc myślałam że się zatruła czymś a dziś z tż była w domu i znów to samo. Ta wiotkość strasznie mnie przeraża, dziś w pracy siedziałam i ryczałam, bo jeszcze głupot na necie naczytałam
Ale zawsze po śniadaniu już jest lepiej i dupka jej ożywa jakby nic jej nie było. W ogóle nie mam głowy na forum, przepraszam Was
Kochana zajmij się teraz swoją córeczką bo ona jest najważniejsza A my tutaj na Ciebie będziemy czekać aż wrócisz z dobrymi wieściami Może brakuje jej jakiś witamin albo innych składników odżywczych skoro po śniadanku odżywa?? Na pewno to nic groźnego!! Trzymam kciuki, żeby mała jak najszybciej wróciła do zdrowia Daj znać po wizycie u lekarza i nie przejmuj się na zapas
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 23:41   #2792
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
ja też nie miałabym serca zostawić takiego maluszka , straszne że kobiety muszą decydować się na oddanie dziecka
Ja nie znam tego programu "urodzeni do adopcji" ale miałam styczność z kobietami ktore oddają dziecko odrazu po urodzeniu do adopcji i naprawdę to jest dla nich bardzo ciężka decyzja ale czasami naprawdę słuszna....każda matka ma 6 tygodni na zmianę decyzji...widziałam na własne oczy jak te matki pózniej płaczą i męczą sie, aż serce boli, wiele z nich zabiera dziecko spowrotem bo nie potrafi żyć dalej bez niego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 00:36   #2793
papryczka160
Wtajemniczenie

Maria to program chyba na TLC i kobietach ktore nie radzą sobie z życiem i aby ich maluszek mial lepsza przyszłość iddaja go rodzinie ktora same wcześniej wybieraja.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Mamuska 11 serce sie pewnie kraja widząc te kobiety.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 07:05   #2794
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej. Przepraszam że ostatnio mnie tak mało i się w ogóle nie udzielam. Ale z moją Niuńką chyba coś nie tak i idę z nią w piątek do lekarza i cały czas się martwię o nią. Już drugi raz mi się tak zdarzyło w ciągu 3 tygodni, rano śpi dłużej niż zwykle i jak wstanie to jest taka wiotka jak ją biorę na ręce, spać jej się chce i ciągle się przytula. Zawsze taka żywa przybiega rano i się popisuję a wtedy taka nie obecna.. Za pierwszym razem mi zwymiotowała, jak dostała picie więc myślałam że się zatruła czymś a dziś z tż była w domu i znów to samo. Ta wiotkość strasznie mnie przeraża, dziś w pracy siedziałam i ryczałam, bo jeszcze głupot na necie naczytałam
Ale zawsze po śniadaniu już jest lepiej i dupka jej ożywa jakby nic jej nie było. W ogóle nie mam głowy na forum, przepraszam Was
Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze Oczywiście to zrozumiałe, że nie masz do innych rzeczy głowy Mała jest najważniejsza Jak wszystko się unormuje, wrócisz do nas Trzymaj się kochana
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 07:55   #2795
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Ja jem podobnie do Ciebie, normalne takie jak zawsze obiady, rano kanapka z serem, szynką lub rybą kolacja podobnie. Jem z pewnością więcej niż zawsze warzyw i owoców bo bardzo mi one teraz smakują. Słodyczy mało bo nie mam na nie ochoty.
No ja też jakoś nie umiem na słodycze patrzeć.. cały barek zapełniony by mój TZ nie musiał latać po sklepach w razie moich zachcianek a ja nic nie ruszam , to chyba dobrze bo przed ciążą to nie umiałam się oprzeć i musiałam dziennie jakieś ciasteczka zjeść a teraz to nic a nic
Owoce u mnie królują ostatnio miałam takiego smaka na ogórka że całego zjadłam na raz :P ale to tylko z warzyw właśnie jakoś ogórek najlepiej mi wchodzi :P z tych surowych :P a tak to owoce na całą parę :P

NO tak to z tym oddaniem dziecka jest.. nosisz, czujesz je 9 miesięcy.. nie ja nie umiem sobie tego wyobrazić. Ale ważne że oddają do adopcji a nie robią jakieś kryminalne przestępstwa nie będę tu pisać bo każda wie o co chodzi. Więc jakby nie było to najważniejsze że dziecko będzie miało rodzinę i wychowa się na dobrego człowieka

Już zjadłam sobie płatki z mlekiem i na pewno zaraz będą mnie atakować mdłośći :P ale przynajmniej słoneczko za oknem mimo mrozu.

To jak żadna z was nie ćwiczy? :P

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:50   #2796
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Ja nie ćwiczę, bo nigdy nie ćwiczyłam i boję się, że więcej krzywdy bym sobie i dziecku mogła teraz zrobić niż pożytku. Chciałam iść na takie zorganizowane zajęcia dla kobiet w ciąży ale nigdzie w mojej okolicy nie utworzyli grupy :/ muszę się znowu za tym rozejrzeć, bo już nawet zapomniałam, a kręgosłup pewnie siądzie.

Wczoraj dopadł mnie masakryczny ból głowy, aż mi się płakać chciało i nie miałam siły się ruszyć, ale nie chciałam brać proszków bo po pierwsze nigdy mi paracetamol za bardzo nie pomagał, a po drugie boję się, że jak mnie kiedyś dopadnie gorączka i się trzeba będzie faszerować, to żeby nie przesadzić, nie chcę brać na 'głupi' ból głowy.

Ale za to już parę razy wydawało mi się, że czuję bicie serduszka jak przykładam rękę do brzucha, tak gdzieś od tygodnia, drugą rękę przykładam gdzieś żeby puls sprawdzić i to w innym rytmie pulsuje, brzuszek szybciej i wcześniej pokazywałam mężowi to nic nie czuł, a wczoraj też stwierdził że czuje aż nie chciał ręki zabrać i mnie do łazienki puścić to na pewno nie była moja żyła, czytałam gdzieś, że czasem jak się maleństwo bardziej przytuli do ścianek brzucha to można wyczuć, też tak macie?
Stary 2014-02-13, 08:58   #2797
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Mnie w pierwszej ciąży odrzuciło kompletnie od słodkiego a urodziłam córę
czyli jest dla mnie nadzieja, że jednak będzie córa mimo, że apetytu na słodkie brak

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Czyli takie bulgotanie w żołądku to mogą być ruchy dzidziusia ? Jejku to ja chba ze 3 razy miałam,a właściwie nie wiem jak to nazwać jak by coś w żołądku mi się przesunęło, ale takie dziwne uczucie spałam w tedy i się momentalnie ocknęłam.... ale myślałam, że na ruchy zbyt wcześnie , zaczęłam 15 tydz, ale to pierwsza ciąża, to możliwe?
ja wczoraj wieczorem miałam takie głośne bulgotanie, TŻ słyszał i się od razu przestraszył czy wszystko ze mną ok. Ale u mnie to chyba za wcześnie na ruchy dziecka, bo ja jestem "do tyłu" w stosunku do Was i dziś dopiero 10t5d

Cytat:
ja rano przed pracą nie dałabym rady, a po pracy wracam tak zmarnowana, że też nie za bardzo to widzę. Wczoraj zasnęłam o 19, TŻ obudził mnie tylko na mycie zębów i zmywanie makijażu i później normalnie do rana spałam.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:15   #2798
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Nie zamierzam intensywnie cwiczyc, chce tylko tak jakby rozprostowac wszystkie kosci by pozniej przy duzym brzuszku poruszac sie normalnie a nie jak babcia, a musze cos cwiczyc bo ja siedze calymi dniami w domu i tylko sprzatam i gotuje a to zaden ruch jak dla mnie hih. A przed ciaza tez nie cwiczylam ale strasznie to odzuwam teraz, ta zadyszka po schodach, i w ogole wyjscie do sklepu to dla przymus a nie chec wyjscia i wiem ze lekkie cwiczenia moga mi w tym pomoc.

Stary 2014-02-13, 09:23   #2799
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Ja w I trym ćwiczyłam z płyty Aktywne9miesięcy, ktoś już tu wspominał. 30 min naprawdę lekkiej gimnastyki, myślę że dla każdego nawet jeśli się wcześniej nie ćwiczyło, ale jak ktoś trenował to może nawet za lekko. 3 tyg temu miałam raz plamienia i przestałam robić cokolwiek ale teraz myślę że wrócę bo to chyba miało związek z infekcją. Na razie siedzę w pracy za biurkiem i w ramach treningu wciągam brzuch, nie mocno tyle żeby się mięśnie napięły, może mi nie sflaczeją zupełnie
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:35   #2800
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zapisałam się na specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży. Muszę ćwiczyć, bo inaczej mój kręgosłup zupełnie siądzie. Poza tym lepiej się czuję po ćwiczeniach, chodzę też spacery. Czyli na moje bóle pomaga mi bycie w ruchu i unikanie siedzenia, jak już mam siedzieć to wybieram dużą piłkę. Pracują wtedy mięśnie i ma się lepszą postawę. No a poza tym leżenie też jest OK . Mam nadzieje, że będę mogła być długo "aktywna" w ciąży.
Stary 2014-02-13, 10:21   #2801
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Ja zamierzam wlasnie atakowac sie z cwiczeniami jak juz w krocze do 2 trymestru czyli jeszcze jakies 2 tygodnie jak sie myle

Stary 2014-02-13, 10:31   #2802
kamilast
Raczkowanie

No II trym rewelacja . Po tych wszystkich mdłościach i słabościach to ja się czuję jak młody bóg. Padam o 21 spać co prawda nadal, ale od rana do wieczora na pełnych obrotach, nawet 10h w pracy ostatnio przetrwałam nie gorzej niż zwykle.
Stary 2014-02-13, 10:33   #2803
mysia111
Zadomowienie

Dziewczyny strasznie boli mnie głowa od rana. Jakie tabletki przeciwbólowe są dla nas bezpieczne?
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:43   #2804
kamilast
Raczkowanie

Paracetamol - do 4g na dobę
Stary 2014-02-13, 11:10   #2805
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Nie zamierzam intensywnie cwiczyc, chce tylko tak jakby rozprostowac wszystkie kosci by pozniej przy duzym brzuszku poruszac sie normalnie a nie jak babcia, a musze cos cwiczyc bo ja siedze calymi dniami w domu i tylko sprzatam i gotuje a to zaden ruch jak dla mnie hih. A przed ciaza tez nie cwiczylam ale strasznie to odzuwam teraz, ta zadyszka po schodach, i w ogole wyjscie do sklepu to dla przymus a nie chec wyjscia i wiem ze lekkie cwiczenia moga mi w tym pomoc.
Kochana, ale konsultowalas czy mozesz cwiczyc z lekarzem prowadzacym? Bo jak musisz lezec przymusowo, to nie wiadomo, czy cwiczyc Ci nie zabroni?

Ja nie cwicze, spaceruje, bawie sie z corka i mam nadzieje znalesc nieco energii zeby choc wieczorem nieco pomachac rekami i nogami

U nas wczoraj strasznie wialo, miejscami do 170km/h. Powalilo mnostwo drzew, pozrywalo dachy, u nas w bloku tez lecialy dachowki, zatarasowane ulice, mnostow domow bez pradu....ma szczescie brak rannych, ale zagrozenie powodzia, bo rzeka juz prawie sie przelewa, a miejscami i tak wylala. Dobrze, ze po poludniu wiatr ucichl, ale i tak lotnisko zamkneli, odwolali kursy autobusow, zamkneli szkoly....

A z przyjemniejszych nowin, dzis u nas na obiad w planie kapusniak ze swiezej kapusty w wersji bez miesa, ziemniaczkowe puree z bobem i jogurtem naturalnym, rybka. Do tego zupa kalafiorowa, bo ktoras sie zajadala wiec nabralam ochoty na kolacje tortilla z kurczakiem i rukola, kiedy ja to wszystko zrobie?!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 11:12   #2806
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry.

A ja własnie wybieram się na gimnastykę dla kobiet w ciąży. Byłam pierwszy raz we wtorek i było super. Cwiczenia na piłce super. Myzyka, relaks. Zupełnie się nie zmęczyłam, a czułam jak mięśnie pracują, nawet na mięśnie brzucha były. A ja do tej pory bałam się brzuszek napiąć, żeby krzywdy nie zrobić

Jestem w koncówce 15 tyg, nie wiem jak to dokładnie obliczyć co do dni. Wg niektórych portali to nadal I trymestr, ponoć II zaczyna się od 16 tc.
Nie wiem. W kązdym razie, niby czuję się lepiej, ale nadal padam na twarz ok. 19 i szybko się męczę.

Narobiłyście mi smaka na różne potrawy, a jak przychodzi do jedzenia to już mi nie podchodzi, zamrażalnik mi się zapełnił fasolką po bretońsku, gołąbkami itp.

Edytowane przez pentuerka
Czas edycji: 2014-02-13 o 11:15
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 11:18   #2807
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Kochana, ale konsultowalas czy mozesz cwiczyc z lekarzem prowadzacym? Bo jak musisz lezec przymusowo, to nie wiadomo, czy cwiczyc Ci nie zabroni?

Ja nie cwicze, spaceruje, bawie sie z corka i mam nadzieje znalesc nieco energii zeby choc wieczorem nieco pomachac rekami i nogami

U nas wczoraj strasznie wialo, miejscami do 170km/h. Powalilo mnostwo drzew, pozrywalo dachy, u nas w bloku tezk lecialy dachowki, zatarasowane ulice, mnostow domow bez pradu....ma szczescie brak rannych, ale zagrozenie powodzia, bo rzeka juz prawie sie przelewa, a miejscami i tak wylala. Dobrze, ze po poludniu wiatr ucichl, ale i tak lotnisko zamkneli, odwolali kursy autobusow, zamkneli szkoly....

A z przyjemniejszych nowin, dzis u nas na obiad w planie kapusniak ze swiezej kapusty w wersji bez miesa, ziemniaczkowe puree z bobem i jogurtem naturalnym, rybka. Do tego zupa kalafiorowa, bo ktoras sie zajadala wiec nabralam ochoty na kolacje tortilla z kurczakiem i rukola, kiedy ja to wszystko zrobie?!
Oj niedobrze że takie ekscesy pogodowe u Was. Dobrze, że nikomu się nic nie stało.

Puree ziemniaczane z bobem? Dawaj przepis, bo ja to bób uwielbiam
Stary 2014-02-13, 11:58   #2808
chilanes
Zakorzenienie

My po usg, dzidziol zdrowy, płeć nieznana, wielkość dokładnie terminowa.
Stary 2014-02-13, 12:14   #2809
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Paracetamol - do 4g na dobę

Dzięki. Wyszłam z domu do apteki i mówię farmaceutce że strasznie boli mnie głowa i że jestem w 3 miesiącu ciąży i co mogę zażyć żeby było dla nas bezpieczne. A ona do mnie: "nic". A jak już mnie tak boli że nie daję rady to w ostateczności apap. Na szczęście już powoli boli mnie głowa coraz mniej i na razie obyło sie bez tabletki.
Stary 2014-02-13, 12:19   #2810
Optymistka26
Zadomowienie

Stracilam przytomnosc i uderzylam glowa o podloge-plytki...glowa mi pęka karetka zabrala mnie na patologie ciazy na obserwacje Ech ...jestem w szpitalu w obcym miescie - wlasnie sie przeprowadzilismy...

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:21   #2811
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Stracilam przytomnosc i uderzylam glowa o podloge-plytki...glowa mi pęka karetka zabrala mnie na patologie ciazy na obserwacje Ech ...jestem w szpitalu w obcym miescie - wlasnie sie przeprowadzilismy...
Ojejku. Trzymaj sie - będzie dobrze.
Stary 2014-02-13, 12:44   #2812
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Jejku Trzymaj się kochana! Na pewno w szpitalu dobrze się Tobą zaopiekują! Uważaj na siebie i głowa do góry! Na pewno wszystko będzie dobrze
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:54   #2813
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Super ze wszystko ok

Cytat:
Dobrze ze cie zabrali do szpitala bo w ciazy takie uderzenie moze byc naprawdę niebezpieczne...trzymaj sie

Stary 2014-02-13, 13:48   #2814
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Oj niedobrze, uważaj na siebie. Ciekawe skad to omdlenie.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Dzięki. Wyszłam z domu do apteki i mówię farmaceutce że strasznie boli mnie głowa i że jestem w 3 miesiącu ciąży i co mogę zażyć żeby było dla nas bezpieczne. A ona do mnie: "nic". A jak już mnie tak boli że nie daję rady to w ostateczności apap. Na szczęście już powoli boli mnie głowa coraz mniej i na razie obyło sie bez tabletki.
Apap est ok, chociaż ja biorę w ostateczności pół tabletki.
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:08   #2815
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
No ja też jakoś nie umiem na słodycze patrzeć.. cały barek zapełniony by mój TZ nie musiał latać po sklepach w razie moich zachcianek a ja nic nie ruszam , to chyba dobrze bo przed ciążą to nie umiałam się oprzeć i musiałam dziennie jakieś ciasteczka zjeść a teraz to nic a nic
Owoce u mnie królują ostatnio miałam takiego smaka na ogórka że całego zjadłam na raz :P ale to tylko z warzyw właśnie jakoś ogórek najlepiej mi wchodzi :P z tych surowych :P a tak to owoce na całą parę :P

NO tak to z tym oddaniem dziecka jest.. nosisz, czujesz je 9 miesięcy.. nie ja nie umiem sobie tego wyobrazić. Ale ważne że oddają do adopcji a nie robią jakieś kryminalne przestępstwa nie będę tu pisać bo każda wie o co chodzi. Więc jakby nie było to najważniejsze że dziecko będzie miało rodzinę i wychowa się na dobrego człowieka

Już zjadłam sobie płatki z mlekiem i na pewno zaraz będą mnie atakować mdłośći :P ale przynajmniej słoneczko za oknem mimo mrozu.

Ja uwielbiam ostatnio banany i kiwi, właśnie wróciłam z zakupami, może na dwa dni mi wystarczy

Jeśli chodzi o ćwiczenia to mi wystarczają jak na razie spacery z psem, choć zaczynam zastanawiać się czy nie spróbować gimnastyki ze względu na kręgosłup z którym mogę mieć problemy.
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ja nie ćwiczę, bo nigdy nie ćwiczyłam i boję się, że więcej krzywdy bym sobie i dziecku mogła teraz zrobić niż pożytku. Chciałam iść na takie zorganizowane zajęcia dla kobiet w ciąży ale nigdzie w mojej okolicy nie utworzyli grupy :/ muszę się znowu za tym rozejrzeć, bo już nawet zapomniałam, a kręgosłup pewnie siądzie.

Wczoraj dopadł mnie masakryczny ból głowy, aż mi się płakać chciało i nie miałam siły się ruszyć, ale nie chciałam brać proszków bo po pierwsze nigdy mi paracetamol za bardzo nie pomagał, a po drugie boję się, że jak mnie kiedyś dopadnie gorączka i się trzeba będzie faszerować, to żeby nie przesadzić, nie chcę brać na 'głupi' ból głowy.

Ale za to już parę razy wydawało mi się, że czuję bicie serduszka jak przykładam rękę do brzucha, tak gdzieś od tygodnia, drugą rękę przykładam gdzieś żeby puls sprawdzić i to w innym rytmie pulsuje, brzuszek szybciej i wcześniej pokazywałam mężowi to nic nie czuł, a wczoraj też stwierdził że czuje aż nie chciał ręki zabrać i mnie do łazienki puścić to na pewno nie była moja żyła, czytałam gdzieś, że czasem jak się maleństwo bardziej przytuli do ścianek brzucha to można wyczuć, też tak macie?
Ja nie mam ale chętnie bym coś takiego poczuła
Nie mogę doczekać się kiedy poczuję ruchu, może będę wtedy trochę spokojniejasza
Cytat:
Gratulacje
Cytat:
Dobrze że trafiłaś do szpitala na obserwację
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:44   #2816
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny strasznie boli mnie głowa od rana. Jakie tabletki przeciwbólowe są dla nas bezpieczne?
Już sobie poradziłaś widzę Właśnie chciałam napisać że apap możemy, ale już po ptakach Ja jak ostatnio byłam u lekarza zapytałam co mogę brać od bólu głowy...właśnie powiedział o apapie. nie ma nic gorszego niż ból głowy mnie ostatnio nad ranem złapał, wzięłam tabletkę i za jakiś czas minęło.....Z tym że ja mam potworne bóle, raz na jakiś czas, ale jak już mnie dopadnie to dzień wyjęty z życiorysu, moje to raczej migrenowe, przed ciążą też miałam, parę godzin męczarni tabletki te rzadko działają niestety Odpukać na razie mam spokój Zdrówka życzę

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Kurczę pewnie osłabiona byłaś...?Z pewnością jesteś pod dobrą opieką Trzymaj się kochana

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Gratulację że dzidziuś zdrowy
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:30   #2817
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
ważne, że jesteś pod dobrą opieką.Pewnie, tak jak dziewczyny piszą - jesteś osłabiona. Będzie dobrze

Cytat:
super, że Dzidzia zdrowa

dzisiaj zaliczyłam spacer - 2 razy po 15 minut - poszłam do koleżanki na kawę i nawet się kawy napiłam (słabej rozpuszczalnej z mlekiem). Pogadałyśmy, jej synkiem pobawiłyśmy. Po drodze weszłam jeszcze do sklepu i kupiłam kapustę kiszoną W poniedziałek albo we wtorek zrobię kapuśniak Kupiłam jeszcze kiwi Będzie sałatka owocowa na deser (kiwi, jabłko, pomarańcza).

U mnie dzisiaj była zupa cebulowa i zapiekanka z ziemniaków, mięsa mielonego z sosem pomidorowym (z koncentratu - przyznam się bez bicia) Ostatnio staram się nie używać sosów z torebek.

Zaraz zbieram się jeszcze do piekarni (15 min drogi w tę i z powrotem z kupnem pieczywa). Czuję się z dnia na dzień lepiej. Fakt, faktem wieczorami jestem zmęczona potwornie i chodzę wcześniej spać, ale w ciągu dnia mam sporo energii Coraz rzadziej też śpię w dzień- mimo iż odczuwam zmęczenie, to nie potrafię zasnąć w dzień. Za to w nocy śpię 9-11 godzin, z pobudkami na siku Czasem mnie coś zaboli, zakuje, zadyszki dostaję. Wtedy się kładę i odpoczywam przez jakiś czas

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-02-13 o 15:31
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:31   #2818
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie dobrze osłabiona jesteś, trzymajcie się cieplutko

Cytat:

niech rośnie !!

Ale u nas dzisiaj cieplutko, już byłam na zakupach ugotowałam obiadek ogórkową kwaśna jak cholera pyszna .

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:48   #2819
mamuska11
Rozeznanie

A ja dzisiaj zaczyn 16 tydzien i zaczynam odczuwać jak mi sie "coś" przesuwa w podbrzuszu, pisze "coś" bo nie jestem pewna czy to dzidzius dziwne uczucie jakby cos twardego mi sie przemieszczało w podbrzuszu.... W pierwszej ciazy pierwszy raz poczułam jakby mnie ktoś palcem od środka brzucha dotknął w 20 tygodniu a w ostatniej ciazy czułam właśnie bulgotki na początku w 18 tygodniu takze teraz jestem zdziwiona ale od kilku dni to odczuwam jak sie kładę i dłużej leżę wiec moze to dzidzia

Stary 2014-02-13, 15:53   #2820
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj sie kochana mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości