|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
U nas tez stosowałam ta metode, bo ulewała. Najpierw byl smoczek aventu. Wszystko ok, ale w pewnym momencie sie zbuntowała. Wiec przerzuciliśmy sie na canpol i to samo. Teraz drugi dzień bez smoka i nie ma ulewania, chociaz cyca sobie cmokta. Z tym ze nie wissi mi godzinami a max 20 min i sie przytula do niego policzkiem zobaczymy czy brak ulewania to zbieg okoliczności, czy moze trzeba będzie teraz szukać kolejnego smoczka kolejnej firmy. Chociaz ulewanie i tak jest rzadkie, od urodzenia ilosc razy mogę policzyć na palcach jednej ręki - to jest porządne
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie czekam pod gabinetem gina, ide na kontrole to juz 6 tyg.... wolalabym dostac zielone swiatelko na wszystko
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle już nie ulewała od kilku dni a dziś już kilka razy mocno się jej chlusnęło.
|
|
#755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lolita - twoja Lenka taka malutka i śliczniutka. Piękna nagroda, za taki długi poród ![]() A moja Mała od trzech tygodni rozbraja nas świadomymi uśmiechami. Najbardziej lubi uśmiechać się do mnie i czarno-białych obrazków, a do taty to zależy jak jej czapka stoi
|
|
|
|
|
#756 | |
|
Zadomowienie
|
Jak Wam się widzi taka kiecka? (mam dość spodni i bluzek
)http://allegro.pl/pentelka-wizytowa-...965860196.html ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
malaMigotkAaa-
za zielone światło od gina krolowa_nilu- mała em ma- sukienka nie w moim stylu, ale ogólnie ładna
|
#758 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli jednak coś w tych pogłoskach o porodzie orgazmicznym prawdy jest. ![]() Cytat:
Cytat:
U nas znowu dobra noc. |
|||
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
lejdi aga trzymaj sie Kochana, my wszystkie myslami jestesmy z Toba. Jestes bardzo dzielna, trzymaj sie
lolita najwazniejsze, ze Lenka juz z Wami i ze wszystko ok.i nie ma blizny na buzce. A Lenka sliczna i jaka malutka migotka za chwile bedzie z gorki. Masz rok czasu na ogarniecie tematu pracy, Borys bedzie coraz spokojniejszy, a z Tztem musicie pogadac i na pewno bedzie dobrze. A Borys cudo, oczy ma chyba po Tobie, co? Bo z tego co pamietam ze zdjec, to Ty tez masz takie wielki sliczne czarne ![]() mezaga super, ze maluchy tak przybieraja ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- A my dzisiaj pojechalismy pozalatwiac tysiac spraw na miescie we trojke, nie bylo nas ponad 3 godziny, ale fanie sie tak przewietrzyc i wyjsc do ludzi, nawet jesli to jest pani w urzedzie A tak w ogole to ciagle jestem glodna
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Skurcze dalej co 8-10 min
|
|
#761 | |
|
Raczkowanie
|
Lejdi Aga odwagi, dasz radę. Ślę dużo ciepłych myśli, choć tyle mogę.
Cytat:
![]() a oczy tak piękne po mamie ![]() Mezaga też chodziłam z synem do dr. Czajki. Zadziwiała mnie ta kobieta, raz wychodziłam z gabinetu super zadowolona, wszystko wyjaśniła, była dokładna, a raz czułam się jak szkodnik, tak jakby miała do mnie pretensje że nie jestem ekspertem od szczepień i zadaję pytania. Mimo wszystko uważam że jest świetnym ekspertem i gdybym mogła z Miśka tez chodziłabym do niej. Lolita wymęczyłaś się biedna ale mała za to przesłodka 18 lat temu w czasie cc mojej kuzynce rozcięli brzuszek i tylko cudem z tego wyszła, dwa miesiące spędziła w szpitalu zamiast 3 dni a dziś ma wielką bliznę troszkę powyżej pasa![]() Królowa co za uśmiech ![]() jeju.. taka jestem zmęczona a tu tyle do zrobienia..
Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-02-13 o 16:23 |
|
|
|
|
#762 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mezaga kobieto jak Ty ogarniasz dwójkę dzieci? Szacun ![]() Akkma już blisko. Widać, że się rozkręca akcja , więc doping Muminek, a za lodówką umyłaś? To ponoć przyspiesza poród ![]() Migotka moja firma wprawdzie będzie istniała, ale po porodzie wygasa mi umowa o pracę i jeśli chcę wrócić, to albo zakładam działalność, albo na umowę zlecenie. Postanowiłam ten rok też przeznaczyć na rozwój edukacyjny. Podciągnę się trochę w tym co robię i jeszcze dodatkowe uprawnienia zrobię i poszukam pracy. Nie jest prawdą, że nie chcą młodych matek. Musisz mieć po prostu więcej do zaoferowania niż bezdzietne. Ja mając tyle kursów jestem bardzo pożądana na rynku pracy. Jednak jeśli się nie uda, to obiorę inną drogę, nie załamuję się, więc wierzę w Ciebie i Twoje zdolności Ja dziś byłam w pracy i czeka mnie przeprawa z ZUS-em. Miałam L4 na przełomie roku i teraz za styczeń nikt mi nie chce zapłacić pensji Szefowa mi ogarnęła podwozie, czyli full depilacja brazylijska woskiem Taaa dałam radę, ale co się napociłam przy tym i postękałam, to ja nie wiem jak poród wytrwam Jutro tylko 5 klientek i mogę rodzić
http://www.suwaczek.pl/cache/aa23db2c38.png 19.02.2014 g 18.20 Alicja Edytowane przez JustiLbn Czas edycji: 2014-02-13 o 16:31 |
|||
|
|
|
#763 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ołówkowe spódnice brzucha nie chowają, jakiś tłumok opis tej aukcji pisał Może pomyśl o czymś z szerokim dołem, np czymś w takim kształcie, i z leciutko podwyższoną talią, wtedy brzuch zniknie: ![]() Swoją drogą, pamiętam któraś z dziewczyn kiedyś wspominała że prowadzi bloga modowego. Może specjalistka coś doradzi
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#765 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale fajnie się śmieje! Cudo! Roane miałam dolargan przy Wiki. Nic nie pomógł na ból,a rzygalam dalej jak widziałam po nim. No i spać mi się chciało. Mała też była przymulona po porodzie. Żałowałam,że wzięłam. I nigdy więcej nie chciałam. http://cud-narodzin.pl/dolargan-znieczulenie-do-porodu/
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2014-02-13 o 16:35 |
||||
|
|
|
#766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja momentami mam problemy z siedzeniem prosto, tak mnie tam wszystko uwiera, a Ty tam z gorącym woskiem
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeju ale Ty się męczysz- współczuję
|
|
|
#771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedna dopiero jak zaczęła rzygać dalej niż widziała zorientowała się co to. Jej mąż narobił takiego rabanu, że pół miasta go słyszało. A w szpitalu, w którym ja rodziłam używanie dolarganu było zabronione.
|
|
|
|
|
#772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki usmiech to pewnie wszystko potrafi wynagrodzić ![]() Cytat:
przykre, że tak się musisz męczyć...
Edytowane przez Madzik14 Czas edycji: 2014-02-13 o 17:03 |
||
|
|
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Ehh.. chciałabym żeby się rozkręcało, a tu już 17 godz ze skurczami co 8-10 min
Cytat:
![]() Dzieki dziewczyny za pocieszające słowa ![]() Znacie moze jakies metody na przetrwanie skurczów? Prysznic juz przestaje pomagać..
|
|
|
#774 | ||
|
Zadomowienie
|
Śpi od 10 minut..niech pośpi chociaż z godzinę
Cytat:
Cytat:
jak wpisałam na all sukienka do karmienia to tylko takie kroje mi powyskakiwały (albo z mega miejscem na brzuch
|
|
#775 |
|
Konto usunięte
|
Cześć. Nastąpił dziś CUD. Moje dziecko spało
O 20 położyłam Alę spać, obudziła się o 23, karmienie przewijanie i o 1 zasnęła, potem 4,30-6,00 i spanie, potem obudziła się przed 9, nakarmiłam i nie chciała się uspokoić więc położyłam się z nią w łóżku i tak spałyśmy do 12. Nawet Justysię Kowalczyk przegapiłyśmy ![]() Gosia podzielam zdanie Wizażowych Cioć, spróbuj zrobić awarię kontrolowaną. W każdym razie cierpliwości ![]() magnusiu u mnie też jak położę Alę na brzuchu to podnosi główkę, a także pracuje mocno nogami (podnosi nawet dupcię jak dobrze popracuje) i łapie rączkami za przewijak. Moja mama stwierdziła że Ala jest bardzo silna ![]() perfuzja straszne wiadomości o koleżance. Biedny Juleczek ![]() lejdi_aga ślę masę myśli w Twoją stronę. Przede wszystkim dużo siły mezaga ale super przybierają na wadze Twoje kluseczki!! I gratuluję spadku kilogramów ![]() migotko i inne dziewczyny które nie mają gdzie wracać - nie załamujcie się. Wykorzystajcie ten czas na dziecko ale i na siebie, na szkolenia i szukanie czegoś nowego. Ja co prawda mam gdzie wracać ale też bym chciała zmienić pracę A Borysk jaki słodziak. I jaki duży już lolita ale słodka kruszynka Jestem w szoku że lekarz naciął małą. Nie dziwię się że zdenerwowani byliście. Dobrze że się wszystko zaleczyło i nie będzie blizny. Matko co za lekarz. Ale też pewnie nieźle się przeraził. Ogólnie historia ![]() AgatkaL ja witaminę D+K podawałam od 8 doby, tak jak miałam zalecone w wypisie. Królowa_Nilu ten uśmiech po prostu ROZBRAJA!! Nie mogę przestać się patrzeć. Aż ciężko uwierzyć że taki aniołek może dać popalić w nocy. To zdjęcie jest przesłodkie |
|
|
|
#776 |
|
Rozeznanie
|
Emma, miałam napisać Ci to co Roane - ja bym postawiła na sukienki i spódnice z podwyższoną talią i rozkloszowane, nic ołówkowego, chyba że masz już płaski brzuszek
![]() EDIT: przeczytałam co napisałaś. Skoro masz fajny brzuszek, a zależy Ci na tym, by kiecka miała możliwość szybkiego karmienia to ta się nadaje. Wygląda spoko Akkma, a próbowałaś podkręcić tempo np masażem sutków? Albo seksem? (choć domyślam się, że to pewnie ostatnie na co masz ochotę).
18.05.2013 - Żona - zapnij pasy Kochanie, przed nami wyboista droga Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2014-02-13 o 17:15 |
|
|
|
#777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...ress-with-belt http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...-contrast-trim http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...ress-with-belt http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...aterials-dress Ja właśnie też szukam czegoś podobnego na chrzest Cytat:
|
|
#778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Akkma na skurcze dobre są oddechy z brzucha/przepony. Jeśli nie radzisz sobie dobrze z długimi wyjechali to spróbuj wyspiewywac głoski "U","i", "o" i ciagnąć je najdłużej jak potrafisz na wydechu.
Te metodę polecam także na porodowce. Partner wie kiedy nadchodzi skurcz, bo informujesz otoczenie głosem, po drugie to otwiera dół. Łatwiej się wtedy skupić na głosie i wydechu, a nie na bólu. Mi taki sposób bardzo pomógł. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Będę codziennie ważyć mała i jeśli będzie przybierać prawidłowo to pozwolę jej i sobie dłużej pospać ![]() W szpitalu nie za bardzo chciała jeść, stała ok 7 min i usypiała. Teraz jest lepiej. Cytat:
Dasz radę pożegnać swoją córeczkę. Dużo siły Wam przesyłam ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Lolita - śliczna córeczka. Byłaś bardzo dzielna, poród miałaś ciężki |
||||
|
|
|
#779 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż dziwne że ten mąż telewizji im na głowę nie ściągnął, bo powinien. Można go potem odsprzedać za około 80% wartości na ebayu. Ja przez ostatnie kilka dni rozważałam zakup, i TŻ miał dzisiaj to załatwić gdybym dalej miała takie bóle z kosmosu, ale na szczęście przeszło. Cytat:
![]() A tak na serio, ja podkładałam sobie pod plecy termofor w nocy. Albo siedziałam w domu na piłce, a TŻ masował mi dół pleców. Trochę lepiej się czułam jak się ruszałam - co kilka godzin wychodziłam na podwórko na 10-minutowy spacer. Cytat:
![]() Jeśli chodzi o coś do karmienia, to może szmizjerka? Albo cokolwiek co się rozpina z przodu?
|
|
#780 |
|
Rozeznanie
|
Akkma dajesz dajesz
oj powiedz swojej pindzi żeby sie nie opindalała bo wy juz nie pierwszej świeżości a i inne maluchy moga pójść w jej ślady![]() wizyte u gina mam 19.02 a TP 21.02 ciekawe,ciekawe a jeszcze lepsze że dziś odebrałam wynik grupy krwi który powtarzałam i co? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

zobaczymy czy brak ulewania to zbieg okoliczności, czy moze trzeba będzie teraz szukać kolejnego smoczka kolejnej firmy. Chociaz ulewanie i tak jest rzadkie, od urodzenia ilosc razy mogę policzyć na palcach jednej ręki - to jest porządne

)
za zielone światło od gina 

( strasznie mi smutno.

Ja momentami mam problemy z siedzeniem prosto, tak mnie tam wszystko uwiera, a Ty tam z gorącym woskiem
Jedna dopiero jak zaczęła rzygać dalej niż widziała zorientowała się co to. Jej mąż narobił takiego rabanu, że pół miasta go słyszało. A w szpitalu, w którym ja rodziłam używanie dolarganu było zabronione.