Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 14:23   #1231
agunia4ever
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Mam wyniki:

na czczo 96 norma do 92
po godz 132 norma do 180
po 2 godz 82 norma do 153

wlasciwie wyniki ok ale przez to, ze na czczo troche za wysoki wynik to dali mi glukometr musze mierzyc 4 razy dziennie i zapisywac, po tyg poslac im maila z wynikami a po 2 wizyta kontrolna I musze mierzyc do konca ciazy ehh Ale nie jest tak zle bo wlasciwie nie musze z niczego rezygnowac tylko miec umiar i to obserwowac
Oj no to super Jakoś te pomiary wytrzymasz, ważne że wszystko pod kontrolą

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:26   #1232
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Mam wyniki:

na czczo 96 norma do 92
po godz 132 norma do 180

wlasciwie wyniki ok ale przez to, ze na czczo troche za wysoki wynik to dali mi glukometr musze mierzyc 4 razy dziennie i zapisywac, po tyg poslac im maila z wynikami a po 2 wizyta kontrolna I musze mierzyc do konca ciazy ehh Ale nie jest tak zle bo wlasciwie nie musze z niczego rezygnowac tylko miec umiar i to obserwowac
:klaski:
Dobrze, ze wyniki w normie, a kontrola nie zaszkodzi jakby (tfu, odpukać) coś zaczęło się dziać później.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Uwaga dziewczyny obalam mit o sprzątaniu za lodówką właśnie tam zrobiłam porządki, a więc zobaczymy czy to taka ściema czy rzeczywiście działa
Czekam na rozkręcenie u Ciebie. Moja lodówka sie tak łatwo nie da przesuwać, bo jest zabudowana- zreszta TZ by mnie za jej przesunięcie chyba prześwięcił. Za To:
Rano zjadłam siemię lniane- a teraz patrzę, że ono mi już przez jelita przeleciało

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Wkurzył mnie tata. Prosiłam, żeby pojechał ze mną do Biedronki po te pieluszki ale stwierdził, że nie ma czasu (a jedzie dopiero ok.15 na jakieś 2 godz. do dorywczej pracy). Pojechałam sama ale się przeliczyłam, nie wiedziałam, że ich jest aż całe pudło, w dodatku bez żadnej rączki, chyba bym nawet ich nie podniosła. Tatko w domu nie posłał nawet łóżek a mi już trudno się schylać, wyjmować wszystko, chować z powrotem...
Byłam na ciuchach, sobie nic nie kupiłam bo wydaje mi się, że we wszystkim wyglądam jak wieloryb a zresztą szkoda mi kasy, dla Niuni upatrzyłam jakieś śpioszki/bodziaki ale koniec końców też nie wzięłam, bo wszyscy mi mówią, że już i tak dużo tego mam a jeszcze ciocia, która wysłała 2 paczki nic mi nie kazała kupować ale teraz sobie myślę, że jestem wyrodna matka bo nic Niusi nie kupiłam .
Byłam też w tej przychodni prywatnej, ten ortopeda przyjmuje w poniedziałki, więc niby mała różnica poniedziałek a nast.piątek ale chyba już sobie podaruję te czekanie od 7 do 13 w szpitalu, myślę że i tak jestem na dużych obrotach i ta odrobina luksusu w formie wizyty prywatnej mi się należy. Mój ojciec z każdym byle g*wnem lata prywatnie, to jak on może to ja chyba też , zwłaszcza, że chodzi o konsultacje do porodu i ew.znieczulenia. Ale jestem zła

Idz prywatnie- szkoda więcej nerwów.
Stary 2014-02-13, 14:29   #1233
Gianna M
Zakorzenienie

Dziewczyny ja juz dzis:
1zrobilam porzadek w szafie
2posprzatalam kuchnie
3pomylam plytki na scianach w lazience i znow kabine prysznicowa
4zrobilam reczne pranie
5pomylam lustra i drzwi miedzy pokojami

Kurde nawet malego skurczu przy tym nie bylo:/
Jeszcze kurze powycieram, odkurze i ide robic nalesniki

Lutien wykorzystanie tz daje lepsze efekty niz sprzatanie, u mnie po wykorzystaniu wczoraj od razu skurcze sie pojawily szkoda ze ucichly:/ moze dzis znow go zbalamuce

Czbasia dzialaj kochana

Ag9 tylko 20dni brawo i kciukinza szybki postep akcji!

Vivien39 ale fajny maluszek, ladnie wazy, najwazniejsze ze wszystko dobrze i ze zdrowo rosnie

Mmhym masz racje ta koncowka sie ciagnie w nieskonczonosc jakby czas stanal w miejscu:/

Asialll mnie tez tak suszy bardzo ostatnio a w nocy to juz w ogole wypijam butle wody! I jak cala ciaze pilam niegazowana tak teraz mnie tak ciagnie na gaz ze podpijam sobie z gazem.

Wewillrockyou , Monkaa321 , Agunia4ever dziekuje ale u mnie znow cisza i badz tu madry no, a jak dzisiejsze porzadki nie zadzialaja to ja od jutra juz naprawde nie mam co robic w tym domu:/

Virginia oby sie ruszylo dzisiaj w nocy.

Dobra dziewczyny ide dalej dzialac buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:34   #1234
agunia4ever
Zadomowienie

Jaka straszna noc. Spałam 1,5h. Usnęłam koło 6 a rano na tę SR leciałam więc o 7.30 wstałam. Ale widziałam porodówkę. masakra Kupiłam TZ prezent na walentynki, których nie obchodzimy Fartuch do porodu bo trzeba kupic zeby mogl byc ze mna podczas porodu. No i teraz biedny bedzie musial mi cos kupic Ale se to wymyslilam. Ide spac bo padam

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:39   #1235
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
nie, no za lodówką to już przesada. nigdy nie sprzątałam za lodówką (poza przeprowadzką). serio masz cały dom już na błysk???
ja mam 2 synów i męża, u mnie nigdy nie jest posprzątane
ja mam codziennie kuchnię zasyfioną, wc i obok brudne, zlewy brudne, ciuchy porozrzucane, górę prania, wiatrołap w piachu i błocie, zabawki u Kuby porozrzucane, na szyby w oknach nie patrzę ... a no i wszędzie ślady małych tłustych rączek (Kuby)
Kochana przed ciążą takiego porządku byś nie ujrzała u mnie na co dzień .My wiecznie zapracowani tylko w weekendy doprowadzaliśmy mieszkanie do stanu używalności. Teraz to już nawet chyba z nudów to robię

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Dziewczyny js juz dzis:
1zrobilam porzadek w szafie
2posprzatalam kuchnie
3pomylam plytki na scianach w lazience i znow kabine prysznicowa
4zrobilam reczne pranie
5pomylam lustra i drzwi miedzy pokojami

Kurde nawet malego skurczu przy tym nie bylo:/
Jeszcze kurze powycieram, odkurze i ide robic nalesniki
.
To Ja też:
- rozpakowałam zakupy z Tesco i naszykowałam rzeczy na obiad
- posprzątałam sypialnię
- wyczyściłam kuchnię na błysk plus porządek za lodówką
- pozmywałam naczynia i wyszorowałam psa miski
- zrobiłam pranie
- umyłam na kolanach podłogę

w międzyczasie walnełam herbatkę z liści malin teraz zwijam tyłek i idę na spacer

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:40   #1236
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dzięki .
A tak wgl - to kosmetyków w szpitalu nie dają? Słyszałam, że dają nawet na wyjście jakieś próbki itp.
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:48   #1237
monkaa321
Zakorzenienie

to ja wrzucę swoją torbę, z tym że muszę dopakować całą kosmetyczkę (muszę małe pojemniczki kupić a dzisiaj w rossie nie było )

szlafrok
piżama
ręczniki 2szt
kapcie
stanik do karmienia
skarpetki

żel do mycia
pasta
szczoteczka
płyn micelarny
żel do mycia twarzy
płatki kosmetyczne
krem do twarzy
krem pod oczy
balsam na rozstępy
żel do higieny intymnej
szampon
odżywka do włosów
szczotka do włosów
frotki
kosmetyki kolorowe?
Pomadka
antyperspirant

majtki siatkowe
pieluchy Bella
wkładki laktacyjne
bephanten na sutki

woda do picia ze smoczkiem
czekolada lub inne

dokumenty
pieniądze
aparat fotograficzny

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

oj dziewczyny widać że się nie oszczędzacie
żeby wam się udało!!!!

virginia to idź prywatnie. Czasem warto sobie pozwolić na trochę luksusu
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:49   #1238
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
kolega mojego Kuby jest w szpitalu na zapalenie płuc. podobno pół przedszkola ma zapalenie płuc. lekarka w przychodni nic nie widziała, nie słyszała, dopiero na dyżurze w szpitalu krzyczeli, że czemu tak późno z takim ostrym stanem przyjechali. no i będą pisać skargę na lekarza z przychodni.
ja się cieszę, że mój chodzi do prywatnego. u nas jak dziecko ma kaszel/katar to jest od razu tel do rodziców, że mają zaraz zabrać.
to macie naprawdę wyjątkowe przedszkole, bo przeważnie nie jest tak łatwo odesłać dziecko do domu. Wiem, bo pracuję w przedszkolu. co prawda mam prawo zmierzyć dziecku temperaturę w obecności rodzica w przypadku, gdy rano widzę, że jest podejrzane, no i odmówić pozostawienia w p-lu, ale w praktyce jest tak, że rodzić chore dziecko wpuszcza do sali szybko i sprintem ucieka z budynku , że nawet nie jestem w stanie go zatrzymać, a poza tym rano dzieci są już nafaszerowane lekami np przeciwgoraczkowymi i jakoś się trzymają, dopiero jak leki przestają działać widzę jak faktycznie się męczą i wtedy niejednokrotnie dzwoniłam do rodziców z prośbą o odebranie wcześniej.Ale uwierz, że nie każdy pędził po dziecko. Nie mniej jednak staram się zwracać uwagę rodzicom gdy widzę, ze dziecko ma mega zielony katar czy kaszel-ale często słyszę, że ten kaszel to alergiczny i mam związane ręce, bo nie mam takich kompetencji aby stwierdzić czy to prawda czy nie.

Cytat:
W takich informacjach moja nadzieja
Jedna jeszcze dziś napisała, że porodu nie przewidział nawet gin na wizycie, powiedział jej nawet-pani szybko nie urodzi, nic na to nie wskazuje, a wieczorem dostała skurczy i po kilku godzinach urodziła córeczkę.

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
mi właśnie listonosz kocyk przyniósł, bardzo ładny i mięciusi, chcę go do wózka na spód, wzięłam z bawełny bo oddycha. Szaro-niebieski w grochy.

http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...898021459.html
mam dokładnie taki sam

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ten jest boski, uwielbiam takie

Jak to nie wiesz Ela! Nadstaw dupcię będzie lanie, albo lepiej lanie dla rodziców którzy ci Mikołajków nie czytali Moje ukochane książki! Mikołajek, Rekreacje Mikołajka, Mikołaj i inne chłopaki, Wakacje Mikołajka, Joachim ma kłopoty...i kilka innych. Musisz koniecznie kupić je Mikołajkowi ! Francuska seria z genialnymi tekstami i rysunkami panów Sempe Goscinny
Powstał też całkiem udany film fabularny o Mikołajku. Zobacz koniecznie.
Osobiście nie znam lepszej ksiązki dla chłopców Moje są już tak sciorane i podarte że postanowiłam je oprawić dla Piotrusia jak troszkę podrośnie!
ja też uwielbiam Mikołajka! świetna książka, dorosłych bawi nawet lepiej jak dzieci

Cytat:
Mam wyniki:

na czczo 96 norma do 92
po godz 132 norma do 180

myślę, że pomiary wyjdą dobre a na lepsze cukry na czczo polecam posiłek tuż przed snem-np. kanapeczka z serem żółtym zjedzona nawet o 22.

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dodasz w wolnej chwili?
Nie napisałam posta na pierwszej stronie, więc nie da rady, ale poprośmy naszą prowadzącą, aby dołożyła do pierwszego posta
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:52   #1239
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Nie mam właśnie rozpinanej i pewnie mi ją zarzucą na głowę jak będą chcieli Młodego położyć na piersi matczynej ale ja im powiem, żeby ją przecięli. Koszula za 1 zł z lumpa
No właśnie to położenie na piersi mnie najbardziej nurtowało - ale ja też im powiem żeby przecięli w razie co, nie będzie mi szkoda.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Chciałabym zauważyć, że w sobotę jest pełnia! Coś czuję, że w weekend będzie hurtowe rozpakowywanie
No to na weekend

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja bym wypomniała rano i kazała biec po te neskłiki
Zapytam jak wróci z pracy ile mam jeszcze na nie czekać
Stary 2014-02-13, 14:58   #1240
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
nie, no za lodówką to już przesada. nigdy nie sprzątałam za lodówką (poza przeprowadzką). serio masz cały dom już na błysk???
ja mam 2 synów i męża, u mnie nigdy nie jest posprzątane
ja mam codziennie kuchnię zasyfioną, wc i obok brudne, zlewy brudne, ciuchy porozrzucane, górę prania, wiatrołap w piachu i błocie, zabawki u Kuby porozrzucane, na szyby w oknach nie patrzę ... a no i wszędzie ślady małych tłustych rączek (Kuby)
Czyli jak w normalnym domu
My pierworódki jeszcze się nudzimy, więc wszystko błyszczy
Czekaj jak porodzimy.

Ja dzisiaj umyłam kibel i nic więcej mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Za To:
Rano zjadłam siemię lniane- a teraz patrzę, że ono mi już przez jelita przeleciało
U Ciebie wszystko wskazuje na rychły poród, ale tylko wskazuje...

Rozkręćcie sie dziewuchy, bo nudno na wątku

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Jaka straszna noc. Spałam 1,5h. Usnęłam koło 6 a rano na tę SR leciałam więc o 7.30 wstałam. Ale widziałam porodówkę. masakra Kupiłam TZ prezent na walentynki, których nie obchodzimy Fartuch do porodu bo trzeba kupic zeby mogl byc ze mna podczas porodu. No i teraz biedny bedzie musial mi cos kupic Ale se to wymyslilam. Ide spac bo padam
On Ci kupi koszulę szpitalną

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Jedna jeszcze dziś napisała, że porodu nie przewidział nawet gin na wizycie, powiedział jej nawet-pani szybko nie urodzi, nic na to nie wskazuje, a wieczorem dostała skurczy i po kilku godzinach urodziła córeczkę.
Ja bym chciała by tak znienacka mnie wzięło. A tak to człowiek jak Trisdom chodzi z bólami i czeka i czeka i nic

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:58   #1241
teQiba
Moderator

Cytat:
To Ja też:
- posprzątałam sypialnię
- zrobiłam pranie

w międzyczasie walnełam herbatkę z liści malin teraz zwijam tyłek i idę na spacer

To ja:
- wstałam
- umyłam paszczę
- ubrałam się
- poleżałam
- zjadłam śniadanie
- poleżałam
- posiedziałam (i wciąż siedzę) przed kompem

Skąd Wy czerpiecie te chęci do pracy?
Stary 2014-02-13, 15:02   #1242
vivien39
Rozeznanie

następną wizyte mam 5 marca, i gin powiedziała, że jak Mały będzie wazył do porodu 4 kg to mi zrobi cc.

Sama nie wiem co lepsze cc czy psn. Poprzednio 4 kg syncia urodziłam w 1,5 godz. a teraz się boje porodu.
Powiedziała, że jak zaczne rodzić (przed 5 marca) to mam zadzwonić do niej, i jeśli nie będzie na dyżurze to da znać na porodówkę, że jej pacjentka rodzi. Psychicznie jakoś mi lżej po jej słowach. Nie rozumie czemu się nakręcam-ja w sumie tez nie....

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:03   #1243
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chciała by tak znienacka mnie wzięło. A tak to człowiek jak Trisdom chodzi z bólami i czeka i czeka i nic
może nas wezmie tak niespodziewanie wolę to niż bóle przepowiadające. Jedno jest pewne kiedyś urodzimy

Żeby nie było, że tu same pracusie, a ja obibok to rzeczywiście wzięłam się za te płytki w łazience. Nawet szczoteczką fugi szorowałam! Została mi tylko kabina prysznicowa, ale to sobie zostawię na jutro. Trzeba sobie robotę dozować

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2014-02-13 o 15:06
Stary 2014-02-13, 15:07   #1244
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

To ja:
- wstałam
- umyłam paszczę
- ubrałam się
- poleżałam
- zjadłam śniadanie
- poleżałam

EEE to pracowita jesteś
Zrobiłam w sumie to samo co Ty tylko umyłam kibelek, który zajął mi jakieś 15 minut, ale ja więcej siedzę niż leżę

Cytat:
może nas wezmie tak niespodziewanie wolę to niż bóle przepowiadające. Jedno jest pewne kiedyś rodzimy

Żeby nie było, że tu same pracusie, a ja obibok to rzeczywiście wzięłam się za te płytki w łazience. Nawet szczoteczką fugi szorowałam! Została mi tylko kabina prysznicowa, ale to sobie zostawię na jutro. Trzeba sobie robotę dozować
Czasami odnoszę wrażenie, że nigdy nie urodzę, tak długo to trwa

Ja podłogi zostawiam na jutro

Stary 2014-02-13, 15:16   #1245
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

To ja:
- wstałam
- umyłam paszczę
- ubrałam się
- poleżałam
- zjadłam śniadanie
- poleżałam

ja tak co dzień

Cytat:
następną wizyte mam 5 marca, i gin powiedziała, że jak Mały będzie wazył do porodu 4 kg to mi zrobi cc.

Sama nie wiem co lepsze cc czy psn. Poprzednio 4 kg syncia urodziłam w 1,5 godz. a teraz się boje porodu.
Powiedziała, że jak zaczne rodzić (przed 5 marca) to mam zadzwonić do niej, i jeśli nie będzie na dyżurze to da znać na porodówkę, że jej pacjentka rodzi. Psychicznie jakoś mi lżej po jej słowach. Nie rozumie czemu się nakręcam-ja w sumie tez nie....
skoro dałaś radę urodzić to może teraz też warto sn? Nie nakręcaj się

Cytat:
Ja podłogi zostawiam na jutro
ja też i łazienkę też, no i jakiś fajniejszy obiad tez
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:22   #1246
teQiba
Moderator

Cytat:
EEE to pracowita jesteś
Zrobiłam w sumie to samo co Ty tylko umyłam kibelek, który zajął mi jakieś 15 minut, ale ja więcej siedzę niż leżę
Jakoś po wczorajszym prasowaniu nic mi się nie chce
Ale zaraz muszę się wziąć za kolejną partię prasowania - wcale mi się to nie podoba

Jeszcze dodam, że specjalnie biorę się za prasowanie tuż przed przyjściem TŻa i udaję taką mocno zarobioną

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Jak to mówią "co masz zrobić jutro... zrób pojutrze - będziesz mieć 2 dni wolnego"

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-02-13 o 15:21
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:22   #1247
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
pomyslowa jestes, nie ma co

Cytat:

myślę, że pomiary wyjdą dobre a na lepsze cukry na czczo polecam posiłek tuż przed snem-np. kanapeczka z serem żółtym zjedzona nawet o 22.

naprawde, a ja myslalam, ze im pozniej sie je, tym sa gorsze
dziekuje za rade

Dziewczyny za spakowane torby

Nie dobijajcie mnie, ja dzis nie kiwnelam nawet malym palcem no ale w koncu pol dnia mnie nie bylo a teraz zamiast ruszyc dupe to siedze i nadrabiam po lebkach ale musze troche poruszac rekami i ukulac jakis obiad

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:23   #1248
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Uwaga dziewczyny obalam mit o sprzątaniu za lodówką właśnie tam zrobiłam porządki, a więc zobaczymy czy to taka ściema czy rzeczywiście działa
I jak?

Cytat:
Tż w rewanżu kupi ci podkłady poporodowe

Cytat:
To Ja też:
- posprzątałam sypialnię
- zrobiłam pranie

To ja też się pochwalę
- posprzątałam w sypialni
- pomyłam naczynia
- wstawiłam ciasto czekoladowe do piekarnika
- poprasowałam i powiesiłam firanki i zasłonki - dwa pokoje
- przyniosłam chomika z łazienki do pokoju
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:41   #1249
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Ale zaraz muszę się wziąć za kolejną partię prasowania - wcale mi się to nie podoba

Jeszcze dodam, że specjalnie biorę się za prasowanie tuż przed przyjściem TŻa i udaję taką mocno zarobioną

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Jak to mówią "co masz zrobić jutro... zrób pojutrze - będziesz mieć 2 dni wolnego"
Ale Wy dziewczynki pracowite

Zeby nie bylo, ze ja na bezrobociu to - posprzatalam w tej szafie, poprasowalam nasz ciuchy i troche wywalilam. teraz je wystawiam na tablicy.pl a po Krzysia babcia poszla
a no i zrobilam pranie, niestety zazlokniety rozek i recznik po Krzysiu sie nie odpraly... moze je namocze na noc w vanishu??
A jutro umowilam sie z kolezanka na maraton po sklepach z wozkami )
Stary 2014-02-13, 15:42   #1250
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
A jutro powiemy to samo

Cytat:

Ja zawsze sprzątałam przed przyjściem tżta, żeby nie było, że nic nie robię, a teraz jak robi do 18 to już w ogóle więcej czasu mam na zebranie się

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To ja też się pochwalę
- pomyłam naczynia
hardcore ja to co Ty w jeden dzień to ja przez całą ciążę nie zrobiłam

Stary 2014-02-13, 15:44   #1251
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
martyna141 wlasnie podsunelas mi pomysl na dzisiejszy dzien beda porzadki w szafie po stronie meza zawsze jest cos do ulozenia
polecam sie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Dla wszystkich pragnacych słońca, wiosny i ciepła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
na drugim zdjęciu Twoja śliczna córcia baardzo przypomina mi znajome bliźniaczki, super dziewczyny na reszcie już nie, no ale na tym drugim jakby je zobaczyć we trzy to normalnie trojaczki

super córcia

Cytat:
mi właśnie listonosz kocyk przyniósł, bardzo ładny i mięciusi, chcę go do wózka na spód, wzięłam z bawełny bo oddycha. Szaro-niebieski w grochy.

http://allegro.pl/womar-kocyk-75x100...898021459.html
baardzo ładny kocyk
też był u mnie dzisiaj listonosz i przyniósł zamówione tetry, flanele, podkłady z ceratką itp jednak myślałam że flanel i flanel z ceratką zamówiłam inne wzory, ale jednak chyba sie pomyliłam i sa takie same mózg ciążowy rządzi.

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
hej, hej! zaraz nadrobię, ale najpierw muszę się pochwalić
pojechałam rano na targ i zakupiłam 3 karmniki trafiłam na kolejne stanowisko gdzie babka wyprzedawała rzeczy letnie po 5 zł i tym sposobem nabyłam kombinezon z długimi i krótkimi nogawkami, krótkie spodenki i spodnie 3/4. normalnie wszystko dla mnie ale potem zaszłam do Smyka i z racji tego że Mały ma tylko 3 szt bodów z długim rękawem, to dokupiłam mu kolejne 6szt. nie mogłam się powstrzymać no i była super promocja
jak przeceny czy promocje to żal nie kupić jeju mam to samo dzisiaj podczas układania w szafie jak zobaczyłam ile mam juz ubranek na 62 i 68 stwierdzilam sama ze jestem nienormalna

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
mam dokładnie taki sam, ogólnie w Lidlu ostatnio ta seria była w super cenach i nabyłam całą

widze, że mamy dzisiaj wszystkie dzień porządków ja też:
- sprzątnełam szafe
- poukładałam w pudle większe ubranka Zosi
- wysprzątałam kuchnie
- zrobiłam pranie (Tż brudzi sie gorzej niz niemowle, na prawde )
- umyłam podłoge w kuchni
- odkurzyłam

i teraz nie chce mi sie ruszyć dupska do biedry a pasowałoby nawet jakiejś czekolady kawałek Tżtowi kupić na Walentego..
mamy jutro jechać na weekend do Wawy do rodzinki Tżta jeśli się uda, znacie jakieś fajne sklepy z wózkami, fotelikami i dzieciowymi sprawunkami dziewczyny ze stolicy czy okolic? Będę wdzięczna za jakieś namiary
Stary 2014-02-13, 15:45   #1252
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami odnoszę wrażenie, że nigdy nie urodzę, tak długo to trwa
eee tam nawet blisko tp nie jesteś, cierpliwości

Cytat:
naprawde, a ja myslalam, ze im pozniej sie je, tym sa gorsze
dziekuje za rade
Słodkie mamy tak właśnie radzą, na mnie to działa. Spróbuj mam nadzieję, że u ciebie tez zadziała
Stary 2014-02-13, 15:46   #1253
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
To ja też się pochwalę
- pomyłam naczynia
Szalona
Stary 2014-02-13, 15:51   #1254
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:

To ja:
- wstałam
- umyłam paszczę
- ubrałam się
- poleżałam
- zjadłam śniadanie
- poleżałam

O to ja podobnie. Z tym, że jeszcze z Amelką zadania matematyczne robiłam i z psami poszłam do sklepu. Ale teraz idę wziąć się za ziemniaki, bo Amelka obiadu się domaga.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:54   #1255
Smarrita
Wtajemniczenie

No dobra to żeby nie było, że nic nie zrobiłam to:
-umyłam się
-zjadłam śniadanie
- zjadłam kawałek miodownika i kawałek makowca
-zjadłam bogracz
- pogadałam z teściową która mnie odwiedziła
o uwaga:
- przejrzałam ciuszki które przywiozła a że duzo ich jest to trochę się zmęczyłam i do końca dnia nic nie zrobię;p No może bogracz tż podgrzeje ;p

Taki leń ze mnie;p
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:02   #1256
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
No dobra to żeby nie było, że nic nie zrobiłam to:
-umyłam się
-zjadłam śniadanie
- zjadłam kawałek miodownika i kawałek makowca
-zjadłam bogracz
- pogadałam z teściową która mnie odwiedziła
o uwaga:
- przejrzałam ciuszki które przywiozła a że duzo ich jest to trochę się zmęczyłam i do końca dnia nic nie zrobię;p No może bogracz tż podgrzeje ;p

Taki leń ze mnie;p
Ty już się dość napracowałaś więc niech sobie tż sam przygrzeje. Mielenie buzią podczas jedzenia jest bardzo męczące

Stary 2014-02-13, 16:06   #1257
Lewek
Zakorzenienie

Nadrabiam a tu takie wiesci!
Marima gratulacje! Współczuję porodu, wyobrażam sobie co przeżyłas brrrr.

No to teraz nie można przegapić żadnej strony skoro tak się sypiecie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Pisze szybko- szyjki juz nie mam, rozwarcie na 1 cm. Skurcze w ktg sie nie pisaly.
Mala ma 2950g w 37t4d
Lekarz zyczyl powodzenia
Ide na spacer po miescie, bo moge zaczac rodzic na dniach i potem okazji nie bedzie.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Marima- gratulacje
Łał to lada moment. Mam jeszcze 10 stron do nadrobienia, może już urodziłas

Margo świetne filmiki, mój Misiek w 8 miesiącu to dopiero w miarę stabilnie siedział a Twoja już stawała.

Maggie niezmiennie Jestem zdumiona jak Zuzia dużo rozumie i mówi zdolniacha.

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:12   #1258
thidien
Rozeznanie

witam się po wizycie

no i - nie było usg, więc nie wiem czy Młody to Młody, czy nie :/
był tylko wymaz na paciora (jak dotarliśmy do laboratorium - nie tego co chodzę normalnie, musiałam gdzie indziej - to już było pół godziny po zamknięciu, czyli 11:30 :/ muszę wystartować jutro rano, a to kawałek, a ja jestem leń :/)

kolejna wizyta 4.03 (może mnie nasza Dobra Duszyczka dopisać)
myślicie, że zrobi mi jeszcze to usg? :P bosz... toż to będzie 2-3 tygodnie przed TP... masakra, jak to szybko leci...

a niestety, jesteśmy na etapie zupełnego braku podłogi w pokoju (wyrzuciliśmy deski, bo trzeba było ocenić czy wilgoć i pleśń nie zadomowiła się pod podłogą; piachu między legarami mieliśmy nie wybierać, ale... no trzeba, bo skoro skuwamy ściany do cegły, żeby się tej wilgoci i pleśni pozbyć, to trzeba to wywieźć, a nie kisić w tym piachu)
narożnik miał być 2 tygodnie temu - nie ma :/ pan przekłada terminy, albo odpowiada, że będzie wiedział, kiedy wyśle, ale następnego dnia dopiero

żyjemy na kartonach, śpimy na pojedynczym łóżku - zostało się tylko modlić, żeby dziecię grzecznie poczekało na zakończenie tego remonciska
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:15   #1259
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
mamy jutro jechać na weekend do Wawy do rodzinki Tżta jeśli się uda, znacie jakieś fajne sklepy z wózkami, fotelikami i dzieciowymi sprawunkami dziewczyny ze stolicy czy okolic? Będę wdzięczna za jakieś namiary

możesz odwiedzić sklep na Puławskiej Eurobaby, ja dostałam tam niezły rabat na wózek i akcesoria: https://maps.google.pl/maps?oe=utf-8...d=0CI8BEPwSMAo

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:22   #1260
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty już się dość napracowałaś więc niech sobie tż sam przygrzeje. Mielenie buzią podczas jedzenia jest bardzo męczące
W sumie racja, po co mam schodzić znów po schodach do kuchni, niech sobie sam podgrzeje

Poniżej ja w 34t 2 d (+11kg) Sorki za bałagan zdjęcie robione w pomieszczeniu przerabianym na garderobę/graciarnie. Ale tylko tam duże lustro mamy;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34t 2d.jpg (68,3 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2014-02-13 o 16:30
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości