Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 08:34   #1081
kwitka13
Zadomowienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja nie chce sie przyzwyczajac :'( ja chce raz gora dwa i KONIEC!!!!
.
buehehe każda tak mówi

Oczywiście życzę Ci żeby udało się za pierwszym razem a wracać to możesz ew po rodzeństwo!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 08:37   #1082
teorema
Wtajemniczenie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Bry. Co tak pochmurnoooo?

Dziś mam wizyte u innej lekarki, znającą moje problemy endo. Będę ją wypytywac o sens usuwania dwóch zrostów podczas CC, które mi się zrobiły w oczekiwaniu na ciążę . Bardzo mnie teraz bolą, czuję przy każdym obrocie w łóżku i w toalecie
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Mój ma ostatnio często czkawkę.... już mnie drażni czasem
Hehe, u mnie raz dziennie to też minimum.

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:05   #1083
kooocur
Zakorzenienie

Cebulka jak mały wciągnie cycka to idz i wtedy spróbuje jeszcze laktaorem sciagac. Nie będzie na początku lecieć, ale dasz dla ciała sygnał, że musi więcej naprodukować

Dziewczyny za kilka dni mam urodziny a wyglądam jak pasztet...odrost na kilometr, paznokcie połamane, brwi jak u małpy....

Muszę coś ze sobą zrobić..ale nie mam czasu...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:19   #1084
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Cebulka jak mały wciągnie cycka to idz i wtedy spróbuje jeszcze laktaorem sciagac. Nie będzie na początku lecieć, ale dasz dla ciała sygnał, że musi więcej naprodukować

Dziewczyny za kilka dni mam urodziny a wyglądam jak pasztet...odrost na kilometr, paznokcie połamane, brwi jak u małpy....

Zostaw Marcelka z tatą i zafunduj sobie wieczorkiem domowe spa Gorąca kąpiel i trochę relaksu dla ciała
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:20   #1085
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
buehehe każda tak mówi

Oczywiście życzę Ci żeby udało się za pierwszym razem a wracać to możesz ew po rodzeństwo!
w razie co planuje 3 podejscia tak racjonalnie..zobaczymy co z tego wyjdzie jakoś dziwnie sie nie stresuje..

Cytat:

hmm a czy mi sie zdawało czy miałaś mieć prawko do swoich urodzin???

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:46   #1086
kooocur
Zakorzenienie

Leżałam z maseczka w wannie wczoraj...ale nie o to tu chodzi

Linka...no miałam.....

Synuś
Stary 2014-02-13, 09:54   #1087
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
w razie co planuje 3 podejscia tak racjonalnie..zobaczymy co z tego wyjdzie jakoś dziwnie sie nie stresuje..

hmm a czy mi sie zdawało czy miałaś mieć prawko do swoich urodzin???
No ja na razie jestem po jednym podejściu plus dwa transfery z mrożonek, do trzech to nawet nie doczekam
Tak się to ciągnie tu badanie, tu transfer, tu przerwa bo cośtam.... To odkładam, tamto musi zaczekać. Niestety.

Koocur co z Twoim prawkiem?
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 10:01   #1088
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
No ja na razie jestem po jednym podejściu plus dwa transfery z mrożonek, do trzech to nawet nie doczekam
Tak się to ciągnie tu badanie, tu transfer, tu przerwa bo cośtam.... To odkładam, tamto musi zaczekać. Niestety.

Podziwiam Was laski za wytrwałość....

Prawko...leży i kwiczy

Synuś
Stary 2014-02-13, 10:13   #1089
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

U nas raczej nie bedzie transferów z mrożonek bo przy refundowanych raczej mało kobiet ma mrozaki.Oni stymulują łagodnie , potem mogą zapłodnic tylko 6 komórek ( a nie po 11 jak przy płatnych procedurach) , zazwyczaj kobiety jak piszą to mają czasem mrozaka..jednego ale rzadko. Jak pytałam lekarza mowił ze starają się oczywiscie ale moze im wychodzi w 30% przypadków uzyskać chociaż jednego mrozaka..mało co ? Chodzi o to ze nfz chce płacic za osoby dobrze rokujące ale nie zakladają kriotransferów tylko swieże transfery..bo gdyby teraz kazda miała mrozaki z ich zalozen ze 80mln zł na procedury rocznie zrobiło by się duzo duzo wiecej..koszta mrożenia , koszta kriotransferów itd. Pokrecone to wszystko. Suma sumary wychodzi ze 1 podejscie = 1 punkcja , 1 transfer ( ale nie zawsze). Bardzo bym chciała podniesc swoje szanse i miec chociaż po 1 dodatkowym mrozaku bo wtedy z 3 razy tak na prawde wychodzi 3x2 a wiec 6 prób jak dla mnie..no nie ważne,nie nastawiam się. Bedzie co ma byc..
aporpo dzis doszło do bardzo nieprzyjemnej sytuacji na innym wątku..laska miała 6 zarodków..zamiast jej podac je w 2,3 albo 5 dobie ambitni embriolodzy w klinice trzymali je do 7 doby! dzis mieli podac..dzis wszystkie 6 obumarło...gdyby wczoraj podali..eh w macicy są najlepsze warunki jednak..nigdy zarodek nie bedzie sie tak w cieplarce rozwijał jak w macicy..wieksze szanse na rozwój by były..szkoda mi jej..straciła swoje szanse przez chore ambicje kliniki..

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-13, 10:40   #1090
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
wątku..laska miała 6 zarodków..zamiast jej podac je w 2,3 albo 5 dobie ambitni embriolodzy w klinice trzymali je do 7 doby! dzis mieli podac..dzis wszystkie 6 obumarło...gdyby wczoraj podali..eh w macicy są najlepsze warunki jednak..nigdy zarodek nie bedzie sie tak w cieplarce rozwijał jak w macicy..wieksze szanse na rozwój by były..szkoda mi jej..straciła swoje szanse przez chore ambicje kliniki..
Co za palanty

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 11:12   #1091
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas raczej nie bedzie transferów z mrożonek bo przy refundowanych raczej mało kobiet ma mrozaki.Oni stymulują łagodnie , potem mogą zapłodnic tylko 6 komórek ( a nie po 11 jak przy płatnych procedurach) , zazwyczaj kobiety jak piszą to mają czasem mrozaka..jednego ale rzadko. Jak pytałam lekarza mowił ze starają się oczywiscie ale moze im wychodzi w 30% przypadków uzyskać chociaż jednego mrozaka..mało co ? Chodzi o to ze nfz chce płacic za osoby dobrze rokujące ale nie zakladają kriotransferów tylko swieże transfery..bo gdyby teraz kazda miała mrozaki z ich zalozen ze 80mln zł na procedury rocznie zrobiło by się duzo duzo wiecej..koszta mrożenia , koszta kriotransferów itd. Pokrecone to wszystko. Suma sumary wychodzi ze 1 podejscie = 1 punkcja , 1 transfer ( ale nie zawsze). Bardzo bym chciała podniesc swoje szanse i miec chociaż po 1 dodatkowym mrozaku bo wtedy z 3 razy tak na prawde wychodzi 3x2 a wiec 6 prób jak dla mnie..no nie ważne,nie nastawiam się. Bedzie co ma byc..
aporpo dzis doszło do bardzo nieprzyjemnej sytuacji na innym wątku..laska miała 6 zarodków..zamiast jej podac je w 2,3 albo 5 dobie ambitni embriolodzy w klinice trzymali je do 7 doby! dzis mieli podac..dzis wszystkie 6 obumarło...gdyby wczoraj podali..eh w macicy są najlepsze warunki jednak..nigdy zarodek nie bedzie sie tak w cieplarce rozwijał jak w macicy..wieksze szanse na rozwój by były..szkoda mi jej..straciła swoje szanse przez chore ambicje kliniki..
Nasza służba zdrowia to dno...

Moje dziecko właśnie posuwa się po podłodze jak dżdżownica.. dupka do góry a nosem i jęzorek harata po podłodze, żeby dostać się do pilota... muszę już bramkę przy schodach założyć.

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-02-13 o 11:24

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 11:39   #1092
iza243
Zakorzenienie

Moje szczęście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07109.jpg (83,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07110.jpg (90,4 KB, 43 załadowań)

Stary 2014-02-13, 11:41   #1093
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Nasza służba zdrowia to dno... :
to jest wina embriologów z tej konkretnej kliniki , normalnie podają 2,3 lub 5 doba a reszte mrożą , mrożenie przezywa ponoć 90% zarodków , sa co prawda wtedy we wczesniejszym stadium ale żyją zazwyczaj..a tu zebrali się kurna ambitni ludzie w labolatorium i zadecydowali ryzykowne 7 dni..eh..

nasza słuzba to nie az takie dno..ja tam wszystkie badania,operacje,zabiegi , ivf wymusilam za darmo i to bardzo szybko..gdyby nie nfz mogłabym pomarzyc o dziecku albo utonełabym w kredytach..wiec az tak zle nie jest , nie ma co marudzic

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Iza Twoje dziecko ma uklad brwi jak TY

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-13, 11:45   #1094
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Iza Twoje dziecko ma uklad brwi jak TY
Ooo to wypatrzyłaś 1 rzecz co ma po mnieTż mówi że oczy ma po pradziadku,usta ma po tż.A nikt nie potrafił powiedzieć co ma po mnie

Stary 2014-02-13, 11:49   #1095
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ooo to wypatrzyłaś 1 rzecz co ma po mnieTż mówi że oczy ma po pradziadku,usta ma po tż.A nikt nie potrafił powiedzieć co ma po mnie
zdecydowanie uklad brwi i okolice

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-13, 12:06   #1096
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Moje szczęście
Sliczny I włoski ma bombowe

Cytat:
to jest wina embriologów z tej konkretnej kliniki , normalnie podają 2,3 lub 5 doba a reszte mrożą , mrożenie przezywa ponoć 90% zarodków , sa co prawda wtedy we wczesniejszym stadium ale żyją zazwyczaj..a tu zebrali się kurna ambitni ludzie w labolatorium i zadecydowali ryzykowne 7 dni..eh..

nasza słuzba to nie az takie dno..ja tam wszystkie badania,operacje,zabiegi , ivf wymusilam za darmo i to bardzo szybko..gdyby nie nfz mogłabym pomarzyc o dziecku albo utonełabym w kredytach..wiec az tak zle nie jest , nie ma co marudzic
To w takim razie embriolodzy się nie popisali...

co do nfz no to właśnie "wymusiłaś".
Ja nfz znam od drugiej strony bo z nimi współpracowałam przez 2 lata... i wspieram takie "akcje" jak nfz zrobił z tym dofinansowaniem do invitro. Ale z jednej strony wspierają politykę prorodzinną a z drugiej strony dla naprawdę potrzebujących dzieci nie ma kasy i tylko ucinają dofinansowania np. do wózków inwalidzkich itd. Wszystko pięknie ładnie, ale tylko z jednej strony. ;/ i to mnie wkurza.. dlatego dla mnie nfz to dno.
Stary 2014-02-13, 12:12   #1097
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

To w takim razie embriolodzy się nie popisali...

co do nfz no to właśnie "wymusiłaś".
Ja nfz znam od drugiej strony bo z nimi współpracowałam przez 2 lata... i wspieram takie "akcje" jak nfz zrobił z tym dofinansowaniem do invitro. Ale z jednej strony wspierają politykę prorodzinną a z drugiej strony dla naprawdę potrzebujących dzieci nie ma kasy i tylko ucinają dofinansowania np. do wózków inwalidzkich itd. Wszystko pięknie ładnie, ale tylko z jednej strony. ;/ i to mnie wkurza.. dlatego dla mnie nfz to dno.
Nie da się stworzyć idealnego systemu zdrowia..nie ma takiego w żadnym kraju na swiecie. Ja uważam ze jak się dobrze kombinuje to można bardzo wiele ugrać z nfz..nawet nie mająć pełnego,własnego ubezpieczenia..jestem na to najlepszym przykladem. Jak patrzę w zip to mi się śmiać chce...naciągnelam ich na takie koszta ze w zyciu nie wyjdą na plus nawet gdybym 100 lat płaciła regularnie zdrowotne a dobrze im tak!!!

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-13, 12:31   #1098
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie da się stworzyć idealnego systemu zdrowia..nie ma takiego w żadnym kraju na swiecie. Ja uważam ze jak się dobrze kombinuje to można bardzo wiele ugrać z nfz..nawet nie mająć pełnego,własnego ubezpieczenia..jestem na to najlepszym przykladem. Jak patrzę w zip to mi się śmiać chce...naciągnelam ich na takie koszta ze w zyciu nie wyjdą na plus nawet gdybym 100 lat płaciła regularnie zdrowotne a dobrze im tak!!!
Linka, oni i tak są na plus. Pamiętajmy, że wiele osób płaci od kilkuset do nawet kilku(nastu) tysięcy PLN za skladki miesiąc w miesiąc, nigdy nie korzystając z żadnej formy ubezpieczenia państwowego, a oni sobie czerpią z tego pełnymi garściami (dzięki czemu nie będzie m.in. na nasze emerytury).

teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:49   #1099
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Linka, oni i tak są na plus. Pamiętajmy, że wiele osób płaci od kilkuset do nawet kilku(nastu) tysięcy PLN za skladki miesiąc w miesiąc, nigdy nie korzystając z żadnej formy ubezpieczenia państwowego, a oni sobie czerpią z tego pełnymi garściami (dzięki czemu nie będzie m.in. na nasze emerytury).
nie jest tak jak piszesz to ze ktoś płaci duzy zus nie znaczy ze nfz się wzbogaca , dam Ci przyklad z pierwszego lepszego pita który mam pod ręką :

ktoś zarabia 1815zł brutto - po zapłaceniu zusu - składka zdrowotna wynosi 7% czyli jakieś 127zł miesięcznie...wychodzi na to ze płacąc rokskladkę zdrowotną nfz dostaje za nas 1524zł za rok..a jak spojrze w zwój ZIP widzę ze w 2013 roku naciagnełam nfz na 8655 zł...ba..w 2014 mam zamiar naciągnąć na conajmniej 3x ivf a więc kwoty rzędu 30.000zł

wiadomo ze nfz jest na plus gdy np. jak moj ojciec płaci skladkę zdrowotną w wysokościn 200zł a u lekarza był ostatni raz 10 lat temu..
Liczy się skladka zdrowotna pamietaj - a ona nie ma prawa isc na emeryturę bo to nie ten resort do nfz idzie tylko skladka zdrowotna , a już chorobowa idzie do zusu...i tam jest masakra bo moje pieniądze ide na aktualną emeryture,rente naszych dziadków ale w to nie wnikam..na tym sie nie znam , ale na nfz się troszku znam

3690 gram szcześcia <3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 13:01   #1100
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
nie jest tak jak piszesz to ze ktoś płaci duzy zus nie znaczy ze nfz się wzbogaca , dam Ci przyklad z pierwszego lepszego pita który mam pod ręką :

ktoś zarabia 1815zł brutto - po zapłaceniu zusu - składka zdrowotna wynosi 7% czyli jakieś 127zł miesięcznie...wychodzi na to ze płacąc rokskladkę zdrowotną nfz dostaje za nas 1524zł za rok..a jak spojrze w zwój ZIP widzę ze w 2013 roku naciagnełam nfz na 8655 zł...ba..w 2014 mam zamiar naciągnąć na conajmniej 3x ivf a więc kwoty rzędu 30.000zł

wiadomo ze nfz jest na plus gdy np. jak moj ojciec płaci skladkę zdrowotną w wysokościn 200zł a u lekarza był ostatni raz 10 lat temu..
Liczy się skladka zdrowotna pamietaj - a ona nie ma prawa isc na emeryturę bo to nie ten resort do nfz idzie tylko skladka zdrowotna , a już chorobowa idzie do zusu...i tam jest masakra bo moje pieniądze ide na aktualną emeryture,rente naszych dziadków ale w to nie wnikam..na tym sie nie znam , ale na nfz się troszku znam
Składkę zdrowotną wszyscy płacą taką sama i wynosi w tym roku 270 zł. Tylko część odciąga się z Twojej wypłaty a część płaci pracodawca.
A korzystać trzeba póki można jestem takiego zdania ja sama założyłam firmę w 7 miechu ciąży (ale to wchodziła w grę dotacja z UE) i korzystam teraz z macierzyńskiego

A moja kumple (też z projektu UE) założyła firmę w 6 miechu opłaciła 3 składki po 3000 zł i teraz przez rok dostaje 5200 na konto macierzyńskiego miała odwagę
Stary 2014-02-13, 13:30   #1101
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
no tak... dobro pacjenta często jest w tym wszystkim na końńcu...
Cytat:
Moje szczęście
Iza szok! przecież on dopiero co sie urodził a tu już taki chłopaszek!

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
A moja kumple (też z projektu UE) założyła firmę w 6 miechu opłaciła 3 składki po 3000 zł i teraz przez rok dostaje 5200 na konto macierzyńskiego miała odwagę
nieźle

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:34   #1102
...Skierka...
Zakorzenienie

Tymuś też pozdrawia ciocie

za tydzień kończy 3 miesiące

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2014-02-17 o 13:54
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:38   #1103
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Tymuś też pozdrawia ciocie

za tydzień kończy 3 miesiące
Casanova mojemu Igorowi rośnie godna konkurencja

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 13:40   #1104
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Składkę zdrowotną wszyscy płacą taką sama i wynosi w tym roku 270 zł. Tylko część odciąga się z Twojej wypłaty a część płaci pracodawca.
A korzystać trzeba póki można jestem takiego zdania ja sama założyłam firmę w 7 miechu ciąży (ale to wchodziła w grę dotacja z UE) i korzystam teraz z macierzyńskiego

proponuje zadzwonić do zusu Ty mowisz o działalnosci !!!!! to są zupełnie inne zasady

prosze bardzo http://www.zus.pl/seminariaprognozy/....asp?p=1&id=35
osoba pracująca na etat - 9% zadne stałe stawki

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-02-13 o 13:44
Stary 2014-02-13, 13:52   #1105
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
proponuje zadzwonić do zusu Ty mowisz o działalnosci !!!!! to są zupełnie inne zasady

prosze bardzo http://www.zus.pl/seminariaprognozy/....asp?p=1&id=35
osoba pracująca na etat - 9% zadne stałe stawki

No tak!
Ha ha ha! To się wczoraj dogadałam z moją księgową! Jej chodziło o co innego, a mi o co innego w tej kwestii składek. Dlatego więcej rzeczy nie będę załatwiać przez telefon.
Rzeczywiście 9%. czyli 130 zł od najniższej.. gówniane pieniądze... a działalność rzeczywiście rządzi się swoimi prawami
Stary 2014-02-13, 13:56   #1106
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
No tak!
Ha ha ha! To się wczoraj dogadałam z moją księgową! Jej chodziło o co innego, a mi o co innego w tej kwestii składek. Dlatego więcej rzeczy nie będę załatwiać przez telefon.
Rzeczywiście 9%. czyli 130 zł od najniższej.. gówniane pieniądze... a działalność rzeczywiście rządzi się swoimi prawami
ja tylko dlatego nie jestem na działalności a trzymam się na etacie u ojczyma..szkoda mi wywalania tyle kasy na zus..to chore moja mama to główna księgowa w jednek z większych firm w szczecinie i stad mam zawsze ciekawe informacje co i jak..dlatego ja lawiruje miedzy przepisami dość korzystnie dla siebie..teraz mam np. 1/2 etatu najniższej krajowej a jak tylko pokażą się II kreski wchodze na pełen etat ze zmianą stanowiska i zus walne sobie 3 tys zł i macierzyńskie bedzie sie liczyło od daty zmiany stanowiska i etatu a nie z pstatnich miesięcy jako średnia..wszystko mam pod kontrolą

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-13, 14:02   #1107
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko dlatego nie jestem na działalności a trzymam się na etacie u ojczyma..szkoda mi wywalania tyle kasy na zus..to chore moja mama to główna księgowa w jednek z większych firm w szczecinie i stad mam zawsze ciekawe informacje co i jak..dlatego ja lawiruje miedzy przepisami dość korzystnie dla siebie..teraz mam np. 1/2 etatu najniższej krajowej a jak tylko pokażą się II kreski wchodze na pełen etat ze zmianą stanowiska i zus walne sobie 3 tys zł i macierzyńskie bedzie sie liczyło od daty zmiany stanowiska i etatu a nie z pstatnich miesięcy jako średnia..wszystko mam pod kontrolą
W tym kraju jak nie pokombinujesz to nie żyjesz
Też pracowałam na pełnej księgowości, ale nie miałam do czynienia z kadrami.
Ja nie miałam wyjścia, musiałam założyć DG i dobrze chociaż, że przez pierwsze 2 lata można płacić preferencyjny zus. To znowu nie taka wielka kasa ale, że byłam w ciąży to chciałam opłacać większą stawkę.
Człowiek się tyle musi nakombinować, żeby coś mieć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 14:04   #1108
IsiaG
Zadomowienie

Witam popołudniu.

Lidka mi się wreszcie uspokoiła i mogłam spokojnie sobie posprzątać. Wczoraj myślałam, że oszaleje. Może pomyślicie, że jestem wyrodna matką ale tak tęsknię za czasami, gdy mogłam spokojnie i dokładnie sobie posprzątać, stanąć przy garach w kuchni i pichcić, uwielbiam to. Odkąd Lidzia jest mobilna to nie jest wykonalne. Wczoraj w kuchni miałam tor przeszkód, wszystko z szafek powyciągane, mała grzebie w koszu i wszystko pakuje do buzi, czepia się moich nóg i piszczy a ja muszę ziemniaki obrać bo czas goni. Stresuje mnie taka sytuacja. Nie umiem smażyć i zajmować się dzieckiem. Poza tym kurki od kuchenki zdejmuje i rzuca na ziemię, już dwa mi popękały, co chwila pstryka zapalnikiem, zrzuca słoiki z półki i jeden się zbił. Nawet nie mogę tego porządnie zmieść bo ta się pcha do szufelki. Wariactwo po prostu. Wczoraj miałam takie apogeum tego, że wieczorem się popłakałam.

To się wyżaliłam. Dziś było lepiej.

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
jejku i jak tu nie kochac dzieci
Isiu a ta wczesnejsza goraczka,to nie myslisz ze na zeby moj tak czasem ma.Goraczka i katar.Czasem po 2-3 dniach samo przechodzi.Nie ide wtedy do lekrza,bo juz 2 razy jak bylam tylko na szczepieniu,to przynieslismy z poczekalni wszelkie zarazki i byl przeziebiony.Jak bedzie mocno kaszlal,to wtedy na bank sie wybiore,ale z katarkiem

Tez tak myślałam, że to przez zęby. Katar nadal ma, może być lekko podziębiona, bo czasami też zakaszle. Ale na razie nie ma dramatu. Jak się pogorszy to pojadę z nią do lekarza. A tymczasem sama ją lecze.

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

Karmię obiema, nie przypominam sobie, żebym coś nieodpowiedniego zjadła.

Pamiętam jak mi kiedyś koleżanka powiedziała "duże piersi są do pieszczenia a małe do karmienia" Gadałyśmy wtedy o karmieniu, ja jeszcze w ciąży ona już z malcem i mówiła, że nie miała pokarmu. Ma duże piersi.
Ale Ty się nie przejmuj, to dopiero początki, będzie dobrze, tylko się nie poddawaj i bez wyrzutów sumienia.

Cytat:

Kochana spokojnieJak Antoś cały dzień wisiał na cycu to nie miało się kiedy naprodukować.Dla niego jesteś najwspanialszą mamąTak jak dziewczyny pisały może jakaś herbatka na laktacje?Ja cały czas pije/Albo karmi?Pamiętaj też żeby pić dużo wody i dobrze się odżywiać bo też ważne żeby mleko było.
Z Karmi to uważaj, bo to gazowane, żeby brzuszka bardziej nie podrażnić. Lepiej herbatkę z kopru włoskiego sobie zaparz.

Cytat:

Wierzę Ci, wierzę. Ja też sporadycznie z sobą coś robię, bo na kompleksową obsługę nie mam czasu.

Cytat:
Moje szczęście

Piękny. A podbródek wskazuje, że będzie mieć charakterek, oj będzie mały uparciuch.
Całuski od cioci

Skierka - cudo Tymuś, prawdziwy model. I te skupione oczka.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2014-02-13 o 14:08
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:11   #1109
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
W tym kraju jak nie pokombinujesz to nie żyjesz
Też pracowałam na pełnej księgowości, ale nie miałam do czynienia z kadrami.
Ja nie miałam wyjścia, musiałam założyć DG i dobrze chociaż, że przez pierwsze 2 lata można płacić preferencyjny zus. To znowu nie taka wielka kasa ale, że byłam w ciąży to chciałam opłacać większą stawkę.
Człowiek się tyle musi nakombinować, żeby coś mieć.
dobrze ze w ogole można kombinować i wyjsc na swoje...trzeba tylko mieć łeb jak sklep i w okól wiele znajomosci i informacji..da się zyć

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-02-13, 14:33   #1110
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze ze w ogole można kombinować i wyjsc na swoje...trzeba tylko mieć łeb jak sklep i w okól wiele znajomosci i informacji..da się zyć
No właśnie.. trzeba mieć bo bez tego ani rusz. Ale nie zawsze ludzie są chętni do pomocy, a wręcz przeciwnie, niektórzy za złość robią. Tak jak moja "dobra" koleżanka księgowa, która tak mi doradziła kiedyś, że byłam 6 miesięcy w plecy.
Trzeba było zweryfikować znajomości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości