Kiedy do spacerówki - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 12:00   #31
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor
Dot.: Kiedy do spacerówki

szajajaba ma rację ja już pisałam, że swoje dziecię przełożyłam do spacerówki jak miał 2,5 miesiąca...tam są pasy (również w kroku jest przecież) więc Ci nie wypadnie

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 18:34   #32
katakumba
Zakorzenienie

no wlasnie mialam sie kropka pytac ze przeciez kazdy wozek, nawet ten najtanszy to ma szelki w taczce go nie wozisz chyba

pokaz no jaki wozek masz

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 18:36   #33
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20870201]Kropka, ale tam są po pierwsze pasy, w które dziecię zapniesz, po drugie - walnij przy nóżkach jakąś deskę, owiniętą w piękny kocyk i już Bo faktycznie ten wózek to malutki dla niego...[/QUOTE] Próbowałam dzisiaj. Jak bryka to tak zjeżdża, że w końcu wisi na tym pasie między udami.
Tylko jak to brykanie nie minie, to tak będzie zawsze dopóki nie usiądzie, chyba.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
szajajaba ma rację ja już pisałam, że swoje dziecię przełożyłam do spacerówki jak miał 2,5 miesiąca...tam są pasy (również w kroku jest przecież) więc Ci nie wypadnie
A łepek? On jeszcze głowy nie trzyma. A jak zaśnie to mu ten łeb będzie latał na boki.

Ja mam X-landera Xt, to duża spacerówka, on w niej wygląda jak orzeszek.

Aha - nie rozkłada się na płasko, a prawie płasko.

Edit.
I nie ma opcji przodem do mnie.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-07-23 o 18:37
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 19:13   #34
Monia2800
Raczkowanie

Ja przesadzilam mala do spacerowki w 5-6 miesiecy.Gondola posluzyla niespelna
2 miesiace, bo mala plakala na lezaco. W miedyzczasie przez 3 miesiace uzywalismy fotelika samochodowego w travel systemie. Obecnie na zmiane uzywalm glebokiej spacerowki z travel systemu lub parasolki, w zaleznosci gdzie sie wybieramy
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 19:37   #35
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A łepek? On jeszcze głowy nie trzyma. A jak zaśnie to mu ten łeb będzie latał na boki.

Edit.
I nie ma opcji przodem do mnie.
hmmm no nie wiem...moja się na płasko rozkładała i nie zauważyłam bo mój jak zasnął to spał jak kamień

a opcja przodem do rodzica jest w zasadzie tylko dla rodzica pamiętam jak młodego przeniosłam do spacerówki i też był tyłem do mnie to się martwiłam i na początku co chwilę do niego zaglądałam.Ale okazało się, że mojemu dziecku wsio ryba jak jedzie

Maja
Stary 2010-07-23, 20:04   #36
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm no nie wiem...moja się na płasko rozkładała i nie zauważyłam bo mój jak zasnął to spał jak kamień

a opcja przodem do rodzica jest w zasadzie tylko dla rodzica pamiętam jak młodego przeniosłam do spacerówki i też był tyłem do mnie to się martwiłam i na początku co chwilę do niego zaglądałam.Ale okazało się, że mojemu dziecku wsio ryba jak jedzie
Ja wiem, że dla rodzica. Chodzi mi o to, że jak będzie latał po tej spacerówce jak Żyd po pustym sklepie to nie będę widziała co jest grane... i będę ganiać tam do przodu zobaczyć.

A latał będzie, bo to naprawdę przestrony wózior jest.

No zobaczymy, na razie zostaje w gondoli, niedługo będzie głowę trzymał lepiej, to i problem zniknie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 20:19   #37
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

Ja tak jeszcze do małych dzieci na małych kółkach... u nas są straszne dziury i koszmarnie trzęsie nawet na dużych kołach (piankowych; na pompowanych było lepiej)

kropka, rozumiem twój problem z x-landerem miałam XA... siedzisko jest wielkie, dość miękkie (w sensie z gąbką), pikowane w poprzeczne szerokie pasy... a wkładka redukcyjna jest taką poduszką z grubszymi bokami... lipa. A jakbyś zwinęła koc w rolkę i ułożyła w takie odwrócone U?
chociaż to już kombinatrostwo
a masz może wkładkę redukcyjną przy foteliku? może by pasowała do spacerówki

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 21:23   #38
katakumba
Zakorzenienie

no faktycznie jak maly lata to nie ma sensu. a jak bys go mocniej przypiela szelkami? wiesz nie od razu jak baleronik, ale tak ciasniej?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 09:28   #39
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
heh...ja zaczęłam wozić w spacerówce jak mały miał 2,5 miesiąca.I wcale nie dlatego, że miałam taki kaprys ale zwyczajnie mi się nie mieścił w gondoli. oczywiście ze względu na to, że był tak mały jeździł na płasko.
A jaki wózek ma taką malutką gondolę?

Ja planuję wozić malca w gondoli 6-7 m-cy. Na pewno będzie sie mieścił, bo gondola jest duża i moja koleżanka woziła swojego dużego synka ok.8 m-cy.
Dobra opcja to przedłużenie siedziska (np. w Teutoni) w spacerówce rozkł. na płasko, bo wtedy robi się takie zabudowanie na nóżki i wygląda to trochę jak mniej zabudowana gondolka.

Na płasko rozkłada sie nowy Bolder SD Ecoline (spr. w sklepie).
Wiele wózków wielofunkcyjnych rozkłada się prawie na płasko ok.160 stopni, ale jak dziecko ma pół roczku to to chyba wystarczy?
Stary 2010-07-24, 09:33   #40
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Ja miałam Coneco Toledo. Nie chce mi sie zaglądać teraz do książeczki ile mały miał jak miał te 2,5 miesiąca długości ale urodził się 59 cm

Maja
Stary 2014-02-06, 17:21   #41
pyysiak
Przyczajenie

Spacerówka Mutsy

Witam posiadam wózek mutsy 4 rider, i mam pytanie do mam używających go W sumie nie tylko tego wózka... Kiedy przesadziłyście swoje dzieci do spacerówki? Spacerówka Mutsy jest praktycznie rozkładana na płasko, dodatkowo kładę na niej materacyk z gondoli.. Posiadam również śpiworek. Synek ma 3 miesiące. Zaczęłam go wozić w spacerówce po domu, ponieważ wtedy nie chciał tak często na ręce a dodatkowo dużo widzał, no i teraz niestety nie chce już leżeć w gondolce
pyysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 13:21   #42
inezka92
Raczkowanie

Wózek

Hej

Kiedy dziecko nalezy przesadzic z gondoli do spacerowki ? Moja mala ma skonczone 6 miesiecy i nie sypia juz na spacerach, a co za tym idzie jest placz i wiercenie bo nie widzi swiata. Czy to jest wlasciwy moment na przesiadke ? Kiedy wy przesadzilyscie dziecko ?

A dodam, ze nasza rozklada sie na plasko.
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 13:32   #43
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Wózek

Starsza po 4mcu, młodsza po 5. Mam płaski wózek dodatkowo z tyłu jest siatka, kładłam młodzież na brzuchu i oglądały świat
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-13, 13:39   #44
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith
Dot.: Wózek

Witam

Mój młody zaraz skończy 7 miesięcy i od tygodnia jeździmy spacerówką. Młody jeszcze nie siedzi i długo się wahałam ale jednak w gondolce już podkurczał nóżki jak go kocykiem okrywałam także nie było sensu sie męczyć. SKończyły się u nas płacze na spacerze a spacerówka też rozkładana na płasko i wielka budka chroniąca przed wiatrem

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości