Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 13:51   #451
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

kaska uuuu
pobędziesz z nami

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:52   #452
Asiek84
Wtajemniczenie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no to jestem Wasz jestem taka wkur..., że mam dość i mi się chce buczeć moje maleństwo z babcią na spacerku bo pogoda boska a TZ pojechał do pracy- tak ma dzisiaj WOLNE już mam tego dość, to już nie pierwszy raz raz po niego nawet przyjechali, bo miał dźwięki w tel wyłączone
z tej złości już zrobiłam obiad-zupkę jarzynową i zaraz muszę ugotować ryż, bo robiłam danie chińskie no i umyłam połowę okien w domu
Kaśka ja też kiedyś tak reagowałam, ale po tylu latach przeszło mi, taka robota... jak się buntowałam to się tż mnie kiedyś spytał, czy się cieszę jak pensja wpływa na konto...

a z oknami to możesz i do mnie wstąpić
Stary 2014-02-13, 13:54   #453
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
kciukasy za wizytę

a T koniecznie do lekarza... albo lekarza do T na wizytę domową... albo może Twój tż by poszedł do lekarza internisty T i porozmawiał

dziekuje
myslalam wlasnie. musimy obmyslic jakis plan dzialania, bo tak tego nie zostawie i wole kluc zelazo poki gorace.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
anutka ciezka sprawa z Twoja tesciowa. najpewniej nie pojdzie
niestetety dopoki realnie nie zagraza sobie lub komus to nie mozna jej zmusic.
ciezko, ciezko
z Twojego opisu ciezko mi jakakolwiek hipotze postawic co to mogloby byc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tez mysle, ze nie pojdzie. na sile tez nie zabierzemy. moze ewentualnie zrobimy tak, jak mowi Asiek.
Podobno ona byla kiedys jak najbardziej normalna i tak jej sie zrobilo jakies 10 lat temu. tylko dawniej to nie bylo az tak widoczne, pozniej nie widzielismy sie za czesto, bo studiowalismy w innym miescie. no ale teraz jak jest maly to nie da sie tego wytrzymac i obserwuje ja z przerazeniem.
oprocz sytuacji, o ktorych pisalam, to non stop wygaduje glupoty, czasem jest rozkojarzona, potrafi cos tam gadac do siebie, jak sie uczepi jednego tematu to nie moze przestac gadac, nie da nic sobie powiedziec, ona wszystko wie najlepiej, a jak tesc ma inne zdanie niz ona lub ja uspokaja to robi sie agresywna :/ poza tym przesiaduje ciagle w kosciele i czyta pismo swiete.oprocz tego nie robi nic, siedzi ciagle w domu.
czasami wydaje mi sie, ze ma lepsze i gorsze dni, tzn. bywa ze jest bardziej normalna.
jakis czas temu zauwazylam, ze tesc naduzywa alkoholu... chyba nie moze wytrzymac z nia w domu i jak idzie do garazu naprawiac samochody to tam pije
nie wiem dlaczego on nic z tym nie robi, moze ciezko mu samemu podjac decyzje? przeciez widze, ze on tez sie zlosci na jej zachowanie i wstydzi przy ludziach
moze moj szantaz cos zdziala ? bo juz nie mam pojecia co robic

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo
Zaraz będę nadrabiać, ale napisze wcześniej co u nas
Byliśmy dziś na rehabilitacji i rehabilitantka stwierdziła, że Filip nie wymaga terapi Z napięciem wszystko wporządku, a to, że się nie przewraca na boki, i tak sobie podtrzymuje się na rękach to nie problem, stwierdziła, że to jest spowodowane jego... ciężarem. Ale oczywiście mamy dalej ćwiczyć, ważna jest codzienna pielęgnacja
Pierwszy raz byliśmy u niej 2 tygodnie temu, zastosowaliśmy się do jej porad a w Filipie widać wyraźne efekty
Tak za 3-4 tygodnie mamy znów się do niej wybrać i ona pokaże nam co mamy robić gdy będzie miał 6 i pół miesiąca
No cieszę się

Teraz idę Was nadrabiać.
Suuper

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!niemam weny nic pisać,tylko podczytuje was.Wczoraj byliśmy u pani urolog w rzeszowie i wada u mojego Mateuszka się nie zmniejszyła ani nie zwiększyła czyli stoi w miejscu.Miałam cichą nadzieję że o pare milimetrów się zmniejszy a tu d.pa!!! Doktorka to ona niejest wylewna,jak człowiek się nie zapyta to nic niepowie i cały czas mówi że trzeba czasu i jeszcze raz czasu!!dalej bierzemy leki i badania mamy zrobić cystometrie i scyntografie dopiero w maju a to pierwsze badanie w następny piątek.To nie są bolesne badania ale niewiem jak on wytrzyma leżąc i jeszcze się ruszać nie można.to tyle o nas

Dziewczyny mam pytanie cały czas jemy tylko marchewkę,ziemniaka i dynie.jakie warzywa można mu podawać? pozdrawiam wszystkich
Przede wszystkim wazne, ze sie nie pogarsza nic. a moze wlasnie konsultacja u innego specjalisty?

Figulina, Tassia i Endżi dziekuje za odpowiedzi w sprawie jedzonka

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Przyszłam się pożalić najpierw a później spróbuję coś poczytać, ale nie wiem ile się uda

Zuzia chyba ma jelitówkę wszystko na to wskazuje. Zaczęło się wczoraj po północy i tak do białego rana. Męczy się biedna i skarży na bolący brzuszek i podrażnione gardło. Jej pościel cała do prania, Małża też bo z nim spała. 3 zmiany piżam, ręczniki, zabawki z którymi śpi. Od rana chodzi non stop pralka. Do tego Miłosz marudzi dziś i ciągle chce być na rączkach. Tż wziął opiekę ale musiał teraz wyjść na 3-4h do innej pracy niestety.
Póki co oboje zasnęli a ja zasiadłam i nic nie robię bo muszę zebrać trochę sił. Jak Zuzi zarazi Miłosza to się pochlastam chyba Na razie każde siedzi w osobnych pokojach i nie pozwalam wychodzić. Wolałabym ja najpierw się zarazić to Miłosz dostawałby moje przeciwciała i może by go ominęło cholerstwo

No to się rozpisałam
Idę poczytać Was.
Ojej zdrowka dla was
mam nadzieje, ze Milosz sie nie zarazi

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2014-02-13 o 14:01
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:56   #454
87czarna
Zakorzenienie

Aha...
Kupiłam Julii kaszkę mleczno-ryżową i jakoś mam opory z jej podaniem...
W ogóle przeraża mnie to, bo przecież jak dam jej na śniadanie, to pozniej obiad, deserek i w efekcie dostanie tylko 3 razy mleko

Ja to jakaś głupia jestem, z Mają tego tak nie przezywałam,a powinno byc odwrotnie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:56   #455
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

UWAGA,UWAGA!
Jula zjadła pierwszy raz cały słoik jabłuszek z morelami

Może też pomyłabym okna No ale dziś znów jadę do czytelni
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:56   #456
pszczoua
Zakorzenienie

Dziewczyny jest gdzies przelicznik ile ta kaszka Holle przeniczna zawiera glutenu? Nie mam pojecia ile tego dawac w ramach ekspozycji...
Stary 2014-02-13, 13:58   #457
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
dziekuje
myslalam wlasnie. musimy obmyslic jakis plan dzialania, bo tak tego nie zostawie i wole kluc zelazo poki gorace.

tez mysle, ze nie pojdzie. na sile tez nie zabierzemy. moze ewentualnie zrobimy tak, jak mowi Asiek.
Podobno ona byla kiedys jak najbardziej normalna i tak jej sie zrobilo jakies 10 lat temu. tylko dawniej to nie bylo az tak widoczne, pozniej nie widzielismy sie za czesto, bo studiowalismy w innym miescie. no ale teraz jak jest maly to nie da sie tego wytrzymac i obserwuje ja z przerazeniem.
oprocz sytuacji, o ktorych pisalam, to non stop wygaduje glupoty, czasem jest rozkojarzona, potrafi cos tam gadac do siebie, jak sie uczepi jednego tematu to nie moze przestac gadac, nie da nic sobie powiedziec, ona wszystko wie najlepiej, a jak tesc ma inne zdanie niz ona lub ja uspokaja to robi sie agresywna :/ poza tym przesiaduje ciagle w kosciele i czyta pismo swiete.oprocz tego nie robi nic, siedzi ciagle w domu.
czasami wydaje mi sie, ze ma lepsze i gorsze dni, tzn. bywa ze jest bardziej normalna.
jakis czas temu zauwazylam, ze tesc naduzywa alkoholu... chyba nie moze wytrzymac z nia w domu i jak idzie do garazu naprawiac samochody to tam pije
nie wiem dlaczego on nic z tym nie robi, moze ciezko mu samemu podjac decyzje? przeciez widze, ze on tez sie zlosci na jej zachowanie i wstydzi przy ludziach
o jejku... ja bym też nie wytrzymała, teść jak nie jeden facet przychodzi problem to alkohol idzie w ruch...
Stary 2014-02-13, 14:02   #458
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
najbardziej bolesne jest to co usłyszałam już dwa razy od tż, cytuje - cc to nie poród. mogłaś dać z siebie więcej. za mało się nacierpiałaś.
siadło mi to na psychice..
Co za palant

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
W każdym razie wczoraj T. do mnie że szwagierki córka (ma 9 lat obecnie) musi być rehabilitowana, bo ma krzywy kręgosłup i to w takim stopniu, że jeśli do czas kiedy dostanie piewszą @ go nie wyprostuje ćwiczeniami, to już taki zostanie. I T. taka zdziwiona że ciekawe od czego ona ma taki kręgosłup. Ja już się nie odezwałam w ogóle tylko przytaknęłam że no faktycznie, ciekawe od czego Nie mam sił się wymądrzać jak wszyscy dookoła wiedzą lepiej co dla mojego dziecka jest najkorzystniejsze. No i T. wytłumaczyła to tak, że szwagierki córka ma skazę białkową i to pewnie od tego (WTF?)

Cytat:
mysle ze najlepiej mu zaszyc arbuza w odbycie i podac srodki przeczyszczajace

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Moim zdaniem zanim ktos wyjdzie na wolnosc na takie cos powinien byc zbadany przez psychiatrow i oni powinni orzekac czy nadaje sie do zycia w spoleczenstwie.
Moim zdaniem prawo nie powinno działać wstecz.

Cytat:
mam glupie pytanie
brakuje mi warzyw w diecie
jakie jecie? ja jak ide do sklepu to nic nie widze
jem bez przerwy ogorki kiszone, pomidory, papryke swieza i czasem jakas mrozonke najczesciej fasolke szparagowa
i kupilam.ogorka zielonego
Cukinia, brokuły, kalafior, kiełki różne, rukola, roszponka, swiezy szpinak, salata rzymska, czosnek.

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Moj widzial jak chodzilam i stekalam - wiec raczej wie ze cierpialam bardzo. Ale wydaje mi sie ze tego nie da sie do niczego porownac
Moj prz Zuzi widzial jak sie meczylam. Przy skurczu pyt: co skurcz??? Wystarczylo moje spojrzenie i juz nie zapytal

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
jak moj TŻ pytal jaki to bol to mowilam ze jakby mu ktos parasol wsadzil i go rozlozyl

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
o kurcze blaszka -u Nas się pozmieniało i Chrzest musimy przyspieszyćdzis idziemy załatwiac.Chrzcimy 2 marca

w co ja ubiore Lilke?w co ja się ubiore?!

W moje urodziny

Cytat:
Hejo
Byliśmy dziś na rehabilitacji i rehabilitantka stwierdziła, że Filip nie wymaga terapi Z napięciem wszystko wporządku, a to, że się nie przewraca na boki, i tak sobie podtrzymuje się na rękach to nie problem, stwierdziła, że to jest spowodowane jego... ciężarem. Ale oczywiście mamy dalej ćwiczyć, ważna jest codzienna pielęgnacja
Pierwszy raz byliśmy u niej 2 tygodnie temu, zastosowaliśmy się do jej porad a w Filipie widać wyraźne efekty
Tak za 3-4 tygodnie mamy znów się do niej wybrać i ona pokaże nam co mamy robić gdy będzie miał 6 i pół miesiąca
No cieszę się

Teraz idę Was nadrabiać.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Gorgulku jak u Was ekspozycja?
Podaje od pn. Na razie jest ok tzn jakby kupa rzadziej?

Cytat:
o rety Biedna Zuzia i wy wszyscyoby ominęło Miłoszka!!

zauważyłam,że Tusia ma zadrapanie na główce,ale takie głębsze...nie wiem, może się zabawką uderzyła...w każdym razie chyba lepiej nie myć jej dzisiaj głowy żadnym specyfikiem,samą wodą?

To nie myj dzis glowki

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
zdrówka dla Was i oby Zuzi szybko minęło, a Miłek się nie zaraził

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
biedna mała

Jest szansa, ze bedzie ladnie wszystko wcinal
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:03   #459
anutka171
Rozeznanie

Własnie dzwonila fotografka i powiedziala, ze zdjecia beda gotowe na sobote nie moge sie doczekac

a najlepsze jest to, ze dostane od niej w gratisie albumy pamiatki ze chrztu (3szt) dla mnie i dla chrzestnych i 25 zdjec w formacie 15x21
Stary 2014-02-13, 14:04   #460
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Aha...
W ogóle przeraża mnie to, bo przecież jak dam jej na śniadanie, to pozniej obiad, deserek i w efekcie dostanie tylko 3 razy mleko

Ja to jakaś głupia jestem, z Mają tego tak nie przezywałam,a powinno byc odwrotnie
Też kupiłam, jeszcze nie otworzyłam Ale myślałam żeby podać wieczorem, nie wiem czy dobrze myślę, może dłużej pośpi
Cytat:
Dziewczyny jest gdzies przelicznik ile ta kaszka Holle przeniczna zawiera glutenu? Nie mam pojecia ile tego dawac w ramach ekspozycji...
Skopiuje wiadomość od Natali, mam nadzieję że mogę?
2-3g tej kaszki to około 2 płaskich łyżeczek do herbaty lub niecała duża łyżka - uwaga, mam mało pojemne łyżeczki i łyżki w każdym bądź razie to jakieś 5 ml (sprawdzałam w takim kieliszku od syropów). żeby to miało sensowaną konsystencję, to należy dać około 20 ml wody. Ja do tego dawałam troszkę swojego mleka, no nie wiem, może z 5 ml, odciągniętego ręcznie i wychodziło takie ani za rzadkie ani za gęste.
ale wydawało mi się po 3 dniach, że Hani trochę w brzuszku bulgocze za bardzo, więc dziś zmniejszyłam do 1 płaskiej łyżeczki na 10 ml wody i też trochę mleka"
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:10   #461
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Też kupiłam, jeszcze nie otworzyłam Ale myślałam żeby podać wieczorem, nie wiem czy dobrze myślę, może dłużej pośpi

Skopiuje wiadomość od Natali, mam nadzieję że mogę?
2-3g tej kaszki to około 2 płaskich łyżeczek do herbaty lub niecała duża łyżka - uwaga, mam mało pojemne łyżeczki i łyżki w każdym bądź razie to jakieś 5 ml (sprawdzałam w takim kieliszku od syropów). żeby to miało sensowaną konsystencję, to należy dać około 20 ml wody. Ja do tego dawałam troszkę swojego mleka, no nie wiem, może z 5 ml, odciągniętego ręcznie i wychodziło takie ani za rzadkie ani za gęste.
ale wydawało mi się po 3 dniach, że Hani trochę w brzuszku bulgocze za bardzo, więc dziś zmniejszyłam do 1 płaskiej łyżeczki na 10 ml wody i też trochę mleka"
Dziekuje
Stary 2014-02-13, 14:12   #462
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
moja uważa, że wystawiać na gluten powinno się tylko te dzieci, u których jest ku temu jakaś podstawa
a czyje to zdanie? pediatry? i ciekawe jakie kryterium powodów stosuje...
u nas na rejonie pediatra w ogóle nie interesuje się rozszeżaniem diety. nie pytają o to co dziecko je, w ogóle ten temat ich nie obchodzi.

Cytat:
Witam się w nowym wątku

Hej. Julek też zawsze gorączkuje po szczepieniach. Powinno dzisiaj do wieczora przejść (przynajmniej tak jest u nas). Póki co nie masz się czym martwić Poza tym 38,1 to nie aż taka wysoka tempka. Mi mówiła pediatra że jeśli jest powyżej 38,5 to się zbija, ale ja podaję Paracetamol jak jest ok. 38, nie chcę żeby się rozkręciło
u nas każą pedicetamol dawać zapobiegawczo żeby nic się nie wydarzyło. pierwszą dawkę po 2h i potem co 8h mniej więcej przez 2 doby.

Cytat:
mam glupie pytanie
jem bez przerwy ogorki kiszone, pomidory, papryke swieza i czasem jakas mrozonke najczesciej fasolke szparagowa

ale malooooo
zjadlabym jakas zapiekanke warzywna, albo cos

dajcie jakis pmysl.na warzywa pliiiiiis

warzywa na patelnie mrożone
i tak jak większosc cukinia, b. dobra jest duszona z cebulą, pomidorami, piersią z kurczaka i makaronem
surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka

Cytat:
Cześć dziewczyny!niemam weny nic pisać,tylko podczytuje was.Wczoraj byliśmy u pani urolog w rzeszowie i wada u mojego Mateuszka się nie zmniejszyła ani nie zwiększyła czyli stoi w miejscu.Miałam cichą nadzieję że o pare milimetrów się zmniejszy a tu d.pa!!! Doktorka to ona niejest wylewna,jak człowiek się nie zapyta to nic niepowie i cały czas mówi że trzeba czasu i jeszcze raz czasu!!dalej bierzemy leki i badania mamy zrobić cystometrie i scyntografie dopiero w maju a to pierwsze badanie w następny piątek.To nie są bolesne badania ale niewiem jak on wytrzyma leżąc i jeszcze się ruszać nie można.to tyle o nas

Dziewczyny mam pytanie cały czas jemy tylko marchewkę,ziemniaka i dynie.jakie warzywa można mu podawać? pozdrawiam wszystkich
jeśli jest taka potrzeba to takie badania wykonuje się u dzieci w znieczuleniu ogólnym
będziecie przyjęci na oddział czy ambulatoryjnie?
btw miałam te badania w dzieciństwie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mały najedzony zasnął a ja ubolewam, że mój obiad dopiero się robi Nie wiem czy zdążę zjeść zanim myszek mi się obudzi.

Dziś jeszcze dałam słoiczkowy obiadek, bo nie miałam szans na rozgryzienie obsługi blendera. Julek dostał ziemniaka i dynię z Hippa i jestem w szoku, że zjadł 90% słoiczka 125 gramów. Jaaaakie to obrzydliwe w smaku, śmierdzące, no ohyda

Mój mały nie kaprysi na jedzenie. Zje wszystko co dostanie i błyskawicznie załapał o co chodzi
U mnie była kolejno:
- kaszka manna
- kaszka ryżowa
- marchewka
- marchewka z ziemniakiem
- ziemniak z dynią

Chciałabym jeszcze trochę pociągnąć same warzywka (może tydzień), potem włączę mięso i owoce
Miłosz też lubi, aleee mnie to też smakuje I w ogóle próbuję te słoiczki i mi smakują nawet, ale ja jakaś dziwna jestem. Zwykle mało solę, może to przez to

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-02-13 o 14:17
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:13   #463
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisze jak robię to ja (od Natali zgapiłam ) - 20 ml wody i łyżeczka/miarka do syropów czyli jakieś 5 ml. Od razu pierś do popicia

Cytat:
Aha...

To kupuj kaszki bezmleczne i dodawaj tam mleko które Julia pije

Cytat:
...
Ojej zdrowka dla was
mam nadzieje, ze Milosz sie nie zarazi
Ciezka sprawa z tesciowa

Cytat:
Biedna Zuzia. Oby ominęło i Miłosza i Ciebie

A nie boicie się, że ten chrupek zbije się w taką kulke i może się coś stać? Kurcze, jakby to powiedziała Kaśka, jestem boidupa

Kaska powiedziałaby tez "lękam się"

Cytat:
Kochana, życze c załego serca,żeby mały się nie zaraził, a Zuzia jak najszybciej wyzdrowiała. Cholerstwo ta jelitówka
...
UWAGA,UWAGA!
Jula zjadła pierwszy raz cały słoik jabłuszek z morelami

Stary 2014-02-13, 14:19   #464
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
no to jestem Wasz jestem taka wkur..., że mam dość i mi się chce buczeć moje maleństwo z babcią na spacerku bo pogoda boska a TZ pojechał do pracy- tak ma dzisiaj WOLNE już mam tego dość, to już nie pierwszy raz raz po niego nawet przyjechali, bo miał dźwięki w tel wyłączone
z tej złości już zrobiłam obiad-zupkę jarzynową i zaraz muszę ugotować ryż, bo robiłam danie chińskie no i umyłam połowę okien w domu

a teraz z nadrabiania

Papuga po raz kolejny się przekonuję, że Twój TZ ma orzeszka zamiast mózgu sorki.. co to wogóle za tekt z tą cc? lepiej, żebyś Ty albo Antoś umarli na porodówce? wtedy byś się wystarczająco nacierpiała? nie miej wyrzutów sumienia, po cc też jest ból jak blizna się goi, nie można od razu chodzić itd. niech on zamknie lepiej dziób bo mnie osłabia

Madziuchna kawał

ktoś pytał o łóżko to jest to z reklamy w tv:
łóżko-klik
zagłówek-klik

a w H&M są sweterki chłopięce "Future HeartBreaker" : jupi: chciałam kupić, ale muszę wydrukować kupon na -25% bo drogi jest 59zł :? a tak to będzie 44zł

oj no, mój niestety też tak ma...jak się prowadzi firmię, to niestety:/

aaa bardzo podobne ot łóżko do mojego i też mam takie szafy na dole i też białe. i te same wymiary

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:31   #465
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś jeszcze dałam słoiczkowy obiadek, bo nie miałam szans na rozgryzienie obsługi blendera. Julek dostał ziemniaka i dynię z Hippa i jestem w szoku, że zjadł 90% słoiczka 125 gramów. Jaaaakie to obrzydliwe w smaku, śmierdzące, no ohyda
super, u nas wszystko co z dynią poszło do kosza- słoiczek z hipp i mojej roboty danie z dynią- mał miał odruch wymitny- nie dziwię się

Cytat:
kaska uuuu
pobędziesz z nami

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Kaśka ja też kiedyś tak reagowałam, ale po tylu latach przeszło mi, taka robota... jak się buntowałam to się tż mnie kiedyś spytał, czy się cieszę jak pensja wpływa na konto...

a z oknami to możesz i do mnie wstąpić
ok, umyję! lubię myć okna
mój mi takich pytań nie zadaj bo się nabija, że ja siedzę pierwszego online na stronie banku
Cytat:
Kaska powiedziałaby tez "lękam się"

zdrówka dla Zuzinki
Cytat:
oj no, mój niestety też tak ma...jak się prowadzi firmię, to niestety:/

aaa bardzo podobne ot łóżko do mojego i też mam takie szafy na dole i też białe. i te same wymiary
no wiem, niestety muszę się przyzwyczaić
no łóżko super mi się podoba i TZ mimo, że ikea się zgodził

i dzisiaj oglądaliśmy ddtvn i był ten cykl Gardiasowej i mi rzekł, że on chce córeczkę Hanię

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:35   #466
dodinha
Wtajemniczenie

Kurdeee,nie radzę sobie z tym laktatorem,leci mi dołem.Jak prawidłowo zassać w nim pierś ,żeby dobrze leciało?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-02-13, 14:37   #467
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
super, u nas wszystko co z dynią poszło do kosza- słoiczek z hipp i mojej roboty danie z dynią- mał miał odruch wymitny- nie dziwię się
...
zdrówka dla Zuzinki
Ja lubię dynię

Bierzcie się w takim razie do roboty Hania czeka

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Dodinha, mleko możesz przetrzymywać w lodówie 48h. Ja mam laktator avent i mi nie leci nic dołem.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Zuzia śpi od 12, Miłosz pospał prawie 40 min
Stary 2014-02-13, 14:39   #468
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

a teraz z nadrabiania

Papuga po raz kolejny się przekonuję, że Twój TZ ma orzeszka zamiast mózgu sorki.. co to wogóle za tekt z tą cc? lepiej, żebyś Ty albo Antoś umarli na porodówce? wtedy byś się wystarczająco nacierpiała? nie miej wyrzutów sumienia, po cc też jest ból jak blizna się goi, nie można od razu chodzić itd. niech on zamknie lepiej dziób bo mnie osłabia

Madziuchna kawał

ktoś pytał o łóżko to jest to z reklamy w tv:
łóżko-klik
zagłówek-klik

a w H&M są sweterki chłopięce "Future HeartBreaker" : jupi: chciałam kupić, ale muszę wydrukować kupon na -25% bo drogi jest 59zł :? a tak to będzie 44zł
Cytat:

ok, umyję! lubię myć okna
mój mi takich pytań nie zadaj bo się nabija, że ja siedzę pierwszego online na stronie banku

zdrówka dla Zuzinki

no wiem, niestety muszę się przyzwyczaić
no łóżko super mi się podoba i TZ mimo, że ikea się zgodził

i dzisiaj oglądaliśmy ddtvn i był ten cykl Gardiasowej i mi rzekł, że on chce córeczkę Hanię
Hania ślicznie, też bym chciała gdyby nie było w najbliższej rodzinie

Stary 2014-02-13, 14:47   #469
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
a czyje to zdanie? pediatry? i ciekawe jakie kryterium powodów stosuje...
u nas na rejonie pediatra w ogóle nie interesuje się rozszeżaniem diety. nie pytają o to co dziecko je, w ogóle ten temat ich nie obchodzi.

u nas każą pedicetamol dawać zapobiegawczo żeby nic się nie wydarzyło. pierwszą dawkę po 2h i potem co 8h mniej więcej przez 2 doby.

warzywa na patelnie mrożone
i tak jak większosc cukinia, b. dobra jest duszona z cebulą, pomidorami, piersią z kurczaka i makaronem
surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka

jeśli jest taka potrzeba to takie badania wykonuje się u dzieci w znieczuleniu ogólnym
będziecie przyjęci na oddział czy ambulatoryjnie?
btw miałam te badania w dzieciństwie

Miłosz też lubi, aleee mnie to też smakuje I w ogóle próbuję te słoiczki i mi smakują nawet, ale ja jakaś dziwna jestem. Zwykle mało solę, może to przez to

Badania w szpitalu będą robione ale my mamy przyjeżdzać.niema żadnego znieczulenia.nie tak łatwo dostać się tam na oddział do tej doktorki.ja jeszcze w ciąży jak byłam już końcówka ciąży to lekarka już wiedziala o chorobie i od urodzenia go kontroluje.Jest bardzo dobrą lekarką tylko mało wylewna
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:00   #470
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Badania w szpitalu będą robione ale my mamy przyjeżdzać.niema żadnego znieczulenia.nie tak łatwo dostać się tam na oddział do tej doktorki.ja jeszcze w ciąży jak byłam już końcówka ciąży to lekarka już wiedziala o chorobie i od urodzenia go kontroluje.Jest bardzo dobrą lekarką tylko mało wylewna
wiesz, jak mały będzie się ruszał, to raczej nie będą mieli wyboru. to niemowlę, wątpię żeby wytrzymał w bezruchu.
Stary 2014-02-13, 15:08   #471
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
wiesz, jak mały będzie się ruszał, to raczej nie będą mieli wyboru. to niemowlę, wątpię żeby wytrzymał w bezruchu.

ostatnim razem to trzymałam go sama i dałam radę teraz z z mężem będziemy trzymać.damy radę. napewno niedam go uspać bo to badanie nietrwa długo
Stary 2014-02-13, 15:17   #472
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ostatnim razem to trzymałam go sama i dałam radę teraz z z mężem będziemy trzymać.damy radę. napewno niedam go uspać bo to badanie nietrwa długo
a scyntygrafię też już miał, czy będzie pierwszy raz w maju?
Stary 2014-02-13, 15:26   #473
rusałka_1
Zakorzenienie

my po 2h spacerku jak ja uwielbiam tę ciszę wolną od jęków i stęków mojego syna

Cytat:

bo mi się nie załączyły
piękna zima, ale ja nie zazdroszcze wolę ,moją "wiosnę"

Cytat:
Hejo
No cieszę się
Teraz idę Was nadrabiać.
super ale Fifi szybko zrobił postępy

Cytat:
Cześć dziewczyny!niemam weny nic pisać,tylko podczytuje was.Wczoraj byliśmy u pani urolog w rzeszowie i wada u mojego Mateuszka się nie zmniejszyła ani nie zwiększyła czyli stoi w miejscu.Miałam cichą nadzieję że o pare milimetrów się zmniejszy a tu d.pa!!! Doktorka to ona niejest wylewna,jak człowiek się nie zapyta to nic niepowie i cały czas mówi że trzeba czasu i jeszcze raz czasue dopiero w maju a to pierwsze badanie w następny piątek.To nie są bolesne badania ale niewiem jak on wytrzyma leżąc i jeszcze się ruszać nie można.to tyle o nas

biedny maluszek oby wyniki były dobre.
Cytat:
Wlasnie wrocilismy z przychodni i dupka bo nic nie zalatwilismy

nasza pediatra jest tydzien na zwolnieniu i byla jedna lekarka na poradnie dzieci chorych i zdrowych. tak czy inaczej nie chcialam szczepic, ale chcialam zapytac o wyniki badan krwi. mialam isc do tej drugiej lekarki, ale byla cala poczekalnia chorych dzieciakowi nie czekalam z malym.
w poniedzialek skonsultuje wyniki, a szczepienie sila rzeczy przelozymy na za 3 tygodnie, poniewaz szczepienia sa we wtorki i czwartki, ale na dwa kolejne czwartki jestem zapisana na rehabilitacje z Jakubem, poniewaz nie bylismy juz 4 tygodnie. najpierw przez chorobe, a pozniej przez brak miejsc
a nie moge tez zaszczepic we wtorek, bo pozniej nie powinno sie cwiczyc przez 3-4 dni z dzieckiem.

przynajmniej zwazylismy sie i mamy 7600 g
myslalam ze bedzie wiecej, ale jednak nie

jedyne dobro to to, ze bylam z mama i moglam z nia zostawic Kubusia, a sama poszlam do biedry kupic pieluchy i do tesco po obiadki i deserki tylko niestety nie ma w naszym tesco chusteczek, wiec siostra mi musi kupic w lodzi...

c
za wage

Cytat:
tylko teraz ceny baklazana sa zabojcze
cukinia to samo
chyba ze tak w sklepie trafilam

a co robicie z burakow z marxhewki?
bo z burakow to umiem tylko buraczki zasmazane do obiadu
a z marchewki to obiadek dla macka
zart ale marchewka sama w sobie to tylko jako krem albo jako surowka
nie mam pomyslu na marchewke w roli glownej

alez jestem.glodna

ja buraczki obieram ze skórki i piekę w foli aluminiowej. Potem wykorzystuję do sałatek/kanapek lub jem same skropione olejem/oliwą, opruszone przyprawami.
Marchewkę kroję na takie wieksze kawałki przyprawiam: solą, majerankiem polewam oleję i piękę. Jem samą jako przekąskę lub dodatek do sałatek

Cytat:

Przyszłam się pożalić najpierw a później spróbuję coś poczytać, ale nie wiem ile się uda

Zuzia chyba ma jelitówkę wszystko na to wskazuje. Zaczęło się wczoraj po północy i tak do białego rana. Męczy się biedna i skarży na bolący brzuszek i podrażnione gardło. Jej pościel cała do prania, Małża też bo z nim spała. 3 zmiany piżam, ręczniki, zabawki z którymi śpi. Od rana chodzi non stop pralka. Do tego Miłosz marudzi dziś i ciągle chce być na rączkach. Tż wziął opiekę ale musiał teraz wyjść na 3-4h do innej pracy niestety.
Póki co oboje zasnęli a ja zasiadłam i nic nie robię bo muszę zebrać trochę sił. Jak Zuzi zarazi Miłosza to się pochlastam chyba Na razie każde siedzi w osobnych pokojach i nie pozwalam wychodzić. Wolałabym ja najpierw się zarazić to Miłosz dostawałby moje przeciwciała i może by go ominęło cholerstwo

No to się rozpisałam
Idę poczytać Was.
oejej zdrówka dla Zuzi!
no i żeby ominęło Milosza.

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Tassia ja kocham cukinie. Cena 11 pln za kg a w lato 2 pln :/
ja też uwilebiam cukinię: latem mam za darmo od rodziców, a zimą płaciłam już nawet 16zł/kg.

Cytat:
s

Szymuś dziś pierwszy raz zjadł coś innego niż mleko. Podałam mu marchewkę i jestem mega pozytywnie zaskoczona, że od razu załapał łyżeczkę i wcinał aż mu się uszy trzęsły

Cytat:
z tej złości już zrobiłam obiad-zupkę jarzynową i zaraz muszęugotować ryż, bo robiłam danie chińskie no i umyłam połowę okien w domu

też nie lubie takiej zmiany planów

zbieramy się na szczepienie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:28   #474
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się na szybko, bo muszę korzystać, że Maruda nr 1 śpi i zrobić obiad Byliśmy u prof. od rehabilitacji i stwierdził, że Julek ma słabe mięśnie brzucha i klatki piersiowej, więc dał skierowanie na ćwiczenia Głowę do siadu ciągnie ok Nóżki też pięknie pracują.
W sumie się cieszę, bo to pomoże a nie zaszkodzi Prof. nie stwierdził, że to coś strasznego, a chyba skierowanie dał, bo widział, że mi zależy Zaczynamy.... 27 marca

Powiedział ciekawą rzecz, żeby zrobić wywiad wśród mamy i teściowej o mnie i o TŻ - kiedy usiedliśmy, kiedy raczkowaliśmy, kiedy poszliśmy, bo często to jest uwarunkowane genetycznie i jak rodzice późno zaczęli np. raczkować, to nie ma co od dziecka oczekiwać cudów

Cytat:
Dokładnie! Pełno jest takich głupków. Strasznie mnie mierzi jak osoba nie mająca zielonego pojęcia o temacie (no, może tyle co kiedyś usłyszała piąte przez dziesiąte) wymądrza się i gada swoje farmazony jak prawdy objawione.
Pamiętam jak na krótko przed moim porodem temat rodzenia był popularny w towarzystwie przy stole biesiadnym Zapytałam np dziewczyny czy miała jakieś znieczulenie, ta tylko pokręciła głową a jej mąż: "I baaardzo doooobrze!" i gadał, że to prawidłowo itd
Znam ten typ Taki jest brat cioteczny mojego TŻ. A w ciąży i porodach to normalnie się specjalizuje Stwierdził np., że po cc już nigdy nie będę odczuwała przyjemności podczas seksu

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
my na nogach od 7.
Mój zbudził się przed 7, dałam mu zabawki i próbowałam dalej spać

Cytat:
slucham franka sinatry, leze na sofie i modlee sie zeby maciek spal ze 3godziny a i tak.obudzi sie za pol godziny
jesr mega marudny a ja nie mam cierpliwosci od paru dni
claymi dnaimi pojekuje przez te zabki, kazda zabawka go.nudzi po 20sekundach
nie wien w co sie bawic
mam dosc!!!!!!!!!!!!!! dzis macierzybstwu mowie stanowczo NIE

Tassia, piona!
Mój z kolei non stop jęczy A zęby mu nie idą

Cytat:
mam glupie pytanie
To i tak dużo jesz
Ja jem tylko marchewkę - gotowaną lub surową

Cytat:
hej dziewczyny nie nadrabiam bo TZ ma wolne i jest słonko więc wybywamy, ale

w kauflandzie dania gerber i soczki -30% po 2,07zł

I UWAGA NA PAMPERSY!!! U NAS ROZMIAR 4- SĄ PO 56SZT. NA CZOLE, A NA REGALE 62SZT
A u mnie nie ma tego sklepu

Cytat:
Hejo
No cieszę się

Teraz idę Was nadrabiać.
Super
Boja, napisz mi może na pw, jakie mieliście te zalecania, bo my mamy kłopot z Julkiem - pisałam wyżej Mamy zleconą rehabilitację metodą NDT. Julek też się nie przewraca jeszcze

Cytat:
U nas też dzięki słoiczkom poprawiła się kupa. A jak Filip był tylko na kp to nie robił po ponad tydzień i często się męczył.
Liczę, że u nas tak będzie
Ruszamy w przyszłym tygodniu.

Cytat:

No to się rozpisałam
Idę poczytać Was.
Zdrówka!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:29   #475
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
a scyntygrafię też już miał, czy będzie pierwszy raz w maju?

juz miał robioną i tam też trzeba leżeć jak kłoda
Stary 2014-02-13, 15:44   #476
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię dynię

ja też lubie, ale dużo zależy od odmiany, czasami jest słodkawa, a czasami jak tektura...

Filip tez lubi i dobrze bo mam jeszcze 2 eko w całości z własnej działki i troche zamrożone i szczerze coraz częsciej mam problem co mam dać mu do jedzenia boje sie nowości dziś dostał pierwszy raz brzoskwinie z Hippa i jutro i pojutrze tez dostanie na deser i musze powiedziec że pyszna i wg opakowania bez cukru później dostanie banana bobovity bo dostałam jabłko z bananem od cioci a tak sama kupić to się lekałam

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się na szybko, bo muszę korzystać, że Maruda nr 1 śpi i zrobić obiad Byliśmy u prof. od rehabilitacji i stwierdził, że Julek ma słabe mięśnie brzucha i klatki piersiowej, więc dał skierowanie na ćwiczenia Głowę do siadu ciągnie ok Nóżki też pięknie pracują.
W sumie się cieszę, bo to pomoże a nie zaszkodzi Prof. nie stwierdził, że to coś strasznego, a chyba skierowanie dał, bo widział, że mi zależy Zaczynamy.... 27 marca

Powiedział ciekawą rzecz, żeby zrobić wywiad wśród mamy i teściowej o mnie i o TŻ - kiedy usiedliśmy, kiedy raczkowaliśmy, kiedy poszliśmy, bo często to jest uwarunkowane genetycznie i jak rodzice późno zaczęli np. raczkować, to nie ma co od dziecka oczekiwać cudów

Znam ten typ Taki jest brat cioteczny mojego TŻ. A w ciąży i porodach to normalnie się specjalizuje Stwierdził np., że po cc już nigdy nie będę odczuwała przyjemności podczas seksu

Mój zbudził się przed 7, dałam mu zabawki i próbowałam dalej spać

Tassia, piona!
Mój z kolei non stop jęczy A zęby mu nie idą

To i tak dużo jesz
Ja jem tylko marchewkę - gotowaną lub surową

A u mnie nie ma tego sklepu

Super
Boja, napisz mi może na pw, jakie mieliście te zalecania, bo my mamy kłopot z Julkiem - pisałam wyżej Mamy zleconą rehabilitację metodą NDT. Julek też się nie przewraca jeszcze

Liczę, że u nas tak będzie
Ruszamy w przyszłym tygodniu.

Zdrówka!
heh Madziuchna u nas ten sam problem na ćwiczeniach i faktycznie jak lezy na brzuchu to on wydaje się taki rozlany mam nadzieje że
Julkowi ćwiczenia pomogą a Ty bedziesz spokojniejsza.
Fajnie że lakarz kazał zrobić wywiad moim zdaniem to istotne

co do cc i seksu to takiej głupoty to jeszcze nie słyszałam
Kauflanda też nie mamy
Filip tez jęczy, ma juz dwa zęby
tez najczęsciej jem marchewke, ale naprawde się staram jeść więcej warzyw i owoców, ostatnio kupuje gotowe surówki z kapusty typu colesław nieno jadam jeszcze buraczki, pieczarki, kapuste i postanowienie jedno jabłko dziennie

z plecków na brzuch tez się nie przekreca?
Stary 2014-02-13, 15:49   #477
butterfly20
Zakorzenienie

Bosh Tuśka co jest na macie lub gdziekolwiek i się bawi to mi stęka i jęczy...

I kupiłam ten szampon Dentinox na ciemieniuche, bo już nie mam mocy. Oby zadziałał...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
my po 2h spacerku jak ja uwielbiam tę ciszę wolną od jęków i stęków mojego syna

piękna zima, ale ja nie zazdroszcze wolę ,moją "wiosnę"

super ale Fifi szybko zrobił postępy

biedny maluszek oby wyniki były dobre.

za wage

ja buraczki obieram ze skórki i piekę w foli aluminiowej. Potem wykorzystuję do sałatek/kanapek lub jem same skropione olejem/oliwą, opruszone przyprawami.
Marchewkę kroję na takie wieksze kawałki przyprawiam: solą, majerankiem polewam oleję i piękę. Jem samą jako przekąskę lub dodatek do sałatek

oejej zdrówka dla Zuzi!
no i żeby ominęło Milosza.

ja też uwilebiam cukinię: latem mam za darmo od rodziców, a zimą płaciłam już nawet 16zł/kg.

też nie lubie takiej zmiany planów

zbieramy się na szczepienie
u mnie we wtorek jeszcze była piękna wiosna

kciukam za szczepienie!

Stary 2014-02-13, 16:00   #478
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

My po 3 godzinnym spacerku
eh młody jest taki ostatnio rozdrazniony sama nie wiem o co chodzi...
nawet przestl dojadac mm
wydaje mi sie ze zeby ale mama mowi ze nie czuje nic...
a mały tylko raczki, ylko gryzak szklane oczy
chory nie jest...

Motyl a Ty jak rozpoznalas ze Tusi zabki ida? ma tempke?

Cytat:
mysle ze najlepiej mu zaszyc arbuza w odbycie i podac srodki przeczyszczajace

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 16:02   #479
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie we wtorek jeszcze była piękna wiosna
u nas jest teraz pięknie i słonecznie
moja mama pierwszy raz zabrala Filipa na spacer mimo że był już dziś na dwóch to właśnie jest na trzecim

a ja kupiłam w ciągu 3 dni 7 par butów w daichmanie za łącznie 180 pln bo u nas przenoszą do dużego Auchan a tu wyprzedaja i zrobili outlet.. obiecałam sobie że juz więcej nie ide tam na spacer
Stary 2014-02-13, 16:03   #480
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
juz miał robioną i tam też trzeba leżeć jak kłoda
wiem, też miałam
ale ja już starsza byłam także co nieco z tych badań pamiętam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości