Scent Bar LI - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-12, 22:58   #4411
Miciel
Wpisz tu zomzing

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
za samo uszycie kiecek wieczorowych 10lat temu brały stówę, nie licząc materiałów
wiem, bo na studniówkę i wesele siostry też nic mi się w sklepach nic a nic nie podobało
no to sama możesz

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-12, 23:06   #4412
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
no to sama możesz
nie umiem
moja umiejętność szycia kończy się na ręcznym zwężeniu bluzki w talii, na wykrojach i szyciu się nie znaju
Stary 2014-02-12, 23:17   #4413
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
nie umiem
moja umiejętność szycia kończy się na ręcznym zwężeniu bluzki w talii, na wykrojach i szyciu się nie znaju
to akurat można łatwo zmienić

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 06:02   #4414
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Jakby co to mogę nerkę nabyć ....

Miłego dnia temu Baru

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 06:10   #4415
Betty83
Zakorzenienie

Dzień dobry
już myślałam, że będę pierwsza

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
a jako pierwszy taniec grali nam to
http://www.youtube.com/watch?v=fP0JpmquU0A

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Testowałam dziś mineraly Annabel Minerals.
Bosz...jakie badziewie...to jest dla ludzi z idealną cerą, tylko po co takim podklad kryjący
Kryjący niby zrobił mi idealną skorę, ale tylko tam gdzie sama z siebie jest prawie idealna. Jeden jedyny pryszcz na twarzy i podkreślil go tak,ze chyba bardziej się nie dalo
Rozświetlający pięknie podkreślił wszystkie pory, pryszcza niby lepiej zamaskowal niż kryjący, ale i tak kiepsko
Jeden plus, nie podkreśliły żadnych suchych skorek, albo już ich poprostu nie mam
Oba zmywałam blyskawicznie
właśnie uchroniłaś mnie od zamówienia
na razie testuję Bell Illumi. ale chyba z podkulonym ogonem wrócę do burżuja. niezły był colorstay, ale wydłubywanie go ze słoika i wydajność mnie odrzuciły. burżuja miałam ponad rok prawie codziennego używania , a cs jakieś 3 m-ce, niby jest jeszcze na ściankach, ale do niczego to nie podobne...

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja będę poszukiwać podobnego materiału koronkowego na sukienkę co Betty wrzucała ją, jakby któraś gdzieś coś widziała, to dajcie znać
Stary 2014-02-13, 06:48   #4416
Murszafka
To ja :)

Dżemdopr!!! Nie boli mnie głowa! Tłumy szaleją!!!
Na dodatek telefon mi w końcu pokazał zdjęcia na forum -piękny jest krój tych sukienek! Poza falbankami -my, żołnierze, nie nosimy falbanek
No dobra, to lecę szpachlę nakładać i do roboty -dziś ciężki dzień. Bardzo ciężki nawet.
Miłego!

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:11   #4417
Redhaired Witch
Nindżopesz

Maja, no nie, ta ćwiekowana torebka odpada. Właściwie wszystkie czy Twoje torebki wydają mi się zbyt fikuśno-gotyckie, nie masz od kogo pożyczyć jakiejś zwykłej? Jak już brałabym czarną.
Co do biżuterii najbardziej podchodzi mi na weselicho dusik z czerwonym kamykiem czy czymś tam.
Takich kiecek tub pełno jest na Allegro, co najwyżej bez ramiączek ale to akurat można łatwo samemu doszyć, wziąć jakiś materiałowy pasek od czegoś innego, pierdyknąć gdzieś obszycie koronką wedle potrzeby.
http://allegro.pl/ci733-sukienka-36-...951790106.html - przerobić ramiączka
http://allegro.pl/okazja-modna-sukie...963998267.html - doszyć ramiączka
http://allegro.pl/1898-promocja-sexy...946832894.html - jw
http://allegro.pl/hit-roku-sukienka-...956476777.html - jw
http://allegro.pl/sukienka-zara-34-x...963290835.html - coś innego ale ciekawe
EDIT: a co do wiązań gorsetowych to robiłam sama: kupujesz w pasmanterii takie półksiężycowate haftki czy coś, wszywasz po 4 z każdej strony na plecach w okolicach talii i przeciągasz przez to wstążkę.
BTW żeś się wylaszczyła Choć nie pamiętam jak było wcześniej. Ćwiczysz nadal i trzymasz dietę czy tylko utrzymanie?

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2014-02-13 o 09:15
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 09:37   #4418
Parabelka
Panaroja

snad majeranku
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Nic mu nie jest - Tivik kochać Clinka

Najważniejsza jest szmata !!! Ja używam ręczników papierowych lub mikrofibry. Ale do szkła only ręczniki. Ewentualnie mikrofibra jak jest zasyfione sakramencko a ręcznik na polerkę. Ale tu chyba jest piesek pogrzebany, we szmacie.
1.muszę wypróbować tego Clina
2.zgadza się only ręcznik papierowy albo papier toaletnyj - wszystko inne zostawia smugi choćby nie wiem co

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Yoł yoł z totalnej bezradności po wizycie u orto

Oczywiście wicked mi się dziś napatoczył
Składam publicznie obietnice że idę na odwyk od lakierów....
1.
2.

nie da sieu
Cytat:

Ja też o tym myślę mam ale one są drogie , ale z drugiej strony ma dobry pędzelek a ja mam dwie lewe ręce i czasem jak se maznę to palce wyglądają jakby po nich kosiarka przejechała , a z essie tak nie ma
Jak na razie mam 5 , 4 w moich ulubionych kolorach i 1 kosmitę , i chciałabym na razie na tym poprzestać, bo za dużo tych lakierów już
nie ma za dużo lakierów
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Przyszedł mi na maila spam pt. "ranking kredytów" a ja przeczytałam "ranking kretynów". Coś w tym jest...

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja

Dlaczego przekładam? Nie wiem, to choroba, nie umiem wyjasnić, po prostu to robię w pewnych sytuacjach
oj
też myślałam że mam , ale jednak nie , jednak jestem zwykłym leniem odkładam wyłącznie to , czego nie cierpię robić i czego nie muszę robić natychmiast - bynajmniej nie z obawy przed porażką , ale z obrzydzenia
Cytat:
Weszłam w link do fobii społecznych i niby dotyczą one 7-9% społeczeństwa a tu w Barze chyba wszyscy je mają... Statystyki kłamio!
nie ma zdrowych , są tylko niezdiagnozowani

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
O nie!! Ja nie mam żadnych!! Ja się boję fobii!!

Szatą ma rację -Parabelko, wyśniłaś przy okazji numery?? Może mój nr telefonu to był
1.
2.właśnie nie , bo to było jakby w zakrystii albo w przedsionku klasztoru koło miejsca gdzie moi rodzice mieszkali , ale jak się obudziłam , od razu o Tobie pomyślałam , że Ci konkurencję przez sen robię

mgła u mnie że nic nie widać

Majuta , ale masz figurę z kiecek najbardziej mi się numer 2 spodobał

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:03   #4419
neska951
Zakorzenienie

Joł joł w nowym tuszu witam Was

Cytat:

Nesko -muszę pogadać z moim dentystą o tym sztywnym rusztowaniu Bo niedługo poza miękką szyną, zacznę sobie ołówek na gumce na noc montować w paszczy
Murszku napiszę dużymi JA NIE NOSIŁAM TWARDEJ SZYNY RELAKSACYJNEJ tylko podnoszącą zgryz a to insza inszość chyba...
Zdjęcia Ci zaraz zamieszczę Z1 moja szyna ,Z 2 szyna relaksacyjna z netu

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość

Nesko, a jakie to są ćwiczenia przeciw chomiczkom i zwisom twarzowym i innym? przydałyby mi się

Kameno, a te rozluźniające to jakie?
Podbijam pytanie do Kameno , a moje to głównie nadymanie polików jak do dmuchania balonika, naciąganie dolnej wargi na górną, I ćwiczenie buziak uśmiech tzn ustami robię dziubek a z niego uśmiech

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a mozesz zdradzic ile cie wyniosły koszty tego leczenia?
mnie tez proponowano podobnąimpreze ale sie nie zdecydowałam ze wzgledu na koszt, no i szczerze powiedziawszy nie widzialam sensu tej całej imprezy

Powiem tak jeśli ktoś proponował Ci wykonanie twardej szyny relaksacyjnej bo zjadasz i zaciskasz zęby to lepiej ją zrób. Ja to zbagatelizowałam zeżarłam zęby, i szczęka zaczęła mi wylatywać z zawiasów. To nie stało się w rok albo dwa nie to trwało latami. Wysuwanie się krążka ze stawu żuchwowego podobnie , najpierw wypadał mi raz na rok, potem raz na pół roku, potem raz na 2 miechy ,i to wygląda tak że jak Ci coś przeskoczy w tym cholernym zawiasie to bili 2 -3 tygodnie nie możesz mówić , jeść bo każdy ruch szczęką boli jak cholera. U mnie doszło do tego że musiałam podjąć leczenie bo po wysunięciu się krążka on nie chciał wracać na miejsce a powód głęboki zgryz , zeżarte zęby przez zaciskanie. Zatem inwestycja w twardą szynę relaksacyjną która kosztuje od 200 do 400 może oszczędzić Ci Tych oto wydatków:

Szyna podnosząca zgryz 700
czasowa odbudowa zgryzu ok 2000
zrobienie koron nie wiem jeszcze ile a nie chcę się załamywać bo jestem w połowie spłacania tych 2 koła. Na szczęście mogę to robić w ratach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC3807.jpg (52,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szyna_2a.jpg (16,4 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-02-13 o 10:09
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:19   #4420
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Testowałam dziś mineraly Annabel Minerals.
Bosz...jakie badziewie...to jest dla ludzi z idealną cerą, tylko po co takim podklad kryjący
Kryjący niby zrobił mi idealną skorę, ale tylko tam gdzie sama z siebie jest prawie idealna. Jeden jedyny pryszcz na twarzy i podkreślil go tak,ze chyba bardziej się nie dalo
Rozświetlający pięknie podkreślił wszystkie pory, pryszcza niby lepiej zamaskowal niż kryjący, ale i tak kiepsko
Jeden plus, nie podkreśliły żadnych suchych skorek, albo już ich poprostu nie mam
Oba zmywałam blyskawicznie
Dobrze że się wstrzymałam z zakupem próbek

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
to może ja nakreślę beznadzieję mojej sytuacji: mam coś koło 100zeta na kieckę. I się raczdej nie zwiększy, bo wciąż żadnej roboty znaleźc nie mogę. A nawet jak znajdę, to tydzień przed 1 weselem mam komunię u chrześnicy, więc też mnie to szarpnie po kieszeni Aha, na komunię też się trzeba ubrać Ale tu chyba założę po prostu białą koszulę, czarną spódnicę i żakiet, bo nie mam pomysłów
Dodam, że oba wesela w rodzinie mamy, więc w jednej sukience obu nie obskoczę, bo będzie obciach i w ogóle ach, och, matka i siostra z domu mnie w tym samym nie wypuszczą do bogatych i wypindrzonych ciotek i kuzynek (co byłoby mi bardzo na rękę )
Od tygodnia wertuję allegro, sklepy internetowe, w poniedziałek obleciałam sklepy w mieście i nie ma absolutnie żadnej sukienki (w rozsądnej cenie), która by mi się podobała
Teraz wyprzedaże są można nabyć coś poniżej 100
Na all za duży ryzyk moim zdaniem .
nr 3 jest ok tylko zamiast białej bluzki może jakiś inny kolor ?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-02-13 o 10:21
Stary 2014-02-13, 10:22   #4421
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Iii tam, ja wszystko kupuję na Allegro Łącznie z butami, meblami, dywanami, płaszczami, no wszystko.

Stary 2014-02-13, 10:27   #4422
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prokrastynacja

Dlaczego przekładam? Nie wiem, to choroba, nie umiem wyjasnić, po prostu to robię w pewnych sytuacjach
Ja też przekładam ale u mnie to z bezrobocia wynika bo przecież mam bardzo dużo czasu i zawsze mogę zrobić coś później

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Albo sprzedać nerkę
Zaproponowałam mojemu lekarzowi nerkę za odbudowę moje go zgryzu ,w końcu leczę się na UM i nerka przydałaby się studentom, ale niestety odmówił
Stary 2014-02-13, 10:29   #4423
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
już myślałam, że będę pierwsza

właśnie uchroniłaś mnie od zamówienia
na razie testuję Bell Illumi. ale chyba z podkulonym ogonem wrócę do burżuja. niezły był colorstay, ale wydłubywanie go ze słoika i wydajność mnie odrzuciły. burżuja miałam ponad rok prawie codziennego używania , a cs jakieś 3 m-ce, niby jest jeszcze na ściankach, ale do niczego to nie podobne...

Dzińdybry !

c;nie? Burżujki majo w sobei coś, poza trwałością ale naturalność i póki-co-niezapcyhalność tfu tfu bije inne na głowę, oczywiście ztej półki cenowej

Cytat:
Na dodatek telefon mi w końcu pokazał zdjęcia na forum -piękny jest krój tych sukienek! Poza falbankami -my, żołnierze, nie nosimy falbanek
No dobra, to lecę szpachlę nakładać i do roboty -dziś ciężki dzień. Bardzo ciężki nawet.
Miłego!
dzemtopr

uuuu a tak się miło zapowiadało, ale choć siły będziesz meić witalne na taki dzień

Cytat:
Dobrze że się wstrzymałam z zakupem próbek [
Ja nie
I kombinuję ajk koń pod gorkie.
No ale odkryłam, że dzień po glikolowym serum, jak skóra niczym "nie moje" leżo piknie co cut Ale rozświetlające do bani, tzn na mojej porowatej cerze, w ogóle czy ja widzę róziową poświatę wśród złota ? hę?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Zaproponowałam mojemu lekarzowi nerkę za odbudowę moje go zgryzu ,w końcu leczę się na UM i nerka przydałaby się studentom, ale niestety odmówił

cham!
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:33   #4424
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Iii tam, ja wszystko kupuję na Allegro Łącznie z butami, meblami, dywanami, płaszczami, no wszystko.
Jesteś wery odważna

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:

Cham!
:d
Stary 2014-02-13, 10:36   #4425
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Maja, no nie, ta ćwiekowana torebka odpada. Właściwie wszystkie czy Twoje torebki wydają mi się zbyt fikuśno-gotyckie, nie masz od kogo pożyczyć jakiejś zwykłej? Jak już brałabym czarną.
Co do biżuterii najbardziej podchodzi mi na weselicho dusik z czerwonym kamykiem czy czymś tam.
dusik w sumie jest fajny, ale musi być ciasno na szyi zapięty, żeby nie zjeżdżał, ale wtedy ciśnie, jak się głową przekręca i się mięśnie szyi napinają, musiałabym ostrożnie tańczyć
Cytat:
Takich kiecek tub pełno jest na Allegro, co najwyżej bez ramiączek ale to akurat można łatwo samemu doszyć, wziąć jakiś materiałowy pasek od czegoś innego, pierdyknąć gdzieś obszycie koronką wedle potrzeby.
http://allegro.pl/ci733-sukienka-36-...951790106.html - przerobić ramiączka
http://allegro.pl/okazja-modna-sukie...963998267.html - doszyć ramiączka
http://allegro.pl/1898-promocja-sexy...946832894.html - jw
http://allegro.pl/hit-roku-sukienka-...956476777.html - jw
http://allegro.pl/sukienka-zara-34-x...963290835.html - coś innego ale ciekawe
EDIT: a co do wiązań gorsetowych to robiłam sama: kupujesz w pasmanterii takie półksiężycowate haftki czy coś, wszywasz po 4 z każdej strony na plecach w okolicach talii i przeciągasz przez to wstążkę.
oo dzięki, pomyślę nad samodzielnym doszywaniem ramiączek

kiecka nr. 1 straszna mini, w tańcu jak się rękę podniesie, to może podjeżdżać w góę
nr 2 fajna, ale ten ich xxl mi w cycu nie wejdzie chyba w dodatku odpadają wszelkie odcięcia pod biustem, bo mi te szwy wypadają zwykle gdzieś w połowie cycków
nr 3 jw.
nr 4 za krótka
ta zara fajna, ale: 1. rozmiar dużo za mały, 2.wielki dekolt na plecach odpada, bo nie chadzam bez stanika
Cytat:
BTW żeś się wylaszczyła Choć nie pamiętam jak było wcześniej. Ćwiczysz nadal i trzymasz dietę czy tylko utrzymanie?
dietyowo tylko utrzymanie, do tego dużo ćwiczę, głównie na talię, to mi się wyrzeźbiła
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Majuta , ale masz figurę z kiecek najbardziej mi się numer 2 spodobał
dzięki
Cytat:
Teraz wyprzedaże są można nabyć coś poniżej 100
nr 3 jest ok tylko zamiast białej bluzki może jakiś inny kolor ?
no niby można coś nabyć, ale na razie w żadnym odwiedzonym sklepie nic mi się nie podoba

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-13 o 10:44
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 10:40   #4426
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jesteś wery odważna

Cytat:
dusik w sumie jest fajny, ale musi być ciasno na szyi zapięty, żeby nie zjeżdżał, ale wtedy ciśnie, jak się głową przekręca i się mięśnie szyi napinają, musiałabym ostrożnie tańczyć
Jakie tańczyć, do disco polo? Pić będziesz, pić!

Stary 2014-02-13, 10:52   #4427
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie tańczyć, do disco polo? Pić będziesz, pić!
tia, jasssne
już widzę, jak mój ojciec zrezygnuje z picia, żeby potem kierować do domu

ta jest niezła, ale może być strasznie krótka i tandetna chińszczyzna
http://allegro.pl/elegancka-i-sexy-s...950361680.html
a ta ma nadruk w złym kolorze
http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...age&return=ref
i obserwuję na all tę, tylko trochę przyciasna może być
http://img15.allegroimg.pl/photos/or...2/3944706223_3

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-13 o 11:57
Stary 2014-02-13, 11:43   #4428
kamena
ʞɐɯǝuɐ

byłam wczoraj na kawie z podobającym mi się kolegą z robo

Cytat:
Nie, niestety tu jest problem,że za dużo kręcimy paszczą i te mięśnie sa bardzo silne. Chodzi o ich zwiotczenie i na to nie ma metody -bo to odruch, jak zamykanie oka, jak coś leci w jego kierunku, tak mu zaciskamy paszczę, jak się relaksujemy. Tak, wiem, to irracjonalne
Poza meczanicznym wyeliminowaniem odruchu -który to sposób u nas obu nie poskutkował (szyna), można jeszcze użyć botoxu -a w zasadzie używać raz, na pół roku, faszerować się chemią zwiotczającą, albo podwyższyć zgryz i nosić nadal szynę...
Doopa...
Najgorsze jest to, że znó w pracy dopadły mnie dziś takie wieści, że nie tylko zęby mam ochote zacisnąć...
Neska mi się nie zacytowała
dziękuję za wyjaśnienia, teraz już bardziej rozumiem... choć co do pogrubionego to nie wiem - może się właśnie nie relaksujecie? bo jak rozumiem dzieje się to przez sen, a samo spanie nie koniecznie równa się relaks. mózg działa i jak macie jakieś stresy itp. to podczas spania się w taki sposób uzewnętrzniają bo nie możecie świadomie kontrolować niezaciskania.

Cytat:
No wiec teraz rozumiesz mnie, skąd ja to wiem, że niestety to smutna norma Nie zgadywałam, tak po prostu jest. Wszędzie
trochę to mną wstrząsło i pozwoliło na spojrzenie z innej perspektywy... nie miałam pojęcia, że jest aż tak....

Cytat:
Kameno kochana może właśnie się uzewnętrznij...
Może witaminki źle dobrane ?
Jak możemy Ci pomóc?
witaminki dobierałam sobie sama więc wiesz będę się upierać, że są dobre i działają.

pomóc raczej nie ma nijak, po prostu muszę zaakceptować zmianę i nową sytuację.

i racjonalnie to bardzo dobrze rozumiem, ogarniam, ale problemem są silne i nieprzyjemne i paraliżujące odczucia w ciele i kłębowisko dziwnych emocji, które wygrywają do tej pory z racjonalnym podejściem. ale to przejdzie z czasem.

Cytat:
A teraz konkrety:
numer 1 podkreśla cycki i nogi, ale gubi talię
nr 2 na odwrót
nr odpada, bo jak założyłam biały bawełniany top pod tę bluzkę, to wygląda ciulowo
nr 4 - za dużo falbanek. Ratowałoby mnie, jakbym pożyczyła od siostry czarną ołówkową spódnicę ze skóry, ale jak ją znam, to mi nie pożyczy, bo też ją będzie chciała założyć
mi się podoba 2.

Cytat:
Mam tak od wielu lat, odkładam bzdety, odkładam rzeczy ważne, chyba powinnam w końcu zacząć to leczyć. No ale to też przecież odkładam
Po jakimś roku zapisałam się w końcu do dermatologa, wizyta za tydzień, a ja mam już przeczucie, że nie pójdę
rozumiem i znam to, tylko niestety za bardzo nie wiem co na to poradzić.... poza rozwijaniem w sobie silnej woli

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Win, ale co to właściwie za yyy syndrom? Dlaczego nie pójdziesz - ze strachu, bo Ci się nie chce czy co?
wkleję link do obrazka (i wpisu na blogu), który to ładnie wyjaśnia
http://hyperboleandahalf.blogspot.co...astinator.html

Dziewczyna ma niezwykły dar opisywania w prosty i jasny i niekonwencjonalny sposób spraw trudnych do wyjaśnienia innym ludziom, którzy sami czegoś podobnego nie przeżyli.

np. jej wpisy o depresji: http://hyperboleandahalf.blogspot.co...-part-two.html
http://hyperboleandahalf.blogspot.co...epression.html

bardzo prawdziwe.

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Kameno, a te rozluźniające to jakie?
Cytat:
Podbijam pytanie do Kameno ,
Kiedyś je proponowałam Dziewczynom w barze, właśnie na redukcję stresu czy depresji, ale Was chyba jeszcze nie było. Od razu mówię, że zostały skrytykowane jako bardzo-złe-ćwiczenia-robiące-zmarszczki-i-w-ten-sposób-powodujące-jeszcze-większego-doła
No więc, stajecie przed lustrem i robicie miny. To tak w skrócie. Bardziej dokładnie: oddychacie głęboko i robicie różne, przerysowane albo zwykłe, miny napinając poszczególne partie twarzy.
Np. zaciskanie oczu, marszczenie nosa, uśmiech, wysuwanie szczęki, albo inaczej, mina szczęśliwa, mina płaczliwa, mina zaskoczona, albo o, zabawa w wizażowe emotki - co Wam bardziej odpowiada.
Wolno i dokładnie. Jedna minę trzyma się np. przez 5 oddechów. Potem się rozluźnia i przechodzi do innej miny, angażującej inne partie mięśni.
wystarczy 3-5 minut raz dziennie. Można oczywiście więcej.
Koncentracja na minach i oddechu, czyli jest to też forma medytacji.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:19   #4429
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nie jest taka goopia ale ta lepsza: http://www.zalando.pl/paint-it-red-a...1c00w-802.html
Obczaj Zalando, darmowa przesyłka i ewentualny zwrot tylko ceny ciut wyższe:
http://www.zalando.pl/even-odd-sukie...1c0a3-802.html
http://www.zalando.pl/best-mountain-...1c043-909.html
http://www.zalando.pl/mint-berry-suk...1c0ct-802.html
http://www.zalando.pl/qs-by-s-oliver...1c02b-802.html
http://www.zalando.pl/even-odd-sukie...1c03b-802.html
etc. etc.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

A propos sukienek, Nesko, dorwałam tę z H&M i jeśli jesteś wyższa niż 170 cm to daruj sobie. Ja tyle mam i wyglądam trochę jakbym podpierniczyła kieckę dziecku, niby rozmiarowo ok ale talia odcinana wysoko, potem całkiem sporo się rozszerza dając efekt dzidzi-piernik. Będę to troszkę zwężać. Dla odmiany dekolt głęboki z tyłu i przodu, za głęboki jak na mój gust więc będę ją nosić z kapturo-zwisem. Na moich ramionach wygląda kuso i biednie bez czegoś zarzuconego na dekolty.
Ale nie zwracam bo z kuponem kosztowała 33 zł, materiał fajny i ewentualnie przerobię na bluzkę + spódnicę.

Stazja, zapodałam dziś glinkę marokańską, potem testowo esencję sojową i Lumene Luminesse, nooo normalnie glow i blada cera jak z żurnala Pomijając ślady po syfach tó i ówdzie ale to się wyfotoszo... zakorektoruje

Stary 2014-02-13, 12:22   #4430
Maja102
Zakorzenienie

obczajałam już zalando, nawet mam kilka linków gdzieś zapoisanych w razie czego, ale szału nie ma, nic mnie nie zachwyciło
to chyba zbyt kiczowate, c;nie
http://allegro.pl/nowa-sukienka-czar...964989643.html
jeśli faktycznie ma 82cm, to mi powinna sięgać do połowy ud

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-13 o 12:38
Stary 2014-02-13, 13:18   #4431
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
c;nie? Burżujki majo w sobei coś, poza trwałością ale naturalność i póki-co-niezapcyhalność tfu tfu bije inne na głowę, oczywiście ztej półki cenowej
przy -40% bije wszystko na głowę

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na kawie z podobającym mi się kolegą z robo

trochę to mną wstrząsło i pozwoliło na spojrzenie z innej perspektywy... nie miałam pojęcia, że jest aż tak....

witaminki dobierałam sobie sama więc wiesz będę się upierać, że są dobre i działają.

pomóc raczej nie ma nijak, po prostu muszę zaakceptować zmianę i nową sytuację.

i racjonalnie to bardzo dobrze rozumiem, ogarniam, ale problemem są silne i nieprzyjemne i paraliżujące odczucia w ciele i kłębowisko dziwnych emocji, które wygrywają do tej pory z racjonalnym podejściem. ale to przejdzie z czasem.

rozumiem i znam to, tylko niestety za bardzo nie wiem co na to poradzić.... poza rozwijaniem w sobie silnej woli

wkleję link do obrazka (i wpisu na blogu), który to ładnie wyjaśnia
http://hyperboleandahalf.blogspot.co...astinator.html

Dziewczyna ma niezwykły dar opisywania w prosty i jasny i niekonwencjonalny sposób spraw trudnych do wyjaśnienia innym ludziom, którzy sami czegoś podobnego nie przeżyli.

np. jej wpisy o depresji: http://hyperboleandahalf.blogspot.co...-part-two.html
http://hyperboleandahalf.blogspot.co...epression.html

bardzo prawdziwe.

Kiedyś je proponowałam Dziewczynom w barze, właśnie na redukcję stresu czy depresji, ale Was chyba jeszcze nie było. Od razu mówię, że zostały skrytykowane jako bardzo-złe-ćwiczenia-robiące-zmarszczki-i-w-ten-sposób-powodujące-jeszcze-większego-doła
No więc, stajecie przed lustrem i robicie miny. To tak w skrócie. Bardziej dokładnie: oddychacie głęboko i robicie różne, przerysowane albo zwykłe, miny napinając poszczególne partie twarzy.
Np. zaciskanie oczu, marszczenie nosa, uśmiech, wysuwanie szczęki, albo inaczej, mina szczęśliwa, mina płaczliwa, mina zaskoczona, albo o, zabawa w wizażowe emotki - co Wam bardziej odpowiada.
Wolno i dokładnie. Jedna minę trzyma się np. przez 5 oddechów. Potem się rozluźnia i przechodzi do innej miny, angażującej inne partie mięśni.
wystarczy 3-5 minut raz dziennie. Można oczywiście więcej.
Koncentracja na minach i oddechu, czyli jest to też forma medytacji.
1. opowiadaj

2. życie

ale i pora roku nie bez znaczenia, prawie wszystkich ostatnio dopada.

3. takie ćwiczenia, to chyba właśnie na mięśnie poprawiające owal twarzy były polecane. ale ja też mam fobię, że sobie skórę od grymasów porozciągam

w takich czarnych (bez bling bling) to ja bez okazji pomykam
Stary 2014-02-13, 14:04   #4432
Redhaired Witch
Nindżopesz

Podziwiam kobity pomykające w takich tubach na ramiączka albo bez (niezależnie od okazji) bo przecież w tym wszystkooo wiiidać A jak tu wyjść na ulicę z odsłoniętym skrawkiem ciała, który nie jest twarzą ani dłońmi?

Stary 2014-02-13, 14:46   #4433
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam kobity pomykające w takich tubach na ramiączka albo bez (niezależnie od okazji) bo przecież w tym wszystkooo wiiidać A jak tu wyjść na ulicę z odsłoniętym skrawkiem ciała, który nie jest twarzą ani dłońmi?
bez ramiączek się u mnie nie sprawdzają, deformują i nie mają się na czym trzymać
cienkich ramiączek już nie noszę, zawsze staram się coś mieć do zarzucenia na ramiona

edit: o tak bez ramiączek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fot.jpg (42,2 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2014-02-13 o 14:59
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:55   #4434
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Murszku napiszę dużymi JA NIE NOSIŁAM TWARDEJ SZYNY RELAKSACYJNEJ tylko podnoszącą zgryz a to insza inszość chyba...
Zdjęcia Ci zaraz zamieszczę Z1 moja szyna ,Z 2 szyna relaksacyjna z netu
Wszystko jedno, nie wiem, co mi zaproponują, co będzie można, a czego nie. Mruczeli pod nosami o czymś twartym, w tej nowej klinice, do której chodzę, dziwili się, że mam miękką szynę. Potem wyszedł temat konieczności podniesienia zgryzu -ale w sensie takim, że podwyższenia zębów. Zobaczymy, ale miękka przestała zdawać egzamin kilka tygodni temu, po roku stosowania prawie... Może dlatego, że ją nadżarłam i już moge się w nią wbijać...

W każdym bądź razie, przypomniało mi się jeszcze, że kiedyś mi lekarka jakaś powiedziała, że muszę usunąć 8 i podnieść zgryz, bo w nocy zagryzam ppoliczki i to może zrakowacieć... Otóż przypomniało mi się to, ponieważ dziś w nocy tak się w policzek wbiłam, że wyglądam, jakby mi ktoś w pysk dał... I implant mi się rusza

Cytat:

cham!
I perostak!!!
Cytat:
choć co do pogrubionego to nie wiem - może się właśnie nie relaksujecie?
No niestety, na to nie mamy wpływu specjalnie... To się dzieje podświadomie, są w życiu sytuacje, w których, mimo, że na trzeźwo sobie tłumaczysz, że wszystko jest OK, to podświadomośc robi swoje. Jak i przy depresji... Możesz nie mieć racjonalnego powodu, żeby w nią wpaść, a wpadasz...
Mi początkowo bardzo joga pomagała. Pomaga dalej, ale w inny sposób Paszczy niestety pomoże pewnie tylko lek zwiotczający...
Nawiasem mówiąc, nie wiem, czy wiecie, że pierwszymi mięśniami, jakie się zaciska przy jakimkolwiek wysiłku, są właśnie mięśnie żuchwy i szczęki...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:58   #4435
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:

Nic nie poradzimy oprócz codziennej walki

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:25   #4436
Maja102
Zakorzenienie

info dla Red:
tę kieckę z zalando oblukuję, ale żeby kurde srebrne ćwieki miała, a nie złote
http://www.zalando.pl/even-odd-sukie...1c0de-802.html
Stary 2014-02-13, 15:29   #4437
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]A propos sukienek, Nesko, dorwałam tę z H&M i jeśli jesteś wyższa niż 170 cm to daruj sobie. Ja tyle mam i wyglądam trochę jakbym podpierniczyła kieckę dziecku, niby rozmiarowo ok ale talia odcinana wysoko, potem całkiem sporo się rozszerza dając efekt dzidzi-piernik. Będę to troszkę zwężać. Dla odmiany dekolt głęboki z tyłu i przodu, za głęboki jak na mój gust więc będę ją nosić z kapturo-zwisem. Na moich ramionach wygląda kuso i biednie bez czegoś zarzuconego na dekolty.
Ale nie zwracam bo z kuponem kosztowała 33 zł, materiał fajny i ewentualnie przerobię na bluzkę + spódnicę.
Dzięki za cynk mam 168 zatem pomierzę

kamena To właśnie o to chodzi że zaciskamy zęby zamiast walnąć kogoś kolokfialnie w ryja

Ćwiczenia które opisujesz znam bo coś w tym stylu ćwiczyłam po zdjęciu szyny i one działają Na dodatek podniesienie zgryzu zmieniło trochę proporcje mojej buzi wyglądam trochę tak jakby mi ktoś w kości policzkowe czegoś napakował

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:

I perostak!!!

No niestety, na to nie mamy wpływu specjalnie... To się dzieje podświadomie, są w życiu sytuacje, w których, mimo, że na trzeźwo sobie tłumaczysz, że wszystko jest OK, to podświadomośc robi swoje. Jak i przy depresji... Możesz nie mieć racjonalnego powodu, żeby w nią wpaść, a wpadasz...
Mi początkowo bardzo joga pomagała. Pomaga dalej, ale w inny sposób Paszczy niestety pomoże pewnie tylko lek zwiotczający...
Nawiasem mówiąc, nie wiem, czy wiecie, że pierwszymi mięśniami, jakie się zaciska przy jakimkolwiek wysiłku, są właśnie mięśnie żuchwy i szczęki...
1 wcale nie ogólnie bardzo fajny lekarz

2 JA wiem !!!!!

Murszku Podniesienie zgryzu polega właśnie na podniesieniu zębów tzn ja mam podniesione wszystkie zęby dolne i część górnych...

I o taką se sukenkę znalazłam tzn ta czerwona z czarno koronko, w realu jest ciemniejsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0039.jpg.jpg (53,6 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-02-13 o 15:34
Stary 2014-02-13, 15:47   #4438
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
s
nie ma za dużo lakierów
Ale jusz stop dobra

a co sądzicie o tej srebrnej??

http://www.bonprix.pl/produkt/sukien...revNextComes=1

albo taka tylko czerwona

a w tym o to bym się ekstra czuła

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-02-13 o 18:42
Stary 2014-02-13, 16:01   #4439
tricolor
Wtajemniczenie

Nesko, bardzo ładna sukienka

I któraś z tych Mai mi się podobała, ale nie wiem już, która.

Miłego popołudnia
Stary 2014-02-13, 16:14   #4440
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
I o taką se sukenkę znalazłam tzn ta czerwona z czarno koronko, w realu jest ciemniejsza
fajna

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości